Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bubu maci
tag
Sziasztok!
Melyik GB 35P v.EP lapot erdemes mostansag megvenni? (ar/minoseg)
Koszi! -
Vagany
őstag
Ezzel kapcsolatban tud valaki segíteni? A saját fórumában próbáltam, de sajna kifogytam az ötletekből. Az apropót az adja a dolognak, hogy a minap áramszünet volt a otthon és mire hazaértem ez a végtelen újraindulás fogadott (ki tudja hány órán keresztül). Bios-ban soft off van beállítva
. Gép áramtalanít (táp kikapcs) majd vissza és rendben elindul a beállított és majd 24/7-ben stabilan használt 2800 MHz-en. Előre is köszi
.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
fsb1000 #28594 üzenetére
Sajnos igaz az a korábbi vélemény, hogy a szorzó lecsökkentése (cpu freki csökkentés) önnmagában nem jelent fogysztás és hőtermelés csökkenést.
Ezen kicsit meglepődtem...
A méréshatáron belül, talán 1 Watt-ot tudtam kimérni 8-->6x szorzó csökkentésnél.
Tehát kell a fesz csükkentés, ha valaki takarékos és halk gépet szeretne. -
fsb1000
nagyúr
Az EP35C-DS3R lapom még mindig nem tudja az autó fesz csökkentést.
Viszont most kezdem méregetni egy fogysztásmérővel. A DES 8-10Watt-ot számít.
Azaz 70W->60W a gép fogyasztása ha bekapcsolom. És enek egy része VGA+HDD+DVD+ventik.
De ha ezeket nem vonom le akkor is 10-15% megtakarítás átlagos használat mellett!Mivel DES nélkül nincs fesz csökkentésem, azt sajna nem tudom kimérni.
-
-
szacsee
nagyúr
Vegyél Asust és nem lesz ilyen gondod, bár BSOD-t ritkán látok, általában ha túl kevés fesszel eresztem meg a Quadot, de előjött egy rejtéjes dolog (BUG), ami Keldor papát is érintheti. Amennyiben 100%-ra bebizonyosodok a létezéséről, akkor megosztom veletek.
Jó lenne már ha kijönnének a P45-ös Gigák. -
public73
senior tag
hella!
p35 ds4 rev 1.1 lapot készülök venni.
kérdésem:
láttam a hítpájp rengeteget a proci körül és aggódok, hogy esetleg nem fog a jelenlegi hűtőm (scythe mugen) odaférni csak gányolással!
nyugtasson meg valaki, hogy odafér rombolás nélkül! -
mcintosh
tag
Vki erre?[link]
-
bim
veterán
hmmmm.
valamit el kellene rontanom a gépemen mert időtlen idők óta minden rendben van vele.
legalább egy fagyás vagy kékhalál jelentkezne..de igy hogy semmi?!szerk: még a végén megint memot kell vennem.
-
JColee
őstag
hali
egy gigabyte GA-P35-DS3-ban lehet valahogy állítani a RAMok órajelét vagy nem?
eddig amd vt és lehet h most fejlesztek egy core2be és ha huznám nemtom h mennyire kell jo memóriát venni -
mcintosh
tag
Van olyan jó tuningban az EP35-DS4, mint az Asus p5k premium?(q6600 alá kellene)
-
Baga1983
senior tag
Sziasztok! Egy E6750 1,4V fesszel 3,6Ghz-en ugy hogy a magok prime alatt terhelve max 60 fokosak, ráadás jó kis szauna van itt a szobában, mehet 24/7-re?
-
kételkedem
addikt
válasz
Andrewhouse #28566 üzenetére
Szia! A giga oldaláról töltsd le a lapodnak megfelelő lan, chipset és audio drivereket és telepítsd őket. Ezzel kész is.
-
Andrewhouse
aktív tag
Sziasztok!
Van egy p35C-ds3R alaplapom!
És most vettem egy 250gb sata samsung vinyót a 120GB Samu PATA mellé, és a Samu 250gb Sata lett a rendszer vinyóm!
Kérdésem az lenne hogy Windows XP felteleptése után elég a "Intel INF installation
O.S. : Windows 2000,Windows XP,Windows XP 64Bit,Windows Server 2003 Enterprise Edition 32bit,Windows Server 2003 Enterprise Edition 64bit,Windows Vista x86 (32-bit),Windows Vista x64 (64-bit)" chipset drivert feltenni hogy működjön rendesen gondolom az felteszi az S-ata dolgokat,driver???Más nem kell?!Az tudtam hogy XP nél kellet a floppys driver cucc még mikor telepítette a fájlokat!
Bocsi a lámaságért!
De csak ez az első sata vinyóm!
Köszi a válaszokat!
-
fsb1000
nagyúr
Szerintem lehet megoldás találni, mert a höcsöves chipset hütőből a cső oldalt jön ki. Igy az S1 alá kerülne.
A HR-05 SLI-vel is lehetne próbálkozni, de nem tudom mekkora a min. rögzítési távolsága.
Talán a gyártói oldalon leírják. Az SB-nél meg kb 30-35mm lehet a lyuk-táv. (meg kéne mérni) -
KPepe
senior tag
Srácok, megéri Q6600 mellé 2GB Corsair Dominatort venni, vagy jó "mezei" Kingmax is? 3-4k különbség van köztük.
-
fsb1000
nagyúr
Esetleg herkentyülhetsz egy 8-12cm-s ventillt a lap végére a VGA mögé.
Konzollal lehet a HDD-t rögzítő mechanikára felaplikálni. (kicsit csúnya...)
De nem sokat számit... ha a venti közepe épp a VGA slotra néz akkor is max 2-3 fokkal megy lejjebb a SB.
Arréb is raktam, igy most a VGA és proc közé fúj be a ventill, hütve a NB. Ott több értelme van.Egybként SB-re lehet kapni höcsőves bordát vagy pici ventit.
Szerintem közepesen hűvös háznál elég az a gyári bordácska. -
yako
tag
válasz
Gorneck #28554 üzenetére
Bocs a külön hozzászólásért, az előbb elsikklottam felette...
Van rajta egy 12cm-es, viszont a SB felé nem sokat ér, mert a csipszet pont a VGA hűtő bordáival van egy magasságban, így légáram nem nagyon jut oda.28557: én sebbenzit szoktam. a NB nem vészes, leginkább langyosnak mondanám, így az nem izgat annyira, a déli az amin filózok...
-
yako
tag
A VGA-n egy S1-es van, így az terhelve 40-42 fok, ezt jobban hűteni lehetne, de csak költségesen. Így ez nem alternatíva, viszont pont ettől nem fér oda semmi, bár ezt az SLI - Gorneck23 - bordát megnézem, egy kis kutatást megér, aztán majd meglátjuk.
Konkrétan egy hasonló Giga SLI-s lap bordájáról beszélünk? -
yako
tag
Szevasztok!
Olvasgattam a topikot és látom, sokaknak piszkálja a csőrét a 44-46 fokos déli híd hőmérséklet, többek között nekem is.
Sajna a kis bordát nem tudom lecserélni, és egy apró ventit sem tudok rátenni, mert nincs hely a VGA-tól, így egy átpasztázás jöhetne szóba.
Kérdésem, hogy megéri-e szétkapni vagy nem?
Elég lazák a bordák a csipszeteken, gondoltam kap egy új pasztát meg megpróbálom valamilyen úton-módon jobban odaszorítani őket, de nem tudom hozna-e érdembeli javulást.Valamilyet biztos...Van tapasztalata valakinek?
Előre is köszönöm! -
tata21
tag
válasz
Gorneck #28533 üzenetére
Most a ide winyóval megcsinálta csont nélkül azokat a dolgokat amik eddig kiakasztották. De a gyerek most teszteli játékkal is. A sata2 vinyónál fenn volt a chipset driver is okkor is gyengélkedett.
Lan driver a legutolsó.
A chipset hűtő viszont süt. Ettől nem lehet bizonytalan a Lap? -
Gorneck
legenda
Szintetikus tesztekben észreveszed, win alatt is valamennyire...szal azt nem mondanám nem éri meg cserélni...sztem előbb teszteld ki a mostanid és akkor el tudod dönteni...
Biosba MIT menü alatt kell beállítgatni mindent hozzá...2,0-2,1V-tal már lehet próbálkozni meddig bírja 800 felett Cl4be...
Frenky89: Nem. Alig kell neki fesz és a chip alig melegszik amit kapott...
-
zso73
veterán
válasz
Rocketrider #28517 üzenetére
Fesz emeléssel szoktak menni, csak nagyon melegszenek, mert nincs rajtuk borda /gyárilag./
És nem minden esetben stabilak.
Azt hallottam, hogy a Giba lapok szeretik a Kingmaxokat, és simán viszik az 1066-ot ezekben a lapokban. -
-
blu3
tag
Üdv!
Milyen memokat szeretnek a Giga lapok, memos totyikban Kingstonra szavaztak. Előrelépés lenne-e egy 2*1 Gb 1066 os CL5-ös kit a mostanimhoz képest?
-
HIJ
őstag
válasz
tata21 #28528 üzenetére
Nálam Asus P5k premium -al volt ilyen gond. A normál esetben 1 órás pista telepítése 1:45 -ig tartott, aztán már az oprendszerből meg néha eltűnt a vinyó. Kisidőre megállt minden, aztán volt vinyó, nincs. Ezek után már bios alól sem ismerte fel csak ha lehúztam és visszaugtam a vinyó kábelét. Ez satakezelési hiba volt nálam és gari...
Esetleg még érdemes megnézni, hogy nem e a raides satara dugtad e.HIJ
-
-
tata21
tag
-
Laraxior
titán
válasz
Rocketrider #28517 üzenetére
akkor azért mennek 1280at is
van aki 1125ön használja...
-
dokee78
félisten
Most rajta kell lenni a alapban a CmosClear Jumpernak vagy nem,mert most nekem rajta van,lehet ez a gond?
-
MEKK
aktív tag
tudom hogy nem ide való de így hogy most memó téma van kingmax 1066 vagy kingstone 1066
-
fsb1000
nagyúr
válasz
mcintosh #28510 üzenetére
mcintosh:
Összefoglalva: cmos setup-ban Del -> F8 vagy END mikor a gép indulicon:
Kezdetben Kingmax 1066 is volt a lapomban, de nem tudtam tuningolni. (nekem is 800-nak ismerte fel, a szorzót át kellet állítani, fesz auton volt)
Lecseréltem CSX-re. Ez sem tuninbajnok!! de cl5vel megy 1150-ig stabilan.Mekk: Nincs ieee-1394
-
MEKK
aktív tag
DS3-nak nem tudjátok alaplapi IEEE 1394-es kivezetése sincs?
-
icon
senior tag
Sziasztok,
van 1 EP35-DS3 alaplapom. Amikor vettem hozzá a Lordban a ramokat (2x1GB Kingmax 1066 MHz), próbált az egyik eladó erről lebeszélni, mert hogy 800-asnak ismerte fel neki a P35-DS3-a, és némi tuninggal tudta az 1066-ot neki, de csak instabilan.
Most még procira várok, és akkor kiderülne a dolog, de kíváncsi lennék a véleményeteitekre-tapasztalataitokra.
Ja a Memory Support List-ben szerepel a memó típusa...
-
mcintosh
tag
Mármint a frissítést
-
fsb1000
nagyúr
válasz
mcintosh #28504 üzenetére
1. A netes frissítés nekem hibával leállt. (ezek után WIN alol megsem próbáltam)
2. Letöltöttem a Giga oldaláról a legfrissebbet.
3. Ráraktam egy PEN drive-ra
3. Indításkor [DEL] beléptem biosba és onnan frissítetemHibátlanul lement, max 2 perc az egész. Szerintem igy a legegyszerübb.
Egyébként Gorneck23 honlapján van részletes leírás Bios update-ről. -
mcintosh
tag
Hello!
Lehet hülye kérdés, de elmondaná valaki hogyan kell p35 ds3-ban bios-t frissíteni? Azért itt kérdezem, mert a bios frissítés topik halott. -
tlac
nagyúr
Ha már listákról van szó, akkor adok egy kis munkát Gorneck23-nak, csak hogy később meg tudjam nézni, miket állítottam be
ds4
tlac
E6400, 2*2GB 800 cl4 Crucial Ballistix, F12, Thermalright Ultra 120 E
450*8 (2.4x) 5-5-5-15
1.5V
1.95V
Norm.
+0.1V
Norm. -
bim
veterán
válasz
Laraxior #28496 üzenetére
kiváncsian várom honnan szerzel még 400pontocskát az első helyhez.a prociban már nem sok lehet azt a feszt elnézve...
gorni: ki beszél itt a játékrol?ha csak azt néztem volna mi elég a játékra akkor nemhogy quadot nem vettem volna hanem inkább vettem volna egy 2140-et.(persze van pár játék ami már használgatja a 4 magot és reméljök ez az arány javulni fog)
itt elsősorban a winrarra volt lara ráizgulva.ott pedig a 2 mag az elég csirke...
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest