-
PROHARDVER!
Extrém tuning topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
szab.tam
nagyúr
hi néktek!
nem extrém, de mivel az itteneni embereknél nem egy rémisztő dolog, ha az asztalon van kint a gép, ezért jöttem ide.
kb. 1 hónap múlva lesz aktuális. egy eléggé speciális passzív procihűtőt terveztem. a blokk már majdnem kész. a csövek még idő, hogy hozzám kerüljenek.
csak fekvő lapra lehet feltenni.
mugen2 b lefogatószettje lesz rá felszerelhető.keresek majd egy olyan pesti ph-s kollégát, aki össze tud dobni valami hozzá való tesztkonfigot.
jól skálázódjon a proci hőmérlséklete és fogyasztása. ezt úgyis értem, hogy nagy legyen az idle és load deltaT, és a feszemelés, csökkentés hatása is jól mutatkozzon a melegedésben. (van egy régi E6300-am, gyakorlatilag minimális hőkülönbséggel. na, ilyen procival nem tudok tesztelni.)és nagyjából tudja, hogy az adott pillanatban nagyságrendileg kb. mit fogyaszthat a proci.
valamiért úgy gondolom, hogy 120-180w között fog tudni 80 fok linx alatt működni.
legalábbis a gyakorlatban. elméletben a 16 db. 6mm-es csőben 600w körüli hőszállítási teljesítmény van, de a végső hőleadó felületek mérete, (16x300mm lesz fellamellázva), és a hő csövekig való eljutásánál lévő pár mm ezt a hűtési teljesítményt nagyságrendileg szűkítő tényezőként léphet fel.
a teljesítményét passzív módban valahol egy thermalright sentinel 1.5-2x-esére tudom tippelni.nekem egyedül a 775-ös q9550 lenne erre valamennyire alkalmas, de azt a gépet fizikailag nem szeretném megbontani, mert azt a hatalmas hűtőt leszedni elég macera.
többet most egyelőre erről a hűtőről nyilvánosan nem publikálnék.

de ha van, akinél esetleg adott lehet egy ilyen kísérlet, tud segíteni, és érdekli személyes közelből eme, úgy érzem nem mindennapi innováció, akkor kérem majd pü-ben jelezze felém.nagyon köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 2TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi