Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
d@minator
addikt
-
Gorneck
legenda
válasz
d@minator #10095 üzenetére
Ez annyi minden függvénye, hogy az csak na...pl a kolléga állítása már meg is bukott pl nálam. Nálam nem ennyi a droop...
Arról nem is beszélve, hogy aki biztos akar lenni mérje ki rendesen, ha ezt nem tette meg, akkor inkább nem beszéljen róla...Itt is egy példa: [link]
-
_ak_
addikt
Nem tom nálam a drop stabil 0.04xx, és ez állandó, független a terheléstől.
-
-
Dr.Én
veterán
Hali
P35-DS3-as deszkában egy E4500-as procit hajtok 10*300FSB-vel, 1.4V-ot adok neki,sajna ez alatt nem stabil a rendszer, tudok még valahogy lejjeb venni a feszböl ugy hogy még stabil legyena rendszer?(kicsit sokkalom ezt a procinak)
DDR2 over... +0,2v
PCI-E over... manual
FSB over... manual
(G) MCH over... manual
CPU voltage...1.4V
memoria idözités 5-5-518
elöre is köszi -
robekri
addikt
válasz
wampa1 #10078 üzenetére
Megy benne, de guglit is szeretem, meg is néztem neked!
-
wampa1
tag
P35 DS3L fogadja a sima D-s procikat ugye? Egy D820 lesz bele, az ugye megy benne? Csakmert a lap dobozán az van h support C2D, Quad. Gondolom megy benne de megkérdezem a hozzáétöket is nehogy benézzem a dolgot
-
Laraxior
titán
Benne van a gamestarban a Giga új lapja... X48T-DQ6...asszem ez lesz a következő lapom
-
zolee0307
őstag
Sziasztok!
Na, az ünnepek alatt sikerült tesztelgetnem a masinámat 3.2 GHZ-en: [link] és [link] Gondolom 2 óra prime elég? Ez blend teszt volt.
A Biosban 1.375 V van a procinak beállítva, +0.1 V az mch-nak és az fsb-nek, a memóknak +0.3 V. A memók 4-4-4-12-ben mennek, a proci 8x400-on. [link]
Viszont egyszer a prime small fft's tesztje hibát írt ki, [link] , meg újraindulgat a gép olyan 20-25 perc után, de a másik 2 tesztnél (blend, large FFt's) nem. Meg azt figyeltem meg, hogy a a vezérlőpult és a számítógép tulajdonságai egy idő után nem jön be csak felvillan az ablak. Most akkor mégsem stabil a gép? A másik, hogy hazamentem és akkor csak a cpu-nak és a memóknak volt adva fesz a többi normál és akkor is szarakodott a prime.
Ja és egy kis érdekesség: OCCT High priorityn [link] E szerint elég jó a procim
-
shaggy
aktív tag
a p35-ds4-re rátudom rakni a zalman cnps9700 hűtőt nincs útba a lap silentpipe hűtése?
-
fagy53
nagyúr
válasz
Adamka3kerék #10051 üzenetére
A RAM feszt, mert a proci kevés fesz fagyást okoz, de a ha a RAM hibázik az kékhalál, és elég súlyos következményei lehetnek.
A GEIL ULTRA 2.1V-on indul, itt a gyári időzítésen 4-4-4-12 max 900MHz-ig lehet használni, nekem a 860MHz a betonstabil. -
_ak_
addikt
válasz
mazda626 #10048 üzenetére
Előszöris az integrált audio vista alatt perfekt nálam. Bár én egyből a friss drivert pakoltam fel..
Másodjára a kékhalál. 3.4el próbálkozok q6600on. A vista bootol szépen Indítom a szokásos teszt progikat. és általában olyan 8-9 perc alat elérem a 80 fokot, kb. 10. percben jön a kékfagyi (addig prime alatt semmi hiba). Adtam neki feszt már .1.41xxx valamennyit, és akkor is. Jött a szitkozódás, h díjnyertes szériám van.., de emlékeztem, h a biosban beállítottam a cpu warning tempreraturet 80 fokra és a thermal monitor 2 is enable volt. Most azokat kikapcsoltam a cpu 80 fok körül 20perce stabil prime alatt..., úgy h most megpróbálom kevesebb fesszel, mert lehet, h eddig mindig azért halt meg..
-
mazda626
addikt
válasz
Adamka3kerék #10049 üzenetére
Ha nagyon szemétkedik akkor CMOS Clear és utána mehet minden elölről. Nem szabályosan áll le, azért is csinálhatja. Nálam a DVD-t dobálta annó, most már nem csinálja.
-
mazda626
addikt
válasz
Adamka3kerék #10047 üzenetére
Kevés a fesz a procinak?
-
Adamka3kerék
tag
Tuning mellet,teszt alatt kékhalál-újraindul magától----összes meghajtó eltűnt,csak fail-safe def után jött vissza.....mifene lehet?
-
mazda626
addikt
válasz
Gorneck #10045 üzenetére
493-as FSB. Hmm. Megnézem majd kisebb szorzóval, de szerintem ennyi van a procban max, már csak stabilan kéne hajtani 3.6-on, majd 3.8-on, kérdés, mennyi fesszel és a keletkezett hőt hogyan szipkázzam el. (Sehogy.
)
Neked milyen hőfokon tartja a TT a CPUd? A Vcoreod is kisebb ugye?
FSB Overvoltage. Ez a funkció ér valamit? Vagy csak előhozza a füstöt a kupak alól? -
mazda626
addikt
Hali!
DS3R mekkora FSB-t bír maximum? A procimmal 3944MHz-ig jutottam itt még bootolok, fölötte már nem néztem. 1.5750V-on történt a tuning, és ami érdekes, hogy 3640MHz-hez is kevés volt ennyi fesz. Mark alatt kékhalállal elszállt. CPU-Z szerint idle 1.52V, load alatt 1,48V-ot kapott a proci. Meddig mehetek el, szigorúan egy teszt erejéig? 3640-en az említett feszültség mellett a magok hőmérséklete belekóstolt a 70 közeli értékbe.A chipsetbordára aplikáltam egy Revoltec 8-as ventit, meglepődtem, több csökkenésre számítottam, de így sem rossz. Netezés közben a borda hőmérséklete 31-32 fok, játék alatt, mely 1 magot használ 37 fok, 2 magnál 40 fok környéke. +0,1V 44 fok volt 3944 bootolásnál. Borda nélkül stock fesszel 54 fokra is felhevült.
-
Enclave
aktív tag
válasz
Gorneck #10039 üzenetére
Oké megvan... itt kerestem eddig is csak hülye helyre tették...de már megtaláltam...
Ez akkor ugye nem hangos?
Igazából amint felment az xp,tuning-al kezdtem... úgyhogy ezt nem tudom 100% pontosan...
De mondom ez is nagyon ritkán jön elő...nem naponta...
Szóval ezt nem tudtam úgy kitesztelni... -
shaggy
aktív tag
sziasztok!
érdeklődnék melyik lapot ajánljátok p35-ds3p vagy p35-ds4 és melyik revest!
-
Enclave
aktív tag
Mielőtt nekiestem volna, elolvastam 1-2 hsz-t is stabilitás ügyében,h. hogyan kellene tesztelni...
Ramok: Geil ultra kit 800as 2x1 giga, 4-4-4-12@800 2,1 v ;vagy 5-5-5-18@1000 2,1v
Ezt többórás memtest-el ellenőriztem is...nincs hiba
Cpu : e2180 @3,0ghz fesz emelés nélkül,ezt is néztem több óra orthos-sal és nincs hiba freezer7-tel...(több óra játék után sem)
Ahhoz,h. a ramok 1000et tudjanak menni (10x300 ; 3,33as osztóval) hiába kaptak 2,1-et;amíg nem adtam a gmch-nak +0,1et addig nem jött be az xp...
Egyedül azt nem tudom,h. az fsb overvoltage-et mikor kellene emelni...(hiába emeltem ezt is, a fagyás ugyanúgy megmaradt)
A fagyásról annyit,h. játszottam sokat is akkor nem jött elő, csak amikor hdd-ről hdd-re másolok(4-8gigákat) vagy dvd-t nézek...a hddk és dvdíró is 1 éves,a régi gépben nem volt bajuk szal azok nem lehetnek a hiba forrásai...
Amikor biztosan fagyott (persze ez sem naponta, inkább úgy heti 2-3szor jött elő,max):
cpu 10x300 ;ram osztó 3,33 ;ram5-5-5-18@999ddr2 overvoltage +0,3 (a ramok miatt gyárilag is ennyi kell)
pci-e ovevoltage auto(ezt mikor kellene emelni???)
fsb overvoltage auto(ezt is mikor kellene??? ha emeltem,ha nem, nem változott)
gmch overvoltage +0,1 (volt olyan amikor 42 fokos volt az NB,ha nem emelem nem jön be az xp 1000es ramokkal)
cpu voltage autoMost így próbálom meg,hátha nem fog fagyogatni:
cpu 10x300; osztó 2,5 ; ram4-4-4-12@750ddr2 overvoltage +0,3 (a ramok miatt gyárilag is ennyi kell)
pci-e ovevoltage auto
fsb overvoltage auto
gmch overvoltage auto
cpu voltage autoA hdd-k miatt gyanakszok az NB-re...
Kíváncsian várom az ötleteket...THX!
-
dave93
őstag
Hi all!
Megnéztem az eszköz kezelőt vistán, és az SM buszvezérlőnél sárga felkiálltójel van. Honnan tudom ezt a drivert letölteni? köszi -
Enclave
aktív tag
válasz
Gorneck #10030 üzenetére
Megnéztem, a HR5nek elég húzós az ára...
A TT Extreme Spirit 2-őn pedig egy apró venti van... (ami apró ventit láttam eddig annak mindnek idegesítő/sivítő hangja volt...)
Egyébként egy 1900xt vga van mellette...
Egyébként csak azért kérdem mert amióta megvan ez lap+cpu+ram kombó, a gép többször is fagyott hdd másolás,dvd nézés közben de csak ekkor... (persze a ramok miatt kellett a gmch feszt emelnem) És mivel a hdd-dvd a bridge-eken keresztül megy,ezért gyanakszom arra... Talán nem bírja már a 0,1 voltot sem a gyári NB hűtés?
-
Gorneck
legenda
-
-
Enclave
aktív tag
Hali!
Használtam a keresőt de nem találtam használható választ arra,h.
Egy P35-DS3-as lapon a Northbridge és Southbridge (esetleg csak a NB) chipset hűtőjét érdemes valamire lecserélni? Pláne tuning miatt? (ha mondjuk az ember feszt. emel , +0,1 a gmch-nak?)
(lehetőleg passzívban gondolkodnék de gondolom a legújabb zalman kevés lenne...)
THX!
-
-
pojakcs
senior tag
3.08GHz! Atomstabil!
-
pojakcs
senior tag
Közben kicsit megdolgoztattam a rendszert az Everest stabilitástesztjével. Stabil minden 2750MHz-en, max.proc.hőmérséklet 59 fok, nyugalomban 45. Mindjárt reboot, lépünk egy kicsit feljebb.
-
_ak_
addikt
Mi a különbség legacy ésa nativ sata vezérlés között?
-
pojakcs
senior tag
Ahogy olvastam ,többen szívtak az Azalea telepítésével, én is.
Némi szenvedés után nekem sikerült.
Először is legyalultam a félig már feltelepített és beállított rendszeremet, mert hát hang nélkül nem az igazi. Xp telepítő be, format C:, xp_sp2_hu feltelepít. Azalea biosban letiltva eme folyamat alatt. Alaplaphoz mellékelt cd be, driverek feltelepítése. Azalea driver is felrak, de az az ominózus Microsoft akármi nem kell az sp2-t tartalmazó rendszerhez. Reboot, biosban Azalea engedélyez, és lőn csoda, van hang.
Röviden ennyi, most jön majd a tuning.Mit bír az E4500?!
-
_ak_
addikt
Akkor ahci off, bootba is több idő kell, mire megkeresi az eszközöket, de mi a különbség legacy ésa nativ sata vezérlés között?
Új hozzászólás Aktív témák
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Peugeot, Citroën topik
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Nintendo Switch 2
- Nők, nőügyek (18+)
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Milyen monitort vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop - i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest