Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veber
tag
HI
Ds3 lapnál hol lehet a meória feszt 2.1v-ra állítani abiosba?
-
Đ@n!
tag
7Főn én is jövök a P35-DS4-emmel
meg az E8200-ammal
egyenlőre a lap megvan de a proc nincsen szóval asszem folyamatos látogató leszek
1.-nek kérdeznék
Meik bios a legjobb a procim húzásásra?
Köszönöm Üdv
-
katt777
félisten
válasz
Gorneck #28994 üzenetére
Ha a másodlagos RAM-időzítéseket megpróbálom fixre állítani, nem bootol. Ha auto-n hagyom, lassabb (jóval), mint a Kingmaxok. Ha 9X423 fölé megyek, megint instabil, RAM-szorzótól függetlenül. Prociteszt továbbra is OK 4GHz-en is. Befonom a félcentis hajamat, komolyan. Vagy visszatérek AMD-re... Jaj ne, mik jutnak eszembe!
800-on kis tuning, 3.3GHz-en próbálkoztam (10%). Nem az a gáz, hogy ez EPP-s RAM?veber: A szünetmentest.
-
ToBeY
nagyúr
Prime95 meddig futassam min? Nem szeretném tesztelni a tuningot 12 órát
-
veber
tag
HI
mit kell átállitani ahhoz hogyha az áram elmegy egy pillanatra a gép ne induljon újra gigabyte GA-P35-DS3L alaplapnál??????? -
Devdi
aktív tag
Lehet, hogy kicsit túl lámának fog hangzani a kérdés, de biost hogy lehet feltelepíteni és honnan lehet letölteni?
-
katt777
félisten
válasz
pinnacle #28986 üzenetére
Nem bírták a tuningot. Most ezek sem.
Ráadásul lassabbak, mert ha fixre teszem a rész-értékeket, akkor nem bootol be, ha meg auto-ra, akkor lassú. Nem hiszem, hogy a Dominatorok lennének a hunyók.
pisztoly: Nem szemetet akarok venni, aztán otthon helyre maszekolni. A K9A Platinumomat fél évig frissítgettem, minden bios-szal más baja volt. Szóval előbb legyen jó a lap úgy, ahogy megkapom a boltban. Kocsit sem hoznék el (nem is adják úgy), hogy használhatatlan az elektronikája, vagy telefont, vagy egyáltalán semmit. Csak PC iparban lehet eladni a szemetet jó pénzért, hogy "majd jó lesz". Mint a HD3870, amelyhez bő fél év múlva jött ki az első használható driver.
-
bim
veterán
válasz
katt777 #28982 üzenetére
5-7-7-24 auto időzités a GMH csip sajátossága.
mch-nak adtál feszt?
ne orthossal tesztelj hanem P95-el.a procid még nem is létezett amikor máár nem fejlesztették azt a sz@r progit.
amugy leszarnám ha bekerülne az aláirásodba a giga lap de tudnám hogy egy láma erre veri a kukacát és semmi több... -
katt777
félisten
válasz
tata21 #28981 üzenetére
Felpakoltad az 1.95-ös VISTA Realtek drivert?
Gorneck23: 1:1 arányú RAM-mal képtelen volt bebootolni, utána visszaállítva sem. Klírtem a szímoszt. Végképp nem értem. Mos meg auto-n 5-7-7-24-es időzítéssel jött be az 5-5-5-15-ös RAM. Előbb-utóbb a Giga is megy az aláírásomba, ráadásul a P45-ös ASUS-ok is vacakok, szóval fogalmam nincs, milyen lap kéne a procim és a RAM-ok alá.
-
katt777
félisten
válasz
Gorneck #28978 üzenetére
Kösz a tippet. Csakhogy a proci, mint írtam, 4GHz-en sem hibázik (ráadásul E8400). Vagy milyen lap kéne nekem??? P5Q-król olvasom, hogy bugzanak, mint a tavaszi nyúl, Giga meg megint nem fog nekem ventiket szabályozni, ha P45-re váltok. RAM meg lassú lesz.
tata21: A Züvöltésen is? Másik mikrofonon is? (Ill. ezt próbáltad másik gépen?) Akkor sajna nem tudom. Nálam TV-tuner szokta elnémítani a többi bemeneti csatornát. Gondolom, felvételhez megadtad, hogy honnan menjen. Valamilyen hangszerkesztővel nem próbáltál felvenni?
-
Gorneck
legenda
-
katt777
félisten
válasz
tata21 #28976 üzenetére
Üvölts bele közvetlen közelről a mikrofonba. Ismerősöm is olyat (headset-et) vett, hogy hiába tekertünk mindent maxra, csak szinte torokba dugott mikrofonnal, és üvöltve jött hang a gépből. Másik mikrofonnal OK volt.
Ha a mikrofon OK, nézd meg a hangkezelőt, mert pl. nálam is alapból 0-ra lehúzott hangerőszabályozóval indul. -
tata21
tag
Ismét kérdésem lenne:
Használja valaki az alaplapi hangkeltőt a P35 DS3 lapban? Ha igen hogyan bírta működésre a mikrofont mert nekem nem jön össze. Minden driver fenn van OK és mégsem működik. Ez egy headset lenne, a hangszórók szólnak de a miki nem .
Ja vista ultimate.
Érzékeli, hogy a jack bedugva. -
katt777
félisten
válasz
Gorneck #28974 üzenetére
No, akkor a problémám a következő:
A Corsair RAM-ok alacsonyabb FSB-vel simán mennek 1130 alatt (na jó, ez nem sok, de több, mint a Kingmax). 3.8 GHz-en (423x9) csak 1058-on mennek, és teljesen stabilak (5-5-5-15). 3.9GHz-en már kapásból elszáll az Orthos hibával, míg ha csak a procit tesztelem, akkor 4GHz-en is teljesen stabil. Procit 1.265V-ig vittem (de 423-as FSB-vel 1.237-en stabil), RAM-ok 2.2V-ot kapnak. Mi a fenét kéne állítanom, hogy 3.8GHz fölött is stabil legyen a gépem? Vagy lapcsere? Másoknál állítólag nincs ilyen gond a tuinggal. Mindenütt csak azt látom, hogy 4.2-n is mennek ezek a procik hibátlanul.
Az apróbb értékeket muszáj valami fixre állítanom, különben (auto-n) leesik a memória másolási sebessége. -
tlac
nagyúr
válasz
elfelejtette #28970 üzenetére
volt egy bugos bios régebben
amivel minden ram, minden beállítással, is 1 helyen hibát jelzett a memtest86+ -
katt777
félisten
Lecseréltem a Kingmaxokat Corsair Dominator-okra. Az 5-5-5-15 rajtuk van, az OK, de az apróbb RAM-értékekbe mit adjak meg? Ott alapból igen hülyeségeket ír a biosom, sokkal magasabb értékeket, mint a Kingmaxoknál. Köszi, ha tud valaki segíteni!
-
Laraxior
titán
válasz
elfelejtette #28954 üzenetére
az én memóriámmal is meghal? Lehet túl lett hajtva,,,
nah jó nem.Szerintem a lap lesz a bibis
-
Baga1983
senior tag
Na szal bocs a lámaságért megnézhettem volna az mx2 honlapját ott rajta volt hogy kéne felrakni....végül is nem kézenfekvő...áááááá
-
Baga1983
senior tag
Sziasztok! Nem értem egyszerüen nem tudom, 1,245 V-al 70 fok alatt tartani a CPU-t. pedig már minden módszerrel megpróbáltam felvinni a pasztát, most épp a középre egy kis gombóc azt rája hűtő de igy is egy böl 72-73...ezt tényleg nem értem. Régebben volt hogy 1,45-el a 60 fokot se értel a hyper 212 vel most meg pasztát cseréltem(mx2) és hűtőt(xigmatekSD964) és egyenlőre nem akar összejönni. Tudna valaki esetleg egy képet nyomni egy már pasztázott prociról?
-
joshua7
veterán
Na, embörök, kéne egy kis segítség. Adott egy p35c-ds3r lap, F10-es bios-szal. 2 napja kapott egy e8400-at, ami 4Ghz-en megy is benne. Tegnap tesztelgettem eleget. Ma újra belőttem a bios-ban a dolgokat, aztán elindítottam egy 3dmark05-öt (proci 4Ghz, vga alapon). Aztán kimentem a szobából, de hallottam, h a gép újraindult. Ezután kezdődtek a furcsaságok. Hiába van a bios-ban 9x445 belőve, a proci mégis alapon (9x333) indult el. Azóta bármi órajelet állítok be, mindig alapon megy. Ami szintén furcsa, hogy XP-ben nem indul el az Easytune6. Duplakatt, de semmi nem történik. A folyamatok közt sincs ott. A Setfsb szintén nem megy azóta: klikk arra, h 'Get fsb', majd csak annyit mond, h 'SMBus error' és semmi órajelet nem olvas ki. Ezek után fölraktam az F11e bios, chipset drivert (intelest és Gigást is), de semmi sem változott. Mi a rák lehet a baj?
-
Devdi
aktív tag
Sziasztok. Egy ds3p-s alaplap mellé a heatpipe hűtőtől befér egy xigmatek s963??
-
tlac
nagyúr
-
elfelejtette
veterán
Sziasztok!
Szombaton raktunk össze egy ilyen gépet havernak:
EP35-DS3
E8200
KINGMAX 2GB 1066MHZ
GALAXY 9600GT
WD 250GB+500GB SATA2
FSP GREEN POWER 400W
WIN XP SP2
Indítás után a gép mindenféle állítgatás és optimalizálás nélkül alapon 3dmark05-ben 17003 pontot adott. WoW neten 1280x1024-ben fullon gyönyörüen fut.
A gép vasárnap délelött játék közben lefagyott.
Memtest86-tal letesztelve mindkét memória minden slotban mindenféle órajelen és fesszel hibázik, kölcsönkapott memória szintén, tehát a lap+ramok mennek a szervízbe tesztelésre.
Itt tartunk most. -
Baga1983
senior tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni hogy fültisztitóval is megoldható az ezüstös paszta felvitele a cpu-ra? mert valahogy ilyen szélesebb felületü dologgal sosem találom el az ideális mennyiséget.... vagy sok lesz vagy kevés....tré....
-
einstein
senior tag
Sziasztok,
Szerintetek megéri 965P DS4-ről P35-re váltani? Elsősorban csak a melegedés miatt tenném, mert a mostani lapomon még idle is majdnem forrók a bordák, ami gondolom + pár fokot a procin is dob. Van egy hőmérő szenzorom a lap és a táp között elhelyezve, az olyan 35 fokot mutat, amikor már bemelegszik a gép.. Ez csökkenhet P35-tel?
Amúgy más problémám nincs vele, nagyon jól húzható a lap, csak szeretném tovább halkítani a gépemet, de ahhoz egyelőre meleg van a házban. -
Telefunen
őstag
válasz
fsb1000 #28936 üzenetére
? Nem állítottam hogy hibásan kezelné. A 965-P35 között nem igen van difi, leszámítva a tRD állításának lehetőségét. Ebben is? Az egyetlen dolog ahol az X38 villant (az X48 pedig még inkább) az a DDR3, DDR2-vel egy kategória. Éppen ezért érdemes összevetni az X38-as DDR2 1066-os eredményeket -hiszen ezek P35-el is ekörül alakulnának- a P35-ös DDR3 1333-as eredményekkel.. másolásban még le is marad, a valós alkalmazásokban elhanyagolható előny, vagy egál.. Szvsz. P35-be egyszerűen nincs értelme DDR3-at tenni, ha még annak a kis előnynek amit nyerhetnék vele, annak is csak a töredékét kapom.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
LamehTheDark #28946 üzenetére
és ha egy XP telepítöről bootolnál? Az letörölné a particiót.
vagy hiren's-ről egy partició managerrel. -
tom_tol
addikt
válasz
biosban letiltod a vinyoról bootot söt mindent csak a dvd-t hagyod bent akkor mennie kell ha nem rossz a lemezed (nekem is van 1 64-s vista install lemezem ami igy viselkedik)
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Valahogy, egy másik vinyóról kellene formázni.
-
LamehTheDark
csendes tag
Sziasztok!
Nem teljesen idevágó probléma, de mivel sztem a GA-EP35-DS3R lapom generálja, leírom, talán tudtok segíteni:
Összeraktam szuper új konfigomat, felraktam egy MS Vistát...32bites....pffff... 4GB DDR2-t nem tudja címkézni, csak 3,5GB-ig. Ezért szeretném leszedni a 32bites Vistát és egy 64bitest felpakolni.... Igenám, de: Nem tudom rávenni a rendszert, hogy a 64bites telepítő DVD-ről bootoljon, hiába állítom be a Boot priorityt BIOSban, sőőt, F12-Boot menüben beállítva a CDROM-ot sem onnan bootol, hanem bebootolja a C:-ről a 32bites Vistát. A C:-t formatálni/törölni nem engedi, mondván ott a WINDOWS, hogy is gondolhatok ilyen botor dolgot!!! Egyszerűen nem tudok megszabadulni a 32bites Vistától. Egyébként particionáltam 3 felé a vinyót, tehát még az is megoldható lenne, hogy a D: vagy a E: legyen a rendszervinyó, de hogyan?!? Tudom, hogy amatőr probléma, de ezért is gondoltam, hogy itt rögtön lesz ötletetek hozzá....pls. help!Előre is
-
Laraxior
titán
elég hülyén nézne ki egy fityegő zalman blokk a 9800GTX alatt
Nem egyszerű vizet megbontani,szerencsére úgy van rákötve hogy nem kell dugiszálni összevissza,csak lekapom a blokkról és már megy is a szivattyúra a cső.
Már csak az a gond hogy lehet hogy belelóg a GTX a háznak a winyotartójába (vagy hogyis hívják azt...)Noh mindegy,holnap megint rendrakás a házban
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Telefunen #28929 üzenetére
Elolvastam a cikket.
Sehol nem írják, hogy a P35 hibásan, vagy problémásan kezelné a DDR3-at.Egyszerüen arról van szó, hogy az új X38 chipsettel gyorsabb eredmények mérhetők.
Ez szerintem természetes, hogy az új felső kategóriás chipset lekörözi a P35-öt ebben is.A P35 meg jóval gyorsabb, mint a 965-ös chipset, vagy akármelyik VIA.
Ettől még a lassabbak nem rosszak, nem hibásak, csak a teljesítményük kevesebb. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Ősember #28920 üzenetére
Grat! Végre hogy megjavult a lapod!
EGy adalék a Giga P35 BIOS furcsaságaihoz: Elszállt az alaplapi Giga Ethernet.
Cseréltem kábelt, biosban ki/be kapcsoltam, összekötötöm másik géppel, hogy teszteljem, de mintha teljesen halott lenne.
Épp elöző nap csináltam Tuning próbát 500Mhz-ig (minden esetben indult a BIOS(!!) csak nem mindig volt prime stabil. Kikapcs elött még ment a net, de reggel kb 6 óra múlva már nem. Tehát nem tuning közben romlott el, mert mindig alapon hagyom a gépet kikapcs elött.Gondoltam mehetek gariztatni...
De lás csodát! Mielött kiszedtem volna a lapot, táp lehúz, CmosReset. Gép elindit és Bios-ban Load Safe. (ez a csodafegyver)
És müködik!!!! Hibátlanul. -
fsb1000
nagyúr
válasz
ChRiS_RS #28913 üzenetére
Két napja kiveséztük (és elfogadtam a többiek álláspontját) hogy alap FSB-n, azaz max 333Mhz-es fsb-n nem hoz semmilyen irás sebesség gyorsulást ai RAM freki növekmény.
Olvasásnál igen, de nem arányosan, átlag felhasználásnál még kevesebbet, játéknál szinte semmit.Viszont tuningnál kinyilik a világ... végigjátszottam 500Mhz-ig és nagyon szépen nött a sávszél.
Nem csak tesztprogikban... 1,5x sávszél növekmény látványos: az XP és az alkalmazások csak ugy ugrottok, a betöltési idő és a futási idők (gyakran tömörítgetek) lecsökkentek.Az én konkluzióm (gyak a PH cikkekben is ezt írják) leginkább tuningnál van értelme a DDR3 magas órajelű RAM-nak.
Mivel CL7-es 1333-as már jó áron kapható, szerintem ettől a szintől értelmes alternatívája a DDR2-nek.
Feltéve ha üzemszerűen overclokkolsz, vagy valamilyen (egyeni )csúcsot akarsz döntögetni.Nálam az 500-as fsb a cél.
-
Telefunen
őstag
válasz
fsb1000 #28928 üzenetére
nem konkrétan a P35C-re gondoltam. Ebben a tesztben hasonlítsd össze az X38-as P5E3 deluxe és a P35-ös Blitz extreme eredményeit.. Szvsz. ha már ilyen drágán veszek memóriát akkor menjen is úgy ahogy mehet, ne a lap fogja vissza..
sereef: A CAS Latency time-tól lefelé a 4 időzítést állítsd be, mint a képen
-
ToBeY
nagyúr
Mitől lehet hogy betettem a frissen megírt dual layeres DVD-t és kékhalál lett?
Restart,majd gond nélkűl olvasta,érdekes.... -
-
Ősember
őstag
tudjátok meséltem korábban, hogy beragadt az fsb-m. ma viszont teljesen véeltlen sikerült megint gatyába rázni a lapot...
ramokat tesztelgettem, éppen egy hibás kitet. betettem mind a két ramot, nem indult a gép, mondom ok, kb erre is számitottam. ugye elöször csak elindult-leállt. ezt csinálta kb 3x és utána csak mendegélt. ventik pörögtek, de vinyo pl meg se nyikkatnt, mert nem dolgozott. jo, mondom akkor megnézem melyik ram a rossz, az egyiket kiveszem. kivettem. ekkor észrevettem, hogy a gép az végig ment
gondoltam egyet kvagyorsan és lekapcsoltam a tápot, aztán röpke pillanatok mulva vissza és bekapcs. a gép ujbol nem indult, szoval most vagy sikerült lepusztitanom, vagy csak a rossz ram maradt bent... kicseréltem a már elöbb kivett rammal és elindult a szerkezet. vemente m a biosba, a beállitások a helyükön voltak, csak pl a cpu host freq (fsb) disabled-re volt téve. na mondom jo gyorsan beteszem enabled-re és lássuk. és az alaplap csodával határos modon eszméletlen 270fsb-n bootolt beennyit is állitottam.
nem ajánlom senkinek sem ezt a fajta megoldást, ha tudatosult volna bennem, hogy megy a gép, akkor eszem ágában sem lett volna kiszedni belöle a ramoakt -
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
szereztem egy kilencnyóc gétéikszet
hiába nem tudok ellenállni a finomságoknak
-
Laraxior
titán
Nem tudom lehet írtam már
Kingmax ramjaim: 1080MHz turbon futnak2.05V...lehet stabil 2Von is,még nem próbáltam
-
sereeff
aktív tag
Hali! A Problémámat, ( lásd fentebb a hang bebrummog lelassul ) úgy néz ki sikerült kiküszöbölni! Az Everest kavart be ha igaz! Eddigi egy órában nem csinált rosszat!
Köszi a segítséget!
Más! A memóriám most 5-5-5-18-on megy. Van értelme átállítani? S ha igen mire? Ilyet még nem játszottam! :-))))) -
ChRiS_RS
aktív tag
Sziasztok!
Ez az összetétel szerintetek jónak mondható?
- C2D E8400
- GA-EP35C-DS3R
- 2x1GB DDR3-1333Köszi!
ChRiS -
Gorneck
legenda
válasz
FragMaster #28899 üzenetére
F12 inkább...ne bétát használj...
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- OTP Bank topic
- Windows 11
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Path of Exile (ARPG)
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Peugeot, Citroën topik
- További aktív témák...
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest