Hirdetés
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen monitort vegyek?
- Flipper Zero
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Pánik a memóriapiacon
-
PROHARDVER!
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stellaz
veterán
válasz
tibbike01
üzenetére
Tőrbe ejtve: Kelj fel, halott ember
Komor hangulat, de jó a sztori és itt most egyáltalán nem volt logikai bukfenc a történetben, vagy ha volt is, nekem nem tűnt fel elsőre. Nekem nem volt kiszámítható a történet, a végéig nem tudtam mi lesz belőle. Szerintem ez lett a leginkább kiforrott rész a háromból. -
.LnB
titán
válasz
tibbike01
üzenetére
Köszi a tanácsot. Legközelebb lehet megpróbáljuk a 7. sort. De így sincs okunk panaszra, jó volt minden. Bár ezek a led-ek a vetítés alatt nem csináltak semmit. Sima, nem 3D-s filmeknél világítanak? Adnak hozzá valamit? Vagy ez csak ilyen 3perces demo feature?!
Azt mondjuk még mindig bánom, hogy 3D-s vetítés volt. Pedig nem volt rossz, csak én egyszerűen nem vagyok oda érte. -
Yodamest
veterán
válasz
tibbike01
üzenetére
Dűne téma mindenkinek:
Én eléggé pontszám-hívő vagyok, de még nekem is rá kellett jönnöm, hogy bizonyos célközönség és réteg nem fogja reálisan látni a filmet, amire szavaz. Sok példát lehetne felhozni, nézzétek végig a rosszabbnál rosszabb marvel filmek pontozásait, egyáltalán nem olyan rosszak, mint maguk a filmek. Itt is szerintem arról van szó, hogy a Dűne hívők felpontozták, illetve olyan emberek, akik elhitték, hogy valami nagy dolgot látnak a vásznon. (ezt egyébként elég könnyű elhitetni az emberekkel btw)
Mert még ha sok 7-8 pont lenne, azt még megérteném, de no way ezt ti sem mondjátok, hogy ez ilyen 10/10 katartikus film... sem a karakterek, sem a köztük lévő nem-dinamika, sem a helyszínek, sem a harcok, semmi sem katartikus ebben a filmben.
De nyitott vagyok egy vitára, aki szerint ez 10/10 , annak őszintén kérdem, mi okozott benne ekkora katartikus élményt? Érezte a gyomrát a torkában, hidegrázós élménye volt? Milyen jelenetnél volt ez?
Csak mert én 50-es pulzussal ültem végig, egyszer nem volt bennem olyan érzés, hogy jaj most mi lesz vagy izgulni kellene bárki miatt vagy olyan szép érzelmi szálat pendítettek volna meg, hogy elérzékenyüljek. -
válasz
tibbike01
üzenetére
No meg a szavazók 60%-áról. Egyébként inkább az a sokatmondó, hogy a 7 pont alatti szavazók az összesnek kevesebb, mint 10%-át teszik ki - amellett, hogy sokaknak tetszett, kevesen találtak ürügyet rá, hogy lehúzzák a sárba.
#171307Mr K: na igen, az Alita. Arra egy kerek 4-est tudtam megajánlani - és nem az 5-ből
-
vond
MODERÁTOR
válasz
tibbike01
üzenetére
Nem 10/10, de asszonnyal szerintem kifejezetten jó lesz a Fly Me to the Moon.

-
genndy
addikt
válasz
tibbike01
üzenetére
Minden, mindenhol, mindenkor (Everything Everywhere All at Once) (2022)
Szegény párák (Poor Things) (2023) - Yorgos Lanthimos
A kegyelem fajtái (Kinds of Kindness) (2024) - Yorgos Lanthimos
Deadpool & Rozsomák (Deadpool & Wolverine) (2024)
Kettes számú esküdt (Juror #2) (2024) - Clint Eastwood -
perempe
veterán
válasz
tibbike01
üzenetére
Miklós315 ajánlásai (#170291) jók. Most láttam az Adam the First-et és a Find Me Falling-ot.
-
mephi666
nagyúr
válasz
tibbike01
üzenetére
...más volt akkor épp a menün: pl babgulyás
az nagy sikert aratott, a marhagyomor pedig sokaknál alapból kiveri a biztosítékot... nagyon vakon kellett lenni ahhoz, hogy valaki a Joker-hez hasonló drámára számítson, mert már régóta köztudott volt hogy ez bizony félig musical lesz Lady Gaga-val
...nem vagyok a stílus rajongója, nem tudom rávenni magam, hogy a lalaland-ot valaha is megnézzem, de ez itt nekem nagyon bejött
főleg, hogy a dalbetétek nem olyan "disney-sen kínos 10percenként 5perc irreleváns nóta" szerepet töltöttek be, hanem a szereplők mondanivalóját/érzelmeit/gondolatait közölték énekes formában... és nem is hosszúra nyújtva
nálam ez a film teljesen jól működött és nem kizárt, hogy karácsonyi nyugis időszakban egymás után újra nézzem az 1. részével együtt, sorban... egyet aludva rá, szerintem ebből itt még kultfilm lehet
csak 5-10 év múlva találjunk vissza erre a kommentemre, hogy "én bizony megmondtam" 
-
Louro
őstag
válasz
tibbike01
üzenetére
Nem konkrét mozifilmnek szánták, hanem a rajongóknak egy fan service-nek. Sajnos mivel nem volt ez kimondva, iszonyat megosztó lett a vélemények alapján.
Bár szerintem a fan service is inkább egy afféle mash up, ahol összegyúrtak sokmindent. A főhős is csak egy dekoráció volt. Ha nem lett volna se tűnt volna senkinek. -
markknight
nagyúr
válasz
tibbike01
üzenetére
Westendbe járok én is és a Duna Plázába. Mondjuk a 3D-t (nem tudom van-e még) is pont azért engedtem el, mert egy mosott fakó képet nyomtak az ember arcába. Akárhogy számolom, szorzok, osztok, azért a méreten kívül egy otthoni setup sokkal előnyösebb, sőt egy drágább TV-vel is előrébb vagy.
-
válasz
tibbike01
üzenetére
Saját IMDB értékeléseim. Na ez a másik oka, hogy ilyen skálán értékelek. Nem minden film van azon az értékelésen ahogy ténylegesen kéne, mert pl régen értékeltem már vagy emlékeim alapján próbáltam értékelni. De amúgy nagyjából stimmel.
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
tibbike01
üzenetére
Nem feltétlen ragaszkodom a dead centerhez úgymond, de számomra az az optimális ha terem közép vagy felette sorokban valahol van ülőhely, ugyanis előrébb lévő helyeken egyszerűen kitörik a nyakam, kényelmetlen felfelé nézni, oldalról szintén, ezért törekszem mindig jó helyet választani márcsak emiatt is néha inkább kivárok (mint most pl. Dűne2 esetén is, ráér).
Mivel én ragaszkodom az angol feliratos vagy OV filmekhez, ezért szerencsére kis türelemmel össze is szokott jönni a jó hely általában gyakran, mert kis hazánkban még mindig idegen az angol nyelv ismerete. -
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
tibbike01
üzenetére
IMAX közepére egy felhypeolt düne 2-re? hát sok sikert, majd április / májusban sikerülni is fog

helyette javaslom az Etele Cinema-t, mindenben jobb, kivéve képnagyság de én inkább beáldozom a jobb színekért és hangért a "nagy" imax vásznat.
és még a popcorn is finomabb ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
szerk.: lassan már fizethetnének promo díjat az etelések...
DM me pls, -
-
-
Yodamest
veterán
válasz
tibbike01
üzenetére
pl. pont most amit írt Rigormortiis az ideillik:
"első nézesre nem is igazán tetszett, de utánaolvasva leesett, hogy az egy tömény keresztény szimbolika-gyűjtemény. Így másodjára megnézve már nem zaklatott fel annyira és valahol el is tudom ismerni, mint filmművészeti értéket"
Szóval sokszor egy utána olvasás, majd később újranézés is megvilágíthat más fényben dolgokat, emelhet a pontszámon.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
tibbike01
üzenetére
Legfrissebb ilyen a Rogue One nekem, megjelenéskor kifejezetten nem tetszett, most az Andor után újranéztem és legjobb Star Wars mozgóképnek tartom a Disney érából.
Ellenpélda a Robin Hood 2010, moziban bejött, utána nem sokkal megnéztem a bővítettet is és pozitív élményként emlékszem rá, tavaly újráztam és majdnem elaludtam rajta. -
Yodamest
veterán
válasz
tibbike01
üzenetére
Szerintem változik a saját ízlésünk időről időre, egyáltalán nem egy fix dolog, ami mindig ugyan olyan marad. Egész biztos, hogy neked is van olyan zene, film, akármi amit régen másképp ítéltél meg mint most, jobban vagy kevésbé szeretted.
És igen, a tapasztalat is hozzájárul ehhez, életed egy másik szakaszában teljesen másképp láthatsz dolgokat, attól függően hogy reflektálnak-e általad megélt eseményekre vagy sem.
-
diablo1984
veterán
válasz
tibbike01
üzenetére
A kategóriájában(művészfilm) biztosan jó, de a joker címet ráaggatva képregény szerű stílust várt volna az ember, de nem azt kapott/kaptam, konkrétan a címén kívül semmi köze a képregényhez(ezt anno mikor friss volt a film mondták is, hogy volt egy jó forgatókönyv egy becsavarodott csávóról, de nagyobbat üt, ha Joker címet adnak neki és kicsit beledolgoznak, hogy szódával elmenjen). Nem terveztek ennek folytatást, de a pénz nagy úr...
Szóval én nem vagyok színházba járó, nem szeretem a művészfilmeket, így nekem értékelhetetlen ez az alkotás, ahogy a Birdman is az volt. Nem vagyunk egyformák.Mod: ja ha már Főnix bácsinál tartunk, a Homár is épp ilyen fos film volt számomra, holott biztos van akinek tetszett.
-
devil-k
nagyúr
válasz
tibbike01
üzenetére
Minden csak nézőpont kérdése.
Van itthon 65"-ös OLED TV és 135"-ös vászon is. Mozizásra mindig csak az utóbbit választom, nem csak a mérete miatt, hanem azért is, mert sokkal természetesebb a képe a szememnek, mint az OLED. Mind a kettő kalibrált, teszem hozzá.A mozis popcornt is nagyon könnyen meg lehet ugrani. Veszel egy normális popcorn gépet,
hozzá rendes popcornt + olajat + popcorn sót [link]és mehet a buli.
-
PuMbA
titán
válasz
tibbike01
üzenetére
"Megcáfolva a mozi vs otthon elméletedet, egy valamire való OLED tv dolby visionnel, eredeti hanggal egy korrekt hangrendszeren és kényelmes kanapéval simán veri a lelakott CC mozikat..."
Ezt el is hiszem, de én nem a Cinema City-kről beszélek, hanem modern mozikról, amikre az elmúlt 5 évben költöttek vagy az elmúlt 5 évben épült

-
törölt tag
-
j0k3r!
őstag
válasz
tibbike01
üzenetére
Bullet Train (2022)
Pont most fejeztem be 30 perce. Sete-suta történet, aminek se eleje, se vége. Olyan, mintha kitaláltak volna "cool" jeleneteket és egymás után rakták volna őket. Egyszer meg lehet nézni, bár ha 20-30 perccel rövidebbre lett volna vágva se bántam volna. #egyszernézős
5/10
#értékelés
-
mephi666
nagyúr
válasz
tibbike01
üzenetére
"say hello to my little friend"

Brian De Palma-tól a Carlito's Way-t néztem nemrég... mostanában tudtam meg, hogy a Slipknot ebből vette a Sic!-be a "here comes the pain" sort

-
spiky03
veterán
válasz
tibbike01
üzenetére
Én szeretem őket, igaz csak azokat amik normálisak és nem csak belenagyitanak a képe.
Általában szoktak feltenni összehasonlító képeket a BD és az OMt között azok sokat elmondanak, hogy mire számíthatsz.De pár ilyen formában "megjelent" kikölcsönöztem.

De pl a Végtelen háborút úgy csinálták meg, hogy a BD képre raillesztettek az OM verziót és ott nem veszik el semmi sem a képből, mert a fekete csík is vándorol.
igaz még csak bele néztem, de elsőre kicsit fura volt.
A Végjáték pl belenagyitott.
-
Cs1csó
titán
válasz
tibbike01
üzenetére
Az IGAZI Open Matte JÓ, dolog hiszen a mai tévéken a teljes képernyőt kihasználja a film, nincs alul felül fekete csík.
Sajnos nagyon sok olyan filmmel találkoztam ami Open Matte-nak hazudja magát pedig csak simán levágnak az oldalából ahogy dy_nmq is írta.
Egy példa az IGAZI Open Matte filmre: Randiguru (Open Matte változat)
Kamu,vagy nem valós levágást is tartalmazó Open Matte-nak nevezett: Olasz Meló (2003) -
-
Miklós315
senior tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Jason Statham egy állat benne
, nagyon jó szövegeket nyom, de amúgy:
Chris Evans a főhős, aki nem tudja lezárni kapcsolatát a volt nőjével (Jessica Biel), így elmegy annak bulijára, ahol a film során egyre hergeli magát, hogy végre a nő elé merjen állni - mindezt Statham drogkészletének felélésével és marhaságainak tromfolásával...
Egy könnyed agymenés az egész, végigröhögi az ember.
-
PuMbA
titán
válasz
tibbike01
üzenetére
IMAX nélkül is lehet 16:9-es képarányt elérni, sima filmszalaggal vagy digitálisan is
Az IMAX csak annyit jelent a mai csúcstechnikás kamerákat használják, aztán hogy abból lehet, hogy 2K-t, azaz FullHD-t csinálnak, mint az Avengers-ből már egy dolog. A filmes IMAX pedig azért egyedi, mert 1.43:1-es az elérhető képarány és egy olyan kinézetet kölcsönöz a filmnek, ami máshol nincs. Megnézed 4K-ban az Interstellar-t és a Dunkirk-öt és simán látszik a különbség a többi filmhez képest. -
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
tibbike01
üzenetére
Úriemberek (2019)
The GentlemenAha, én nemrég láttam ezt a filmet. Szerintem jó volt. Tipikus GuyR film, nekem bejött a HG mesélős narratíva. Igaz, néhol túltolják már a színészi játékot, de GuyR filmekben ez megszokott. Kevés akció van, de azok szépen vannak vágva, a párbeszédek tipikusan angolos gangszta szleng, a hangulatot is legtöbbször eltalálták. Nem mondom, hogy az év filmje, mert nem az, de most korona HO alatt ez jó volt.
-
törölt tag
válasz
tibbike01
üzenetére
amire azt mondanám libabőr, olyan szerintem tavaly nem született. ha olyat kellene választani, amit ha meghallok zenét és az alapján jön a filmélmény (vagy mi a tosz), illetve az adott jelenet is beugrik, akkor azt mondanám, hogy az Endgame zenéje. persze a Star Wars-hoz hasonlóan, az is dolgozik régebbi dallamokkal is. ami hàt...
ha a listából kellene választani és egyediséget is nézem (értsd nem kapott korábban elismerést vmi régebbi filmben), akkor 1917. ha azonban azt nézem mi tetszett a legjobban, akkor SW.
kicsit katyvasz, de remélem érthető.

#131942) Miklós315: végülis ugyanaz a szerző. lehet megtetszett neki Hans Zimmer "felfogása". Neki volt az Inception után egy halom egyforma zenéje (mondom ezt úgy, hogy szerintem az Inception, az egyik legjobb Zimmer filmzene alkotás).
"nordikus vuvuzela"

-
-
Viszlát
addikt
válasz
tibbike01
üzenetére
Segít a kereső
Bár a dilemmádat rajtad kívül nem fogja tudni eldönteni senki. -
mephi666
nagyúr
válasz
tibbike01
üzenetére
most hogy eszembe jutottak ezek a filmek, kedvem lett ehhez is
azért szeretem ezeket a filmeket, mert elsőre nagyon megleptek, viszont van bennük bőven tartalom+érték az újranézéshez... pl a más világ-ot hirtelen újranéztem pár napon belül vagy 5ször, mert nem akartam elfogadni, hogy "átb@sztak"
...kerestem benne a hibákat, de nem találtam, viszont egyre több utalást igen, hogy miért áll meg a film vége... baromi jól össze volt rakva -
törölt tag
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
tibbike01
üzenetére
a Gravity-re én pl már alig emlékszem, nagyjából annyira, hogy bullock meg clooney forgott az űrben mint a ringlispíl, na meg hogy látványos volt a Föld. ennyi, nem több
a moon jó, de az más is.. egyhelyszínes pszichodráma
nekem az ad astra több simán, mint a gravity volt
látod, menyire nem vagyunk egyformák?.. szerintem ő is nézze meg, aztán eldönti
erre is igaz ez, meg a csókerre is -
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Napelem
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- 2025 - A Steam legnépszerűbb és legkelendőbb játékai
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- iPhone topik
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

...nem vagyok a stílus rajongója, nem tudom rávenni magam, hogy a lalaland-ot valaha is megnézzem, de ez itt nekem nagyon bejött

DM me pls,