Új hozzászólás Aktív témák

• szab.tam

nagyúr

hi néktek!

nem extrém, de mivel az itteneni embereknél nem egy rémisztő dolog, ha az asztalon van kint a gép, ezért jöttem ide.

kb. 1 hónap múlva lesz aktuális. egy eléggé speciális passzív procihűtőt terveztem. a blokk már majdnem kész. a csövek még idő, hogy hozzám kerüljenek.
    csak fekvő lapra lehet feltenni.
    mugen2 b lefogatószettje lesz rá felszerelhető.

keresek majd egy olyan pesti ph-s kollégát, aki össze tud dobni valami hozzá való tesztkonfigot.
    jól skálázódjon a proci hőmérlséklete és fogyasztása. ezt úgyis értem, hogy nagy legyen az idle és load deltaT, és a feszemelés, csökkentés hatása is jól mutatkozzon a melegedésben. (van egy régi E6300-am, gyakorlatilag minimális hőkülönbséggel. na, ilyen procival nem tudok tesztelni.)

és nagyjából tudja, hogy az adott pillanatban nagyságrendileg kb. mit fogyaszthat a proci.
    valamiért úgy gondolom, hogy 120-180w között fog tudni 80 fok linx alatt működni.
    legalábbis a gyakorlatban. elméletben a 16 db. 6mm-es csőben 600w körüli hőszállítási teljesítmény van, de a végső hőleadó felületek mérete, (16x300mm lesz fellamellázva), és a hő csövekig való eljutásánál lévő pár mm ezt a hűtési teljesítményt nagyságrendileg szűkítő tényezőként léphet fel.
    a teljesítményét passzív módban valahol egy thermalright sentinel 1.5-2x-esére tudom tippelni.

nekem egyedül a 775-ös q9550 lenne erre valamennyire alkalmas, de azt a gépet fizikailag nem szeretném megbontani, mert azt a hatalmas hűtőt leszedni elég macera.

többet most egyelőre erről a hűtőről nyilvánosan nem publikálnék. :B
    de ha van, akinél esetleg adott lehet egy ilyen kísérlet, tud segíteni, és érdekli személyes közelből eme, úgy érzem nem mindennapi innováció, akkor kérem majd pü-ben jelezze felém.

nagyon köszönöm! :R

Új hozzászólás Aktív témák