- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
válasz
Kalacskepu #42510 üzenetére
legutoljára gigabyte p45-ön meg p43-on csináltam ilyet (usb-s bill.-el), de azokon is csak sokadik próbára sikerült, nekem is rendszerint a boot menü jött be
folyamatosan nyomkodd ezeket a gombokat, amíg postol a gép
nem tudom, hogy számít-e, de nálam a biosban be vannak kapcsolva az ilyen legacy usb meg usb keyboard support opciók
-
tlac
nagyúr
válasz
Kalacskepu #42508 üzenetére
próbáld az alt gr + f12-t
ha elsőre nem sikerül, akkor újra -
tlac
nagyúr
válasz
Blackdeath12 #42504 üzenetére
csinálj egy kis (akár fat16-os) partíciót a pendrive-ra
-
tlac
nagyúr
válasz
aeroxr #40050 üzenetére
kipróbáltam egy giga 965p-n xp alatt (de ugyanaz a chip)
4.41-es verzió, indításnál automatikusan felismert mindent és kiírta, hogy mennyin mennek a ventik
szabályozáshoz ezt keresd meg:
tehát a pwm mode-okat állítsd software controlled-reha a proci ventijét akarod szabályozni, akkor bios-ban érdemes disabled-re tenni
-
tlac
nagyúr
válasz
CyberJedi #39216 üzenetére
a habzó szájú fröcsögés után már nem szívesen válaszolok...
ha a tuningot nem nézzük, akkor nem igazán van különbség a két lap között, de ha figyelembe vesszük, akkor jobb a p35, a magasabb fsb-kkel sokkal könnyebben megbirkózik és a memóriát is jobban lehet benne tuningolni
plusz még az is ott van, hogy a p35-ös giga lapnál már lecserélték a feteket hűvösebbekreE8500 E0 cpu-m van, ahhoz kell a legújabb bios a 965P-ben, viszont ott a memóriaszorzók beállítását elk*rták gigabyte-ék
ez a probléma szerintem csak az ilyen újabb procikkal jelentkezik, ha jól tudom valami trükköt alkalmaznak, ahhoz, hogy menjenek benne és ez bizony lehet a mellékhatása
fájlrendszer hibáim keletkeztek OC alatt
ebből eléggé egyértelműen következik, hogy akkor nem stabil a géped, ha oc nélkül meg ok
Valamiért úgy tűnik, hogy a legutolsó BIOS-ok, amiben az Intel AHCI 1.20E modul került már, tönkretettek más beállításokat.
csak az ahci miatt nem érdemes újabb biost feltenni, ha a régiben jobban megy a tuning
de egyébként a régi biosokban is ki lehet cserélni az ahci-tFSB-t növeljük meg 1-2-3-al pl. És nem bootol.
tedd fel újra a bios-t a bios-os q-flash-sel, úgy, hogy a keep dmi-t disabled-re állítod előtte
aztán bios-ban load optimized, save, és csak majd a restart után állítgassCMOS reset volt, értek a témához, de nincs most fél napom, főleg nem több napom, kibogarászni, miért nem megy RENDELTETÉSSZERŰEN az OC. A hócipőm tele van már azzal, hogy fel kell FEDEZNI egy BIOS-t.
hahaha, tuning nincs ingyen...
kíváncsi lennék, hogy mi lenne akkor a véleményed a p45-ös gigáról...Pl. a 965P-nél arra kellett rájönni, hogy a "Legacy USB"-t DISABLED_re kell tenni, ha OC-zel.
nekem nem kellett
emlékszel a P965 OC eseténi állandó fájlrendszerhibákra? OC Club Hungary-től kaptam egy tippet: AHCI nem megy jól bizonyos FSB felett.... Szerintem ez volt a gond!
visszanéztem és látom, hogy szenvedtél vele, én meg próbáltam tippeket adni
a fél óra blend-re még most is azt mondom, hogy kevés...főleg raid-em volt a 965p-nél, de az ahci is volt később és nem vettem észre, hogy emiatt lenne gond (csak a raid hullott szét néha, ha nagyon nem volt stabil a gép)
-
tlac
nagyúr
nem értek egyet veled
biztos vagyok benne, hogy a több mint 3 évvel ezelőtt vett e6400-am, egy kis 3200-as tuninggal is megfelelő lenne a játékokhoz
most az e8400-am 3000-en járatom és elég a full hd-hez...
ha pedig az e6400-at 3600-ra húznám (ezt is bírja), úgy meg még bőven lenne benne tartalék is -
tlac
nagyúr
válasz
masterful87 #38257 üzenetére
simán menni fog a régi rendszer is, a giga p35 és p45 között nincs túl nagy különbség
-
tlac
nagyúr
válasz
masterful87 #38250 üzenetére
lga775-ös giga lapok már nem igazán beszerezhetőek, így nem is ajánlok semmit
ds3 alá ne menj -
tlac
nagyúr
válasz
masterful87 #38248 üzenetére
próbálj egyezkedni velük, hogy kérsz egy normálisabb lapot vagy, ha nem megy, nem engednek, akkor kérd vissza a vételárat, ugyanis ez utóbbit írja elő a törvény ebben a helyzetben és ezt közöld is velük, ne próbáljanak átverni
további hasonló kérdéseket itt
-
tlac
nagyúr
válasz
Psytróger #36762 üzenetére
Lehet hogy a zenelejátszó kavart be?
igen, lehet, de próbáld meg újra, hogy kiderüljön, mert én is kíváncsi vagyok rá
aztán úgy is nézd meg, hogy ezt a bios-ban tiltod:
Legacy Usb Storage detect
(így nem fogsz tudni usb-ről bootolni)Ez mennyire normális, hogy mindenféle reset meg elemkivétel nélkül visszaáll?
hiba esetén teljesen
azonban a memória időzítése nem a régi, pedig én nem állítgattam semmit
állítsd be kézzel, amennyire szeretnéd
-
tlac
nagyúr
válasz
DroneZ^ #36754 üzenetére
ezt már ötödjére kérdezed a topikban
HPET Support
Enables or disables High Precision Event Timer (HPET) for Windows Vista operating system.
(Default: Enabled)HPET Mode
Allows you to select the HPET mode for your Windows Vista operating system. Select 32-bit mode when you install 32-bit Windows Vista ; select 64-bit mode when you install 64-bit Windows Vista. (Default: 32-bit mode) -
-
tlac
nagyúr
válasz
ngabor2 #36685 üzenetére
alaplapot cseréltem ep35ds3-ról ep35ds4-re. a probléma, hogy ez úgy tűnik, nem tud usb-ről bootolni..
tudnia kell, szerintem én ubuntu-t bootoltam usb-s rackről
amit bootolnál az a ds3-nál ment?ugyebár ennél a 2. pcie16 slot valójában x4-es. ha ebbe teszem a videokártyát, az fog menni ugyanis venni akarnék egy x8-as pcie-igényű raid kártyát, ami nem biztos, hogy szereti az x4 slotot.
igen
-
tlac
nagyúr
válasz
Qwertrt #36591 üzenetére
alapból nem méri a lap az nb hőmérsékletet, hacsak nem raktál oda vmi diódát
zsozso1:
default beállítások jók, nem kell semmit elpiszkálni a biosban, hogy rendesen kikapcsoljon a gép
Nforewer:
elég sok minden okozhatja a különbséget, neked kellene utánajárni, én csak tippelgetni tudnék
először is vedd le a tuningot, ha mégis ragaszkodsz hozzá, akkor kisebb lépésekben haladj előre
-
tlac
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #35815 üzenetére
konstruktív volt, csak te nem vetted adnak
egy biosfrissítés és egy gyors ellenőrzés, hogy minden rendben van-e, pillanatok alatt meg vanúj biost hibajavítás, új proci, ram, stb támogatása vagy esetleg új feature hozzáadása miatt adnak ki
ha most nincs problémád valószínűleg semmi változást nem fogsz tapasztalni, míg vkinek meg lehet segítene, mivel más konfiguráció, beállítás
viszont a hibajavítások miatt érdemes felrakni (ritkán bekerül új hiba is) -
tlac
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #35813 üzenetére
ennyi idő alatt már rég kipróbálhattad volna
-
tlac
nagyúr
Mérne nekem vki des-es lappal wolfdale fogyasztást?
A load fogyasztás érdekel tuning nélkül és alapfeszes tuninggal. -
tlac
nagyúr
és szerinted is felesleges emelni? 400-as fsb vel is simán megy úgyhogy minden alap fesz-en van,kivéve a ram kap +0.25?
pont ez a probléma, hogy lehet 400 fsb-nél az mch normal-ja, nem az alapfesz
az a biztos, ha egy minimális +0,x-et kapJa és még 1 az normális,hogy ha a tápot le kapcsolom majd vissza és indítom a gépet úgy indul hogy felpörög minden venti leáll és csak ezután indul ? (ezt az új bios óta csinálja!)
részben normális
ha memory multiplier-t 2-re rakod, akkor lehet nem fogja ezt játszani -
tlac
nagyúr
válasz
borsodika #34345 üzenetére
számítógép/érzékelő
usb-s egerem van.Néha bekapcsolom a gépet és nincs egér.nem világít az optikája.Ilyenkor azt szoktam csinálni, hogy kikapcsolom a gépet és a tápon lévő kapcsot lenyomom így áramtalanítom.Ha ez megvolt újra van egér.Mi lehet a probléma?nincs másik egerem így nem tudtam még letesztelni, hogy az egér kezd-e haldokolni
a4tech egérrel másnak is volt ilyen problémája
DroneZ^:
3x2 giga core i7-hez, ütős és hosszútávon gondolkodsz
-
tlac
nagyúr
válasz
lamasz #34110 üzenetére
fogyasztás, hőmérsékletre gondoltam, ezek a nagy dög videokártyák beterítik az egész lapot...
a 4850 üresjáratban szerintem többet fogyaszthat
ha már meg van a táp, akkor nem szóltam, de ha nincs, akkor nézz be a tápos topikba
gyári hűtés is elmegy, de legyen jó kereszthuzat a házban
-
tlac
nagyúr
Tuningban jobbak a P45-ös lapok, plusz a chipset támogatja a DDR3-at, a PCI-E 2.0-t, és teljes értékű CF-et tud, szemben a P35-össel.
a p35 is tud ddr3-at
2 magosoknál alig van különbség a tuning szerint, mindkettő simán elmegy 500mhz-ig (ezt jobb 965p is megtudja közelíteni, akár el is érni)
a p45 sem nyújt tökéletesen teljes értékű cf-et, a 2. slot pci-e 2.0 x8 -
tlac
nagyúr
válasz
audi100td #33347 üzenetére
akkor próbáld meg estool-al beállítani, egyszer kell megtenned
low level format-ot azt hiszem nem nagyon szokták javasolni
elég ha csak csinálsz egy teljes formatot a vinyón, nem tudom milyen adatokat tárolsz rajta vagy kinek adod el, de szerintem ez már elég lesz ahhoz ne akarjon senki visszaállítani rajta semmit
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Alkoholista nevelde
- Wise (ex-TransferWise)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- Hobby elektronika
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magyarított Android alkalmazások
- További aktív témák...
- GIGABYTE B550 AORUS MASTER Alaplap
- Kingston KF560C32RSAK2-32 - DDR5-6000Mhz - DualChannel CL32 - 32GB - Led
- 2x8 GB / 1600 MHz DDR3 RAM Párok: Kingston HyperX - Corsair Vengeance - Hikisemi
- FURY 32GB Beast RGB DDR5 6000MHz CL36 KIT Memória!
- ASRock Z490 PG + I5 10600K DELID CPU + XPG 16 GB RGB DDR 4 memória
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged