Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Samott
addikt
Ez mondjuk jo volt. Nincs is szo rola a hiradoban.
-
Samott
addikt
#comic pictures
-
Sipi-
őstag
Kiürült lézernyomtató tonerrel mit lehet kezdeni? Van ahol adnak érte egy bambit?
-
npera
addikt
Nova, egy városi szaladgálós? Csak egy roncs MX-5 kell hozzá. Más opciók is vannak persze.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
npera #123990 üzenetére
Az milyen gyenge csavarhúzó volt? Egy fél centi átmérőjű már kellene, hogy bírja 80 ampert.
Apu egyszer valami "mérősönttel" mérte az akksi rövidzár áramát, 100A esetén 100 mV feszültség esett a sönt két vége között. Tehát csak rövidre kellett zárni az autó akksiját miközben a multiméter két csápja a söntön van.
A söntöt mindkét végén két db, párhuzamosan kötött 4 mm2-es vezetékkel kötötte a sarura. A mérés szerint kb. 320A jött ki az akksiból, miközben a drótók pár mp alatt csak felmelegedtek, a szigetelés sem jött le róluk.
-
npera
addikt
Én nem értek a villanyszereléshez.
Azt tudom, hogy ha csatlakozót cserélek RC Li-po akksin, akkor nem jó ötlet egyszerre elvágni csípőfogóval a piros és fekete kábelt. Nem próbáltam, de egyszer véletlenül rövidre zártam csavarhúzóval egy kis 500 mAh-s magas teljesítményű cellát és fény- és hangjelenség kíséretében vált gőzzé a csavarhúzó hegye. Kábé 80A körül nyomot az a kis cella, a nagyobbak rövidzáras árama inkább 2-300A körül van. Azt nem szívesen próbálnám.
-
zetor2000
őstag
válasz
WiZARD #123982 üzenetére
Azt nem árt tudni, hogy az áram alatt lévő vezeték ugyanúgy néz ki, mint ami nincs áram alatt, csak az áram alatt lévőnek más a fogása...
Amúgy ezt hogy sikerült? Elvileg odahaza kéne legyen egy kismegszakítód (~16A), ami azonnal lemegy, ha ez nem, akkor a házé (~25-32A), és ha az sem, akkor esetleg az utcai. Egyik se volt bekötve?
-
WiZARD
addikt
Mai villanyszerelésem eredményeként megtudtam hogy az utcán az oszlopon van még 50es biztosíték amit ki tudok ütni. Eon alig 2 óra alatt jött és cserélte.
-
Grillo
őstag
válasz
npera #123977 üzenetére
Szép nagy facilitás. Én a Pikacsut viszem vissza doktorhoz, mert az olajcserekor kiderült, hogy ráférne a törődés az első hossztartókra, meg a hátsó fékekre is. Ma meg elromlott a kézifék gombja, gondolom valami pöcök letörhetett, mert bár használható, de féloldalasan nincs ellenállása. Eh.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
A. Crowley #123964 üzenetére
Ha a km állásra garanciát vállalnak, akkor fent lenne az alvázszáma is és le tudnád kérni.
Szerintem kérj tőlük egy alvázszámot, kiderül... -
npera
addikt
Ma reggel megint megnéztem a Totoya oldalán, hogy mi van a kocsival. És van változás. Még ugyanabban a mezőben (lépésben) van a folyamat, mint eddig, de most már kitöltötték a gyártási helyet.
Derbyshire gyárban készül majd, itten.
Ezek szerint vélhetően tényleg elkezdik csinálni valamikor novemberben, aztán valahogy áthajózzák ide.
-
Jahno
veterán
válasz
Sosem tudni, nekem pont 140ezer körül pld. jobban kopott a kormányom, mint pár havernál 300ezer alatt valamivel. Ugyanez ülésekkel is, kopott, jön szét a varrás, reped el a szélén a műanyag.
-
zetor2000
őstag
válasz
A. Crowley #123971 üzenetére
Nincs jobb helye annak a 2Mnek, hogy ennyire égeti a zsebed?
-
A. Crowley
tag
válasz
Sipi- #123969 üzenetére
Használtautópiac szárnyal, mert azonnali autók.
Második kocsi lenne, mostanában már sokszor előfordul, hogy egymáshoz kell igazítanunk a programokat, és kezd hideg lenni a motorozáshoz. Viszont akkor meg már miért ne vegyünk egy kabriót, amivel nyáron lehet krúzolni, meg szánsájn. Formára ez tetszik, az opel astra meg a volvo. 2M-ig ez fér bele, és ha opel vagy ford között kell választani, akkor már inkább a ford.
Aztán majd lehet matekozok egyet és a végén kisütöm, hogy nem veszünk semmit. -
Sipi-
őstag
válasz
A. Crowley #123966 üzenetére
Óra szerint is 141ezer van benne, a 139k gondolom a 140ezerig keresők miatt lett beleírva
Visszagurulásgátló és guminyomás ellenőrző nem hiszem, hogy van benne, bár ki tudja. A motorról érdemes tudni, hogy ez a motor eszi vagy enni fogja az olajat. Először nem nagyon, de később igen. Kb. 300ezerből felújítható és akkor megint jó lesz 200k km-re. A benzint is szereti, nálam a 123 kg-al könnyebb Mondeo-ban budapesti reggeli forgalomban 11-13 liter, nyaraláskor tempomat 100-al meg 7 literÁtlag 10 alatt van kicsivel.
Kinézete meg... Inkább hagyjukAz állapota képről jónak tűnik, nekem a forma és a műszarfal-középkonzol sem tetszik. Jobb első ülés is sérült kicsit. A kormányt kb. 35ezer forintért egy nap alatt újrabőrőzik, autókárpitos talán a hátsó könyöklővel is tud valamit kezdeni pár nap alatt.
Azt írják, hogy a km-re garanciát vállalnak. Az meg egy olvasóval kideríthető szervízben. De blueboi-nak is van olvasója, az S-Max-nél is azzal derült ki a valós km.
Viszont 15 éves és 2 millió -
zetor2000
őstag
válasz
A. Crowley #123966 üzenetére
Vezetőülés oldala nincs túlontúl szétkopva, ellenben a jobb hátsó ülés melletti könyöklővel. Azzal vajon mit csináltak? A baloldali is kicsit gyűrött.
Mivel kabrió, és nem túl nagy, talán nem ez volt valakinek a napi használós. Így - meg a hirdetésben szereplő vezetett szervízkönyv és a visszavásárlási gari mellett - szerintem akár jó vétel is lehet. Átvizsgálás haverral meg valami random arccal, akit semelyikőtök (eladó se meg te) sem ismer is jó lehet, mert akkor valszeg nem vernek át nagyon. -
vkp
aktív tag
válasz
A kormány attól is lehet kopott, hogy nagydarab, ám de alacsony ember ült benne és a hasához hozzáért a kormány. Engem jobban zavar az a vonóhorog egy kabrión... lehet, hogy a hajót húzgálta vele a tengerparton... vagy kőműves és a betonkeverőt... ki tudja...
-
A. Crowley
tag
Autó téma: szerintetek is több van benne, mint 139k? Kormány állapota, jobb hátul a könyöklőnél is gyűrött a borítás. Első könyöklőn is mintha látszana.
[link] -
hobizoli
nagyúr
-
npera
addikt
Nova, Blueboi, megjavítottam a gépet (kamerát). Valami miatt átállítottam a fénymérést global állásba BLC helyett. Az volt a gond. Most visszaraktam és működik. Ezek szerint júzer error esete forgott fenn
-
Jahno
veterán
-
Jahno
veterán
válasz
Grillo #123945 üzenetére
Most elnézve a szitálást, persze de már nem alakítom át a napirendet, meg eredetileg 2 személyes minimál mókának indult aztán megint mi lett belőle, hát. Reggel 6 felé kellene kezdeni. Háthümm, csak ahhoz meg jó terep kellene. Iklad felé van egy jó kis rét. És kémeim gombás helyet találtak:
Persze ennél is 1 hét és vége, aztán ott van még a klasszikus gőzös is Normafánál, őszi színekkel, giccsesen. Jövőre is lesz alkalom. Mondtam ezt tavaly, meg 2 éve....
-
npera
addikt
válasz
-igu- #123936 üzenetére
Az egyik felvételen két emberszabású rúgja a védőfalat és rázza az egészet oldalra? Mondjuk minek csodálkozzak, ha a vonaton is felállnak, hogy ívet húzzanak a felsővezetékkel.
-
Tim82
félisten
válasz
-igu- #123923 üzenetére
2x8 GB DDR3 RAM, SSD-ből bármekkora, ami 2,5" SATA, vagy mSATA lehet.
Ami a proci upgrade-t illeti, az sem lehetetlen (nem forrasztott még), lehet bele négymagos Core i7 2**0 QM (a csillaggal jelölt karakterek nyilván változhatnak). Ezt anno én is megléptem, itt: [link] írtam bővebben róla. Bármelyik négymagos kompatibilis mobil i7et is választod, ezekre a dolgokra számithatsz.
Ha bármilyen bővítésre is szánod magad, van remek gyártói dokumentáció: [link] (pdf, kattintásra megnyitja/letölti a böngésző)
-
Sipi-
őstag
válasz
eattila #123940 üzenetére
Pontosan. Jó irányba kell nézni és akkor sok szép van benne. Ilyen színeket nagyon jó látni (kép közel sem adja át).
Persze volt ahol a kilátópontról sem lehetett 50-100 méternél messzebb látni, de jó is volt ez.
Az különösen vicces volt, hogy 20-30 méter szintkülönbséggel voltunk a ködben/felhőben vagy alatta. Azt hittük, hogy felszállt a köd, utána kicsit fentebb mentünk és megint a ködben sétáltunk tovább.
Nagyon élveztükKb. 10 km-t sikerült a Pilisben összehozni. Szeptember 4-én voltunk utoljára kirándulni, ránk fért már végre egy kis kimozdulás
-
Grillo
őstag
válasz
Jahno #123941 üzenetére
Csodálkozom, hogy nem előbb kezdünk, 10kor már minden napfényes lesz. Vagy nem, az elmúlt 2 napot vízparton töltöttem, de úgy esett a köd esténként, hogy lámpafényben hónak tűnt.
Lehet előtte kinézek még valahova útközben, de lehet 9.40kor indulok majd, hogy épp odaérjek. -
Jahno
veterán
válasz
blueboi69 #123937 üzenetére
Én még nem vagyok az, de sosem tudni, kellőképpen tudjuk utálni. Holnap kinézünk Gödöllőre az erdőbe, hátha lesz valami, de az ilyen ösvény meg köd nekem még inkább érdekes, mint depressziós. Pedig utálom a tél elejét.
Köddel még valamit kezdenem kellene itt a környéken, de sosem jön össze, meg kevésbé szeretném borzolni asszony idegeit, hogy reggel 5kor felkelek, kinézek és vagy megyek valamerre de inkább nem. Még kialakul.
-
hobizoli
nagyúr
-
blueboi69
őstag
Délelőtti séta.Nemtudom ti hogy vagytok vele, én totál depressziós vagyok ettől a mocskos fos időtől.
-
-igu-
addikt
-
Sipi-
őstag
válasz
fatpingvin #123919 üzenetére
Az van rajta évek óta. Core2 duo nem bírja el a win10-et, de lehet, hogy karácsonyra veszünk egy "új" (használt) márkás gépet valami i3/i5-el és arra megy win10. Az megint jó lesz 5-8 évig. A mostani gépet 8 éve vettem, akkor volt használt irodai PC. Azóta megy csendben, megbízhatóan. Talán 1-2-szer poroltam csak ki ennyi idő alatt
-
zetor2000
őstag
válasz
-igu- #123923 üzenetére
Azt a pénzt, amit erre a notira költenél, tedd félre, és kicsit később vegyél egy újabbat. Erre én már nem áldoznék. Amíg működik, addig haszáld, ha van elfekvőben valakinek belevaló izéje gombokért, akkor lehet kísérletezni, de jelentős pénzmagot már nem szórnék rá.
Egy másikra… -
Jahno
veterán
válasz
npera #123927 üzenetére
Mai árak mellett noteszben nem érdemes HDDvel szívni. Játszós vasaim 500 gugáját sem nagyon tudom televerni, az idehaza 16ezer pénz. Legalább az ultrabay DVD elég szabványos benne és nem küldenek 80%-ban nem belevalót Ebayről. Az is valami. Minimum 4-5ezer pénz egy alap kínai cucc.
-
Jahno
veterán
válasz
Célcuccokhoz, erre-arra, vagy éppen saját egyik vasamon van vagy 20 féle olyan proggi, ami egyszer telepíthetős vagy licenszelt dolog és használom, míg szét nem rohad. Retró vasakon is Win7 embedded van, kicsi, egyszerű, netet sem lát, megy míg megy és most verem tele DOSbox/GOG játékokkal. Partícióméretezőm/adatmentőm is olyan, nem rinyál a frissítésekért, ha már összeraktam akkor nem cserélem, Dell D620/630 vasakat lesek occsón a piacról és kész is, meg van egy komplett 4 gépes lanom 5440es csúcs vasakkal. Minek cserélném rajtuk? Első adag D620on még XP van....
Gyárban 1-2 óra alatt cserélünk vasakat és van rá erőforrás, sajáttal azért el lennék egy darabig. Majd.
-
Jahno
veterán
válasz
-igu- #123923 üzenetére
Attól függ melyik generáció, de nem biztos. Átalában 2. generációs szokott lenni, megnéztem 37 videót YTon, hogy merre van benne a memória és cserélhető, nagy lendülettel megvettem bele aztán nem cserélhető és nem ismeri fel a nagyobb modult. Procinak szerintem nem érdemes nekilátni, ki kell találni, hogy mi a kevés. Idehaza kb. 10es egy dupla akkora SSD, memória kb. 1ezer/gigabyte. Ér kb. 30ast, rátolsz egy 20ast, aztán 50-60ért kapsz sokkal jobbat és esetleg újabbat. De ha prociban megfelel ez az i5, akkor meg minek kavarni, mert ezek az 520asok össze vannak rakva, mennek a világ végéig.
-
Grillo
őstag
válasz
Pont most kért meg apósom, hogy nézzek utána, milyen qgis verziót tud használni win7 alatt, mert szeretné kipróbálni, de ugye a legfrissebb azt mondta neki, hogy nem kompatibilis.
És nem, győzködni felesleges újabb winről, akkor sem, ha az gyorsabb/szebb, neki ez a biztonságos, megszokott környezet. -
-igu-
addikt
válasz
-igu- #123920 üzenetére
de ha már szó került róla, kérdezek is:
Lenovo T520, 4GB RAM, 128GB SSD van benne, WIN7 fut rajta. Van értelme költeni rá, hogy kicsit közelebb kerüljön a jelenkorhoz?
RAM fér még bele, meg talán procit is lehet benne cserélni (bár régen volt, de mintha sejlene, hogy olvastam vmi mókolást a témában). Leginkább menne ki a műhelybe alap CAD/CAM munkaállomásnak, ha egyszer lesz asztali 3D printer/lézegravír/5tengelyes CNC marógépre igény és lehetőség. -
Samott
addikt
válasz
fatpingvin #123921 üzenetére
Most mondanam hogy mindenre is eleg lehet, de nehany napja nem jon ra friss Chrome se. Persze lehet Firefoxt hasznalni, de az is elfogy elobb-utobb.
-
-igu-
addikt
válasz
A laptopomon a mai napig az van, tökéletesen működik. Minek kínlódjak a telepítéssel/belakással?
-
fatpingvin
addikt
miért használ valaki 2022- ben win7-et?
-
zetor2000
őstag
válasz
Sipi- #123914 üzenetére
ConsoleAct. Azt ha baj lenne (nem lesz) akkor elneséled, hogy apronetes kaland.
Ne felejts el aktiváló taszkot is nyomni, meg a kivételekhez adni. Officenál dettó.
Amúgy ezek ilyen felesleges irodai licenszek, és ha megszűnik a MS bevétele, szerintem blokkolják, mert miért ne. -
Sipi-
őstag
Furcsaság jött elő szüleim Win7 professionaljével. Nyáron vettem hozza a hardverapro-n egy kulcsot. Kulcs cseréjével nem ment, de slmgr-el kisuedtem a régi kulcsot, slmgr -rearm, reboot és ott beírva már jó lett. Viszont kb. egy hónapja elmúlt a működése. Tegnap voltunk szüleimnél, a kulcs használatát a Microsoft blokkolta. Okés, írtam az eladónak, küldött is másik kulcsot, de az N betűt nem tudom beírni, mert "Elfogadhatatlan karakter"t mond rá a Win. Másik kulcsot kértem, abban is van N betű. Azt sem tudom beírni. Az eladó nem látott még ilyet és az összes még meglévő Win7 kulcsában van N betű. Láttatok már ilyet?
-
Sipi-
őstag
válasz
Vodike #123896 üzenetére
Én sem rajongok érte, de itt a társasházban van néhány nagyon lelkes szülő, akik durván tolják a szervezést. Volt már előre minőségi plakát sok helyen (de nem az A4-es lapra felhányunk pár mondatot és kinyomtatjuk otthon, hanem rendes nyomdaipari, minőségi munka), szervezett tökfaragás, délután több állomás cukorkagyűjtésre, udvar kivilágítva, apró részeletekre is figyelve (pl. 9 3/4es vágány felirat alatt egy tolikocsi dobozokkal, stb.) Sok szülő is komolyan gondolta a beöltözést, mi nem igazán. Meg a mi gyerekeink eléggé felfelé lógnak ki az itt lakó gyerekek átlagéletkorából.
-
npera
addikt
Nova, Blueboi. Az ág is húz. Ma kijutottam repülni, vittem az 1S 3" fogpiszkálót, meg a 2S hasonlót. Az 1S kamerája (Caddx Ant Lite) álltában megadta magát, atom sötét a kép és kábé 2 perc után kezd magához térni a fényerő. Nem normálisra áll vissza, de akkor már majdnem látni vele.
Szerintem kiműtöm, aztán megy a helyére a RunCam Atom, ami olyan picit, hogy kell neki egy külön TPU kis keret, hogy a BeeBrain canopyban ne lötyögjön.
-
npera
addikt
válasz
Vodike #123899 üzenetére
Nagyon jól tetted, maximálisan támogatom a dolgot.
Én ma vittem asszonyt jógára és a belvároson átszelő gyorsforgalmira próbált felhajtani fordítva egy nő egy 6-os Golffal. Gyors szaggatott mintával dudáltam rá és mutattam neki, hogy egyirányú visszafelé. Szerencsére megértette és megfordult.
Utána hazafelé egy egyébként 50-es korlátozású, de az én megítélésem szerint biztonságosan inkább 30-al használható kis surranó utcában (ki lehet vele kerülni egy dugósabb szakaszt) haladtam. Bekanyarodott elém egy motoros abszolút mellőzve a jobbkezet. Egy nagypapa volt unokával a háta mögött valami régebbi "chopper" motoron (talán Virago). Amikor már előttem volt, akkor eszmélt, hogy mekkora hülyeséget csinált és rángatta a kormányt ijedtében (én addigra már álltam biztonságos távolságban, mert időben fékeztem). Utána jött a fia másik motoron és az arcán ott volt az összes érzelem. Arra gondolom, hogy grószfater ma vitte utoljára utasként az unokát...
Páran átvágtak a piroson úgy, hogy mikor nekünk zöld, akkor még 3 autó megy keresztbe, ez itt már gyakorlatilag az új normális
Teljesen megszűnt a közlekedési morál sajnos.
-
fatpingvin
addikt
válasz
Samott #123904 üzenetére
baszki mintha egy emberi kezet néznék... a gépkar mozdulataiban ugyanúgy megvannak azok az apró bizonytalanságok mint amikor valaki a saját kezével dolgozik valami ilyesmit, de az irányítás emellett annyira profi mintha csak a saját karját mozgatná.
le a kalappal. az meg külön aranyos volt ahogy azzal a többmázsás gépkarral szépen lerakta a földbe szúrt lapátot, illetve kipakolta a bójákat.
-
Samott
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest