- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
Új hozzászólás Aktív témák
-
EP35-DS4-en alapból mien BIOS van? Feltételezem nem kell rajta BIOS-t frissíteni alapból E8400-hoz.
-
Gorneck
legenda
-
fsb1000
nagyúr
válasz
#TOTTI #27887 üzenetére
Valami extra ficsör lehet ezekkel a lapokkal, mert procis topicban is van egy poruljárt alaplaptárs.
Neki még nem javult meg...Pl: Dual Bios hogyan is müxik??? Meg a bekapcsolt DES + ET5 mit is csinál? (nekem megy párhuzamosan a kettő, pedig elvileg nem lehetne OC-zni DES alatt)
Doksikban nem sokat írnak ezekről... -
Qru
MODERÁTOR
Sajnos itt a nyári meleg, és eszkábálnom kell vmi ramhűtést a DS4-re. A kérdés, hogy mekkora ventit vegyek? Ahogy nézegettem, sztem a 8-as nagy lenne oda. Egyik oldalon a TRU lóg oda másik oldalon, meg a kábelek (táp 24-ese, meg a flopy kábele). A kettő közé meg nem fér be szvsz egy 8-as venti. 6-os elfér ott? Vagy ki mivel hűti a memókat? Megkéne oldanom ezt a szó szerint égető problémát.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Gorneck #27889 üzenetére
köszi a gyors válaszokat, akkor ez kilőve.
TR aktívan megy, két ventivel ( Papst 4412 F/2GL @ 800-900;7V, Papst ipari állat -140CFM max@15V-
@4V ), és a teteje fölött 2 centivel még van egy CM@1200 is, mindhárom 12es. idleben elvileg a magok nem mennek 45 fölé (gyakorlatilag se hinném, bár nem voltam itthon az újraindulásoknál). alkatrészek 34 (ez konkrétan a CPU kupak és a raptor szokott lenni) és 45 fok között.
újraindításkor a windows felajánl egy köteg driverfrissítést, lehet azokat végig kéne tolni (elvileg mindegiykből fent van a legújabb)?
-
Raikkönen
tag
hali , most váltanám a procim egy e8200-ra, érdemes lenne-e p35\x38-ra válltani?\egy e8xxx proci mennyivel lesz gyorsabban x38\p35el mint i965-eL?? válaszoaitokat elöre is, köszönöm!(ja nem ide vágó,de hol a francba tudok jelszót válltani meg a cucokat ujra irni stb??)
-
proci985
MODERÁTOR
p35-ds4nél a lap mennyire melegedhet? aggódjak a 44 fok miatt? gép néha újraindul idleben és fogalmam sincs, miért (logom nincs, pedig jólenne h vindóz újraindítás frissítés miatt vagy komolyabb a baj). gép prime/orthos/3dmark stabil.
tuningnál mi a fenét jelent az extreme és hasonló beállítások?
-
#TOTTI
őstag
válasz
fsb1000 #27822 üzenetére
Hogy jártam
ugyanigy mint fsb1000 kolega... egyszerűen nem akart megmozdulni az órajel bármit állitottam a BIOSból.. 267*8 at irt ki indulásnál... aztá megcsináltam az itt leirtakat és még mindig semmi... de már közel járhattam többszöri CMOS clear és megint lehetett állitani... de többször ujraindult a lap... amig nem velem történt nem akartam elhinni...!
Durva dolog ez ugy voltam hogy kib.szom... és attol lehetett nálam hogy 1000Mhz CL4-5-5-12 re benyomtam a kingmaxokat és rá az extremet.. +0.7Val... ment is a gép.. aztán kékhalál... és ennyi elöjött a 267*8 de honnan vette.... -
ToBeY
nagyúr
Azt a funkciót hol lehet kikapcsolni hogy mikor pl a memóriát állítomés újraindúl a gép, ne kapcsoljon ki majd be?!
-
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
P35-DS3 lapom van és zavar hogy AHCI módban minden indításnál csekkolja az AHCI drivert vagy Bios-t vagy mit. Nem lehet ezt valahogy elkerülni?
-
Laraxior
titán
remélem így már garantált hogy nem kell 6 percet várnom egy DVD kicsomagolására.
Már beleöltem milliót a gépbe,ennyit csak meghálál. Viszont már kezdhetek játszanimajd az mchval is,4 ramnál lehet hogy segít.
Az halálos lenne ha 24/7ben használnám mondjuk 1100en CL5-5-5-15ön de turbon vagy exremen? vagy Keressek egy CL4es beállítást standardon? -
Laraxior
titán
a kicsikéim...még egyelőre a fődön,este már a gépben lesznek
Lehet rájuk dobom a ballistixnek a sárga köpenyét
-
Laraxior
titán
észrevettétek hogy a memória fesz is ugrál? 2.22V nálam idle..load alatt 2.19 és 2.21V
sose láttam..lehet a quad miatt van
-
tom_tol
addikt
-
tom_tol
addikt
ha tudjátok segitsetek
van egy 8500-as wolf amit halálba teszteltem P5K-E-ben 4,2Ghz 1,328v (semmi trükk gtl ref vagy hasonló) és a DS-4-ben nem stabil még 1,36v-al sem mi a manót csináljak vele -
Macka
veterán
DS4-nél lehet a feszt BIOS alól állítani?
-
Laraxior
titán
-
-
bim
veterán
válasz
Pancsermeste #27841 üzenetére
ha menűként megjelenik akkor nekem az az elvárásom hogy ugy működjön ahogy kell neki...
-
Nescafé
őstag
Az uj biosok is kijöhetnének már,de még csak béták vannak elég rég óta.
-
#TOTTI
őstag
-
#TOTTI
őstag
Ha a BIOSt defaultra állitottad és betölt a Windows mindenféle programot lőj le ha gondolod én semmit nem szoktam de ha az kell a nyugalmadhoz.. akkor csak tedd meg...
Telepitsd fel az @BIOSt... innen... ezzel nagyon egyszerűen felmegy a BIOS 2x is rá fog kérdezni hogy biztosan akarod e.. nekem már kb 9-10 BIOS frissitést megcsinált igaz én többnyire inditoképernyőt cserélgettem BIOSból az F8at meg az F12öt használtam... de az uj procihoz el kell a legujabb.. ezzel működni fog a proc minden bizonnyal.. de ha felkerül egy nem béta ajánlom hogy azt még tedd fel ezután...
A masik megoldás pedig a floppyrol történő frissités vagy kintről BIOSból akár FAT16os pen driverol is.. ha nem bizol a floppyban vagy nincsen... elindulni valószinű el fog a proci az F10es BIOSssal csak nem ismeri fel... legalábbis ha 2.1es rev az alaplapod... azt is nézd meg..(csak tipp de igy szokott lenni)
ha érdekel az egyéb modú frissités leirom neked szivesen... de WIN alol a legegszerűbb...!
Még annyi hogy nem veszéLYes (jav)
elvileg de bármi közbe jöhet.. de nekem még mindig sikerült a BIOS flash videokarin is meg alaplapon is.. legalábbis annyira hogy vissza tudtam állitani...
-
Macka
veterán
Van egy apró problémám.
BLEND teszt alatt (Prime95) tipikus ciripelős hangot hallok az alaplap mosfetjei környékéről. Mitől van? Nómális? -
bim
veterán
válasz
Laraxior #27818 üzenetére
ezerrel melozok...
mielőtt nekiveselkednék a 4G tesztnek ki kell ujra vennem a procit és javitani a polirozásán. utána ki kell szerelnem az extrem dual radimat a gép tetejéből és egy valag sósvizet bevágni a fagyasztóba. majd utána jöhet a teszt...
erre nem mostanában lesz időm.
addig megelékszek ezzel a 3,915-el. -
fsb1000
nagyúr
Újabb kérdés:
A két Core temp eltér egymástól, főleg terheletlen állapotban.
CPU = 30
Core1/2 = 40 / 44Terhelve
CPU = 41
Core1/2 = 56 / 59(30% OC-val)
***Ez másnál is igy van?
A hütőt már forgattam, lecseréltem, de úgy tünik teljes felületel érintkezik.
Korábbi proci+alaplap párosnál max 1 C volt az eltérés. -
fsb1000
nagyúr
válasz
fsb1000 #27809 üzenetére
F3e Bios update + CMOS clear. Semmi változás, nincs OC.
De megvan a megoldás!!!!
Cmos clear után felajánlja, hogy betölthető korábbi CMOS profile, vagy a gyári default.
A gyári defaultot választottam - de nem segített.
(mentett profilom nem volt)Az X-edik CMOS clearnél engedtem, hogy elinduljon hibás csekszummával a BIOS. Azaz nem lett betöltve a default sem. Xp is simán elindult.
Reboot...
És ekkor csoda történt: lehetett O.C-t állítani!!!
Természetesen azokkal a beállításokkal amiket legelöször belinkeltem.
Megy az Easy Tune is.Ennyi.
-
t256
őstag
Sziasztok!
Egy P35-DS3 megbírkózik egy E7200-as procival ? Jelenleg F10-es bios van rajta.
-
Laraxior
titán
hogyanlehet lecsökkenteni a bootidőt?
1:09alatt jön be a firefox a nekapcs gomb megnyomásától... olyan 40-50mp-el kiegyeznék
biztos valamit turkálni kell a biosban,meg a winnel is nyolcszor megy végig az a csík -
tom_tol
addikt
ma 3 percig ment a DS4 4x1Gb 1250 Turbo rambeállitással
mig winrart nem akartam azóta sem sikerült még1x
-
fsb1000
nagyúr
Ne má.... Bios induláskor még nincs ET5 és nem használtam 1x sem OC-ra csak freki és hőfok ellenörzésre.
**
Kutatva a neten... mások is küzdenek hasonló problémával:
http://www.tomshardware.co.uk/forum/245627-11-ds3l-problemMost jön a CMOS clear, de elöbb letöltöm a F3e Bios-t.
(CTRL+F1 ugy sem csinál semmit) -
sz.j
nagyúr
válasz
fsb1000 #27808 üzenetére
Kapcsold ki ET5-öt és úgy használd a gépet, hátha ez az ET5 bugja.
Egy próbát megér ...Amúgy nekem a DS4 lapomnál így van beállítva és stabilan, hibátlanul megy már hónapok óta:
Robust Graphics Booster-----------auto
CPU Clock Ratio-----------------------8
CPU Host Clock Control-------------enabled
CPU Host Frequency-----------------333-560 között
PCIe Frequency------------------------100
CIA 2---------------------------------------disabled
System Memory Multiplier---------3,2 - 2,5 - 2 (alapon ---> tuningnál)
Performance Enhance---------------alapon Turbo, tuningnál Standard
Dram Timing Selectable-------------manual
Cas Latency Time---------------------5 (4)
Dram Ras to Cas----------------------5 (4)
Ras Precharge--------------------------5 (4)
Precharge Delay-----------------------15 (12-15)
Act to Act Delay------------------------auto
Rank Write to Read Delay----------auto
Write to Precharge Delay-----------auto
Refresh to Act Delay-----------------auto
Read to Precharge--------------------auto
trd--------------------------------------------auto
trd Phase Adjustment----------------auto
System Voltage Control-------------manual
DDR2 Overvoltage Control----------+0,1V (A memó típusától is függ)
PCIe Overvoltage Control-------- ---normal
FSB Overvoltage Control--------- ---normal
GMCH Overvoltage Control----------+0,1
Loadine Calibration---------------------auto
V Core--------------------------------------0,992V és1,36(1,4..V) között -
fsb1000
nagyúr
Ne érje szó a ház elejét...
Beállítottam mindent ami 5100-as hsz-ben leírva:
[link]
DPS-t uninstalltam, helyzet nem változott.Bios induláskor 8x333, Easy Tune Pro5 ezt mondja:
Kép: http://www.fsb1000.fw.hu/P35C_DS3R/p35-hiba1.jpg
-
fsb1000
nagyúr
OK, köszi...
de ez semmiben sem különbözik az én MIT + Advanced menü beállítasaimtól.
Mint írtam PCIe freki 100-nál is hasonló a jelenség (csak normál indulás 8x333-val)A RAM auton is megtalálja a CL5-öt, kis RAM szorzónál nem lehet veéle gond.
De ezt is kipróbáztam, sőt cl7-vel is!Gyak olyan mintha figyelmen kivül hagyná az OC beállításaim a lap.
Mindezt ugy, hogy 3 napig ment 400 és 450 fsb-n is.
Ma reggel beállítottam 3,4Ghz-re (8x425) és azóta csak 8x333-val jelentkezik be.
Hibát, nemindulást, fagyást ezzel a lappal még nem tapasztaltam. -
hati
addikt
sziasztok
ds3-os lapomon a windows telepítése után, utólag szeretném az ahci-t bekapcsolni az ncq miatt. Sajna nem jön össze, mert mindig kékhalál lesz a vége, pedig ugyan azzt az eljárást alkalmaztam, amit a G33M-DS2R-es gépemnél, ahol remekül ment. Ha jól tudom, egyforma ebből a szempontból a két lap. Vkinek van már tapasztalata ezügyben?
-
-
sz.j
nagyúr
Olykor igen, föleg tuningnál.
Többek között ezeknek az eredményeknek egy részét is a használatával értem el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Maximális teljesítmény és biztonság, csak az ARCTIC mx-4-el! Adj új erőt a gépednek!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged