Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
válasz Gorneck #8095 üzenetére
Pedig ha BIOSban ACPI Standby mode-nak S3 (Suspend To RAM) van beallitva (az a default), akkor ugy mukodik, hogy minden lekapcsol, tap csak a +5VSBt allitja elo.
Viszont azt nem ertem, nalam miert csak power gombbal ebred fel ebbol az allapotbol, USBs billzetre/egerre nem?
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
petya75
tag
válasz Gorneck #8093 üzenetére
GigabyteP35DS4 rev2.0, E2180, Galaxy 8600GE 800/1750/2300, 2x1GB Kingmax 800Mhz@1066Mhz5-5-5-15, 2X160Gb Samsung Sata, Samu cd, Samu dvd.
Az "Onboard SATA/IDE Ctrl Mode"-t IDE-ről, RAID/IDE-re állítottam és így sikerült elinditani a cd-ről a win telepítőt.
Esetleg még valami beállítási segítség, mit, hol, mire érdemes?
Az előző lapomhoz képest ez tiszta bonyodalom, ki kell előbb ismerni.[ Szerkesztve ]
Az Élet könnyű!!!.........................................csak nincs rajta fogás!
-
wampa1
tag
A kinemkapcsolási problémám nem oldodott meg, de találtam egy megoldást. Készenléti állapotban olyan a gép mintha ki lenne kapcsolva, se a táp, se a ventik nem mennek, egyszoval áll a gép. Ha használni akarom megnyomom a bekapcsolo gombot és már benn is vagyok a windows-ban. Vélemény?
-
Gorneck
legenda
válasz ShadowK #8087 üzenetére
Tudom, hogy van/lesz...de ennek mi értelme? Ennyi erővel vehetnél egy 6750-et vagy 6550-et. Ugyan ott vagy vele. Érted már? Magasabb szorzóval nagyobb az esélyed magasabb órajelre, mint egy olyannal amit eleve egekig kell lőni. Pl, 8*400=7*457; 8*450=7*514. És ahogy nézem a Penrynnel sokkal rosszabb lesz a helyzet...
A példa meg azt mutatja, hogy FPO alapján nagyon nehéz bevásárolni ezekből a 2magos procikból ami megy is...lsd táblázatom. Vagy kifogod vagy előre tesztelt példányt vásárolsz magasabb áron. Tedd össze a praclid, hogy a mostani procid azt tudja amit...nemrég voltam havernál aki már a második 6300at fogja ki ami 440nél többet nem tud.Szal szted minek van nagyobb értelme? Egy butított proci alacsony szorzóval vagy egy rendes 6 esetleg 12 cache-es magas szorzós procinak...persze ár azért magasabb...de sokat foghatsz a ramon és egyebeken...
Gorneck#1239
-
DanteHix
tag
válasz Gorneck #8076 üzenetére
Szia,
Igen, szedszettem az egeszet, uj procival is probalkoztam, 1-1 rammal is, cmos sem segitett.
De tenyleg erdekes, h a hazventik, amik sys_fan1 es pwr_fan beindul, de a cpu_fan es a sys_fan2 meg sem mozdul. Valszin a tappal lehet a gond, csak nem ertem, hogy akkor a masik deszkat, a p5b dlx ot miert viszi csont nelkul?
## 5.15 The Angels Have Gone ##
-
ShadowK
tag
válasz Gorneck #8082 üzenetére
Nem mondtam hogy elso korben fognak kijonni.
"Wolfdale-3M" (45 nm) Core 2 Duo E5xxx
L2-Cache 3072 KiB
Front Side Bus 1066
Release Date April 2008Sztem 3M-es valtozatkent hibas cache miatt felezett, letiltott 6M-eseket fognak kiadni, szal van eselye hogy produkaljon jo FSB-t de ez majd akkor derul ki igazabol
-
petya75
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék.
Vettem egy DS4 lapot, beraktam a P5N-E helyére, felraktam hozzá a driverket és működik minden a régi Win alól .
Gondoltam a másik sata hdd-re felrakok egy új Win-t és ekkor vettem észre, hogy bios-ban nem lát egyetlen egy IDE-s cd-t, dvd-t sem, így nem indul el a win telepítője.
A „Standard CMOS Features”-ben látnia kellene az IDE cd, ill. dvd, ha megfelelően működik?
Olvastam, hogy valakinek az alaplapi IDE csatlakozója volt rossz.
Nálam is az lehet vagy csak a biosban van valami rosszul beállítva?
Előre is köszönöm!Az Élet könnyű!!!.........................................csak nincs rajta fogás!
-
fanti
addikt
BIOS-t csakk akkor kell frissíteni ha valamilyen hardvereszköz megköveteli!
én nem vettem eddig figyelembe ezt, de ezután betartom!
Történt mindez úgy, hogy megrendeltem a DS3 rev 1.0 lapomat 4x1GB Kingmax Mars DDR2-800 memóval és egy G0-ás Q6600-al, valamint egy Chieftec 500 wattos táppal.
Majd még bent a céges gépemen letöltöttem a Giga oldaláról a legújabb F10-es BIOS-t pen drive-ra.
Otthon összeraktam a gépet szépen, és első lépésként befrissítettem pendrive-ról a BIOS-t, majd Load Optimized Default, és utána windows xp sp2 install. Szépen fölmászott, utána a legújabb driverek a csipkészlethez,LAN-hoz,HD audiohoz, és az MSI 8800GTS 640MB OC-hez.
Szépen ment minden mint a karikacsapás.
Majd miután elkészültem, nosza elindítottam az everestet. Pörög az indítóképernyőjén alúl, hogy PCI eszközök érzékelése,Smart,stb... és amikor a "CPU sebességmérés" - hez ért, lekapcsolt a gép.
Nocsak, ujraindítom, ismét everes, és szépen betöltődik és nézegetem büszkén az új hardveremet.
Majd ezután egy kis OCCT, ami azonnal lelövi a gépet. Reboot és ismét OCCT, szépen elindúl és kb. másfél órát megy, közben nézem a feladatkezelőben mind a négy mag 100%-ra van terhelve. Majd nyomok egy stop-ot az OCCT-nek éz azonnal ujraindúl a gép.
Jöjjön egy 5 órás DOS Boot lemezes ram teszt. Nincs hiba!
Ezután 3DMark 2003. A Nature teszt alatt ujraindúl a gép.
Majd reboot, és végtelen ciklusra állítom a 2003-at és 2 órán át hagyom, és megy szépen.
Ezután 3DMark2006. A CPU-tesztnél mindíg lelövi a gépemet. Mindíg!
A táppal lenne gond? Orthos elindúl, dedikálom a 3-as és 4-es maghoz, azokat 100%-ban terheli, én meg közben nyomom high-ben a Crysis-t. Végigtolom a demót és minden rendben!
Na erre varrjak gombot! Akkor a táp is jó kell legyen!
Procihőfok is rendben, a legmelegebb mag 68 fokos volt a gyári hűtővel a TAT-al monitorozva.
Ekkor beugrott a BIOS! Lehet, hogy azzal van gond?
Gyorsan letöltöttem a giga oldaláról az F6-ost, ami 2007 szeptemberi, és LÁSS CSODÁT!
Egyszeriben eltünt az összes misztikus leállás és ujraindúlgatás!Úgyhogy tényleg meg kell fontolni a BIOS-ok frissítgetését, és ok nélkül -ahogy én- csakazért hogy a legfrissebb legyen a lapban, azért nem igazán érdemes megcsinálni!
Azért írtam ezt le, hogy mások ne fussanak bele ebbe a hibába.
Nekem 2 teljes napom ment rá és pár ősz hajszálam is lett..... -
Gorneck
legenda
válasz ShadowK #8080 üzenetére
Sztem ne folyj bele olyan témába amihez nem értesz, mert ilyen hszokat produkálsz majd amiknek se füle se farka...
Wolfdale nem 3 megás lesz legalábbis amik jönnek első körben azok tuti nem [link]...áprilisban már ritka lesz az 500 fsb-t tudó...magas szorzós procit kell venni amihez nem kell egekbe emelni az fsb-t magas órajelhez...ezzel meg is van oldva a 15 soros mondókád.Gorneck#1239
-
ShadowK
tag
válasz d@minator #8061 üzenetére
Koszi a valaszt mind2toknek
Jelenleg az a helyzet hogy megvennek egy e2xxx -es procit, huznam amig birja, majd ha megjelenik az 1066-os 3M cahche-es Wolfdale aprilisba akkor lecserelnem a procit arra, egy komolyabb hutes, es mehetne 500FSB-re, 4Ghz... csak 1 baj van, ha veszek egy ilyen procit, es 4G-ig huzom, akkor mar igazan megerdemel 4G ramot melle.
Csak ezzel van 1 kis problema. Ha teszek bele 4x1G 1066 akkor a tuningnak oda mert 4 modullal nem fog birni tobbet mint 440FSB ahogy lattam masoknal. Ha veszek 2x2G modulokat, abbol en meg sehol nem lattam 1066-ost, csak 800-ast. Ezert kerdeztem hogy 800-assal lehet-e olyan szorzo amire jo az 500fsb.
Igy hat nem tudom mit csinaljak. Ha cserelek wolf-ra mikor kijon, azt nem akarom lecserelni vagy 2 evig, de egy 4GHz-en jaratott proci mellett boven elfer 4G ram, 2G keves lesz egy ido utan. Viszont 4 modullal tuningot vagom haza, 2 modullal meg csak 800-as ramokat lattam, olyan szorzo meg ha minden igaz nincs ami jo erre.
Valami 5let? -
Gorneck
legenda
Gorneck#1239
-
tapys2
csendes tag
válasz Gorneck #8064 üzenetére
Kitöltöttem, remélem nem valami összeférhetetlenség az oka.Köszi az igyekezetet
Intel Core2 quad Q6600/8m/1066 Go stepping, Gigabyte GA-P35-DS4 1333 FSB, 2 db 1GB/1066 Mhz DDR2 Kingmax Mars, Asus GF 8600GTS 256 DDR3, Chieftec 450w GPS 450 AA, WD 320/Sata2/16M (WD3200KS)
-
zolee0307
őstag
válasz Gorneck #8068 üzenetére
Tőled kérdezném Gorneck, hogy az normális, ha állítgatok a biosban akkor miután elmentem a beállításokat és mikor újraindulna a gép egy pillanatra leáll minden és utánna indul csak el a beállított dolgokkal. Meg csinált olyat is, hogy nem bírta a tuningot (a memók véletlenül 1200 mhz-re voltak beállítva) és vagy 3-szor elindult, leállt, és csak negyedjére indult el alapbeállításokon. Ennél a lapnál ez így műxik?
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
Gvad
csendes tag
A sima ds3-hoz néztem biost a honlapján. Az f10-est érdemes felrakni?Úgy nézem az most a legfrissebb.
+ elég azokat a drivereket felpakolni,ami a honlapon van? vagy itt az 1hsz-ben levők jobbak??
Vagy mi az eltérés?[ Szerkesztve ]
-
zolee0307
őstag
válasz Gorneck #8065 üzenetére
Kb mennyi feszt adhatok még? Mennyi az a hőfok, amit még elbír a proci? Mondjuk Crysis alatt nem volt probléma. Néztem kézzel az északi hidat is, meg a memókat azok elég hűvösek voltak egyébként. És melyik jobb 9-es, vagy 8-as szórzón járatni? Gondolom a memók miatt nem mindegy.
Azt néztem, hogy a core temp szerint idle a proci olyan 36-40 fok körül van, de ha újarindítom a gépet akkor a biosban olyan 25-30 fok körül írja a cpu hőt. Jól mér az a bios?
A memók szerinted bírnák a 900 mhz-et cl4-ben?
[ Szerkesztve ]
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
zolee0307
őstag
Sziasztok!
Pénteken megjött a lapom (GA-P35-DS3) és kicsit tuningolgattam. Az lenne a kérdésem, hogy 8x400-an járattam, a memók 2x-es szórzóval 800-on mentek 4-4-4-12-ben (1:1-ben) és feszt a procinak 1.375V, mch +0.2, fsb +0.2, memók +0.3 Voltot adtam. Prime alatt stabil volt olyan 68 fok körüli volt a proci, mondjuk olyan 10 percet ment. Utánna pár óra crysis és nem volt gond a géppel. Ennek hatására 0.1 Voltal csökkentettem a memó, mch és fsb feszt és a prime alatt kb 8 perc után újra indult a gép kékhallálal.
Szerintetek kevés volt a 0.1 volt és inkább 0.2-t adjak az mch, fsb-nek és 0.3-t a memóknak?A cpu-z szerint a fenti beállításoknál a procim idleben 1.328 V-ot kap, terhelve 1.280 V-ot kap. Nem kevés ez? Ennyit droppolna a lap? Ahatok még a procinak feszt szerintetek?
Vagy esetleg kevés a táp?
Egyébként megvagyok elégedve a lappal, még nem tudtam annyit próbálgatni, mint amennyit szerettem volna.
[ Szerkesztve ]
-
ShadowK
tag
Meg tudna valaki mondani hogy egy P35-DS3 lapnak milyen FSBAM szorzoi vannak? lattam mar ilyeneket hogy 2.5x meg stb de nem talaltam teljes listat, van pl 1.5x? (Pl 800as ramoknal 500 FSBvel lenne jo az 1.5x, mehetnenek a ramok 750-en.. )
-
tapys2
csendes tag
válasz Gorneck #8055 üzenetére
Most kaptam egy olyan tippet hogy valahol a fesz kevés,meg a memóriának adjak két tizeddel többet.Meg hogy Q6600nak lehet hogy kevés az én chieftech 450 es tápom.Lehet ebben valami?köszi
Intel Core2 quad Q6600/8m/1066 Go stepping, Gigabyte GA-P35-DS4 1333 FSB, 2 db 1GB/1066 Mhz DDR2 Kingmax Mars, Asus GF 8600GTS 256 DDR3, Chieftec 450w GPS 450 AA, WD 320/Sata2/16M (WD3200KS)
-
tapys2
csendes tag
válasz Gorneck #8055 üzenetére
Nagyon instabil.De akkor ez szoftveres vagy hardveres probláma lehet?Az everest kiírt olyan hibákat hogy blokk hiba a HDD n ,de nem tudom hogy most ez konkrétan mi.Melyik hsz segít benne?Köszi a tippeket .
-
-
tapys2
csendes tag
válasz Gorneck #8053 üzenetére
Nagy terhelést még nem tudtam kipróbálni. De előfordul hogy bekapcsolom, és egyszer csak újraindul a windows betöltése előtt,aztán másodjára tölti csak be nagyon lassan.
-
barnam_
nagyúr
Ez a te topicod: Tuning, kezdőknek, szájbarágósan
Ha az elméleti dolgokkal nem vagy tisztában, anélkül nehéz lesz tuningolni... mert nem tudod mit állítasz. -
tapys2
csendes tag
Sziasztok!Nagy problémám van ismét.Feltettem az xpt a gépemre, és feltelepítek minden drivert, aztán újraindítom a gépet, és kb 8 perc míg belép az xp be,és ott is olyan mint ami meg akar halni,mint egy 10 éves gép,de hibát nem ír ki az eszközkezelőben,mindent felsimer,elvileg minden stimmel,csak gyakorlatilag nem.Mi lehet ennek az oka? Már frissebb driverrel is próbálkoztam,eredméyntelenül,kékhalál stb.Most rendeletem a kofnigot Giannitól,elvileg minden működik, és jól van összerakva.Segítsetek légyszi.Mert szétvet az ideg.Köszi
Core Quad 6600, Ga-P35-DS4 lap,
2 gb Kingmax ddr2 1066
nvidia 8600Gts 256
WD 320 gb sata 2Intel Core2 quad Q6600/8m/1066 Go stepping, Gigabyte GA-P35-DS4 1333 FSB, 2 db 1GB/1066 Mhz DDR2 Kingmax Mars, Asus GF 8600GTS 256 DDR3, Chieftec 450w GPS 450 AA, WD 320/Sata2/16M (WD3200KS)
-
Gorneck
legenda
+0,2V a ramnak.
Perform Enchanced vagy mit turboról vedd le normálra...
Cpu fesznek 1,5V mehet.380 környékén a procid akár FSB wall-os is lehet...szal elvileg amit írtam fent azzal csak fsb-t kell emelni...
Oracle: Mit vársz tőlünk? Ha nem érted illetve nem mond neked semmit ami le van írva értelmes módon...sokkal többet ennél már nem tehet az ember érted! Vagy azt várod vki hasra ütésre mondjon egy beállítást ami vagy megy vagy nem? Utána mehet az izzadás tovább, hogy mégis csak menjen az a fránya beállítás?
A Guideba nagyon sok minden le van írva tényleg egyszerű nyelven...ennél egyszerűbben max rajzolni lehet...
De ha leírod mit szeretnél tudni válaszolunk szívesen, hogy magadtól tapasztald ki a géped...Gorneck#1239
-
Oracle
senior tag
Segítsetek tuningolni a procit én akárhogy állítom nemindul el a gép
tudom hogy ott van Gorneck23 oldala ami tökjó csak mivel nemigazán értek hozzá sokat nem mond.
-
DanteHix
tag
Sziasztok!
Kovetkezo kerdessel fordulnek hozzatok!
Jelenlegi konfig: p35-ds4 rev 1.1, c2d e6400 (alapon), 2*1GB ddr2 800mhz, 2 dvd-rw, 2 vinyo.
Ma vettem ezt a lapot, es elotte egy p5b deluxom volt, amit a tapom, fsp zen 300W siman vitt, minden gond nelkul. Ezzel meg se mukkan, illetve eleg erdekesen. A hazventik porognek, de ennyi Kiprobaltam ujra a regivel, azzal minden tovabbi nelkul is mukodik a tap, nem hiszem, hogy baja lenne.
Kiprobaltam egy masik tappal, azzal beindul, de! Az egyik hazventi, es a prochuto is csak 4-5 mpvel kesobb indul be, mint a tobbi venti. Ez normalis ennel a lapnal? Vagy azonnal vissza gariba? Mert,ha baj, akkor valszin fsp-vel is mennie keneElore is koszonom a valaszaitokat
## 5.15 The Angels Have Gone ##
-
F.B.I.
veterán
Kedves Gorneck23, ahogy ígértem lefényképeztem a BIOS beállításokat:
a minőségért bocs. Ma próbálkoztam újból és egyszer elindult 8x375-ön de az orthos 5mp múlva elszállt. Hiába emelek akár 1,5V-os feszt, akkor sem megy ill. indul el még 6x380-on sem állandóan visszaáll alapra. Köszönöm ha megnézed!
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
scream24
senior tag
Akkor paszszolom az okosoknak. Csak a vistát használoktol lehetett hallani hasonlokrol, xp alatt még nem hallottam. De nem a biost gyanusitanám elösször. Ha csökkentett modbol kapcsolod ki, akkor is ujraröffen?
Minden csoda két napig tart. Régebben még három napig tartott, de azóta felgyorsult a világ.
-
scream24
senior tag
Köszi Öregfiuk. Visszavettem +0,3 voltra és eltünt. Akkor majd felvágom az uj biost. Thx.
Minden csoda két napig tart. Régebben még három napig tartott, de azóta felgyorsult a világ.
-
-
ShadowK
tag
Sziasztok!
Egy DS3 lapot akarok venni, 4x 1G modulokat tennek bele, de nem tudom hogy 4 modullal fogja-e birni a tuningot. Mennyivel megy kevesebbet? pl egy E6300-ast 500FSB-ig kellene tolni. Van valakinek tapasztalata/elkepzelese hogy meddig birja 4 modullal? -
bim
veterán
1hsz-gorni oldala.....
-
Oracle
senior tag
Segítsetek hogy kell a procit húzni a biosban 333 helyet akármit állítok be nemindul el a gép
-
hoffman_
nagyúr
Üdv Mindenki!
Tud engem biztosítani arról valaki hogy 1066+os A-Data EE műxik P35-DS4ben?? (mármint hogy nála megy-e...nekem még nincs )
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
scream24
senior tag
Estét. Ilyenkor mi a tarka kuki van? Most vettem észre?
-
John_Doe
senior tag
Valakinek van 2pár 2GB DDRII-800 Geil Ultra KIT (SPD: 4-4-4-12) a lapjában, tehát 4db 1GB-os modul ebből a ramból? Az érdekel minden rendesen működik-e? DS3 érdekel legjobban. Mert most egy pár van a gépembe és tervezem hogy veszek mégegyet.
Shal'kek nem'ron!
-
Sdi
addikt
válasz vlezlee #7995 üzenetére
Akkor lehet inkompatibilitás, rossz video kari, hibás lap, gyenge táp. Más gépben próbáld ki a video karidat, ha tudod. Ill. a tiédbe tegyél másikat ha tudsz és nézd meg úgy mit csinál. És még mindig fent állhat szoftveres probléma is, hiába minden a legújabb.
[ Szerkesztve ]
"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/
Új hozzászólás Aktív témák
- MIUI / HyperOS topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nyaralás topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen monitort vegyek?
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Sorozatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...