Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    Bodor cikke eszembe jutatta, hogy léteznek SSD-k, sőt, már volt is nekem SSD-n Windows, csak nem pótoltam miután bedöglött, és gariban a pénzt kaptam vissza csere helyett.

    Aztán az a felismerés is beütött nálam, hogy pont akkor nem volt már SSD a gépemben, mikor naphosszat nyomattam az AutoCAD C3D-t, ami már Gb méretű fileokkal swappolt a winyókon (két lemezes RAID-0 tömb) mentés közben, de néha lefagyott, én pedig túlságosan belefeledkeztem a munkába ahhoz hogy rendszeresen mentsek kézileg, így nem kapcsoltam ki az auto mentést, de idegesített, hogy ilyenkor sokáig nyúzta a winyót és állt a rajzolás...

    Viszont most épp nem használom az említett programot, majd szeptembertől várható, hogy tolom megint naphosszat.

    Szóval...

    1: Árak terén várható valami számottevő változás szeptember magasságáig?

    (Évekkel ezelőtt durván 16k-ért vettem 30Gb-os SSD-t, most pedig 23 körül van a 60Gb-os Agility3, amit elsőre kinéztem. Winyókon azóta sokkal jobb a tárhely/ár arány, mint akkoriban volt. És OK, hogy gyorsultak is, és romlott a forint, nőtt az ÁFA, stb, de azért na... Akkoriban azt hittem most már 128Gb-os SSD-t veszek majd 20k körül...)

    2: Pillanatnyilag csak SATA2-es lapom van, és tudom hogy lassan majd bele kell már nyúlnom, talán most nyáron kéne, de valószínűbb, hogy még marad egy generáción át a mostani.

    Ha limitál a SATA2, és fent részletezett módon rendszernek és gyors swap területnek kéne egy 60Gb-os, akkor mi lenne nekem most a leg optimálisabb választás?

    Nem szívesen szánnék most rá sokat, de nyilván szeretném, ha azért lenne értelme (tényleg észrevehetően gyorsulna a rendszer és majdan a swappolás).

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Aktív témák