Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tim82

    nagyúr

    válasz MaxxDamage #64679 üzenetére

    Én úgy látom, hogy van, aki megcsinálta és van az upgrade-ről YouTube-videó is.

    Ugyan nem vagyok otthon a Dell-ek világában, de hasonló upgrade-t nemrég végeztem el egy mezei Thinkpad T520-on (dedikált videókártya nélküli változat), Core i5-2520M (TDP: 35W) -> Core i7-2670QM (TDP: 45W) cserével.

    Ott a következőket kellett figyelembe vennem az upgrade kapcsán - azért összegzem, mert feltételezem, hogy Te is hasonlókra kell, hogy számíts:
    - az eredeti 65W-os töltő innentől kevés lett, 90W-os töltőt kell használni
    - ha dokkolóval használom a gépet, oda a 90W-os töltő is kevés, be kellett szereznem 135W-os töltőt (dokkoló + 90W-os töltő kombónál nem elég a kraft, akkuról indul a gép, mintha nem is lenne dokkolón és töltőn)
    - a fogyasztás is megnőtt, tehát zabálja az akkut (kb. 2-3 órás üzemidejű 6 cellás akkum van, a négymagos i7-tel legfeljebb 2 óra hozható ki belőle, de ez nem volt szempont)
    - időnként hallható "nyöszörgés" hallatszik a laptopból (a jelenség coil whine néven ismert, én együtt tudok vele élni)
    - ha Windows 10-et használsz, gyakran fel fogja nyomni valamelyik háttérben futó folyamat amúgy tök indokolatlanul turbo órajelre az egyik magot, ami irgalmatlan melegedéshez vezet (90+ Celsius fok), én ezt úgy oldottam meg, hogy a Windows energaigazdálkodási beállításaiban az általam használt sémánál a CPU maximális órajelét/teljesítményét 99%-ra, ezzel kikapcsoltam gyakorlatilag a turbo core-t - azóta nem nagyon látom 70 fok fölé menni a CPU hőmérsékletét

    Cserébe gyors és kb. az én használatommal mindenre bőségesen elegendő teljesítményű gépet kaptam. A procicserére amúgy főleg az volt az okom, hogy legyen elég magom/szálam hobbiszinten virtuális gépekkel szórakozni, egyébként valószínűleg elég lett volna a kétmagos i7-es (pl. 2620M, 2640M) proci is.

    [ Szerkesztve ]

    "You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Új hozzászólás Aktív témák