- Elég nagy csendben hozza a Bartlett Lake-S CPU-kat az Intel
- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- Vezetékmentes, szénszálas egeret dobott piacra a Pwnage
- 0,56 literes térfogatú NUC-kal gyarapodott az ASUS portfóliója
- Tagadják a szervergyártók, hogy túlmelegedne a GB200-as szerverdizájn
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Androidos tablet topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Vezetékmentes, szénszálas egeret dobott piacra a Pwnage
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gorneck
legenda
-
Gorneck
legenda
-
Gorneck
legenda
-
Gorneck
legenda
válasz horvathkrisz #38242 üzenetére
Uaz, mit az intel...szoftveres vagy mi...nem ennyi lenne a lapod, ha egy fullos vezérlő kerülne rá...
Gorneck#1239
-
Gorneck
legenda
-
Gorneck
legenda
-
wolf523
csendes tag
válasz horvathkrisz #36416 üzenetére
igen mindent kicseréltem a lapon(ramokat,vga,proci,táp) és az ocsem gepebe az osszes alkatresz hibatlanul megy:S
Élj úgy, hogy a saját világodat éld!
-
RockHaRD
addikt
válasz horvathkrisz #36405 üzenetére
kapok részletes leirást itt, esetleg privibe?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz horvathkrisz #36401 üzenetére
No igen erről nem is beszélve. Amúgy is többet ért sztem ha nem rakja fel az ember és mögötte lévő pl 12-es venti egyből kihúzza a meleg levegőt.
#nincsbennetarcsi
-
veterán
válasz horvathkrisz #36354 üzenetére
Értem. Világos, nekem R-es a lapom (vagyis DS4).
Akkor marad a Giga féle lila csatlakozós RAID.
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
veterán
válasz horvathkrisz #36352 üzenetére
Nekem is két HDD-m van RAID0-ban.
Ráadásul két 150-es Raptor. (Egyik VelociRaptor.)30GB-ot leválasztottam D partíciónak, "Document & Settings", illetve Downloads céljára, szóval ami ideiglenes, és változik, az erre a partícióra kerül. Így C nem töredezik (annyira). A többi ~260GB-on meg leagább elfér minden programom (főleg a sok játék).
Arról nem tudok, h a RAID-ben haszált HDD-k hamarabb elhaláloznának, mint a RAID-be nem kötött winchesterek.Az tény, h a komoly gyártóknak vannak RAID Edition winchestereik, ezek nyilván még tartósabbak (drágábbak is ) mint a hagyományos HDD-k.
Viszont ne a Jmicronos, lila csatlakozós, Gigabyte féle RAID-et használd, inkáb az Inteles ICH9-et. Nekem (még) van Floppym a gépemben, így arról bootoltattam be a RAID drivert. A másik megoldás az nLite programocska, illetve Vista alá a vLite.
Ezekkel lehet integrálni a telepítőbe is a RAID működéséhez szükséges drivert.Ajánlom még az alaplaphoz kapott kis füzetet, abban is le van vezetve képekkel illusztrálva a RAID HDD-k beállítása. Ha nincs meg, a netről is letölthető Giga oldalán, nekem sincs meg, én is ott futottam át, mit mire kell BIOS-ban állítani.
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
fagy53
nagyúr
válasz horvathkrisz #36349 üzenetére
A RAID0 nagyon üzembiztos HDD-ket kíván, ezért a cégek külön erre a célra is gyártanak, jelölik is ezt, HDD-ket. A RAID5 ahol a 160GB RAID0 tartalmát menti egy harmadikra, jelen esetben a 320GB-osra, ez biztos megoldás. Amire Te gondoltál, hogy a 2x80GB-ot 80GB-nak látja a rendszer, az a RAID1 ahol duplikálás történik, ez biztonságos de helypazarló.
-
fagy53
nagyúr
válasz horvathkrisz #36345 üzenetére
1 db 160GB-t kell látnia! És ennyi lesz ténylegesen is a tárkapacitásod. Megosztja a fájlokat a vinyók között és ezért rizikós a használata, mert az egyik meghibásodása esetén elveszíted a teljes tartalmat.
-
lsc
nagyúr
válasz horvathkrisz #36331 üzenetére
Tudtommal csak ez az egy giga p35 támogatja .
Az élet kegyetlen .
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz horvathkrisz #36331 üzenetére
Csinált a Giga úgymond hibrid lapot, és ez a lap volt az
Csak az már más kérdés, hogy sztem felesleges belerakni a DDR3-at, mert nem lesz annyival gyorsabb, hogy megérje a felárat.Véleményem szubjektív...
-
lsc
nagyúr
válasz horvathkrisz #36327 üzenetére
Támogatják, a helyesírás az OK .
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz horvathkrisz #36327 üzenetére
De ugye van olyan P35-ös lap, amelyikben megy a DDR3, az más kérdés, hogy nem túl sok értelme van belerakni, mert egy jobb DDR2-es modul gyorsabb is lehet.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz horvathkrisz #36324 üzenetére
Rendben Hát sok sikert, remélem neked sikerül megoldani
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz horvathkrisz #36322 üzenetére
Nemtudom, szerintem nem. De lehet valami megoldás van rá, csak én voltam a benga és nem jöttem rá.
Én ezt próbáltam, ami a honlapon van, meg azt ami a kapott CD-n van, meg még gugliztam is, és találtam vmi 3. féle drivert, azt is próbáltam, az sem volt jó....
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz horvathkrisz #36320 üzenetére
Hát, hátha ír még valaki, és hátha neki megy. Én 1 napot szenvedtem vele, utána feladtam, és inkább szétbontottam a raid-et....Amennyi módszer lehet, mind kipróbáltam.
Bénának azért nem tartom magam, mert a 32bites rendszer felment, ugyanúgy, hogy betallóztam neki a 32bites illesztőprogramot a raid-hez.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz horvathkrisz #36318 üzenetére
Egyik SATA1, másik SATA2. De sztem ez a kötetet nem befolyásolja
Leírásban lévő 80as seagate, és hitachi.
Igen, Sp1-es 64bites Winnel próbáltam, és azért kétlem, hogy az lenne a baj, mert a 32bites, Sp1 nélküli rendszer zökkenőmentesen felment a kötetre..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz horvathkrisz #36316 üzenetére
Nem is kérte hogy nyomjak f6-ot, hanem amikor bejönnek a vinyók, hogy hova akarod telepíteni, ott van olyan, hogy tudsz megadni drivert...
Ha kiválasztod, hogy all, akkor lesz egy ilyen:
GIGABYTE SATA2 RAID Driver (Preinstall driver)
Note: Press F6 during Windows* setup to read from floppy. (For non-VISTA operating systems)
O.S. : Windows® XP 64bit,Windows Server 2003 Enterprise Edition 64bit,Windows Vista x64 (64-bit)Én ezzel próbáltam, meg a CD-sről, egyik sem jött össze. Ami az általad említett linken van, az a win alatt feltelepítendő raid cucc, szerintem...
Igen, F6 a nem vistánál
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz horvathkrisz #36314 üzenetére
Lehet másnak működik, lehet én voltam a béna, nem tudom. Próbáltam a CD-ről, giga oldalról 64bites raid drivert, sehogy nem jött össze (nem megfelelő illesztőprogram, vagy mit írt ki). 32bites-ét elfogadta, de kb. addig jutottam el, hogy felmásolta a fileokat, első újraindítás után halott volt... Utána még próbálkoztam egy ideig, de feladtam..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz horvathkrisz #36312 üzenetére
Nem volt vele baj. Csak 64bites rendszert nem tudtam rárakni. Valamiért nem fogadta el a telepítő a 64bites inf-et. Többet próbáltam, egyikkel sem volt jó... És ezért szét kellett bontanom.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz horvathkrisz #36310 üzenetére
Tudomásom szerint nem. A sárgában a DS3R-ben megy a raid. A sima DS3-ban csak egy Raid vezérlő van, és az a Gigabyte sajátja, tudtommal.... A DS3R-ben van Intel vezérlő, és az a sárga.
Ha tévedtem, akkor valaki javítson ki. De én a DS3-nál Giga drivert telepítettem a raid0-hoz, és fel is ment, szal ebből gondolom, hogy ezen csak Giga vezérlő van.
@racis: Erre én nem tudok neked választ adni, hogy pontosan mit állít a lap, de tény, hogy turbo módban még gyorsít a ramokon, és így gyorsabb a ramok elérése
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz horvathkrisz #36302 üzenetére
Van Raid a Sima EP35 DS3-as lappal is. A 2 lila csatiba bekötve a 2 satás vinyót, meglehet oldani a Raid-et. Én használtam is raid0-t, szal biztos működik
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
cor
őstag
válasz horvathkrisz #36302 üzenetére
manual 43. (és 77.) oldala szerint nem, csak az "R"-essel
...gyenge kezdés után erős visszaesés... - Sokkal több repülőgép van az óceánban, mint ahány tengeralattjáró az égen.
-
cellpeti
nagyúr
-
s7evcsenko
addikt
válasz horvathkrisz #27271 üzenetére
65-ösnek miért ne?? Annak bírnia kell az 1.45 is!
Az Övé 45nm-es."Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
Ace Ventura
addikt
válasz horvathkrisz #26808 üzenetére
Sajna vidéki vagyok, és nekem messze van az Árpád hid
Nem hinném, hogy driver gond lenne, mert minden más müködik, csak az nem.Igen, világit minden töltéskor.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Acus
tag
-
Acus
tag
válasz horvathkrisz #26941 üzenetére
Nekem DS4-em van ott erre, több lehetőség van a konfigurálásra. De jeleneleg garanciába van, ment kemény két napot xD
-
Dubmaster
aktív tag
válasz horvathkrisz #26935 üzenetére
Gyakorlatilag úgy tűnik, semmit!
Ez azért nagy kicseszés volt a Gigától!
Nem hallgatok rádiót, ugyanazt a 300 számot, én láttam sírni a srácot, mikor a zenekar Hendrix-et játszott
-
Dashes
őstag
válasz horvathkrisz #26830 üzenetére
Everest, CPU-Z.
-
nike_
addikt
válasz horvathkrisz #26813 üzenetére
Ez csak EP-s lapoknál van. Ad alulfeszelésre lehetséget. Bár, lehet, hogy az enyémben is leledzik ilyesmi.
-
Attix82
addikt
válasz horvathkrisz #26811 üzenetére
En nem talaltam ilyet
-
őstag
válasz horvathkrisz #26777 üzenetére
nem
-
nike_
addikt
válasz horvathkrisz #26771 üzenetére
Szerintem progi.
Ha egy ventit akarok rátenni az északi hídra azt hova kössem? Összvissz 1 darab 3 pines csatit találtam, az SPDIF1-et. Van több is?
-
fagy53
nagyúr
válasz horvathkrisz #26717 üzenetére
Igen azt a lap maga szabályozza, és szerintem nem is rosszul!
-
fagy53
nagyúr
válasz horvathkrisz #26712 üzenetére
A procihűtőre gondoltál, nekem is az van, de a panelon van még egy PWM-es csati, ami az alaplapi chipset hője alapján szabályoz, ez működteti nálam a hátsó AC házventit ami PWM-es.
-
fagy53
nagyúr
válasz horvathkrisz #26702 üzenetére
A lap bios-a a 4 tűs PWM csatikat tudja szabályozni, de a 3 tűs csatit valóban nem.
Célszerű külön ventiszabályzót használni, ha 3 tűs ventid van. -
nike_
addikt
válasz horvathkrisz #26699 üzenetére
Speedfan? Vagy rakd fel a legutolsó BIOS-t (asszem F13).
-
nike_
addikt
válasz horvathkrisz #26697 üzenetére
DS3? DS3P? DS3R? DS4?
Így kérdezem, hogy melyik.
-
nike_
addikt
válasz horvathkrisz #26695 üzenetére
Milyen lap?
-
P00By
nagyúr
válasz horvathkrisz #24804 üzenetére
Nem tudja, de tökre felesleges...
-
pokol ura
senior tag
válasz horvathkrisz #24804 üzenetére
nem tudja, majd a P45 fogja tudni
pokol ura felhasználónak 34 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! MAI MSI MAG B550 Tomahawk;AMD Ryzen 5 5600X;Crucial Ballistix DDR4-3600 16GB K2;ARCTIC Liquid Freezer II 360;Asus TUF Geforce RTX 3060 12G V2;Seasonic Focus GX 750W;Fractal Design Meshify C
-
rumkola
nagyúr
válasz horvathkrisz #24346 üzenetére
Biztosan sokkal-sokkal többet mint a simán a nulla darab led.
Amúgy nekem P35-DS3 rev 2.1 van. Ez gyakorlatilag EP35 de még sima P35 biossal.
Ja, és persze buzi világító ledekkel. -
katt777
félisten
válasz horvathkrisz #24331 üzenetére
Leveszi a feszt, ha nem kell a kakaó, amúgy a szorzót is. Az árát nekem már a vásárláskor behozta, mert olcsóbban kaptam, mint egy energia-takarékatlant.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Gorneck
legenda
válasz horvathkrisz #24337 üzenetére
Én gyakran panaszkodom neki és Ő meghallgat...persze anélkül, hogy a szavamba vágna...
Gorneck#1239
-
P00By
nagyúr
válasz horvathkrisz #24334 üzenetére
esetleg rádszól hogy kapcsold le a lámpát a másik szobában?
Az Uri dolga -
Gorneck
legenda
-
diegho
nagyúr
válasz horvathkrisz #24331 üzenetére
nekem már a vásárláskor behozta mert ugyanannyi volt mint a sima, így már 1 másodperc üzem alatt behozta, ha csak 1 ezrelékkel is fogyaszt kevesebbet akkor is
-
rumkola
nagyúr
válasz horvathkrisz #24301 üzenetére
Én is ilyenre cseréltem. Sokkal jobb a 965-nél, de az EP semmit nem számít, vakítás....
-
_ak_
addikt
válasz horvathkrisz #24301 üzenetére
Nem arról van szó,l h kuka az alaplap, hanem az h gyakorlatilag semmi előnye sincs a P-35-höz képest..
Let's begin, de gozaimasu!
-
rumkola
nagyúr
válasz horvathkrisz #24290 üzenetére
semmit nem ér és semmit nem számít
-
_ak_
addikt
válasz horvathkrisz #24290 üzenetére
Reklámfogáson kívül semmi értelmeset..
netkoo: ha jól tudom 8800gt mellé 3ghz ajánlott, de azt könnyedén elérheted egy ilyen procival.
[ Szerkesztve ]
Let's begin, de gozaimasu!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Építő/felújító topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Melyik tápegységet vegyem?
- Proxmox VE
- Androidos tablet topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- További aktív témák...
- Corsair Vengance DDR3 1600Mhz 2x8GB
- Corsair 48GB KIT DDR5 5200MHz CL38 Vengeance RGB Black (110 hónap garanciával)
- VENNÉK - KERESEK - KINGSTON 8GB HyperX -T1- DDR3 1600MHz CL9 - KHX1600C9D3T1K2/8GX - KIT !!!
- Kingston HyperX Blue 6GB (3x2GB) DDR3 - 1600MHz - KHX1600C9D3K3/6GX - TRI KIT !!
- KERESEK - Corsair 32GB KIT DDR5 7200MT/s CL34 Dominator Titanium XMP