- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- Hamarosan szárba szökken a hardverpalánta
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Amazon Kindle
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Canon EOS DSLR topic
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
zetor2000
őstag
válasz
blueboi69 #158740 üzenetére
Nem jól fogalmaztam, vagy nem ment át az üzenet...
Lehet, hogy értelmetlen ezt az ősbúzát termelni, mert annyira keveset terem. Igaz, hogy sokaknak jó lehet(ne), mert allergén mentes, de hatalmas terület kéne értelmes mennyiségért. Ezen a területen / földdarabon lehet(ne) épp olyat is termelni, amiből jobban kijön az ember, és nem kell annyit gondozni / szívni vele.Azt lehetne, hogy adott termőföld méret felett X %-on termeljenek allergénmentes izét, mert azon a méreten már gazdaságosabb (?), ha meg nem, akkor "szolidaritásból", és persze magasabb árat kelljen a felvásárlónak ezért adnia.
-
zetor2000
őstag
válasz
blueboi69 #158721 üzenetére
Nem feltétlen a profit...
Nem ismerem a növényeket, de valszeg, ha értelmes mennyiséget lehetne belőle termelni, és nem kéne agyonvédeni klf. ártalmak ellen - rovarok, időjárás etc., akkor valszeg többen foglalkoznának vele.
Ha van 100 hektárod, és lejön róla 100 tonna ősbúza, vagy ugyanerről a területről lejön 1000-2000 tonna másik, amit ráadásul kevésbé kell védeni, te melyiket termelnéd?
Sőt, lehet, hogy 2x lehet vetni, mert olyan búza, hogy 2x képes teremni egy évben.Akiknek termeled, annyian vannak, hogy 10%a érzékeny rá, de te mondjuk, mint termelő, pont nem.
-
zetor2000
őstag
válasz
blueboi69 #158704 üzenetére
"Viszont ha megnézed az alakor ősbúzát ...... Miért nem ezt használjuk?"
Vélhetően nagyüzemi / ipari termelésre kevéssé alkalmas, kártevőkre és időjárásra érzékeny... szóval a "terméshozama" nem annyira jó, mint a most termelt növényeké. Gyanítom, hogy ha hektárra levetítjük, akkor a mérleg nem fog ebből annyit mutatni, mint a másikakból.
Persze lehetne génszerkeszteni, és egy mindent túlélő, mindenmentes szupergabonát előállítani, csak azzal meg lehet, hogy ökológiai katasztrófához jutunk. Sajna a természetben nagyon sok dolog nagyon sok mindennel összefügg, és hatással van egyik dolog a másikra.
-
zetor2000
őstag
válasz
qnadam #158681 üzenetére
Az afrikai fejfájáscsillapítót azért határozottan NEM váltanám ki...
-
zetor2000
őstag
válasz
Jahno #158673 üzenetére
Nem mondtam, hogy mindenhatók, azt se, hogy minden bajra van orvosság / gyógyszer, csak azt, hogy nem mindenkit akarnak teljesen meggyógyítani. Azt se, hogy mindenkit képesek lennének teljesen meggyógyítani adott betegségből. Csak azt, hogy egy csomó nyavalyánkat képesek jópénzért szinten tartani.
Ha a hawaii doki(k) képesek magas vérnyomást 2 hét alatt kikezelni étrendmódosítással és/vagy akármivel - és a páciens nem esik vissza 'T' idő után, akkor nem feltétlen kéne éveken keresztül szedetni másokkal gyógyszereket a magas vérnyomásukra. -
zetor2000
őstag
válasz
blueboi69 #158618 üzenetére
Azt nem lehet tudni, hogy Sarah-nak mennyi a havi jövedelme, hogy abból 1227$-t invesztál klf. pénzügyi termékekbe - és azt sem, hogy ezek a termékek vajon mennyire jók, mert lehet, hogy bukó lesz a sztori.
Sam-nak meg lesz egy régi verdája ÉS csaja, mert "ha van kocsid, lesz csajod is"... tele a net ilyen képekkelMellesleg mi/ki garantálja, hogy Sam-nek nem lesz magasabb / alacsonyabb a fizetése? Lehet, beszól a főnökének, és kirúgják a jövő héten...
Sarah meg nem fekszik le a góréval... Vagy lefekszik, és 6 év múlva lesz egy lestrapált kocsija meg egy 5 év körüli gyereke. Vagy még 1-2...
-
zetor2000
őstag
válasz
Sipi- #158648 üzenetére
Én óvatosan annyit mondtam, hogy vegyél 120-130 körül egy újat...
Régebben volt a HQ-Nedis, Kispesten a Corvin körúton, de szétmentek.
A HQ Elektronika elköltözött a XIII. kerületbe, a Nedis asszem maradt. Ezeket érdemes lehet megkeresni, hátha van náluk alkatrész, mert régen ők voltak a Philips alkatrész kereskedői, szervizeknek.
És van az Orczy kiZSgépalkatrész szagüzlet, ott is lehet tenni egy próbát, mert sok márkának meg ők a hivatalos szervize. -
zetor2000
őstag
válasz
blueboi69 #158656 üzenetére
A mai orvostudomány / gyógyszerészet elég jelentős "üzlet".
Nem feltétlen cél a páciens gyógyulása, elég, ha megfelelő mennyiségű cuccal kezelve tünetmentes - és akkor el lehet adni neki X mennyiséget per hó. És ezzel nagyon sok gyógyszergyártó így van. Ezek meg megkeresik a dokikat, hogy írja fel neked meg mindenkinek azt a cuccot, amitől elmúlnak a tüneteid, de ha abbahagyod a szer szedését, akkor visszajönnek.
Nyilván van olyan része is, amikor meggyógyítanak, mert a törött lábú nem tud elmenni a patikába a magas vérnyomás / czukor elleni gyóccerér'. -
zetor2000
őstag
Nincs egy rendes IT biztonsággal foglalkozó kollegátok 20 percre kölcsön? [link]
Nem nekem, hanem... ez már nem az első "incidens".Szerintem nem lehet sokkal több idő beállítani, hogy "random" arcot ne engedjen belépni...
-
zetor2000
őstag
válasz
A. Crowley #158560 üzenetére
Az előzmények figyelembevételével "milyen jó" lesz a csemetének újrajátszani...
-
zetor2000
őstag
-
zetor2000
őstag
válasz
2-More #158416 üzenetére
Régen ez a "Ha aztmondja, ugorj a kútba, beleugrasz?" kérdéskör volt. Csak valahogy ez kikopott, meg a "Neeeeem? Na, fogd meg a söröm" effekt is előkerült. Az internet térhódításával ez meg elterjedt lett.
Persze a normálisabbjának azért nem kéne minden fszságot benyalni, meg kipróbálni.Szerintem akik itt vagyunk, semelyikőnk nem próbálta a jeges vödrös vizes effektet, se nem ettünk mosógép kapszulát.
Igu talán, de ő úszni is szokott a fagyos vízben, az annyira nem ér.De a kapszulát ő se ette meg - asszem.
-
zetor2000
őstag
válasz
A. Crowley #158409 üzenetére
-
zetor2000
őstag
válasz
Sipi- #158327 üzenetére
Jó esetben 25, rossz esetben 40 a szivattyú. Mire kijön 2x a szerelő, az is lesz 30. Rossz esetben az 70E. Kicsit hozzáteszel és vehetsz egy ALAP 12 terítékes gépet.
125-130 közt van az IKEA-ban az alap. Nekem 15éve nincs vele bajom. Nem nagy tudású, csak 3 programja van, gyors, közepes sebességű meg lassú. Én a 70 fokos, ~1 órást szoktam használni, akkor patent.
Melóban vmi ECO képes Bosch van, ehhez képest végtelen pénzért, kijelzővel meg gombokkal (enyémen 2 van, ki/bekapcs+programválasztó kurbli, meg egy start / stop). Itt a leghosszabb az 50 fokon megy 3órát... nekem az ~30 perces.Én a gépet per darab cserélném - szerintem hosszú távra jobban jössz ki.
Mindezek mellett - még a gépcsere előtt nem baj, ha vársz egy hetet, mire elfelejt mindent a gép, meg kiszárad a berohadt úszó alatt a víz... haveréknak valami Philips (Whirlpool?) van, az ilyet játszott, hogy E5 hiba, ami nincs a könyvében, a szerelő már tudta, mit kell cserélni, de a cucc helyrejön pár nap alatt, mert elpárolog annyit a pangó víz, hogy a felakadt cucc leszálljon...
Bár, ha "szaga" volt a motornak, az nem jelet sok jót.
-
zetor2000
őstag
#dlágaszágaink:
90 ropi a jegy 2 napra... vagy 1.3M, a kettő közt lehet találni egész sok alternatívát.
5x-től indul a jegy, de egyelőre csak a 2 naposakat lehet megvenni. Nem Glasgow-ba megyek, hanem csak ide, Pestre, jövőre... de ezt a képet találtam gyorsba'. -
zetor2000
őstag
válasz
qnadam #158201 üzenetére
A baj az ilyenekkel, hogy a kellően butácska AI szerintem képes arra, hogyha kellően jól promptolod, akkor ad neked laposföldes válaszokat, generál róla egész jó képeket, most már videókat is, és akkor a szerencsétlen tényleg nem tudja, hogy ez most akkor lapos, de tényleg?
Pedig tudjuk, hogy igazából banán alakú... Azt sem akarta nekem elmondani a Gemini, hogyan lehet birkavesével földrengést megelőzni. Biztos titok... -
zetor2000
őstag
válasz
qnadam #158220 üzenetére
Lehet, hogy a mailer-daemon féle levelet lehet konfigurálni, de inkább azt választják, hogy "levelezzen veled a mailer-daemon"...
Amúgy ja, 30-50 év alatt meg lehetett volna oldani, hogy a random angol vaker helyett lenne egy 1 mondatos összefoglaló, miért nem ment el a levél, vagy miért pattant vissza?!
Nem nagy truváj kiírni, hogy tele a túloldali postaláda, vagy rossz a címzett, vagy nagy a levél, darabold, vagy ilyesmi. És még talán azt is meg lehetne jeleníteni, hogy mekkora a max méret a túloldalon, de lehet, hogy ez már a 2.0 verzió lenne. -
zetor2000
őstag
-
zetor2000
őstag
válasz
blueboi69 #158153 üzenetére
Mire akkorák lesznek, hogy tudnak angolul, az MI megoldja, hogy ne kelljen tudniuk angolul, fog érteni magyarul. Erre asszem eléggé alkalmas, lévén a mostani MI-k jellemzően "nagy nyelvi modellek" (LLM). Ezen a téren van / lesz is előrelépés gyorsan.
Nem tom, nézed e, de a google is olyan lett, hogyha nem 1-2 szavas keresést indítasz, akkor elkezd okoskodni az első találatnál, hogy hogyan csináld / miaz / mire jó stb.
Ma VLC-ben kellett pár dolgot mókolni, ne legyen bója, meg álljon meg minden videó végén stb. és ezekre elég pontos útmutatást adott elsőre. Ez nem egy weblap, amit belinkelt, hanem a Gemini, hogy ezt-ezt ilyen és ilyen sorrendben, és akkor oké lesz. Jobbára igaza volt.
-
zetor2000
őstag
Nekem ilyen bolti csodával olyanom volt, hogy este látom, a "boltban" 10K a Logitech MX Master 2... akkor az volt a top. Máshol ~20-22K Ft-ért mérték. Bedobtam a kosárba, megrendel gomb, meg szóltam havernak, hogy dikk!
Erre mondja másnap, hogy kapott levelet, hogy hátizé... ennyiért sajna nem tudják adni.Se visszaigazoló nem volt, se fizetés, csak a remény, hogy elárazták, aztán akkor annyiért ide kéne adni, de észbekaptak...
-
zetor2000
őstag
Haladós családi sleeper?
[link] -
zetor2000
őstag
válasz
Sipi- #157947 üzenetére
Szomszéd lépcsőházba havernak pár éve húztunk be UTP-t a fölszinti garázsa és a 3. emeleti lakása közé. A kettő ingatlan persze nem egymás alatt-felett van. Közöstől kaptunk elektromos rajzot a házról - szerencsére "új" (15éves) építésű a kégli, és volt/van ilyen rajz. Arról kiderült, hogy a villanyos helységből érdemes indulni, onnan a lift előterébe, onnan szerelőnyíláson fel, ott a villanyórától van cső (ráadásul 2-3 is/lakás), ami üres a kéglibe. A villanyos helységből meg van cső le a garázsszintre, ott tálcán el lehet jutni ~3 méterre a garázsig, ott némi csövezés, és benn vagyunk a garázsban. Kábé egy húzósabb délelőtt megvoltunk.
A csövezés általában átjárható, és itt-ott üres is akadt. A villanyos helységben van pár kanyar, ami bonyásította az életet, de most, hogy be van húzva a vezeték, meg nem mondod, hogy nem a házzal együtt lett kész. Minden helyén, csőben, ahogy kell, extra fúrás csak a garázsbeállásnál kellett.Szerintem nálatok is kábé egy fél napi kábelezés lenne, csak a papppppírozás, ugye. 2-3 ember, vagy ha van 4-5, meg egy rendes behúzó, szerintem pár óra alatt túllendül ezen. A szerelvényezés lehet hosszabb, főleg a villanyóra körül.
-
zetor2000
őstag
válasz
blueboi69 #157907 üzenetére
Monnyák, hogy az etanollal "feljavított" / adalékolt benzin egy idő után megromlik.
"Mivel az autósok többsége által által vásárolt 95-ös oktánszámú benzinbe január óta maximum 10% etanolt, vagyis bioalkoholt kevernek, és az alkohol higroszkópos, vagyis vízmegkötő tulajdonságú, az újfajta üzemanyag nagyobb mennyiségű nedvességet köt meg amikor a levegővel érintkezik. Amikor a víztartalom elér egy kritikus mennyiséget, az etanol kicsapódik az üzemanyagból és víz-etanol keverék keletkezik, amely elválik a benzintől és a tartály aljára kerül az állás során. Túl azon, hogy a víz korrozív hatású, így károsítja a vele érintkező fém alkatrészeket, amikor ez a keverék eléri az autó üzemanyagrendszerének szívóágát, a motor esetleg nehezen indul, vagy indíthatatlanná válik."
[link] -
zetor2000
őstag
válasz
Grillo #157845 üzenetére
Ha a telefon működik, akkor egy pár apróság beszerzése kell az adatmentéshez...
Egy működő érintős kijelző mindenképpen, ez segít feloldani a készüléket.
Egy USB-s dokkoló jól jöhet elsőre, ha van, mert némelyik táposabb készülék az USB felé ad képet is, csak általában nem használja senki. De ha USB-C-s a teló, akkor egy USB-C - "monitorkimenetes" dokkolóra dugva a dokkolóra kötött kijelzőn elképzelhető, hogy valamit kéne látni.
Egy műszerész csavarhúzó készlet, meg némi csipesz se árt...
Ha arra érdemes a készülék, hogy megmaradjon, akkor kellhet egy hátlap, és esetleg egy középrész, meg némi ragasztó / öntapadó film, állapotfüggően kellhet egy akksi, meg egy kijelzővédő üvegfólia. Néha megvédi a kijelzőt, és csak ez törik, illetve van betekintés elleni megoldás, az tömegközön lehet jó.
Aztán kell valami adathordozó, amire menti az ember a képeket, ha ez nem a saját meghajtója, akkor vmi pendrive / hordozható meghajtó.
Ha androidos a telefon, akkor javasolt egy SD kártya a továbbiakban, és oda beállítani, hogy a telefon oda mentse a képeket / videókat, egy másik meghibásodáskor legalább a családi cuccok megvannak, "csak a melót" kell lementeniKijelző szokott lenni a notebook-alkatresz.hu -n, általában raktáron, adatmentéshez a legolcsóbb is jó (van hogy oled helyett sima lcd-t ad a kínai...), és ha nem oké, akkor vissza is veszik, ha nincs leharcolva a kijelző.
YT videók alapján kis kézügyességgel meg lehet oldani a készülék szétszerelését, a kijelzőcsere elég...Onnan ha működik a teló, csak idő kérdése a fájlok másolása.
-
zetor2000
őstag
válasz
Jahno #157791 üzenetére
Ehhez nem szerettem volna sok kommentárt fűzni, lakáson belül 2 kanyar, és már nem tudod húzni. A kábel letapadva a cső falára - már ha van cső... Lépcsőházban már nem saját önálló csőben megy, hanem mindenkiével, összefonódva. Ha pont a felszálló mellett lakik, akkor akár lehet is húzni közvetlen, de ha a szinten van, amit ki kell kerülni - oszlop, másik strang (víz-gáz-fűtés-villany...), akkor ott még lehet pár kanyar, amit "csak úgy" nem lehet kihúzni.
Én ha ilyen lenne, akkor a koaxra első körben nem az optikát szigszalagoznám, hanem egy behúzószálat, amit lehet tépni, és vékonyabb, mint a koax. Aztán majd ezzel az optikát. És ha lehet, akkor adni neki valami kenőanyagot, hogy csússzon.
Nálunk a Digi szinti rendezője ~10 méterre van, cca lakáson kívül nyílegyenes. Egy baja van, hogy nyáron süti a nap, és 2 hetente nincs net pár órára, mert a switch megdöglik.
A telet jobban bírja, mert valszeg fűt. Nekem Telekom előfizu van (2 szolgáltató van a házban), ez optikán jön be, fogalmam sincs, milyen irányból, de egy 16os csőben kábé a szükséges lakások száljai elférnek. ~6 lakásonként van strang.
-
zetor2000
őstag
válasz
Jahno #157769 üzenetére
Anyámnál március végén szereltek klímát, 350 volt. Ebből ~70 volt a szerelés, mert ismerős csinálta, és ennyi kedvezményt kapott anyám, anélkül ~90 lenne a szerelés.
Gree, hűt-fűt, internetre csatlakozik ha kell, wifin, lehet távbasztatni, meg nem csak fel-le fúj, hanem jobbra-balra is tud. Tényleg, próbáltuk. 10év gari.
Ebből 2 se lenne 1 Miska, és egy random panelt 2 szerintem röhögve lehűt, ha jól vannak elhelyezve. Anyámé a nappaliban van, ott ~2 perc alatt lehetett érezni, hogy fűt. 52-53 fok volt a befúvott levegő, amikor maxon ment, és ~16-17 volt a minimum, amikor a legerősebben hűtött.A villanyszerelésedre elmehetett cca. 6 kiló anyagra... A villanyszerelődre meg passz, erősen függ sokmindentől.
-
zetor2000
őstag
Volt itt szó valami gépjárműben lévő pohártartóról, de lehet, keverem a portálokat... mindenesetre egy megoldás, ha nem lenne kielégítő a pohárartó:
-
zetor2000
őstag
Belga az Belga... Ma az új lemez utolsó száma után felharsant a Philosophers Delight, aztán ment, hogy "minden filozófus a házban mondja azt hogy..." Aztán jött a "Diszkó diktátor", aztán kollega érdeklődött, hogy lehet e már jegyet kapni a parkba a koncertre? Mert akkor jönne... Mondom, bzmeg, 3 hete mondom, hogy VAN jegyem rá, mert vettünk... Szóval 3 hülye már lesz a melóból. De szerintem lesz még pár arc tőlünk.
Remélem, felhangzik majd a Ben-Zin-Kút, az Egy-Két-Há, a Dárenbész (a DJ is játssza, ha naprakész), meg még pár kihagyhatatlan megasláger.Akármelyik lemezt nézem, van 2...5 sláger rajta. Talán a Farost...Platina sorozaton nincsen ennyi együtt, egyedül.
-
zetor2000
őstag
válasz
blueboi69 #157461 üzenetére
Kärcher-t nézegettem én is, mert isminek kéne valami. Sok a tyúkja, van egy lebetonozott rész az udvarban, és azt rendesen összeszrják, meg van pár más háziállat, kutya, macska, kacsa, galamb, azt ezek ellen... De aztán láttam, hogy a YT tele van Kärcher javításokkal, így megnéztem a konkurenciát, ami árban talán jobb is... ez a Nilfisk. Nem sárga, hanem kék, de minőségre - ha olyan, mint a porszívóm (egy pár zoknit átszív a 2db ~80centis csövén, meg a ~3m gégecsövén) - akkor szerintem még jobb is lehet, de valszeg megüti a Kärcher minőséget.
Gondoltam, szólok, hogy ezt is érdemes lehet megnézned. -
zetor2000
őstag
Új Belga, szerintem nem veszélyesen űberszar, de nem annyira zseniális, mint az előzőek, de meglepetésként jött elém. Majd júniusban élőben...
Azért kötelező!
-
zetor2000
őstag
2-more-nál jártam ma, elhoztam 2 db CoolerMaster PC házat.
Aki esetleg menne még ilyesmi cuccért, annak javaslom a "fekete belsős"-t, az kevésbé vág, szebben-jobban kidolgozott megoldás. A másik is jó gépnek, de kézben átcipelni a városon a fekete kellemesebb.
Teljesen vállalható állapot, elöl-hátul van benne hűtés (2x12 centis gyári venti), elöl meg 2 oldalt zajcsillapítás is akad, elöl és alul kivehető / mosható porszűrő is van.
Használatból eredő kopás / karc előfordul, de egyáltalán nem vészes. Elöl-felül van USB3 anya, USB2 anya, hang ki/be, SD kártya olvasó, reset és ki/bekapcsoló gomb.Volt még pár db, meg akad vmi Fractal Design is, azt nagyon nem kukkoltam meg.
-
zetor2000
őstag
válasz
blueboi69 #157409 üzenetére
Hamár, akkor miért nem alkalmazott a készítő szárnyas csavart? Azt lehet rendesen szerszám nélkül is meghúzni... Meg az az 1 ponton megpöttyintett izé is eléggé ergya... elfogyott a hegggesztőhuzal / pálca? Valami tápos vazslemez vagy fakötésű alátét, aztán körbehevtölni. Akkó' nem süpped a talajba.
-
zetor2000
őstag
válasz
Jahno #157386 üzenetére
Én is szeretem anyám főztjét, meg azt is, amikor valamit annak nevezünk, ami.
Kedvencem a "pulykamellsonka". Sonkája a disznónak van, nem a pulykának... Meg azt mondják mindenfélére, hogy "tea". A tea az egy cserje, aminek a leveléből készül a tea. A többi az "főzet". Narancsból / datolyából sincs pálinka, mert (még) nem őshonos, meg nem hazai bla-bla-bla... párlat lesz belőle.
Mindegy, csak ventilálok kifelé...
-
zetor2000
őstag
-
zetor2000
őstag
válasz
Jahno #157302 üzenetére
..."Én nem értem, hogy ezek miért örültek neki ha szélnek vannak eresztve, de így jobb is, mint ha sanda utálattal nézegetnének."...
Valszeg ki vannak fizetve (állandó munkahely, fix bérért), vagy a számlát be fogják nyújtani, és ki lesznek fizetve (ööö... ezt tudjuk mi...).
-
zetor2000
őstag
válasz
blueboi69 #157248 üzenetére
Ismi 100-120Ft/db áron tolta az ősszel, amikor volt sok tojása. Van 30-40 tyúkja, klf, vegyes a felhozatal, a tojgli mérete is ~XS...XL méretig terjed.
Ő vett valami tápot, amitől az addig lepukkantak helyrejöttek, a jóképűek meg megtáltosodtak. Tojni is jobban tojnak. Emellé vitamint is kapnak - rendes patikait, ami jó neked-nekem, az a tyúkoknak is.
-
zetor2000
őstag
válasz
Sipi- #156968 üzenetére
Van (?) / volt egy kollegám, neki csípőprotézis műtét kellett, mind két oldalra. Az ~5M volt, de pontosan nem tudom, csak mondta, hogy nagyon nem olcsó. Az elsőt egy maszek doki csinálta, aki megoldotta volna a másikat is, csak időt kért, meg elment nyáron nyaralni, de a koma amit a fejébe vesz, azt végigcsinálja, meg nem akart sokat várni 2 műtét közt, szóval elment egy másikhoz. Az megcsinálta a másikat, de végül nem láttam melózni a kollegát azóta sem, de ennek más baja lett. Sokat volt odahaza a becses nejével, és a "toronyban" összeakadtak a kerekek... cca 1 éve nem láttam a kollegát 10 percnél többet...
-
zetor2000
őstag
válasz
2-More #156964 üzenetére
Nekem sikerült kipukkasztani egy lítium-ion akkut (5 éves telefon akku, ~800-900 ciklus után, a telefont ~fél napig volt képes táplálni), ami ~3 sec múlva okádta a füstöt, 10 sec-en belül meg lángolt...
Szerencsére a kollegák észnél voltak, és azonnal nyitottak ajtót-ablakot, hogy a füstérzékelő - ami a fejem fölött lakik - ne jelezzen be.
Nem volt nagy láng, de annyi füstöt a diszkós masinák se tudnak fújni ennyi idő alatt.
Szerencsére volt kéznél egy fém kaspó virágoknak, de épp üres volt, abba behajítottuk, azt rongyoltam vele a szabad ég alá, hogy ott füstölögjön.
Akkor épp nem volt vicces, de most már jót röhögök rajta én is -
zetor2000
őstag
-
zetor2000
őstag
-
zetor2000
őstag
válasz
Sipi- #156893 üzenetére
Ha van akkud+töltőd a kiszemelt Parkside cucchoz, akkor az jó. Ha nincs, akkor számolj azzal is, mert akku nélkül nem megy, az akku meg előbb-utóbb lemerül. Így a vége ~40-50E Ft, ott meg lehet, van már konkurencia. Nem tudom, mert én nem nézegetek ilyesmiket. De talán akad vmi olcsóbb OBI/Praktikeres, esetleg egy márkásabb valamit megszámítanak ennyiért (de nem hiszem).
-
zetor2000
őstag
válasz
eattila #156883 üzenetére
Ha olyan van, akkor lehet, valami "sima" motorolajba áztatnám a megmosott lámcot, és úgy tenném fel. Vagy miután feltettem, utána adnék neki motorolajat. Hosszú távon lehet, hogy olcsóbb, mint WD40 cuccal fújkodni. Ha lenne némi maradék, mert maradt a kocsiból, akkor meg pláne.
-
-
zetor2000
őstag
válasz
npera #156779 üzenetére
Régebben volt teherautókon légkürt... én azt javaslom. Asszem hallani. Egy régebbi Tatra?
-
zetor2000
őstag
Érdekesség az IT Tech support világából:
[link] -
zetor2000
őstag
válasz
2-More #156513 üzenetére
Én ha gyorsan kell vmi ilyesmi alkatrész, akkor a notebook alkatrész webáruházat szoktam megjelölni, mint forrás. Nem sokkal drágább, mint a kínai boltok, csak általában van raktáron ami kell, meg vállalnak rá garit. Ha odaviszed, pár forintért be is szerelik, de általában egy kreatívabb ember boldogul az ilyenekkel.
-
zetor2000
őstag
Van 1-2 italüzlet, ahova nem nagyon szabad úgy menni, hogy csak "körülnézni szeretnék".
Ma voltam egy helyen, ahol egy rendelést vettem át, az Abuelo rumot.
Jött egy levél, hogy akciós termékek, bla-bla-bla. Aztán megnéztem, ez megtetszett. Megrendeltem. Jött egy levél, hogy átvehetem a boltban. Aztán ezzel a lendülettel jött egy másik is, hogy ha má' ott vagyok, és kifizettem, akkor a bolti vásárlásból kapok 10% engedményt. Az eladó hozzátette, hogy ez az akciós termékekre nem vonatkozik. Viszont itt azért akad választék bőven, és jön a húsvét, ismerősnek volt névnapja (szereti az italokat...), másikhoz vendégségbe megyek (kéne vinni valamit, ő is szereti az italt...). Szóval körbenéztem, és egy majdnem jól látható összeget otthagytam, cserébe lett 2 ital, amit adhatok ajándékba, és ha szerencsém van, megkínálnak.
-
zetor2000
őstag
#rumnapló
Komoly matéria, de nem lesz a haverom. Jelenleg szobahőmérsékletű. Íze karakteres, nem édeskés, inkább fás-fűszeres, kellemesen lecsengő utóízzel, ami sajnos nem tart ki sokáig. Picit hidegebben lehet, jobban kijön 1-2 karakter. Élménye van, de nem akkora, mint ami az én "kedvenceim" fogyasztásakor. Íze kicsit mazsolás, citrusos, ha lehet ilyeneket mondani, akkor csonthéjasokat érzek ki. Mogyoró-dió, stb.
Lefelé menet érezni, ahogy átjárja az embert, és kellemesen melegít.
Árban ez kábé az, ami fölé nem mennék (jelenleg ~33000 Ft (~80€)), maximum 1-2 kivételt tennék. Ezt ajándékba kaptam - volt felmérés, hogy mi az, amit meg szeretnék kóstolni, ez volt az.
Nem az én ízvilágom, de el fog fogyni - nem is "nagyduzzogva".
Finom, de az édeskésebb cuccok nekem jobban fekszenek.Felkészül: Abuelo 12yo.
-
zetor2000
őstag
válasz
blueboi69 #156338 üzenetére
Van egy srác, a Retromania csatorna tartozik hozzá. Nála nőtt nemrég pár napelemtábla (kapta / vette valakitől használtan), feltette a sufni tetejére, meg mellé. A Vevor bejelentkezett nála ponzornak, meg valami akkugyártó is küldött neki akkut. Most van 4 akksi, egy Vevor inverter, meg egy marék napelemtábla, és kábé szigetüzemben megy a sufni. Az inverter képes arra, hogyha elmegy a nap / akku, akkor átkapcsol 230V-os hálózati betápra. De ha ezt nem kötöd be, akkor szigetüzemről beszélhetünk, amit a házi naperőműved termel meg. 3500VA-s asszem az, ami most Pistinél van telepítve, de lehet, már frissítette az 5,5kVA-sra, mert volt arról is egy videó.
Amit szoktam látni, hogy üzemel, az egy klíma, 2-3 PC, ~10-12 ledes fényforrás (fénycső formájú), egy páka, meg 1-2 apróság, végfok, limiter, stb. Persze a végfok nem megy csutkón, csak ~2x500W körül. -
zetor2000
őstag
válasz
eattila #156259 üzenetére
Picit vitatkoznék, hogy melyik pontosabb, bár lehet, nem vita, csak ismeret átadás:
A navigációs nyomkövetés az X időnkénti helymeghatározáson alapul. Ilyenkor a mintavételi helyek egy egyenes vonallal vannak összekötve, ez képezi a bejárt utat. Ha a mintavételi idő ritka, akkor elég nagy pontatlanságok is lehetnek. A BKV futár rendszert fejlesztő emberkével volt szerencsém 1x beszélgetni egy cca félórát, és ő említette, hogy fogyasztást ez alapján csak óvatosan lehet becsülni, mert a buszokon elég ritka a mintavétel, és a megtett út alapján napi szinten pár km eltérés összejöhet, ami az előre saccolt fogyasztásra kihatással lehet. Illetve a megtett út is eltérhet a navi rendszerében számolttól, pont ez alapján.Szóval szerintem a keréken 1-2 másodpercenként elforduló mágneses jeladó alapján számolt megtett út pontosabb lehet, ha a jeladó és a feldolgozást végző kerékpár kompjúter rendesen van beállítva.
-
zetor2000
őstag
válasz
blueboi69 #156169 üzenetére
Sokkal rosszabb, hogy a kajszinak is lőttek.
Legvárnak is okés, de pálinkának szerintem az a jobb, mint az őszi.Cserkó engem annyira nem érint meg, szilva az meg szerintem nagy túlélő, abból mindig van lekvár is meg pálesz is. Ha nagyon nincs, akkor ott a tavalyi maradék...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged