Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    válasz zack #20158 üzenetére

    Én mindig ezt használom, ha érdekel a sebesség, mert ennek a proginak nincsenek szélsőséges kicsapongásai, eddig még minden vinyóval normálisan működött, illetve azt az értéket lehet vele megnézni, amit a gyártók megadnak. Persze a gyátók által megdott érték ugye PR fogás, hisz nem a szekvenciális olvasási sebesség miatt áll fel a rendszer gyorsan... ;]

    jozsi252 #20159
    Régebben is szélsőségesen mért a Crystal, meg most is. A kb 1 hetes samun most lefuttattam, aztán seq írásra mér 50Mb/s-t... Persze nem igaz, mert ha a hdd-ről másolok egy nagyobb fájlt, akkor meg 135-el ír (ennyivel tud a hdd olvasni)

    DV #20161
    Hitachi vs. Hitachi
    Természetesen mindkét hdd alignálva van, ha diskpart/fsutil/msinfo32 segítségével nézem meg az eltolást, mindenhol pont 1024kByte.
    A 2 hdd között alapvetően 1 eltérés van, az egyik NCQ-s, a másik nem.
    Az NCQ-s esetén van a hiba, a teszt van egy óra mire lefut, és 4k-64thrd esetén simán magasabb írási átlagot hoz ki, mint a ma elérhető leggyorsabb vinyó :DDD
    (Meg ennél a hdd-nél a közelébe nincs a többi mért érték sem a valóságnak)

    A vinyó kifogástalan, OS indul róla...

    [ Szerkesztve ]

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Aktív témák