Új hozzászólás Aktív témák
-
DeadMeat
nagyúr
válasz s7evcsenko #24798 üzenetére
Ha kompatibilis a vgad megtuningolja kicsit.
Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
s7evcsenko
addikt
Robust Graphics Booster----------auto
Ez pontosan mit takar?? Tudja valaki??
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
pokol ura
senior tag
válasz pokol ura #24794 üzenetére
de most a 3200 1,4V cpu core (BIOS-ban); memonak +0,4V ( ha felette akarom el se indul); 2-szeres memo szorzó; 4-4-4-12; proci szorzó 8-szoros és 400-as fsb. így stabil ezen
pokol ura felhasználónak 34 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! MAI MSI MAG B550 Tomahawk;AMD Ryzen 5 5600X;Crucial Ballistix DDR4-3600 16GB K2;ARCTIC Liquid Freezer II 360;Asus TUF Geforce RTX 3060 12G V2;Seasonic Focus GX 750W;Fractal Design Meshify C
-
pokol ura
senior tag
válasz Gorneck #24753 üzenetére
Robust Graphics Booster----------auto
CPU Clock Ratio------------------8 ( itt váltogattam, h 9 vagy 10-szeres legyen)
CPU Host Clock Control-----------enabled
CPU Host Frequency--------------400
PCIe Frequency------------------100
CIA 2----------------------------disabled
System Memory Multiplier---------2 (itt meg a 3,2-es probáltam, vagyis a ram 1100 felett járjon)
High Speed Dram DLL Settings-----option 1 --> ilyenem nincs is
Performance Enhance-------------standard
Dram Timing Selectable-----------manual
Cas Latency Time----------------5
Dram Ras to Cas------------------5
Ras Precharge--------------------5
Precharge Delay------------------15
Act to Act Delay------------------auto
Rank Write to Read Delay----------auto
Write to Precharge Delay----------auto
Refresh to Act Delay---------------auto
Read to Precharge-----------------auto
trd-------------------------------auto
trd Phase Adjustment-------------auto
System Voltage Control------------manual
DDR2 Overvoltage Control----------+0,4 (mivel 2,2V kell a ramnak)
PCIe Overvoltage Control-----------normal
FSB Overvoltage Control------------normal
GMCH Overvoltage Control----------+0,1
V Core----------------------------- 1,4V (CPU-Z szerint ez 1,34V)pokol ura felhasználónak 34 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! MAI MSI MAG B550 Tomahawk;AMD Ryzen 5 5600X;Crucial Ballistix DDR4-3600 16GB K2;ARCTIC Liquid Freezer II 360;Asus TUF Geforce RTX 3060 12G V2;Seasonic Focus GX 750W;Fractal Design Meshify C
-
Macka
veterán
-
mosoi
csendes tag
Sziasztok
Adott a rendszer:
E8400 nagyrészt def, bár szoft tuning 3.6 stabil (Hyper TX2)
4* Cosair Dominator TWIN2X2048-8500C5D
Gigabyte GA-P35-DS3
XFX 8800GT 670M 512MB "XXX" Ed.
Chieftec 450W
PCI-ben csücsülnek :
Audigy2
Adaptec 1200A (IDE raid) rajta 2db 120Gb
Usb bill, egérNa felrak Vista 64 minden megy, boot rendben de audigy nem szól (Hiába van driver) szoftver támogatás gyér ezért csere XP-re. Oh nem az XP feliratban gyönyörködöm 5 percig mire betölti magát már ha betölti, mert már tapasztalatból tudom ha az usb bill-re nem jön vissza a fesz 3 percen belül akkor sikáltak, reszet.
IRQ kiosztással lehet gond ?
Audigy irq 18, Adaptec irq 19 biosba nem tudok csak irq10-ig pci-hez rendelni!?!A ram 1.9V-on is megy 1066-on legalábbis az alaplap szerint (gyári 2.1V) bármit is állitok a biosban (+0.4) de memtest hibátlanul lefut.(memtest végén nem szabad esc-t nyomni tuning esetén mert utánna újra,újra indul de már defaultban)
Más A Vga ventit hogy a rákba lehet lassitani mert a rivatuner,ntune nem akarja.
Akinek van valami ötlete kérem segítsen, postán küldöm a sört.
-
Gorneck
legenda
válasz DeadMeat #24779 üzenetére
Vmi régebbi driver? Pl ami lemezen van?
Mikor a ramba töltődne vmi, akkor az nem történik meg...vagy anno tuningnál jött elő ilyen a nemrég nálam járt gépnél...ott vmi szötyi lehetett a biosba...flash után minden jó lett...
Alapon is csinálja?
[ Szerkesztve ]
Gorneck#1239
-
Gorneck
legenda
válasz kicsigeri #24780 üzenetére
A f@sz sztem az aki elb@szta a lapját, mert nem vette észre, hogy a lapja a ventijét nem úgy szabályozza ahogy kéne...gondolok arra, hogy rátettet egy olyan ventit, ami 7V alatt nem működik és szépen leállt...ezután meg meghal vmilye...persze nyivákolás meg ment a gb-nek...
Gorneck#1239
-
DeadMeat
nagyúr
válasz s7evcsenko #24781 üzenetére
Csak netes video.Yutúb,ect..
-
s7evcsenko
addikt
válasz DeadMeat #24775 üzenetére
Hát ha ip váltás miatt nem is, de video lejátszáskor lehet a ram miatt!
S ha jól tudom, kékhalál többnyire ram miatt van...Amúgy hálókarival én is szívtam, csak én stabilitás miatt!
A vége az lett, hogy az alaplapit letiltottam biosban, és beraktam egy PCI-os karit...Mankó: Mert nem tud annyival többet egy tuningos e6550-nél, mint amennyivel többe kerül!
[ Szerkesztve ]
-
DeadMeat
nagyúr
válasz s7evcsenko #24762 üzenetére
Ram miatt hibazna,ha ip-t valt?Erdekes elgondolas,kiprobalom!
Gorneck:Mindenbol a legfrisebb van fent!Meg valami,akkor is csinalja,ha a win frissites uj vezerlot telepit a halo karihoz.
-
Alex123
senior tag
Láttam, hogy másnak is vol gondja a TX2-ford. szabályzásával....
Pontosan ilyen lappal és F2-es biosszal sikerült már Valakinek valami "okosságot" kitalálnia, hogy ne pörögjön maximumon? (1900 rpm)
- Alex -
-
kicsigeri
senior tag
Hali megjöttek az 1066 os kingmaxok
Kérdésem az lenne menyi feszt adhatok nekik ma? 2.1V az sok vagy még nem? nincsen semmi hűtés a ramok felé.
-
Mankó
veterán
válasz s7evcsenko #24762 üzenetére
S miért adtad el a 8200-t? Vagy csak jó áron kitudtál belőle lépni? A sok szívás után én is gondolkodtam rajta, hogy vissza egy tuningosabb 6550.
-
Alex123
senior tag
Szép napot!
Egy teljesen "amatőr" kérdés:
Az alaplapomon van olyan védelmi funkció, hogyha veszélyesen túlmelegszik a processzor, akkor lekapcsolja magát vagy a procit vagy az egész cuccot?
Beállítottam a hőhigyelést 60C-fokra de úgy tudom, hogy az csak "sípol" és nekem kellene kikapcsolnom.....
- Alex -
-
-
DeadMeat
nagyúr
Mostanaban azt csinalja a masina,hogy ip valtasnal,vagy siman hacsak egy videot neznek meg a neten,dob egy hatast.Szepen keket hal.vista64 az oprendszer ha ez erdekes.Latott mar ilyet valaki?
Mitol lehet ez?Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
DroneZ^
őstag
“Audiophiles don’t use their equipment to listen to your music - they use your music to listen to their equipment.”
-
s7evcsenko
addikt
Én ezt úgy értettem, hogy amit veszek, ahhoz kapok lemezt, amit csak telepítenem kell, és kész! Nem pedig órákat töltenem a neten driver vadászattal...
Annak idején pl. az audigy4 hangkarimhoz nem volt értelmes szoftver, amivel tudtam volna finomhangolni, állítgatni, tesztelni, hogy az szól-e, aminek kell!"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
tlac
nagyúr
válasz Gorneck #24746 üzenetére
szinte mindent linux-on csinálok, win-t csak néha indítok
kde, gnome, xfce, blackbox, ezeket használtam sok időn keresztül, de már egy jó ideje csak gnome (akik nem tudnák, ezek ablakkezelők, asztali környezetek)
ubuntu az gépcserénél került fel, mikor a 850-es celeroncsos gépet cseréltem a core2-esre, gyorsan kellett vmi
most már valószínűleg marad, szerintem a legtámogatottabb (bár annyira nem szeretem)
előtte debian volt hosszú időn keresztül, az jó volt, meg még az uhu is volt jó sokáig, azt is szerettemha linux-ozni akarsz, akkor szerintem az ubuntu-t válaszd (ma jelent meg a legfrissebb verziója)
[ Szerkesztve ]
-
pokol ura
senior tag
szia!
beállitotam arra amiket írtál, megnéztem a ramom gyári feszét 2,2V kell a 800 4-4-3-8-hoz
3200-on jó. de a ramok többet birnak, és 3:2 arányt javasolnak az 1200 eléréséhez. kipróbáltam a memo szorzókat, de csak a 2-szeres jó . esetleg vmi ötlet? 8*400-ba megy BIOS szerint 1,4V-on ami a valóságban (CPU-Z 1,34V). memónak 2,21V ját everest szerint.
csak megakarom nézni mi a stabil vége a procinak, utána 3,4-38 körül járatnám. leírtam a kivánt FPO számot.előre is köszipokol ura felhasználónak 34 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! MAI MSI MAG B550 Tomahawk;AMD Ryzen 5 5600X;Crucial Ballistix DDR4-3600 16GB K2;ARCTIC Liquid Freezer II 360;Asus TUF Geforce RTX 3060 12G V2;Seasonic Focus GX 750W;Fractal Design Meshify C
-
Abri
senior tag
HY all.
P35-DS3P Rev 2.0 és Rev 2.1 közt mi különbség ?
Megér +6K -t a 2.1 ?? -
tlac
nagyúr
válasz s7evcsenko #24743 üzenetére
de legalább az alaplap miatt biztos nem lehet
Azért 2008-ban a számítástechnika világában, nehogy már a felhasználónak kelljen beállítania az oprendszerét, hogy az tökéletesen fusson!
pedig ez a felhasználó dolga lesz még biztosan jó ideig
Gorneck23:
nekem 64 bites ubuntu és vista van[ Szerkesztve ]
-
Gorneck
legenda
Most nemtom mi van, de ha jól számoltam nem mostanában volt mikor Ő küzdött...akkor lehetett is vele...nekem is volt izgalmas percem, hisz egy valag cucchoz nem volt driver/meg nem is ment sehogy...32esen meg simán...inkább a régmúltról van itt szó...
Nincs szükségem 4giga ramra...így nincs fent...amúgy tuti fent lenne és működne...vagy egy suse, ubuntu, fedora...Gorneck#1239
-
tlac
nagyúr
válasz BleuNeon #24729 üzenetére
most látom ds3-ad van, az hivatalosan csak vista alatt tud achi-t
Gorneck23:
Jaaa....Te 64bittel küzdöttél...akkor nem csodálom, hogy feladtad
mi a baj a 64 bittel?
szerintem semmi, van benne egy 32 bites környezet is...
drivereken kívül mennie kell az összes 32 bites programak -
Gorneck
legenda
-
Zsoo21
aktív tag
De attól 100-ra raktam.
Gigabyte-P35C-DS3@F5 rev. 2.0, Core2 Duo E8400@3GHZ , 4*1024MB DDR2 1066Mhz Kingmax, MSI 8800GT-T2D512E-OC,
-
Zsoo21
aktív tag
Ha alapon megy a proci akkor a pci-e érdemes 100-ra rakni?
Gigabyte-P35C-DS3@F5 rev. 2.0, Core2 Duo E8400@3GHZ , 4*1024MB DDR2 1066Mhz Kingmax, MSI 8800GT-T2D512E-OC,
-
Gorneck
legenda
válasz s7evcsenko #24728 üzenetére
Nem tökéltesen, hanem jobban...nem értsük egymást félre...
Jaaa....Te 64bittel küzdöttél...akkor nem csodálom, hogy feladtad...XP is xar és a Vista is ilyen szempontból...Én viszont 32bitest használok...messze jobb és stabilabb az XP-nél...
Gorneck#1239
-
BleuNeon
csendes tag
-
s7evcsenko
addikt
válasz Gorneck #24722 üzenetére
aki meg nem képes beállítani annak nem is ajánlom...de annak kb semmit...
Azért 2008-ban a számítástechnika világában, nehogy már a felhasználónak kelljen beállítania az oprendszerét, hogy az tökéletesen fusson!
XP-t föltelepítem és minden gond nélkül megy rajta minden, míg Vista 64-bit-hez volt, hogy 1h-t kerestem a megfelelő drivert, és még így sem lett jó!!!
Vagy pl. a sony ericcson pc suite bluetooth-on nem hajlandó menni, csak kábelen!
Ez mellett én a munkámhoz használok olyan programokat, amik még nincsenek Vistára, ezért mindenképp kellett a vista mellé egy xp...
S mivel én inkább játszom és dolgozok a gépen, s a játékok semmivel sem gyorsabbak vistán, ezért úgy ítéltem meg, hogy elég egy oprendszer, és én az xp mellett döntöttem!
Természetesen mindenkinek szíve-joga eldönteni, hogy mi tetszik neki és mit akar használni!
Nekem nagyon tettszett a Vista, próbálkoztam is vele 3 hónapig míg feladtam...És ha igazak a hírek, akkor az XP SP3 majd foltozza a sebesség elmaradást is!
-
Gorneck
legenda
válasz Laraxior #24725 üzenetére
Everesttel együtt? Megy az is rajta faccán...
Pedig egy próbát megér...szvsz...Womb: Ha biztos amiatt kékhalálozik akkor elvileg elég egy driver friss...légy erős és vedd el a gépet...lefrissíted oszt csók...
slayer006: Hááát az elmém se a régi.. Amúgy sztem a kettő között van kb a lapok száma...
[ Szerkesztve ]
Gorneck#1239
-
Laraxior
titán
válasz Gorneck #24722 üzenetére
de nekem az everesttel együtt kellett volna... az nem tetszett neki.. mindegy,amúgyis nehezen állok át másik oprendszerre..még egy telepítéstől is ódzkodom... elvagyok én ezzel
Volt fenn...de csak egy darabig ment..magam sem értettem miért. Tetszett amúgy,majd ha lesz egy szabadnapom,úgy istenigazából,akkor felteszem,mert nem elég nekem egy féldélután.
[ Szerkesztve ]
*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
Gorneck
legenda
válasz s7evcsenko #24716 üzenetére
Jogos...de az Én esetemben megállja...tudok bánni vele...ennyi. 1 éve használom uazt az OS-t...kb 10-15 lapon van túl...nem találkoztam semmiféle gonddal...
Gyorsabb boot, gyorsabb hdd kezelés, pörgősebb, nem lassabbak a játékok...ergo jobb az XP-nél...aki meg nem képes beállítani annak nem is ajánlom...de annak kb semmit...Womb: Pedig nem ártana...
Laraxior: Pancser vagy...2,06 óta simán megy nálam...
[ Szerkesztve ]
Gorneck#1239
-
Laraxior
titán
ez a P00By nagyon szemtelen... de jól küldi..már alig bírok magammal..ráadásul a csaj is zsír..nyolc éve ismerem,egyetmista pi**a...mindig mondom neki hogy zsír vagy anyukám, ő meg mivel egyetemista ezért mondja hogy: lipid... ehh..diplomás ge*i
mellesleg eősen gondolkodom a 2x2es OCZ-n..vagy legyen 4x1 Kingmax... nem tudom...az OCZ-n valami frankó újféle chip van....
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
ohh..húzzátok bele a fszotok a vistába... az a tetves riva se ment nekem... ezzel a cerkával meg se próbálom felizzadni,örülök ha az a pár program betölt ikszpé alatt.
Lehet a sör az oka az hőzöngésemnek és hogy holnap menek Pöstre a csájomho'Vettem jegyet az állomáson..két sötét kiabál egymással,aszongya a fickó a nőnek... Tééé úgy ba**lak meg ahogy állsz ...aszittem menten kihullik a kezemből a jegy meg a visszajáró...
[ Szerkesztve ]
-
s7evcsenko
addikt
Csak hogy az életbe nem tudsz visszalépni, ha úgy érzed rossz döntést hoztál és változtatni szeretnél a rossz döntésen...
Szerencsére Vistáról van visszaút! Format C...Gorneck23: Azért ez a kijelentés 100%-ban nem állja meg a helyét!
Sok helyen van még lyuk, ami foltozásra vár (driverek)....[ Szerkesztve ]
-
bim
veterán
válasz semetka #24701 üzenetére
nekem megy annyin de csak akkor veszed észre a különbséget ha 500-as fsb-t tudsz hozzá társitani...
nem atomstabilan hanem bőven tesztelhetőstabilan megy annyit a memom..
gorni: a vista alatti kékhalál a hálokártya miatt volt hibakod szerint.ujratelepitettem ugyanazt a drivert és meglátjuk mi lesz.
-
P00By
nagyúr
Bakker minek ennyi "partner" bazáros?
-
ToBeY
nagyúr
Elhatároztam beletolok a masinába + 2x1GB ramot. Este fel is adok hirdetést itt a ph-n
-
semetka
őstag
Szerintetek a Kingmax 1066 os ramom elindul 1200 on 5-5-5-15 ös időzítések mellett??
Észrevehető a különbség??==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
Új hozzászólás Aktív témák
- Anime filmek és sorozatok
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mesterséges intelligencia topik
- Villanyszerelés
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Automata kávégépek
- További aktív témák...