- Vezetékes FÜLhallgatók
- Projektor topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
senior tag
Szia!
Az előd, amire ugye építkeztek, az az ADI-2 Pro volt, ami a stúdió technikában eléggé jó helyet vívott ki magának. Ezt gondolták tovább, de most már a hifi/ audiofil felhasználók igényeit is szem előtt tartva.
Kikerült belőle az ADC egység, és kapott RCA kimeneteket is, továbbá egy távirányítót és egy un. Dark mode funkciót, ahol minden világítást, és a kijelzőt is teljesen kikapcsolja. Került rá kimondottan az IEM-ek meghajtására egy dedikált kimenet is. A fejhallgató része gyakorlatilag bármilyen fejessel elboldogul, még az extrém típusokkal is. A műszaki adatoknál megadott paramétereket a gyártó szerint (és független mérések alapján is) minden körülmények között tudja, azaz nem csak marketing, erre külön kitérnek a leírásban is. Szabadon paraméterezhető EQ is van benne, ahol rengeteg egyéb lehetőség van a hangkép formálására, ha valakinek erre igénye van. Még a bal és jobb csatorna is külön EQ-zható ha jól emlékszem.A D/A részét is egy kicsit finomhangolták, kicsit az is jobb lett. Mivel egy elég sokoldalú készülék, ezért egy 70 oldalas kézikönyvet is mellékelnek hozzá, amiben leírnak és képekkel ábrázolnak is minden egyes funkciót (még a funkciónak a funkcióját is ) nagyon aprólékosan, gyakorlatilag egy komplett hónap is kevés hozzá egyesek szerint, hogy minden beállítást és funkciót kipróbáljon, teszteljen az ember. A digitális felvételi lehetőség viszont még mindig elérhető, azaz SPDIF-en keresztül az USB segítségével lehetőség van rögzítésre is. Van benne egy 30 sávos spektrumanalízátor is, ami még DSD jel esetén is működik ( belsőleg PCM-re konvertalja és úgy jeleníti meg) illetve tudja a Direct DSD-t is, ahol minden DSP kiiktatásra kerül. Van DXD támogatás is benne. A táp részét is elég jól megcsinálták, többszörös szűrést és szabályzókat kapott, így ( a leírás szerint is) gyakorlatilag független hogy milyen a ráakasztott tápegység. Nyilván ez is meghálálja, ha eleve jó minőségű és tiszta delej érkezik már a bemenetekre, de nem kötelező. Kb most így egyelőre ennyi jutott eszembe, de érdemes kicsit olvasgatni külföldi teszteket, ott nagyon részletesen elemezték már minden egyes porcikáját.
[ Szerkesztve ]
日本 - ダイレクトストリームデジタル
-
Dave™
nagyúr
-
bajnokpityu
félisten
-
Abdallo
csendes tag
Igen, 399 euro meg a szállítás, ami 55 euro, viszont ez az ár a honlapjuk szerint december 31-ig él, utána 499 euro lesz az ára.
Nem jellemzi fedettség a magasait, kellően részletes is, a természetesség, simaság a jellemző rá, nem hatásvadász a hangja. Inkább analógosabb a hangja, de nem túl meleg, hosszan hallgatható és soha nem fárasztó a hangja.(#67430) gianni85: Értem, köszönöm. Reméltem, hogy ez inkább NOS csöveknél fontosabb.
-
addikt
Üdv!
Engem is érdekelne ez a cucc, még egy TEAC UD-503 mellett is, mert a tesztekben pont az Amiron Home-ot emelték ki, hogy mennyire megtáltosodott tőle , ami nálam is van. A gyártó végül is fejhallgató erősítőként aposztrofálja, így is promotálja, azaz nem csak úgy mellékesen, amit az is alátámaszt, hogy két kimenete van, egy az alacsony impedanciás fejeseknek, meg egy másik a magas impedanciás cuccokhoz.
Az, hogy hangfalakat is képes meghajtani, és ez mennyire lehet előnye/hátránya csak a fejhallgató erősítés szempontjából, ezt nem tudom megítélni, mint ahogy az árérték kérdést sem.
Hasonló árkategóriában, csak sajnos nem itthoni elérhetőségekkel, az eddig olvasottak alapján, nekem ez a két cucc tűnik még szimpatikusnak. Az egyik ez : [link] , a másik meg a lengyel cég cuccai, de ezekből csak a belépő szintű van hasonló árban, a többiek jóval húzósabbak. [link][ Szerkesztve ]
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
s4tch
veterán
Figyelj, 100% jóindulattal mondom, hogy ezt senki nem döntheti el helyetted... Nekem tetszik az ant komplex megoldásként, és az árát is kifejezetten jónak tartom, de ebben benne van, hogy én tudnám hangfalakhoz is használni. Ennyit is ér számodra a véleményem: más a nézőpontunk, arról nem is beszélve, hogy vélhetően más az ízlésünk. Te is alakítsd ki a saját véleményed, hallgass meg több erősítőt, hasonlítsd velük össze az antot, és a végén hallgass a füledre.
Egyébként ha valami über technikás erősítőt szeretnél hasonló áron, akkor szerezz egy Gustard H10-et vagy egy tetszőleges használt Violectricet. Ezekkel gyakorlatilag képtelenség mellényúlni.
"ez végülis nem igazán specifikusan fejhallgatózásra lett kitalálva"
Dehogynem. Attól, hogy tud mást is, még egy ízig-vérig fejhallgatós cucc.
[ Szerkesztve ]
-
Frogged
aktív tag
Annak ellenére hogy dicsérö szavakat olvasni róla avx-en nem biztos hogy ez a legjobb választás 150k-ért ha csak fejes erősítőnek használnád.
Illetve nem is korrekt össze hasonlítani egy sima fejes erősítővel mert ez használható passziv hangfalakhoz is erősítőnek.Én is gondolkodtam a meg hallgatásán de 99% hogy nem cserélném le az UD 503-at mert nekem kell a szimetrikus kimenet és hogy egydobozban legyen minden a kábel és hely spórólás miatt.
Nem tudom olvastad-e de írtak 3-an is tesztet azt Ant-ról EAR, Revox , meg még valaki, bár ha jól emlékszem nem hasonlítgatják más bolti cucokhoz mert abbol mindig csak a feszültség van ha valaki kijelenti hogy az vagy az a DIY cuc lenyomja boltiakat árértékben még ha ez sok esetben igaz is.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
Semmi extra költség.
(#67271) Sinesol: Értem. Biztosan a JDS Atom vagy Massdrop THX AAA 789 lesz a te erősítőd.
(#67272) Bl@tty: Grat! Fillérekért lehet szilikon tappancsokat venni, ha nagyon bosszant a billegés.
(#67275) abridabri: Az Omnin fejhallgató bemenet egész biztos nincs.
-
bkercso
nagyúr
Gúnyolódás helyett kérem, vedd észre, hogy nem mindenki tud itt csüngeni egész nap. Az a megállapodás született úgy fél éve kb., hogy emberenként külön posztban válaszolgatunk egymásnak (nem hsz-enkén, de nem is kell mindent egy hsz-be sűríteni, mert az meg követhetetlenné teszi a beszélgetéseket).
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
nLali
őstag
Ez akkor fog kiderülni, ha lesz lehetőségem kettesben maradni a felszerelésemmel. Eddig nincs tapasztalat. Volt pár hangfalam, jobb és vacakabb hangkártyák, drága és olcsó dac is. Volt, amikor nagyon durva különbséget hozott, hogy usb helyett usb-spdif transport került be. Aztán olyan is volt, amikor ezt az életem árán se tudtam volna megkülönböztetni. Nagyon sokat hozott pl az erősítőm tápszürése. Ennyi erővel az usb szűrése is hozhat. Ez DAC függő is, gondolom. Most egy olcsó Behringer UFO202 van, mert egyet eladtam a másik meg tönkrement. Kipróbálom, aztán leírom. Nem érdekem lehúzni, sem pedig dícsérni. Úgy tippelem, hogy ennél lényegesen több pénzt is el lehet költeni. Garantálható eredmény nélkül.
Bérelhető reklámfelület
-
senior tag
Nem lesz semmi baja. A Dac töltésvezérlője szabályozza a töltési módot és sebességet. Vannak olyan eszközök, amelyek kommunikálnak a saját tápegységükkel is egy beépített protokollon és képesek bizonyos esetekben megmondani a tápnak, hogy mekkora áramerősségre van szüksége az adott töltési ciklusban, így adott esetben hamarabb feltöltődik. Az nem jelent semmit, ha a tápra 2A van írva, lényegében max ennyit tud. Ezek a hordozható eszközök általában nem vesznek fel túl sok áramot, meglepődnék, ha ez a kis DAC 1A-nál többet felvenne töltéskor, mivel számítógépről is lehet tölteni. Mondjuk üzem közben nem tudom,hogy töltődik-e, mert akkor ugye nagyobb a fogyasztás és jobban terheli a tápot is. A gyári töltőjén milyen paraméterek vannak ?
Update: itt van a leírása, és itt azt írja, hogy 1.5A vagy nagyobb usb töltő kell neki.
[ Szerkesztve ]
日本 - ダイレクトストリームデジタル
-
contaxg
veterán
A Violectric V100 max.-ra dip switchelt gainnel (+12dB talán), 50% a hangerőn már kezd jó lenni egy egy nehezebben hajtható planárral.
Ha nem jön össze BF az Aliról szólj, mert akkor írunk a gyártónak
Ez a D4 mozgatja a fantáziámat!(#66250) Bodz
Sok lesz az!!
Egyébként volt nincs V100. Ezt is megszüntették mint a V90-et[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
emiki6
veterán
Esetleg keress egy rövidebbet és nézz hozzá 2 xlr-xlr kábelt. Gyanítom, hogy az elágazás az xlr-ekhez lesz közel és nem a jackhez.
Hopp, mit találtam?
https://elimex.hu/termekek/2847/klotz_-_kl-ay50100_-_y_kabel__jack-jack__1_m_-_klotz_aranyozott_3_5_jack3_-_2x6_36_jack2_csatlakozok____pcu201-z_fekete_kabel_?catid=640
Ennek oda teszed az y-ját ahova akarod azthiszem. Xlr-es is van, de lehet nincs ilyen hosszú.[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
Hát, figyelj, elég szerencsétlen dolognak tűnik egy nyamvadt kisjackes eszközre rákötni egy 2.0 rendszert xlr-rel, de még jackkel is fura. Illene egy olyan eszközre kötni, amin van 2 mono (jobb és bal) kimenet...
Kéne egy előfok/ DI box, melynek van szimmetrikus (xlr) kimenete (2) és van analóg aszimmetrikus (mondjuk rca) bemenete (2) [esetleg 2 mono dibox], 2 db xlr-xlr kábel (az előfok/dibox és a hangfalak közé) és egy klotz rca-3.5 jack kábel (elimextől) az eszköz és az előfok/dibox közé.
Ha ez drága, akkor jöhet a mókolás: elimexnél veszel 2 db xlr papát, annyi méter klotz kábelt (nemtom milyet, mert egy aszimmetrikus sztereo csatit akarsz szétszedni 2 szimmetrikus mono csatira), amennyi kell, jaknek meg monjuk valami rean csatit. Méretre vágod, megblankolod, megforrasztod vagy megkéred darvinya-t csinálja meg.
Esetleg veszel 2 xlr-rca kábelt meg egy 3.5 TRS - 2 rca átalakítót vagy 3.5 jack rca kábelt és 2 rca toldót.
Jobb ötletem nincs.
Szerk, de van: 3.5 TRS jack - dual 6.3 TS jack klotz kábel + 2 mono 6.3 TS jack - xlr dibox (vagy 1 stereo) + 2db xlr-xlr jelkábel.[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
kromatika
veterán
Szia.nekem volt.Egyébként az összefoglalóban is ott van.És én is írtam róla,amikor össze vetettem Fiio E17K Alphen 2,Teac HP 50,és Oppo H2 SE vel.tetszett a Denon,jó hang.Mondjuk nekem a teac jobban be jött,de attól is függ milyen fülessel használod majd,és mennyiért veszed.
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
Mármint miről mire alakítaná?
Lemaradtam, miért nem usb-t használ?
Toncsi: a DP és a HDMI más kódolást használ, így a kábelben kell legyen egy aktív cucc, ami átkonvertál, nem tudom az mennyire jó, ha része a láncnak.
[ Szerkesztve ]
-
TuTa86
tag
Nem a rengeteg csatlakozoja miatt valasztottam ezt az erolkodot, hanem a hangja miatt. Nem tudom, hogy milyen kategoriat kene megceloznom a DAC-kal, ezert kertem javaslatot, tanacsot. A Cambridge Audio Dacmagic Plus-t neztem elso korben.
Jótündér, a kívánság az kívánság! Hajolj csak szépen előre!
-
contaxg
veterán
Bármit legyártanak, sok-sok saját importos kábelből, amikből vannak próba darabok is. Ezeket el tudod vinni otthon kipróbálni. Régebben így volt, most sem lehet nagyon másképp.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
contaxg
veterán
-
stemplar07
őstag
egy saját példát mondok, Earstudio ES100 BT LDAC 990-el (dual Ak dac/amp), nagyon nagyon kell fülelni,hogy PC-USB , vagy BT, vagy egy LG V30 QUAD Sabre/vagy FiiO Q5 Dual Ak , szól , egy jobb fejessel észre sem vehető, de pl én a HD 650/660S-nél már hallom , fejlődik ez a BT /kényelmes dolog .
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
Még sosem használtam a mikrofon részét, így ezt nem tudom megmondani. Az optikai csatlakozót is csak kipróbálás-szinten, másik hangkártya optikai kimenetére kötve.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
Érezhetően gyengébb, de szerintem nem nagyságrenddel. Ott fogható meg, hogy BT-s hangátvitel kissé "levág" mind a mélyekből, mind a magasakból, de nem annyit, hogy az igazán zavaró legyen - szerintem.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
Szerintem iOS-nál/Apple kütyüknél vagy csak lightning kábelt használsz a normál USB portnál, vagy esetleg micro USB kábelt a micro USB portnál és valamilyen Camera Connection Kit-et.
Az Android appjuk fel van telepítve a tabletra, de minek. Elvileg arra jó, hogy mindenféle Creative-féle effektet ("Crystallizer") meg EQ-t lehessen állítgatni rajta, többre nem; nem is használom.
Igen, rögtön az lesz a hangkimenet, Spotify-nál és JetAudio-nál biztosan, szerintem YouTube-nál is.
BT-n is teljesen rendben van amúgy, élvezhető hangminőséget ad. Hozzáteszem, hogy aptX képes cuccokkal használom (a Tab A6-nál nem reklámozza ezt a Samsung, de user review-ek szerint tudja a tablet; a Nexus 5 custom ROM-mal (LineageOS) + XDA-s aptX kernel patch-el, a Moto X Style meg alapból is).
Ha budapesti vagy, megoldhatjuk, hogy valamikor személyesen kipróbáld.
-
Tim82
félisten
Androidos cuccokhoz biztosan, én is használtam/használom így (Samsung Galaxy Tab A6 2016-tal és Nexus 5-tel, Moto X Style-lal), bár gyakrabban BT-vel, mint kábellel.
Mind a normál, mind a micro USB porttal tudod csatlakoztatni Androidos telefonhoz/tablethez. Előbbi esetben azért nekem előfordul, hogy a tabletem powerbanknek is kezeli az E5-öt (amit amúgy lehet erre is használni), utóbbi esetben meg kell még OTG kábel is pluszban.
-
istvan170
aktív tag
Nekem van Apollo Twinem a megjelenése óta. Nem tudom mire vagy kíváncsi, zenehallgatásra használom otthoni környezetben egy pár Genelec stúdiómonitorral. Nem fejhallgatózok, nekem a hangfalak nagyobb élményt nyújtanak. Van egy Beyerdynamic DTX910 fülesem, nagyon ritkán használom. Fogalmam sincs mit tudna egy komolyabb fülessel.
Amikor vettem, akkor ebben az árkategóriában ezek a konverterek csúcsminőségűnek számítottak, szerintem ez nem nagyon változott. Igazából ez inkább egy munkaeszköz, egész nap hallgatható, megfelelő monitorral, vagy fülessel párosítva sosem fárasztó hang. Nem egy magamutogató hang, de valahogy mégis mindent megmutat kegyetlenül. Szerintem az itteni zeneszerető közönségnek nem feltétlenül ez a jó irány, bár ki lehet próbálni. Arról már nem is beszélve, hogy egy ilyen DAC árának jó eséllyel nagy részét a DSP technológia teszi ki, amit én például nem használok. Ezeken a cuccokon tapasztalataim szerint már a forrásnál elvérzik a tartalmak többsége. Én Tidalozok egy Mac minin keresztül, az Audirvanaba integrálva. Erre van csatlakoztatva Thunderbolton az Apollo Twin. Nem usb-s. Volt pár hifi rendszerem - mindig kiszerettem belőlük - ezek a professzionális aktív eszközök teljesen máshogy szólnak. Pár éve ez a láncom, azóta nem vágyom másra... illetve de: nagyobb Genelecre. -
alphamooncam
őstag
XLR-nek rugós-reteszes rögzítése van, nem tud kicsúszni. Oldani csak a gomb benyomásával lehet.
TRS-nél nincs rögzítés.
Ugyan nem illik "áram alatt" dugdosni, de ha mégis így sikerül, akkor az XLR-nél csak a saját érintkezőjükkel, helyesen csatlakoztathatjuk, míg a TRS-nél a nem összetartozó érintkezők is kapcsolódnak egy pillanatra, miközben tolod-húzod, csatlakoztatod-oldod.
Na, ez utóbbi annyira nem egészséges...
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
Bodz
nagyúr
-
-
ribizly
veterán
2 opciód van:
USB-s kondenzátoros
Ezt eléggé sok helyen dícsérik: Audio-Technica AT2020
Nekem a review-k alapján ár/érték arányra ez volt a leginkább kedvező: Samson C01U ProXLR kondenzátoros
Ezek között sokkal nagyobb a választék, de kell hozzá egy külön eszköz ("mikrofonkártya" ), ami USB-s és összekötöd a géppel.Van egy rakat review (én elsősorban Tőle néztem, mert sokféle szituációt bemutat minden mikrofonjával), amik sokat tudnak segíteni.
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
bkercso
nagyúr
A HD-25-nek nincs megadva az érzékenysége, azért nem tudunk számolni. A 120dB az tényleg a max. lehet. Mindenesetre 70 ohmos, így egy telefon kb. 15mW-tal hajtja csak meg, és állítólag az is elég neki. Szóval a 75mW elég lesz.
1W körül azért tud sok erősítő, mert elektronikában ez nem nagy mutatvány a mai integrált áramkörökkel. De egy fejesnek nem kell ennyi általában, vagyis szinte soha, kivéve egy-két magneplanárt.Amúgy a számítás a következő:
https://prohardver.hu/tema/fulhallgato_erositok_dacs_headamps_headphone_amplifiers/hsz_12168-12168.htmlkapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
bkercso
nagyúr
Szimmetrikus kábel kell hozzá. De miért nem elég a 2x75mW? 1V-on (15mW) 120dB hangnyomás írnak, ami a fájdalomküszöb. Bár ez elírás lehet, mert a hivatalos oldalán csak "maximum SPL"-ként szerepel ez az adat, de 75mW a legtöbb fejest már széthajtja.
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Bodz
nagyúr
HD25-öt simán meghajtja. HD600-hoz nem ilyesmi cuccok valók. Az komolyabb beruházás, rendes asztali cuccal. DF Red jobban szól, viszont sokkal kevésbé praktikus, pl nincs állítható gain, szimmetrikus kimenet, akksi.
(#64650) kromatika: Együtt nem, de szerintem passzolna hozzá. Figyelem egy ideje az ízlésed és szinte egészen biztos vagyok benne, hogy tetszene.
(#64652) orbano: Olyan nincs, hogy sehol sem megy a hangerőszabályzás. Jól gondolom, hogy csak a Win mixerrel van gond? Amúgy van pár olyan dac, ami tojik rá, az enyém (RME ADI-2 DAC) is ilyen. Drivert feltetted (ha DAC-R)?
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
Nézés helyett hallgatnád inkább meg! Csak megzavarnak a csillagok és az AV Online olvasgatása. Amúgy olyan sok választásod nincs itthonról ennyi pénzből. Van ez, ott a Creative E5, Dragonfly. Esetleg Nuprime uDSD, BlasterX G5, de ezekről nem tudom, hogy almás cuccról mennek-e.
Lehet valamit kihagytam, majd a többiek kiegészítenek.[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
Legyen mondjuk Steinberg UR12 + Presenter 3.
(#63933) lezso6: Nézőpont kérdése. Igazából rosszat se. Ha meg nem teljes árán nézzük (annyit nem ér), akkor rögtön igen jó lesz.
A mély nem elég hangsúlyos, olyan van, de nem az igazi kategória, innentől meg ugye a közép és magas tartományra koncentrál inkább az ember, tehát felfelé húz. Meg úgy általában sem elég vastag hangú nekem. Valami ilyesmi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Apple iPhone 11 Pro 64GB Midnight Green , 100% akku, független
- Apple iPad Air 6gen ,Space Gray,M2, 11'',256Gb, Wifi, új, 2026.12.ig garos
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -40% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple iPad Air 6gen ,Space Gray,M2, 11'',256Gb, Wifi+Cellular (eSim) független, új, 2027.12.ig garos
- Cooler Master 700W-os tápegység