Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen széket vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Egér probléma
- Milyen nyomtatót vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali fotós kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Esmein
nagyúr
válasz
Csabroncka #26196 üzenetére
nincs nálam fényképező, ezért nem fényképeztem le a sajátom.
-
-
törölt tag
Sziasztok!
Lenne egy-két kérdésem hozzátok.
1. Az energiatakarékos GA-EP35-DS3 lap parasztvakítás, vagy érdemes olyat venni? Kb 1500-al drágább a kinézett GA-P35-DS3 lappal szemben. Ilyenkor elgondolkozok azon, h ha ez tényleg használ valamit, de érdemben, akkor az azért jóval többe kerül, mint +1500 Ft. Nekem erről a WD GreenPower vinyók jutnak eszembe, amit szintén parasztvakításnak tartok a túlzottan kiemelt energiatakarékossága miatt. Szó szerint 1-2W a különbség a sima vinyókkal szemben. Ezért is vannak kételyeim ezzel az energiatakarékos lappal kapcsolatban. Ezért is fordulok hozzátok, ti ezt biztosan jól tudjátok.
2. A másik dolog pedig az lenne, h tuning mindenképpen lenne, de csak annyira, amennyire alapfeszültségen bírja a processzor. Szóval ezeket figyelembe vége, érdemes nekem az EP35-DS3 felé hajlanom? Csak annyi a különbség köztük, h az EP35-DS-ban nincs RAID, ami nekem nem is kell, szóval ez sem gond. Ezt pedig azért kérdezem, mert ha az energiatakarékosság használ valamit, akkor a tuning azt nem vágja tönkre és válik fölöslegessé ez a funkció? Feszültség emelés nem lenne a procin. Az E3140-t várom egyébként.
3. Az energiatakarékosság tényezője miatt elképzelhető az is, h ez nincs olyan jó tuning lap, mint a sima P35-DS3?
Hát ennyi lenne és elöljáróban is köszönöm a válaszokat.
-
Esmein
nagyúr
válasz
Csabroncka #26189 üzenetére
Azt tudom az enyém hanyas verziójú, a képre voltam kíváncsi, mert nálam hiányoznak az opciók, most va nfenn a harmadik bios verzió és még mindig nem lehet szabályozni a prociventit se easytuneból se speedfanból, se sehonnan.
-
bim
veterán
fuuuj de rühellem hogy a CL.4 max ddr2 tuning toplistát egy "szar" giga DS4 vezeti tom_tol-nak hála.
-
bim
veterán
válasz
sweethomest #26181 üzenetére
a legolcsobb a kingmax 1066-bol 2x1G venni.
ha nem hajtasz CL4-re akkor az a legjobb döntés.. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
sweethomest #26181 üzenetére
ha kb egy árban vannak, akkor dominator (bár azért a nagy ramos topikban is kérdezz körbe).
alapvetően a 8200 és 8400 esetében tuningnál nem árt a minél gyorsabb ram (egészen brutális fsbket is bírnak), a q6600nál ha 1:1ben járatod a memóriát, akkor a ddr800 is bőven megfelel (bár azért nem 1:1ben járatással memigényes programok sebességén lehet javítani). mondjuk 3,6 fölé is lehet őket húzni (és a p35 ds4et szeretik
), csak a gatyád is rámegy az áramszámlára.
-
sweethomest
csendes tag
hali.
p35 ds4 lapba melyik ramot vegyek? ezek mint 2x1gb ddr2 1066mhz kitek:
- corsair dominator
- kinston hyperX
- geil ultra
- geil black dragon
- csx cec fan kitaz áruk is közel azonos, a proci e8200, e8400 de inkább q6600 lenne.
előre is köszönöm.
-
Esmein
nagyúr
Van valakinek lövése ez hanyas bios verzió lehet?
Nekem nincs ott az alsó kettő választási lehetőség F12-vel(p35-ds3), így nem is kezelhető a cpu fan. -
-
GuCo.
tag
válasz
Csabroncka #26176 üzenetére
így van, ilyen progit keresek. automatikusan szabályozza az alaplap, de azt szeretném, hogy kicsit jobban hűtse a procit, mert elég meleg lesz a proci ha játszom, és arra gondoltam, hogy mielőtt elkezdek játszani felteszem max-ra a venti sebességét, hogy ne melegedjen annyira...
tlac: köszi, kipróbálom őket.
-
Yso
tag
Nekem egy EP35-DS3R van éppen, épp április végén vettem, nagyon szépen teljesít. Folyamatosan megy rajta a GEST. Ha lehet hinni a proginak, akkor most tartok ott, hogy össz 50W-al evett kevesebbet.. Nem sok, de ugye a "legkissebb is számít"
Az is igaz, hogy nekem csak E2180 proci megy benne (nem is kell most több) és nem is húzogatom. Nagyobb proci alá és tuning-hoz én is inkább a DS4-et ajánlanám. -
Csabroncka
addikt
-
GuCo.
tag
Hi!
Nem tudjátok, hogy EP35C-DS3R-en milyen progival lehet szabályozni a CPU ventit kézileg?
-
tlac
nagyúr
upgradeltem másik gigára
-
topyjo
aktív tag
Köszi, akkor valszeg DS4 lesz.
-
topyjo
aktív tag
Sziasztok!
Most szeretnék lapot cserélni.
Gigát választanék, de nem ismerem. Mi a külömbség a P35-DS3 és az EP35-DS3 között?
Q6600 alá kéne, és szeretném húzni is. -
-
looser
addikt
Haligali!
Felteszem volt már kérdés, de én is megkérdezem: az alaplapi (EP35C-DS3R) hang az előző SB Audigyhez (amit ki kellet szednem) képest elképesztően gagyi. Hiába állítgatom a realtek HD Audio Managerben a hangszínt, csak nem javul az ebadta. Már csak egyetlen gondolatom van, ami eddig szólt, az volt a sz@r, s most hallom a minőséget, de nem, nem és nem... Nem telepítettem volna fel, csak nincs még kábelem (kedden lesz) egy E-MU 1212m V2-höz, de addig is játszanék szívesen :-)
Volt másnak rossz (neadjisten jó) tapasztalata ezzel a (HD ugye itt nem 'high definition'-t jelent?) hangkeltővel? -
Ma kaptam egy kék képernyőt, sajna már nem az elsőt, de most le is fényképeztem. Meg tudná mondani valaki, hogy mi lehetett az oka, amiért a rendszer leállt? Itt a kép.
-
GBX
aktív tag
Kérlek segítsetek!
Bár kerestem a fórumban, de nem találtam választ kérdésemre.
van nekem egy p35c-ds3r alaplap
És azt a feladatot kaptam hogy RAID1 (mirror) be kössek 2 db 500gb os samsungot (sata2).Meg is tettem, biosban beállítottam, RAid és natív sata bekapcsolva,
Intel ich9r raidvezérlőjét használtam, nem a Gigabyte-ét.Win Xp él (megoldottam hogy ne legyen BSOD), felraktam az intel matrix stroage managert.
Tehát eddig sikeresnek tűnik minden, ámde én úgy tudtam hogy raid1 esetében olvasási sebességnek nőnie kell az 1 hdd-s verzióhoz képest (ami kb 90mb/s) , de most nem az hogy gyorsabb hanem lasabb lett az olvasás (70-80mb/sec).
Mi lehet a gond?
A segítséget előre is köszönöm.
-
nike_
addikt
Ugye a ramoknak mindegy hogy hogy rakom be őket? citrom-citrom slotba mennek persze.
-
munky
őstag
sziasztok!
Gigabyte P35-DS3L Intel P35 LGA775 ATX
Gigabyte P35-DS3 Intel P35 LGA775 ATXEzek között mi a külömbég
mert árban a DS3L 3K-val olcsóbb.
Ha csak valami kiegészítő és tuningteljesítményben nincs külömbség akkor inkább az olcsóbb modellt választanám.
E4500 menne bele valószínüleg. 800-as ramokkal kb mekkora tuning várható? 3Ghz-el már kiegyeznék. 8800 GT mellé kellene mert a mostani X2-vel csapnivalóan lassú az egész.
-
Toika
tag
Sziasztok!
Ram vásárlás előtt állok, de nem tudom, hogy melyik lenne a legmegfelelőbb ebbe a lapba.
A lehetségesek:
1. 2 x 1Gb A-Data DDRII 800 MHz(?-?-?-?) - 2x3860Ft
2. 2 GB (2 x 1 GB) Geil Ultra Dual Channel Kit, 800 MH (4-4-4-12) - 9.960 Ft
3. 2 GB (2 x 1 GB) Geil Black Dragon Dual Channel Kit, 800 MHz (4-4-4-12) - 10.680 Ft
4. 2 x 1 GB Kingmax KLED48F-A8KI5 1066MHz (CL5) - 2x 4000 FtA további kérdésem, hogy ezek közül elképzelhető valamelyiket nem támogatja a lap? A Geilek közül az Ultra, vagy a Black Dragon a jobb? Köszi a helpet!
-
Alex123
senior tag
válasz
Gorneck #26123 üzenetére
Ok.
Meg kell, hogy állapítsam sztem az alaplapnak (GA-EP35C-DS3R) semmi baja!
Mióta levettem a vistát és nyomtam egy fixboot-ot az xp-n, rendesen indul az os....
Tegnap még le is formáztam újra a régi vinyót, amin a vista volt, a gép rendben elindult 5x. Ma már túl vagyok a 20. indításon és eddig minden OK! Rendben feljön mind a két vinyó, simán indul az xp....
A vistának volt valami aktivációs boot managere, sztem az kavart be az xp-vel...így sajnos felejtős ez a telepítés...
A lényeg, hogy az alaplapnak nincs baja és nem kell gariztatnom!!!
Köszönöm a segítségedet, probléma megoldva.
Thx.
- Alex -
(most már csak azt kell megoldanom, hogy valahogy mégis fusson az az átkozott de ez már egy másik topikba tartozik tényleg...)
-
tom_tol
addikt
off lessz de ha már szóba került az os
2 vinyom van négy felé osztva xp láti mind de a vista nem láti csak 3
ötletek? -
ToBeY
nagyúr
Egy olyan 7C fok-al jobb CM hűtő mint a gyári.Most speciel 32fokos a proci eddig 39 alá nem ment
-
Mans20
addikt
Hi
Az elöző lapom Asus volt,és most annak a driverei vannak a merevlemezen meg a többi szar az xp vel eggyütt, szóval nem lett formatálva.,most majd hogyha rákötöm a giga lapra akkor befog bootolni az xp vagy inkább rögtön formatáljam?
-
Mans20
addikt
-
-
-
Alex123
senior tag
válasz
Gorneck #26088 üzenetére
Ez 1ccerűen hihetetlen...
Ha az új vinyón csak az xp van, a másik üres, csont nélkül bootol a gép....
Ahogy felteszem a vistát a básik vinyóra, ismét kezdődik az egész...
De a legérdekesebb, hogy bootolásnál (fekete képernyő), az a vinyó amin az xp van (0-ás csati) az látszódik de ott meg is áll a bootolási folyamat, a másik csatin lévő vinyó a vistával már fel sem jön....
- Alex -
-
ToBeY
nagyúr
Felraktam a CM Hyper TX cooler-t ez magától állítja ventit mert most nem pörög 800 többet
-
-
zsozso1
tag
Hali!
P35 DS3 lap biosa miért ír 800Mz-et az 1066-os ramokra? 2x1GB 1066-os King Max modulok vannak a lapban. Esetleg hogyan tudom 1066-on hajtani őket. Bocs a lámaságért.
Köszi a segítséget. -
Gorneck
legenda
válasz
s7evcsenko #26105 üzenetére
1,45öt 24/7-be nem nagyon ajánlom...legalábbis neki ilyen 4ghz kell sztem...
-
Gorneck
legenda
válasz
winfier #26104 üzenetére
Nálam így nézett ki a 8*500:
Robust Graphics Booster----------auto
CPU Clock Ratio------------------8
CPU Host Clock Control-----------enabled
CPU Host Frequency--------------500
PCIe Frequency------------------100
CIA 2----------------------------disabled
System Memory Multiplier---------2
Performance Enhance-------------turbo
Dram Timing Selectable-----------manual
Cas Latency Time----------------5
Dram Ras to Cas------------------5
Ras Precharge--------------------5
Precharge Delay------------------15
Act to Act Delay------------------auto
Rank Write to Read Delay----------auto
Write to Precharge Delay----------auto
Refresh to Act Delay---------------auto
Read to Precharge-----------------auto
trd-------------------------------auto
trd Phase Adjustment-------------auto
System Voltage Control------------manual
DDR2 Overvoltage Control----------+0,2 (2,14)
PCIe Overvoltage Control-----------normal
FSB Overvoltage Control------------normal
GMCH Overvoltage Control----------normal (+0,1 lehet kell majd, de nem biztos)
V Core-----------------------------1,35V, ha nem túl szerencsés darab a procid itt lehet többet kell adnod...1,4/1,45V Ami eléggé sok... -
nike_
addikt
válasz
s7evcsenko #26105 üzenetére
Aha, nekem még utána Prime stabil volt, játék alatt se fagyott, de párszor újraindult.. Mondom mi lehet a baj? Megkérdeztem itt is, és azt mondták a (G)MCH-nak adjak +0.1V-ot.. Azóta tökéletes!
-
-
winfier
senior tag
Hali!
Tudnátok nekem segíten ,hogy érjem el e 8200-el a 4GHz-et?
gigagyte p35 ds3 (rev2.1) f12bios
corsair dominator CM2X1024-8500C5D
msi n9600GT-T2D512-OC -
nike_
addikt
válasz
s7evcsenko #26067 üzenetére
Nekem a ramoknak adott kis fesz miatt csinálta. Adtam nekik +0.3V-ot, és most mennek vígan.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen széket vegyek?
- Lexus, Toyota topik
- BestBuy topik
- Facebook és Messenger
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13" 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- PS Plus előfizetések
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest