- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
beteg
őstag
-
Telefunen
őstag
memset-el (vagy everest-el) ellenőrizd most mekkora tRD-n (performace level) mennek (turbo v. extreme be van állítva? standard-en hatalmasan esik a teljesítmény). Aztán próbáld meg egyel alacsonyabban. Kipróbálhatod a 6x500-at, bár a mostani felállásnak sem kéne rosszabnak lennie..
-
Telefunen
őstag
Ezek nem valami fényes értékek (nekem egy "alap" 1000-es beállítás -bár 1:1-ben- egy jó ezressel többet hoz, illetve a másoláson akár kettőt is).. Mekkora tRD-vel érted el ezeket? (esetleg próbáld meg 2,4-es szorzóval, hátha úgy alacsonyabb tRD-re képes a RAM-od)
Acus: Maradt a próba 65nm-es procival, aztán ha azzal sem, akkor KO a lap
-
Acus
tag
válasz
proci985 #26379 üzenetére
Sziasztok!
Bazi nagy a probléma, vettem használtan egy Ds4-et Beletettem az E8400-at. mindent összekötöttem
Két 2*4-es 12V-os tápokat is rákötöttem.
Gép bekapcsolás, elindult pár másodpercre és leáll, elindult megint megállt.
Oké akkor CMOS clear.
Ezután elindult de se kép se hang semmi, csak a ventik pörögtek. Nem is sipol.
Lehetséges hogy régi Bios van rajta és nem megy vele a Wolfdale?
65nm-el nem próbáltam még. Szerintetek? -
nike_
addikt
-
Attix82
addikt
Kerdesem: Jatek utan az Everest szerint az alaplapi homerseklet 47 fokos, nem gaz?
-
nike_
addikt
Most tesztelem a memokat, eddig teljesen stabil.
1110 MHz-en járatom őket.
Ha kész az Everest Stress Test akkor linkelek be két képet.
2.2V-on járatom, egy honlapon le vannak írva, mennyi kell nekik az alap órajelhez. Ennek 2.2V van írva.
-
Bzzz
senior tag
[OFF][/OFF]Na amúgy tegnap lett meg a gépem DS3 rev 2.1-es telepítésnél a SP3-al meggyűlt az alaplapi CD-baja. Hangkkártyát, videókártyát, netet nem tudtam sehogy megismertetni vele, úgyhogy marad a SP2 továbbra is, az egyből segített a fent említett bajokon
. Húzni még nem húztam de majd azt is kipróbálom ha lesz időm.[OFF]
ezt az off-os dolgot még gyakorlonom kell...
-
tdd587
őstag
-
Balu972
aktív tag
Sziasztok,
P35C-DS3R alaplapom van s az a problémám, hogy első indításkor nem pörgeti fel a processzor hűtő ventillátorát. Lehet, hogy nem tud elég feszt leadni? S ezért nem indul?
Ha kikapcsolom a cpu auto fant, akkor elindul, de így maximumon rpm-n húzza a hűtőventit.
-
tdd587
őstag
válasz
Gorneck #26357 üzenetére
Igen, az F12 most a legfrissebb hozzá. Meghajtó csomagok szintén mindenből a legfrissebb. Nem lehet ez valami hirtelen Vdrop hatása? Bár a fesz stabilnak tűnik. Hőmérsékletek szintén normálisnak tűnnek.
Esetleg bugos lenne a C1E vagy a TM2? Bár azt se hiszem, egy DS4 rev 1.0 van egy havernál Q6600@3000, 4-4-4-12@800-on mindenféle feszeléstől mentesen és tökéletesen megy C1E és TM2-vel.
-
Gorneck
legenda
-
beteg
őstag
válasz
tom_tol #26260 üzenetére
este megnézem!
hogy hogyan?el sem mondom itt, mert sértődés lesz
de nem bántam meg! Gyors, pöpec, tuning potenciál is van benne, (kb 2 órám volt eddig rá, de jó lesz).
A biosát még szoknom kell, pl. mi az, hogy +0,xx fesz a ramnak? mihez képest?? viszont olcsó volt és ennyiért szuper! -
tdd587
őstag
válasz
Gorneck #26349 üzenetére
Igen, szépen bootol, aztán vagy még a teszt indítása előtt (amikor a vista elkezdi telepakolni a ramokat), vagy teszt közben (winrar benchmark, mind a 4 mag 100% terhelésen, 1 perc volt a max, amíg vitte, aztán fagyi).
A memória 2 darabos kit, 1-es és 3-as slotban. Kipróbálom 2-es és 4-es slotban is. De jó ötlet, ki fogom próbálni egyedül is őket. FSB voltage érdekes, vagy kár erőltetni?
-
tdd587
őstag
válasz
Gorneck #26341 üzenetére
P35-DS4 rev 2.0 bios F12, Q6600 G0, G.Skill F2-8000CL5D-4GBPQ RAM (2x2GB, 5-5-5-15, 1000MHz, 2.0-2.1V), 460W Zalman táppal hajtva. C1E és TM2 on, CIA2: off, Performance level: standard, Graphics booster: auto, Loadline Vcore calibration: on, a többit lásd alább.
Amiket próbáltam:
- Minden default-on 5-5-5-15, 800MHz, 9x266MHz, fesz állítgatások nélkül, ez megy és stabil
- 4-4-4-12, 800MHz, 9x266MHz, 1.8V vagy +0.2V vagy +0.3V a DDR2-nek, fagyi
- 5-5-5-15, 1066MHz, 9x266MHz, +0.2V vagy +0.3V vagy +0.35V vagy +0.4V a DDR2-nek, fagyi
- ugyanaz, mint előbb, de MCH +0.1V, fagyi
- ugyanaz, mint előbb, de CPU-nak is pár tized volt, fagyi- 5-5-5-15, 1000MHz, 9x333MHz, +0.2V vagy +0.3V vagy +0.35V vagy +0.4V a DDR2-nek, fagyi
- ugyanaz, mint előbb, de CPU-nak is pár tized volt, fagyi
- ugyanaz, mint előbb, de MCH +0.1V, fagyiEz utóbbi két beállítást szeretném használni, az elsőt hétköznap, a másodikat meg játékhoz.
Bármilyen ötletnek nagyon örülök, mert én éjjel háromkor kifogytam.
-
HIJ
őstag
A DS4 -en PCIe 2.0 van? Mert erre való utalást nemtaláltam a giga oldalán. Igazából azért lenne érdekes, hogy most akkor kell e a G9600GT -re a plusz tápcsati vagy sem.
HIJ
-
pinnacle
nagyúr
Szerintetek a ház hűtő ventiket (elől-hátul-oldalt) az alaplapra vagy inkább a tápra kössem?A DS4 tud ennyi ventit szabályozni és nem lesz túlterhelve?
-
bim
veterán
válasz
Dashes #26336 üzenetére
kár hogy a 8200-as procinak 8-as a legmagasabb szorzója.
tehát a 3,6 ghz az 8x450/900-1080-11250mhz memosebesség.
én az 1125mhz-et ajánlom .a proci valszeg birni fogja alapfeszen.vagyis normalon kell hagynod a procifeszt és akkor a feszvisszavevős cucc is működni fog.
memonak meg eldől mennyit kell dobnod ehhez ha egyáltalán menni fog ennyit.ha nem akkor legrosszabb esetben marad a 900 CL.4-ben.ez a hsz. mondjuk féligmeddig nem neked szólt csak egy értékes infot rejtettem el számodra benne.
-
tdd587
őstag
Sziasztok,
P35-DS4 rev 2.0-ban ha nem mennek a ramok, csak és kizárólag a gyári default értékeken (ami általában 5-5-5-15, 800MHz) az lehet hibás alaplapra utaló nyom? Kingmax, Geil Ultra és most G.Skill is ugyanaz a jelenség. Bootol, de teszt progykban szinte azonnal kifagy. Próbáltam feszt emelni, meg órákon át szinte mindent, amit csak ki lehet próbálni mindenféle kombinációban, de semmi, hamar megfagy az egész. A vicc az, hogy fesz emeléssel általában még előbb. Lehet ilyet gariztatni, vagy mi a fenét csináljak vele?
És nem tuningról beszélek, hanem csak a gyári 1000MHz-et akarom viszontlátni, ami rajta van a RAM-on.
(A procit kizártam a körből, mert ha az defaulton megy, és csak a memóriával bíbelődök, akkor is fagyi van.)
-
pokol ura
senior tag
sziasztok!
az aláírásomba szereplő konfigom van, vagyis a proci pénteken jön meg. a kérdésem a következő lenne , vagyis segítségkérés, h milyen beállításokkal lőjjem be a procit 3,6-4GHz környékjére 24/7-be h a ramjaim is normálisan menjenek? lehet érdekesen kérdeztem ,de
-
Acus
tag
Halihó!
Volt már valakinek kudarca a @Bios progival? -
wampa1
tag
válasz
Gorneck #26315 üzenetére
Azért kérdeztem, mert a köv procim megy 3600at és akkor inkább 6x600-on hajtanám majd mint 7x515-ön. Persze uj ramokkal. Csak kérdés, hogy a lap birná-e. Vagy ne is álmodja ilyenröl?
Egyébként miért van ez az FSB wall? Ha 3150-en megy akkor 300-en miért nem? Miért függ ez össze azzal hogy mennyi az FSB?
-
Gorneck
legenda
-
wampa1
tag
Erre vki?
-
C64
őstag
Hali
P35C-DS3R rev 2.1
Az FSB hűtés eléggé könnyedén illeszkedik, nincs valami tippetek, amivel megerősíthetén a jobb hőleadás érdekében? -
Laraxior
titán
mintha olvastam volna valahol hogy a sata winyot menet közben is le lehet húzni,és vissza... igaz ez? mert akkor nem állítom le a masíínát
megtaláltam a winyokattogás okát is
kis érintkezési hiba
-
sz.j
nagyúr
A különbség az, hogy az EP35 un. energiatakarékos változat.
Ugyanezt tudja a P35... rev2.1 is, míg a rev2.0-tól lefelé nem energiatakarékos típus.# 26302, ill. # 26303
Ejnye fiúk, kicsivel több türelmet, mert Mi se tudtunk mindent az elején ..., remélhetőem hamarosan "megtanulja".
-
ToBeY
nagyúr
Hihetetlen hogy nem lehet visszaolvasni kicsit és mindenki megkérdmi mi az a EP vagy DES
-
Piku
csendes tag
Sziasztok!!
Lehet, hogy nagyon noob a kérdés de van különbség a GA_P35_DS3P és a GA_EP35_DS3P között???. Ilyen lapot szeretnék de ott ahol megakarom venni csak EP35 van..
Köszi előre is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest