- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen alaplapot vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Samott
addikt
válasz
qnadam #162058 üzenetére
En nem ismertem a csajt, de a Borival jol nyomta es a Fiukkal is ugyes volt: Fiúk x Sisi - Vadnyugati
Ugyanitt: #mithallgatszmost
-
zetor2000
őstag
válasz
qnadam #162004 üzenetére
Sokára lesz kész az egész, de megpróbálok képet lőni róla, ha kész.
Nekem is csoda lesz, ha elkészül... Olyan dolgok (csodák) is érkeznek, amiről nem is gondoltam volna, hogy felénk elérhető (úgy értem, a munkahelyem által, de hát na)...
M!ka (Yellowtec) 4 monitort tartó állvány, meg hozzá M!ka világítással bíró mikrofon állvány... elvileg ősz közepe-végére érkeznek... ezekért végtelen pénzt kérnek (~800K a monitor konzol, mire összelegózod... monitorok nélkül). -
zetor2000
őstag
válasz
qnadam #161990 üzenetére
Átlag munkahely...
Van egy rendezvényterem, ahol nekem képet-hangot mindent is kell produkálni (előadás kép és hanganyaga, projektor vetítés, rögzírtés stb...), mellé van egy "stúdió" helység, ott lesz némi átalakulás.
Amihez készült az ellőlapp, az BMD BiDi HDMI/SDI konverter. Még Micro USB-s.
Igazából nem tudom, mennyi fog kelleni, 12 kényelmesen elfér a rack előlapban 2U-n, de ennyi tuti nem fog kelleni.
A stúdióban van 2-3 cucc, aminek HDMI kijárata van, annak a jelét kell konvertálni SDIre, azt ha már rackbe szerelem a konvertereket, akkor legyen hely a zavartalan bővülésre.
Alapesetben HDMI->SDI a konverzió, de ha a konvertert megfordítom, akkor SDI->HDMI is lehet.Most ma mentem az előlapokért, még kell egy sín, ami a konvertereket tartja, az a héten tuti elkészül. Az alőlap kinn szárad az erkélyen, majdnem ugyanolyan színű, mint a konverter.
-
-szabi-
addikt
válasz
qnadam #161849 üzenetére
Lehet érdemes majd megnézni egy két ismertető videót.
Exportnál nem sok lehetőségem van.
Quality, Preset, Rate Control. Ennyi.
Még crf állítás sincs.
Erre készült egy overkill 94Mbps videó.
Ugyanezt x265 33Mbps hozta ki és nincs látható különbség.
Kódolási idő 23 perc kb annyi, mint megui ott 24 perc volt.
Viszont sokkal jobb, mint Shotcut 39 perc lassúsága.
Furcsa hogy Megui és Shotcut is x265 használ, azonos beállítások mellett mégis utóbbi mennyivel lassabb.
Erre majd rákeresek gondolom nem én vagyok az első akinek ez feltűnt.
Van 5 évnyi szerkesztési tapasztalatom Shotcut-tal, ha lenne megoldás nem erőltetném DaVinchi-t. -
Grillo
őstag
válasz
qnadam #161832 üzenetére
És milyen esztétikus is
Tegnap megjártuk az IKEÁt, mert még a konyhaprojekthez kellettek ajtók a szekrényre. Bakker, 6 ajtó (nem túl extra, törtfehér, 30-40x60 cm), zsanérok, ajtógomb majdnem 100 ezer. De legalább felment a helyére minden, még a vellanyt bekötöm ma, meg varázsolok valamit a minihifivel, osztán kész.
A bordásfal is stabilan áll, mondjuk rajtam kívül pont ki sem próbálta senki, így mondjuk biztosan nem lesznek statikai próblémák, csak bármilyenarányosan kicsit drága volt így. -
blueboi69
őstag
válasz
qnadam #161750 üzenetére
E39-ben cseréltem. Az ott igazi pain in the ass, mert a teleszkóp bemegy a tető alá. Sehonnan nem férsz hozzá, a teleszkóp benti része egy gömbra cuppan rá. Kb 20-30cm mélyen kellene olyan erőt kifejteni ami merőleges a tetőre.
Amikor megnéztem róla a DIY videot, ott ki volt vágva a tető, hogy tudják bemutatni a tényállást.Megcsináltam, de elég volt egyszer. Vagyis 2x, mert mindkét oldalt van. Cserébe jól néz ki, hogy nem látszódik a teleszkóp sehol.
-
Jahno
veterán
válasz
qnadam #161621 üzenetére
Ezt sokan nem tudták, Surfaces ismerősöknek is nem győztem magyarázni, hogy ha külön töltője van megy USBről, de powerbankról is simán. Mióta összevissza kétirányű, meg TB, meg tölt mindenféle feszültséggel és teljesítménnyel vagy lassan tán kiderül, hogy a 6700-ast ki tudom-e oldani sima dráúttal, akkor meg aztán főleg kavarc. Egy porton tölt, hálózat, monitor...
-
zetor2000
őstag
válasz
qnadam #161601 üzenetére
Az a baj, hogy az USB-C még eléggé kezdetleges alkalmazási fázisban van. Mobiloknál örül az ember, ha egyáltalán tölt, nemhogy adatkommunikációra legyen alkalmas.
Másnál meg láttam, hogy dobozka, azt képet-hangot oda-vissza, ethernettel, töltéssel, USB-C + USB-A hubbal hozza.
Szóval az, hogy USB-C van egy laptopon, és ott tölt, az egyelőre inkább kiváltság, mint sztenderd.Cégnél asztalomon most van egy MBP M4/16G/1TB, annak is még magsafe töltője van, nem USB-C / Thunderbolt. Pedig almáék azért általában először szokták így sz*patni a népet...
-
pitius
tag
válasz
qnadam #161601 üzenetére
Itthon:
65W USB-C-s Lenovo töltő jó a Dell USB-C-s laptophoz(Intel), tölti rendesen.
65W USB-C-s Dell töltő nem jó a Lenovo USB-C-s laptophoz(AMD), nem tölti.
ámde USB-C-s Dell töltő jó a Lenovo USB-C-s laptophoz(Intel) és tölti faszán.
és a két Lenovo töltő ugyanolyan(model/part number) és töltik is egymást, függetlenül attól, hogy melyik melyiké(az egyiken még van fólia, csak innen tudom, hogy melyikhez is tartozott eredetileg).
Most mondanám, hogy értem, de inkább nem. -
Jahno
veterán
válasz
qnadam #161418 üzenetére
Hátezaz. Csak a 14-140et és gépet is megszoktam, eredetileg a 18-300 lett volna a váltótársa. Majd eccer lesz mire tenni, vagy a G9et el lehet pattintani. Amit használtan vettem azon vannak mindenféle log licenszek, szóval reális lenne nagy levegőt venni oszt legalább 2 akkuval kitolni a piacra.
Na majd rácsapom a IIIasra és megnézem, hogy mi merre, mert leveszi 6 megapixelre a felbontást, de lehet nem fog zavarni. Csak APSC-n a megapixelre eső 450es gyutáv tetszetős lenne. Majd kikötök ott is, egyelőre csináljon pénzt az új vacak, aztán bekaphatom.
Zárat nem tudom, ezek mindent is utaztatnak, de szerintem csak falun belül. Budafoki az kvázi átvevő pont.
-
-szabi-
addikt
válasz
qnadam #161296 üzenetére
#161297 zetor2000
Köszi, köszi.
Meglepett, hogy a gyújtótávot nem mutatja a kijelzőn.
Illetve a kijelző alapból az érintős dolgokkal van tele a paramétereket csak félig lenyomásra mutatja.
Nem ismerek fel minden szimbólumot.
Hiányzik a vízszintjelző.
Bekapcsoláskor kattan a gépben vagy obiban valami.
Panát csendes módban használtam, itt a kép készítés elég hangos de a youtube szakértők azt mondták ne állítsam csendes módba mert akkor elektronic shutter-re vált.
Meg egyébként is minden miatt pittyeg ezt remélem ki tudom kapcsolni.
Jól láthatóan melegebb színekkel készíti a képeket.#161299 eattila
Én egy 4L kis oldaltáskával szoktam tekerni, a víz az külön van.
Ebbe bele szokott férni plusz póló, fejlámpa, stb és lx15.
Az új gép csak a kisebbik obival fér bele csak oldalfekvő pozícióban és nem nagyon kell mellérakni semmit.
Nem tudom mennyire fog ez tetszeni neki ha így hurcolászom, azért remélem ennyi strapát azért kibír. -
zetor2000
őstag
válasz
qnadam #161250 üzenetére
Hát, ha nem is "rozé", de vmi olyasmi. Eléggé máshogy készül, mint a rozébor...
Emlékeim szerint a neve a "rigó" vagy a "rigolettó", de ez egyáltalán nem biztos.Ezek szerint nem feltétlen ugyanaz a márka, de...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
qnadam #161049 üzenetére
Hazajöttünk Bakonybélből, ott voltunk egy hétvégét a baráti körrel. Reggelit ettem, 11 után indultunk bicajjal, az első 80 km-en csak víz volt a frissítés. Direkt alacsony pulzuson.
22,4 lett az átlag tempó, 130-as az átlag pulzus. Mivel nem a Cervéloval voltam és a jövő heti versenyre 24 km/h a minimális átlagtempó (Cervéloval ilyen tempónál is 1-1,5 km/h-val gyorsabb vagyok), ezért egész elégedett vagyok. Főleg, hogy ott 180 km-en lesz 550 méter szint emelkedés, ma meg 110 km-en volt 1830 méter... -
Jahno
veterán
válasz
qnadam #161169 üzenetére
Face csoportban is valaki elkezdte, aztán lihegtek a semmin. Meg ilyen tanácsokat adtak, hogy hostingba kell tenni. Hátnahát. Utána Sanyika meg nekem magyarázta a nemtommilyen gémer Asus alaplapján a villogó LEDeket, mikor előtte ugyanígy felsoroltam az Apolló, meg 460/860 sorozatokat, amikkel legózom. Ezeknek mindegy. Akkor is ha dőlt, meg akkor is ha nem. Ekkora méretben nálam továbbra is nagy számok mennek mentésre és akkor a nagyipari cuccok is meg tudnak lepni. Cohesityt is tönkrevertem, amint nekiláttam vele foglalkozni benyelte a Veritas :-D
-
Jahno
veterán
válasz
qnadam #161113 üzenetére
Á, én most ezekkel szórakozok 1.5 napja, elvileg itt egy vidéki webbank: [link] Ha megnyomom, akkor jobb oldalt ügyfél azonosítót kérne és be lehet lépni. Nekünk meg appot ajánlgat, ami a bank szerint is hülyeség mert nem így van ahogy látjuk. Vagy csak a support sem tud róla, hogy 5 perce leváltották az infrastruktúrát :-D
Már vagy 20. gép sokadik böngésző kombinációját nézem és kétszer megjelent, de belépni nem lehetett. Süti, inkognitó, egyéb nem műxik, de teljesen új gépen is ugyanez, tűzfal, vízfal, adblocker, nulla forintos probléma és nemmegy...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
qnadam #160987 üzenetére
Milyen bringa, milyen pedál?
Nekem pl. a kerék gyorszáras, nem kell szerszám. A Look pedálom imbuszos és villáskulcsos, mivel a Shimano hajtókaron van luk, ezért sima imbusz, egyébként vékony villáskulcs. Az FSA wattmérőn nincsen luk -> villáskulcsos, de nyomtáv szélesítő miatt elég a sima villáskulcs, nem kell vékony.
-
-szabi-
addikt
válasz
qnadam #160913 üzenetére
Egyenlőre csak ennyi van: Leállás és adatvesztés: minden tudnivaló.
Nem értek hozzá csak okoskodok, de én nem látok olyan nagy bajt ha az ember saját vasat üzemeltet. Kicsit 2000-es évek de attól még teljesen jó és minden az ellenőrzésük alatt van.
Nekem a tartalék szerver és biztonsági mentés tűnt a leggyengébb láncszemnek.#160915 Jahno
Ohh erről is annyi hozzászólás volt a facebookon.
Nagy részüket jó szándék vezette de egy kis vidéki statikus oldal backup-ja azért nem ugyanaz, mint egy ph backup, főleg a fórummal. -
Jahno
veterán
válasz
qnadam #160922 üzenetére
Ahamm. Kicsit besípolt, pánikoltam, nem vártam meg, míg rendesen lefolyik a tekenő aljára és hasra öntöttem bele "valamennyit". Azt hittem 4 liter kell bele, de gépkönyv szerint 3.2 Aztán szerencsére csövem pont belement, de ennél nagyobb fecskendő a gyógyszertárban sem volt. Unixban megspóroltam egy 7ezres leszívót, mert csak másnapra tudták volna szállítani. De legalább kiderült, hogy tudok cégként vásárolni a legjobb árkategóriában, az is valami. Aztán 6-10 milliliterenként leszívtam kb. 7 decit. Nem is ment lassan és hidegen sem volt olyan sűrű, mint azt vártam. Most majd rendszeresebben nézem, hogy mi merre.
-
-
2-More
tag
válasz
qnadam #160888 üzenetére
A hatóság ezt leszarja, beküldöd, és nem olvasható, akkor bekéri mégegyszer, ha floppyn, ha kőtáblán, akkor azon, és ha nem tudod előadni, meg fognak birságolni, mint a szart. Erre mennek rá, tudják, hogy lesz, ami ÚGYSEM lesz meg, mert minden ész és értelem ellen való. Lásd, a 30as tábla tövében a trafival a 2 rendőr, a 40 éve lezárt iparvágánynál.
Új hozzászólás Aktív témák
- Torrent meghívó kunyeráló
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen egeret válasszak?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Formula-1 humoros
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Asztali PC , i5 9500 , 1660 Super , 16GB DDR4 , 512GB SSD
- Dell Latitude 5410 Laptop 14", i5-10310U, 8 GB, 512 GB, Touch, Win11 - B
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- APC UPS 950VA (BX950MI-GR)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2137
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3127
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB Zalman N5 MF ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest