- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
- Androidos fejegységek
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Projektor topic
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csandi
őstag
Sziasztok,
Motorozáshoz szeretnék "motovlog" stílusban akciókamerát (sisakra chin mount, sisakba mikrofon). 2 napja nézem a review-kat youtubeon (igyekeztem nem sponsoredokat) meg olvasgatom a dolgokat.
(Volt egy fellángolás, hogy 360 fokos kamera és akkor X4, de az sisakra nem pálya, szóval max majd idővel 2. kamerának valahova a motorra, hogy lehessen váltogatni 1-1 videóban a szögeken, addig is inkább kihagynám és maradok a POV nézetnél.)
Értelemszerűen a Hero12, az Action 4 és az Ace Pro kamerákat találtam mint opciók, majd a sok informálódás után nekem az Action 4 a legszimpibb. Weboldalukról az "Adventure Vlog Combo" a bluetoothos mikivel jónak tűnik, hozzá egy Sandisk Extreme Pro sd kártya , egy csomag ND Filter és jó is vagyok?
Jelenleg van egy Cardo Freecom 4X egység a sisakomban (ezért is nem szeretnék vezetékes mikrofont ha nem muszáj, van már elég kábel a sisakban) viszont ahogy néztem az Ace Pro pl. kompatibilis a Cardo-val úgy, hogy bluetooth-al összekötni őket, és akkor a Cardo mikrofonját használná a felvételhez. Gondolom ezt a DJI nem tudja. (elfér amúgy a sisakban a számnál 2 mikrofon szóval nem gáz, csak ha már van egy jó lenne ha nem kéne venni mégegyet)
Szóval igazából nincs konkrét kérdésem, csak, hogy van-e valakinek bármi tapasztalata, "heads up" mielőtt vásárolnék, vagy hasznos tippje vásárlás utánra stb.?
ui.: Jó nehéz volt megtalálni ezt a topicot basszus
[ Szerkesztve ]
-
Csandi
őstag
válasz SeniorTilla #5359 üzenetére
GPS nem szempont, kép és hangminőség igen. Ahogy nézegettem a DJI-vel nehéz megtalálni azt a finom pontot, ahol a szélzaj minimális, a beszéd jó és a motor zúgását is kellemesen hallani. Persze ezt sisakBAN levő mikrofonnal. Tegnap még nézgettem kicsit, lehet a megoldás egy DJI Mic2-n felül egy Rode Lavalier II, de ez már nem kamerás téma, szóval hagyjuk is.
A képminőség fontos igen. Néztem sok ilyen motovloggert, mindenki másra esküszik de a teljes packet nézve, mint amit irtál is, hogy akksi idő meg melegedés, meg, hogy "RAW"-ba tud hangot és képet, meg napsütéses időben úgy alapvetően a képe miatt nekem a DJI jött be leginkább, igaz, korábbi goprot nem néztem csak a 12-est az le volt húzva kb. mindenhol.
Az insta mellett a low light teljesítménye és az applikációja szól, ellene pedig, hogy fix a lencse és nem férsz hozzá az akksihoz sem. -
-
Csandi
őstag
válasz dangerzone #5381 üzenetére
Én csak annyit tennék hozzá, hogy elnézve a legtöbb ilyen motoros meg bringás content creatort, sokan (főleg a leghíresebbek) 30fps-en maradtak 60 helyett és úgy ND filtereznek. Nem tudok ez neked mennyire hasznos info most, én is 60fps-ben gondolkodtam, de a leghíresebb motoros content creator (ImKay) nemrég tett fel videót a kamera beállításairól meg felszereléséről és bőven jó amit ő vesz fel szóval szerintem én is maradok a 30fps-nél majd ha megvan a cucc.
Viszont tuti találsz olyan videót ahol valaki on the go felrakja az ND filtert a kamerára és akkor látod a felvételen a különbséget, legalábbis én már láttam ilyet és mindenképp fogok ND filtert is venni.
[ Szerkesztve ]
-
Csandi
őstag
válasz dangerzone #5386 üzenetére
Tudtommal jók a gyárik, csak nem a legerősebb beállítás.
[ Szerkesztve ]
-
Csandi
őstag
Érdekes amúgy mert ez a videó pl. 60fps-ben van, pedig a kamera bemutató videóján azt mondta, hogy 30fps-el vesz fel, lehet az hiba volt a részéről vagy nem tudom.
Ez a minőség szerintem tökéletes erre a célra. (direkt timestamp-el küldtem)
[ Szerkesztve ]
-
Csandi
őstag
válasz SeniorTilla #5404 üzenetére
Jobb klikk az .exe file-ra, parancsikon letrehozasa es kirakod az asztalra
-
Csandi
őstag
válasz Donki Hóte #5535 üzenetére
Kamera szoftvere AI segitsegevel eltunteti post-ban (de a bot árnyékát nem)
-
Csandi
őstag
válasz SeniorTilla #5537 üzenetére
True, az eszembe se jutott, egyből csak motoros/autós contentre gondoltam ahol rá van erősítve a gép hátuljára.
-
Csandi
őstag
válasz Zsírkrétamen #5543 üzenetére
D-Log persze, hogy fakó, mivel azt színezni kell utólag.
-
Csandi
őstag
válasz hibavissza #5929 üzenetére
Én csak motoros videókban néztem még Action 4 meg GP12 teszteket meg "motovloggerek"-nél melyik hogyan teljesít, és azokban nekem összességében, sok videóst megnézve, az Action 4 jött be jobban. Nyilván ízlés kérdése is, + én szívesen színeznék utólag.
Ha az Action5 annál bármennyivel is jobb, akkor már jó vétel nekem.
Idén végül nem vettem, mert először új motort szeretnék és inkább arra pakolom félre a pénzeket, de jövő tavaszra az megvan és akkor egy Action 5-re benevezek szívesen. -
Csandi
őstag
válasz SeniorTilla #6104 üzenetére
Egyetértek, olyat még nem láttam, hogy "túl fluid" de olyat igen ami szaggat és zavaró
-
Csandi
őstag
Semmi gond a 90-92 fokos procival, 99-ig simán jók és utána pedig elkezdi visszavenni az órajelet. Laptop az ilyen, akkor vagy ARM-es Macbookot kell használni vagy asztalit, ha ez nem jó neked.
A paszta csak 1 elem a képletben, persze javít(hat) nagyon sokat a hőfokokon, de egy vékony laptop ami nem is vapor chamberes, csak pár hővezető cső meg 2 fing ventilátor hűti az ilyen lesz. De mondom 99-ig jó vagy.
[ Szerkesztve ]
-
-
Csandi
őstag
válasz hibavissza #6151 üzenetére
DJI is kínai nem?
-
Csandi
őstag
Na de motoron miért használnád a mikrofonját egy kívül levő, szelet direktben kapó eszköznek?
Ha beszélsz közben akkor miki sisakba szájhoz, ha meg csak a motor hang kell akkor rakhatsz hangfelvevőt szélvedett helyre, magad mögé, ülés alá stb. Csomó vidi van erről.
Nekem speciel nem jutna eszembe a kamera mikrofonját használni akárhova is helyezed a kamerát
-
Csandi
őstag
válasz Khaosz55 #6183 üzenetére
Szerencsére a modern felsőbb kategóriás monitorok/TV-k HDMI 2.1-esek, meg a vidikarik is már az az RTX3000-res széria óta
Szerintem jó a szabadság, hogy magadnak színezed olyanra a felvételt amilyenre akarod nem vagy megkötve, hogy olyan amilyen + jó hobbi is. Ha valakinek ez nem kell persze akkor irreleváns, csak arra voltam kíváncsi, hogy ha nekem ez kell akkor is instát mondja Tuninger a legjobbnak, mert én is úgy gondoltam, hogy akkor a DJI legjobb, és ebben megerősített.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest