- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
Új hozzászólás Aktív témák
-
South Velen
addikt
Ezt a DES-t kihajítottam, spórol itt évenként egy fagyi árát közben meg felezi a teljesítményt
-
Toika
tag
A performance Turbon van, bár ez nem tudom, hogy mit befolyásol
Ha Extreme-re állítom még gyorsabb lesz? Esetleg változik még valami tőle? Bocs, hogy ilyen lámákat kérdezek, de sajnos ezeket még nem tudom. Nemrég lettem Giga tulaj
De örülök, hogy az vagyok, csak még ezekben a finombeállítási dolgokban nem vagyok még otthon.
-
Toika
tag
válasz
kételkedem #26991 üzenetére
No betettem 1066-ba (5-5-5-18)és így jobb is az eredmény R:7414; W:4890; C: 5446; L:66
Ez már megefelő? Vagy még jobb kellene legyen? Valamit érdemes még állítgatni? -
nike_
addikt
Állítsd át BIOS-ban a ram szorzót (multiplier) 2.00-ra, 2.40-re vagy 2.50-re. Durván 300-as FSB-d lehet, tehát állítsd szerintem 2.50-re. Adj a ramoknak +0.1V-ot (itt még bőven elég ennyi, csak hogy azért ne legyen baj). Teszteld ki Prime-al, ha nem stabil, akkor adj a (G)MCH-nak +0.1V-ot. Ha így sem stabil, akkor hibásak a ramok.
Vagy még húzd a procit, viszont akkor az időzítéseket vedd vissza 5-5-5-15-re, mert nem fogja bírni a modul.
-
Toika
tag
Sziasztok!
Most vettem a DS3-as lapomba 2x1GB Kingmax 1066-os(jelenleg 800 MHz 4-4-4-12) ramokat és teszteltem everestel:
írás:5801 MB/s
olvasás:3607 MB/s
másolás:4098 MB/s
késleltetés:79 nsAz előző ramjaim 2x512 MB 667 Mhz (5-5-5-15) voltak és minden eredményben jobban muzsikáltak. Mi lehet a baj?
-
ToBeY
nagyúr
Megvan a kérdésemre a megoldás
-
Tigi
őstag
Hali
Jövő7en össze kell lapátoljak egy gépet.
Kérdés: a GA-P35-DS3 felismeri az új Core 2 Quad Q9300 procit?Előre is köszi.
-
old gray
addikt
Igaz, hogy magas FSB és emelt cpu fesz. mellett párhuzamosan az MCH-nak is több fesz.t kell adni? Azaz nem elég pl. a+ 0,1V MCH fesz. emelés, hanem moindjuk +0,2V kell neki extrém tuning esetén?
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Ace Ventura #26972 üzenetére
A lap jobb felso reszen,ha jol emlekszem van valmai usb-hez kapcsolodo jumper.Nezd meg leirasban mire valo.
2,0-an van bizonyos biosokban,az ujabbakban mar nincs.Nehany hulye miatt... -
Ace Ventura
addikt
#26795 hsz még mindig megoldatlan.
Nekem volt rev 1.0-ás DS3 abban volt ventiszabályzás, a rev 2.1-esből kihagyták.
2.0-ba van még? -
Dr.Én
veterán
Hali
Ugy érzem haldoklik a DS3-as lapom(rev1).Az elöbb elakarom inditani és olyat csinált hogy elindul(10mp-ig megy,de még a BIOS se jön be) megáll, de ezt 10-szer eljátszotta, 11-re elindult rendben.Tegnap hoztam a szervízből, asszem vihetem vissza
-
ToBeY
nagyúr
(#26960) Valaki
Nem igazán tuningoltam eddig így nem nagyon tudom kell beállítani az FSB-t de más helyett nem nagyon láttam ahol még lehetne
-
bim
veterán
válasz
AdminGen #26964 üzenetére
biosban a M.I.T menűben kell átállitani hogy ne 800-on hanem 1066-on menjen a memo.
nálad alapbol 2,4x szorzót állit ezt kell 3,2x szorzóra váltanod..
és normal fesz helyett adni neki +0,2V-ot.
everestben ellenőrizd hogy 2V-ot kap e.lehet elég neki az 1066-hoz az 1,9V is.akkor +0,1V -
AdminGen
csendes tag
Nem hinném, hogy megtörtem, akkor sztem nem menne a gép
Akkor ezek szerint nincs vele gond (ha jól veszem ki, akkor ez "normális"). Úgy látom fogja, mint sz*r a gatyát, az utolsó csappal szenvedtem sokat, nagyon nehezen pattant be. Gondolom, hogy becsavaroztam a házba belül, azért lehet, hogy az már kivette az enyhe görbületet. Még arra kell rájönnöm, hogy hogyan izzítsam be a memóriákat 1066 Mhz-en, mivelhogy gyárilag azok, de csak 800-on mennek (Kingmax).
-
ToBeY
nagyúr
CPU Host Frequency-nél kell állítani az FSB-t?Mint han ekem ott 100 lett volna beírva alapból ez normális?
-
AdminGen
csendes tag
Hi!
Lenne egy fontos kérdésem. Tegnapi nap folyamán fejlesztettem a gépem AMD-s konfigról Intel konfigra. Intel számomra "új", mivel eddig szinte csak AMD-vel dolgoztam, szval bocs a láma kérdésért. Szval tegnap szereltem be az Gigabyte GA-P35-DS3P lapomat és rá a box-os Core Duo E8400-at (gyári hűtő). Az normális, hogy mivel a hűtő csak négy ponton fogja az alaplaot (ugye a négy saroknál műanyag "csapok"), hogy az alaplap a húzódás miat 1-2 mm-ert "meghajlik" a processzor alatt. Egy picit recsegő hangot adott a lap, miközben próbáltam nagy nehezen rápattintani a négy tartófület, ez normális? AMD-nél gondolom a proci körüli műanyag keret miatt nem lehetett ezt hallani? Egyébként a gép megy, csak aggaszt egy picit ez a "behajlás". Gyors válaszokat előre is köszönöm.
Thx!
-
Acus
tag
válasz
s7evcsenko #26954 üzenetére
Nekem sem 4tűs csatlakozómvan, én is a hármasat dugtam rá a 4-es CPU FAN-.ra és nekem mégis szabályozza!
-
Zal
csendes tag
-
Attix82
addikt
válasz
tom_tol #26951 üzenetére
Nagyon jo szellozik a hazad, hangba milyen? sajna en most dobbentem ra hogy a hazam ne mvalami franko....codegen regi tipusu midi haz...most alakitom at kicsit hogy beleferjen meg 2 db 8 cmes ventilator...
egyebkent azzal a Zalman potmeterrel rakothetek 2 ventit is es egyut tudom szabalyozni?
-
-
sz.j
nagyúr
válasz
s7evcsenko #26938 üzenetére
Akkor neked a zalmi fan mate2 való. (kb. 700-1000.-)
-
KMT
addikt
válasz
South Velen #26918 üzenetére
WD-k mindig is melegebbek voltak.
Ráadásul a samsungok a valósnál kevesebbet, a wd-k meg többet mutatnak általában.Na de ON:
Ahogy láttam az előző pár oldalon, a DS4-ekkel szép FSB-ket lehet elérni. DS3, meg DS3P mennyivel tud kevesebbet általában FSB téren? Még mindig nem tudom melyiket vegyem.
Ha tényleg olyan jól húzható lesz az E3000, akkor kelleni fog egy 520-540-es FSB szerintem. -
Acus
tag
válasz
horvathkrisz #26943 üzenetére
Nem! Pesten, de egy másik üzletben.
-
Acus
tag
válasz
horvathkrisz #26941 üzenetére
Nekem DS4-em van ott erre, több lehetőség van a konfigurálásra. De jeleneleg garanciába van, ment kemény két napot xD
-
horvathkrisz
addikt
Neked is a ventiszabályozással akadtak problémáid?
Őszintén én azt vártam ettől a laptól hogy mind a 3-4 ventit be lehet majd úgy lőni hogy pl. procihűtő X fok felett kapcsoljon be, pwm-es, voltage-os szabályzás stb.
Csalódnom kellett ezen a téren, mert egyedül CPU-t szabályozza elég puritán módon, az összes többire kiküldi a 12V-ot. -
Acus
tag
válasz
Neked sincs olyan menüpontod?
-
horvathkrisz
addikt
válasz
köss be akkor egy ellenállást...
-
Dubmaster
aktív tag
válasz
horvathkrisz #26935 üzenetére
Gyakorlatilag úgy tűnik, semmit!
Ez azért nagy kicseszés volt a Gigától!
-
cimbi186
aktív tag
-
Dubmaster
aktív tag
Hi!
PLZ segítsetek!
A lapom p35-DS3 rev. 2.1, BIOS F10
A CPU ventim annak ellenére, hogy bios-ban a smart fan control "enabled"-en van, maxon pörög!
Mit tegyek?
-
sz.j
nagyúr
válasz
s7evcsenko #26926 üzenetére
Például két dolgot is tehetsz.
- Lecseréled a ventit egy négyeres PWM-re, vagy
- Veszel egy előlapi paneltÖszintén szólva nem értem ezt a venti mizériát, mert ha valakinek jó és hatásos szabályzásra van szüksége, akkor szvsz a legjobb megoldás egy előlapi panel (esetleg egy külső poti, bár ekkor csak egy venti szabályozható).
Talán nem "tévedek" sokat ha azt mondom, hogy az előlapi panel a legjobb megoldás, még a PWM-es ventinél is hatásosabb. -
s7evcsenko
addikt
Nálam 29fokos a winyó...
Viszont érdekelne, hogy van-e arra valami mód, hogy a CM TX2 hűtő ne max.-on forogjon?
Csak pótméterrel lehet szabályozni? -
bim
veterán
válasz
South Velen #26918 üzenetére
nekem 35 foknál talán soha nem volt melegebb a 160-as samum de mégis a gariidő lejárta után 2 nappal beszart a nyomorult.
pubi: pedig a bőröd alatt is pénz van csak sajnáltad a plusz 4 rugot...
-
Rocko66
aktív tag
Hali!
A héten cserélem le a 800-as kingmax ramjaimat 1066-ra mert eggyántalán nem akarnak duálba menni,olyan kérdésem lenne hogy biosba hol birom őket beállítani hogy 1066mhz-n menjenek? -
Dashes
őstag
Előre nem árt egy hűtő. ( 1-2e Ft egy 12cm-es )
P00By: iPhone után meg sem kottyan az 500-as
Rocko66: Memory multiplier
-
nike_
addikt
Most picit redukálódott..
Alaplap: 45 °C
Winyó: 41 °C
GPU: 45 °C
CPU / 2.mag: 35 °C
CPU / 1.mag: 38 °C
CPU: 33 °C
Így már nem olyan vészes.
-
nike_
addikt
Sziasztok!
A gép hőmérsékletének növekedése lehet attól, hogy a szobámban is melegebb lett az idő miatt?
Alaplap: 47 °C
Winyó: 43 °C
GPU: 48 °C
CPU / 1.mag: 38 °C
CPU / 2.mag: 42 °C
CPU: 36 °C
Mindezt 2800 MHz-en alapfeszen.
-
nike_
addikt
válasz
Ace Ventura #26908 üzenetére
-
Ace Ventura
addikt
#26795-re valami ötlet esetleg?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Precision Workstation ultrabook 5560, 5550, 7510 i7, 6-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Vásárolj okosan, fizess kényelmesen!
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged