Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- Milyen házat vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Micro Four Thirds
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
zetor2000
őstag
Érdekesség az IT Tech support világából:
[link] -
zetor2000
őstag
válasz
2-More #156513 üzenetére
Én ha gyorsan kell vmi ilyesmi alkatrész, akkor a notebook alkatrész webáruházat szoktam megjelölni, mint forrás. Nem sokkal drágább, mint a kínai boltok, csak általában van raktáron ami kell, meg vállalnak rá garit. Ha odaviszed, pár forintért be is szerelik, de általában egy kreatívabb ember boldogul az ilyenekkel.
-
zetor2000
őstag
Van 1-2 italüzlet, ahova nem nagyon szabad úgy menni, hogy csak "körülnézni szeretnék".
Ma voltam egy helyen, ahol egy rendelést vettem át, az Abuelo rumot.
Jött egy levél, hogy akciós termékek, bla-bla-bla. Aztán megnéztem, ez megtetszett. Megrendeltem. Jött egy levél, hogy átvehetem a boltban. Aztán ezzel a lendülettel jött egy másik is, hogy ha má' ott vagyok, és kifizettem, akkor a bolti vásárlásból kapok 10% engedményt. Az eladó hozzátette, hogy ez az akciós termékekre nem vonatkozik. Viszont itt azért akad választék bőven, és jön a húsvét, ismerősnek volt névnapja (szereti az italokat...), másikhoz vendégségbe megyek (kéne vinni valamit, ő is szereti az italt...). Szóval körbenéztem, és egy majdnem jól látható összeget otthagytam, cserébe lett 2 ital, amit adhatok ajándékba, és ha szerencsém van, megkínálnak.
-
zetor2000
őstag
#rumnapló
Komoly matéria, de nem lesz a haverom. Jelenleg szobahőmérsékletű. Íze karakteres, nem édeskés, inkább fás-fűszeres, kellemesen lecsengő utóízzel, ami sajnos nem tart ki sokáig. Picit hidegebben lehet, jobban kijön 1-2 karakter. Élménye van, de nem akkora, mint ami az én "kedvenceim" fogyasztásakor. Íze kicsit mazsolás, citrusos, ha lehet ilyeneket mondani, akkor csonthéjasokat érzek ki. Mogyoró-dió, stb.
Lefelé menet érezni, ahogy átjárja az embert, és kellemesen melegít.
Árban ez kábé az, ami fölé nem mennék (jelenleg ~33000 Ft (~80€)), maximum 1-2 kivételt tennék. Ezt ajándékba kaptam - volt felmérés, hogy mi az, amit meg szeretnék kóstolni, ez volt az.
Nem az én ízvilágom, de el fog fogyni - nem is "nagyduzzogva".
Finom, de az édeskésebb cuccok nekem jobban fekszenek.Felkészül: Abuelo 12yo.
-
zetor2000
őstag
válasz
blueboi69 #156338 üzenetére
Van egy srác, a Retromania csatorna tartozik hozzá. Nála nőtt nemrég pár napelemtábla (kapta / vette valakitől használtan), feltette a sufni tetejére, meg mellé. A Vevor bejelentkezett nála ponzornak, meg valami akkugyártó is küldött neki akkut. Most van 4 akksi, egy Vevor inverter, meg egy marék napelemtábla, és kábé szigetüzemben megy a sufni. Az inverter képes arra, hogyha elmegy a nap / akku, akkor átkapcsol 230V-os hálózati betápra. De ha ezt nem kötöd be, akkor szigetüzemről beszélhetünk, amit a házi naperőműved termel meg. 3500VA-s asszem az, ami most Pistinél van telepítve, de lehet, már frissítette az 5,5kVA-sra, mert volt arról is egy videó.
Amit szoktam látni, hogy üzemel, az egy klíma, 2-3 PC, ~10-12 ledes fényforrás (fénycső formájú), egy páka, meg 1-2 apróság, végfok, limiter, stb. Persze a végfok nem megy csutkón, csak ~2x500W körül. -
zetor2000
őstag
válasz
eattila #156259 üzenetére
Picit vitatkoznék, hogy melyik pontosabb, bár lehet, nem vita, csak ismeret átadás:
A navigációs nyomkövetés az X időnkénti helymeghatározáson alapul. Ilyenkor a mintavételi helyek egy egyenes vonallal vannak összekötve, ez képezi a bejárt utat. Ha a mintavételi idő ritka, akkor elég nagy pontatlanságok is lehetnek. A BKV futár rendszert fejlesztő emberkével volt szerencsém 1x beszélgetni egy cca félórát, és ő említette, hogy fogyasztást ez alapján csak óvatosan lehet becsülni, mert a buszokon elég ritka a mintavétel, és a megtett út alapján napi szinten pár km eltérés összejöhet, ami az előre saccolt fogyasztásra kihatással lehet. Illetve a megtett út is eltérhet a navi rendszerében számolttól, pont ez alapján.Szóval szerintem a keréken 1-2 másodpercenként elforduló mágneses jeladó alapján számolt megtett út pontosabb lehet, ha a jeladó és a feldolgozást végző kerékpár kompjúter rendesen van beállítva.
-
zetor2000
őstag
válasz
blueboi69 #156169 üzenetére
Sokkal rosszabb, hogy a kajszinak is lőttek.
Legvárnak is okés, de pálinkának szerintem az a jobb, mint az őszi.Cserkó engem annyira nem érint meg, szilva az meg szerintem nagy túlélő, abból mindig van lekvár is meg pálesz is. Ha nagyon nincs, akkor ott a tavalyi maradék...
-
zetor2000
őstag
válasz
eattila #156121 üzenetére
Volt szerencsém egy Cessnával menni egy kört Budapest felett. Az élmény.
Pláne, hogy nem a 100 éves műszerek voltak benne, hanem egy nagyon modern, kijelzőre alapuló izé. Volt benne Garmin navi, beépítve, meg - oktató gép lévén - előttem is akadt pedál / kormány. De én azért nem nyúltam bele.
Rezeg, mozog minden benne, de naon faszányos. Látni egy csomó kerti medencét... -
zetor2000
őstag
Én fiatal hülyegyerek koromban úgy mentem létrára, hogy hálózatfelújítás volt. Kollega mondja, hogy:
- Na, akkor a feladat az, hogy oda felmész, aztán amikor úgy van, akkor húzod, meg adod tovább, meg lógatod, hogy a kábeltálcán végig... félsz a létrán?
- Fogalmam sincs...
- Itt egy sör, idd meg. Utána menj fel...
Megittam, felmentem, húztam, vontam, stb.Aztán így megszoktam a létrázást. Felmegyek, ha kell, de a festőlétrát utálom (nyeklik-nyaklik...), menni létrával nem tudok, az imbolygást nem szeretem, de ha kell, kilógok vele, meg képes vagyok ki is dőlni róla, de azt nem szeretem, amikor felborul velem. Falétra felső foka fölé is merek lépni, azzal sincs baj. Csak ne nagyon imbolyogjon, mert az nem nekem való, csak védőital után.
Azt se szeretem, amikor a padlón ilyen üvegbetétek vannak, és lelátok. Plázákban, meg itt-ott akad ilyesmi, azt valahogy megpróbálom kikerülni. Ha nincs más lehetőség, akkor persze erőt veszek, és átmászok rajta, de nekem az ilyesmi természetellenes. Ha ez rács, akkor nincs baj, de ha üveg, az nem okés...
-
zetor2000
őstag
válasz
-NoVa- #156060 üzenetére
upsz... általában van jobb időtöltés... jobbulást!
Nekem kisgyerek koromban volt olyan, hogy az orrom elkezdett vérezni, és 2..4 órán át nem állt el. Szerencsére csak 2x volt ilyen komolyabb. Amikor 4 órája vérzett, akkor már én is orvos kezei közt voltam. Az ilyenek nem viccesek.
-
zetor2000
őstag
válasz
blueboi69 #156046 üzenetére
Én csak azt írtam le ebben a témában, amit tapasztalok.
Valószínű, hogy nem csak öntözik, hanem kap pótlást, meg némi trágyát is, meg olyat is biztos tesznek vele, hogy szebb legyen, mint az árok szélén a fű. Nyírni nem tudom, mikor-hogy szokták, azt se, hogy mivel, mert annyira nem érdekel. Viszont fehérre festik, ott ahol kell. Lehet, hogy ahol nem elég zöld, akkor ott is? -
zetor2000
őstag
válasz
blueboi69 #156042 üzenetére
Amennyire megfigyeltem, nyaranta ~2-3 naponta öntözik - heti cca 3 alkalommal, nem mindig délután/este, van, hogy a reggeli órákban. Tavasszal és ősszel a helyi tanulók használják a pályát, nyáron meg valami iskola közi bajnokság van, akkor is rendszeres az öntözés, persze nem meccs alatt. Mostanában már használják a kiccsávók, de még azért cudar kinn az idő, de már azért van nekik szabadlevegős edzés. A suli mellett-mögött van egy fedett pálya is, persze nem focipálya méretű.
-
zetor2000
őstag
válasz
blueboi69 #156036 üzenetére
A házunk mellett van egy suli, annak is a focipályája. Na, ott néha reggel öntöznek, néha meg délután / estefelé, de még világosban. A pályán az a fajta gyep van, amit mindenki szeretne magának otthonra. Szép, egyenletes, sűrű, sötétzöld.
Valszeg akik fenntartják, láttak már ilyet. -
zetor2000
őstag
válasz
Jahno #155919 üzenetére
Valszeg olyan kapta feladatul ennek a helynek a kialakítását, aki látott rendezvényt közelről, és nem résztvevő volt ott, hanem inkább lebonyolító. Vagy aki csinálta, az erősen hagyatkozott olyanra, aki csinált már ilyesmiket.
Nekem most egy hasonló megoldás van a fejemben, ami a céges rendezvényeinket illeti, mert ott én vagyok, akinek "kéne érteni" hozzá. Mivel régóta fiatal vagyok, olyat igyekszem összerakni, ami jópár évig képes lesz kiszolgálni, és már lehet, nem én leszek, aki újjáépíti, vagy elbontja. Jelenleg van egy projekt, amit széttrollkodtam egy M!ka 4 monitoros állvánnyal. Ez alsó hangon 5-600E Ft, de az 50-100E Ft ba kerülő nem ennyire márkás is megfelelne, de amíg a M!ka cuccra jött ár, ezekre az olcsókra semmi
Innen akkor lehet látni, hogy a M!ka lehet, előbb fog megérkezni, mint a kevésbé márkás. Monnyuk a M!ka az kap maga mellé/fölé egy mikrofon állványt, amin van piros jelzőfény, hogy "on air"
(kell, mint szr a farzsebbe).
Van egy pici stúdió / rendezőhelység, ahol van egy marék ilyesmi eszköz, azt ott kéne modernizálni kicsit. -
zetor2000
őstag
válasz
Jahno #155903 üzenetére
Felénk vadul ültették kábé a 2000s évekig. Előttünk van egy sorházas rész, zsebkendőnyi kerttel, és belátás ellen majd' mindenki tujákat ültetett. Mára megnőttek volna, ha nem száradtak volna ki
Amellett, hogy féligmeddig kiszáradtak, koszosak is lettek. Az utcára ültettek babérmeggyet, de az meg olyan, hogy terem, és összerondítja a járdát, ami szűk is, mert a fák benőtték, és nem túl magasan van a lombkorona alja.
-
zetor2000
őstag
válasz
blueboi69 #155901 üzenetére
Én fákat is ültetnék, mert szeretem a saját gyümölcsöt. Nem tuját, mert az elég igényes, hanem valami olyat, ami kellően igénytelen, mert nincs időm sokat ilyennel foglalkozni, és nem árt, ha túléli, ha 2-3 napig nem nézek feléje. Szilva alkalmas ilyenre, ráadásul a gyümölcse is finom - ha sok van, lekvár, ha mégtöbb, akkor tovább kell főzni
De kis meggy / cseresznye / alma is jó lehet, ezekkel kicsit többet kell foglalkozni a tavasszal, mert eresztenek ágakat, amit vissza kell metszeni, hogy ne érjenek az égig.
És akkor ezek adnak árnyékot is, meg ha teremnek, akkor ennyivel is beljebb vagyunk. Esetleg madarak is jönnek rá, azt akkor nem kell ébresztőóra sem. -
zetor2000
őstag
válasz
Grillo #155855 üzenetére
Gyerekkoromban a lakótelepeken volt egy apró, 2-3 tenyérni fémlemezzel fedett, földbe süllyesztett, ~2-3 liter térfogatú "izé". A lényege az volt, hogy ha kinyitottad a tetejét, akkor ott volt egy csap, amit ki lehetett nyitni, és akkor onnan lehetett öntözni. Mi focizás után nyitottuk ki, és föléhajolva ittunk belőle. Aztán ezt váltotta az, hogy az elzárót leszedték, de mi meg lenyúltuk a kukatárolóét, és problem solved.
Egy ilyesmit neked is el tudnék képzelni. -
zetor2000
őstag
válasz
Jahno #155807 üzenetére
Akkor nyitás előttre kéne hívni a keverő buzerátorokat, és akkor kipróbálni.
De ha rendes többzónás, akkor meg lehet olyat, hogy itt szól, ott megnem. Meg lehúzni a nem kívánt kimeneteket, hogy ott véletlen se szólaljon meg semmi, ésvagy kikapcsolni azokat a végfokokat, amiknek olyan hangfalak vannak, amiknek nem kell szólni. Azt akkor mehet a jelmezes főpróba. -
zetor2000
őstag
válasz
blueboi69 #155757 üzenetére
Ez valami koncepció autó, sajnos nem került gyártásba. A borítása valami textilszerű anyag, és a fényszórók körüli vázrész kicsit mozog, azaz vagy jobban, vagy kevésbé jobban van nyitva a jármű "szeme". Élőben látványos nagyon, csak lassú. Meg ez van / volt annál a lépcsőnél, ami vitt fel a Rolls múzeumba.
Van pár kép a múzeumból, de érdemes saját szemmel látni. Valszeg változott is a tárlat 10+ év távlatából, nekem egy jó élmény volt.BMW Gina [link]
-
zetor2000
őstag
-
zetor2000
őstag
válasz
blueboi69 #155746 üzenetére
München, BMW múzeum hosszú, pláne, ha érdekel ami ott van, nem csak végigszaladni szeretnél. Amikor én ott voltam ~10-11 éve, a tetején Rolls-Royce múzeum is volt, ugyanazért a beugróért lehetett felmenni. A múzeum túloldalán ott a BMW Welt, ami egy nagyranőtt autó-motor kereskedés. Ott van Mini is, meg Rolls is, 1-2 modellbe be lehet ülni, és minőségi merch cuccok is akadnak, ha kéne péjemvés izé, akkor van.
Érdemes több napra menni Münchenbe, mert van Olimpia park, ahol van kilátó, meg állatkert, meg akvárium, meg akármi. A városban meg ott a Deutsches Museum (amiről 2-More is mesél) az eleve minden is. Közlekedés (vízi, légi, szárazföldi), technikatörténelem, ipartörténelem, IT történelem (van egy Cray-2 kiaállítva, meg pár érdekesség...), nyomdatörténelem... ez nem egynapos múzeum, de mi végigtoltuk 1 nap alatt.
És akkor ott a Hofbräuhaus, ami az egyik legrégebbi sörfőzde náluk... meg a Paulaner, meg a Hacker-Pschorr, merg megannyi kis főzde... Dalmayr ház, meg főtér... látványos, na. Nyáron kell menni, akkor a helyi városligetben lesz sör meg grillcsirke, magyar pincérektől. Saját tapasztalat. -
zetor2000
őstag
-
zetor2000
őstag
válasz
npera #155703 üzenetére
Ez hagyján...
10 napot volt itt, forgatott pár helyen. Volt egy steak házban, ott ~3 kiló húst evett meg. Szomjas is volt, megivott rá ~2-3 liter kólát. Közben bevert egy gulyást, meg 3 szelet valami desszertet.
A séf szerint az egy főre eső költséget nehéz lesz megdönteni, ~270-280E Ft volt, amit megevett (persze, biztos túl van árazva, de akkor is...) Ez már egy rádióműsorból derült ki, ahová meghívták / felhívták a séfet.
Aztán elment egy belvárosi henteshez is, de ott kábé jóllakott, mert a felét, amit kikért, azt elcsomagolta. De amit ott megevett, az is elég lenne egy fél falunak. -
zetor2000
őstag
válasz
npera #155492 üzenetére
Fogalmam sincs, mit jelent...
Most megnéztem, ha német, akkor továbbra sem tudom, mit jelent, ha holland, akkor viszont mindenre lehet mondani, ami "fasza".
Asszem vagy itt, vagy a régi hwsw-n, vagy valami elvetemült DC++ -s közösségben "hallottam", de akkor sem tudtam, hogy mit jelent. -
zetor2000
őstag
Ja, Lekker!
(ez ér? én csak ennyit tudok ehhez hozzátenni...)
-
zetor2000
őstag
válasz
zetor2000 #155380 üzenetére
De, biztos. Egy agymotor tuti nehezebb, mint "csak" egy felni+benne a fék, féltengely, csapágy, meg ami ott szokott lakni.
Az agymotornak viszont olyan előnye van, hogy kinn van a kerekeknél, ezért a belső rész laposabb, szabadabban tervezhető lehet, ami a belső kialakításnál tud jól jönni. -
zetor2000
őstag
válasz
qnadam #155366 üzenetére
Meg kellett volna kérdezned, hol van a "magyar".
Magyarok mindenütt vannak, Ausztráliában is elég sokan élnek. Van / volt egy ismerős bácsi - nem tudom, él e még - Ő onnan vergődött haza, mert a lánya valahol Dél-amerikában él, Ő végigélte az életét Ausztráliában, aztán az ottani nyugdíj itt elég jó megélhetést biztosított egy szerény igényekkel élő bácsinak. -
zetor2000
őstag
-
zetor2000
őstag
válasz
2-More #155125 üzenetére
Last Ninja, Ikari Warriors, Heartland, Nebulus, Ace / Ace 2, Super Pipeline...
Van odahaza egy '64es, meg mellé valami floppy, anyámnál is akad egy '64es, floppyval, meg ott van asszem 2 db Quickshot 2es is, meg pár floppy.
A szekrényben lapul még egy Amiga600as, csak szétszedve várja a feltámadást. Nincs benne floppy, de van egy külső mellé. Alin láttam USB-t fogadó megoldást, de nincs ingerem lecserélni "a semmit" egy nem korhű izére. -
zetor2000
őstag
válasz
Grillo #155109 üzenetére
Nem biztos, hogy cserélni kell, lehet, inkább mellé varrni egy másikat, a régit meg ellehetetleníteni, hogy ne tudd csak az újat be/kihúzni.
De ezt a varrós boltos jobban tudja.Nekem a függöny aljára kéne valami korc, mert az ajtó alá beakadt, és a régi madzag ott pont elvált. Szétszedte az erkélyajtó. Most 1-2 centivel rövidebb lesz, de az a súly kell oda, hogy a függöny normálisan álljon. Melóhelynél van egy textiles, majd megnézem.
-
zetor2000
őstag
válasz
Jahno #155019 üzenetére
Nem én aláztam le a klotyót...
A cseh vörös sör rendben volt, a kézbe kapott Gösserek is.Köszi!
Klangphonics elég érdekes, mert a Facsén úgy jön szembe, hogy Kärcher magasnyomásúval (is) zenélnek, meg klf. zenére kezdetben alkalmatlan eszközzel is zenélnek. Erre volt egy szintiboy, egy gitárhíró meg egy dobos srác. És ilyen német tekkkkknót verettek ~2 órán át. Volt benne némi trance meg house meg egyéb elektronikus zene is. A végére előkerült valami magasnyomású cucc azért, de nem volt "túltolva".
Ennyi idősen is élvezhető volt, a tömeg ellenére - mit tesz a jó társaság. A tömeg átlagéletkora elég magas volt, ez azért nem a tinirock...
Érdemes megnézni, ha van lehetőségetek. Én asszem 10E Ft-ot költöttem anno belépőre - kedvezményes elővétel - ennyiért szerintem okés volt. -
zetor2000
őstag
#Dlágaszágaink:
Koncertjegy:
-
-
zetor2000
őstag
válasz
Sipi- #154933 üzenetére
Úúúú.... "nem fekete" erősítő...
Mondjuk fontos szempont, épp láttam is egyet, de egyelőre a prioritások mást helyeznek előtérbe - ezért se vettem még hangfalat (egyelőre mást se), pedig már a helye is meglenne odahaza.
Egy nagy probléma van az ilyenekkel, hogy némelyikre olyan árcédulát tesznek, hogy az ember hajlamos összekeverni az árat a cikkszámmal...
JBL Synthesis SA-750 pl. 1277872 (Ft).... és ez csak egy finomabb sztereó végfok. -
zetor2000
őstag
válasz
blueboi69 #154927 üzenetére
Oké, csak ez drága sport... És a "bolti" termék mögött van pár év tapasztalat, meghallgatható, kipróbálható és ha tetszik a hangja, meg lehet venni.
Ezzel szemben van az, hogy elemekből összeépít valaki egy handobozt, bele ismeretlen paraméterű hangsugárzó(ka)t, keresztváltót... azt lesz, amilyen. Tippre a funér nem lesz olyan szépen lakkozott, a hangfaltüskék - ha lesznek - se lesz olyan pro, mint a gyárikon. Aztán lehet, hogy a másik véglet lesz, hogy 1 törzsből mart hangdoboz...
Ha ez PA sugárzó, akkor kábé mindegy, milyen az eredmény, "jóleszaz" rendezvényen el fog menni a hangja. Oda vannak is vállalható / bevált hangdoboz tervek. Szerintem ez nem az a kategória.
-
zetor2000
őstag
válasz
npera #154920 üzenetére
Megéri makettkodni hangfalépítéssel?
Ennyi pénzért szerintem van értelmes cucc készen. Ha jól számol az OTP árfolyamváltója, ez ~580 ropi, dulván 600E Ft. Idehaza van ennyiért rendes Focal cucc... Azért az "nem annyira" tré - ráadásul made in France... Ott még van fejlesztés is, úgy néztem pár éve. Meg van Harbeth is, igaz, abból nem túl acélos méret, de... brit stúdió monitor. Vagy a kiszemeltem kistesója, a JBL L82... az párban, állvánnyal ~1M, oké, másfélszer-kétszer több, mint itt a keret, de arról lehet jókat (is) olvasni. De ilyen 600K körül elég széles a paletta... -
zetor2000
őstag
válasz
blueboi69 #154917 üzenetére
Kollegám vmi település végén lakik, utca túloldala nincs, ott erdő van, jó messze.
Kutya elkezd ugatni, elrohan, szalad vissza, szájában kis vadmalac, anyja rongyol utána...Na, az a veszélyes.
Kollega kitépte a kicsit a kutya szájából, elhajította az anyja felé, és mindent bezárt jó erősen... -
zetor2000
őstag
válasz
blueboi69 #154902 üzenetére
Titkos recett:
Lidl> Professorado rum / narancs.
Otthonról: méz, fahéj, szegfüszeg, gyümölcstea. Ebből főzet egy rész, egy rész rum, arányosan karikázott narancs. Amikor ihatóra hűlt, elkortyolni.Eddig rum nélkül ittam, de most veszek. Nem túl drága, aljától eggyel feljebb lévő karibi
ribirum.
Tulképp grogot főztél.
Ha reggel 10 előtt rumot iszol, nem alkoholista vagy, hanem kalóz. -
zetor2000
őstag
válasz
qnadam #154893 üzenetére
Köszi!
Jöttem dolgozni, torkom nem vészes, szemem olyan, hogy akart kifolyni, meg az orrom is égett belül, meg nyomott, hogy fújjam ki, de nem. Reggel 2 sec-re vérzett is, de elállt. 1x fújtam ki ma eddig, akkor kijött a fél agyam.Meg kicsit felszakadt a köhögésnél, az se volt átlátszó.
-
zetor2000
őstag
Éngem meg levert valami kórság, pedig rendesen cefrézek is, pláne így...
Amolyan tápos influenzának tűnik. Orrom folyik, szemem könnyezik, torkom néha kapar, néha hörgök... Asszem szerda óta félüveg mézes Jack, meg félüveg Cut n Dry nem oldotta meg, szóval valami masszív vírus. Láz nincs, 37.4, az semmi. Tea meg a vitaminok se nagyon dobtak a hangulaton, cserébe a bordáim alatt is, meg a combomban is izomláz van, pedig nem is csináltam semmit.
Ehhez tolok valami szopogató tablettát (de nincs hatása), torokfertőtlenítőt, meg midnenféle népi gyógymódot, hogy hagyma-fokhagyma, de semmi. Múlt héten kezdődött, akkor csak a hangom ment el, szombatra lettem takonykóros...
Kéne venni valami grognak valót, azt meginni... meg persze feküdni, de elég sok a meló, meg érdekel is, ami jön a következő időkben. Lesz valami Samsung előadás videofal megoldásról.
-
zetor2000
őstag
válasz
blueboi69 #154725 üzenetére
Van egy 1000éves DocMartensem, nem a betétes, hanem valami felül is varrott orrú bakancs. Régen nem hordtam már, de amikor igen, akkor ~10+ évet bírt. A talpa az olvasztásnál egy ~3 centis részen elrepedt, de amúgy köszöni, jól van. Asszem még valahol melóban megvan.
A mostani Martensek jellemzően kínaiak, a Made in England feliratosak meg nem a mi pénztárcánkhoz van mérve. Azaz erőst túlárazott.
Asszem a GettaGrip (vagy hogy írják) meg olyan, hogy a talpa csavaros, ha elkopna, vehetsz másikat. Ez az igazi alja punk cipő... -
zetor2000
őstag
válasz
2-More #154649 üzenetére
Az lett... illetve lesz, mert a maradék szerencsére nem nálam landolt.
Ismerősnél voltam hétvégén, akkor vettük a Pennybe. Fánkot sütöttem, abba kell egy pár csepp - mivel dupla adag lett, így egy deci. De engem zavartak el a töményért, mondom, hogy van eggyel jobb, +2000-et megér, és még inni is lehet a Plantation-t. Mondják, hogy akkor azt kapom szülinapra, a másikat meg vegyem meg a fánkba. Így is lett.
A Plantation-t ittam tisztán és Lidlis zéró cukros kólával, nem rossz alapvetően, árának megfelelő, szerintem. Nem lesz a kedvencem, de 6000et megér. Pláne, hogy van zacskós kiszerelése a viszkinetnél.~3 literes.
-
zetor2000
őstag
Lesz majd megint rumnapló, mert kóstoltam a legalját (Santa Lucia "barna rum", 4000Ft / Penny), meg egy kicsit jobbat (Plantation Original Dark, 6000Ft / Penny), meg kaptam kollegáktól 2 üveggel (hja, az "50" ilyenekkel jár), a jobbikakból - remélem.
A két jobb az Planteray Cut&Dry (kókuszos), a másik meg valami Eminente 10 éves kubai...
A Sánta Lúcsia az tulképp valami izé. Szerintem nincs sok köze a rumhoz, barna, alkoholos folyadék. Az üveget kibontva nincs jellegzetes illat, sőt, semmilyen nincs. Az íze alkoholos, de semmi jel nem utal arra, hogy ez rum lenne, kábé nincs íze. Nem, nem vagyok covidos, ez ízetlen.
A Plantation az már más tészta... az egy vállalható, alap rum. Koktélokba és süteményekbe is oké.A kókuszost meg a kubait még nem kóstoltam, mert van még a Bzuihegyből. (Mount Gay Black Barrel)
-
zetor2000
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #154580 üzenetére
Az ilyenért szoktak a panellakók instant halált javasolni a lyuk alkotójának...
Nekem van egy pár fúróm, amit betonhoz használok, az egy ~20 éves "TIP" márkájú, feliratában Made in Germany, szerintem kínai. Ezzel 1 lyuk ~20 sec, átlag tipli hosszában. Üt, olyan 3-4 centit, ha csak a levegőben forog. Hangos, nagy és nehéz.
Emellé nőtt ki a tárolóban Mancika, egy Hilti TE-72es... mégnagyobb, mégnehezebb. Meg persze van pár kisebb, hobbi lószar, parkside, meg egy zöld (barkács) Bosch, félig leégett tekerccsel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Lenovo G70-80 17.3" HD+ (1600x900) i3-5005U GeForce 920M 8GB 128GB+1TB magyar bill 1 hét gar
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1 TB/12 GB fehér titán 3 év garancia, kiegészítőkkel eladó!
- DELL Latitude 5400 CHROMEBOOK , i5-8. GEN 8GB/64GB CHROME OS, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL, 27%ÁFÁS
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus TUF F17 FX707VV 17.3" FHD IPS i7-13620H RTX 4060 32GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Apple TV eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest