Hirdetés
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- iPhone-nal videózol? Ezért kell egy külső SSD! – Aiffro P10 bemutató
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Bluetooth hangszórók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Muerte
Topikgazda
Én csak megjelenéskor játszottam vele egy kicsit,nem tetszett így ment is az unisntall,de ráolvastam és kimaxolva tényleg bekéri a 6-7 GB system memóriát
de mire fel
Mikulásbá: Szerintem max 2-3 fok lehet a különbség,de lehet annyi sincs,sőt lehet hogy a 4860mq lesz a hűvösebb.A TDP egyforma,innentől kezdve annyin fog múlni a hőfok hogy mennyi feszt kér magának majd a proci a max órajeléhez.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Mikulásbá #3084 üzenetére
A 2x8GB a jobb választás,stabilabb is és gyorsabb is mint a 4 slotba rakott memória,én sem tudtam akkoriban mikor megvettem a 4x4GB-ot
Goblin12: van otthon egy 24"-os u2410-em ami elég gyorsnak számít IPS-ek között,de azért az nem egy TN sebesség,de nem is az a lényeg hanem nem tudjuk konkrétan ennek a panelnak a válaszidejét.
-
Ursache
senior tag
válasz
Goblin12 #3085 üzenetére
Quake-hez offos a IPS szerintem, de ilyen más FPS játékhoz szerintem full mindegy. 20-30-60-as ping úgy is van... nem azon fog múlni, hogy akkor most leszedtek, és a kijelző képfrissítése a hibás, vagy mert nem USB3-as az egerem, hanem 2-es (próbálok valami szart kitalálni), vagy mert nem 1000Hz-en megy az egerem, és nem 6*10^23 dpi-re van állítva az egerem...
A vérbeli játékos nem configol, leül, és bedarál mindenkit, mindegy, hogy a4tech, vagy crt, vagy ips, vagy tn, vagy bármi.
-
NTonee
veterán
válasz
Mikulásbá #3084 üzenetére
nem fog menni az optimus sehogy sem. Nekem is fixen az 560m megy, intel letiltva gyárilag és nincs lehetőség semmilyen buherálásra.
Ezen a memória dolgon agyalok én is, hogy mi legyen, bár engem jól megszívattak anno. 2slot van nálam, 1 rejtett, 1 elérhető. Hol volt a gyári? Persze, hogy az elérhetőben. -
kissb0913
csendes tag
Úgy érzem, így ez a kérdés el is dőlt! Köszönöm a választ!
Nekem az Optimus nem szükséges, így az újabb integrált vga nem izgat.
Bár átlag embernek már ezek a laptop árak is elég horrorisztikusak, azért feleslegesen mégsem szeretnék pénzt kidobni az ablakon. Nekem az ár-érték arány nagyon fontos. -
Én a memórián gondolkodtam el.A 16 GB-os ugye 2x8 a rejtett slotban,bővíthető még 2x8-al.
A 8 GB-os 2x4 lesz a rejtettben,bővíthető még 2x4-el(többel is,de szerintem ennyi is bőven elég)
Nekem úgy rémlik a 2x8-as megoldás mindenképp jobb,mint a 4x4-es felállás.A procihoz: később sem lehet megoldani au Optimus-t új driverrel?Vagy ehhez mindenképp hardveres módosítás kellene?
(az erősebb procit favorizálnám,ha lenne esély az Optimusra) -
Muerte
Topikgazda
-
kissb0913
csendes tag
Így a tesztet olvasva nagyon jónak sikerült ez a masina!
Kell egy ilyen!
Az lenne a kérdésem, szerintetek mennyire éri meg a felárat a Core i7 4860 HQ proci? A teszteket nézegetve nem nagyon látok különbséget a Core i7 4710HQ procihoz képest. Egyet értettek a cikk írójával ebben a kérdésben? Mert akkor a különbségből már inkább egy 256 GB ssd-t bele szerintem.
-
válasz
wanted5 #3078 üzenetére
Ha már gamer gép akkor tudhatná az asus hogy a "gamer"-ek általában fejhallgatóval játszanak, és már előre félek hogy milyen rossz lesz a jobb oldalon teledugdosott gép mellett egerezni
+1!!
Még az USB-ket is a zsanérhoz kellett volna közelebb tenni,a táp akár hátulra is mehetett volna.
-
wanted5
őstag
Elolvastam a tesztet, és hát nem rossz
Amibe én bele tudok kötni az a dedikált gombok. Van egy olyan érzésem hogy sokszor rá fogok azokra nyomni az esc-F1-F2-t keresve, legalább is amíg meg nem szokom, de szidni is fogom ha 1-1 fontos pillanat múlik rajta.A másik nekem nagyon fájó pont a gép jobb oldala (igaz a régebbi modelleken is így volt) de miért? és még egyszer miért kell minden csatlakozót jobb oldalra tenni? Még a lan és a táp csatlakozóval ki is békülnék, mert eléggé hátul vannak, de a fejhallgató csatlakozók?? Ha már gamer gép akkor tudhatná az asus hogy a "gamer"-ek általában fejhallgatóval játszanak, és már előre félek hogy milyen rossz lesz a jobb oldalon teledugdosott gép mellett egerezni...
-
Muerte
Topikgazda
válasz
egyedülülő #3076 üzenetére
Nem Asus teszt volt ahol droppolt hanem MSI GT72,de ott sem bizonyítottan a melegedéstől volt csak feltételezhető.
-
egyedülülő
őstag
Most mi van akkor azokkal a melegedési problémákkal?
-
Muerte
Topikgazda
Asus G751 teszt : [link]
-
NTonee
veterán
Igen, valószínűleg ugyanaz, itt linkeltem is a GT70-ét. Viszont mivel kisebb a GT60,nem tudom, hogy módosítottak e rajta valamit.
70-80fok még jó. Nyilván nem egy aw szintű hűtés, de ameddig nem mászik 80 fölé, addig nekem megfelel.
Mondjuk egyelőre még mindig a G751-re pályázok, de jobban örülnék egy 15,6-os gépnek. Azok viszont az asusnál kuka kategória szerintem mostanában. -
Kasya
nagyúr
Ezen azert mosolyogtam egyet. -
wanted5
őstag
hát az az oldal valami zseniális
főleg hogy "A1 brand G750" "A2 brand 17" ha már a tipust odaírták akkor félnek azt is hogy asus meg alienware?
meg kicsit lentebb: fél kilóval könnyebb mint a másik 2 konkurens gép hurráá.. (jóhogy könnyebb mikor azokban + fél kilónyi hűtés van)
a legvégén meg az a táblázat, hogy ők 2,3x annyi levegőt mozgatnak meg 1 ventivel mint a másik 2 gép 2 ventiveltudtam én hogy az msi a legjobb gyártó mind közül, de hogy már 10 évvel előrébb is járnak mint a többi...
-
NTonee
veterán
válasz
Goblin12 #3067 üzenetére
konkrétan így néz ki a dolog elvileg, bár a gép nem ugyanaz.
-
Goblin12
őstag
ha jól látom az a vékonyka piszkafa a ram chipeket hivatott hűteni, de szerintem simân elférhetett volna ugyan olyan vadtagnak mint a másik. . .
conqver:
am tiszta gáz yzerintem, hogy az MSI arra veri magát, hogy sikerült szépen félre vezetniük a népet a 4db M.2-es raid 0-val. Mivel az M.2 legelőször PCI alapokon indult, és most csináltak belőle SATA alapon nyugvót. ( nyilván a modult nem ők gyártják ) és ezért legalább hatalmas felárat lehet kérni. . .
inkább a hűtésüket tennék helyre.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
conqver #3061 üzenetére
Szevasz Töki!
Nemtánde újra laptop?
Az Asus topikban többet találsz a tesztekről,de nagyjából úgy képzeld el a hőfokokat mint egy megrántott 780M-ét,komolyabb játékokban vsynch nélkül 68-78 lehet kb. Mivel télnek megyünk most inkább közelebb maradhat a 70-hez,mint a 80-hoz.Volt akinél nagyon melegedett,de az a tré gyári pasztának köszönhető,a gáz csak annyi vele hogy ugrik a gari ha rájönnek hogy bontva volt...
-
Kasya
nagyúr
Nekem nem tunik nagyon meggyozonek.
-
NTonee
veterán
Új MSI GT60 1065:
A gép vastagsága legalább megvan a megfelelő hűtés kiépítéséhez, de vajon mit lehet várni a fenti kép alaján? -
Kasya
nagyúr
-
conqver
aktív tag
Szevasztok!
Asus G750JZ GTX 880M Géptulajoktól kérdezném, hogy milyen hőfokokkal dolgozik a gép játékok alatt?
Vagy G75VX 670MX
Néztem a NotebookCheck és más föllelhető oldalakat de a helyi fölhasználók véleményére vagyok kíváncsi......visszaolvasni meg lusta vagyok -
ldave
félisten
Huh, nekem nagyon teteszik ez az új AW 13, amire nekem kellene (WoW, Civ 5 és pár indie PC játék), arra szerintem a 860M is bőven elég 1080p felbontás mellett.
-
kreten67
senior tag
válasz
Goblin12 #3052 üzenetére
Akkor már egyszerűbb ha az adott laptopot hurcolászom ami nem egy top-gamer és otthon egy asztali PC-ben várja a nagy vga hogy nyúzzam.
Az alienware 13 notit meg talán jobb elkerülni ,ha csak az m14 tömeges meghibásodásából indulok ki (kisméretű gépház, erős hardver ,bga CPU ,bga GPU : hát nem a hosszú-élet titka)!Azért megjegyzem : -nincs gamer PC-m
-ha mégis játszom néha néha Alienware m17x-r4 van itthon
Ezt csak azért hogy, mit ugat ez a PC fan a Gamer notebook topic-ban. -
kreten67
senior tag
-
Goblin12
őstag
válasz
KillHates #3041 üzenetére
1. kérdésedet gondolom te sem gondoltad komolyan
2. Nem
3. Miért kellene, ha elviszed magaddal a gépet nem viszed a mosntrumot, akkor megelégszel a gyengébb graffal, ha hazaértél rányomod aztán élvezed.
4. Skoda Octavia Combi RS/SuperBÉn nem tartom annyira rossz megoldásnak mint itt egy páran. Lehet, hogy az adapter árából meg a 980 árát inkább félre rakni és gyűjteni egy új gépre, de akinek 13-as gépe van és nem jön update és nem akarok cserélni annak jó lehet.
Izlések és pofonok.
(#3038) Muerte75: A hűtés dologgal egyetértek.
A monitor méretre meg annyit, hogy van aki Surface Pro 3-mon crysisozik.
-
kreten67
senior tag
Tessék ezzel a szardarabbal [link] bármelyik notebookhoz tudsz kötni egy külső vgát aminek saját tápja van,méghozzá a mini PCI aljzatba a wifi-kártya helyére!
-
kreten67
senior tag
válasz
KillHates #3041 üzenetére
"És akkor most vegyek egy kombi autót is?"
Miért ne? Amúgy is pont arra készülsz!Volt már erre a témára korábban is próbálkozás a PCMCIA aljzatba csatlakoztatva,és a gép saját monitorán is és külsőn is működött,de a PCMCIA adatforgalma túlságosan lassúnak bizonyult egy külső vga hajtására!
-
kreten67
senior tag
Ez a külső vga mekkora egy baromság,bár ezt szinte akármelyik notebookhoz hozzá lehet kötni egy kis barkácsolás árán.A régebbi gépeken amin még van PCI aljzat,ott könnyedén csatlakoztatható,bár az azokban működő core2 duo proci csak vakargatni tudná a gtx970 lábait de kihajtani a kártyát biztos nem.
-
Goblin12
őstag
Külső videokártya lehetőség az AW 13-hoz: Graphics Amplifier
Nem is olyan rettenetesen rossz megoldás, de attól még kell az a 980m.
Egy asztali 970-et meg nem is érné meg belerakni, akkor inkább a 980-at és nagyon faja lenne minden. Kérdés csak, hogy egy 4910MQ mennyire lenen erős hozzá.
-
Kasya
nagyúr
Köszönöm
En azert kezdőnek tartom magam benne, mert közel sincs elég időm komolyabban venni. Na meg tényleg csak saját szórakoztatásomra csinálom, ezért olyan sok a tájkép (mert azt szeretem a legjobban). A barátod beküldhetned a fotok mobillal topikba. Van ott pár igen tehetséges emberA drivert illetően remélem lesz valami... Kíváncsi lennék mit bír a kártya.
-
Kasya
nagyúr
Jo ez a driver. Stabilabban birja a valtoztatasokat, mint az korabbiak.
Egy korabbi tulporgetes
Mostani tulporgetes -
Kasya
nagyúr
Felraktam az uj drivert, de nem latok az opciok kozt DSR funkciot :s
-
Muerte
Topikgazda
Szinte biztos hogy igazad van és a hőmérséklet miatt vette vissza az órajelet,az a kérdés vajon mennyi lehetett a hőfok
mert ha ezt már eljátsza 70-75°C-nál is akkor bajban lesz itt mindenki,még az Asus is,pedig ott tényleg komoly a hűtés.Volt itt erről szó régebben hogy lehet majd a 980M 75W TDP-vel tolja ezt a teljesítményt,de én személy szerint erősen kétlem és ha igazam van akkor jó ha a 100W-ba majd belefér,ahoz meg ha társul egy 1130MHz-es mag órajel az tolni fogja a hőt rendesen.
-
Daert
őstag
Nem vagyok szakember,de ezen videó alapján azt mondanám hogy nagyon karcsú az MSI hűtése.
Visszakeresve a neten fellelhető képek alapján az ASUS g750-ben sokkal nagyobb terjedelmű a lamellasor,így van hová leadni a hőt,míg az MSI-ben szinte csak egy szőrös heatpipe megoldás szerepel.
Ha esetleg még sincs igazam,kövezzetek meg. -
Muerte
Topikgazda
...nem is jót néztem,mert 3DMark 05-ben ennyi a difi,az meg nem szimplán grafikus teszt a proci is számít,szóval reálisan össze sem lehet már hasonlítani
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Goblin12 #3014 üzenetére
Egy Travelmate 4232-vel kezdtem anno játszani,akkoriban csúcsnak számított a maga ATI x1600-as integrált vga-jával
[link]
Komoly cucc volt1280x800-as panel,COD1,Medal of Honor,NFS Carbon,ezeket még úgy ahogy elvitte,szép idők voltak
Aztán már az Acer 6935,9600mGT egy más világ volt szinte,de az meg throttlingolt nyáron
...most ránéztem kíváncsiságból: ATI x1600 vs 780M SLI : +930%
-
Goblin12
őstag
Egyelek meg, az én w510-em nem tol ki magából 50 fpsnél többet bf3-ban.
Szerintem nem fájna afejed hanem már szétrobbanna a fejed az én notimtól.
Igen nagyon nagy a csend, én is erre tippeltem amit írtál, hogy kipróbálták és tényleg nem jó valami, spec nem tudom mi a gond, mert arról semmi infó, de inkább várok még 2-3 hónapot de akkor hibátlan cuccot akakrok.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Dreadloord #3012 üzenetére
Nem OFF szerintem itt a kérdés,de objektíven megválaszolni nem lehet.Teljesen egyénfüggő a dolog.Nekem pl. kell fix. 60FPS mert ha sokszor beesik alá,megfájdul a fejem/szemem,van aki meg órákat képes 30 körüli FPS-el eljátszogatni.A felbontás kérdése is hasonló dolog,egyénfüggő.
-
Dreadloord
senior tag
Kicsit OFF leszek:
Egyrészt semmi különbséget nem látok az átlag 35 és 55 fps között a játékot nézve, pedig jó a látásom, komolyan nem értem azokat, akik azzal jönnek, hogy megérzik ha 100 fps-ről bezuhan a játék 60-ra... Pláne, hogy 60 herzes monitoron játszanak....
A másik:
Pénzem valszeg 300K lesz gépre, vagyis gtx 860m fog beleférni, ölben játszok általában, szóval viszoylag közelről nézem a kijelzőt, viszont egy-egy durvább grafikájú játéknál nem látnék szebb képet, ha 1080p helyett pl. 720p-ben játszanék, de ott ultra beállításokkal, és nem közepessel FHD-n?
Ez már régóta érdekel, de a mostani 720p monitoron sem látok 15 colon pixelességet, csak a TN kijelző hibái, rossz színek, invertálódás jönnek elő, de élésnek éles a kép. Szóval biztos kell játékok alatt erőltetni a FHD felbontást akkor is, ha úgy nincs meg átlag 35 fps ultrán, és emiatt vissza kell venni a grafikát pl. közepesig?
-
Muerte
Topikgazda
-
Goblin12
őstag
De jó, hogy nem rendeltem semmi gépet. Ha már az Asusnál is gáz van.
-
Muerte
Topikgazda
Hát elég érdekes az biztos...olyan 700-800MHz-re viszavette az órajelet,de hogy minek a hatására az kérdés...valami "zavar támadt az Erőben ifjú padavan"
...Ez is egy jó teszt lenne,de mivel szintén GT72 volt az alany,ezért innentől kezdve eléggé megkérdőjelezhető a hitelességeAzért az asztali 680-at jól lelépi és sok helyen pariban van a 780-nal is.
-
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- E-roller topik
- Ingyenes parkolást!!!!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Elindult a Qi2 25W tanúsítványok kiosztása
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Autós topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- 0 perces RYZEN laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop!Ryzen 7 260/RTX5070/32gb Ram/2tb Ssd/2560x1600-180hz IPS! Beszámítok
- Dell Latitude 5500 15,6", i5 8365U, 16GB RAM, SSD, jó akku
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB touchscreen
- Samsung Galaxy Book2 NP750XED i7-1255U 16GB 512GB
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest