Hirdetés
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gaming notebook topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Plazma TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
blueboi69
őstag
válasz
csemberlen
üzenetére
Köszi!
Akkor ezek szerint érdemes cserélni a roppantógyűrűt?
Mennyire kell megtépni? -
-
-igu-
veterán
-
eattila
őstag
Ha már szájaltam, hogy voltam a gyerekket fotózni. (Előtte főztem húslevest, meg sütöttem kacsát, utána meg törtkrumplit
)Jupiter volt használatban, 1 nagy makró gyűrűvel.

f/5.6-ra volt állítva az obi.
-
Samott
addikt
"Az imént járt nálam a Meseország mindenkié egyik szerzője, tőle tudom, hogy eredetileg 1500 példányban tervezte kiadni a kiadó, de úgy felpörgött, hogy az újranyomása 15000 (!) példányra szól, és meglepiként a szerzők egy kisbónuszt is fognak kapni. ... #köszidúródóra."
Hat ez nagyon maskent sult el mint terveztek. -
FőDudu
veterán
válasz
Gabibácsi
üzenetére
Azon gondolkodtam, hogy a Covid tunetekent feltuntetett szaglas es iz erzekeles elvesztese az helyi vagy idegrendszeri tunet?
Azaz a nyalkahartyak/erzekszervek benulnak meg, vagy mar az agy adott teruleten tortenik valami ami gatolja ezen erzekszervek mukodeset?
Ha csak natha jellegu, akkor valoszinuleg megmaradsz

Mondjuk faradtnak en is faradt vagyok - vagy ez csak az osz jele.Nejem epp azon puffog, miert is nem ertesit minket az iskola hivatalosan, hogy tobb Covid fertozott diak is van es 2 osztaly mar karantenban van.
Valahol igaza van - szerintem ennyit kozolhetnenek az online feluleteken (e-szulo alkalmazas, megjon appban es SMS-ben is mindenfele ertesites).
-
Jahno
veterán
válasz
FőDudu
üzenetére
Jaja, sorban csukják be a boltot, cserébe aki fizetne érte és kell a teszt, vagy egyéb költségbe belefér, annak miért ne lehetne adott árfekvés? Nem KGST ez vaze, ad egy szolgáltatást, X pénz, kell vagy nem kell? Egyelőre nem olyan kritikus a dolog, amit ebben a formában szabályozni kellene, még ha egybitesek lázadoznak is rajta. És még önköltségen sem várható el, ez ilyen.
-
FőDudu
veterán
Valoszinuleg a magan laborok kiszalltak, senki nem jotekonysagi intezmeny, hogy onkoltseg alatt teszteljenek.
Meg ugye 1-2 napja hir is volt, hogy a magan laborok eredmenyei nem kerulnek bele az allami statisztikaba. Nem tudom ez mennyire igaz - eleg nagy marhasag lenne ha nem szamolnak bele. Persze ha a magan laborbol kapott eredmenyt nem fogadjak el mint hivatalos teszt eredmenyt, akkor mas a helyzet. Erre csak hozzaerto tudna valaszolni.
-
FőDudu
veterán
Autok tekinteteben vegigneztem a Seat/Toyota/Kia palettat - az uj Suprat kiveve a Corolla ST hibrid volt ami szoba johet. Meg vezetni kellene.
Az osszes Seat egy olcso fos - kopogos muanyag mindenutt. Az FR modellek nekem szukek - kezdem erteni mit mond npera a terdben szuk autokrol... Terdben is szuk, fejben is (beszallasnal bevertem a fejem a tetobe), a sportules is szuk nekem, mert keskeny.
Meretben amugy eleg lenne, 600l folotti csomitarto azert ott is van (Leon FR).
Ibiza kicsi, Ateca es egyeb SUV sem tetszett.Kia modellek most durvan olcsok - beultunk mindbe, Ceed SW ami meretben es felszereltsegben egesz jo volt. Sportage nagyon le van akciozva, 32k helyett 18.
De nem SUV-ot keresunk. Stonic az kb Dacia Sandero meretu olcso fosnak tunik.Toyotanal a nejemnek egy hibrid Yaris jonne be - bar minosegben azert a Corolla volt a top.
Rav4/Hilux tul nagy - van viszont nekik egy Proace vagy mifele elektromos. Na az kb Opel Combo/Peugeot Rifter meretu sokszemelyes autonak tunik.Majd szerdan meg arra jarunk, viszi a nejem az autojat a klimashoz.
-
Jahno
veterán
válasz
FőDudu
üzenetére
YT tele van karantén fitnesszel, de nekem éppen elég volt, hogy összeraktam előbb egy polcot, most arra kellene válogatni, meg konyhában kellene kis világítást szerelni, csak a villanyos doboz előtt van 1 tonna cucc a pinyóban. Éppen azt néztem, hogy felmentek a szekrénytetejére, megnéztem, lejöttem, széket odébb raktam, fel a tetejére, le a tetejéről. Tisztára, mint a karate kölyökben a kend fel, töröld le :-D
-
Jahno
veterán
válasz
Samott
üzenetére
Érdekes, mert másik hírben napi 10ezres volt a kapacitás. Tavasszal ezt emlegettem is, hogy ha Ausztrália és Svájc környékén kb. napi 2ezres a csúcsteljesítmény, akkor itt sem biztos, hogy többet várhatunk. Azóta azért többen ráerősítettek.
Mondjuk az is fasza dolog vállalkozásként, hogy sok labor beruházott, mert nőtt az érdeklődés az önköltséges, privát tesztekre, erre kitalálták, hogy fix áras legyen és megint mindenki szopolik.
Ez meg itthonról egy áprilisi hírből idézve:
"Jelenleg az NNK-n kívül még 7 mikrobiológiai labor van kijelölve a SARS-CoV-2 molekuláris diagnosztika végzésére. A 8 laboratórium szükség esetén napi mintegy 6000 vizsgálatot tud elvégezni. A vizsgálatok végzésébe további 2-3 laboratórium bevonása is tervben van. A járvány ideje alatt eddig április 17-én végezte el a legtöbb tesztet Magyarország, akkor 3101 darabot."
Akkor volt 6ezer, elvileg növelték a kapacitást, ami azt jelenti, hogy harmadára esett vissza. Hol a hiba?
-
FőDudu
veterán
válasz
Samott
üzenetére
Itt is derulnek ki, hogy hetedikes tesoja is pozitiv, igy mar az egyik nyolcadikos csoport is karantenban van...
Kezd erdekes lenni.
Kozben a fitneszes alairas gyujtesbe kezdett, hogy barmi is lesz, az embereknek joga van fitneszbe jarni, mert otthon csak eltunyulni lehet es blablabla...
-
Samott
addikt
Oroszi Beatrix arról beszélt, hogy nem tudják az összes koronavírus fertőzöttet megtalálni a mostani tesztelési kapacitással, hanem annak csak egy részét ... éppen ezért a napi esetszámok mindig 800 és 1200 között fognak mozogni, mert ennél több laboratóriumi tesztet egy nap nem tudnak végezni.
ITM munkacsoport-vezetője: azért nem tesztelünk többet, mert elértük a kapacitás felső határát
-
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
gratula!
-
Samott
addikt
Ez milyen menet lehet? 10mm-en 10-et emelkedik, es 25mm az atmeroje.

Egy regi kazan homeroje csatlakozik hozza. Finomabb annal mint ami a fel meg colos szerelvenyeken van.
-
Sipi-
őstag
Powerline-t el is adtam 20 óra alatt

Remélem jövő héten a GTX1060 és a GTX1050Ti is gyorsan elmegy. Kell a pénz, sokba volt a Yaris (értékének 20-25%-át költöttem most rá
). -
FőDudu
veterán
Megyek megnezek egy Corolla TS-t.
Nem Team Sport, Touring Sport
Hibrid. Bar lehet a hibridsege csak atveres es az akku karcsu benne.
Ha jol latom 122 loero meg meg 90? (bar 53KW amit irnak az meg nincs annyi) elekromos.
De hogy mire eleg a full elektromos, azt most nem tudom.Meglatjuk. Meg raerek autot venni, ugysem megyunk sehova ezen a telen

-
FőDudu
veterán
válasz
blueboi69
üzenetére
ugyanez pepitaban.
Csak epp nem belso menetes, hanem kulso menetes roppantogyurus csatlakozo megy a rez csore. Abba meg beletekered a belso menetes termo szelepet.
Netan maga a termo szelep tartalmazza a roppantogyurus csatlakozot?
Mert akkor meg valoszinuleg adnak mindent az uj szeleppel.Persze a kerdes az, hogy a csorol hogyan tavolitod el a regi roppantogyurut serules nelkul.
De a legjobb, ha szakit hivsz, kitanulod es legkozelebb mar nem szivsz vele.
-
Jahno
veterán
BMW-s román svéd:
-
Jahno
veterán
válasz
FőDudu
üzenetére
Ez 5 rétegű és tök más :-D Én a réznél ott álltam meg a fejlődésben, hogy ránézésre 2 tök egyforma cucchoz más fajta szerszám kell, vagy van sima csavaros is, amit roppantásnak hívnak és két ellendarabot csavarnak össze. Néha tesznek bele pöcköt, néha meg nem. És akkor ugyannál az embernél láttam, mi lett volna ha többen melóznak többféle technológiával vagy igazából ugyanaz a szerszám más gyártótól és azért nem ismerem meg :-D
És Blubesz szerintem leszedni szeretné. Közben a videó végig ment, nézte a fene, de végén felhívhatta volna a figyelmet arra, hogy meg kell tépni, mint a picsa, mert azért roppantós.
-
blueboi69
őstag
Más táma.
Rézcső roppantógyűrűs kötésben ki jártas?
Adott itt nálunk két radiátor, amiről kiderítettem, hogy krómozott réz radiátorbekötő cső jön ki a falból, ezen van egy sima radiátorszelep.
Ezt cserélném thermo szelepre. A thermo szelep és fej megvan. A szelep pontosan ugyanolyan méretű mint a mostani, tehát a radiátor poziciója nem változna, márkájuk is ugyanaz. (Herz)
Namost a falból jövő cső, az megy a szelepre, a szelepnek ez a része belső menetes!
Van belül egy roppantógyűrű, viszont ilyet még sosem szereltem.
Vettem szaGboltan új roppantógyűrűt, ehhez a csőmérethez, ott azt mondták, hogy a régit valahogy varázsoljam le úgy, hogy ne sérüljön a rézcső. Miért érzem azt, hogy egy sima hollanderes kötés az gyerekjáték ehhez képest?
Szóval valaki szerelt már ilyet? Mik a buktatók?Mivel a ház fűtési és melegvíz rendszere, nem szeretnék abba belefutni, hogy csöpög a radiátor és nincs fűtés/melegvíz napokig.
Első körben nem hívnék szerelőt, mert bátor vagyok és vakmerő, másodkörben azért mert egy szelepcseréért basznak kijönni, ha meg igen, azt is horror pénzért.
-
blueboi69
őstag
Meglepően jó volt. Előtte aludt egy nagyot és evett is. Készültem tápszerrel. Szerencsére annyira tetszett neki a kórház, hogy meg sem mukkant végig, csak nézelődött. Aztán kicsit sirt, elaludt rajtam, akkor betettem a hordozóba, majd ott is aludt fél órát, ez pont elég volt neki, hogy ne legyen rossz kedve. Itthon azért már megjött a hangja. Sosem örültem még úgy az örömteli visítozásának mint ma este.

-
FőDudu
veterán
Gyerek sulijaban is van mar koronas.
Hetedikes. Egesz osztaly karantenba kerult. -
Grillo
őstag
Ez valami Skoda 8 cm-es légvédelmi löveg, vagy a magyar másolata. Előbbi a múzeumosok, a második a NATO és egyéb mindenféle hadviselt ismerős, tűzszerész meghatározása.
Az egyéb régész végzettséggel is rendelkező hadtörténetis szerint valamikor a Tanácsköztársaság idején kerülhetett ide.
-
blueboi69
őstag
Lassan olvasok vissza, kimaradt fél nap.
A 8hónapos sikeresen kiesett a hintából, kb 1.5m magasról a járólapra, valszeg fejjel, mert csak a két szemöldöke között volt egy piros folt. Azonnal nagy sírás (nem volt eszméletvesztés) majd kb 5-10p után meg is nyugodott.
Látszólag nem volt baja, de azért elvittem a kórházba, biztos ami biztos.
Koponya rtg, megtapogatták, bent akarták tartani 24órára, mert ez az előírás, de nem hagytam ott, mivel az égvilágon semmilyen tünete nem volt, ugyanolyan kis vidám maradt.
Szóval most itthon figyelgetjük pár napig tüzetesen.
Hosszú egy nap volt, merthát a kórházban nem siették el a dolgot, 3órát voltam ott a kicsivel. -
Jahno
veterán
Gondolom egy szép nagy darab vas nem túl érdekes sztori a híradóban, csak a haladó kategóriás kattantaknak. És még weben sem találtam róla képet, pedig megmásztam párat. Grillo úgyis szakszerűbben elmondja és tudja mire kell keresni :-D
Jatélleg, akartam írni. Ha már kattantak. Egyik kolléga mondja, hogy családból felgyűlt Neki egy komplett szerszámgyártó műhely vagy mi. Esztergák, marók, meg állványos és mindenféle cuccok és most kitalálta, hogy ne herdálják el, mert lehet a végén még valamit kezdene vele.
Erre mondja a másik srác, hogy Ő is hasonlóban utazik, ezer éve abból él, hogy tengelyeket, fogaskerekeket, léceket meg a fene tudja miket gyárt, csak kicsit kisebb méretben mert felé a legnagyobb eszterga 300 mm-es.
-
Jahno
veterán
Na, egyik haver írt:
"A legtöbb szervizben nincs is fékpad. Ahol van, ott is ritka, hogy fekcsere után mérnek. Szóval jó helyre jársz.
Amúgy ja, valamit kell rajta koptatni, a 100 km lehet túlzás, de van, hogy összerakod és tök szar az első pár tíz húsz km en. Oké, ha vilagvége és nem varos, és soaem fekezel mert orszaguton mész 5 faluval arrébb, akkor kell 100kmFügg amúgy autótól a tácsa gyartmanyatól a betét gyartmanyatól higy milyen alaposan tisztogattál el mindent, hogy mennyire lesz szar elsőnek az a fék.
Meg ugye a próbaut az szentírás, ott azért céltudatosan fékezgetnek vele, hogy kivsit össze kopjon, az is sokat számít ám.
Aki meg próbaut nelkül visszaad autót, az hülye.oké izzócsere nem, na de érted"Az 1es számú szerelőm próbaút nélkül adta vissza, az szinte biztos.
-
Samott
addikt
Jajistenem.

Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore café
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gaming notebook topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- További aktív témák...
- Xiaomi TV Box S 4k 2gen 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- KÜLÖNLEGES RITKASÁG! VADIÚJ Microsoft Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 512GB LEVENDULA 686g
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4173, 94% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung Galaxy A13 64GB /Független/Hibátlan/Új állapot/Számlával!/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)

).