- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED monitor topik
- E-book olvasók
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
válasz
2-More #158787 üzenetére
Á, véresen komolyan kell csinálni, G Nerciből lenéző pillantásokat vetve az utca népére. Még van pár hónapom a maradék szétlopható szóróvagyonból lecsípni egy szeletet, mielőtt a népharag megkoronázza a Duna jegén a despotát, vagy legalábbis vakon elkezd valami másikban hinni ugyanolyan kritikátlanul egy darabig. Múltkor dobtam be a fülestopicba poénból válasz illusztrációnak ezt:
-
-NoVa-
veterán
válasz
Jahno #158779 üzenetére
Természetes hülyeséget használtam hozzá. Egyébként rétegenként ellentétes irányban tekercselt germán nagy tisztaságú Nexans rézdraúton fut benne a hang, amit Japán gyémánt szerszámfejen át húztak mikronprecizitású sima felületűre, ésatöbbi blablabla. Hozza a nagyon drága egyéb vackaim hangját, kiülhetek vele highend kiállításra eltartott kisujjal barista kávét iszogatva. Megalapítom a Nemzeti fülhallgatógyárat mostmá, hol a milliárdjaim!
-
-NoVa-
veterán
#minhallgatod/#mámeginmitépítetté
A kiforrott dolgokon sokat nem változtattam. A géppel mart szantálfa ház bevált. A 600 Ohmos beryllium drivereket szeretem, de ez most más gyártótól, más minőségben, más árkategóriában fut. Könnyebb, merevebb membrán, erősebb mágnesekkel. Dupla Helmholtz rezonátorkamrával hangolva, jóval több csillapítást használtam benne, mint az elődben. Az előző analóg, kellemes hangkarakteréről lekerült pár réteg fátyol, közvetlen, érzelmes, őszinte előadással játszik. Amikor az Infaustus elkészült, nem gondoltam, hogy egyhamar felül tudom múlni, főleg nem ekkora léptékben. Persze, pusztán a nyersanyagköltsége is jóval több, mint amennyit az elődért kértem késztermékként, úgyhogy ezt szerintem nem nagyon fogom sorozatgyártani, max mutogatom lelkes érdeklődőknek -
-NoVa-
veterán
válasz
Jahno #158773 üzenetére
Én amúgy azt nem értem, hogy... Most odaesett Handras, és lelkes, izé, stb. De 20 éve ha odamentél egy Ázsiai nagyváros forgalmas soksávos útjai mellé, pont ugyanaz volt az élmény, csöndes. Sokkal csöndesebb, mint Büdipesten, mert nem volt divat arrafelé a dízel. Mentes volt attól a mély, átható búgó rezonanciától, ami kitölti itt a közterületeket.
Aztán hogy egy normális benzines (nem túlmérezett Subaru boxermotor), vagy villanyautó, elég nehéz megmondani, hogy melyik halkabb. Amennyit visít a hűtés és az elektromos minden, egy átlagos 1.4-es apró benzines tonna alatti autó kevesebbet zajong mozgás közben. -
-NoVa-
veterán
válasz
2-More #158714 üzenetére
100 éve már megvolt a ház, kb hasonló kialakításban, de gondolom egyfelől a kutya kint lihegne a kertben árnyékban, nem a lábamnál, én meg nem egy Herman Miller lócán üldögélnék a légkondi hűvösében, de azért a vastag falak hőtartása miatt meggondolnám, hogy itthon bosszankodjak a wifi hiányán, vagy Kaffka Margit / Krúdy Gyula / Kodály Zoltán jellegű arcokkal lógjak a környéken.
-
-NoVa-
veterán
válasz
2-More #158634 üzenetére
A vége úgyis a kontentfogyasztó fejében áll össze, és dől el, mire fókuszál. A gyesznyókirángatós csirkezsákolós népség az nekem az agglomerációs falvak borvirágos világa, távolabb, és főleg régebbi öregek még gondoskodóbban álltak hozzá a jószághoz. De ott is végtelen a minőségi szórás, az ember sokféle.
-
-NoVa-
veterán
válasz
2-More #158631 üzenetére
Szerettem Fekete István tempóját, kicsit a vidéki nagyapám világába, idejébe, néha nyers, néha kegyetlen, mégis természetes, a dolgok egymásra utaltságát és rendjét elfogadó világban jó volt elmerülni.
Bödőcs foglalja még össze jól ezeket, ami városi óvodásnak a világ csodája, azt falun feldolgozzák vagy kiirtják. Nyuszi? Fejbevágni, nyúzni, ragu lesz. Egérke? Mérget neki! Meztelencsiga? Cefrébe vele! stb.
-
-NoVa-
veterán
válasz
blueboi69 #158621 üzenetére
Ezek a kontrolleres touchscreenes finommotorikai korrdinációs izék is pozitívan hatnak a gondolkodásra, mint a hangszer, csak itt tartalomfogyasztás történik közben, nem tartalomelőállítás, ez a része azért még egy plusz pont a zenélésnél. Aztán a hegedű, kürt nálam sem tett annyira rosszat, amikor gamepad vagy telefonos FPS kerül a kezembe, nem vagyok épp elveszve. Az meg, hogy közben olyan dolgokat forrasztok, amihez 5x-ös nagyítót kell felvennem, hogy lássam, pedig sosem gondoltam, hogy van kézügyességem, na az is inkább ilyenekre vezethető vissza. De akkor a drónvezetést is dobjuk ide ugye, stb. Bármi jól jöhet bárhol.
-
-NoVa-
veterán
válasz
2-More #158607 üzenetére
Nekem talán negyedikben az ollókezű Edward volt az osztályprogam moziban, meg persze a hegy gyomrábanra emlékszem, de inkább izgalmasként, mint félelmetesként.
Ellenben az Alien 3 moziban 12 évesen apámmal, az hatásosabb és maradandóbb élmény volt. Az a minőségi, rétegezett történet, ahol a rosszakban opcionálisan van emberség, a pusztításra teremtett gyilkos ösztönlénynél pedig sokkal félelmetesebb a nagytőke embertelen profitorientáltsága. Na azt a fajta scifit utána is előszeretettel fogyasztottam, mindegy, hogy Robocop, ahol még azután is be kell menned másnap dolgozni, hogy szarrá lőttek és meghaltál, vagy épp Starship Troopers. Szóval volt hatása. -
-NoVa-
veterán
válasz
eattila #158439 üzenetére
Nemcsak a küllem madár, a featurekészlet is. Már röpködnek az udvaron, az anyjuk meg tornatanárként füttyög nekik.
Performance review.
Április végétől állt össze a fészek nagyjából. Május 7-én már gyakran maradt a fészken kotlani az anyjuk, május 16-án keltek ki. Két hét a kikeléstől a repülésig, 5 fióka, 100% túlélési arány. -
-NoVa-
veterán
válasz
2-More #158254 üzenetére
Jah, a Rambot könyvben imádtam gyerekként, aztán a filmnek neki sem álltam, úgy teljes. Néha jó érzéssel állok meg ilyenekkel, Westworld első évada után sem vártam a következőt, hallottam hogy kijött, de nem rontottam el az élményt. Bezzeg a Robocop-ból csakazértis végigszenvedtem az összes epizódot a lejtőn, amikor épp szarban búvárkodni volt kedvem.
-
-NoVa-
veterán
válasz
blueboi69 #158250 üzenetére
Jah, a fiam is Ninjago mániás, Lego-ban, kártyákban, és a fejében kialakult mesében, amiket a többiektől hallott sztorifoszlányokból épített ki magának a fantáziájában. Szerintem soha egyetlen epizódot nem látott belőle, és ez így mindenkinek jobb.
Azért persze vannak napok, amikor épp az lenne a vágya, hogy egy telefon/tablet fényében fürödve lepje meg az esti lefekvés ideje, máskor meg ki nem akar szakadni a könyvéből, vagy a homokozóból, vagy kutyát nyúz, gyerek. Jól.
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
válasz
eattila #158006 üzenetére
Sógor anno elment pár havas csúcsos mászásra Erőss Zsolt vezetésével, aztán túllelkesült , és nekiáltt belelovallni magát, hogy felmegy az Everestre. Hetekig pörgött rajta, aztán elvittem bringázni. A hármashatárhegy meredekebb részein ő lihegve szenvedett felfelé, én meg egy keréken tekerve nyugodtan lélegezve magyaráztam neki valami lényegtelent, elég nagy volt a kontraszt hozzá, hogy soha többet ne hozza szóba a magashegyi témát, megértette, hogy csak magához képest került formába.
-
-NoVa-
veterán
Eleinte fórumtalálkozókra nem nagyon jutottam el, aztán inkább szerveztünk pár fórumos kirándulós mászkálós kört Szentendre fölé a hegyvidékre Tiával, oda már meglepően sokan csatlakoztak. Valaki anno levideózott, ahogy az ölemben cipelem át a komondort a patakon, a víz az pont nem a kedvence. Utána a végtelen sok bringás köröktől a munkahelyekig kicsi volt a világ, máskor meg épp kinyílt tágasan sok országnyira, zajlik az élet. Az a jó, hogy akárkivel találkozok személyesen, mintha 5 perce láttam volna utoljára, max hirtelen kicsit öregebbnek nézünk ki, aztán ugyanúgy folytatódik a beszélgetés.
-
-NoVa-
veterán
válasz
-igu- #157978 üzenetére
Hujjujj. Mentségére szóljon néma csönd, több érvet nem tudok felsorolni. Egyfelől lehet két oldalról tájékozódni, súlyozni, igazságmagokat figyelembe venni a maguk kontextusában, mindenkit a maga szaráért a maga helyén útálni, kellő távolságból kényelmesen kialakítani valami véleményt, meg minden, akár érvelni, vagy kiállni valami mellett. Még egyet sem kell érteni, úgy szép a világ, ha színes. De hisztis sértődékeny picsának lenni a barátaival, na azt mégis mi a fenének.
-
-
-NoVa-
veterán
Nincs default feketelista, helyben tárolja, aztán a pluginra kattintva hozzá lehet adni, kivenni belőle, kész. Oldalfüggetlen, kit mi iritál, szűrje. Ékezeteket/hiányát, kis-nagybetűt megoldja, helyesírási hibákat nem kezeli túl lazán, minimál effort. Ha nagyon kell valami feature, lehet zaklatni. 11 hónap szardobálás alatt egy kis esernyő.
-
-NoVa-
veterán
#mithallgatszmost
Friss ropogós Igorrr. Jó lesz ez az album is
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
válasz
Sipi- #157627 üzenetére
Húznak üveget. Jó esetben a kábelcsatorna átjárható, koax ki, üveg be, rossz esetben fúrni mennek.
-
-NoVa-
veterán
válasz
blueboi69 #157582 üzenetére
Az 5 évvel ezelőtti album kiadásal előtti klipp is hozta a legtöbb fontos motívumot, csak a technika fejlődött rengeteget azóta :)
-
-NoVa-
veterán
A kutya ma újat mutatott. Séta közben egyszercsak teljes erejéből nekiugrott asszonynak, arrébb lökte, aztán vidáman csóválta a farkát. Egy másodperccel később pontosan oda csapódott be egy labda, ahol álltak előtte, a focipályáról rúgták ki véletlenül. Meg is lett dícsérve, jól megy neki a ballisztika.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Jahno #157423 üzenetére
Ismerve a saját youngtimer utazóautóm nagytempós problémáit (200 felett feszíti a tetőablakot a légáram és fárasztóan megnő miatta a szélzaj, alatta nagyjából mindegy, hogy 120 vagy 190 az utazótempó, ugyanolyan), úgy tippelem, döntött kanyarhoz akkor azért valahol 220-240 környékére visszaveszik a tempót, aztán gyí olyan 310-ig, mire jöhet a következő kanyar. Utas nélkül kicsit talán bátrabban.
-
-NoVa-
veterán
válasz
A. Crowley #157327 üzenetére
Jah, én minden nap készülök forradalmat csinálni, csak menni kell a gyerekért, meg bevásárolni vacsorára, kutyát kivinni, meg dolgozni sem árt néha, aztán eltelik a nap. Meg a többi 9 millió is. Valahogy senki nem egyeztet calendarban egy konkrét pillanatot, pedig.
-
-NoVa-
veterán
válasz
2-More #157257 üzenetére
Ma erre megint le fog Feri mondani, csak most a piáról, vagy a MineCraftról. Esetleg valami durvább, Schmidth Marika párhuzamosan néz a két szemével, vagy Matolcsy újabb induló alapítványa transzparensen becsületes lesz, vagy mittomén. Te sem vagy kint gyújtogatni, én sem, szóval lepkefing van.
-
-NoVa-
veterán
válasz
-igu- #157238 üzenetére
Ó, mennyi lehetőség occupada terhelt csapdákba belefutni, és társai. Meg lejárni vésni, kábelezni, beázást javítani, helyi adókat befizetni. Azt már csak elgagyogom, hogy yo quiero comprar esta casa, de akad még némi nyelvi marianaárok a valós élőbeszéd és köztem. 800 napnyi duolingo csak a felszín óvatos kapargatása.
-
-NoVa-
veterán
Nah, pörög a nap. Kicsicsaj Csipkerózsika üzemmódban heverész, közben a fiammal beugrottunk vizsgálatra, majd ügyvédhez, eladtuk a fél repteret, aztán most nekiállok bepótolni a munkanapot. Egyszerű a élet. És most a NatGeo műsorából:
-
-NoVa-
veterán
Na, kinek a másik gyerekét kellett ma kórházba vinni ultrahangra vakbélgyulladással? Fél mm-el van a műtendő alatt, pihenős kímélős napok jönnek.
-
-NoVa-
veterán
válasz
blueboi69 #157067 üzenetére
Mármint melyik a csavarlazító? Amelyik specializáltan csavarlazító, vagy az alap
-
-NoVa-
veterán
válasz
2-More #157035 üzenetére
Évente egy ingerküszöböt átlépő, de fájdalomküszöb alatti kupac pénzt adok egy résnyire nyitott üvegablak mögött üldögélő anyukának, hogy kapjak egy-két egész jó kávét. Meg közben erre sokkal több rutinnal szakosodott emberek megfelelő eszközparkkal megcsinálják ezeket, miközben én dolgozok a hinta
lovasrénszarvasos gyerekmegőrzős kanapés ügyfélváró területen. Nézhetném arccal a szerviz egészfalas üvegére tapadva a folyamatot, ha érdekelne, de eddig nem játszották el a bizalmat nagyon.
Gyík is ennyit tett egy másik (vitatottan kultúráltabb) ország másik szervizében. Általában elég, mindenkinek, ott most konkrétan épp nem adta ki.
Megjegyzem, a 8. generációs i5 meg az 1050ti korából adódóan egyszer majd biztos érint a pasztaszáradás, de amíg tünetmentes, nem visít fel indokolatlanul a hűtés, nem zavar a tudtomon kívül portömbbe mumifikálódó rágcsálótetem a zárt gépházon belül. Már ha a szűrőrácson egyáltalán bejut valami a passzív hőáramlásra méretezett, jellemzően álló ventis rendszerbe. -
-NoVa-
veterán
válasz
2-More #157027 üzenetére
Háááát, a négykerekű disznóól ajtaja kap néha némi kenést, ha már 3 utcányira is felriadnak a nyikorgásától hajnalban, meg öntök bele leveket ha nagyon kéri, de azt úgyis írja a nem működő kijelzőn immár halvány fény formájában pixelek helyett. A többit intézi a szerviz, ahogy akarja. Az utóbbi 16 évben kb ez volt a karbantartás. Ok, hogy rézdrótpáron csordogáló megabit alatt teljesítő DSL-en éltem egy műemléknek nyilvánított házban a spontán hírközlési skanzen közepén tavalyelőttig, de ez a motorháztetőnyitogatós ellenőrizgetős dolog még nekem is ilyen lovagos beöltözős hagyományőrzős műfajnak tűnik, egy letűnt kor szép, érdekes szokása.
-
-NoVa-
veterán
Mostanában újra kellemes madárdalra járok ki-be a kapun, megint költ a rozsdafarkú. Idén a légkondi helyett a gázóra tetejére odatámasztott, majd jobb híján ott felejtett Van Gogh önarckép mögé rakott fészket kényelmes szemmagasságba. Tojás már van, alakul a buli, lehet telefonnal óvatosan dokumentálni majd.
-
-NoVa-
veterán
válasz
npera #156919 üzenetére
Hát na. Kombi disznóólra cserélem majd idővel a kutyás mászkálások miatt, az sem baj, ha hibrid. Nem irreális az a félelem sem, hogy valami évjáratban nem túl eltérő V70 vagy újabb Fjord korszakbeli V60 felé nézelődök. A Yamaha V8 XC90 kevéssé tűnik ideálisnak, ha a Subarunál halkabb, és benzintakarékosabb lenne a cél.
Magas a léc, most is ott van 2 bringa az S60 csomagtartójában úgy, hogy az üléseket sem kellett lehajtani hozzá, ezt nem sok autó tudja, ami tetszik is.
-
-NoVa-
veterán
-
-
-NoVa-
veterán
válasz
Jahno #156803 üzenetére
Helyi hozzáértőbb kontaktom szerint annyival erősebben sütött a nap, és emiatt akkora hőingadozás, kábelhossz és keresztmetszet változás ment le rövid idő alatt a nagyfesz vezetékekben, amit nem tudott lekövetni az áramszolgáltató rendszere, aztán inkább lelőtték az egészet és csináltak pár órányi áramszünet, minthogy turbinatörések miatt legyen pár nap áramszünet, amíg bekerül minden pótalkatrész.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Jahno #156794 üzenetére
Azt mondjuk nem szoktam érteni, hogy egy 9 milliós országban miért létezik csúcsterhelés. Ekkora mennyiségű aktív játékosbázissal elboldogul egynéhány online indie játék komolyabb összeomlás nélkül. Persze ott a másik véglet, a Wasabi netes rendelős siteot egy cinkotai panelből hostolják egy raspberry pi-ről, 16 aktív kapcsolatra maximalizálva, mert ennyi elég a reális, fizetőképes kereslet kiszolgálására.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Sipi- #156784 üzenetére
Az Eötvöst instant dobtuk, túl sok az ismert gyerekmolesztálós tanár ott.
A Radnóti, Trefort is kiesett, előbbinél a szóbeli vizsga hangulata, utóbbinál a leendő osztályfőnök nem volt az igazi. A B tervnek a aBerzsenyi spec matek szakra biztos bejutó lett volna, tetszett is neki az egész hangulat, meg a diákok, de a pedagógushiány érződik ott is, több tárgyra nincs épp szaktanár.
Még a Veres Pálné és a Szent István volt versenyben a 2. helyért, szóval nagyon nem tudott volna mellényúlni. Mindenre van direkt busz innen, és/vagy metró, a belvárosi dugónál jobb alternatíva. -
-NoVa-
veterán
válasz
Grillo #156773 üzenetére
Jaj, nyaff az lesz, az Apáczai sem épp a könnyűségéről híres. Kiccsaj végigjárta az összes jobb, kinézett iskolát, beszélgetett, barátkozott, nyíltnapozott, szóbelizett, aztán volt, ahonnan még a szóbeli előtt kijött, annyira kórház/államigazgatás jellegű rugalmatlanságot tapasztalt, volt, amit lehúzott a listájáról szóbeli után, mert a tanárok karaktere nem jött be neki, hagyott 3-at, ami szóba jöhet. Aztán leegyszerűsítette, 2. helyre olyat rakott, ahol a szóbeli után már kapott X-et a nyerő checkboxba, de a sorba rakásnál már egyértelmű volt, hogy igazából egyelemű a listája. És nem azért, mert Tom Yum leves függő, és sétatávra van a Bangkok étterem onnan :)
-
-NoVa-
veterán
Kissé megkésve bár, de a #drágaszágok rovatba befér egy Bosch KEO. Ez is a ménemvettemkorábban kategória, kényelmes, gyors, egyszerű, preciz. Hátránya, hogy innentől akarni fogok mindenféle 18V rendszerbe illeszkedő másik hasonlókat.
-
-NoVa-
veterán
Egy aggódással kevesebb, kicsicsajt felvették az egyes megjelölt iskolájába. Oda megy, ahová igazán, csillogó szemekkel rajongva szeretett volna ,és csak magát hibáztathatja, ha utólag mégsem tetszik neki
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- OLED monitor topik
- Milyen autót vegyek?
- E-book olvasók
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen légkondit a lakásba?
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Teljesen új Google Pixel 9 256GB Obszidián eladó (garancia)
- Asus TUF Gaming A15 (Ryzen7 7435HS + RTX 4060 8GB) gaming latop eladó (bontatlan+garancia)
- Palit Infinity RTX 5070 12GB GDDR7
- MacBook Air 13 M3 Retina Midnight - 16GB/256GB eladó (bontatlan+garancia)
- Switch OLED - 2027-ig garis - makulátlan, tokkal és minden tartozékával
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged