- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
válasz
zolynet #30093 üzenetére
Ezekhez hozzá kel tenni, hogy a lapomon valamiért nem ment az AUTO fesz állítás defaultban sem!
Ezt jeleztem is.Aztán egyszercsak "megjavult" (C1, EIST) és kiderült, hogy a DES csak pár wattal jobb Idle-ben, mint az alaplapi fogyasztáscsökkentő funkciók.
Load-ban is sporólósabb a DES, de 10-15% futási teljesítmény csökkenést okoz.
Na ekkkor töröltem le véglegesen.... -
SpZ
senior tag
hi gépvásárlást tervezem és nesokára meg is veszem ezért infokat kérek
Gigabyte EP35-DS3 és Gigabyte GA-EP35-DS3R között mi a külömbség?, ill mennyit tudnak 1 asus p5kc -hez képest?tervezett cuccok: procit húznám is
intel core 2 duo E8400
Shappire HD4850
chieftec 450w -
zolynet
veterán
1nap 10órás DES ep35-ds3r lappal, de Qru-nak még ennél is jobb eredménye született Watt megtakarításon, neki ha jól tudom olyan nyákja van mint neked, csak ő q6600-al pörget
-
sK0t
tag
Üdv.!
GIGABYTE's GA-P35-DS4-ról valami vélemény ?
DES jól működik rajta ? Tapasztalatok ? -
vidu01
csendes tag
Hello!
Nemrégóta van EP35 ös lapom érdemes feltenni ezt a Dynamic Energy Saver cuccot?
Lehet hogy lesz húzás is. -
Eagl3
veterán
válasz
Pancsermeste #30084 üzenetére
Majd próbálkozom, hátha nagyobb feszen nekem is elmúlik, csak van meoldás ... ha nincs akkor meg megszokom valahogy
-
Gyusz
őstag
Ez az előlapi hangcsatlakozás milyen trükkös már! Nálam egyszer működött, egyszer nem (bár többnyire az utóbbi), most rászántam magam, hogy utánanézzek. Megtaláltam, hogy az előlapi jack-aljzat értékelését le kéne tiltani, aztán vagy 2 percig csak bámultam a Realtek csodálatos kezelőfelületét, hogy hol is kéne ezt megtenni. Na mindegy, most legalább megy.
-
#TOTTI
őstag
-
Eagl3
veterán
válasz
Bile Demon #30078 üzenetére
Nem lenne ezzel semmi gondom, de valami nagyon bosszant.
Elhatározom, hogy lehalkítom a gépem, mire majdnem elkészülök kiderül, hogy pcit sisterg a lap. -
nike_
addikt
válasz
Bile Demon #30078 üzenetére
Nekem a VGA-m csinálta XP alatt (nem kapott meg minden drivert), Vista alatt már teljesen csendes.
-
Bile Demon
őstag
nekem:
965P-DS4 bizonyos körülmények között, főleg tuningnál volt sistergés, nem zavaróan.
P35-DS3R főleg alapon csinálta.. elég volt lecsukni egy ablakot a tálcára, vagy prime95 blend test alatt olyan hangot adott hangosan, mintha nem lenne légtelenítve a radiátor. nagyon zavaró volt, nem is tartottam meg sokáig.
P35-DS4 eddig még semmilyen körülmények között nem adott hangot, tuningolva prime alatt se.
a jelenség szerintem nem alaplap tipus hanem egyedi példány függő, mert ismerek olyanokat akiknek a DS4 is hangokat ad blend testnél.a VGA és táp csere nem változtatott semmit az első két lapnál. tuti hogy az alaplap okozta.
-
Eagl3
veterán
EP35-DS3 lapomon valószínüleg sistereg egy tekercs vagy kondi.
Az lenne a kérdésem h. volt-e már valakinek itt hasonló gondja a lappal?A tápot kizárnám, mert most cseréltem egy FSP 400-as ról, azzal is sistergett.
A VGA-ra gondoltam még, de nem emlékszem, h. korábban hallottam ezt a hangot, bárnem volt ilyen halk a gépem mint mostBekapcsolásnál ill. BIOS-ba nem lehet hallani vagy csak minimálisan, de ha bejött az XP elég zavaró tud lenni, bár nem olyan nagyon-nagyon hangos...
-
codec
senior tag
Üdv!
Segítséget kérnék tuninghoz szükséges bios beállításokban
GA-EP35-DS4
E4600 (12x200)
2x1024/1066-os Kingmax DDR2
Szóval M.I.T-en belül miket kellene módosítani, hogy 3ghz-t elérjem?
Ha valakinek van hasonló konfigja, kérem írja le a nála stabil bios beállításait.
Előre is köszi! -
gyuri41
csendes tag
válasz
Bile Demon #30062 üzenetére
Köszi szépen a választ!
-
lala42
őstag
válasz
Vasinger! #30065 üzenetére
Azt írja hnlap,hog támogatja a 8400-as 45 nm-es procikat is
Intel Core™ 2 Duo E8400 3GHz 6MB Wolfdale 45nm C0 65W 1333 F10 .
Ez a rev 2.1-es.
Intel Core™ 2 Duo E8400 3GHz 6MB Wolfdale 45nm C0 65W 1333 F10 .
ez a rev 2.0-ás.
úgy hogy nyugodtan belerakhatod, BIOS frissítés előtt is. -
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Egy P35C-DS3R-be vennék egy E8400-at. Bele menne? Úgy tudom lekéne frissíteni a BIOS hozzá. Vki leírná, hogy kell, és a kockázatait? A proci berakása előtt, vagy után kell?
A válaszokat előre is -
Bile Demon
őstag
-
#TOTTI
őstag
Hát akár lehetne az is de ha sok program fut a háttérben akár az is müvelhet ilyet.. söt nekem olyan volt p35-ds3 nál hogy néha megállt az egér.. de csak néha ott driver hiba volt pedig látszolag minden telepitve volt.. uj intel inf update ment fel.. és ez a gép akkor még szüz volt...
-
gyuri41
csendes tag
Nekem lenne egy olyan kérdésem hátha valaki ért hozzá!!
Van egy Gigabyte P35 DS4 deszka, azon van
1db-16X PCI-e VGA-nak
1db-8x PCI-e második VGA-nak
3db-1x PCI-e -----Na már most én kinéztem magamnak egy SCSI Raid vezérlő kártyát ami 8X pci-e csatival van ellátva.
Na és a kérdés az lenne h én ezt a kártyát be tudom-e rakni és el is indul a második VGA-nak szánt solotban?Ha vki tudna segiteni azt megköszönném.
-
ToBeY
nagyúr
Mitől lehet hogy PS alatt néha fagy a gép?Picit megáll majd megcsinálja amit akarok.
kb 2-3db 4Mpixeles képpel dolgoztam. -
minyman
csendes tag
szasztok
1 kis help kéne
ha minden jól megy jövő héten veszek 1 p35ds3 lapot
ebbe gondoltam OCZ ddr 2 2x2gb 1066mhz ram-ot mert ugye 8gb-ig lehet pakolni amit későbbiekben majd telepakolnám...
kérdés? felismeri-e ?mert eddig kielégítő választ nem kaptam
válaszodat indokold is köszi
előre is köszi -
lala42
őstag
Na megyek megnézem a box-ot
-
nike_
addikt
Na, ez a Download Center meg el se indul..
De jó.
Rámegyek GO minden, kiírta, hogy wait for dl-program, azóta semmi.
-
sz.j
nagyúr
Ha uninstalnál nem kínálja fel a javítás lehetőségét, akkor telepítsd rá a rosszra újból az ET5-t, és így más a hiányzó fájl is fent lesz, valszeg törölhetővé válik.
Ajánlott az ET5-öt nem a telepítő CD-ről felrakni (nálam is bugos volt), a giga oldaláról letőltött viszont jól működik (bár van egy-két trükkje).
-
nike_
addikt
Csak nem találom ezt az "uninstalláló" progit..
Mondjuk mondják, hogy sok embernek van baja pont ilyen OS-sel (Vista Ultimate 32bit), mint nekem az ET5-el..
Nem tudom mit csináljak.
-
szacsee
nagyúr
Öcsi elpucol itthonról és teszt.
. fogyira megyek, no meg arra vagyok kiváncsi, hogy 1V-al mit megy a Quad stabilan.
-
fsb1000
nagyúr
Uh.... milyen igazad van!!!!
Elfelejtettem hogy van integrált COM port.Az LPT-vel szívtam, mert nem tudtam szerezni hozzá megfelelő csatit.
Atán jött a régi I/O kártya.Ezekután egy nagyker udvarán szószerint(!!) a szemétből szedtem ki egy LPT hátlapi csatit.
Tökéletesen müxik.
P2/P3 gépekből lehet ilyesmit bányászni, talán bontóban is.
A bekötése szerintem szabványos.
A BIOS-ban csak engedélyezni kell. -
nike_
addikt
Hogy kell az ET5-öt leszedni? Programok telepítése és törlése, rámegyek, uninstallálná, de hiányolja az uninst.isu fájlt.
Valaki el tudja küldeni vagy lehet ezt pótolni valahogy?
Esetleg csak rakjam rá simán a régi progira az újat?
p.s: A progi jól jönne még, de nem tudom elindítani, mert hibaüzit dob ki.
-
sz.j
nagyúr
A P35-ös lapokhoz használ valaki Easy Tune 6-ot???
-
PiciKenny
senior tag
erre valaki ?
oem -
fsb1000
nagyúr
Egy egyszerűsített számítás a tuning procikhoz.
Po = Ps * (Fo/Fs) * (Uo^2/Us^2)
Ps is the power usage of the non-overclocked CPU
Po is the power usage of the overclocked CPU
Fs is the clock speed of the non-overclocked CPU
Fo is the clock speed of the overclocked CPU
Us is the default voltage of the non-overclocked CPU
Uo is the voltage at which the overclocked CPU runsAlap: E8400 3.0GHz fsb=333 CpuClock=9 VCore= 1.2V (65W)
Tuning: E8400 4,2GHz fsb=466 CpuClock=9 VCore= 1.4V (?W)Po = Ps * (Fo/Fs) * (Uo^2/Us^2) = 65 * (4,2/3.0) * (1.4*1.4/ (1.2*1.2) ) = 124W
124W eldiszcipálására nem sok léges hűtő képes.
Ha mégis, akkor is magas hőfokon tartja majd a procit, mert a hőellenállásuk legjobb esetben is 0.16-0.2, és ha 25 fokos a környezet (házban gyakran több..), akkor 25+124*0.18 = 47 fokos lesz a proc kupakja. Elvi számítás szerint!!! Gyakorlatban ált. több.
Ebből saccolható hogy terhelésnél a magok 60-70 fokosak lesznek. vagy akár több.Szerintem ebből is látszik az közismert tény, hogy a tuningnak nem csak a jó proci és az alaplap a feltétele, hanem hogy a táp stabilan tudjon nagy áramot szolgáltatni és hogy a keletkező hőt el lehessen szállítani a prociról.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Bagoly81 #30021 üzenetére
Kiváncsiam várom, hogy neked is fog annyit menni SOAD19-nek.
Pont ilyen lapom van (elégedett is vagyok vele), de miután kiderült hogy a FET-ek-re nem lehet vizhűtést rakni gondolkodom a cserékén...
Persze az ilyesmi csak "csúcsbeállításhoz" kéne.
Keress rá a neten, hogy 8400 tulajok mekkora fesszel merték kihajtani a 8400-at
4G felett a legtöbb "eredmény" 1,5V vagy felette készült.
Az általános vélekedés szerint nem szabad ennyire túlfeszelni a 8xxx sorozatot.
Majd meglátjuk.... szerintem attól is függ hogy milyen hőfokon tudja az ember tartania magokat.
Ugyanis azonos fesz+freki mellet hőfokfüggő is az áramfelvétel és a stabilitás is... -
fsb1000
nagyúr
válasz
Pancsermeste #30022 üzenetére
nem tudom.. elsöre nekem sem jelent meg. Használd a direkt linket.
-
ixtom
tag
válasz
Gorneck #29983 üzenetére
Nos, megvolt a BIOS flash. Ramoknak + 0,1V, MCH + 0,1V, minden más alapon.
Két SCSI HDD + rendszervinyó felállásban nem indul a gép. Rendszervinyó + 1 db SCSI HDD-vel elsőre. Így még áramtalanítás után is csak "duplabootolt"... (vihar volt)#30012 fsb1000: Pest kicsit messze van mostanában nem megyek arrra, de köszi a lehetőséget
. Szerintem táp lesz, mert Kriza ezt a választ kapta a Seasonictól.
Várom Hammon válaszát, hogy lehet-e gariztatni. Kiváncsi vagyok a csere után jó lesz-e.
-
SOAD19
addikt
válasz
Bagoly81 #30021 üzenetére
Hello!
Én múlt hétvégén raktam össze a gépem(nekem is E8400-am van), és én is kértem, h vki segítsen a beállításokban. fsb1000 kollega ezt a beállítást adta: [link]
Én annyit változttam rajta, h a CPu Clock Ratio-t 9*-resre állítottam, a Cpu Host Frequency-t 434-re, a ramot (ami CSx2*1 GB 1066 MHz-es) a system memory multiplier-t 2,5*-ösre, így 800 helyett már 1085 MHz-en megy a 1066MHz-es ram. Valamint a Voltage controlt a M.I.T. menü alján 1,25 V-ra állítottam. Ezeket beállítva most 3,9 MHz-en megy a gépem, nekem ennyi elég is, bár gondolom lehetne még növelni + fesz emelésse.Ja és régebben fsb kollega leírta vkinek a tuningolás lépéseit:[link]
És van még Gorneck tuning mester oldala: [link] (bal oldalt találod a menüt elrejtve)Sok sikert!
-
Bagoly81
aktív tag
válasz
Pancsermeste #30023 üzenetére
oké megvan de van nekem ott még valami *0.5 ös az mirejó?
ha bekapcsolom akkor nagyobb értéket mutat
-
Bagoly81
aktív tag
hello vettem énis egy e8400 at és egy gigabyte ep35c-ds3r alaplapot. f3 as biosra frisitettem (asszem) és a fpo ja a procimnak : Q815A578 2008.05.22 2*1giga 800 as DDR2 king.. memokkal.
kérdésem a következő. ha lenne valaki olyan nagyvonalú hogy szájbarágosan leirná nekem a tuning beálitásokat nagyon megköszöném. elolvastam vagy 1000 hozzászolást és teljes homályl. nemakarom agyonhuzni, csak amenyire kényelmessen lehet az a lényeg hogy stabil legyen.
néztem külön a tuning webet is dehát anyira nemértek hozzá. huzogattam, de nemigen ment 3.37ghz sikerült feljebb tenni tovább nem. gondolom a ramok nagyon hátráltatnak..
előre is köszönöm a segitőkész emberkét(ket)
üdv: üdv a klubban mindenkinek
-
Attix82
addikt
válasz
fsb1000 #30019 üzenetére
Velemenyem szerint nagyon fontos tenyezo a Amper maximalis felvetele.....ez Feszultseg es MHz fuggvenye. Enyem 1.36V 4 Ghzen 60A-t vesz fel az alaplap szerint ha a prime95 CPU testet nyomom....Vagyis mi lenne ha a Max 1.55Voltot adnam neki?
.....
A biztonsagos feszultseg ezekenk MAX 1.36125V....ami ha negyon jo peldany es birja a 4.5ghzet ezen a feszen akkor meg 75 A alatt lesz.......
Homserseklet: a magok ne erjek el a 80 fokot, vagyis a CPU ilyenkor 70 fok korul van....
KB ennyi. De nagyon jo kis tablazat.
-
gyuri41
csendes tag
Nekem lenne egy olyan kérdésem hátha valaki ért hozzá!!
Van egy Gigabyte P35 DS4 deszka, azon van
1db-16X PCI-e VGA-nak
1db-8x PCI-e második VGA-nak
3db-1x PCI-e -----Na már most én kinéztem magamnak egy SCSI Raid vezérlő kártyát ami 8X pci-e csatival van ellátva.
Na és a kérdés az lenne h én ezt a kártyát be tudom-e rakni és el is indul a második VGA-nak szánt solotban?
Ha vki tudna segiteni azt megköszönném.
-
codec
senior tag
Üdv!
Egy régi, com portos vágógépet szeretnék rákötni, ep35-ds4-es lappal rendelkező gépre, kérdésem az lenne, hogy mivel a lapon nincs com portos kivezetés, de az eszközre mindenképp szükség van, hogyan tudnám rákötni?
Vagyis milyen lehetőségek vannak com portos eszközök csatlakoztatására. -
fsb1000
nagyúr
Adok kölcsön tápot (új), ha eljössz érte BP.17.
1-2 napra... ezzel kizárhatod a táp problémát.De kétlem hogy ez lenne.
Közép-erős tuning után nekem is elöjött már ez a probléma. Erős táppal.
Amikor meg 4G-n ment (max tuning) sosem csinálta.
Én a Ram szorzóra gyanakodtam, de mivel visszaálltam alapra nem játszottam végig.Ez az egész sötétben tapogatódzás... mint alább a PCIe brobléma.
-
sz.j
nagyúr
válasz
SOAD19 #30001 üzenetére
"...Én azt hittem, h az auto alapfeszt jelent ..."
Ha Auto beállításon volt a Vcore, és csak kb. 1,3V-ot adott a procinak, akkor örülj, mert akár 1,5V-ot (vagy még többet) is adhatott volna a procinak (mással már előfordult!), ami a proci végét is jelentheti.
Ajánlott manuálisan beállítani a Vcore-t! -
SOAD19
addikt
válasz
menalcas #29986 üzenetére
Hello!
Na látom mégse kellett volna megírni a hsz-em.
Előtörténet: Pár napja szereltem össze a gépemet és segítséget kértem az itteni fórumosoktól(pl.:fsb1000 és Eagl3), h mit állítsak be a Biosban, mert hülye vagyok hozzá. Beírtam, h miket állítottam addig, pl.: Fsb=450 9*-es szorzóval(4050 MHz). Ezután Eagl3 feltételezte, h nem alapfeszen, én visszaírtam, h de. Erre ő írta, h: "midnenki azt mondta, hogy 3700-nál nem mennek többet alap feszen, ezért nem értem, alap feszen, hogy megy neked 4000-en."
Én csak azt akartam megmutatni, h az általa írt órajel felett is beboot-ol.
remélem így már hitelesAzért nem így küldtem eredetileg is,mert az CPUID ablakon a Save-rekattintottam. Majd ezután visszaállítottam a biost 9*434-re, mert ennél már a prime95 nem talált hibát 1,5 óra után, míg 4 GHz-nél igen. Az elmentett ablakot pedig nem tudtam feltölteni a kepfeltoltes.hu-ra, mert s*ar volt a formátuma, így úgy oldottam meg ahogy láttátok.
sz.j: Én azt hittem, h az auto alapfeszt jelent, de legalább most is tanultam vmi újat.
(Ja és különben mennyi az alapfesz?
)
Ezek szerint Eagl3 kollegát is jól átb*sztam, természetesen nem szándékosan.
Így most akkor Tőle és Mindenkitől elnézést kérek, ha a informatikai tudatlanságommal megzavartam a nyugalmát.Remélem nem leszek kifüstölve, mint nygma kollega?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- E-roller topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- ZIDOO médialejátszók
- Path of Exile (ARPG)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest