- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
válasz
s7evcsenko #27595 üzenetére
akkor nagy valószínűséggel megölted
Gorneck23:
nem értelek, olvasd el még egyszer, mit és hogyan írtam, hátha te nem értesz engem -
nike_
addikt
válasz
s7evcsenko #27587 üzenetére
Hogyhogy fordítva bekötött? Ezt nem értem. Lehet én vagyok a láma, de szerintem minden csatlakozót egyféleképp lehet csak bekötni a helyére.. Vagy te az alaplapi USB-re gondolsz?
-
Gorneck
legenda
válasz
s7evcsenko #27595 üzenetére
Akkor ez gari szagú dolog...
tlac amit írt?
-
South Velen
addikt
válasz
s7evcsenko #27591 üzenetére
Hát én még szórakoznék vele,azért nem adnám fel, de a szervizben szerintem se jönnének rá egyébként.
-
tlac
nagyúr
válasz
s7evcsenko #27589 üzenetére
gép teljes áramtalanítás, pda reboot és próba hátul
ha csak az usb halt meg, én nem dobnám kukába
A szervízben nem tudhatják a történteket!
dehogyisnem, ez nyilvános fórum
csinálom is képernyőképet, ha esetleg töröltetnéd a hozzászólásokat
-
Gorneck
legenda
válasz
s7evcsenko #27591 üzenetére
Meg lehet próbálni...sőőőt meg is kell...bár ha másolni tudsz még jó is lehet...biztos nem a win tréfál megfele?
-
s7evcsenko
addikt
válasz
South Velen #27590 üzenetére
Garancia?
A szervízben nem tudhatják a történteket! -
South Velen
addikt
válasz
s7evcsenko #27589 üzenetére
-
tlac
nagyúr
válasz
s7evcsenko #27587 üzenetére
igen
-
s7evcsenko
addikt
Tönkre tehet egy eszközt (PDA) egy fordítva bekötött USB port?
Tölteni tudom a PDA-t, de nem látja az XP... -
nike_
addikt
válasz
s7evcsenko #27585 üzenetére
-
s7evcsenko
addikt
User error!
tlac: Bingo!
-
tlac
nagyúr
válasz
s7evcsenko #27581 üzenetére
meg kellene nézni, hogy rendesen be van-e kötve...
-
solarix45
senior tag
válasz
s7evcsenko #27578 üzenetére
Külön nem lehet tiltani.
-
solarix45
senior tag
válasz
Baga1983 #27577 üzenetére
Az arcszesz nem biztos, hogy a legjobb
. Ki tudja, mik vannak benne, ami esetleg reakcióba lép a pasztával. Én sima papírzsepivel szoktam letörölni... Bőven elég.
Amúgy a felkenésre nekem eddig az egészségbiztosítási kártyás megoldás jött be a legjobban (de lehet használni bank-, ill telefonkártyát is. Vagyis hogy pasztát rányomom, és úgy megkenem, mintha vajaskenyér lenne. Így egy egyenletes réteg jön létre, aztán mikor rászorítom a procira a hűtőt, szépen idomodik.
És sima olcsó Coolink rehér pasztát használok. Az (állítólagos) ezüst tartalműakat lehetetlen lemosni, és az egész szoba maszatos lesz valamiért
-
s7evcsenko
addikt
Az előlepi USB-t le lehet tiltani?
Csak mert eddig működött, most meg nem!
Véletlenül kikapcsoltam volna? -
Baga1983
senior tag
Nos azt csináltam amit valaki itt javasolt hogy nyomjak egy borsonyi adagot a procira azt rá a cpu hűtő( ujrapasztázás volt) de most sokkal melegebb az e6750em alapfeszen 3,2 gigán is 66 fok terhelve. mx-2 es pasztát raktam rá. nos nem tom mi a faszt csináltam rosszul de több lehetőség is van: vagy az arcszesz mint pasztaletörlő nem stimmelt, vagy mondjuk kellett vorna várni mig megszárad nem csak 5 percet, esetleg ez a borsószemnyi is sok volt rá....na akkor holnap kezdhetem ujbol...
-
nike_
addikt
válasz
rénszarvas #27566 üzenetére
Csinálj egy CMOS Clear-t.
-
Gorneck
legenda
válasz
rénszarvas #27566 üzenetére
Milyen ramod van?
-
Tommee
aktív tag
válasz
kételkedem #27569 üzenetére
Ezt inkább gondold még át!
Én is csak alapfeszes tuningot nyomtam a procimnak, mert nem mindegy hogy ha csak letöltesz pl 1 megás nettel, akkor mennyit fogyaszt a gép. Ha pedig játszok, legyen erő a masinában, nemde? -
fagy53
nagyúr
válasz
kételkedem #27569 üzenetére
Ha a gépidő 70%-a netezésre fordítódik, akkor miért nincs értelme az energiagazdálkodásnak? A 30%-ban persze, hogy nem lehet spórolni, de ha a 70%-ban sem teszi azt, akor a teljes fogyasztása megnő.
Persze forintosítva a kérdést ez édeskeveset jelent, járulékos előny, hogy ebben a melegben legalább ez sem fűt annyira, netezés közben. -
kételkedem
addikt
válasz
c.zsolti #27564 üzenetére
Szvsz az energiagazdálkodásnak csak akkor van értelme, ha minden defaulton megy, és ha csak netezik az ember, akkor a procinak lejjebb veszi a teljesítményét, ha játszik, akkor pedig vissza tolja. Ha az egyébként 2GHz- es procit 3GHz-re húzza, akkor ne akarjon takarékoskodni...
-
rénszarvas
csendes tag
Sziasztok
Nekem is DS3 lapom van 2160 as procival, amikor meghúztam 3Gh-re és minden pontosan beállítottam 1,3750 V plusz mindegyiken emeltem 0,1 V-t és egyszerűen az oprendszerem kifagyot de ugyan ezt eljátszotta alapon is.Most alapon megy proci és 1,36 V környékére van beállítva de többin maradt 0,1.
Üdv -
c.zsolti
őstag
válasz
kételkedem #27561 üzenetére
Miért lenne értelmetlen?
Ha a procim alapfeszen megy 3GHz-en (10x300), akkor miért lenne értelmetlen kisebb terhelések esetén az 1.8GHz (6x300) alacsonyabb fesszel?
Pont ez a problémám, amire tlac reagált. A default szozóval ugyan van EIST opció a bios-ban csak éppen a feszt csökkenti, tehát 1.8-on is a normal feszt adja.
10x200-on persze műxik... -
Laraxior
titán
Hát marad a 750es Corsair
nagyon jó árban van,ne lehet kihagyni.
23.5k
-
Bernyó84
aktív tag
Egy kérdés...Tuning esetén a C1E-t és EIST-t miért kell kikapcsolni?
-
Bernyó84
aktív tag
Úgy tűnik, hogy a 800as Corsair elbírja az 1GHz-et is....
Csak az időzítés zavar egy kicsit....5-7-7-23....Ittaz CPU/FSB arány már 12:8 volt...
Ez olyan fura.... Milyen időzítéseket kellene hasznánom? -
Bernyó84
aktív tag
Sziasztok!
E4500as procim van. A konfigot még február elején vettem... Akárhogy próbálkoztam, nem tudtam a procit meghajtani 2.6GHz felé.... Erre ma mondom bepróbálom megint és 3GHzen megy... Gyári hűtéssel, Corsair ramokkal, feszültség emelés nélkül... A beállítások.... minden alapon van... amit változtattam: CPU FSB és szorzó: 9X333... Ramok 10/8as leosztásban az EVEREST szerint, de a biosban valami 2.40, vagy 2.50 volt írva, ha jól emlékszem.... -
solarix45
senior tag
válasz
Gnoome #27555 üzenetére
A paszta lényege, hogy a két felület egyenetlenségeit kitöltse, ne legyen közte levegő. Általános hibás nézet, hogy minél vastagabban van a paszta, annál jobb. Ha túl sok van, nem tud kinyomódni, és feleslegesen kell a melegnek még a vastag pasztán is átküzdenie magát. A (majdnem) közvetlen érintkezésénél nincs jobb.
-
Gnoome
csendes tag
én egy tubussal rá nyomok mindigxD
-
cimbi186
aktív tag
válasz
Baga1983 #27540 üzenetére
Csa!
Ha segíthetek pasztázás ügyben akkor ,úgy csináld,h a procinak a közepére nyomsz 1 borsonyit vagy talán még annál is kevesebbet és amikor ráteszed és fixálod a hűtőt akkor az magától szépen elterül egészen a szélekig!
Ha kijön a széleken és hozzáférsz akkor azt letörölheted finoman,de nem muszály.
(sajnos a mennyiség eltalálásához gyakorlat kell,ha nem sikerül elsőre nem baj,amig tart a pasztád gyakorolhatod,csak szépen tisztísd le a két aktus között )
-
topyjo
aktív tag
válasz
Laraxior #27484 üzenetére
No!
Mint tegnap ígértem, megpróbálom a 3DMARK tesztet 4032MHz-en.
Hát nem ment végig, úgyhogy részemről a tegnapi 3960MHz a végső eredmény.
Ennél több feszt már nem merek adni a procnak, mert nem szeretnék új konfigot.
Megvárom Neked mit sikerül az új táppal, aztán majdmeglátjuk. -
csucsu69
tag
Help! Gigabite EP35 alaplapom van, kérdésem, Core2Duo processzor hűtőjétől el fér e a CSX Diablo memóriamodul?
-
Baga1983
senior tag
Sziasztok! Sajnos mikor először raktam fel a hyper 212-meta procira még nem voltam mindennel tisztában és jól el is basztam az egész pasztázást ráadásul a paszta is valami noname sztyok volt, most mx-2 vel próbálom ujra. Két kérdésem lenne: Emberi ujjal is fel lehet vinni a pasztát? A procira kell csak vagy a procihűtőre is kell paszta? Köszi előre is!
-
s7evcsenko
addikt
válasz
sweethomest #27534 üzenetére
Core temp 0.99...
-
Laraxior
titán
válasz
sweethomest #27532 üzenetére
core temppel nézd ne real temppel
-
sweethomest
csendes tag
hali.
p35 ds4-ben van egy q9300. az normális ha a magok hőmérséklete terheletlenül (csak net és torrent használat) real temp 2.3 szerint 41, 41, 39 és 36 C fok? a cpu-ra 21 C fokot ir az everest. a hűtő zalman 9500
köszi.
-
Gnoome
csendes tag
oks,majd kipróbálom h kiveszem,de előbb uj coolert veszek(Asus Silent Knight II)
mert E8200 am van,és jó lenne huzni(3,7ghz a cél
)
-
tlac
nagyúr
válasz
raskolnikoff #27513 üzenetére
asus lapnál nem tudom mi a helyzet
egyébként leírtam mindent
c.zsolti:
Szoktátok írni, hogy tuning esetén C1E és EIST ki.
nem fontos kikapcsolni őket
Nálam az EIST opció el is tűnik a BIOS-ból ha tuningolva van a gép
csak ha elállítod a default szorzóról
persze nem is működik a fesz csökkentés.
csak ha normal-on van a vcore, akkor csökkent feszt
Ez minden lapnál és bios verziónál így van?
igen, úgy ahogy írtam
-
c.zsolti
őstag
Sziasztok!
Egy kérdés... Szoktátok írni, hogy tuning esetén C1E és EIST ki.
Nálam az EIST opció el is tűnik a BIOS-ból ha tuningolva van a gép, és persze nem is működik a fesz csökkentés.
Ez minden lapnál és bios verziónál így van? -
bim
veterán
araszolgatok.
-
solarix45
senior tag
Köszi, a béta bios segített! Hogy miért nem lehet rendesen leírni, hogy mi változott a verziók közt? Az "updated CPU ID" nem sokat mond... Amúgy van ebben egy "fine cpu ratio" nevű beállítás, ami elvileg 0.5-öt rátesz a szorzóra, csak nem műxik
Ha már végre kaptam választ az egyik krédésemre, felteszem ismét: A D.E.S.-t nem lehet valahogy rávenni, hogy húzott procin menjen? Az automatikus FSB emelés nagyon instabil, pedig lehetne húzni!
-
Csorbi
addikt
Érdekes jelenségre figyeltem fel ma reggel.
Tegnap este még 3.08-on (440-es FSB, már fél éve) ment a C2D E6320-asom, (1066-os Kingmax ramok társaságában, EP35C-DS3R 2.1-es lapban) ma pedig állandóan visszaállt az alap órajelre (1.86 GHz).
Jelenség a következő: a POST folyamatnál a processzor felismerés után, mikor memóriát lepörgeti, ott azt írja ki, hogy Memory Tes - és a ting már lemarad, vár 4-5 mp-et, és újraindul, az alap órajelekkel. Azon persze klasszul megy minden.Emlékeim szerint (most nem vagyok a gép előtt) a beállítások a következők voltak:
FSB: 440
Szorzó: 7X
PCI-E freki: 100 MHz
RAM: 2.40 (1056 MHz)
RAM beállítások: AUTO minden, +0.2V
CPU fesz: egy pici van ráadva, nemtom mennyi pontosan
(tuti valamit lehagytam...)Próbáltam a ramokat, alapfeszültségen, 800-on járatni, a jelenség ugyanez, tehát gondolom nem ott van a baj. Az FSB-t is levettem 420-ra, azzal sem ment!
BIOS legfrissebb, eddig fél évig prímán ment 3.08-on, hűtés van rendesen.Ötlet?
-
#TOTTI
őstag
A fenti linkrőél letöltött FACE_Wizard programmal a GIGA P35-DS3 BIOSában lehet cserélni a boot logot..? Ezt a tippet AdminGen forumtárstól kaptam de még egy darabig nem leszek a gépemnél... esetleg valakinek valami ötlet.. mert képekre lennének 5leteim..
de az kevés..
-
bim
veterán
-
solarix45
senior tag
Nézem, miket írtok itt az e8x00 széria hőmérőjéről. Hát nekem idle-ben 30-32 fokot jelez, DES-sel 28-39 (Everest). A borda tapintása szerint ez teljesen reális
.
BTW használja valaki S3 Standyb módban a lapot? Nekem az EP35C-DS2R lap nem akar felébredni. Elindul, lekapcsol, elindul lekapcsol... ki kell kapcsolni a tápot, különben nem tér észhez
. Nagy kár, mert szeretem a azt a módot!
-
Geller72
veterán
Ápropó...ha már gigabyte..nem kell vkinek egy ilyen?..
Specifications
Processor Supported* Supports Dual AMD® Opteron ™Processors
* 800MHz Hyper Transport busChipset Description
* NVIDIA® nForce™ Professional 2200
* NVIDIA® nForce™ Professional 2050
* AMD® 8132System Memory
* Maximum 32GB Registered ECC DDR333/400
* Supports 8 DDR DIMMsSystem BIOS
* Phoenix® BIOS with 8MB
* Supports PXE
* Multiple boot options
* DMI 2.0 compliantIntegrated IDE / SCSI Controller
* 2 IDE controllers on the NVIDIA® nForce™ Professional 2200 controller hub
Support RAID Function
* Supports 4 SATAII with RAID 0,1, 0+1, JBOD
Integrated Network
* Broadcom®BCM5751T Gigabit LAN
* Broadcom®BCM5011U phy
* Wake On LAN (WOL)
* Adapter Fault Tolerance (AFT)
* Adaptive Load Balancing (ALB)Integrated Super I/O Controller
* ITE® ITE8712F
Expansion Slot
* 1 x PCI-E x1 slot
* 2 x PCI-E x16 slot
* 2 x PCI-X 64bit/133MHz Slots
* 1 x PCI 32bit/33MHz slotBoard Dimension
* EATX Form Factor
* 12"W x 13"DRear I/O Connectors
* 2 x PS/2
* 2 x USB 1.1
* 2 x USB 2.0
* 1 x COM
* 1 x LPT
* 2 x LAN RJ45
* 1 x IEEE 1394
* 1 x Audio
* 1 x SPDIFIntegrated Audio Controller
* ALC 850
-
Gorneck
legenda
válasz
Geller72 #27500 üzenetére
Nézz körbe...már ez első két guglis találatba is olcsóbb volt a hűtő...
-
Gorneck
legenda
válasz
AdminGen #27499 üzenetére
Nekem a Xigmatek bordámon van egy AC venti (gyárilag max 1000es), ami a zalman panelomra van rákötve és forog vagy 600on. Bőven elég ennek a hűtésnek ennyi légmozgás...mondjuk 4gigán se tekertem feljebb.
Sztem nálad simán elég az automata. Monitorozni meg ott a speedfan...az logol is ha jól emléxem, de sztem felesleges időpocsékolás...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest