Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen videókártyát?
- Szinte visszhangzik a beltere a SilverStone fekvő házának
- Videós, mozgóképes topik
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Akciókamerák
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
s4tch
veterán
válasz
geza844 #86548 üzenetére
Nem ismerem az ízlésed és az Aune párost, illetve a RIF-et sem. A Zen áráért nem rossz, az R2R-11 pedig kifejezetten ízes, élvezhető hangú eszköz, bár nem annyira pontos, mint az NFB-11 (árban passzoló tesója). A Cobalt erősítője nem annyira jó, azt kerülném.
Lehet, hogy először inkább fejest vennék, és ahhoz keresnék ízlésnek megfelelő forrást... Szerintem a D1200 puha metálhoz, a D5200 rendesen kihajtva megfelelő lehet; nekem a nagytesó (D7200) leginkább egy TMP Anttal adta ki. Ha zárt vonalon maradnál, fontold meg az Ultrasone Signature DXP-t is: feszes, gyors fejhallgató, nem kell neki erőmű, nagyon jól álltak neki a lábdobok és a torzított gitárok.
-
geza844
aktív tag
Sziasztok!
Tanácstalan vagyok... eddig iFi ZEN DAC-ot terveztem venni, népszerű, olcsó, MQA... aztán közben leépítem a szobai hifit, mert nem használom, csak fejhallgatózok, és pár dolog eladása után bővült a keret. Most kb. 130e Ft-ból gazdálkodhatnék, de nem feltétlenül akarom mind elkölteni. DAC/AMP-ra. Csak ha meggyőztök
Az Audio-GD R2R-11 -el már régóta szemezek, kíváncsi lennék rá.
RIF csöves DAC/AMP. Magáról a RIF-ről jókat olvastam, de, hogy ez a konkrét termék egyáltalán milyen típusú, azt nem sikerült neten kiderítenem. Általában csak az UK24/T-ről van szó itt a fórumban, de az csak egy DAC, nincs benne AMP.
Tegnap találtam egy eladó Aune x7s + x8 párost, ami már túl van a kereten, de A osztályú az erősítő, a DAC-ban cserélhetőek az OP AMP-ok (és adnak is hozzá párat gyárilag), és ha azt mondjátok, hogy nagyon jó, hát na... tetszik ez is
Meg mondjuk ez itt van nekem helyben Kecskeméten.
Úgy általában tetszenek még a Schiit termékei, egy Magni 3-at volt szerencsém kipróbálni.
Egyébként most egy Denon D1200-as fejesem van, egy Musiland Monitor 04 MX-el hajtom, és azért akarok fejleszteni, mert amikor egy Dragonfly Cobalt + Schiit Magni 3-al hallgattam a fejesemet, azon már hallottam a különbséget, hogy jobban szól. Egyébként kizárólag metál zenét hallgatok, és később tervezek Denon D5200-re váltani, ami miatt a szimmetrikus meghajtás előny lenne.
-
Bodz
nagyúr
válasz
Impulsivex #86536 üzenetére
Párban, de gondolom rájöttél te is, ha már megrendelted.
-
s4tch
veterán
válasz
-Skylake- #86542 üzenetére
Írta Feck, hogy próbált Oehlbach Pure Clockot, annak hasonló a funkciója. (A hatékonyságát nem ismerem.)
@Feck: én is a gépnél kezdeném a vizsgálódást. Ahogy Tulku írja, érdemes lenne apránként haladni: gép helyett ideiglenesen betenni egy laptopot, telefont, és ha azzal nincs zaj, akkor rögtön csak a gépre kell koncentrálni. Az Airisthez megnéznék egy külső tápot is; hívd fel TMP Tamást, kérj egy tesztpéldányt.
-
-
Tulku
veterán
Feliks echo tudtommal csöves...próbáld ki másik meghajtóval, mert könnyen lehet hogy a csőfűtés brummol....bár az inkább bebúg, nem zizeg...ilyenkor szakaszolni érdemes, (másik dac-al vagy másik amp-al, esetleg másik rca) mert egy komplett rendszer zizeghet bármitől...első körben én is a laptop (akkuról) vagy mobil telefon beiktatását javasolnám...
-
btraven
őstag
-
Feck
tag
Üdv!
Hiába szól jól, a technika ördöge ismét...
Gondolkodtam, hogy írjak-e, vagy értsem meg végre, hogy ezt az utat: el kell engedjem.
Írok.Adott egy Airist R-2R DAC + Feliks Echo AMP (Supra Dual RCA-val összekötve és a DAC Supra USB-vel csatlakoztatva a PC-hez).
Korábban is voltak zajproblémák másik lánccal, akkor úgy oldottam meg, hogy az Audio GD R2R-t optikai kábellel kötöttem a gépre, az szolgálja a hangszórókat jelenleg, ott most sincs gond, nem zavar be. De az Echo már 8-9 órás állásban is "zizegős" hangokat szed össze. Zene közben nem zavar, nem hallom ugye, de ezt szeretném megoldani. Az Oehlbach pure clock sem oldotta meg a problémát. Már minden lehetőségen végigmentem, anno is.
Esetleg egy jobb táp hozzá? Tudnátok ajánlani egy Meanwell tápot? Valami szűrő? Szellemirtó?Mert én kifogytam az ötletekből.
-
Impulsivex
tag
válasz
Impulsivex #86536 üzenetére
Na végül berendeltem, 152k-ra jött ki együtt. Amazonos dac- jövőhét eleje közepére várható már , a muzikeres cuccok már most péntekre.
Köszönöm a segítséget Bodz -
Bodz
nagyúr
válasz
Impulsivex #86534 üzenetére
-
Bodz
nagyúr
válasz
Impulsivex #86532 üzenetére
Erre gondolsz? Szállítással 148 euró, az azért több a 140 dollárnál.
Amúgy a kettő közt ízlés dönt főleg, én egyiket se mondanám jobbnak. Kábelből RCA-TS. Honnan rendeled a BX8-at? Nézünk onnan megfelelőt.
-
Bodz
nagyúr
válasz
Impulsivex #86530 üzenetére
Nem kapható itthon olyan dac, ami megfelel neked és belefér a keretbe. Kérdezz rá a linkelt bolttól, hogy Topping E30 vagy SMSL Sanskrit mikor lesz raktáron! Utóbbi pl itt kapható EU-ból ha úgy döntenél.
-
Impulsivex
tag
Joreggelt!
Szeretnek segitseget kerni DAC valasztasban. Tervezek beujitani egy M-Audio BX8 D3 párost és ehez szeretnek dacot valasztani. A keret: 130-140bol szeretném megoldani a hangfalakkal egyutt. LG tvre lenne kötve vagy optikan keresztul/ vagy hdmin keresztul. Ha jol tudom, belso erositos maga a BX8 es kulon nem kell erositos dac hozza. Fontos lenne hogy ha tvre van kotve vagy tv taviranyitoval tudjam kezelni a hangerot vagy a dacnak legyen egy kulon tavkapcsoloja. Olvastam hogy HDMI ARC-os dacok tudnak olyat hogy a tv tavkapcs kezeli a hangerot de olyan dacot itthon nem talaltam.Bluetooth-ot ha tudna pluszban az meg jobb lenne, de ha azt nem tud az se akkora problema. Telefonrol es tvrol menne rola a zene.
Nezegettem es talaltam egy [TOPPING MX3] -at. Viszont ezzel is boven 150 ezerre jonnek ki es lehet hogy nem is jo valasztas a BX8 mellé, mert ha jol latom ez egy erositos dac
fontos lenne hogy csak itthonrol beszerezheto lenne jo.Koszonom elore is a segitseget!
-
Capt.Obvius
aktív tag
Szervusztok,
Mi a véleméyne azokanak akiknek van A30 pro D30 pro párosa? Kíváncsi vagyok Nektek bejött e, illetve, hogy mivel használjátok
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
chrisnagy13 #86527 üzenetére
Inkább bele se szagolok, nehogy megfogjon. 70 euro évente+esetleges stream integráció extra bezahlen; köszi jó lesz a jRiver továbbra is, ahol kevesebbért főverzióra megkapom, amit aztán nagyjából felesleges ápgrédelni évekig...
-
chrisnagy13
senior tag
Aki szeretné az próbálgathatja.
-
btraven
őstag
Tube-03 előerősítő
Jó dolog hogy külön lehet az előerősítő hangerejét változtatni. Mert így szabályozni lehet mennyi legyen a végső kimenőjelben a cső meg az utána kötött félvezetős erősítő hangjából.
Vagyis az előerősítő potiját ahogy tekered fel úgy lesz egyre drágább a kapott csöves hang.
ezer Ft->tízezer->százezer->1 millió->végállást 10 millióra saccolom
-
btraven
őstag
válasz
derrik #86524 üzenetére
iEAST : optikai kimenet, ha komolyabb külső DAC-ra kötnénk [link]
Topping MX3-nak meg van optikai bemenete
tehát így összeköthető
de ilyenkor csak az MX3 DAC áramköre konvertál digitálisról analógra
az optikain digitális jel megy át
ilyenkor az iEAST csak digitális forrás/lejátszóként üzemelnem azért köthető össze mert mindkettő DAC, 1 DAC elég a digitál-analóg konverzióhoz
-
derrik
őstag
Sziasztok!
Abszolút laikusként kérdezem egy Ieast m20 ami rendelkezik DAC-al, egy Topping MX3-ra raköthető mert abban is van DAC? -
btraven
őstag
Sikeres vakteszt 2 DAC között. [link]
Hű de jó, most már nekem nem kell csinálnom ilyen tesztet.
Vásárolhatok új DAC-ot -
nubreed
veterán
Sziasztok!
Ha egy pc-re kötött, USB-s headphone ampot szeretnék, amiről tényleg csak a fejhallgatómat használnám, erre a célra ajánlott az SMSL AD18?
Audio Technica ATH-A700 -al lenne használva.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
stefi81 #86444 üzenetére
Sima stereo. De ezekkel az átalakítókkal annyira azért nem játszanék, még a végén valami zárlat összejönne velük. Egyébként szerintem Studio Pro50-eshez tök fölösleges drága/drágább DAC-ot venni, mert nem skálázódik annyira jól, hogy megérje. Ha meg bejön az extra mély hangzás, akkor a DC04 mellé lehet érdemes volna egy MDR-1am2-t beszerezni.
-
Sinesol
veterán
Ja, valamiert azt hittem, hogy a linkelt cucc dac/amp.
Ha csak erösitö kell, akkor pl. Schiit Magnius, Schiit Lyr, Topping A30Pro, Topping A90, Monoprice THX887, SMSL-SH9.
Szvsz talan az SMSL a legjobb valasztas, az olcsobb kategoriaban ritka ladder potmeter miatt, amivel tökeletes a channrl balance. -
y@g4n
tag
válasz
Sinesol #86483 üzenetére
De miért jobb az nekem/miért járok jobban, ha veszek egy dac-amp kombót, ha most van egy dacom (valamikor sokára ez is cserélődne de nem érzem szükségét), és egy kombó árában értelemszerűen ott lesz a dac is, amire jelenleg nincs szükségem?
A "rossz" következmény, hogy az amp faszább lesz mint a dac.
-
nokia5201978
tag
Sziasztok.Másod rendszerbe szeretném lecserélni az Fx audio x6 dac-om.Első körben egy smsl 10th v2 dac-ot néztem,ez jobb mint az fx?
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Exodius #86501 üzenetére
És nem feltétlen eszközfüggő. Mostanában nem volt nagyon időm minőségi zenehallgatásra, elég egy kis vacak hangszóró, pl. laptophangszóró is, nekem ugyanúgy átjön a zene. De ez mindig is így volt. Ami jó zene, az jó zene, és kész. Aki meg hangokat akar analizálni, annak tökmindegy, milyen high-end cucc, a zenéből semmit nem fog észlelni, és hangminőség terén is mindig elégedetlen lesz.
-
-
Exodius
őstag
válasz
ribizly #86487 üzenetére
De te ebben jobban benne vagy, ő meg nem.
Neki eddig csak orális szexe volt (abból is lehet csak gyenge), most megtudta milyen a szex...de hogy eljusson a nagyon jó szeretkezésig onnan meg a tantrikus szexig...........az még idő.Csak hogy virágnyelven fejezzem ki magam!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- HP szerverek áron alul
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest