- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Home server / házi szerver építése
- Milyen nyomtatót vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- MSI notebookok
- Vezetékes FEJhallgatók
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodz
nagyúr
Az lehet... Nagy a hype amúgy is.
Attól mondjuk kicsit féltelek a TA-10-nél, hogy csak nagyon óvatosan tudod majd használni a potit a Denonnal.
Amúgy a törött csöves emberünknek kicserélték már? Hol vagy?TA-20-ban nincs dac.
(#67896) Sinesol: De mi ez a szint? Mikortól számít valami mérve jónak? Ha nem hallható (sicc, fülre nem hagyatkozunk) az adott torzítás, de mégis hatással van a kapott hangra, akkor viszont nem lehet jó, mert mint tudjuk a tökéletes erősítő és dac tökéletesen transzparens, nem szól bele a hangba.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Sinesol #67896 üzenetére
Még vakteszten csak-csak elfogadom, hogy ezzel megvezetnek valakit, de hogy otthon két DAC/CD-lejátszó vagy mondjuk két RIAA-korrektor összevetésekor. Ahhoz már hit kell. Hinni benne, hogy amiért épp kicsengettem több tíz vagy százezret, az jobb. Akiben ott az egészséges kétkedés, az meg a végére jár oda-vissza-oda-vissza-.... tesztelve. Nem lehetetlen ám a kisebb kimeneti jelűt feljebb tekerni. De ehhez az kell, hogy tárgyilagosan álljon hozzá az ember. Aki meg hisz a kiadott pénz meg az újdonság meg a marketing miatt, annak úgyis minden mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
válasz Sinesol #67896 üzenetére
Plusz a hangerő dologhoz még annyit, hogy közel lehetetlen azonos hangerőt belőni fül alapján, szal mar csak azert sem mondanam amatőr dolognak. Igazabol egy elég sunyin megbujo dolog, sokan nem is törődnek vele, legtöbb tesztnel szoba sem kerül, miközben erősen befyolyasolhatja az eredmenyeket. Bár a legtöbb esetben azert hasonloak a jelszintek, de epp bizonyos egzotikusabb cuccoknal valamiert megsem elégedtek meg a kvazi szabvannyal, gondolom nem véletlen, igy is “egyedibb” lesz a hang.
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
Szerintem egy bizonyos szint felett mar nincs tul sok ertelme, maximum szepen mutatnak a jobb adatok. Bar ki tudja, lehet, hogy ha még nem is hallható az adott torzitas, attól még hatassal van bizonyos frekvenciakra. Abból baj végülis nem lehet, ha törekszünk a minél jobb eredményre.
Bacylus: Nem mondtam, hogy feltetlen jobb, csak hogy amiatt is van különbség. Egyebkent pedig ja, egyszerűnek tűnik, de szerintem nincs benne semmi amatőr dolog, a lényeg altalaban mindig az egyszerű dolgokon áll.
[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
Szegény Ant, annyira lelkesedem érte, hogy innentől mindenkinek csak csalódás lehet.
Olvastam erről is, szimpatikus cucc, bár van, aki gyengének találta HE400s mellé.
Nem is tudtam, hogy van balanced tesója a TA-10-nek TA-20 néven. 50 euróval drágább a 10-esnél, hmm.
-
Bodz
nagyúr
-
Sinesol
veterán
válasz Dorian #67883 üzenetére
Szerintem az autos nem a legjobb pelda, ott nagyon valtozoak a körülmenyek, a terheles, stb. Viszont egy dac normalis keretek közt nézve kb ugyanazt a minőségű jelet adja ki mindig, total mindegy mit kötsz rá, nem kap semmi terhelest, ami befolyasolná a teljesitményét.
Erősítők esetén jellemzőbb, hogy a terhelés függvényében valtozhat a teljesitménye.Egyebkent erdekes dolog Amdfan felvetese is, a különböző kimeneti teljesitmények miatti hangerőkülönbsegek miatt is hallhatunk különbseget, többek szerint főleg ennek is köszönhetőek a különbsegek.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz karmaresz #67886 üzenetére
forward2me jó megoldás, ha nem küldi ide az eladó.
-
karmaresz
senior tag
válasz Brett001 #67870 üzenetére
Persze! foo_input_sacd néven fut. Elég korrekt tudással. Persze egy HQ Player jobb, ha az utolsó cseppet is ki akarja hajtani az ember, de nekem iszonyat puritán a felülete. Egyszerűen nem tudtam megkedvelni.
(#67885) Bodz Ez nagyon kedvező ár. Nemrég licitáltam egyre és 490 Euronál szálltam ki. Ha valaki meg tudja oldani az angol címre szállítást futárral, vagy ismerőssel, esetleg meggyőzi az eladót az ide szállítással, jól járhat vele.
[ Szerkesztve ]
Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
Dorian
félisten
válasz Polllen #67880 üzenetére
Igen, de ha nem "szintetikus" tesztet csinálunk, a különbségek maximális kinyerése céljából, hanem valós használati körülmények közt akarjuk látni az eredményeket, akkor esetemben hangfalas rendszeren kell összehallgatni. (ld. autók fogyasztásmérése laborban és utcán)
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
kromatika
veterán
Sziasztok.Havernak kellene valami jó zárt füles.20-30 között.SHR 840 volt neki azt szerette,csak sajnos tört a pánt.Használt is játszik.Klaszikus,és akusztikus zenékhez,tehát fontos a jó közepek,és max enyhe V karakter.És enyhén meleg karakter előny Focusrite SCARLETT solo 2 ről használná.Nézegettem az aprót. Focal Spirit One S vs Audio-technika ATH-A550Z van aki össze tudná hasonlítani illetve hatolta mind kettő? Nekem A990Z volt az tetszett de nem tudod az A 550Z mennyire marad el tőle?K550 nem játszik mert kicsi a feje, DT770 pro sem mert kicsit szúrnak a magasak. esetleg Dorian?
[ Szerkesztve ]
-
Bukk900
őstag
válasz AMDFan #67872 üzenetére
Az ünnepek alatt én is csináltam házon belüli DAC tesztet.
Az egyszerű szobai rendszerem tangent ampster dac/amp + advance acoustic UM20-ból áll, aminek a hangjánál csak a kinézetét kedvelem jobban. Tv-hez használom, zenehallgatásra ritkán, ekkor vezeték nélkül etetem bt-n, vagy optikán chromecast-on keresztül.
Átvittem a fejhallgatós rendszerben használt Denon da-300-at és csak pislogtam, hogy mennyivel jobban szól a kis hangdobozom...
Fontolgatom is pl. egy Sanskrit 10th beszerzését... ez is dobna ennyit a hangon? Feltéve, ha működik androidról, ezt tudja valaki igazolni?[ Szerkesztve ]
-
gianni85
veterán
Vagy head-fi... Most karácsony előtt én is adtam el pár dolgot ebay-en, ezek voltak az első eladásaim, és tudatlanságomban kicsit pislogtam utána, hogy 10%-ot lesarcoltak... korábban vateráztam, ott kevesebbhez voltam szokva. Több szerencsét kívánok, mint ami nekem adatik...én mindig mindenen bukok
-
AMDFan
addikt
válasz Dorian #67862 üzenetére
"Nos, a két hang közt max egy hangfalkábelcserényi eltérés volt, én is meglepődtem."
Ezek a dolgok akkor lesznek viccesek amikor vaktesztel az ember. Haverom meg volt győződve róla, hogy simán vaktesztel két DAC-ot. Jó rendszere van, Focal SM9 hangfalai vannak, akusztikailag kezelt nappaliban, és amikor belőttük mikrofonnal egy hangerőre a két DAC-ot, nem tudott különbséget tenni. Az egyik DAC egy 30 ezres focusrite scarlett volt, a másik meg egy fél milliós DAC, nem írom le mi.
Előtte meg volt győződve róla hogy ez meg az a különbség. A különbség a hangerő volt, mivel fülre teljesen esélytelen vagy pontos hangerőt állítani. A legtöbb teszt alapkövetelménye lenne az azonos hangerő, de általában már ennél a pontnál csúnyán megbukik minden meghallgatásos teszt.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz gianni85 #67803 üzenetére
Már nem...pár napja frissített app már telón is nyomja a Master-t, de hogy tökéletesen működjön a lehetséges, hogy Restore Offline Content-re rá kell katintanti a Settings-ben
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
gianni85
veterán
150-et írtál keretnek? Ha ilyen mély benyomást tett volna rám, akkor én biztos valahogy az Ant-ra hajtanék, mellé meg első körben valami belépő DAC olyan 100$-ig. Elég szerényen áraztad be a Z40/M8 párost...külföldre lehet még jobb áron elkelnének (bár megértem, hogy ez nem mindenkinél opció)
-
-
Dorian
félisten
válasz bkercso #67817 üzenetére
OK, hogy ez a DAC topik, és itt a DAC-ok fontossága/minősége felül-súlyozott, de akkor most leszek az ördög ügyvédje
Szóval múltkor elmentem Szabó Zolihoz (Hivox) az új fejlesztő-bemutatótermébe. Vittem a DAC-om is (Aune S6), hogy megtudjam, egy olyan akusztikai környezetben, amilyen jó a zenehalható szobák 99%-ban sosem lesz, enyémmel azonos erősítővel, és ugyan más (de nem totálisan eltérő) hangsugárzókkal, milyen különbséget hallok. Zolinál a régi, sok éves Lupus mk3 volt bekötve, kettő közt van majd egy évtized különbség, teljesen más DA csip, használt árban 100e Ft stb. Nos, a két hang közt max egy hangfalkábelcserényi eltérés volt, én is meglepődtem.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Bodz
nagyúr
Most se sokkal nagyobb. Az biztos, hogy elég más, mint az R2R 11 pl, szóval csak el kell majd döntened, hogy mit is szeretnél hangban.
Valami hibrid csöves dac/amp esetleg?(#67844) ribizly: Ezekre pont ne!
(#67860) gianni85: Az ár szerinti rendezés csodákra képes.
[ Szerkesztve ]
-
gianni85
veterán
válasz Melorin #67859 üzenetére
Koax is van a cordial kínálatában. Én legutóbb egyenesen már a hazai forgalmazótól vettem (basys)
De most jut eszembe, ránézhetsz a kácsa audio oldalára is, a belépő saját készítésű kábelei beleférhetnek a költségvetésedbe. (Böngeszés közben nehogy megijedj a több 10 és 100 ezres kabelektől... megbújnak a kínálatban az elérhető árúak is )(#67861) Bodz
igaz, de míg odabök az ember, már sokkot kapott az audioquest araktól[ Szerkesztve ]
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz bkercso #67849 üzenetére
A luxust mint alapszükségletet említetted - ami sosem volt az..! A királyok anno tök jól elvoltak fűtés és világítás nélkül; a tűz megoldotta mindkettőt - mint ahogyan sokan elvannak ma nagyfelbontású zene nélkül is..!
[ Szerkesztve ]
A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!
-
gianni85
veterán
válasz Melorin #67848 üzenetére
Cordial cfu * cc, ahol * jelzi a hosszt. Én emellett használok még tőlük ugyanebből az intro szériából y splittereket és rca-jack kábelt is. Korábbi pár kábel összehasonlítás alapján nem érzem szükségesnek ennél drágább használatát. Esetleg, ha fontos az ismertebb márkanév, bár nem hiszem, hogy hallanék különbséget a cordialhoz képest. Oehlbach
-
törölt tag
válasz bkercso #67849 üzenetére
Egy gramofont se élveznénk már szerintem.
Már hogyne lehetne. Pl. többször is előfordult, mikor az Alisca Orange-ban jártam, Bese Attila munka közben egy ócska rádióból hallgatta a Bartók műsorát. Miközben high-end hangzáshoz van szokva hosszú-hosszú idők óta.
Az, hogy valaki törekszik a jobb minőségre, nem kell, hogy azt jelentse, hogy ha egy magnókazettáról vagy rádióműsorból egy vacak rádión hallja meg Vivaldi egyik oboaversenyét, azt többé nem tudja élvezni, hidegen hagyja. -
Sinesol
veterán
Ha jól emlékszem valamikor talán már linkeltem, de nem biztos, szóval itt van ujra. [link]
Elég jó forrásból vannak magas felbontású anyagok, ráadásul mind megvan több formátumban is, ha valaki hasonlitgatni akar pcm vs dsd vs mp3 vs mqa dolgokat.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Aki esetleg szeretné tesztelni a DAC-ját.
Inside Your High-Res Music: Sound Liaison high resolution music clips
Az oldalon látható MusicScope nemrég lett beszerezve, szóval ezzel fogok saját teszteket magam is készíteni majd.
Ez meg egy gyorsabb módja, ha valaki nem akar regisztrálni a soundliaison.com oldalon, ahonnan most ingyenesen saját magad is letöltheted regisztráció után.
A mintafájlokat egyben felraktam a szerverünkre: DAC teszt...
Jó tesztelgetést mindenkinek!
日本 - ダイレクトストリームデジタル
-
bkercso
nagyúr
válasz Baliga Tamás #67833 üzenetére
Ma a csóresz se szívesen nélkülöz olyasmiket, amik anno a királyoknak sem voltak meg. Pl. fűtés, világítás.
Egy gramofont se élveznénk már szerintem. Aztán itt van a nagyfelbontású zene.[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
karmaresz
senior tag
válasz bajnokpityu #67841 üzenetére
Nem értem pontosan, mit is akartál mondani ezzel a hozzászólással.
Le is írtam, hogy ezek az általam hallott ladder DAC-ok, viszont dsd-vel csak a sajátomat próbáltam. Mivel a Master 7-en csak pcm-et hallgattunk, elhiheted, mennyire nagyon tetszett, ha utána csak ladder dac-ben gondolkodtam."amiről meg vagy győződve, h nem lehet ezek nélkül élvezetesen zenét hallgatni...".
Nem tagadom, érdekel ez az új irány és tetszik amit eddig hallottam, de olyat max kontextusából kiemelve olvashattál tőlem, hogy e nélkül nem lehet zenét hallgatni, élvezni.
Gyűjteményem több mint fele redbook, kb. 1500 cd-m van és még mindig napi használatban a Sony CDP XA20ES. Simán lehet, hogy lecseng ez a DSD dolog nálam, de szeretném kompromisszummentesen kipróbálni és úgy megítélni. Ezt pedig az R2R-11 nem tudja..Viszonylag új vagyok még itt, így elnézést, ha az eltérő izlésemmel bárkinél frusztrációt okoztam.
-
Melorin
addikt
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani valami értelmes IC kábelt DAC és erősítő közé? 5k körül gondoltam. Tudom ennyiért mit várhatnék de legalább a konstrukciója legyen jó, értelmesen árnyékolt, stb. -
bajnokpityu
félisten
válasz karmaresz #67730 üzenetére
dehát a master 7 nem tud se dsdt, se ultranagy felbontást, amiről meg vagy győződve, h nem lehet ezek nélkül élvezetesen zenét hallgatni... sőt, a master 7 elődje a ref7 esetén felárért kérhettél dir9001et a wm8805 helyett, és igy felárért maximum 96kHzt fogadott a 192 helyett.
-
karmaresz
senior tag
válasz Baliga Tamás #67835 üzenetére
szerintem volt az eredeti hozzászólásban egyfajta szarkazmus is.
-
karmaresz
senior tag
válasz karmaresz #67816 üzenetére
Úgy tűnik, közben eldőlt a kérdés.
Egy korábbi, kissé problémás ügyünk és némi puhítás -mit, hol, mennyiért lehet még venni- után kaptam egy "visszautasíthatatlan" ajánlatot.
Így én leszek a palimadár, aki tesztelheti a Singxer SDA-1-et az itthoni nagyérdeműnek.
Esetleg ha I.T.E.M nyitott rá, összeeresztjük a két, AKM 4490EQ-ra, illetve 4493EQ-ra épülő, elektronikus jelátalakító berendezést.
Külső mindenesetre már eldőlt, fotók alapján ebben a kategóriában az RME Adi-2 biztos nyertesnek tűnik.Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
törölt tag
válasz IO.sys #67834 üzenetére
Attól még, ha fekete-fehérben és 51 centis púpos tv-n vagyok kénytelen megnézni a kedvenc filmem (melyek között alapból vannak fekete-fehér filmek), az egy jó film lesz továbbra is, amit arról nézve is tudok élvezni. Nyilván ez esetben nem a látványra fogok összpontosítani, na de egy 4k-s tv esetén sem arra érdemes elsősorban, mert lemaradsz a filmről. Ugyanígy van ez zenénél is, egyszerűen lemaradsz róla (így van ez élő hangversenyen is), ha kimondottan a hangzásra figyelsz. TV-t nézni és zenét hallgatni sem egyféleképpen lehet.
[ Szerkesztve ]
-
IO.sys
őstag
válasz Baliga Tamás #67833 üzenetére
A kolléga úgy értette, hogy a színes TV is luxus volt valaha.
凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz bkercso #67826 üzenetére
"A luxus alapszükségletté válik..."
...hát én nem osztom ezt a teóriát - a luxus sosem fog alapszükséggé válni - max. bizonyos fogyasztói rétegben elérhetővé..!
Sosem volt alapszükséglet - és remélhetőleg soha nem is lesz az - ettől vagyunk jónéhányan törekvő/küzdő típusok; és épp ezért értékeljük mindazt - amit az ún. luxusban sokan elfelejtenek..!
Nem a luxustól leszünk emberek - hanem attól ahogy teszünk/haladunk felé..!A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!
-
fericske
addikt
Egyszer kipróbáltam egy MSB szettet (dac, amp, táp), €155.000 értékben, egy Stax sr009-cel.
Háát...Sosem tudnám megindokolni miért érné meg az a cucc.
Luxus, mikor már nem a pénzről, ár/értékről szól a dolog. Csak ezt tudom erre mondani.
Semmi hatással nem volt rám a cucc hangzásilag, attól, hogy persze jó volt.
A Questyle cma600i - Audeze lcd4 kombótól libabőröztem, annyira bejött.
Az sem olcsó egy átlag magyar pénztárcához, de itt még ár/érték dologról beszélhetünk. -
Bodz
nagyúr
válasz ribizly #67819 üzenetére
Egy csomó minden, ami drágább, másabb, hájendebb, csicsásabb.
Funkciók tekintetében nem sok ellenfele van, más kérdés hogy amúgy ezekből ki mennyit használ. Hangban valami zeneibbet, érdekesebbet olcsóbban is összehoztak már.
Ezen még nem gondolkoztam igazából. Valószínűleg dac-ból vennék egy Rockna Wavedream Signature-t, mert tetszik a neve. Ha minden mindegy, pénz tényleg nem akadály, akkor meg Select még mellé.[ Szerkesztve ]
-
ribizly
veterán
válasz gianni85 #67824 üzenetére
+@(#67820) Mamuska +@(#67822) karmaresz +@(#67823) Ixion77
Elsőre az jutott eszembe, hogy "Hű mennyi sok szép alkatrész!"
Aztán megnézve az árakat, hogy "Na felejtsük el!".
Utána pedig elkapott a nosztalgia hangulat, hogy bezzeg régen a hulladék kis pár ezer forintos walkman / discman-el meg valami vacak (~2000,- forintos Sony) fülessel mennyi albumot hallgattam végig és mennyire élveztem most meg ...[ Szerkesztve ]
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Ixion77
addikt
Van még ott bőven.
DAC: Metrum Pavane & Adagio, Chord Dave, Aqua Hifi La Scala MKII, PS Audio DirectStream, Schiit Yggrdasil, Denafrips Terminator, stb.
Fejes erősítők: Eddie Current Aficionado / Studio, Trafomatic Head 2, HeadAmp GX-2, Ampsandsound, SPL Phonitor 2/X, Pass HPA-1, stb.A különbség a szokásos: tisztább, zeneibb, valóságosabb, élvezhetőbb, stb. hang.
Ez az a kategória, ahol a jól kereső országokban a középosztálybeliek nézelődnek. Efölött még van a top kategória, multimilliomosoknak.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
karmaresz
senior tag
Nem nekem szántad a kérdést, de járt mostanában eleget az agyam rajta.
Számomra egy "cost no object" DAC-ban valószínűleg e kettő közül lenne valamelyik a "végállomás":
[link]
[link]
Vannak ezeknél is jóval drágábbak, szebbek, de itt sokáig meg tudnék állni.
Asszem mondanom sem kell, hogy mindkettő natív DSD képes ladder DAC.[ Szerkesztve ]
-
Mamuska
őstag
Ez engem is érdekel nagyon.
Egy darabig akciós volt a TEAC UD-505 1050 euróért, akkor szerintem 1000 euróért az RME ADI2 DAC nagyon nem érte meg. Mondjuk most már sajnos nincs ilyen TEAC akció.Szerintem endgame nincs mert egyfolytában jönnek új fejlettebb cuccok.
[ Szerkesztve ]
-
karmaresz
senior tag
De jó fej vagy!
Köszönöm a tippeket.Néha soknak érzem magamat is ebben a nagy DAC keresésben, mert egyáltalán nem ezt tartom a legfontosabb elemnek a rendszerben. De ha már éppen ez van scope-ban, akkor igyekszem kihozni a maximumot.
Valószínűleg első körben marad a Xingser SDA-1. Talán kapok egy kis kedvezményt, valamint ha nem jön be, vissza tudom küldeni 14 napon belül.
-
Bodz
nagyúr
Elöször találj megfelelő fejeset, aztán érdemes hozzá forrást nézegetni. Tök változó, hogy mi mennyire éri meg egy olcsóbbhoz képest. Figyelembe kell venni a hangminőségen kívül az esetleges extrákat is (ha kellenek persze), pl távirányító, koax kimenet, stb.
Csak itthoni beszerzés általában hátrány.(#67806) I.T.E.M: IEM kimenet könnyen hajthatóakkal még jobban is szólhat, mint a "nagy" kimenet. Ugye egy másik erősítő van mögötte tulajdonképpen.
[ Szerkesztve ]
-
korpicschess
veterán
Csak hangminőséget tekintve, Oppo Ha-2 és Denon DA-300-at össze tud valaki hasonlítani?
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
Bodz
nagyúr
válasz gtamate2 #67788 üzenetére
Hát akkor maradjunk a jól bevált X-Fi HD USB-nél.
(#67794) s4tch: Nem hallottam még. Annyit tudok róla, hogy igazából egy módosított Fostex HP-A4BL. Denon DA-310USB-t nem akarsz bevállalni? Kihozható simán a keretedből.
(#67795) funkmester: Igen.
karmaresz: A20H?
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz ribizly #67808 üzenetére
köszi
#67809) karmaresz: Köszönöm, rendben, írok majd róla.
A D/A chip egy AK4490EQ, a Pro verzióban ugye ebből kettő van. A gyártói fórumon is írták, hogy amit kilehetett hozni ebből a 4490EQ-ból azt kihozták. Többen is érdeklődtek,hogy tervezi-e az RME, hogy újabb AKM szériára cserélik esetleg a meglévőt, de erre azt írtak, hogy nincs ilyen jellegű terv jelenleg,amit lehetett kihoztak belőle, más gyártóktól ellentétben, ahol lennének még lehetőségek,hogy a meglévő D/A chip jobban teljesítsen.[ Szerkesztve ]
日本 - ダイレクトストリームデジタル
-
karmaresz
senior tag
válasz I.T.E.M #67806 üzenetére
Köszi a leírást és boldog órákat kívánok ezzel a gyönyörűséggel. Ha majd bejáratódik és te is hozzászoksz, készíthetnél egy mini tesztet, beszámolót róla.
Ha jól tudom, ebben is AKM chip van, de melyik? A gyártó oldalán nem találom.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Szia!
Az előd, amire ugye építkeztek, az az ADI-2 Pro volt, ami a stúdió technikában eléggé jó helyet vívott ki magának. Ezt gondolták tovább, de most már a hifi/ audiofil felhasználók igényeit is szem előtt tartva.
Kikerült belőle az ADC egység, és kapott RCA kimeneteket is, továbbá egy távirányítót és egy un. Dark mode funkciót, ahol minden világítást, és a kijelzőt is teljesen kikapcsolja. Került rá kimondottan az IEM-ek meghajtására egy dedikált kimenet is. A fejhallgató része gyakorlatilag bármilyen fejessel elboldogul, még az extrém típusokkal is. A műszaki adatoknál megadott paramétereket a gyártó szerint (és független mérések alapján is) minden körülmények között tudja, azaz nem csak marketing, erre külön kitérnek a leírásban is. Szabadon paraméterezhető EQ is van benne, ahol rengeteg egyéb lehetőség van a hangkép formálására, ha valakinek erre igénye van. Még a bal és jobb csatorna is külön EQ-zható ha jól emlékszem.A D/A részét is egy kicsit finomhangolták, kicsit az is jobb lett. Mivel egy elég sokoldalú készülék, ezért egy 70 oldalas kézikönyvet is mellékelnek hozzá, amiben leírnak és képekkel ábrázolnak is minden egyes funkciót (még a funkciónak a funkcióját is ) nagyon aprólékosan, gyakorlatilag egy komplett hónap is kevés hozzá egyesek szerint, hogy minden beállítást és funkciót kipróbáljon, teszteljen az ember. A digitális felvételi lehetőség viszont még mindig elérhető, azaz SPDIF-en keresztül az USB segítségével lehetőség van rögzítésre is. Van benne egy 30 sávos spektrumanalízátor is, ami még DSD jel esetén is működik ( belsőleg PCM-re konvertalja és úgy jeleníti meg) illetve tudja a Direct DSD-t is, ahol minden DSP kiiktatásra kerül. Van DXD támogatás is benne. A táp részét is elég jól megcsinálták, többszörös szűrést és szabályzókat kapott, így ( a leírás szerint is) gyakorlatilag független hogy milyen a ráakasztott tápegység. Nyilván ez is meghálálja, ha eleve jó minőségű és tiszta delej érkezik már a bemenetekre, de nem kötelező. Kb most így egyelőre ennyi jutott eszembe, de érdemes kicsit olvasgatni külföldi teszteket, ott nagyon részletesen elemezték már minden egyes porcikáját.
[ Szerkesztve ]
日本 - ダイレクトストリームデジタル
-
L4D1K
őstag
Sziasztok.
Szeretném telefonon is használni a tidal master részét. Huawei Mate 10 pro, Nuprime udsd. PC-n minden gond nélkül megy a master, vagyis a dac kezeli az .mqa fájlokat, itt viszont nem. Kellene valami köztes program(usb audio player Pro) ?
Köszönöm
# ANTAL Tuning #
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Interactive Brokers társalgó
- Home server / házi szerver építése
- Google Pixel topik
- Milyen nyomtatót vegyek?
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- új Oversteel Ultimet gamer szék zöld-fekete!
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro XL - Hazel - Használt, szép állapotban - 2027. 08. 26-ig
- iKing.Hu Honor Magic 6 Pro - Black - Használt, újszerű állapotban - 2027. 09. 30-ig Bizti
- Oversteel Ultimet gamer szék kék-fekete
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-12400F/14400F + RTX 3080 GDDR6X + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest