Új hozzászólás Aktív témák
-
Mankó
veterán
Mindenki csak kínlódik. Én is így vagyok vele, én most itt tartok.
8*500on 1.375, többi alapon játék megy, semmi gond, Prime mindjárt kivág az elején. Ezekután bárhova feszelhetem sehol nem stabil. 8*450 , mem 900-on alapon minden, 2 másodpercet nem megy a Prime.
7*500on stabil volt Prime-ban Blend teszt alatt, azt csinálok mellette amit akarok nem dob ki. Viszont játékból 1-másfél óra múlva kidob, vagy kifagy a játék, de win-be visszatudok lépni.
Nagyon sok verzió már nincs hátra. Memória teszt, mem kivétel, táp csere (de ha táp lenne, akkor nem 1-2 óra múlva fagyna ki), vid.kari csere, proci csere. -> megtaposás. Nincs több ötletem. Elegem van. -
katt777
félisten
válasz rumkola #24294 üzenetére
Hogy ne hajtaná ki! 3DMark beállításokkal játszol? Még akkor is határeset, ha meg nagy felbontáson AA- és AF mellett (nyilván), akkor elég neki. Nézd csak meg 1680x1050-ben 8XAA, 16XAF, High precision beállításokkal, egyből látni fogod, hogy elég a 3 GHz.
Nem OK a 85°C-os maghő, azt olvastam. Ezért hagytam 60-on az alaplapi értesítést.[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz rumkola #24276 üzenetére
Csakhogy nálam akkor már 70°C fölött vannak a magok, és nem akarom megfőzni a procit. Azt olvastam, magok kb. 10°C-kal melegebbek a kupaknál, nálam viszont a jó hűtőpaszta miatt akár 20-szal is, bár ez 60°C-os magasságban már csökken. Vsz. 1066-os RAM-mal meglesz majd a 4GHz.
-
rumkola
nagyúr
válasz horvathkrisz #24290 üzenetére
semmit nem ér és semmit nem számít
-
_ak_
addikt
válasz horvathkrisz #24290 üzenetére
Reklámfogáson kívül semmi értelmeset..
netkoo: ha jól tudom 8800gt mellé 3ghz ajánlott, de azt könnyedén elérheted egy ilyen procival.
[ Szerkesztve ]
Let's begin, de gozaimasu!
-
horvathkrisz
addikt
Sziasztok!
EP35-ről vélemyény?
van itt valakinek?
Mit takar pontosan ez az energiatakarékos-mód? -
netkoo
senior tag
Üdv
A 8800GT met kihajtja 8200es?
Vga ykén egy kicsi tuning neki?Iphone 15promax
-
wampa1
tag
nike_: Beállitottam ugy a dolgokat BIOS-ben ahogy irtad és semmi változás, 2700 fölött nem áll fel a win. Adtam a procinak 1,45-t is és ugyse
[ Szerkesztve ]
-
_ak_
addikt
válasz djtoomi #24269 üzenetére
Nem azért, de Q6600-ra aki TX2-t vesz, és húzza, és csodálkozik a hőfokok láttán, az nem 100%-os.
Annak ellenére, h nem akasz sértő lenni elég bunkón fogalmazol, de ezen ne vesszünk össze.
Képzeld ajábdékba kaptam a hűtőt és meg sem fordult a fejemben 3dmark eredmények döntögetése, normál használat mellett elfogatható minőségben hűt még most is, mindössze információ ként leírtam, h ennyit tud, azt már nem tom, honnan vetted, h én csodálkozok ezen.. Továbbá arra is utalni szerettem volna, h ÉN egy 4 magos-t teljesen kihasználni kevés esetben tudtam, ezért lehet, h majd csere lesz egy 8400re, de lehet h ahhoz egyből veszek vizet is, h én is 1.8at tudjak adni neki hátha kisül.[ Szerkesztve ]
Let's begin, de gozaimasu!
-
rumkola
nagyúr
válasz s7evcsenko #24278 üzenetére
olvasd el még egyszer mit írtam, milyen proci milyen hűtő mennyi fesz
-
ToBeY
nagyúr
-
ToBeY
nagyúr
-
katt777
félisten
válasz rumkola #24261 üzenetére
Már adtam. 1,35V-ot. Elkezdett sípolni a lap Orthos teszt alatt, hogy több mint 60 °C-os a proci. Szóval, ha nem tudom RAM cserével megoldani, akkor marad a max. 3,9 GHz 1,265V-on. + pár száz MHz-ért nem veszek egy 13-15k-s hűtőt, az tuti, annyiból már QX-em is lehetne. VGA-t meg kihajtja ez is bőven.
-
Gorneck
legenda
válasz s7evcsenko #24271 üzenetére
Ezt neked kell kitesztelned...
Everest szvsz.
[ Szerkesztve ]
Gorneck#1239
-
s7evcsenko
addikt
válasz Gorneck #24268 üzenetére
Ha 1h-t elment az orthos, akkor már nem kellhet neki sok fesz, ugye?
Előző hsz-be utalag tettem egy linket! Kb. az a helyzet!
A hőfokok igen különbözőek a két programmal... melyik lehet a valósabb??Ja és Cooler Master Hyper TX2 a hűtőm!
[ Szerkesztve ]
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
Laraxior
titán
Felére csökkentette az intel a Q6700 árát...asszem benevezek egy ilyenre egyelőre hagyom a 45nm-t
*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
djtoomi
addikt
Nem azért, de Q6600-ra aki TX2-t vesz, és húzza, és csodálkozik a hőfokok láttán, az nem 100%-os.
Ne vedd sértésnek, de ezen rohadtul nem kell csinálni, nekem 1.8V-on 3600-on idleben volt 95fok, vízhűtés alatt.....X2-től csodát ne várj, nem egy húdehűtő.....Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.
-
Gorneck
legenda
-
djtoomi
addikt
válasz s7evcsenko #24265 üzenetére
Én a Q6600-nak adtam 1.8V-ot is, amúgy 24/7-ben megy 1.5V-on.
E8400-amnak adtam már 1.6V-ot is, de 1.4V-on folyamatosan ment.Igaz vízhűtés alatt.
+V-ol baja nem lesz, szvsz próbáld meg 1.5V-al 8x500-at. De csak ha jó a hűtőd!Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.
-
_ak_
addikt
Furcsa volt, h sokat hibázott a vista. indítottam 2 prime blendet és 2.25V-on 1180mhzen hibázott a ram... Memtestek sorozata következett amikből kiderült, h megadta magát az egyik modul, bios load optimized, cl5-be ramnak +0.4V és már az első tesztben csak úgy szórta a hibákat.
Amíg az 1ik kitet teszteltem, addig nem volt semmi hűtés rajtuk, 20 perces tetsz után 2.2V-on olyannyira felmelegedtek, h szó szerint égetett 4mp után, hát amikor mind a 4 modul bent volt milyen lehett..
Szóval úgy tűnik, h vagy meghagyom az egyik 2gigás kitet vagy váltok 2*2gb-os kitre. Ha az utóbbinál maradok mik a lehetőségek, vagyis mi ajánlott?
Persze ha lúd legyen kövér, tegnap éjszaka futtattam small fft-t is, sztem még 10perc sem telt el és 80fokon szaladgált a quad. 3.04ghz 1.26V. de az idle hő is elég lelombozó 2ghz 1.16 1200ön a tx és 46 fok. jahh HW monitor 4fokot pluszba mért nálam. szal amikor sípolt a lap, akkor 84fokot mutatott a hw monitor.
Egy szó mint száz, virtuális gépeknek jól jött a plusz 2 mag, de amúgy ritkján hajtottam meg őket úhy igazán, így az sem kizárt, h cserélek egy 8400-re.Let's begin, de gozaimasu!
-
s7evcsenko
addikt
7*500-on megy a rendszerem!
XP stabil... viszont....
1h orthosz utám megyfagy az XP...
Természetesen orthosz nem hibázik!
1.35V-ra van állítva, de everest szerint 1.29V-ot kap! Ez nagyon kevésnek tűnik, és szerintem ekkora fesszel biztos nem menne 3.5GHz-en, így gondoltam félremér az everest, csakhogy cpuz is ennyit mér!
Mi legyen? Merjek neki még feszt adni??
Ha 1.365-re állítom, akkor kap a mérőprogramok szerint 1.31V-ot a proci!
Ez még egészséges? Milyen hőfoknál kezdjek félni?
Nagyjából így néz ki a dolog!
[ Szerkesztve ]
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
ToBeY
nagyúr
Az mitől lehet hogy rögtön mikor bejön a win be is fagy az egész.
Ma már megcsinálta 2x.
Kevés fesz a ramnak vagy túl szűk időzítés?
Visszaraktam az időzítést 5-5-5-15 ről 5-5-5-18-ra bár nem hiszem ez áll a hiba mögött...[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Na most akkor DS3, vagy a 800-as RAMok miatt nem megy a cuccom 4GHz-en? Auto-n szépen felállt a rendszer 4 GHz-en, de Orthos kidobált, szóval ennyi.
-
Alex123
senior tag
Sziasztok!
Gondolkozom az alapok cseréjén: a "régi" lapomat erre: GIGABYTE GA-EP35C-DS3R
- a procin még morfondírozok: E8200 vagy E8400.A Ram maradna a régi cuccomból....
Megéri vagy esetleg más javaslatok?
- Alex -
-
Mankó
veterán
7*500-on minden alap Prime stabil, de ha már 8* a szorzó, akkor agyon feszelhetem, akkor sem stabil Primeban, játék, bármi más Igen. Valaki tud erre magyarázatot adni?
Ennyit számítana neki az egy plusz szorzó? -
HIJ
őstag
válasz BobChemistry #24240 üzenetére
Viszont egy max FSB melletti RAM felszorzásnak már van némi értelme. Nálam mondjuk így van. Megkerestem a lap végét aztán felszoroztam a RAMot 2,40 el. Nekem elég ha csak a tesztekben gyorsabb, no meg ahogy a kollegák mondták a tudat
HIJ
szerk:
sz.j: meg aztán mennyivel szebb is nem?[ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
-
Vulkhaan
csendes tag
válasz s7evcsenko #24249 üzenetére
Hmm, de vajon a finomítottság nem megy a teljesítmény róvására? Ezek mai, szegedi árak...
-
-
Vulkhaan
csendes tag
Na, ennek örülök. Később természetesen Quad lesz benne, de most egyenlőre arra nem futja.
Eddigi konfig:
Cpu Cooler CM Hyper TX 2 4800
Alaplap Gigabyte GA-EP35-DS4 rev.2.1 33960
Cpu Intel DC E2160 (SLA8Z - M0) 14400
Ram CSX CSXO-CEC-800-4GB-KIT 22200Szerintetek jó lesz? Ezek a legjobb árak amit fel tudtam hajtani.
-
Vulkhaan
csendes tag
Sziasztok. Tudja valaki hogy mi a lényegi különbség ha egyáltalán van a Gigabyte P35-DS4 és a Gigabyte EP35-DS4 alaplapok között? Ugyanolyan jól tunningolható mindkettő? "Érdekes hogy a Gigabyte EP35-DS4 olcsóbb valamivel. Nem lehet hogy azért mert gyengébb a másiktól?"
Köszi
-
HIJ
őstag
válasz BobChemistry #24237 üzenetére
De szerintem a logika is ezt diktálja, hisz az FSB maga az alaplap működési frekije...
HIJ
-
tlac
nagyúr
válasz BobChemistry #24237 üzenetére
nem is lehet visszaosztani
-
BobChemistry
őstag
válasz katt777 #24162 üzenetére
igen, szintetikus memóriateszt esetén számít...de csak ott
máshol elhanyagolható a gyorsulás mértéke
ha jól emlékszek, bim irta, hogy inkább magasabb fsb visszaosztott rammal, mint szinkronban járatott memória magasabb órajelen, de alacsony fsb-nBármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.
-
Vigh76
csendes tag
Oké!
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Megpróbálom újra felrakni a gépem.
És majd kiderül? -
-
Vigh76
csendes tag
válasz kételkedem #24232 üzenetére
Köszi megpróbálom,de a Jmicron driver honnan tudom letölteni ami jó is,vagy az nem is kell?
Mert a honlapon nincs. Mert különben az mit kezel?[ Szerkesztve ]
-
kételkedem
addikt
válasz Vigh76 #24221 üzenetére
Töltsd le a giga honlapjáról a csipszet, a lan és az audio drájvereket.
Csinálj egy tiszta oprendszer telepítést. Telepítsd fel a friss drájvereket.
Eredmény?F10, F11- szerintem...
[ Szerkesztve ]
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
Vigh76
csendes tag
F8 :Support Intel 45nm Yorkfield CPU.
F9 pdate CPU ID (Support Intel Yorkfield CPU).
Fix: Some of 1000 GB (1TB) HDDs will be detected size error.F10 ix CPU compatibility issues.
F11 :ADD new version super I/O code.
F12 pdate CPU ID (Support Intel Yorkfield QX9770 CPU).
Ezek közül akkor melyiket lehetne feltenni?
Segítsetek légyszi!!!!!!
-
nike_
addikt
válasz Benyadapro #24225 üzenetére
Inkább új konfig mint monitor én azt mondom..
-
Vigh76
csendes tag
válasz kételkedem #24220 üzenetére
Én próbáltam új biost de furcsán müködött a gép.Mert van F8,F10,F11,F12 de az nem baj ha a 45n procihoz valok?Az enyém 65n-os.
-
Benyadapro
tag
most azon gondolkozom kidobnám ezt a szar 15"colos crt moncsit és vennék egy 19 colosat :ASUS VW193D + egy intel cfg-t :
CORSAIR TwinX 2048Mb DDR2 800Mhz KIT
GIGABYTE GA-P35-DS3
INTEL Dual Core E2180 2,00GHz 775 BOX
GAINWARD 8910-BLISS 8600GTS 256MB GDDR3 PCIE vagy XFX 8600 gt zalmannalvagy AMD : config
miden ez csak
ASUS M2N-E
AMD Athlon 64 X2 5200+ AM2 BOX
moncsi kéne mert lassan már lehet szemüveg kéne naon bassza a szememvmit kéne?
-
wampa1
tag
nike_, diegho: A gép nem instabil 2,7 fölött, hanem egyáltalán nem áll fel a winfos. A ramokkal nincs gond, probáltam már 9x333-on(3Ghz) és 2,5ös ram szorzoval(832) és ugyanaz lett az eredmény. 7x400-on(2,8Ghz) is probáltam 1:2-be a ramokkal(igy alapon mennek ugye 800-on) és szintén nem jött be a win
-
Vigh76
csendes tag
Vag lehet hogy a Jmicron driver! nem volt a jó,de melyiket tehetem fel akkor.
Mert azt hiszem legújabb Jmicron driver feltétele után kezdte el hogy néha nem kapcsolt ki a gép.Egyébbként ez mit kezel? -
kételkedem
addikt
válasz Vigh76 #24215 üzenetére
Újabb biost ferakhatsz nyugodtan, csak régebbit ne akarj
Kérj valakitől kölcsön egy sata-s dvd-t rakd össze, ha így megfelelően működik, akkor egy kis szerencsével 5-6 ezer Ft ráfordítással megoldódik a gond.[ Szerkesztve ]
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
nike_
addikt
válasz wampa1 #24207 üzenetére
Meg szerintem állítsd át a RAM szorzót 2.00-ra... Lehet hogy amiatt nem stabil, hogy nem bírják a ramjaid. De nem fontos ha így is jó, csak egy tanács.
diegho-nak igaza van, (G)MCH - +0.1V ill. DDR2 Overvoltage Control +0.2V. Lehet hogy emiatt is nem mennek jól a ramjaid, mert 1.8V-on járatod őket. Jah, és PCI-e Freq.-et 100MHz-re fixáld be.
[ Szerkesztve ]
-
robekri
addikt
-Az EP-s alaplap energiatakarékos! Pár hónap alatt behozza az árát!
-800as kitet kifogni kell, h menjen 1300at elég nagy mák! Én a 1066ost venném!Üdv.: Robe
-Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!
-
Vigh76
csendes tag
Helosztok!
Nekem olyan gondom lenne,hogy van egy Gigabyte P35 DS4 rev 1.1 alaplapom sokszor nem kapcsolt ki csináltam vele már mindent tápcsere stb.. míg rájöttem hogy driver hiba lessz.Tehát az eredeti Cd drivereit tetem fel de ezzel meg olyan lassu mint az állat.De az a fura ha kihúzom az az ideás DVD Romokat akkor ujjra felgyorsul.Pedig megnéztem mind a kettö DvD Romot külön külön is de müködnek szerintem.
Ezek szerint új drivert fel se tehetek,vagy mi?
És még egy kérdés E6850 Intel procim van a Gigabyte oldalon azt írják hogy F6 Biosszal megy akkor én újabb biost fel se tehetek?Légyszi ha tud valaki segítsen már két hete küszködök a lappal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Előre is köszönöm!!!! -
Abri
senior tag
HY all.
Gigabyte EP35-DS3P Rev2.1 25500 Ft vagy
P35-DS3P Rev 2.0 21500 FtMelyik éri meg jobban, én a drágábbabbikat néztem ki.
E8200 alá kell a lap + CSX 2*1gb 800 ami a PH tesztben remekel,vagy inkább az 1066 os ??Ill ezekre felmegy a CM Hyper 212 ??
[ Szerkesztve ]
-
chibo
csendes tag
Azt szeretném kérdezni hogy a p35-ds3l lapra felmegy e az asus silent knight 1. -es procihűtő?
köszi -
ToBeY
nagyúr
DS3-hoz hivatalos Giga oldalán, kint van a F13i bios akit érdekel
Új hozzászólás Aktív témák
- Mesterséges intelligencia topik
- BMW topik
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Windows 11
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- 3D nyomtatás
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Kompakt vízhűtés
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...