- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Amazon Kindle
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
szemese
tag
sziasztok!
p35c ds3r lapom van f12 biossal
a probléma ha van egy áramszünet utána a gép magától indul
bosszantó éjjel van 2mp áramszünet és utáni indul
mit kell beállitani?
köszönöm -
Laraxior
titán
-
Zoli1222
addikt
Nem hiszem, h szükségem lenne 4,6-on járatni a procit. Bár sokan mondták, h inkább 1 E8xxx-ast vegyek. A másik oldalról viszont, elvileg elég a q6600 is a 280 gtx-hez.
[ Szerkesztve ]
-
-
vista 64 bithez a realtek driver már tartalmazza az UAA drivert.
Most Vista alatt nem is aktív az analóg rész
WTF?Ez nem nomális most kikapcsoltam a speakert és mondja, hogy csatlakoztattam egy jack dugót a feketébe, pedig a zöldbe van dugva és most kapcsoltam ki. Asszem ebből gari lesz.
[ Szerkesztve ]
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
-
-
Zoli1222
addikt
Ha a cpu list-be q6600-hoz f5-ös bios van akkor szigorúan csak azt szabad használni?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Én Vista alatt használtam, EP35-DS3 recsegőjét, működött tökéletesen, hiba nélkül. Csak annyi volt a különbség, hogy én digin használtam, de hangeszközök között ott volt a lehetőség, hogy átrakhassam analógra, csak nekem sztem halott az analóg kimenet a lapon, mert bekötöttem, és csak recsegett... Aztán ment vissza digire, meg mostmár Audigy van a gépben.
Véleményem szubjektív...
-
Of course, bár kérdés, hogy realtek előtt v utána kell feltenni?
Komolyan kezd a hitem meginogni a pc és software gyártókban, lassan ott tartok, hogy minden hónapban van új alaplapom. Idén ez már a 3. és nincs egy stabil használható gépem. Már minden istenített és szidott márkát kipróbáltam.
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
thlacko
csendes tag
Helló,
Nálam ugyanez a probléma már 2* előjött, új xp sem oldotta meg, forumokon nem találtam megoldást. Használtam a gépet pl film, rádió, mp3, és mikor a másik progit indítottam, megnémult a gép. Volt, hogy a gyári driver sem ment fel, új xp-nél meg azt írta, h az eszköz nem indítható el. Nekem csak a mindenféle innen-onnan szedett driver oldotta meg a gondom, de sztem nem véglegesen.
Segíteni nem tudtam,de ez a "probléma" nálam is fenn áll. Valaki?
Addig röhögtünk a főnök viccén, amíg rá nem jöttünk, hogy ez a mai feladat...
-
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
szeva emre meg a többiek,
A gondom az, hogy nincsen hang se hátul se elől. A digitális kimeneteket nem tudom kipróbálni. A legújabb drivert szedtem le a gigabyte oldaláról és azzal sem.Itt kínlódok vele már egy napja és nem birok rájönni, hogy mi lehet a baj.
Ha vki megnézné, hogy milyen beállításai vannak a Realtek HD Audio Managmentben azt megköszönném.
Esetleg vki nem tudja, hogy hol kell letiltani a digitális kimeneteket? Gyanítom, hogy az kavarhat be, mert a Managmentben kicsit úgy tűnik, mintha azokat használná.Illetve a Vezérlőpult -> Hangok -> Hangok és Audió Eszközökben az Audió fülön a Hanglejátszás frame-ben milyen eszközök vannak és mi az alapértelmezett?
üdv
s
-
lacos001
senior tag
elnézést kérek,de túltennék rajta/tuk....DS4 rev 2.1....
-
Immy
őstag
p35-ds3 biosában megtalálta valaki, hol lehet letiltani az integrált hangkártyát?
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
Van itt vki aki 32bites xp-t használ sp3-al?
És minden működik neki - különösen a hangra gondolok.[ Szerkesztve ]
-
maxrad1580
aktív tag
Hali
P35 ds3 lapban Geil Ultra 2Gb/800 van
Ha húzni akarom ezt a ramot feszt is kell emelnem neki mindenképpen?http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=maxrad1580 Megkérek mindenkit,hogy NE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! írjon privát üzenetet bios problémával,mert a fórumban világosan leírtam,hogy noterepair kolléga csinálja a bios javítást tovább.Ha mégis írsz,nem válaszolok.Sorry.
-
veterán
Halee!
P35 DS4 rev2.1-es lapom van.
RAID0-ban volt két 150-es Raptor HDD, a 0 és az 1-es SATA portokba dugva, Intel vezérlőt használva. Egyik winchester elszállt, most kaptam vissza gariban egy Velociraptort helyette (... ), nemsokára lesz időm, visszarakom ismét mindkettőt RAID0-ba, és ismét arra telepítek rendszert.
Érdeklődnék, h azon godnolkodom, jobban elférnék a vezetékekkel, VGA-val, stb, ha a LILA Gigabyte féle csatlakozót (és vezérlőt) használnám a RAID-hez.De nem tudom, van-e esetleg különbség az Inteles, ill. a Gigabyte féle RAID0 között? Tapasztalatok vannak valakinek? Vagy esetleg teljesen mindegy, mindegyik egyforma gyors, és stabil?
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
thlacko
csendes tag
Próbáltam ezt is, de nem tudtam, meddig mehetek el.
Az everest szerint volt: Alaplap 32°C, CPU 21°C, CPU 1.mag 44°C CPU 2.mag 44°C, GPU dióda 43°C. Itt még meg sem mozdult a venti. Mikor kéne bekapcsoljon a venti, ez is beállítás kérdése vagy inkább az adott lapon, érzékelőn múlik.? Amúgy milyen progival tudom terhelni a procit?Addig röhögtünk a főnök viccén, amíg rá nem jöttünk, hogy ez a mai feladat...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz thlacko #36033 üzenetére
Ha pwm-en van és terheled a procit akkor sem pörög fel a venti a hűtőn? Egy bizonyos hőfok alatt nem is kapcsolja be a vanti, elvégre így a leghalkabb.
Anno én is megijedtem, mikor az első pwm-es hűtőmet megvettem. Gép bekapcs és a venti nem forgott. Aztán persze ha megterheltem a procit már pörgött.#nincsbennetarcsi
-
-
-
Sziasztok,
Egy olyan gondom van, hogy nincsen hangom
Bedugom a speakert, detektálja is, de egy kanyi hang nem jön ki. A kimenet nincs lenémítva.
Mi lehet a gond?A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
thlacko
csendes tag
Sziasztok!
Giga P35 DS3L lap, 2160 proci gyári hűtővel, meg egy háklis barátnő, aki szerint hangos a gép(nem tud mellette aludni). Állítgattam múltkor a biost, mert eleinte emlékeim szerint újkorában 600-on forgott a procihűtő, ami most 1300. Mit mire állítsak, hogy 1-2% proci terhelés mellett ne 1300 rpm legyen? Talán a PWM-nél hibáztam? Más funkciók (most nem otthonról írok, nem tudom megnézni) EIST és társai minden enabled?
Akár pwm-re, akár voltage-ra állítom, nem indul el a venti és ez nem jó...Csak auton működik, de úgy stabilan 1300-at pörög. Most rádugtam az egyik system fanra, ott működik a fordulat szabályozás, csak ott ugye nem a proci, hanem a rendszer hőmérséklet alapján állítja a fordulatot.
Én csinálok valamit rosszul, ez vmi beállítási probléma, vagy rosz a lapom?Kérlek segítsetek.
Addig röhögtünk a főnök viccén, amíg rá nem jöttünk, hogy ez a mai feladat...
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
A két lap között mi a különbség, melyiket ajánljátok?
GIGABYTE GA-EP35-ds3 vs. Gigabyte GA-EP43-DS3L
-
Zebu
addikt
Vajh elfér a bordák mellett egy ASUS V60 egy P35C-DS3 lapon?
Haart: Nekem csak 1333-mas van benne, és max 1500-zon tudom hajtani. Ha auton hagyom akkor érdekesen állítgatja az órajelet. Van hogy 1066-nak, van hogy 1333-nak ismeri fel. De nem hagyom így!
[ Szerkesztve ]
-
Haart
addikt
Kérdezném hogy van valakinek p35c-je amiben ddr3 van? Hogy szuperál? 1600-as ramokat is bírja simán?
-
Qru
MODERÁTOR
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ezt beszéltük haverokkal is, hogy 100%-osan úgy sincs máskor terhelve a 2 mag... Csak az a ~200mhz nem ér meg ennyivel több feszt, hőt. Most 3350mhz-n stabilnak tűnik.. ramok 1048mhz-n mennek. 1:1-ben 838 mhz lenne, de úgy meg elég lassúcskák. 900mhz körült kéne elérni 1:1-ben, dehát az nem nagyon akar sikerülni
Véleményem szubjektív...
-
sz.j
nagyúr
válasz Hobbbyt #36020 üzenetére
Áramtalanítás (gép lekapcs., kábelt kihúz) ---> CMOS Reset ---> elem ki ---> elem érintkezőit rövirezár, majd elem vissza, kábelt bedug, indít, BIOS-t beállít.
És ha minden jól megy OK lesz a gép.
[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Hobbbyt
őstag
Hellósztok.
Kéne egy kis segítség :S
Van nekem egy DS3P rev 1.1 lapom. kb 1 éve vettem. A kezdetek kezdete óta tuningolva van benne egy E4500 proci. Nem durva tuning. Néha 266*11 (mikor nem igazán kell) néha meg 9*333 mind a 2 beálítással alapfeszen gond nélkül ment eddig.
Az elmúlt 1 hónapban 266*11-en ment. És pár napja csak úgy MSN közben fogta magát és síípolt egy szép hosszút ujra indult és azóta nem hajlandó semmiféle overlockra. Vagyis hiába állítok be a biosban bármiféle frekvenciával kapcsolatos dolgot. Indulásnál sípol egy "szépet" és alapon jön be minden :S Mikor belépek a biosban azokat az értékeket látom amit beálítotam.. csak épp nem azon megy
Mi lehet a gond?
Mi történhetett?10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
Zebu
addikt
F6-os BIOS helyett érdemesebb lenne esetleg felrakni az F7a-t?
Tudja valaki mit javítottak benne?
-
nyunyu
félisten
válasz hackeeeee #35991 üzenetére
P35-DS3 1.0 manual, 89. oldalon ez all:
1 rovid: hibatlan boot
2 rovid: CMOS beallitas hiba
1 hosszu+1 rovid: memoria vagy alaplap hiba
1 hosszu+2 rovid: monitor vagy VGA hiba
1 hosszu+3 rovid: billzet hiba
1 hosszu+9 rovid: BIOS ROM error
folyamatosan hosszu: Rosszul van berakva a videokartya.
folyamatosan rovid: TaphibaTegnap probaltam megfejteni, mit jelent az, ha 3 hosszut sipol, utana szunet, majd folyamatosan hosszuakat.
Kisebb tocsat leszamitva jol volt osszerakva a gep, vegul a megoldas az elazott VGA lett, PCI-E aljzat megszaradasa ota megint mukodik.(3 hosszu=billzethibat nem ertem, ugyanis siman bootol a lap radugott billzet nelkul.)
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz hackeeeee #36016 üzenetére
24/7-re tuti nem éri meg. Nálam is van ilyen, 3,5GHz-hez 1,45V kell a 3,6-hoz már 1,5V. Nem ér ennyit +100MHz szvsz.
Amúgy 65fok még bőven jó, igaz jön még a nyári hőség... 75fokig simán elmehetsz. Arról nem is beszélve, hogy Prime terhlést köznapokben em tudsz produkálni. Mikor megy tartósan mind a két mag 100% load-on tartósan? Kb soha...
#nincsbennetarcsi
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ha nem primeal van tesztelve, akkor nincs baj a hővel. De viszont ha primeal tesztelem, akkor 60-65fok. Szal ettől azért így tartok kicsit. Bios-ban most kap 1,44V körül...Cpu-z terhelve jelenleg 1,36V és 1,376V között ingadozik.... És 425*8, szal 3400mhz-n próbálgatom.
Hát a hűtő az egy OCZ Vindicator, meg van rajta egy Silverstone FM-123-as venti Csakhát nem akarom max fordulatra tekerni, mert ugye dobhártyaszaggató
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Qru
MODERÁTOR
CL7 az nem annyira gatya, SuperTalent-ek nagyon jók, abszolút élvonalban vannak. Nekem volt ST T800, az nagyon kellemes kis ram volt és ahhoz képest egyáltalán nem is volt drága. Ráaádsul akkor még USA-ban gyártották a ramjaikat... nem tudom most hogy áll a helyzet.
Ettől függetlenül E8400 melé felesleges ddr3, úgy sem használod ki az extra memsávszélességet, márpedig a ddr3 ramárak csak is lefelé mennek még egy jó darabig.
Ha már pozitívumot kellene találnom: Majd ha válasz i7-re legalább nem kell ramokat eladnod. Bár ebben a formában bukod a TC felállást... De ha i5 lesz majd akkor nem érdekes ott csak DC van mint most a Socket T-nél.
#nincsbennetarcsi
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz kicsigeri #36005 üzenetére
Na én pont erről az MCH feszről érdeklődtem már pár kommentel lejjebb, többször is, hogy azt mikor érdemes +feszt állítani rá, mert ugye ctrl+F1-re jön be. Mert én próbáltam ugye több módszerrel is tuningolni, nagyobb FSB kisebb szorzó, de ugye nem volt stabil 3200mhz felett, és úgy gondoltam, hogy a proci miatt, (mondjuk az miatt is, mert ha adtam neki feszt, akkor úgymond tovább bírta prime alatt) és akkor lehet mégsem a proci volt a gond, hanem az, hogy az MCH feszt kéne emelni kicsit?
Általad írt oldalon p35 ds3-nál nem nagyon van MCH fesz állítva
Proci E6400, lap: ep35-ds3[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Qru
MODERÁTOR
Úgy sem a ram lesz a szűk keresztmetszet, 1000 körüli ram sebesség bőven elég egy szénné húzott C2D vagy C2Q alá is. Nézd meg a 667 VS 800 között sincs olyan nagy különbség, mert a QPB a szűk keresztmetszet. Viszont a DDR3-as modulok késleltetési értékei sokkal gyengébbek, főleg az olcsóbb DDR3-asok esetén. Szóval LGA775 esetén felesleges a DDR3 sztem.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
kicsigeri
senior tag
Szerintem nem a ram a ludas, kapott az MHC +feszt, mert 1600 as fsb felett már illő legalább +0,1V adni neki. PCI-E freki 100 ra van fixálva? Ha nem kaptt feszt, akkor ne csodálkozz hogy nem megy. Keresek egy oldalt neked ahol beállítások vannak, és linkelem.
gorneck P35 oldala. vannak tuning eredmények, beállításokkal.
És felesleges pénzkidobás a DDR3 mikor van DDR2 10k ami megy már 1100 at is, az meg már 550FSB amit nem biztos hogy bír a lapod.
[ Szerkesztve ]
-
Aryan
senior tag
-
Zebu
addikt
Nah a tuning félsiker lett, mert 9x400 sikerült max a procival alapfeszen.
Gyanítom a 800-zas Kingmaxok lesznek a ludasok, mert többet ha meggebedek sem tudok beállítani.
Alapból a RAM-okra +0,3-mat kell beállítanom tuning nélkül is, különben nagyon nehezen indul el a gép. Sőt, leginkább el sem indul....
Ebből kifolyólag elkezdett foglalkoztatni a RAM csere gondolata, de nem tudom, hogy tényleg ez-e a probléma....
Ha cserélek mit kellene vennem? DDR3 vagy DDR2? Láttam a fórumon árulnak Transcend DDR3 2GB RAM-ot 10k-ban darabját,. Ez elég jó vételnek tűnik, de több helyről azt hallom, hogy DDR2-vel jobban járok, mert gyorsabb
Mit gondoltok? Mit tennétek a helyemben?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest