Hirdetés
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Mini PC
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen alaplapot vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- MWC 2026: Megnéztük a Lenovo Idea Tab Pro Gen 2-t
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Aktív témák
-
harry
veterán
Sziasztok, ma szerzek be egy Samsung 830, 64GB-os SSD-t, olvasgattam az ezzel járó egyéb mindenféle beállításokkal kapcsolatban, de több helyen ellentmondásra jutottam, illetve lenne is pár kérdésem, ezekben kérnék segítséget.
- FW frissítés szükséges, vagy jó a gyári?
- Win7 64bit kerül majd fel, de nekem nem kell a 100MB-os partíció, ezt úgy tervezem megoldani, hogy live linux alól előre felpartícionálom, valószínűleg egy partíciót alakítok ki. Ennek a kezdete, az igazítás szempontjából, megfelelő ha 1MB-ra állítom?
- Van ez a Samsung Magician progi, ezzel megfelelő, ha félrerakok ~6GB szabad területet? Vagy amennyit javasol. Akkor a maradékra mehet adat teljesen, igaz?
- Tervezem kikapcsolni: hibernálás, ütemezett defrag
- Lapozófájl szerintem marad, de vagy csak dísznek (~1GB, 8GB ram mellé), vagy átrakom másik meghajtóra. Ha kikapcsolom, miből látszik, hogy gond van, és kéne az neki? Kétlem, hogy kifutna 8 giga ramból, de gondolom lehet más nyavalyája is.
- Indexelést nem tudom, miért jó kikapcsolni...? Rendszervisszaállítást még szerintem sosem használtam, ezen is gondolkodom.
- Mindenféle temp dolgokat lehetne máshova rakni, ami végül is egyszeri beállítás, aztán nincs vele gond (pl. win-ben, meg elsődleges böngészőben), de nem tudom, mennyire fontos, de talán megejtem.
- "Prefetch és SuperFetch kikapcsolása" -> ez mire jó? Mármint maga a szolgáltatás. Ezt érdemes kilőni?
- Meg volt itt még egy cache-es házirend, meg valami elérési idő naplózása.Meg persze csekkolnám, hogy jó-e az adott ahci driver, várt sebességértékek megvannak-e, TRIM működik-e.
Nagyjából talán ennyi.
Aktív témák
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mini PC
- Linux Mint
- Path of Exile (ARPG)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Formula-1
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7500 8GB DDR4 250GB SSD GTX 1050Ti 4GB ZALMAN T3 Plus Deepcool 400W
- Apple iPhone SE 2020 128 GB Piros 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Cosmic Orange használt, karcmentes 100% akku Apple garancia 2026
- Dahua 22" FULL HD IPS LED monitor 100Hz
- Apple iPhone 11 64GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest