Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Dell notebook topic
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Mini-ITX
- Apple asztali gépek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
i2k
őstag
"HumbleBundle Monthly Bundle
A curated bundle of games sent to your inbox every month.
Get over $100 in games for just $12.Immediately receive NBA 2K17 (MSRP $59.99) and Pillars of Eternity (MSRP $44.99) with more to come!
Each game is yours to keep. Cancel anytime. Enjoy 10% off the Humble Store."//Megint nem kell előfizetnem
-
maross
nagyúr
válasz
CactuS #113880 üzenetére
Nem caritas, a legtobb penzt probaljak kihozni belole, mindenki ugy áraz ahogy akar. De attol még lehet rossz lepes, az ido ugyis eldonti. Ez olyan mint pl te most dolgozol hasamra utok 300-ert, es ha tudod hogy egy tollvonassal at tudnad irni 600-ra a fizudat, akkor megtenned vagy sem? persze hogy, hulye lennel nem atirni.
-
válasz
cskamacska #113857 üzenetére
Az, hogy a játékipar nem használja ki a több magban rejlő potenciált nem a processzorgyártók sara, a tény attól még tény: benchmarkokban nagyon hasít az AMD, de játékoknál vannak limitációk a teljesítményében, teljesen mindegy, hogy mi miatt. Lehet mutogatni a programozókra, de jelenleg akkor is ez van, lehet 5 év múlva más lesz, de akkor nem is ez lesz a proci felhozatal.
Dilikutya: Az Arkot én is megvettem, én akkor adtam nekik negatív reviewt, amikor volt pofájuk egy fizetős kiegészítőt kiadni egy EA játékhoz úgy, hogy optimalizálatlan, laggos bughalmaz volt a játék. Szórakoztató, de jó ha tudja a leendő vásárló, hogy mire számítson. A 70 eurós árcédulát pedig már tényleg pofátlanságnak lehet nevezni, gyűjtenek a céges nyaralásra vagy nem tudom.
-
TheProb
veterán
válasz
tomsolo #113877 üzenetére
Közben kivettem a ház elejébe beszerelt 2 melóból szervált hűtőt, mert akkora hangjuk volt, mint 1 autópálya...
Szal most egyelőre a stock venti van benne, a gyári helyén, mind2 rákötve az alaplapra.
Bár szívem szerint azt, amelyik a tetején tolja kifelé a meleget, azt a ház elejére tenném "szívni", csak akkor meg a tetején ott marad a rács, hogy szabadon áramoljon befelé a por...Btw: Nekem azért vannak kivetnivalóim ezzel a házzal.
-
TheProb
veterán
válasz
tomsolo #113875 üzenetére
Win reinstall óta jó, meg nem raktam fel az ASUS fél 1+ gigás!!! chipset drivert, hanem csak amit a win telepített. Amúgy egész hűs ez a 1070. 53 volt átlagban DOOM alatt, Mondjuk marhára meglepő, hogy full maxon csak <30%-os kihasználtságot mutat a gpu-ra. Ezért nem kapcsolt be a rákötött chase fan se...
-
tipuka
addikt
válasz
micafighter #113864 üzenetére
vicc az egész, kenjék a hajukra ennyiért
-
TheProb
veterán
No, íme a képek:
[kép] [kép] [kép] [kép] (kupit ne nézzétek)
Egyelőre eléggé húzom a számat...:
3200MHz helyett csak ~2143-on mennek a RAM-ok, valamint random elszáll a kép és csak hardresettel lehet újra életet lehelni a gépbe... Most újrahúztam a win-t, hátha a win által letöltött chipset driver jobb neki, mint az ASUS oldalán lévő. Bár ez fura lenne... Egyelőre fel van b@szva az agyam...
+A 1070-re köthető chase fan nem csinál semmit egyelőre...Bocs a mega offért
-
lappa86
aktív tag
-
sagem
addikt
válasz
eszement24 #113859 üzenetére
Kulcs oldalakon még mindig normál áron adják, ha tényleg kell, akkor még most érdemes behúzni, amíg nem kezdik el ezeken is az égbe lőni az árait
-
sagem
addikt
válasz
lappa86 #113855 üzenetére
Igen, mondjuk a legtöbb ember nem is a korai emelésen, hanem az áron akadt ki, ez a 70 euro azért eléggé agresszív árazás, több mint a duplája a korábbi árának
Bár..2015-ös játék..és kismilliószor volt már akciózva (10 dollárra is), szerintem tényleg behúzta már aki akarta
Plusz ugye ők azok, akik EA alatt is egy elég drága fizetős DLC-t dobtak ki a játékhoz, abból is volt masszív botrány
-
cskamacska
addikt
válasz
cyberkind #113801 üzenetére
Az a gond, hogy rossz helyen akarsz belekötni az AMD-be. 6 évvel a dózer után most már a játékfejlesztők is kezdenek többszálúsítani, és pont a Ryzen több magot/szálat ad per forint ráfordítás, még ha az órajel és az IPC nem is olyan magas mint a Kaby Lake-nél.
Az hogy az Intel nem lett Athlon64-Pentium4 módra lemosva és felmosva alapvetően azon játékok sara, amelyek legjobban egy 20GHz-es 2 magos Pentium/i3-on futnának, mert 10 évvel a Core2Quad és Phenom procik megjelenése után továbbra sem tudnak 2 szálnál többel mit kezdeni.aminek viszont lehet örülni: Jelentősen változtat a DirectX 12 implementáción az új GeForce driver
"További változás, hogy a Fermi architektúra is megkapta a DirectX 12 támogatását, de csakis a minimális képességekkel. Ez ugyan az ígéretekhez képest jó másfél évet késet, de legalább elkészült."Nvidia quietly rolls out DX12 support for Fermi GPUs
ADAPTER "NVIDIA GeForce GTX 560M"
Topikjában jól megkaptam, hogy sz@rnak a pofon. Ha DX12-re úgy tekintünk, hogy csak és kizárólag arra van tartva, hogy a Demizsont 4K full grafon kicsit simábban futtassa mint a DX11, akkor igazuk is van.
Ha viszont úgy tekintünk rá, mint a következő Windowsos grafikus API-ra, aminek a támogatása nélkül később már a leggagyibb képernyővédő, vagy a Win10-be visszacsempézett hivatalos Aero Theme csicsa sem fog elindulni, akkor talán máshogy néz ki a dolog.Persze az AMD fanok fejében pártutasításra csak az maradt meg, hogy csapataink mindig is a GCN-el álltak harcban. A driver támogatottság is ennek megfelelő, egy szem Win10 RTM és egy szem bétás Crimson meghajtó a VLIW tulajok jussa, és nem az lesz a legnagyobb bajuk hogy lassú lesz a kártyájukon a Battlefront 2 DX12-ben, mint a GTX580 tulajoknak, hanem hogyan bírják működésre, ha egy Win10 troll update nem fogadja el a régi meghajtót.
-
tomsolo
addikt
Aki esetleg most szeretne gépet összerakni, de nem túl boldog a hazai videókártya árak miatt annak ajánlom figyelmébe az evga európai oldalát - pl. amit nekem sikerült 205-ért beszereznem az szállítással, adóval együtt megáll 640 euróból.
-
sagem
addikt
válasz
lappa86 #113853 üzenetére
Na ja, "kicsit" korán kezdték meg az emelést, csak AUG 8-án hagyja el hivatalosan a játék az EA-t. Mondjuk szerintem aki akarta az már behúzta..meg most volt a sale is, nem hiszem, hogy sok embert érint a dolog
De az tény, hogy ezzel a korai áremeléssel megint sikerült lábon lőni magukat, már ami a marketingüket illeti , rengetegen elégedetlenkednek a Steamen is
-
sagem
addikt
-
tipuka
addikt
néztétek az ARK új árát steamen ?
-
bullseye
addikt
Csak szólok, hogy aki nem olvassa el a kiírást, legalább próbálja dokumentálni a kalandjait...
-
-
bullseye
addikt
Hátha valaki nem nézi a ninja topikot...
Ha valami nem érthető, kérdésetek van, ott szóljatok, mert a múltkor is elég nehezen érthetőek voltak a szabályok.
-
-
tomsolo
addikt
Annyira nem, hogy külön RAM beállítás posztja is van.
-
tomsolo
addikt
Ha csak a Keyshot megy akkor olyan 55-60 körül megáll a CPU, a GPU meg malmozik.
Mondjuk After Effectset még nem tudtam kipróbálni - az Adobe Cloudot hagytam a végére a maga 25 gigányi letöltésével plusz a pluginek még egyszer ennyi - ott majd lehetnek érdekes eredmények, de ennyire nem hiszem hogy enné mindkettőt. Meggyőződésem, hogy hasonló mutatványnál az AMD akárhánymagos is izzadna mint a gyesznó(Keyshotnál lényegében nincs limit) meg hát léghűtésről beszélünk kérem szépen.
Egyébként marha egyszerű a képlet: nagy teljesítmény(MHZ) == nagy hő. Ez mindkét alkatrészre igaz.
Érdekes lenne olyan teszteket csinálni mik azok a minimumok amikkel a legjobb ez a két mutató, de hát kinek van erre ideje?
Az elmúlt egy napban is csak azért toltam ennyi stressz tesztet,hogy ne érjen meglepetés, de - lekopog - úgy néz ki minden jó.
-
tomsolo
addikt
válasz
TheProb #113825 üzenetére
Prime 95, FurMark, 3DMark.
Mondjuk olyat nem nagyon találtam ami egyszerre melegítené a videókarit és a procit, ezért elindítottam a Solid Edge 9-et valami bonyibb dologgal utána meg Keyshotot - az folyamat renderel alapból. A gpunak meg meg ment mellette közben az nvidia FaceworkDemo. Így el tudtam érni 70/65(cpu/gpu) fokot cirka 10 perc alatt, ugye így egymást melegítik ilyenkor szépen.
Talán érdemes is beszereznem az előlapra két nagyobb ventit - bár azért a meglévők is tolták ki hátul a levegőt rendesen. (Az irodában 26 fok van).
Viszonyításképpen most betoltam az Arkham Knight-ot full maxra, így 33/44 -et mérek.
-
-
cyberkind
félisten
válasz
TheProb #113825 üzenetére
Én csak +1 sornak vettem meg a 3DMark-ot Steam-re meg futtattam pár kört de fogalmam sincs minek mert manapság már a játék buktatja meg a tuningolt komponenseket, és ami ebben jó abban lehet nem, nekem a vram nem bírja a 8000-ret de a 7976-ot igen, de erre is mennyi idő volt rájönnöm mert az elején 8200 körül ment nagyjából hibátlanul.
De ha nem tuningolsz akkor meg csak játssz, a proci a turbo órajelen nem fog hibázni az biztos vga dettó, bár a gyári ventiprofillal ne lepődj meg ha dobálni fogja az órajeleket.
-
TheProb
veterán
Első végigjátszás (elsőre). Ki milyen pontszámot kapott?
-
Dilikutya
félisten
Enemy Front+Shadow of Mordor GOTY vagy Sniper Elite 3 + DLC?
-
Frod
addikt
Mivel saját topicja nincs, így ide az off-ba elfér egy ajánló a számomra legjobb vételről a Sale alatt:
Darkest Dungeon 9,19€Régóta szemeztem vele, öcsém lebeszélt róla, hogy tönkreteszi az életem, meg akciókról is lemaradtam, és ugyan lehetne virágboltival tolni, de amióta ide járok, azóta imádom a jogtiszta szoftver illatát a Steam könyvtárban, (+achievment vadászként a "demo" verzió nekem felejtős) így most lecsaptam rá.
Nagyon állat, nagyon addiktív és nekem nagyon bejön a dízájnja is.
2D-s kazamata-felfedezős/szörnyeket-onnan-kipucolós roguelike rpg, lehet tápolni az emberkéidet, felszerelésüket, képességeiket, lehet a várost is fejleszteni (több férőhely a kórházban, olcsóbb költségek,...) mindez Dark Souls szintű nehézséggel, ahol egy rossz hiba és a teljes partyt véglegesen leradírozhatják! (Állítólag, bár 8 küldin túl még mindenki él nálam) -
TheProb
veterán
Torchlight 2 topic-ja elég halott, így hadd tegyek fel itt pár kérdést, hátha:
1. wizardnak miért csökken a dps-e, ha az 1H wand mellé beteszek még 1et? tök logikátlan
2. ez a manazabálás végig meglesz? már lvl 35 körül vagyok, de még mindig elnyomok 3-4 skillt és no mana. potiból meg veszek kb. 20at és majdhogynem lenulláztam magam anyagilag. -
tomsolo
addikt
A Westboro egyébként "magyarul" beszél.
-
bullseye
addikt
Alapvetően két jó összevetés van. Ugyanannyi pénzért melyik erősebb, ugyanolyan teljesítménnyel melyik olcsóbb.
Minden más, pl. ugyanolyan órajelen magra leosztott teljesítmény mélyen szakmai reach-around.
És max kiegészítő információt ér, hogy melyik techben mekkora tartalékok vannak.
Ugyanígy fogyasztás/melegedés is csak az igényesebb közönséget érdekli egyáltalán, pl. minket...
-
tomsolo
addikt
Bazzeg ez milyen játék már?
és mikor jön steamre?
-
cyberkind
félisten
Pont ezt mondom, hogy nehéz ezt normálisan megcsinálni mert az Amd nem is tud magas órajelet, emellett csak ott van nagy előnye amelyik program használ sok magot mint mondjuk a BF és manapság egyre többen, de majd jobban körvonalazódik ez ha az Intel-nek is lesz "játékra való" 6 magosa, vagy 8, jó kérdés mi lesz ott is.
(#113799) echterion
Ha árhoz nézzük akkor valóban, bár nekem elég karcsú ez a 4Ghz és társai órajel, ha már a Ryzen 7 tudná a 4.4-et 16 szálon arra azt mondanám, hogy váóó és kb meg is venném szerintem, de ez még nem tetszik így, reméljük lehet ezen még csiszolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal.
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest