Hirdetés

Aktív témák

• harry

veterán

Sziasztok, ma szerzek be egy Samsung 830, 64GB-os SSD-t, olvasgattam az ezzel járó egyéb mindenféle beállításokkal kapcsolatban, de több helyen ellentmondásra jutottam, illetve lenne is pár kérdésem, ezekben kérnék segítséget.

- FW frissítés szükséges, vagy jó a gyári?
    - Win7 64bit kerül majd fel, de nekem nem kell a 100MB-os partíció, ezt úgy tervezem megoldani, hogy live linux alól előre felpartícionálom, valószínűleg egy partíciót alakítok ki. Ennek a kezdete, az igazítás szempontjából, megfelelő ha 1MB-ra állítom?
    - Van ez a Samsung Magician progi, ezzel megfelelő, ha félrerakok ~6GB szabad területet? Vagy amennyit javasol. Akkor a maradékra mehet adat teljesen, igaz?
    - Tervezem kikapcsolni: hibernálás, ütemezett defrag
    - Lapozófájl szerintem marad, de vagy csak dísznek (~1GB, 8GB ram mellé), vagy átrakom másik meghajtóra. Ha kikapcsolom, miből látszik, hogy gond van, és kéne az neki? Kétlem, hogy kifutna 8 giga ramból, de gondolom lehet más nyavalyája is.
    - Indexelést nem tudom, miért jó kikapcsolni...? Rendszervisszaállítást még szerintem sosem használtam, ezen is gondolkodom.
    - Mindenféle temp dolgokat lehetne máshova rakni, ami végül is egyszeri beállítás, aztán nincs vele gond (pl. win-ben, meg elsődleges böngészőben), de nem tudom, mennyire fontos, de talán megejtem.
    - "Prefetch és SuperFetch kikapcsolása" -> ez mire jó? Mármint maga a szolgáltatás. Ezt érdemes kilőni?
    - Meg volt itt még egy cache-es házirend, meg valami elérési idő naplózása.

Meg persze csekkolnám, hogy jó-e az adott ahci driver, várt sebességértékek megvannak-e, TRIM működik-e.
    Nagyjából talán ennyi.

Aktív témák