- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: elkötelezett a Legion Go sikere mellett a Lenovo
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Androidos fejegységek
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
.DLL
veterán
válasz johnny82 #44281 üzenetére
az SRH-440 egy viszonylag világosabb, száraz, pontos hangú fejes, ha az E10K alapján a Fiio Q1 is ilyen világos hangú, akkor nem igazán passzolnának össze. De az isleeht hogy az X-Fi HD-val is kicsit száraz lenne a hangja, bár nem annyira magasba húzó, mint az E10K, de az is kissé száraz hangú, nem árt hozzá egy fejeshez illő külső erősítő, Line-out-ról amúgy is jobban szól, mint a beépített erőlködője.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Bukk900
őstag
Azt tudja valaki, hogy a Steinberg UR12 működik android telefonról? Külső tápot lehet hozzá csatlakoztatni.
-
addikt
válasz Ereshkigal #44289 üzenetére
Amíg meg nem jött az ATH R-70X, az ATH AD-500X + NFB-15-el ideális páros volt a jelenlegi cucc, - aminek épp látom, hogy felment az ára az USA-ban 110 dolcsira [link]-, szóval meglátjuk, hogy a carbon mit villant.
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
.DLL
veterán
válasz Ereshkigal #44289 üzenetére
Ha rezeg a léc, akkor Duct Tape, pur-hab, sziló, Hilti-szalag, aba-bilincs és egyéb megoldásokat javaslok, a szövegkörnyezetnek megfelelően kiválasztva.
(P.H.)
-
Zanik
addikt
Fiio Q1 20e-ért nagyon jó vételnek tűnik.
Asszony ki fog nyírniOrigin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
patex1983
őstag
Köszi. Az av-online-on olvastam tesztet mindkettőről. Igazából nem győzött meg, hogy a q1 jobb választás lenne. Az e10k-rol szinte ódákat zengtek, mint a q1 egy átlagos cucc az ő szemükben. Hát nem is tudom... Mondjuk kinézetre és kezelésre nekem is az e10k a szimpatikusabb.
Kicsit más: Ez a http://fiio.hu webáruház valóban megbízható bolt?X
-
addikt
Üdv!
Biztos ami biztos alapon, éjnek évadján, félálomban meg is rendelve egy AQ Carbon USB kábel 40 % mínusszal.A jelenlegi, ami szintén nem rossz cucc, meg megy az aprókra.
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
-
őstag
Hali!
Shure SRH440 fejhallgatóhoz melyik lenne a jobb, Creative sound Blaster x-fi HD vagy Fiio Q1 dac+amp? Esetleg valami jó akcióról tudtok 25K-ig?
Köszi!
-
Bodz
nagyúr
válasz krisztianAMG #44274 üzenetére
(#44276) h1mpi: Nem tudom, egyikhez se volt szerencsém. De hallatlanul is a 01 US Mark 2 a szimpatikusabb.
(#44277) patex1983: Karakterre erősen hasonlónak tűnik az olvasottak alapján. Szóval világos, felfelé húzó hang.
[ Szerkesztve ]
-
hardeejay
újonc
Sziasztok!
Napok óta bújom a forum topikokat, ezek alapján egy kérdésem lenne az aktuális akciók miatt..
Creative sound Blaster x-fi HD vs Fiio Q1 dac+amp melyik érné meg jobban?Egy ilyen fejhallgatóhoz, illetve hangfalakhoz vásárolnék:
http://www.muziker.hu/hangtechnika/studio-eszkozok/fejhallgatok/studio-fejhallgatok/p/222773-magnat-LZR-580-S-Grey-Green
http://www.amazon.co.uk/Behringer-MS20-Digital-Monitor-Speakers/dp/B00181YT9S
zene főleg basszus orientált metál, vagy DNB , és hasonlóan fontos aspektus a BF4 fps játék
Köszönöm szépen előre is
Play the Fokkkin Objective
-
krisztianAMG
senior tag
Van az Audioquest Forest-nek jobb ár/érték arányú alternatívája?
Illetve a kérdést kifordítva: van olyan 5000Ft körüli USB kábel, ami többet kínál a Forestnél? -
Bodz
nagyúr
Black friday
Fiio D03K, extremaudio, 6999
Fiio Q1, extremaudio, 19990
NuPrime uDSD, audiocentrum, 43900[ Szerkesztve ]
-
Krissz80
senior tag
Az új driverhez szokták adni, és azzal tudod is frissíteni. Frissítés után hard reset kell.
-
PuMbA
titán
Impact Twin firmware frissítést átélt már valaki?
-
.DLL
veterán
Az optikai SPDIF átvitel eleve jitteresebb, mint pl. a koax, és nem a kábel a szük keresztmetszet, hanem az adó/vevő oldalon az optikai-elektromos átalakítás lépcsője.
_ _ _Mondjuk nem lenne rossz ha koax-verő optikai portokat és adó/vevőket csorgatnának le az otthoni audio technikába is, sok előnye lenne... távolságra nem háklis, adott a galvanikus elválasztás, nagy a sávszélessége, stb.
De ha van egy jó belső órajel helyreállító aszinkron áramkör a DAC-ban akkor elég jó lehet az optika is.
Ismertek ilyen DAC-okat? Mytek 96-ot pl. első napokban (amíg meg nem érkezett az Xmos transzport) optikán etettem a Musi 03 Dragon kimenetéről. Nemigazán hallottam különbséget a két transzport között, és tudom, hogy a Mytekben elég komoly ASRC dolgozik két baszomnagy kristállyal (TCXO).[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
h1mpi
félisten
válasz dgyuri0123 #44258 üzenetére
Köszi akkor erre se adok ki pénzt. Szeretem ezt a topikot
Fully electric lifestyle!
-
h1mpi
félisten
Rájöttem, hogy igen.
Ha valaki kábelt szeretne venni, akkor holnap 40% kedvezmény van az AQ kábelekre az Extremeaudiónál.
Szerintetek a szettem jobban szólna egy AQ Cinnamon optikai kábellel, mint a mostanival? Most egy Avinity? márkájú van, ami 4000 Ft volt.
[ Szerkesztve ]
-
h1mpi
félisten
A Musiland Monitor 01 US Mark 2-höz jó a QED Peformance Graphite USB? Ha igen, akkor azt nem adom el.
-
gubabela
senior tag
válasz dgyuri0123 #44249 üzenetére
A teac éppen nem olcsóbb, de abban igazad van, hogy kell elé és után is rendes rendszer. Sajnos sokmindent kellett volna változtatnom hozzá, és még így sem biztos, hogy azt kaptam volna mint amit szeretnék így számomra az egyszerűbb (és olcsóbb) megoldást választottam. Pedig próbálgattam hidd el, nem szoktam könnyen feladni a dolgokat, de nekem (saját rendszerben)se fejessel (és erősítővel), se dobozzal nem tetszett, ez van.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz gubabela #44247 üzenetére
Az már ON lesz szerintem, amit most írok.
A kiszolgáláson rengeteg múlik. Ha nincs kellően "megtámogatva" a DA300, úgy benne marad az információ. Ezen már polemizáltunk párszor. Ennek ellenére lehet, hogy egy olcsóbb DAC-al jobbat fogsz hallani a saját, jelenlegi felállásodban. Ezt el kell fogadjam, mert megcáfolni nem tudom.
"csak a zene van"
-
gubabela
senior tag
válasz dgyuri0123 #44244 üzenetére
Persze, ebben egyezik a nézetünk, én sem szeretem, ha valamit ok nélkül szapulnak. Maximum ízlésbeli külömbség van kettőnk között. Te megtaláltad a denonban amit kerestél én sajnos nem, így mennie kellett, pedig hidd el, én lettem volna a legboldogabb, ha nem kell tovább keresgélnem. De ez is már csak a saját válogatósságom, mert sokaknak meg nagyon is tetszik. Itt jön megint elő az egyéni ízlés.
-
.DLL
veterán
De ugye így nem a Denon hangja fog szólni, illetve SPDIF transzportnnk is van jelentősége a láncban, de erre kicsit drága mulatság a DA300, arra egy Xmos board is megfelel, 10-15k-ért.Ja most nézem a DA300-on csak Coax bemenet van, kimenet nincs, akkor merre is gondoltad az összekötést?
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
h1mpi
félisten
Elment a HF, a Denont meg összekötöm koaxon a BOSE-el kipróbálom milyen. Gyuri elültette bennem a kisördögöt
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
Bocs, ha túl határozottan fejeztem ki magam.
Igazad van abban, hogy néha (általában) nehezen bírom a vitát. Én nem szeretek vitázni ugyanis. Nem ez a célom soha, csak ötletelek, gondolkodom, variálok, a kérdező számára ( szerintem) legjobb megoldások érdekében. Soha nem vezérelt önös szándék, de ettől függetlenül előfordulhat, hogy baromságot mondok.
Ezt jó, ha korrigálja valaki és felhívja a figyelmemet rá. A sportból való kardozást nem szívlelem.És rendben, természetesen.
Gubebala: "olyan mint az anyatigris a kölykeivel a denon daccal kapcsolatban"
Lehet, de Te nem tudod, hogyha ócskavas kerül a kezembe, azt is leírom, de azt sem szeretik sokan. Főként azok nem, akik szerint az nem ócskavas. Azt gondolom, tudom a helyén kezelni a dolgokat. Ha valami jó, azt "nem hagyom bántani", ellenben ha rossz, én elsőként beállok a sorba követ hajigálni rá. Elhiszed?
Természetesen biztosan van ebben némi szubjektivitás is, hiszen nincs olyan, ami mindenkinek egyformán tetszik.[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
gubabela
senior tag
válasz #16820480 #44237 üzenetére
dgyuri123 olyan mint az anyatigris a kölykeivel a denon daccal kapcsolatban. Nincs ezzel semmi probléma, neki ez tetszik, megtalálta a számára jelenleg legjobb hangot benne. Másnak meg más tetszik, nem jön be , ezzel sincs semmi gond szerintem, nem lehet mindenkinek azonos az ízlése.
-
Ear001
addikt
Biztos lesznek fejeserősítők is:
-
-
Tim82
félisten
válasz dgyuri0123 #44236 üzenetére
Arra akartam csak kilyukadni, hogy a Headflow miatt a DA300 sokszor említett viszonylagos "gyenge pontja", a saját fejhallgatóerősítő nem játszott, mert úgy értelmeztem, hogy te is erre utalsz a fejhallgató-DA300 viszonylatban.
Nem vagy irritáló, szerintem csak kicsit túlzottan a szívedre veszed, ha vitáznak veled. Ha ez számít, nekem sincsen semmi bajom veled, egy darab, szerintem nem is elfajult vita miatt meg főleg nem. Ennek tudatában - hogy nincs semmi hard feeling - olvass engem, kérlek. Meg alapvetően nem is vagyok halálosan komoly/komolyanveendő, rendben?
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
h1mpi
félisten
válasz dgyuri0123 #44236 üzenetére
Senki nem irritál senkit peace. Fontos tag vagy itt, fontos a véleményed! Egyszerűen most nem kell se hangfalas cucc, se fejes lánc. Olyan a szobám, hogy nem tudnám elhelyezni úgy ahogy kell. A Bose pedig elfér, pedig csak egy soundbar, de szépen szól a zene is rajta. Amúgy Cinemate 15.
A hangzása biztos nem ér fel a mostanival, ebben igazatok van, de nem is sokkal rosszabb, amolyan nem nagy visszalépés kategória.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Krissz80 #44234 üzenetére
Nem tudom, én csak pár percre hallottam a DA300-at, így nem tudom megítélni, csak kcisit kezdem túlzásnak érezni, hogy ennyire sztárolja itt mindenki, azért nem az az egyetlen jó DAC, még ebben az árban sem. Nekem UD301+HF van most, és nagyon élvezem minden percét.
dgyuri0123: Engem nem irritálsz, csak nem értünk egyet pár dologban. Amúgy nem is feltétlen a Bose mellé venne szerintem újra ilyen DAC-ot, hanem ha vagy újra fejhallgatózik majd, vagy vesz jobb hangfalakat. A zenehallgatási szokások és lehetőségek változnak idővel, másfél éve még szinte csak út közben volt időm zenélni, ezért vettem egy marha drága DAP-ot, aztán új munkahely és később új lakás miatt most meg scak irodában halglatok szinte, ezért lett asztali DAC és fejes helyette. Ha meg lenne mondjuk 1-2 éven belül kertes ház, akkor lehet, hoyg nálam is befigyelnének hangfalak. Aztán ha lesz gyerek, akkor megint vissza a fejhallgatóhoz és így tovább.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz #16820480 #44233 üzenetére
Imént írta, hogy mire váltott. A Bose-hoz miért venne UD301-et? Soha nem mondtam, hogy ne létezne jobb DAC a DA300-nál. Dehogynem létezik, van százféle, csak épp nem ennyiért. Járhatnék Lexussal is, ha.....
Csak én nem értek itt semmit, vagy ennyire irritáló a személyiségem?
Tim82: Nem kerülte el a figyelmemet, de Headflow-hoz nem biztos, hogy "szükséges" DA300-at venni, ha ki sem használja a tudásának felét. Inkább annak ajánlott ( szerintem ) aki a hangfalas zenehallgatást részesíti előnyben. Persze mindenki azt párosít, azzal, amit akar, ehhez semmi közöm, de az ésszerűség nálam mást diktálna.
Meg aztán egy jobb fajta sztereó lánccal azért lehet jobb hangot is kapni annál.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #44229 üzenetére
Mondjuk ha később vesz egy UD301-et, az nem hinném, hogy visszalépés lenne. Sőt.
-
Tim82
félisten
válasz dgyuri0123 #44229 üzenetére
Nem volt semmilyen beléd kötés, sem korábban, sem most. Rámutattam valamire, amiről úgy gondoltam, hogy elkerülte a figyelmedet, direkt úgy megfogalmazva, hogy abban még véletlenül sem legyen semmi bántó.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
h1mpi
félisten
-
dgyuri0123
nagyúr
Igazán nem a vita kedvéért írom, de azt mondtad, hogy az új helyeden lesz mód hangfalas zenehallgatáshoz.
Akkor? Visszalépsz jó nagyot hangminőségben, de legalább hangfalon teszed(#44228) Tim82: Nem ez volt a lényeg, de veled nem szeretnék már megint vitatkozni oldalakon keresztül, így bármit írhatsz, nem fogok rá válaszolni. Láttam, hogy mivel hallgatta a fülest, de azért kíváncsi voltam, ki fog megint "belémkötni".
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Tim82
félisten
válasz dgyuri0123 #44225 üzenetére
Az aláírását elnézve 100%-ig biztos vagyok benne, hogy nem a Denon fejeserősítő-részével hallgatott zenét...
-
h1mpi
félisten
Igazatok van, de végül is abbahagyom a "minőségi" zenehallgatást Szerintem is a DENON ebben a kategóriában az egyik legjobb. Amúgy ha egyszer visszajövök akkor a TEAC UD-301-es lesz a következő.
(#44228) Tim82: igen nem azzal, bár hozzáteszem a 250-es 990 PRO-t szépen kihajtotta és nagyon nagy tere van.
[ Szerkesztve ]
-
Krissz80
senior tag
Halkan megjegyezve én is úgy gondolnám, hogy ha valaki megválik egy Denon DA300-tól az vagy feljebb vált, vagy abba hagyja a Zenehallgatást.
-
dgyuri0123
nagyúr
Most követed ( követted ) el életed nagy hibáját.
A DA300 pont "hanfalon" hallgatva "nagyon erős", amiről eddig fogalmad sem lehetett, ha fülessel hallgattad.
Bocsánat, hogy ezt mondom, de így gondolom és nem bántásból írom, hanem , mert ha lehet, gondold meg az eladást és hallgasd meg "normális" körülmények között.
"csak a zene van"
-
h1mpi
félisten
-
titán
válasz Montesantos #44219 üzenetére
Nem azért akarja meghallgatni, hanem mert audióeszközt nem vásárolunk meghallgatás nélkül. Tetszik, nem tetszik, ez a kérdés.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Tin
veterán
sziasztok,
milyen usb dacot ajánlanátok számítógépes fejhallgatós zenehallgatáshoz 30e-ig?
sennheiser hd555 (595) és superlux hd662b meg szeretnék majd egy jobb zárt fülest is.
köszi
-
h1mpi
félisten
Ti oda adnátok a Denont egy vevő jelöltnek letét ellenében kipróbálásra? Van ebben rizikóm?
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz btomi9 #44212 üzenetére
Szo-szo... Megvan, az emlékének a leírása a fejemben. Tehát tudom, hogy viszonylag semleges hangja van, egész jó, részletes középpel, mély/magas a helyén, semmi extra, a tere pedig lehetne szélesebb az én ízlésemnek, DE ha én most meghallgatnék minden támpont nélkül egy hasonló kategóriájú DAC-ot akkor nem hiszem, hogy meg tudnám mondani, hogy jobb-e vagy sem, kivéve ha kiugró az eltérés.
Ha tegyük fel vinném a saját DAC-om, ami több mint 6 kiló, akkor ahhoz képest be tudom határolni az X-Fi HD-t és egy újonnan hallott DAC-ot is, amennyire a tesztkörnyezet engedi. De a Fiio E10k és X1 hangjának lírása is megvan a fejemben, bár nem ilyen mélyen, mert csak találkozókon hallottam őket, az X-Fi HD-t pedig itthon 1-2 hétig.(P.H.)
-
Bodz
nagyúr
válasz btomi9 #44213 üzenetére
Ha már hallgatózol, DacMagic XS? Arról legalább tudom, hogy jól is szól (már a méretéhez képest persze).
Hitspace, Friendlyhouse szintén lehetne úticél. Pár olcsóbb stúdiós interfészt (pl. UR12, Scarlett Solo) is kipóbálhatnál.[ Szerkesztve ]
-
btomi9
aktív tag
-
Bodz
nagyúr
válasz btomi9 #44206 üzenetére
Amelyiknek majd tetszik a hangja...
Az a baj, hogy konkrétan nem fogunk tudni semmit ajánlani, mert kb. senki se hallotta még a HP150-et.
Annyi a Q1 mellett szól, hogy fejlődött a Fiio, csak sikerült egy aszinkron usb dac-ot összehozni.(#44208) .DLL: És milyen kényes... "Támogatott file formátumok: flac,wav,aiff,ALAC Apple Lossless" Semmi mp3. Kíváncsi vagyok, hogy a Lars & ivan "szakemberei" ezt hogy oldották meg.
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
-
-
btomi9
aktív tag
válasz btomi9 #44206 üzenetére
És ma volt szerencsém a HP150-es fejhallgatót ezzel meghallgatni:
http://lars-ivan.hu/termek/dac-fire/ nem tudom, hogy a fejes, vagy a DAC érdeme, de tetszett, amit hallottam. Nyilván nem akarom az otthoni rendszerhez hasonlítani, de abszolút hallgatható volt, szépen szólt. -
btomi9
aktív tag
válasz btomi9 #44077 üzenetére
Ezekkel szemeznék a 20-30e forintos sávban:
FiiO Q1 DAC+AMP - számítógépről játszaná le a zenét / filmet
FiiO E07K Andes DAC+AMP - szintén
FiiO E10K Olympus 2 DAC+AMP - szintén
FiiO X1 DAP - ez csak lejátszó, DAC -ként nem működikHangra melyiket ajánlanátok a SoundMAGIC HP150 -es fejhallgatóhoz? Mindegyik azért jobb, mint az alaplapi hangkártya, gondolom.
-
Tim82
félisten
V90 EU-n belüli beszerzés. M6-nál lenne valóban.
Massdrop-os linket én sem tudom regisztráció nélkül megnézni, de mire megjön a fizetésem, valószínűleg már nem fog élni az akció.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CES 2025: elkötelezett a Legion Go sikere mellett a Lenovo
- GTA V
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy ruhás topik
- The Thing Remastered teszt
- Eredeti játékok OFF topik
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- További aktív témák...
Állásajánlatok