Hirdetés
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen monitort vegyek?
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
válasz
blueboi69 #123497 üzenetére
Pólóból nekem is több kell, mert koszos lesz
Cipő az elég, egész évet kihúznám ugyanabban ha nem rúgnám rommá.
Most lassan megállapodtam gatyával is. Felgyűlt három teljesen egyforma, amiből kettőt rögtön sikerült összebaszni, szóval egyikben még járhatok dolgozóba. Ahhoz vettem tartós cipőt és kész. Most az egyéb munkás/csavargós bakancson szenvedek megint, mert olcsóbb nincs, gyanítom a drágább is elfogy 5 hónap alatt aztán maradnak a 70ezres túrabakancsok, aminél szintén nem vagyok meggyőződve, hogy annyival tartósabb lesz.
Világ legbonyolultabb problémái
Asszony még megpróbálja egyik gatyám bújtatóit szélesebbre varrni, hogy belemenjen az övem, aztán talán meg is vagyunk. Akkor lehet veszek még 1-2 ilyet, következő 5 évre meg legyen kuss a beszerzésekkel.
-
-NoVa-
addikt
válasz
blueboi69 #123494 üzenetére
Pár váltás jól átszellőző, rétegesen használható merino cucc meg némi telefontöltő, és apróságok kb egy fél táskát ha kitesznek. Asszony hasonlóképp, fürdőizék, kompaktabb törölközők, gyógyszerek kiteszik a másik felét. Gyerekeknek hasonlóan, némi játék még belefér, nyaralni más mi kéne. Úgyis valahol a világ végén nézünk mókust vagy követ, vagy hegyet, vizet, várost, kultúrát. Északabbi/nyugatabbi népektől látok inkább hasonló hozzáállású utazókat bőven, itt jellemzőbb a plafonig megrakott kombira pakolt tetőcsomagtartó, és utánfutón még a betonkeverő, disznóperzselő meg a hurkatöltő is elfér.
-
blueboi69
őstag
Sőt, hát belegondolok, múlthéten mentek 1 hétre nyíregyre, befért a cucc (nekem nem volt) és kutyákat sem vittük, de a fiestaba befértünk.
-
Jahno
veterán
válasz
blueboi69 #123494 üzenetére
Most nyaralásnál gondolkoztam, hogy leképezem a csomagot, de aztán inkább nem
Magamnak vittem fél tonna fotómasinát meg akkut, hogy következő hétre el legyenek töltőn, ha gyereknek ingerenciája van akkor vagy csinálunk valami művészfilmet vagy nem, útközben kaptam még egy fél postányi egyéb cuccot és kész is, 3 nagy táska csak ilyen állatságoknak.
-
blueboi69
őstag
válasz
npera #123481 üzenetére
Jó, hát egy gokart is jó, mégis nekem elég szenvedős beleülni. Na meg az ülés is nagyon jól tart, csak esélytelen a hátul verekedő gyerekekhez odanyúlni, vagy zsepit, innivalót, játékot odaadni nekik.
Használt céges verdák közt van egy nagyon szép bordó új smax, 80ezer km-rel és a szervíztörténet szerint már 3x trélerezték
Amúgy saját autónak sztem egy prius plus lenne ideális, tudjam otthon is tölteni. Dehát ez valszeg sosem fog teljesülni.
-
blueboi69
őstag
Nyugalom nyugalom, nem raboltak el az ufók, vagy nem tudok róla.
Az smax elég magasan volt, kicsit több mint fél év alatt fullra megszoktam, hogy jobban átlátni a forgalmat és nem kell alacsonyra ülni.
Nem csak az ülés, hanem gyereket bekötni elég fos, mert be kell hajolni. Smaxnál pont jó magasságban voltak a gyerekek, fiestanál már szívás, mikor be kell hajolni. Nem is értem az övcsat miért nem kívül van, az ajtónál, na mindegy.
Ja és az smax nem dülöngélt egyáltalán, kurvajó futóműve volt. Szóval azóta elkényelmesedtem, ez van.
-
npera
addikt
válasz
-NoVa- #123490 üzenetére
Tükrök is nőttek, meg az abroncsok agyhalott méretre. Míg az ablakok lőrésre szűkülnek egyes kocsikon.
Felülről nézve a tető is nevetséges méretű. Hatalmas hőcsapda fekete felületek, aztán a kocsi láva hőmérsékletűre hevül belül. Szellőztetni nem lehet, mert huhog azonnal....
-
-NoVa-
addikt
válasz
WiZARD #123487 üzenetére
Ez ilyen világhozzáállási izé. Jobban összecsukható babakocsi olcsóbb, mint autót cserélni és egész évben szívni egy hosszított kombi parkolásával meg centizgetésével. Tetőbox meg jól jött akkor, amikor még összecsukható gyerekágyat meg fürdetőkádat is kellett vinni, és a fél világot, de az gyerekenként nagyjából egy év, szintén nem akkora időszak, hogy indokoljon egy fehér Transportert.
-
Sipi-
őstag
Azt hiszem kijelenthetem így kb. egy hónapos együttélés után, hogy nem szeretem az új céges laptopomat. Nincs hangja a beépített hangszórónak (HP nem certifikálta erre a bios-ra az ubuntu-t és az ubuntu hiába látja a hangkártyát, hanem nem jön ki belőle). A másik szintén bosszantó dolog, hogy normál gépelés közben már harmadjára fordult elő, hogy bekapcsolta az airplane módot. Szerencsére, ha elég gyors vagyok, akkor nem szakad meg a VPN...
-
npera
addikt
válasz
WiZARD #123477 üzenetére
Beszállni teljesen jó az M3, a MY szerintem akkor "kell", ha a csomagtér nyílása akadály valami miatt. De Nova óta tudjuk, hogy az S60 sem akadály családos nyaralásra, bár ő a felfújható gumicsónakot asszem a tengerparton fújja fel, szóval a Mondeo és Superb csomagtere nem feltétel....
-
-NoVa-
addikt
-
npera
addikt
válasz
WiZARD #123473 üzenetére
Ja, olyankor full ABS fékezés van, ha elég közel van hozzád, akkor még levegőt sem tud venni, hogy elkezdjen ordítani és már vége is van a manővernek
Én igyekszem a standard svéd 3-másodperces követési távolságot tartani. Akkor kisebb a kavicsfelverődés esélye, van időd reagálni és látod, ha valami felett átmegy az előtted haladó (úttesten valami kacat). Ennél közelebb csak a rizikót növeli.
Ha nagyon akarnám, akkor tudnék 1-méteres távot is tartani, akkor a kavicsfelverődés esélye szintén alacsony, de minden más rizikó viszont agyhalottul magas, szóval értelme semmi
-
WiZARD
addikt
válasz
blueboi69 #123475 üzenetére
Az a baj hogy alacsony?
Ilyen rokkant vagy ennyi idősen? Mert hogy faterom mindjárt 70 évesen azt mondja hogy az M3 túl alacsony neki, az egy dolog...Pont napokban fantáziáltam, hogy MY gyerekek miatt jó lehetne M3 helyett majd valamikor, de nem érzem magam nyugger papának hogy SUV akár csak felmerüljön és nekem nem kell magas autó. Szóval inkább asszonynak kell majd egyszer valami nagyobb és max azzal megyünk ha enyémbe nem férünk be.
Leafbe ülve is úgy érzem magam mintha az emeleten ülnék. -
Jahno
veterán
válasz
-NoVa- #123465 üzenetére
Viszont országos szinten lassan általános lett, itt-ott megmozgolódnak de úgy látszik erre van igény. Aztán majd lesz valami. Meg persze a gyagya ellentábor, akik nem értik és nem is akarják, vagy csak a fizetéseken ugrálnak holott nem csak erről szól.
Minden napra új repülő [link]
-
Jahno
veterán
válasz
Samott #123460 üzenetére
Ez nem megfejtendő kérdés volt, hanem utasítás (:- És természetesen van ajánlott hely, ahova rögtön vinni is lehetne mindent...
Kezdett jól kijönni az ember ezzel a NISZ/KIFÜmindenféle vonallal, erre megkavarják. Na majd holnapra jön újabb meglepetés az tuti. Vagy még ma délelőtt
-
blueboi69
őstag
válasz
Sipi- #123461 üzenetére
"Új Ceed kombi, 1.5-ös benzinessel (159 LE), kész, keresgélés letudva."
és ez az amúgy ami tutira beleférnekérdés, hogy az jó autó-e.
Azon matekoznak, hogy megdrágultak az autók és év elején ugyanebből az összegből egy proceed is simán megvolt, most meg marhára nem. Mármint a nagyobb családi autók közül.
-
Samott
addikt
válasz
blueboi69 #123455 üzenetére
Ezt a hasznaltat nem ertem. Nem ugy van hogy a cegnek van szerzodese egy lizingceggel es a beosztasodhoz merve valaszthatsz a kinalatbol? Vagy valamelyik kollega levetett ceges autojat is megkaphatod igy? Mert az nem tunik jarhato dolognak hogy kimesz az autopicra es megveszed ceges szamlara...
-
Jahno
veterán
válasz
-igu- #123452 üzenetére
Ó hát na, most, hogy itthonról kiszórtam a szervereim és Európába költözött minden, ami hanyatlik ugyan, de én jobb és olcsóbb szolgáltatást kapok, nekiláttam rendbe szedni az ügyfélkört is kitalálni, hogy akkor fizethetnének is akár...
Talán idézhetem a levelet, lehet mostanában sokan kaptak ilyesmit, ez nem céges titok hanem magánállatkertes:
"Csak magyarországi szerveren lehet elhelyezni a szolgáltatásokat! A jelenlegi honlap szolgáltató szervere sérülékeny, ezért a honlap és a levelező rendszer nagy veszélyben van. Javaslom vegyék fel a kapcsolatot a szolgáltatóval és szólítsák fel a honlap és a levelező fiók (domain) biztonságos , magyarországi tárhelyre történő áthelyezését."
Hátfaszom.
-
blueboi69
őstag
-
npera
addikt
Nagy kedvencem, amikor halad a forgalom valamennyivel és jön mögöttem a spílermájszter olyan közel, hogy nem látom a fényszórót. Előttem folyamatos sor, ami halad valamennyivel. Egy sáv. És tol, meg melegíti a gumikat. Ilyenkor lemosom neki az ablakot, ha már kezd elég lenni belőle. Vagy veszi a lapot vagy nem.
Volt már olyan, hogy szépen finoman lelassítottam, megálltam és mutattam neki, hogy kikerülhet. Akár index, vagy udvariasan koreografálva karral, hogy tessék haladni. Olyankor csak néznek bután. Vagy propán.
-
-igu-
addikt
#sarki kopkodo
-
Samott
addikt
-
npera
addikt
válasz
WiZARD #123447 üzenetére
FPV tapasztalat. Bár a kamera SD csak, de a goggleben nézve elképesztő jó a kép, apró részletek is átjönnek. A memóriakártyára lementetett "nyers" anyag már tömörítve van mp4-ben (264-es tömörítés 30 fps), az már ront rajta. Ha azt feldolgozom és feltöltöm fésztyúbra, akkor az meg kábé kinyírja a minőséget.
A kocsi a nyers jelfolyamot dolgozza fel, én arra tippelnék, hogy erősen szenzorfúziós elven. Amit lát, meg "hall" (szonár, radar ha van benne), meg navigációból segédadat. Amit dekódolt az megy is fel a felhőbe, aztán big data fut az analízis a klászterben. Amit az SD-kártyára lement az egy erősen lebutított extrakt.
-
WiZARD
addikt
válasz
npera #123443 üzenetére
Ott csak 22:00-05:00 van 30as korlátozás, csak nem látszik a kiegészítő tábla. (a driver előttem ment vagy 10km-en keresztül, végig agyatlanul tolta, de sehol nem jutott előrébb
)
Azt nem értem, ha ilyen fos a kamera, akkor ő ebből mégis hogyan tudja elolvasni/értelmezni, mert tudni szokta mit jelentenek ezek. (ez talán nem offline navi adatból jön) Bár van másik 2 előre néző, lehet azok segítenek.
-
zetor2000
őstag
válasz
ezittketto #123419 üzenetére
M.2 sata nyűgre gyanakszom, hogy azt nem szereti a windows megismerni. Szedj le vadi új installerilonát, azt azzal. Ha azzal sem, akkor lenovo fórum a probléma leírással… cannot install windows10 ssd not recognized vagy ilyesminkeresőszóval.
-
Jahno
veterán
Ez ugyan a többiek érdeme, de elkészült a kutyás kisfilm is. Én csak felét kúsztam végig a pályának, de azt nagy cuccal. És akármerről nézve is orbitális hülyeségnek néz ki meg szívásnak, de úgyis tudjuk, hogy jövőre újra ott lesz mindenki :-D
Ami mellékszál, hogy itt látszanak az akadályok, meg azért eleve terepen 8-9 kilométer az egész pálya. Ezt a leggyorsabbnak 30 percen belül sikerült teljesítenie, így már tudjuk hol a helyünk :-D
Másik meglepő, hogy volt egy vak csapatunk is.
-
WiZARD
addikt
kocsiból végre behoztam ssd-t, itt az elmúlt hetek dashcam termése:
egy biciklis átmegy a zöld lámpánál
egy autó megáll a piros lámpánál
egy pluginhibrid (zöld rendszámos) 5ös bmw (g30) az autópályánA tesla kamerája meg szar minőség, de legalább van...
-
Samott
addikt
válasz
Jahno #123434 üzenetére
Ebben nincs semmi extra, prizmatikus LiFePo4 akksirol beszelunk, az volt az eredeti linken is. Pont az a lenyege hogy ez a kemia ilyen csomagolasban biztonsagos, pont azokkal van osszehasonlitva amik gondot okozhatnak.
Nehezebb mint a kobaltos cuccok, nem szereti a hideget, de tobb ciklust bir. Sokkal tobbet.
-
npera
addikt
válasz
ezittketto #123431 üzenetére
Igen, csak ha egy házban elkezd égni "finoman", akkor is elég durván le tud égni az egész ingatlan tőle.
-
Samott
addikt
-
Jahno
veterán
válasz
ezittketto #123431 üzenetére
Jaja, nem szúró lánggal, hanem simán csak ég, mint egy lítiumos átlagos:
-
Jahno
veterán
válasz
npera #123429 üzenetére
Múlt hónapban láthattuk ugye (:- Ezt ezer éve emlegetem, hogy megújulók melletti puffernek jó, hogy ha jön a felhő akkor megmaradjon az 50 Hz, folyamatos feltölt/lemerít opciókra nem túl jó, főleg nem hosszabb távon. De persze ok, ne merítsük le terljesen, telepítsünk 4x annyit, mint az igény. Na, akkor meg az lesz occsó. Ebből jól kijönni nehéz.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Samott #123361 üzenetére
Ezzel csak az a para, hogy a LiFePo akksi kb. 2000 teljes töltési ciklust bír, vagy kb. 6000-ret, ha csak felét használod. Ha 1,2 millió HUF (otthon tákolva, garancia nélkül) egy 15 kWh-modul, akkor az kb. 30-45 MWh kapacitás teljes élettartamra. Az már önmagában 26-40 Ft/kWh költség és akkor ez még csak az akku...
-
Jahno
veterán
válasz
ezittketto #123423 üzenetére
Akkor mindegy
-
Jahno
veterán
válasz
Uefi baja kesz annak. Vagy írd meg a pent HP utiljával / Rufussal. Mivel csináltad anno?
-
ezittketto
tag
válasz
NauTiLUS_HUN #123422 üzenetére
Volt itt már minden
De hálisten úgy nézk ki, hogy új RUFUS-al telepítve végre sikerült elindítanom.
Csak azért nem értem, mert eddig ilyen gondom nem volt még egy Laptopnál/PC-nél sem.
Köszönöm a segítő szándékot mindenkinek!! -
NauTiLUS_HUN
tag
válasz
Itt ilyen drótokat nyomnak a gépbe, ez volt már?
https://www.youtube.com/watch?v=yORsaR8tRlw -
blueboi69
őstag
válasz
usb 2.0 vagy usb3 a pendrive? Mert én már futottam bele olyanba, hogy csak 2.0-ról tudott bootolni.
-
ezittketto
tag
Lkéne egy kis segítség!
Haverom vett egy új Lenovo Ideapad Gaming 3 15IHU6 típusú laptopot operációs rendszer nélkül.
Próbálnám telepíteni USB-n keresztül a Windowst, de nem látja a pendrive-ot a bootolható eszközök között.
A secure boot-ot disabled-re raktam és EZ alapján az Intel VMD controller-t kikapcsoltam, de ott hiába oldotta meg ez utóbbi a problémát, nálunk sajnos még mindig nem látszik a pendrive.
(Amúgy ezzel a pendrivval már kismilliárd gépre felraktam a Windows-t, úgyhogy nem gondolom, hogy azzal van a gond.)Mit tegyek, hogyan tovább?
-
válasz
fatpingvin #123407 üzenetére
egy gyári dvd nagyban vetítve is egész korrektül tud kinézni (bár látszik, hogy nem hd), az xvidek meg egyrétegűre tömörített dvd-k között már elég nagy a szórás.
-
Jahno
veterán
válasz
Samott #123401 üzenetére
Én a VHSeket nézegetem a polcon, hogy mi mindent lehetne a helyére tenni
De DVDből is van tonna, asszony szépen kiírta és katalogizálta. Szoftvereket megkopasztottam, persze ment a szokásos, hogy ahogy beletöröltem a vincsiken is, egyből kellett NT4 meg Win2000 meg ilyen hülyeségek. Xvidesekből minden lendüéletvételkor 30%ot dobok ki, így lassabban fogy.
Amúgy ha valami régi, de eredeti szoftver vagy játék akkor jöhet nekem is, ki tudja mi van benne vagy mire lesz jó. Vannak furcsa emberek a világban, furcsa igényekkel
-
Samott
addikt
Bobara en is kovancsi lennek, remelem jol van.
-
Samott
addikt
válasz
fatpingvin #123402 üzenetére
Jaja, ezeknek a fele is dobozban volt cimkevel mindennel. De eszedbe ne jusson rippelgetni oket, amibol van 1080p mkv, azt toltsd le. Es azt orizgesd ha te is gyujtogeto lelek vagy.
-
Samott
addikt
Elkezdtem nyugdijazni a lemezgyujtemenyem (CD+DVD), mert mar nincs mivel lejatszani oket. 500+ lemez megy a kukaba. Regi irt DVD-k, szoftverek, jatekok (szerintem mar nem is hasznalok lopott szotvert). Meglepoen sok volt meg olvashato beloluk. Amit kellett lementettem, backupoltam ahogy kell. Ami film kell megvan 1080p-ben, felesleges orizgetni az irt DVD-t meg az xvid-et orizgetni ugyanabbol. Mar reg meg kellett volna tennem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Kedvenc zene a mai napra
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen routert?
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
- Napelem
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T560 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L15 Gen2 Magyar - Ryzen 7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ZOTAC TRINITY OC RTX 3090 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest