Hirdetés
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Hobby elektronika
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- ASUS notebook topic
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Hisense LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szecska24
tag
ööö...kérdés: miért nem látja kötetként az xp-m az újonnan vásárolt sata-s vinyómat? felismerni felismeri, csak nem tudom kezelni (nem jelenik meg a sajátgépben). Az új dvd írómat tökéletesen kezeli. (eddig még sohase volt sata-s cucccom).
-
SKYROB
tag
Emberek.Annyi probléma van ezekkel a lapokkal ,hogy már azt se tudom milyet vegyek!
-
bim
veterán
beszarás mennyi laphiba van mostanában.
vagy user error?
mondjuk a DS3 ramfeszelése elég necces...
komolyan nem értem hogy az az 5 rugo plusz amennyivel többe kerül a ds3p miért nem éri meg? bezzek kruszial ramra futja.azután meg megy a szívás .. -
-
Muréna
őstag
-
Exakt
aktív tag
osszefuggot a rammal, dual chanel-ba vagyis azonos szinu slotokban folyamatossan ujraindult kezdetben, aztan mar sehogy nem akkart mukodni, se egy rammal se kettovel se single-ban sem dualban...
azt hittem egy lap garral megusszom, de most itt vannak a ramok... rohadt murphy
Geller_1972: igazad van, a te lapodnal f10-nek hivjak a januari biost
-
Exakt
aktív tag
válasz
Gorneck #16069 üzenetére
maris visszahuzott a szivem
es maris el is vesztemaz elobb ezt irtad:
Annyira nem kínai egyébként...vmi történt az első lapok után, ami miatt pl jöttek ki új revek. Legfőképp azoknál tapasztalható ilyen.
most meg ezt:
régebben nem volt ennyi panasz erre...
-------------
tlac: rev_2 a mostani es az elozo (gariztatott is)
-
Geller72
veterán
válasz
Gorneck #16064 üzenetére
To Gorneck23
Nem tudom, emléxel e a tegnap esti kinlódásomra? Sikerült felrakni a wint, drivereket..stb. Ma bekapcsolom, és nem fogod elhinni mi történt. Semmi. Úgy, ahogy írom. Ismét nem indult el a lap. Lassan fontolgatom a Flexem megkeresését...Hogy ezek az új lapk milyen trágyák..
A röhej, hogy most ismét arról a gépről írok, nem merem kikapcsolni. A venti most már felpörög bekapcsoláskor, minden megy, de kép nincs, post sehol. PCI-os vga-val sem. Ramokat akárhogy variálom, semmi változás. Már cseréltem tápokat is, volt enermax, chieftech, másik FSP, ami csak itthon van. Beküldtem neki egy 700W-os HIPRO tápot is, hátha..de nem. F2-es bios van fenn. Attól tartok, ha lecserélem F10-re akkor sem fog változni..ilyet még nem láttam. Most miért megy? Miért nem lehet LBA-t állítani a biosban az IDE vinyónak? Auto van és Large. Ramokat is cseréltem. Proci sztem ok, mert akkor most nem menne, az vagy megy, van nem megy, de olyat nem csinál, hogy eccer megy, eccer nem. Azt észrevettem, hogy ha nem meleg a cpu, a ventit egyszerűen lekapcsolja addig, amíg nem kap terhelést, és el nem kezd melegedni. Vhol 40 celsiusnál kapcsolja vissza, tehát ez magyartázat lehet arra nézve, hogy bekapcsoláskor miért nem pörög a venti. De a többire nemtok választ. Most gyönyörűen megy...28 fokos szobában (bazi meleg lett) 32 fokosak a magok (Quad). Tököm kivan ezzel a giga lappal. Berágok, azt veszek vmi fost helyette..ehh
Üdv:
Geller -
-
Exakt
aktív tag
-
Gorneck
legenda
A lap valszeg leadja...csak épp a ramodnak vmiért nem tetszik...hisz írtad, hogy adtál ennyit neki...csak nem ezen az időzítésen...
Annyira nem kínai egyébként...vmi történt az első lapok után, ami miatt pl jöttek ki új revek. Legfőképp azoknál tapasztalható ilyen...nem olvastam róla semmi konkrétumot...vagy csak simán arról van szó, hogy szét van választva az alsó, középső és felső kat...
-
_ak_
addikt
Holnap reggel megpróbálok vmit összedobni, sztem a másik fele is megvan szétszórva privikbe..
Csak ne legyen meló és éljem meg a holnapot.. (1 hete nem gyújtottam rá és most(anság) így sinusgörbét ír a közérzetem
)
-
-
Exakt
aktív tag
az a 2,22v win alatti ertek? ha igen mennyit adtal biosba nekik?
Gorneck23 (Jómunkásember)
: en is erre jutottam, de mar kifogytam az otletekbol... ti is ezt mondtatok, plusz kizarasos alapon a lap mar volt gariztatva a tobbi nem nagyon lehet ebben az esetben ugyhogy egyertelmu
azert thx mindenkinek
-
_ak_
addikt
jahh sry, tehát tudsz róla, h az egyik ramod szar..
támogatom a 1hszbe való hang beállítás leírását, én már lemegyek hídba, amikor azzal jönnek, h mekkora szar ez a lap/vista nem megy csak stereoba...
HDMI-m "sajnos" nincsen, a microsoft bus driverét is elég 1szer feltenni, legalábbis én feltetem a gyári drivert (ammi tartallamazza bus drivert), majd csak azt frissítgettem a realtek oldaláról leszedett driverrel..(ehhez meg ugye le kell szedni a a fentlévőt)
-
Exakt
aktív tag
probaltam egy rammal a deszka gariztatasa elott, ott feketen feheren kijott hogy az egyik jo a masik rossz.... de miutan megkultek az uj lapot nem vettem mervadonak mondvan hogy rossz a deszka. (mem slotokkal volt a baj)
Muréna: sárga sárga
ami még rohadtul X-atkák nálam az az hogy a gyengebb idozitesekkel ugyanugy ment stabilan tobb fesszel...
f@x ki van
-
DroneZ^
őstag
csökkentett modban sem engedi uninstallalni a drivert, a drivercleaner után ottmarad. Mondván a rendszer inditásához szükséges ez a hardver. Telepités közben: "Eszközmeghajtó telepítése sikertelen: Errorcode -0001" Na erre mit mondjak? Sz*r Realtek?
Hogy fogom én ezt megcsinálni?
-
_ak_
addikt
? tehát ha több feszt adsz, akkor halál?! ez a wtf. próbáltad 1db rammal? ugyan ez a szitu?
Btw az a-data-im mennek 2.22Von 5-5-5-18 (alap), a házban van egy analóg hőmérő (olyan lapos fém cucc :
) és aszerint 50-60 fokosak a ramok, de gyakorlatilag nem bírom a bordántartani 2mpig az ujjam... supertalen, meg mintha úgy rémlene, h egy felsőbb kategóriábol van, szal, sztem kezdj el tesztelgetni, h melyik a szar.. ^^
-
Exakt
aktív tag
válasz
Gorneck #16039 üzenetére
áhh, a homersekletekre nagyon figyelek, de most leszedtem a haz oldalat megtapintottam es joindulattal mondanam melegnek ha rajta tartom a bordan az ujjamat...
szerintem se kerek, visszakuldom a rákba holnap... az egyik ram lehet a ketto kozul...
mar csak szepen meg kell fogalmaznom a gondomat nekik, hogy ne nagyon akkarjak hetekig tesztelgetni -
DroneZ^
őstag
Azt nem értem hogy a HD Audio Bus drivere, játék közben hogy a fészkes fenébe törlődhetett le? Most azt ujraraktam látja a hangkarit csak sárga felkiáltójeles, se frissiteni a drivert, se letörölni nemlehet, majd csökkentett módban kiirtom a mocskot...
-
Exakt
aktív tag
válasz
Gorneck #16032 üzenetére
F6 volt fent gyariba tegnap feltettem f12...belotem biost az irtak alapjan...
adtam a ramnak +0,5v-ot majd felalt win, es azonnal behalt... fekete kepernyo es sehol semmi... reset manualba
visszavettem +0,4-re ami 2,03-2,04 jelent win alatt es rakuldtem egy orthos blend tesztet...
jelentem még megy -
DroneZ^
őstag
A hangkártyának miért kell ATI HDMI Audio Device? Mire jó ez?
-
Gorneck
legenda
Vhogy így képzelem...kb 1066-on és proci alapon.
Robust Graphics Booster----------auto
CPU Clock Ratio------------------8
CPU Host Clock Control-----------enabled
CPU Host Frequency--------------333
PCIe Frequency------------------100
CIA 2----------------------------disabled
System Memory Multiplier---------3 vagy 3.2
Performance Enhance-------------standard
Dram Timing Selectable-----------manual
Cas Latency Time----------------5
Dram Ras to Cas------------------5
Ras Precharge--------------------5
Precharge Delay------------------15
Act to Act Delay------------------auto
Rank Write to Read Delay----------auto
Write to Precharge Delay----------auto
Refresh to Act Delay---------------auto
Read to Precharge-----------------auto
trd-------------------------------auto
trd Phase Adjustment-------------auto
System Voltage Control------------manual
DDR2 Overvoltage Control---------- 2,1-2,2V kéne hogy legyen win alatt és stabil lesz.
PCIe Overvoltage Control-----------normal
FSB Overvoltage Control------------normal
GMCH Overvoltage Control----------+0,1
V Core-----------------------------normal -
Exakt
aktív tag
válasz
Muréna #16026 üzenetére
a nelkul nem tudnam az idoziteseket piszkalni, de itt a gyari idozitesek stabil mukodese a cel.... ez csak egy pillanat kep hogy jelenleg igy stabil ezekkel az idozitesekkel. a gyari 5,5,5,15-ot kéne kihozni belole stabilan infok az adatoknal.
Gorneck23: igy a ramok: 2,05 kapnak, azert nem manualba vannak mert instabil ha innen elmozdulok lefele, es annak hogy manualba megadom ugyanezeket az idoziteseket nem lattam ertelmet.... ahogy novelem a feszt annal instabilabb a cucc, foleg 5,5,5,15ön.
a turbot mindjart kilovom, de az volt standardon is de nem valtoztatot semmin...
gari nem? -
DroneZ^
őstag
válasz
Gorneck #16020 üzenetére
Mármint hogy? Windows szerint semmi hangkártya nincs a gépben. Minden ami hang, nem elérhető, kivan szürkitve.
Mikor ment, minden jól ment.
Én is telepítettem már pár gépet és ilyen velem sem történt... Win reinstall megoldhatja a problémát? felvan rakva 1 apple leopard ezzel a hangkarival beállitva, az jo lesz tesztnek, ha megy a hang WIN hiba, ha nem hardver, addig süssetek ki valamit 1 pillanat!
-
DroneZ^
őstag
válasz
Gorneck #16014 üzenetére
Előtte már volt installálva az alaplapi, Terratec DMX 6Fire volt bennt, játszottam vele 1 hetet gond nélkül, ma elkezdett tompán szólni, felismerhetetlenül tompán. Semmi szar XP telepités nemvolt, friss, eredeti XPSP2 Home. Intel INF+Realtek HD Audi+Realtek LAN drivere. ennyi. (játékok ati driver daemon tools msnmessenger). Ez minden ami format óta felkerült, meg 1 winamp. Eszközkezelőben nincs ismeretlen eszköz épp ez a nagy baj. És telepitve sincs semmilyen hangkártya. ennyire azért nemvagyok amatőr.
-
Gorneck
legenda
válasz
DroneZ^ #16012 üzenetére
Mit és hogyan segítsek? 25 gépet installáltam...egyiknél sem volt ilyen problémám mint nektek...meg se lepődnék ha ezek a szívások a neten elterjedt sok xar XP installok hibája lenne...
Továbbá nincs hangom, recseg a hangom...nagyon pontos hibaleírások...Eszközkezelőben nincs ismeretlen eszköz? Milyen hangkari hangja recseget? Előtte már volt az alaplapi installálva? Milyen OS?
-
Exakt
aktív tag
válasz
DroneZ^ #16007 üzenetére
nekem is benne van az infomban, neked milyen ramjaid vannak 800? nekem auton ad neki 2V
.
en nem bosszankodok, kari elott raktam ossze a gpet par nappal, a decembert kibirta, utana sorban, vinyo behalt, gari azt kivetelesen nem neten vetem, utana alaplap megszunt stabilan mukodni, gari, es most jonnek a ramok ami allitolag 2 het, februar vegefele csak lesz belole ujbol valami -
Exakt
aktív tag
válasz
DroneZ^ #16005 üzenetére
háát, en is szivok vele vdrop miatt, adok neki +0,7v akkor érem csak el a 2,24 v a ramoknál...
már gariztattam ez es mas miatt is, de ugyanezz lett...
5-7-7-24 en atomstabil. de a gyari idozitesekkel (5-5-5-15) lehetetlenseg elerni a stabilitast..
gariztatom a ramokat hátha megeszik...
es ha akkor sem akkor azonnal asus... -
DroneZ^
őstag
Elegem van ebből az alaplapból! Játszás közben elkezdett búgni a hang recsegni ropogni (PCI kártya), kiszedtem, bekapcsoltam az integráltat, windows nem találja, Realtek HD Audio Drivert uninstallaltam, reset, semmi, bios reset, semmi... Azalia codec auto-n van, a windows mégsem talált semmi hangkártyát, ujra felraktam a drivert , semmi.. ELEGEM VAN!
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest