- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- SSD kibeszélő
- Milyen notebookot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Amazon Fire TV stick/box
- Androidos tablet topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
Casanova*
veterán
na meg volt a gpu csere. windows update azonnal letöltötte,telepítette a drivert,aztán win restart és telepítettem a rendes whql drivert. nem írt ki semmi ,,nem kompatibilist,, tehát nem kellett moddolni a drivert. működik rendesen a GTX670MX
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
nagyúr
Ja,és így sem kellett aktiválni,megtette magától a gép!
Mindjárt kész a frissítés is.
-
nagyúr
Na akkor jól jegyezzétek meg!
Biosba be: Launch CSM et enable-ra, majd a security fülön: a Secure Boot Control-t disable-re.
Boot sorrend beállít, és onnantól DVD vagy pendrive-be és mehet. -
-
Goblin12
őstag
válasz Mikulásbá #3582 üzenetére
A boot sorrendet biosban.
1. USB
2. CD/DVD
3. SSD(#3581) kreten67: Pedig jól indultak, hisz ők adták ki az első darabokat, és nagyon nagy mennyiséggel ontották őket, de hát elszabták, csak úgy mint a ram águkat. De mind1, G.Skill+ Corsair RAM SSD Samu HDD HGST
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Kellene egy kis Help!
A G751-ből kivettem a HDD-t,helyére tettem a SSD-t,de a boot menüben nem látom a pendrive-ot,amiről feltenném a Win-t.
Mit kell állítani? -
Goblin12
őstag
+1 A Samu PRO-ra Az Intelek engem nem győztek meg soha egyik tesztben sem. és még egy +1 a HGST 1TB-s 7200RPM-s HDD-re.
OCZ régen jó ramokat csinált, aztán azzal befürdött, elsőként hozták nagyon durván az SSD-ket, és ahogy látom azzal is befognak fürödni, csak idő kérdése.
(#3576) Mikulásbá: És így még eltudtál menni dolgozni? Le a kalappal.
[ Szerkesztve ]
-
kreten67
senior tag
-
NTonee
veterán
általában úgy szokott lenni az asusoknál, hogy amennyiben van szerelő nyílás, ami alatt elérhető a hdd, akkor cserélhető. Ha csak a komplett alsó burkolat eltávolítása után lehetséges, akkor nem nézik jó szemmel. Az x550-nél van egy kisebb panel, ami alatt elérhető a ram foglalata és a hdd is, tehát nyugodtan cseréld, nem jár garanciavesztéssel.
SSD picit fentebb lett említve, pl HyperX 3K. -
SLYM
veterán
-
NTonee
veterán
asus G, azaz a gamer sorozat. Ezek általában jobb minőségűek valamivel, régebben a hűtésük is jobb volt. Mára ez már nem minden G-s gépre igaz.
Ez a gép ezzel a felbontással elég lehet. Az i5 miatt nem fog annyira melegedni szerintem, hogy feltétlenül hűtőpadra kelljen rakni. Ha jól emlékszem, amúgy is elég zárt az alja, így nem is biztos lenne is értelme. Összeszerelési minőséggel nem nagyon lesz gondod, ha nem kell gyakran szétszedni.
Radium szinte minden esetben, DigiPrime gyakran külföldi, átmatricázott billzettel árulja a gépeket. Ennyi lehet a gond.[ Szerkesztve ]
-
SLYM
veterán
válasz Mikulásbá #3566 üzenetére
basszus az előző topicban is írták, hogy van néhány üzlet ami nem ajánlott kategória. valami radium meg ez. de én nem értem, ha veszek náluk egy új gépet, amire a gyár ad 2 év garanciát, akkor mi baj történhet? nem vagyok benne ezekben a dolgokban, keresem a miérteket. illetve mit jelent az, hogy "G-s gép"?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz aclandiae #3563 üzenetére
Akkor vegyed a másikat.Közben imátkozz,nehogy legyen valami baja,mert egy hónapig nem látod-ennyit a Lenovo supportról.
Maga a Z510 nem rossz,de ha jól tudom,az alja egyben jön le,az macerás és lehet a garancia is ugrik(ebben nem vagyok biztos)
A 740M nem sokkal erősebb a Fujitsu dedikált GPU-jánál.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Dhampir #3561 üzenetére
Egy ismerősömnek adtam el,ma beszéltem vele,a mai napig használja,digitalizál vele,könyveket fordít magyarra,korrektorozik vele.
Nekem is Fujitsu-m van most,egy Lifebook UH552-es,szuper gép-csak ugye jön az utód,ennek mennie kell.Kinn van a hardveraprón,meg lehet nézni mi van benne,mit tud.Videók is vannak. -
NTonee
veterán
válasz adamssss #3556 üzenetére
lassan én is kezdem magam meggyőzni erről. Nekem a G751JY a kiszemelt egyelőre, de egyre bizonytalanabb vagyok.
(#3557) Mikulásbá: a 240-es 3K már csak köhögve jön ki annyiból, a 120-as mondjuk jó lehet, de én már keveslem. A samu-t meg firmware frissítéssel javítják állítólag.
[ Szerkesztve ]
-
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődtem egy másik topicban, hogy játékra mi ajánlott 150e-ért. Kaptam egy javaslatot, a típust szimpatikusnak találom.
A WoW legújabb kiegészítőjét szeretném rajta futtatni (WoD). Tudom, hogy egy ideje a Lenovo szerviz megoldása elég "érdekes". Korábban volt már Y570-em és Y500-am, egyikkel sem volt gondom.
Megfelelő lesz az kolléga által ajánlott gép az általam kijelölt célnak?
-
Sziasztok!
Ennek az ausu-nak cserélhető a vga-ja, vagy ez is egyedi? [link]
Úgy a gépről mi a vélemény?
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
qMAGICq
tag
válasz Mikulásbá #3548 üzenetére
Igen, de azért elég erős gépnek tűnik, és általában blizzardos játékokra kell "csak"
850 van benne i5 el
És jobban tetszik munkára meg az akksija birja sokaig.Ja és melyik NEM szürkeimprotos helyet ajánljátok, ipon/USAnotebook ??
Továbbá 120 vagy 240 GB os SSD t akarok bele, abból melyiket érdemes? olyan 20-35k körül
[ Szerkesztve ]
GA-P35-DS3 , E6750 @ 3,6 GHz 1,5 V , ASUS Silent Knight , 2 x 1 GB Kingmax @ 1080 MHz 2,0 V , EVGA 8800 GTS 512 @ 785/2160 MHz
-
qMAGICq
tag
Sziasztok!
ASUS N750 gépről valakinek tapasztalat/vélemény?
Photoshopra és alkalmanként játékra kellene.
Megállja a helyét? 280k ért van már.
Esetleg ennyiért valami más alternatíva 17" Full HD erős VGA?Köszi!
GA-P35-DS3 , E6750 @ 3,6 GHz 1,5 V , ASUS Silent Knight , 2 x 1 GB Kingmax @ 1080 MHz 2,0 V , EVGA 8800 GTS 512 @ 785/2160 MHz
-
Szepi1979
senior tag
válasz Ursache #3519 üzenetére
A kérdés az volt lehet-e játszani professzionális, munkára optimalizált kártyával. Lehet, kb ilyen különbségre kell számítani ha nem a játékra optimalizált verziójával próbálkozol. Azért a 10% nem olyan sok, néha egy driver váltás is hoz ennyit.
“ nem kell mindig nyerni “
-
Muerte
Topikgazda
válasz adamssss #3542 üzenetére
2012-es ivy széria.Megbízható gép,upgradelhető a proci,a vga jelenleg 880M-re ami tök felesleg mert az egy húzott 780M,fizikailag semmi különbség.A dell-es 980M-et várjuk mint a messiást és ha kiadják,jó eséllyel arra is bővíthető lesz.A hűtése rendben van,az alaplap meghibásodási esélye szinte nulla.Az eladót ismerem,megbízható ő is és 100% hogy gép karban volt tartva.Az ár meg csak rajtatok múlik.
-
NTonee
veterán
200-as árban a "Milyen notebookot vegyek?" topic ajánlott. Ennyiből még használt gamer notit is baromi nehéz találni, nem hogy újat. Persze ez függ attól is, hogy milyen játékról beszélünk és milyen elvárások vannak, de HD felbontásban medium grafika mellett is minimum egy nv gt840 kellene, ami szintén drágább lesz, mint a rászánt összeg.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Az túlzás,hogy szeretem az ASUS-t.Nem volt olyan G-s laposom,aminek ne lett volna hibája-legutóbb gyári akkuhibásat kaptam.Egy hét alatt cserélték,tehát a szervíz sem a legrosszabb.
De ár-érték arány és magyar lokalizáció nálam lényeges szempont.
Anno azért adtam el a 750JH-t,mert a kocsimon nagy beruházást kellett eszközölni,összejött minden.(el is vitte a gép árát)
Ha ez nincs,még mindig ezt a lapost hajtanám. -
Errol mi a velemeny?[link]
Ez mennyire uj/regi modell? Tudnatok olyant linkelni felteve ha ez nem jo, ami megeri az ara es meg par evig bovitheto lesz a vga?
Koszi
-
Muerte
Topikgazda
válasz Mikulásbá #3536 üzenetére
Igen ebben igazad van részben,de mire ezek az új tecnológiák kifforják magukat az legalább még 2 év.A DDR4,az új tokozás,csíkszélesség,Win10,DX12 nagyjából ezek lesznek fontos változások,de ez még nagyon messze van,legalábbis az az állapota ami tényleg reális teljesítménytöbbletet nyújt majd a mai hardverekhez viszonyítva.Szived joga hogy az Asust szereted,írtad is emlékszem hogy te csak használni akarod és kész,de én nem ilyen vagyok Ha lehetne upgradelni az Asust,már rég az volna nekem is,de az első dolgom az lenne hogy szétborítanám a garit lesz.rva és állítom neked hogy a prociból legalább -15-20°C-t,a vga-ból pedig még 5-10°C-t le lehetne faragni,prémium cuccokat felhasználva,csak itt jön képbe az a dolog hogy minek?,ha később úgysem tudok cserélni benne semmit Akik ismernek engem azok tudják hogy én pont nem a garasoskodó,fillérb.szó egyének közé tartozom,nagyon sokat belehasaltam ebbe a témába,de ha komolyan összeszámolom sokkal jobban állok a minuszt tekintve mint aki végigvette az Asus szériákat,1-1,5 évente lecserélve az újabbra mert elfogyott alóla a hardver.
adamssss: AW-knél egy szabály van: Soha ne vegyél újat Használt,jó állapotú 1-1,5 éves tökéletesen megfelel,gari nem kell,minden alkatrész elérhető értelmes áron bármelyikhez ha kell netán,de igazából nem az a pusztulós fajta ha karban van tartva.
[ Szerkesztve ]
-
SLYM
veterán
hopp, most látom, hogy van ilyen topic is. 200k magasságában milyen masinát ajánlanátok játékra? ami extra és nekem fontos az az, hogy új legyen, a 2 év gari miatt. általában eddig használok egy gépet amíg van rajta gari. ami még fontos, hogy mivel ennyiért nem nagyon vannak SSD-vel szerelt gépek, ezért az alap vinyója cserélhető legyen és a régi HDD helyére férjen bele egy SSD. ez külön lesz, tehát ez nem számít bele a 200k-ba. ami egy kicsit azért még számít, hogy ne legyen hangos a gép. köszönöm a tippeket
[ Szerkesztve ]
-
Casanova*
veterán
válasz Mikulásbá #3534 üzenetére
az én msi GT663R gépem 5 éves és csak gpu csere lesz benne. cpu,gpu több óra játék alatt 67-69 fokosak. én pasztáztam mx4-el. szerintem nem éri meg újonnan gamer laptopot venni. csak is használtan vennék olcsóbban...
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
nagyúr
Jönnek az új foglalatos SSD-k,amik fele akkorák sincsenek,mint a sima SATA-s,sebességük már most duplája körül van.
Az új magasabb frekvenciás mobil memóriák,lassan elérik az asztalik erejét,tudását.
Már itt az Core M proci,ami nagyon üt kis energiafelvétel mellett is.Ha ezt megcsinálják 4/8-as verzióban is(i7)az is nagy dobás lesz.
Na és amiről még nem is tudunk.........Nem vitázni akarok,ha lenne hivatalos magyar lokalizációs billentyűzete az AW-nek,szerintem az lenne nekem is.Lehet hülyeség,de ezt szeretem.
[ Szerkesztve ]
-
-
Muerte
Topikgazda
válasz adamssss #3529 üzenetére
Sok tényezőn múlik ez.Ha az upgrade mint lehetőség adott volna,az ár/teljesítmény arány miatt mindenképpen,de így számomra nem.Ha későbbi upgrade a fő szempont akkor AW,Clevo,MSI ami elérhető európai viszonylatban.Ha most veszel egy Asust,a teljesítmény mint tényező adott és az is marad,a kérdés mennyire vagy hardcore gamer?,mik az igényeid?,mikkel játszol?,mennyi a min.FPS ami számodra megfelelő? stb.stb.Egyénfüggő a dolog.Ahogy mindig újra és újra mesterségesen nagyobbra kreálják a játékok gépigényeit max.2 év és a 980M már sehol sem lesz...ez van.
-
Muerte
Topikgazda
válasz Goblin12 #3526 üzenetére
Eddig az összes normálisnak nevezhető youtube-os videóban azt láttam hogy proci 90-93°C-ig felmegy,proci igényes játék alatt.A Haswell meg 90 felett már throttlingol...ezt nem nagyon nevezném jó hűtésnek,vagy megint rossz ventivezérlésről,vagy hanyag gyári pasztázásról van szó,de ha meg megbontod a gépet ugrik a gari...A vga hőfok viszont teljesen rendben van.
Adamssss: Nem.Ügyelnek rá hogy ne tudj upgradelni,nekik az nem üzlet ha nem veszel 1-2 év múlva egy új gépet...
[ Szerkesztve ]
-
Goblin12
őstag
válasz adamssss #3522 üzenetére
Jelenleg az Asus az ami jó hűtéssel rendelkezik a 17"-közt és kapható a legtöbb boltban, ha ennél több kell akkor AW, de abban jelenleg csak 880m van, még nem adták ki a 9x0m szériás notijaikat. Ha minden igaz CES-en számíthatunk rájuk, de lehet, hogy még az ünnepek előtt villantanak valamit.
-
Kasya
nagyúr
Realtek...
Nem mondom hogy nincs magasabb kategoriaju cuccuk, de hogy egy rendesebb kartya nem fert bele, azt nem ertem. Persze, a Recon3Di se epp a high end, de Realtek...Ha jol lattam a szofveret van benne opcio.
Promozhatna amugy a Dell egy ajandek kulso DAC-al, nem lenne szegyen, hamar kulso vid karit is kitalaltak
-
Goblin12
őstag
válasz Szepi1979 #3516 üzenetére
Nehari, de a 3dmark baromira hidegen hagy.
(#3520) adamssss: Nincs az forrasztva, ha jól tudom megint nem MXM szabávnyú VGA-t raktak bele, így csak az Asus saját VGA-jat tudod belerakni 970m-et vagy 980m-et attól függően, hogy épp melyik van a gépben.
Szóval se downgradelni nem se upgradelni új szériára.
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Az igaz, h ennek a notinak a vga-ja forrasztott, és, hogy nem lehet emiatt cserélni? [link]
Köszi
-
Muerte
Topikgazda
Igen Realtek van benne az 100%,a szoftver a kérdés hogy van-e hozzá,de gondolom ha nincs is külön a driverhez, akkor is az alap hogy lehessen fülest vezérelni és testreszabni.Volt nálam 17 és 18 is,de már nem nagyon emlékszem,annyi viszont rémlik hogy Audio beállításokat a HD driverben láttam csak Ha az meg fent van,akkor már optimus...
[ Szerkesztve ]
-
conqver
aktív tag
Atom Jóóóóreggelt Mindegykinek ezen a napon
Faszikáim és nagylányok: AW gépekben van Füles erősítő?
Shadow&Dust.....
-
Muerte
Topikgazda
válasz kreten67 #3507 üzenetére
Ez nem hivatalos Dell kiadás és nem is megy benne a 980M SLI még ha jól tudom,tesztelés fázisban vannak állítólag.
Mikulásbá: Miért rendelném Én nem fogok már új gépet venni,max lesz egy 980M upgrade majd a mostaniban,de az is majd csak akkor ha emberi áron lehet 980M-et venni.
-
conqver
aktív tag
Szevasztok
Van hír az ùj AW szériàròl?Shadow&Dust.....
-
szoporiz
tag
válasz Mikulásbá #3501 üzenetére
Far cry 4 lehetőleg fullHD-n high beállításoknál
Dead Space 3 FullHD high
COH 2 full HD High
COD AW full HD medium-high
(Fallout 3-4,sok sok régi kedvenc de ezek most is szépen futnak)
Witcher 3 ha megjelenik
Daying light ha megjelenik
Assassins creed 3-4-5 FullHD high
(Legalább 30fps)Köszönöm a tippet a bolttal kapcsolatban,akkor laptopszalon lesz mert az előző is onnan jött.
-
nagyúr
válasz szoporiz #3500 üzenetére
Ha a játékot viszi,minden mást visz(mármint amit felsoroltál)
Mivel itt kérdezted és pont a játékot,ezért gondoltam,hogy elég meghatározó-arra pedig a gamer kategória a legjobb.
Szóval kb. milyen játékokat szeretnél futtatni milyen részletességgel?
Amit linkeltél bolt,szürke importos hírében áll.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Eladó Dell XPSL701X/17,3"/i7-720QM 4x2.8GHz/8GB RamDDR3/3GB GPU 445M/240GB SSD/Eredeti WIN10HOME/!!!
- Eladó /HP ProBook 455 G3/AMD A8-7410 APU 4x2.2 GHz/ 4GB DDR3L/ Win 10 Pro/!!!
- Eladó/Dell Latitude E5470 Notebook/I5-6350U/8GB DDR4/Win 10Pro/14" HD/!256GB SSD/!!
- Laptop VÁSÁR:Igényes-7.Genes-Core i7-ThinkPad T470s-2 akkus-8GB DDR4-256G SSD-14"FHD,IPS-Világitós B
- Dell Precision 7530/15.6"4K/i7-8850H/32GB DDR4/1TB SSD/4GB Nvidia P1000/Magyar billentyűzet!
- Dell Inspiron 8.gen I5 + Radeon 530 2GB VGA
- HP ProBook 640G5 Core i5 8.gen notebook
- Garanciás Acer Predator I7 - 32GB - RTX 3070 - 15.6" QHD
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest