Új hozzászólás Aktív témák
-
npera
addikt
Audi S5 Tesla motorral? Érdekes.
-
Jahno
veterán
Ma még csak négyen basztak le és kérnek számon a semmikért :-D
-
npera
addikt
-
Gabibácsi
őstag
válasz
halapidori #30062 üzenetére
Ehhez nem tudok mit hozzáfűzni csak hogy igen.
-
zetor2000
őstag
Bolti fagyiból tudsz jobbat - ami van idehaza?
Nekem meg bejön, szeretem a dióféléket tartalmazó fagyikat - így a makadámdióst is - ráadásul ebben van pár darabka grillázs, hogy feldobja az élvezetet. Szóval ne fikázzad azt, ami épp kéznél vanPersze, fagyiban van sokkal jobb, de azért vasárnap este nem biztos, hogy odaérek nyitvatartási időben. És tuti, hogy nem akarok bemenni a városba. Ez meg ott hívogatott a fagyasztóban.
-
Jahno
veterán
válasz
-NoVa- #30080 üzenetére
Ha sok van, akkor nincs baj, de általában a 10 személyes asztalra kimért falatkákat egyedül be bírom verni, hogy valami is legyen. Ha lehetőség van és előre tudom a felállást, akkor csapok előtte pár gíroszt a sarkon és kész, csak tudni kellene mire számítsunk. És egy részét ne merjük vacsorának hívni.
-
Jahno
veterán
válasz
BobaHWSW #30078 üzenetére
Én már ittam hasonló bort és viszkit is. A viszki az jó volt :wub: A kis adagos látványpékséget meg inkább tegyék kirakatba és akármerre, nekem meg adjanak egy jó adag marhaperkeltet és kész. Rendes sörrel, semmi 1.5 decis buziskodás. Koktélkodás is mehet, csak a látványkoncepciós izét ne hívja vacsorának.
-
BobaHWSW
aktív tag
Na ettunk olyan helyen amit Nova szeretne Jahno utalna. Amikor 7szer hoztak ki uber pici adagokat.
Bort nem mertem kerni. Voltak 3-5ezer dollaros/palack borok es brutal aluloltozottnek ereztem magam.
kaja zsenialis volt amugy meg inkabb csak kokteloztunk.
-
Jahno
veterán
válasz
halapidori #30076 üzenetére
Volt ott szociotanulmány, de dulván. Mondjuk az összekötőtisztnél sem volt minden rendben a fejben az biztos. Börtönőröket megértettem, laktanya pszichológus teljesen más világban élt, satöbbi, azért jajj. Nem véletlenül kellett bedarálni minden nyersanyagot és nem lehet nyilvános.... Ófakk. Mondjuk ezt pusztán érdeklődésből is megcsináltam volna.
-
Jahno
veterán
válasz
halapidori #30062 üzenetére
Én pár napra belevetettem magam sötét Borsodba, az elég szép mitavétel volt. És akkor voltak ilyen valóságsóba illő jelenetek, mikor este nagy nehezen rádumáltuk egy kötetlen kávézásra az összekötőket, Ő meg 5 perc után mondja, hogy izéééé, sürgős dolga van, menni kell. Jajjj, ne, alig bírtuk összehozni. És akkor mutatja az SMS-t az egyik ápoltjáról (amit természetesen nem láttunk), aki megírta melyik épületről fog este leugrani, mert nem bírja tovább és öngyilkos lesz. Neki ez rutin dolog, néha nem sokon múlik, de aki szól az segítséget kér és még menthető... Aztán másnapi iebédet egy 10+ éves lány szülése a buszmegállóban vagy hol szakította félbe. Két értelmes főnököm meg Ukrajna másik feléről érkezett, ott is első kézből mesélték, hogy ami kellett azt elvették, erő döntött, kész. Itt az egyetemen szocializálódtak, Nekik sikerült, másnak nem, de voltak szituációk amit megszokásból toltak, pld. valahol eléjük állt a jegyszedő, ezek meg csuklóból leverték, mert odahaza így szokták ha valaki akadékoskodik... Aztán börtönben a kiccsávó mikor mesél, hogy bent van 2 éve de nem baj, mert van egy pár hetes szép kislánya és ezért érdemes kitartani, szabadul és lesz család, tilláromhajj. Én csak odakint mertem rákérdezni a matekra, hogy ha 2 éve bent van, akkor mi, de ezt is megtanultam. Valamint lehet majd megmutatom videón, milyen a technika ördöge ebben a légkörben...
-
Jahno
veterán
-
zetor2000
őstag
Ben & Jerry-t még nem kóstoltam, de Keleföldön van egy hely, ahol árulnak. Majd ha odajutok, veszek valamit belőle.
A fehérvári úton szintén van egy jó kis fagyizó, csodaszép felszolgálóval...Olyan a fagyi, hogy ~10-12 perc után is még kemény a gombóc, nem csöpög, nem folyik.
Punto Gelato, de már KVzó, cukrászda, pizéria...
-
npera
addikt
válasz
zetor2000 #30060 üzenetére
Ez jó, eléggé tudom termelni befelé. A Häagen-Dazs elég tejszínes és édes, a hasonló Ben és Jerry nem annyira édes. Abból mondjuk a kedvencem a görög joghurtos és mézes, de a legtöbb Core-változat a karamellás középpel is atom jó.
Ha van svéd Lejonet och Björnen (kis göteborgi fagylaltműhely), akkor az is igen jó.
-
halapidori
tag
válasz
Gabibácsi #30052 üzenetére
Érdekes. Szerintem mi magyarok pszichésen-szociálisan elég rendesen le vagyunk maradva, de simán lehet, hogy keletebbre ez még rosszabb. Nagyanyám még nem ehetett egy asztalnál az étkezőben nagyapámnál, hanem kiszolgálta az Urát, és utána elfogyaszthatta a saját ebédjét a konyhában. Nógrád megyéről, 30-50-70 évvel ezelőttről van szó, nem 100-200 évvel ezelőttről. Nyilván nem egyedi eset, biztosan vannak enyhébb, de hasonló példák. Egy ilyen családban nevelkedett valakinek nem nagyon van jó mintája, amit követhetne...
Az oktatásban sincs igazán lehetőség arra (sajnos igény is csak ritkán), hogy a gyerekek lelki fejlődésével érdemben foglalkozzanak, biztos-nyugodt családi háttér egyre kevesebb, hát honnan tanulja meg szegény kisgyerek, hogy kell jól szeretni magát és másokat, vagy kapcsolatban lenni, hatékonyan kommunikálni.
Én úgy látom, az az általános, hogy sem a nő, sem a férfi nem ismeri eléggé magát és a szükségleteit ahhoz, hogy tudja, mi az, amire neki kell, mi az, amit ő tud adni, nemhogy eljutni addig, hogy lássa, mire és hogyan van szüksége a másiknak, vagy hogyan beszéljenek meg-oldjanak meg problémákat... Szóval a legegyszerűbb felszínes, de legalább rövid távon kielégítő kapcsolatokat (jó szex, sok pénz) keresni, mert az megy.Helyes, finom reggelit készítő orosz lányokat korlátlanul küldhetsz hozzánk is.
-
zetor2000
őstag
Komoly cucc a Lidlben, ha még van:
Én most kóstolgatom, nagyon tuti, némi grillázzsal fel van javítva.
-
npera
addikt
Ruszkik. Van benne pár különösen nagy sebességű és emiatt igen durva eset.
-
npera
addikt
Jó kommentek vannak....
Fülig José
2019.08.04 10:23:57még csak Győrig olvastam, de bazz: nem spiláztátok túl egy pöppet?! "utanfutó(!?!?!?), holbérejjek, mivelhúzzam, ráfutófék, hánylóerő, jajjistenemmmmm....."
a felülsz-mész- vigyorogsz nemmenő ma már..? nekem mind1, csak mondom.Hilux94
2019.08.04 13:53:28Csapatban motorozás a világ legjobb dolga, senkinek sem jó igazán, de legalább mindenkinek szar egy kicsit. Utassal különösen nagy élmény, neki nagyon szar, neked meg nyűg az elejétől végéig. Azok a pompás reggelek, délutánok, esték, amikor mindig várni kell valakire! Nincs is annál szebb! Az állandó cigi-kávé-pisi-zabaszünetek, ott csiszolódik össze igazán a csapat!
Akit a motorozásból nem a szociális onanizálás, hanem a motorozás érdekel, az túrázzon egyedül, mint a nagyfiúk és nagylányok.
-
Gabibácsi
őstag
válasz
ncc1701 #30049 üzenetére
Jó, ez is igaz, tele vagyunk szingli nőkkel, akik irrális elvárásokkal várják az izmos, milliomos pasit, 40 felett, nyújtani meg semmit nem tudnak, még elköteleződni sem akarnak. Csak randizni, pénzt költeni, kúrni.
Arra meg találni jobbakat isAz oroszok meg egyáltalán nem menekülnek, az enyémek pláne nem, a szöszi pl manager, harmincas, csinos okos, és nem érzi rosszul magát ott.
Én inkább a pasihiányra tippelek -
Gabibácsi
őstag
Felébredtem. Fárasztó két orosz lánnyal élni. De a másik tök jó reggelit tud csinálni, és ez is ilyen rajongós típus, nem értem, nálunk minden pasi egy bunkó állat lehet?
Árok party jó volt, megittam egy fél üveg jamesont, pár pálinkát, néhány sört, 5-6 62%-es tátrateát pedig nem szeretem, meg amire még nem emlékszem.
Hangom nincs a lásztninnyától, jahno érteni fogja. -
npera
addikt
Nova, megküzdöttem a polippal.
A kis 6 db AA-cellás akksitálcát megpróbáltam beüzemelni. A megfelelő polaritást rákötöttem egy 2S balansz csatira, aztán vártam a csodát. Jahnótól kaptam egy csodaszép multimétert, így elkezdtem méregetni a tálcát. Úgy néztem, hogy bizonyos rugók és terminálok között nem teljesen volt galvanikus kapcsolat. Ez egy lokális elektomos boltban árult 99 SEK-es tálca, vélhetően a legpocsékabb valami Kínából kábé 4x-es svéd áron. Alighanem kicsit naív voltam
Megpróbáltam átforrasztani a vezetéket közvetlenül a terminálra. Az egyik sikerült, a másiknál pedig gondatlanságból átolvadt a műanyagon a fém szem, amire a rugó kapcsolódik. Szóval kinyírtam.
De nem baj, mert korábban vettem egy Keystone Electronics tálcát, amibe 2 db 18650 cella mehet. Annak összekötöttem a lábait, + és - lábat egy oldalt.
Most még eléggé nullszaldós vagyok, mivel nem vettem mást. Ha 18650-irányba mennék, akkor kell 2, de inkább 4 db 18650-es cella és egy Voltcraft töltő. Utána viszont ereszd el a hajamat.
Ha szeretném használni a már meglévő IKEA Ladda 1000 mAh-s Eneloop cellákat, akkor lehetne venni egy minőségi Takachi MP36 AA-s tálcát a Conradból és arra forrasztani csatit.
Ha van letölthető PDF manual egy elektronikai cucchoz, akkor rögtön növekszik a bizodalmam.
-
Sipi-
őstag
Kimaradt, hogy centiméter. A konyhában van egy strangunk, aminek egyik oldalán konyhapult, másik oldalán keskeny szekrény és beépített hűtő van. A köztük lévő falra viszont pont jó lenne egy mágnestábla, mert az védne a leütésektől is (nem lenne csúnya a fal) és hasznos is lehetne.
-
npera
addikt
-
zetor2000
őstag
válasz
WiZARD #30036 üzenetére
Nem a komplett gépre értem, hogy csökkenhetne az ára, hanem az akku árára.
De nem csak info eszközök akku árai nem mennek lejjebb, hanem a szerszámgéphez való akku árak se nagyon.Az, hogy egy brand valami meg egy másik közt van árdifi, azt megértem. De két nagyjából azonos tudású akku közt is ennyi eltérés legyen...
A lítium ára esik, biztos az ioné meg megy fel
-
WiZARD
addikt
jogos, sorry nekem kimaradt a konkrétum, hogy a kobalt bányászat volt a téma akkor is. (csak a problémás gyárak rémlettek)
zetor2000: azért ezekben a cuccokban nem az akku a fő komponens, és az akkunak is csak az egyik alapanyagának áráról van szó (egy 85kwh Teslában ~7100x annyi akku van mint egy átlag mobilban.)
Mondjuk az akku összetétele se mind1, Tesla Model3 akkuban 2.8% a kobalt, VW ID3 akkuban 12-14%
-
Sipi-
őstag
Fehér színű, porfestett acéllemez kellene nekem 60x250-es (vagy 245) méretben. Nem kell kazánlemez, mágnestáblának lenne lakásban, tehát kb. 2 mm-es is elég.
Merre induljak? Nem találtam még olyan céget, ahol lehetne ilyet venni. -
eattila
őstag
-
ncc1701
veterán
Dudu, asszony lányának adtuk az egyik üveg pisztácia krémet. Azt írta szó szerint, h ehhez képest a nutella egy szaros bödön.
-
Jahno
veterán
válasz
WiZARD #30026 üzenetére
Előjött ez és az összes hasonló mellékes. Egy időben szerintem az volt a menő, ha valami cég ilyen "botrányba" keveredett és szakított a beszállítóval, jól megmondta, példát mutatott, és.... És minden ment tovább :-D
AÍma-Foxconn sem volt meg?
Alapanyagra tessék, itt van ez, de bármilyen témában simán vissza lehet nyúlni 20 évre, ami Kína, Tájföld, Fülöpék, Indonézia és hasonló társaik.
https://index.hu/gazdasag/2016/01/19/gyerekmunka_van_a_telefonjaban/
Aztán az elnyomottabb országokon kívül még híres nagy Amerikában is csak hümmögtek, mikor gyerekmunka volt a dohányföldön.
-
zetor2000
őstag
válasz
WiZARD #30026 üzenetére
És miért nem lesznek olcsóbbak a mobilok / laptopok / tabletek / szerszámok és egyéb akkus hordozható cuccok, amikor az egyik fő komponens ára eléggé zuhan?
És miért van az, hogy az egyik márka (Dell) akkuja ~10el drágább, mint a másiké? (Acer) Kapacitásra kábé egyformák, nagyjából ugyanaz a teljesítmény igény, amit ki kell szolgálni, de mégis drágább... -
WiZARD
addikt
Nagyobb és több akku kell egy elektromos autóba, de mobiloknál, notebookoknál, fényképezőknél, borotváknál és az összes többi liion akkus terméknél valahogy nem jött elő eddig (vagy csak én maradtam le róla), hogy az akkuhoz vajon honnan jön az alapanyag...
(ettől persze nem lesz jobb, vagy elfogadhatóbb, csak úgy eszembe jutott a témáról)
-
npera
addikt
-
npera
addikt
Ruszkik. Hozzák a formát. De a végén a "nemzetközi" (főleg amcsi) válogatás parádés.
-
npera
addikt
Ez egy elég durva oldala az egésznek, főleg a kobalt bányászata borzalmas állítólag. Vannak OEM-ek, ahol etikus nemesfémeket vásárolnak csak, a beszállítónak igazolnia kell (és auditálják), hogy nincs-e rabszolgamunka és gyerekmunka.
A teljes igazságot alighanem sosem fogom megtudni, de remélem, hogy vannak bányák ahol nem szétcincálják a szerencsétleneket.
-
npera
addikt
A kérdés az, hogy mi lehet a valóság.
Túl sokan szálltak be túl nagy lendülettel a lítium bányászatába, ennek hatására pedig erősen és tartósan zuhan a villanyautó-gyártáshoz is szükséges alkálifém ára. Bő egy éve esnek az árak, de várhatóan marad a csökkenés a következő években.
-
zetor2000
őstag
Én meg berúgtam ebédfőzés közben
Kezdetben jó ötletnek tűnt egy pohár Ballanitines finest, aztán a többi is, meg egy sör mellé. Aztán kaja, kajakóma, alvás, azt most "másnapos" vagyok jól. -
FőDudu
veterán
válasz
-NoVa- #30007 üzenetére
Most en is igy vagyok vele. Annak az ara amiben lakunk pont megvan, de ha valamire kell akkor megsem kell hitelt felvenni.
Van egyfajta szabadsag erzete. Persze ehhez az is kellett, hogy a lakasunk tulaja 10 eve azt mondja, azt csinalunk amit akarunk. Ez most mar a tietek.....
Pedig csak kepek felfurasara kerdeztem ra....
De nem szolnak bele semmibe, kb evente egyszer latjuk oket.
Lanyat es unokajat mondjuk naponta, masik unokaja most is itt furdik a fiammal, pedig alig ertunk meg haza. Szoval jo a viszony, barati. -
FőDudu
veterán
Megvolt a maszas.
Inkabb seta. 45 perc eroltetett menetben felfele, ugyanaz lefele 30-35 perc volt.Fent ittunk 1-1 sort, gyerek evett egy tisztesseges adag fott kolbaszt savanyu kaposztaval es kenyerrel.
Mas turisztok toltak a rumos teat, mert ofafent a tengerparti 28 helyett inkabb 20 fok volt.
Cipo kicsit feltorte a sarkam, de barmikor nekiallnek ujra. Szoval jo volt. Tolunk kb 18 kilometer, autopalyaval egyutt kb 35.
Amugy meg mindig durva sorok allnak a hataron ki es befele is. Kikerultuk oket, hazaertunk yooool.
-
-
Jahno
veterán
válasz
FőDudu #30003 üzenetére
Legtöbb cégnél meg inkább azokat tudják szarrá szopatni. Lehet Svájcban már megjött az eszük és igazuk van. Gyakornokokkal itt is beszéltem, nagy része nem szeretne a cégnél maradni, mondván nem olyan sok az a pénz és főleg ez az északázós túlmunkás kavarós környezet, ami nem az igazi. Inkább kicsit lógnak a levegőben, körbenéznek, tájékozódnak. Ha így nézem, akkor igazuk van, ne nézzen a cég senkit palimadárnak...
-
Jahno
veterán
Nekem meg szembejött egy szimpi állásajánlat, aztán most kalapálnám össze a jelentkezést, csak nem tudom... Város közepén vannak, az bejárni jó. Pár 10 fős cég, közepes cégeknek szerveznek/összeraknak/üzemeltetnek, szóval érdekes is lehet. Sokat rohangálni állítólag nem kell, de azért ezeket az állítólagokat és egyebeket már kezdem másképp gondolni. 30%os fizu különbség kérdéses lehet, kiírás alapján a feladatot le bírom küzdeni, némi tanulási lehetőség adott, a szint lépés a következő érdekes kérdéskör, olyan a környékemen úgysem létezik.
-
FőDudu
veterán
válasz
Grillo #29997 üzenetére
Nemet es svajci kollegakkal beszelgettem, altalanos trendkent jellemeztek, hogy a mai fiatalok nem akarnak dolgozni. Hiaba marad meg mondjuk tisztan 2000 Chf/Eur (mindenfele levonas/ado/tb/lakaskoltseg utan), az nem eleg, illetve nem akarnak dolgozni, mert ugyis eltart a csalad/allam/stb...
Mai fiatalok inkabb elmenyeket gyujtenek, utaznak, utazasok kozott esetleg dolgoznak.
Megvaltozott a vilag.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged