- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Hobby elektronika
- iPad topik
-
PROHARDVER!
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Miklós315
aktív tag
válasz
paatrick #170279 üzenetére
Sok volt az "egynek jó, de már el is felejtettem" (ezeket nem is írom) és még több a "rossz/csalódás (többet és jobbat vártam tőle)" kategória, végül pedig nagyon sok 2024-es film eleve érdektelennek tűnt a premierlistából.
Ebből is adódóan úgy alakult, hogy sok régibb filmet néztem újra idén (biztonsági játék pótlásképp).
De azért vannak premierek, lássuk...Tetszett (önmagában, illetve akár nagyon pozitív meglepetésként is ért):
- Civil War (Polgárháború) [teljesen korrekt, kerek darab, ráadásul olyan szerzői film, aminek író-rendezője eddig csak csalódást nyújtott számomra, így váratlan sikert aratott nálam]
- Abigail [teljesen váratlanul jól működött számomra, stílusos, szerethetően könnyed, szórakoztató blődség]
- Dream Scenario (Álmaid hőse) [Nem vártam tőle semmit, ehhez képest meglepően tetszetős szerzői darab, jó ötlet, egész korrekt kivitel, viszont az Abigailhez képest sokkal nagyobbat markol, rengetegfelé elvarratlan (gondolat)szálakat hagy maga után, hogy lezárhassa egy filmen belül a cselekményt. Sokkal nagyobb potenciál van benne, egy 4-5 részes minisorozatként frenetikus lehetne - ha el nem rontják fillerrel, stb.]
- Transformers One [Ezzel már csalok kissé, mert számomra meglepően koherens, "lezárt" sztorit tálal, egész szórakoztató is, habár már nehezebben engedem el neki a nagyon felületes vonalvezetést, a karakterkezelést, stb. hibáit. Olyan érzésem volt közben, hogy a Bay-filmek első kettő (nagyonmax három) részével egyenlő szintű laza blődli, amit lehet szeretni, de valójában ebben a sztoriban felnőtt fejjel egyszerűen nincs semmi, ami miatt létjogosult lehetne (számomra) - nevezzük tehát érthetetlen módon bűnös élvezetnek]
- Dűne 2 [Ugyanúgy érzek vele kapcsolatban, mint a Transformers One esetében, hogy nincs ebben annyi történetileg/tartalmilag, mint amennyire belevetítenek mindenfélét a fogyasztók, és még azt is kínosan felszínesen tálalja adaptációként, de filmként (audiovizuális hatásmechanizmus) mégis működik, és mivel kevés a jó 2024-es premier, ezért inkább erre döntöm a mérleget, mintsem a csalódásokhoz tegyem - csalás#2]
- Juror #2 (Kettes számú esküdt) [Szeretem a tárgyalótermi drámákat, és ez nagyon jó morális dilemmát tett meg alapnak, egész korrekt kivitelezéssel valósította meg, ezért tetszett, minden aránytalansága, felszínessége ellenére]
- As bestas (Szörnyetegek) [Abszolút csalás, mert 2022-es a film, de masszívan emeli a lista minőségét, és úgy alakult, hogy teljesen újonnan csak idén láttam. Nagyon szépen rajzolja meg a szituációt, a karaktereit, a történet alakulását érdekesen vitte végig, nem ült le, feszült, lehangolóan hangulatos, egy kicsit pedig mégis megment az ember szívéből, bármilyen sötét is az alapképe. Talált kincs számomra]
- Late Night with the Devil [Meglepően tetszett, működött a hangulata, stílusosan, végiggondoltan adta magát, volt eleje-közepe-vége, és a színészek is működtek]
- Find Me Falling (Kapj el, ha zuhanok) [könnyed, szórakoztató lity-löty darab, szerettem]
- Adam the First [korrekt kis dráma, ezt is szerettem]
- His Three Daughters (Az apa három lánya) [korrekt kis családi dráma, ezt is szerettem]
- Knox Goes Away [Nagyon jó hangulata van, beszippantott, és kerek egész]
- The Best Christmas Pageant Ever [Szép, szeretem, talált kincs]Nem tetszett (csak úgy önmagában vagy nagy csalódásképpen):
- Cabrini - A szent [Egyszerűen lapos, nem működött]
- Most vagy soha! [Botrány, hogy mennyire nem megy a magyar történelmi film készítése, pedig de jó lenne, ha menne]
- Bob Marley: One Love [Nagy csalódás, mert jó zenékből nincs hiány az életműben, és még így sem tudott működni, mert a zenékkel is spúrkodtak, a forgatókönyv pedig szánalmas. Totál érdektelen, lapos, unalmas, gagyi. Érthetetlen balfogás.]
- The Holdovers (Téli szünet) [Engem egyszerűen hidegen hagyott. Sőt, hamisnak érzem. Számomra a legtúlértékeltebb film a szezonban]
- The Substance (A szer) [Sokat írtam-vitáztam róla, nagyon nem tetszett, szerintem rossz film]
- The Zone of Interest (Érdekvédelmi terület) [A nácik érzéketlensége érdektelenségbe fulladt. Jó ötlet lehetne, de rossz kivitelezésként untam végig, több helyen nagyon modoros, aránytalan]
- The Bikeriders (Motorosok) [Számomra nem tett jót neki, hogy a barátnő végigtolmácsolja a történetet, mert nem állnak össze az általa megéltek és a motorosbanda történetíve, ami amúgy is nagyon háttérbe szorul a nő játékideje miatt. Aránytalan, rossz koncepció, számomra hangulatilag sem tudott meggyőző lenni]
- Kinds of Kindness (A kegyelem fajtái) [Lanthimos mindmáig nem tudott semmit adni nekem, tehát ezzel a filmjével sem. Teljesen más világ, és nekem nem működnek a filmjei sem audiovizuálisan, sem tartalmilag]
- IF (Képzeletbeli barátok) [Szégyen, hogy mennyire unalmas és lapos, és gagyi is, pedig csak egy szerethető mesének kellett volna lennie. Valószínűleg Krasinski fejében világos és működőképes volt az elgondolás]
- A fiú és a szürke gém [Nekem nem adta, sokkal inkább untam, mintsemhogy el tudtam volna veszni benne, pedig arra is erősen próbált rájátszani / pl. a When Marnie was there sokkal egyszerűbb-nagyszerűbb, szép, tiszta film]
- Bastarden (A fattyú) [Valahogy ez sem tudott működni; egyszerre akart megdöbbentően kegyetlen lenni, de a filmidő javában többnyire lapos lett, így a kettő valahogy széthúzott. Még Mikkelsen is unottnak tűnt]
- Godzilla x Kong: Az új birodalom [Betűt is kár pazarolni rá: szánalmas, széteső, balfasz forgatókönyv, pedig itt aztán nem kellene mélyen szántani...fájdalmas élmény volt]
- Venom: The Last Dance [Egy hároméves gyerek jobb forgatókönyvet rittyent össze, mint ez a hulladék. Hihetetlen unalmas-unott, önmagának ellentmondó gagyi]
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Intel Core i9-10900 processzort keresek megvételre MA
- HP Z840 workstation 1450W 2db XEON 2697 v4 36MAG,256GB DDR4, Quadro P6000 24GB/M6000 24GB/P5000 16GB
- Fujifilm GFX50S II Garis + GF 50mm F3.5 R LM WR + 3db akkumláltor + Urth Core nyakpánt
- 2025-ÖS Vadiúj Core Ultra 7 20 Magos 20x5.5Ghz RTX 5070 12GB GDDR7 32GB DDR5 1TB M.2 Gamer Pc 2ÉV
- ÚJ ! AMD Ryzen 7 9800X3D 16x4.7GHz Gamer PC 2025-Ös RX 7800XT 16GB 32GB DDR5 1TB SSD 850W 2ÉV GAr!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AX-370 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Zalman S3 EVGA 500W
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest