Aktív témák

• spiritex

veterán

Nos a következőkre jutottam:
    win temp, chrome temp, és az 512 mb-os pagefile átrakva vissza ssd-re.
    Így az op.rendszer sebessége már tetszik! Valamiért most már a hdd-n levő jpg-ket is egyből nyitja! A hdd-n levő filmek nehézkes, 5-10 másodperces megnyitásában viszont sem az op.rendszer-nek, sem az ssd-nek, sőt még a lejátszóprogramnak sem volt szerepe, a gond codec-gond volt. A win7 EVR-je és az alapból hozzárendelt WMVideo Decoder nem működik túlságosan jól együtt, úgyhogy, amikor letiltottam a WMVideo-t és helyette a Haali-t vagy az FFDShow-t használtattam, akkor már minden szép és jó volt! :D
    Ami pedig a levelezést illeti, passzoltam a Live Mail-t és felraktam újra a Thunderbird-öt, amibe nagy szenvedések árán sikerült beimportálnom az Outlook Express-ből kiexportált Address Book csv-t. A gond a pontosvesszőkkel volt, le kellett cserélni őket TAB-ra.
    Úgyhogy most már kezdem élvezni a win7-ssd párost, bár még a rendszerfontok csúnyán recés, vagy csúnyán elmosott (Cleartype és Smooth Edges beállítások) betűképével nem vagyok kibékülve, és nem is leszek :(( . Persze erről az SSD tehet a legkevésbé.
    Ja, letiltottam sok haszontalan Service-t, és elég sok vizuális hatást a System Properties/ Advanced/Performance/ Visual Effects fül alatt, ezek is rengeteget segítettek a "pattogás"ban.

Aktív témák