Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini-ITX
- Autós kamerák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lackki
őstag
válasz
l.skywalker #138098 üzenetére
mint a babylon fall
-
Dilikutya
félisten
-
cyberkind
félisten
Csak felkerült a burzsi R*-tól Steam-re is a Gta Trilogy Remaster.
Gyanús is volt a nagy 70%-os R* vásár, ez most 50%-osan van fent.
-
Golden9
veterán
-
_drk
addikt
válasz
FunPro #138088 üzenetére
A Sony stúdiók azok függő függetlenek
.
Kreatívok és direkt valami nagyot akarnak és ezt letudják kommunikálni a Sony-val akik ugyan úgy valami rendkívülit akarnak. Ez a win-win szituáció jelenleg szerintem.A többinél a gond mindig a felső vezetéssel van. Mennyire foglalkoznak a részvényesekkel például. Mennyire kockáztatnak, mennyire ugyan az a játék.
Tegnap pont ment itt a Ubisoft kritika és láss csodát, csak vannak ott gondok.
A kalozós játéknak az alapja már 10 éve meg van. De még az Odyssey-ben is egész jó hajó csaták voltak 4 éve. Ez csak kicsit tovább kellett volna fejleszteni és annyi!
Tök jó multit is kilehetett volna rá találni...
De ott az alapötletet is vagy 5x megvariálták, hogy egyáltalán ki lehessen szálni a hajóról vagy ne...
Nem baj, a kokó legalább tuti megy -
csuvicsuva
addikt
válasz
FunPro #138088 üzenetére
+cyberkind
Végülis teljesen igazatok van, mára ez kicsit megváltozott és rétegjáték is és az indie játék is lehet AAA cím, és pont az ellenkezője is, pont a legjobb példákat hoztátok. Ellenpéldaként pedig hirtelen az Obsidian (már XGS alatt készült) "garázsprojektjét", a Pentimentet tudnám felhozni, vagy akár az EA Originals játékokat (lásd például: It Takes Two), amelyek szépen kinőtték magukat.
A Square Enix meg szarjon sünt, hogy ami nem Final Fantasy, az nem elég sikeres eladásilag. Örülök, hogy eladták a nyugati franchise-okat, talán ránk szakad néhány éven belül a kánaán, vagy az MS felvásárolja az Embrace-et (ha kútba esik az ABK akvizíció) és akkor onnan is minden csúszik egy-két évet.
Mr.Csizmás: én nem merek mondani semmit, arra emlékszem, hogy az Uncharted kapott külön kódot, Amd rewardson is azt írják, hogy a kapott kupont beregisztrálod és kulcsot ad helyette.
-
Mr.Csizmás
titán
halp: az rx6000 promo beváltásnál külön kódokat ad? azért kérdem, mert ismerős beváltaná, de a Callisto már megvan neki máshonnan.
-
FunPro
őstag
válasz
csuvicsuva #138083 üzenetére
Gyakorlatban nem lehet kivitelezni azt, hogy ne a pénzen dőljön el a dolog. Viszont nálam elméletben nem feltétlenül a pénz a döntő.
Mondok egy példát. Ha én dollármilliárdos lennék, és felbérelnék 200-400 tehetséges embert, hogy csináljanak nekem egy játékot (a pénz nem számít mentalitással), az elkészült produktumra ugyanúgy indie címként kéne tekinteni, mert én egy teljesen független csapattal dolgozom. Mondhatni AAA minőségű indie játékot készítek.
Szerintem itt a fórumon amikor valamire AAA-ként hivatkozunk, nem azt nézzük, mennyi pénzből vagy milyen minőséggel készült a játék. Nagy stúdió nagy játéka.
A God of War és társai nálam azért számítanak kakukktojásnak, mert pl. a Santa Monica Studio, Guerrilla Games, Sucker Punch mind párszáz fős csapat, hiába vannak a sony alatt. Ez eltörpül egy assacreed, far cry, cod, gta létszáma mellett. Mondjuk a legjobb példa erre Kodzsima barátunk, aki valószínűleg a világ összes pénzét össze tudná harácsolni, még is egy független fejlesztő. Elméletileg a fromsoftware is független, pedig ők is bármit megkapnak.
Nálam ez valahogy olyan, mint a filmeknél a bosszúállók és egy tarantino film. Az életben nem mondom meg fejből, hogy ki csinálta az avengerst, a tarantinora meg az életben nem fogom rámondani hogy pénzhajhász tucatfilm, pedig Ő is bármekkora költségvetéssel dolgozhatna.
Persze, fordítva is hülyeség nézni, mert egy 400 fős csapatot elég nehezen lehetne indienek kikiáltani. Maximum pár tucat ember = indie.
-
cyberkind
félisten
válasz
csuvicsuva #138086 üzenetére
Egy AAA játék lehet ugyanúgy rétegjáték is, én amit a nagy költségvetéssel látok jönni (főként), az a sok asset, hogy ne ismétlődjön túl hamar, és a nagy alkotói korlátozás minden téren. Nekem az asset része hiányzik az indie címekből, konkrétan ott a From the Ashes, tök jó kis játék, mindig más pályát és bossokat generál, de ugyanazon assetekből, látszik az egészen, hogy nem volt többre pénz és idő.
-
csuvicsuva
addikt
válasz
cyberkind #138084 üzenetére
Mondjuk összemosódott már a két dolog, mert a Ninja Theory hiába kapott teljes szabadságot és saját "kis" stúdiót, meg a világ összes pénzét, attól a Senua ugyanúgy rétegjáték lesz továbbra is, legalábbis remélem. Maradjunk akkor a nagyköltségvetésű FPS/TPS/(A)RPG (nem feltétlenül souls-like) folytatásoknál.
-
cyberkind
félisten
Ubisoftnál Kúrós Jack lett a cégvezető, sok fejlesztés törölve lett, a Duke Nukem Forever álnéven fejlesztett Skull and Bones pedig lépett egy évet jövőre.
-
cyberkind
félisten
válasz
csuvicsuva #138083 üzenetére
Gyakorlatilag a költségvetést jelentené ez a dolog, ami viszont hoz magával több dolgot is, nekem pl ezért nem jön be sok indie cím, hiába jók, látni rajtuk az ismétlődő dolgokat túl korán.
-
FunPro
őstag
válasz
Anonymusxx #138074 üzenetére
Maga az AAA téma egyébként érdekes. Én ezen belül is létrehoznék két kategóriát.
Vannak az olyan játékok, mint az assacreed, far cry, cod, ea játékok...
Most úgy őszintén, valaki meg tudja mondani, hogy ezeket ki csinálta? Azon kívül, hogy ubisoft, stb.?Mert az általad jónak titulált játékokat vissza lehet vezetni kisebb csapatokra. God of War, Horizon, Elden Ring, hasonlók. Ettől nem az AAA lesz jó, hanem a stúdió, aki csinálta őket.
-
Anonymusxx
senior tag
Lehet régebbi játékokat is játszani, nem hiszem h mindenki végig bírt játszani mindent ami AAA, hisz a legtöbb játék szerintem min 50 óra..
Nekem van a kivánságlistámon kb 1300 játék, és egy csomó AAA még sorra sem került...Még ha csak az elmúlt 3-4 év AAA játékait játszanám szerintem évekig el lennék...
Én ezekkel nem játszottam, de a kívánságlistámról egy pár, ami jó értékelésekett kapott, és tavaly jelent meg:
BLACKTAIL, CRISIS CORE –FINAL FANTASY VII– REUNION, High On Life, Mirror Forge Evil West, Cats and the Other Lives, Pentiment, Sonic Frontiers, Eternal Evil, SIGNALIS, Golden Light, Persona 5 Royal, No More Heroes 3, Grounded, Kena: Bridge of Spirits, Metal: Hellsinger, Lost Judgment, Thymesia, MADiSON, Last Days of Lazarus, Neon White, FINAL FANTASY VII REMAKE INTERGRADE, Fobia - St. Dinfna Hotel, Steelrising, As Dusk Falls,
Ez csak fél év alatt, csak az olyat raktam bele kb am min 80%-on áll, és nem annyira indie...
-
_drk
addikt
válasz
csuvicsuva #138076 üzenetére
De az Indi! Az megint más!
De amúgy az tényleg jó! -
sto1911
veterán
válasz
Androidra meg ingyenes is
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Akkor ott sz.rnak be a TV előtt?
-
csuvicsuva
addikt
Xbox topikban rengetegen ráfüggtek a Vampire Survivorsra. Olcsó, addiktív és állítólag nem lehet abbahagyni.
-
_drk
addikt
válasz
Anonymusxx #138074 üzenetére
Ubisoftnak annyi pozitívuma tényleg van, hogy onnan legalább jön valami játék.
De mondj már még játékokat akkor tavalytól vagy azelőttről ami meg is üti a mércét?
Felsoroltad a 3 top játkot tavalyról -
Anonymusxx
senior tag
A fenét, az AAA miért lenne rossz? Azért mert néha bejön egy pár lélektelenebb, vagy rosszabb AAA játék, nem jelenti azt h mind az lenne... Nemrég jelent meg a Gods of war az se lett rossz, se a Elden Ring. Se a Horizont, Plague Tale, Resident sem.
Nem is értem h miről beszéltek, ugyanazok a körök jönnek, szarok az AAA játékok, és szóba kerül mindig ugyanaz a kb 3 játék (Far cry, Assasinok, ) de szerencsére nem az Ubisoftból áll a játékipar.. Mellette még megjelenik vagy 500 játék évente ami jó...
Most is minden 2. komment az Assasinról szól
-
_drk
addikt
válasz
Anonymusxx #138069 üzenetére
Az AAA-t kell elfelejteni, vagyis nem csak azzal játszani és boldog az ember.
#138068Dilikutya
Az Ubisoft játékokat majd egyszer valaki megfejti mi bennük a baj, de egyelőre jó kifejtést még nem hallottam, pedig valami biztos nem okés velük kapcsolatban.
Elég nagy ellentáborok is vannak mert sokan szeretik, de jó sokan szidják is.
Én pont középen állok, játszottam is párral, de egyszerűen nem is értem miért nem jó nekem, mert OW-t szeretem, kardozós-baltázós játékot szeretem, van benne skill fa is és fejlődés.
Aztán pár óra játék után már a gondolattól elunom magam ha elakarom indítani megint.Egyedül a Far Cry-t merem szidni! Ennyire pocsék és indokolatlan visszafejlődést még nem is láttam.
De amiért lehet szidni az Ubit az a rengeteg franchise jog amivel nem kezdenek semmit.
Egy jó Might and Magic helyett képesek éveket szenvedni egy kalózos hulladékkal -
echterion
nagyúr
Azért nem kell 150 óra, én pl. a Valhallát 100 óra alatt csináltam végig úgy, hogy nem sok mellékküldi meg felfedeznivaló maradt. Persze én dlc-et sose veszek, általában elég szokott lenni egy játékból nekem annyi, amennyit az alap ad. És igen, a Black Flag után kicsit másabb ez a három, az Originst még nem ismerem, úgy írom ezt.
-
Frod
addikt
válasz
echterion #138067 üzenetére
A WD1 talán az utolsó ilyen open-world városos cucc, amit nyomtam, én személy szerint szerettem a Person of Interest-es áthallás miatt, de ez is majd 9 éve volt már.
A FC-t a 3 (2012) után hagytam abba, az AC-t a Rogue (2014) után.
Biztos vannak aspektusai az új trilógiának, ami tetszene, de egyrészt nincs 150 órám/epizód rá, (tudom, az Origins csak ~60), másfelől bőven mondják itt is sokan, hogy copy-paste az egész. Nekem mindenesetre nem hiányoznak, és amíg az Ubi nem változtat valamit a hozzáállásán, addig ez marad is így. -
Anonymusxx
senior tag
"Maximum a minden evő és indi imádó réteg nincs.."
ja, ezt jól mondod, én nem vagyok egyáltalán kiégve, lehet azért mert én minden kategóriát szeretek, az autós, és sport és a céltalan városépítős játékok kivételével?
Egyszerre általában több játékkal játszom, így nem tudom egy kategóriára se ráunni. -
Dilikutya
félisten
Jó játéknak nem feltétele hiperszuper új engine megírása. Az atmoszféra viszont fontos, bár magával a játékkal még nem játszottam, de mintha Epic-en meglenne már.
Engem pont az atmoszféra, a környezet és korszak miatt érdekel. Assassnin's Creed is előnnyel indult nálam anno a középkor miatt, ami ki is tartott az első jelenbeli/jövőbeli részig, hogy WTF, mi ez a faszság. -
echterion
nagyúr
Szerintem az Odyssey-t hülyeség kihagyni, mint ahogy a WD első része is remek lett. Nekem ezek eléggé bejöttek, illetve az AC még bejön, mert nem értem még a végére. A Valhalla után azért más játék, elég csak arra gondolni, hogy a viking csókával nem sok szükségem volt lopakodásra, általában páros lábbal rúgtam be egy-egy helyőrség kapuját, míg az Odyssey-ben ha már ketten-hárman rontanak rám egyszerre, izzadóssá válik a túlélés.
-
Frod
addikt
"az évente beköszönő Assassins Creed/Far Cry/Watch_Dogs (meg pár más Ubisoft) sorozat"
Nagyon sokat tud az ember segíteni a saját szabadidején, ha ezeket a szériákat - és más hasonlókat - teljesen elengedi. Én megtettem évekkel ezelőtt, és így sincs idő mindenre, de nem érzem, hogy kimaradtam volna bármiből.
Ha még hozzá is vesszük, hogy akik viszont játsszák egyiktől sincsenek elájulva, akkor pláne. -
_drk
addikt
Szerintem mindenki kivan égve aki egy kicsit is jobban foglalkozik vele.
Ha nem is az egésztől de így valamelyik szegmensekbe ahogy leírtad biztos.
Maximum a minden evő és indi imádó réteg nincs..A jelenlegi játékipar legjobb látlelete szerintem a Plague Tale. Ott volt az év játékai között úgy hogy :
-Semmi extra grafika, csak tudnak jól használni egy engine-t.
-Nagyon limitált gameplay ami még így is darabos, de néha meg erőltetik amit nem kéne.
-Sztori egész jó de nem ál leejtős.
Egyedül az atmoszféra és grafikai design az ami úgy nagyjából eladja és így is kiemelkedő játék lett.
Ezzel nem a Plague Tale-t akarom szidni, hanem az összes többit!
Milliárdok mozognak és ezt alig látni.
Persze a játékosok se kell félteni mert inkább Fortnite-ra és hasonszőrű társaikra költik a pénzt. -
i2k
őstag
válasz
#79563158 #138063 üzenetére
Régen is megválogattam mivel játszottam - akkoriban is voltak "London Racer" típusú ipari hulladékok, de sokkal kisebb számban, és egyértelműen ki tudtad őket kerülni.
Most meg ugrasz egy cím elől a STEAM-en, és kakiban landolsz egy másikkal, mert olyan nagy halomban érkeznek.
Ráadásul, sok önmagát rohadt jól álcázza és AA(A) rétegbe pozicionálja magát, 70 eurós/fontos/dolláros árcímkével...
...és ha ehhez még önérzetes vagy, és azt mondod, hogy nem hiszel a kritikáknak, na, akkor jöhet a lecke... -
törölt tag
-
i2k
őstag
Ahogy egy jó pszichiátriai bennlakó riporteri kérdésre válaszolná és átfordítom: "Kiégve, én nem vagyok, a többiek bezzeg igen..."
Na, de most komolyan:
Vaknak, vagy NAAAAGYON kezdőnek (azaz kábé porcicákkal kergetőző korúnak) kell lennie ma egy játékosnak, hogy ne vegye észre, hogy miféle szemfényvesztés folyik a játékpiacon (kis betűvel).
Hagyjuk a néha-néha kapuba találó ötletekkel próbálkozó indie "ipar" gyöngyszemeit pihenni most egy kicsit (őszintén szólva, irritálni szokott, amikor leírják, hogy az indie ipar a játékok megmentője - vakok között a félszemű a király), és koncentráljunk arra, amit a 21. századi PC/konzol JÁTÉKtól elvár és el kellene, hogy várjon egy igazi (és nem koca) gémer:
* HELYBŐL LEBILINCSELŐ(nek ígérkező) SZTORI
A Kóó Oh Gógyi 1x iterációja mit tud ígérni szingliben vagy multiban? Elmondom: semmit.
Elveszed a hype-ot, kipattintod a 4K@60 és az RT előli pipát, és látod, hogy ugyanazt kapod pepitába (erős és költői túlzással).
A CoD helyére helyettesíthető címek, gyorsba: az évente beköszönő Assassins Creed/Far Cry/Watch_Dogs (meg pár más Ubisoft) sorozat, a végtelen munkával a térképein (még a sztori előrehaladásához is), és sokan mások.
Sajnos, nagy fájdalmamra, az ázsiai címek is ezt a metódust erősítik, holott - eddig - volt ott gógyi másra is, és ha nagyon keresünk, az AA+ címek között vannak jók (igen, japánokra nézek).* JÁTÉKMENET, és NARRATÍVA (nem ugyanaz, mint a sztori!) a jobbik fajtából
Azaz, sem nem "homokozó, nesztek bammeg, szórakoztassátok magatokat", se nem csőjáték, amiből kilátni se lehet. A játékos keze ne legyen elengedve, de szorongatva se.
Személy szerint - és ha ez kiégés, akkor legyen - csömöröm van a sandboxra épülő játékból. Gondolom, kiderült.
Viszont, a jól kivitelezett, történetre erősen összpontosító címekből rohadt kevés van (itt próbálkoznak az indie-k kisebb-nagyobb sikerrel), és a "szolgáltatásra épülő" világban ezeknek lassan annyi is lesz.
Ja, hogy kapunk néha-napján egy 10-20-25 évvel ezelőtt (azaz, mondjuk ki: az Aranykorból) elkészített játék remake-jét, új köntösben, 4K/RT/DX12 meg más nyalánkságokkal, és sokszor a nyersanyag tiszteletlenül feldolgozásával, máskor meg telitalálattal (Resident Evil 2) (kanyarban egy Dead Space Remake)...? Van ilyen baleset.* A TECHNOLÓGIAI FEJLETTSÉGET IGAZOLÓ JÁTÉKELEMEK
Nem, nem a 4K meg a csillogó Salamon töke jelenti a technológiai fejlettséget.* FRISS(nek álcázott) ÖTLETEK
Nem szégyen a mestertől lopni, ha az JÓL van kivitelezve - itt bukik el az indie játékok rohadt nagy százaléka.Nem tartom magam kiégett gémernek.
A sok (és én nem vagyok egy nagy játékfaló - 1 évben jó, ha 15-25 játékkal játszom) évnyi játékidő alatt egyszerűen kritikussá váltam: a drága szabadidőm és játékkedvem miatt.Fullasztó, hogy sokszor csak cukormáz fedi szippantós kocsiba való végterméket, és a(z ezek szerint kiválóan működő PR miatt) dolog csak akkor derül ki, amikor az ember belefutott...
-
törölt tag
válasz
l.skywalker #138058 üzenetére
+1. A Devolver Digital iszonyatosan jó minőségű játékokat gyárt/gyártott. Nyilván sokkal több szemét is van, de ezek nagy részével nem kell foglalkozni. A gagyinak kinézö ingyenjátékokat én már be sem húzom, mert egy idő után a plusz egy sor csak digitális zaj.
-
FunPro
őstag
Engem továbbra is az zavar, hogy túl sok a szemét a piacon.
A sok játék önmagában még nem lenne zavaró, de az, hogy mindenki csak az aktuális trendeket használja ki, annál inkább.
Nem tudok például egy épkézláb indie kiadót mondani.
Ha AAA játékról beszélünk, mindenki fel tud sorolni minimum hármat. De indie játékot?Nekem egyedül a Humble, mint kiadó jut eszembe, aki minőségibb indie játékokat szór ki a piacra. Én nagyjából a bundlikat is csak ezek miatt figyelem, mert az AAA nem vonz, viszont gyakran beszoktak rotálni olyan indie játékot, amikről az életben nem hallottam, de mégis tetszenek.
És ezzel ki is fújt az indie piac, mert a legtöbb játék elvész a vackok között. Igazából már vagy egy évtizede össze lehet szedni olyan tagcsokrokat, amikhez garantáltan rossz játék fog társulni.
Régebben volt az "crafting zombie openworld", utána jött a "battleroyal", aztán a "soulslike challenging", a legutóbbi ilyen pedig a "roguelike storyrich pixelart".
Pedig önmagában ezekkel nem lenne baj, de mivel az indie mögött nincs akkora pénz, ezért mindenki gyorsan összedob valami retket, hogy el tudja adni.
-
echterion
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #138055 üzenetére
Ne is mondd, annyi játék van szétszórtan az accountjaim között, hogy a halálom után ember lesz a talpán, aki kibogozza, hogy hol mennyi van és hogy fér hozzá.
-
_drk
addikt
válasz
Dilikutya #138051 üzenetére
Pont ez a baj, hogy semmi fejlődést nem látsz. 2012-13 környékén vittem át a Battfield 2 Bad Company 2-őt, na az ál le ejtős grafika volt nekem akkor. Az idő tájt még a Modern Warfare 3-al kezdve még az 1-2-vel játszottam.
10 év elteltével ugyan úgy Modern Warfare 1-2 megy
Kicsit szebb, de a játék menet meg ugyan az, sőt! Állítólag rosszabb is....
Ha akkor sz*rrá játszódtad őket, mert akkor tetszett, mára mi maradt?#138050 s7evcsenko
Nem szidom az Odyssey-t ,mert bele tettem 80 órát.Valhallában átmentem Angliába.
De én többet egy percet nem játszók ezzel a trilógiával. Annyira monoton, üres és lelketlen, hogy inkább hagyom.#138049Crus
Jelenleg csak azokat hallok pozitívan megnyilvánulni a mai gaming helyzettel aki Switch-el is játszik
Ez nem lehet véletlen! -
echterion
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #138052 üzenetére
Így van, rettenet nehéz kiválasztani, mire "költsem" a drága és szűkös szabadidőm.
-
Dilikutya
félisten
Ugyan fejből nem tudom, melyik játék milyen évjárat, amivel mostanában játszottam, de pl. a 2014-es felhozatal nincs olyan nagyon elmaradva a maitól, se játékélményben, se grafikában. Igazából egy jobb 2007 körüli fps-t ma is le lehet nyomni úgy, hogy nem zavaró az elmaradás a maiakhoz képest, pl. első Modern Warfare, World at War, Crysis simán élvezhető minden tekintetben. Vagyis hát a Crysis játékmenete elég fapados, de az a maga korában is az volt.
-
Nekem is ez a bajom, tele vagyok játékkal, de egy csomótól elmegy a kedvem egy egyperces bemutató videó után.
Egy párat meg elkezdés után hagyok abba, mert nem fog meg.
Nagyon feltolta az igényeket 1-1 komolyabb játék."Witcher 3 óta nem csináltak igazán jó OW sztori orientált fantasyt nekem például. (AC meg se közelítette.)"
Ám ezzel azért vitatkoznék...
Most játszom újra a next gen frissítés miatt W2-at, és hát azért ezen is már látszik az idő mind grafikában, mind játékmenetben...
Nyilván ízlés kérdése, de nekem pl az AC odyssey sokkal jobban tetszett, de még talán az origins is. -
Crus
őstag
Pong korszakból származó gamerként, azért hadd árnyaljam azzal a képet, hogy ütős gémerpíszi, meg VR mellett, nálam főleg a Switch(!) pörög. A felejtős PS5-öt*, meg lepi a por. Pedig Switch-en erősen olyan a grafika színvonala, mintha 15 éves PC játékkal tolnám... csak hát az a fránya gameplay.
Nagyon hamar átszokik az ember a 4k 60 - 120-ról a 720p-1080p néha 30-ra se, ha jó a gameplay. Switchen a játékok zömében van lélek. Hiába szakítja le az ember arcát egy lelketlen RDR2, vagy egy AC Ody/Valhalla, amikor egy Metroid Dread, vagy éppen egy Donkey Kong Tropical mellett meg újra kölyök vagy.
Abban viszont feltétlenül egyetértek, hogy bődületesen sok cím van. Aki több platformon is jelen van, az már rég belefulladt. Viszont az egyértelműen kiégett, aki ennyi játék között nem talál magának jókat.
*Lement rajta 3 ütős cím, aztán viszonlátás'.
-
_drk
addikt
Te se vagy kiégve, mi?
Egyébként Én 2 okot tudok mondani miért nem jó ma régi gamernek lenni. (ha el hagyjuk a szokásos AAA fikázás)
-túl sok játék van! Nem lehet választani! Most fel mentem ps store-ra és van vagy 50 játék akcióban. Autós, kosaras, jrpg, fifa, midnight sun stratégiai, skyrim mmo, gotham Knights, több felé multis lövölde, Coop lövölde, survival, open world zombis meg még több 100 ilyen. Fogalmam nincs mivel lennék el.
- Egy bizonyos szint után, nem akarsz lejjebb adni.
Ha végig vitted sorban az év játékait akkor ugyebár csak a rosszabbak maradnak. Ez minden évben nagyon feltolja a mércét. De technikailag is: az átlag játékos keveset retrozik, mert ha megszokott a szemed egy bizonyos grafikát vagy a kezed egy irányítási mechanikat nem nyúlsz vissza 2014es játékhoz. De ez igaz a maiakra is ha egyszerűen látszik hogy több aspektusban gyenge.
Witcher 3 óta nem csináltak igazán jó OW sztori orientált fantasyt nekem például. (AC meg se közelítette.)
Még nincs Zelda szintű fizika a játékokban.
De egy Last of Us vagy Uncharted játékmenet is ritka.
Na ezek után nehéz leülni bármi elé. Legjobb hasonlatot haverom monda: ha veszel egy új kocsit(klíma, tempomat, ülés fűtés stb) , nagyon nem akarsz vissza ülni a régibe (még szervó sincs) csak ha muszáj, na játszani nem muszáj. -
i2k
őstag
válasz
cyberkind #138045 üzenetére
Személyes vélemény: ezek kábé lekakilom eredmények ingame, annyira semmit sem jelentenek.
De úgy általában a Ray Tracing is ennyit tud nyújtani nagyon-nagyon sok játékban.
Csillog minden, mint salamon töke, de közben
- átlógnak a hullák a tárgyakon/falakon
- ruha/jármű fizika 0 (haj meg vicc - az is átlebeg mindenen) kábé minden játékban
- karakterek "tétlen" állapotban szart se, vagy csak lihegnek, mintha 2 maratont futottak volna le egyhuzamban
- pályatervezés sokszor röhej (leginkább: "nesztek egy k nagy játszótér, megszórtuk nektek munkával, szórakozzatok"
etc. etc. etc. -
cyberkind
félisten
Azért egy kicsit félelmetes, hogy a Gta 5 idén lesz 10 éves, és gyakorlatilag mindenben up to date a mai napig: [link]
-
Predator2
addikt
Helló
Fanatical-ra nincs véletlenül egy kupon kódotok?
Köszönöm
-
KISDUCK
addikt
Horizon Zero Dawn-ba végig vittem a story szálat, ilyenkor a játék az utolsó missziót mindig visszateszi a játékba?
-
Dilikutya
félisten
válasz
FunPro #138039 üzenetére
Ezeknél a régi játékoknál kiszámíthatatlan, hogy mennek-e az eredeti verziók. Tulajdonképpen gond nélkül működhetnek is, bár jó rég nem próbáltam már, majdnem minden régen játszott játékot legalizáltam Steam-re vagy valamelyik másikra.
Amik biztosan nem mennek, azok a 90-es évek végi Lucasarts játékok. Maga a program működhet (régi rippelt verzió), de a gyári telepítője ezeknek el sem indul. Többségüket kiadták már normálisan azóta, de néhány Star Wars cím még nem kapható újra, pl. a Phantom Menace vagy a Battle for Naboo.
Viszont találkoztam olyannal, hogy a lemez jó, a telepítő elindul, viszont nem települ, mondván a játék aktuális verziója annyival frissebb már. Ilyen a Call of Duty Black Ops első része, a telepítő szépen lepasszolja a feladatot a Steam kliensnek, és az letölti a teljes játékot. Most ez nem lenne már gond, pár perc alatt megvan, de amikor pár évesen megvettem a játékot, mert dobozosan megérte, akkor nem 1-2 perc volt azt a 8-10 GB-ot letölteni. -
FunPro
őstag
válasz
Dilikutya #138036 üzenetére
Igazából, mivel elég gyerek voltam abban az időben, így komolyabb játékaim nem voltak. A legtöbb játék vagy gamestar vagy pcguru melléklet volt, a nagy részük régebbi. Továbbá, voltak ilyen tescoban beszerezhető hülyeségek, mint a lego soccer és egyéb ilyen hülyeségek.
A legtöbbjük azóta már megvan digitálisan, így legalább el is indulnak. Nem tudom, hogy egy lemezes total annihilationt, culturest, tomb raider 2-t mennyire komál a windows 10/11.
Egy konkrét játék van, amit tudom, hogy megpróbáltam telepíteni lemezről, win 10 alatt, de már ez a művelet sem jött össze. Pure. Én azt a játékot a mai napig cefetül imádom! Nem is értem, miért nem készült több ilyen játék. Szerencsére, még amikor elérhető volt steamen, megvettem. Igaz, az a verzió sem akart elindulni egy jó ideig, csak aztán történt valami, és azóta makulátlanul fut.
-
törölt tag
válasz
cskamacska #138030 üzenetére
Nekem egy rakás Xbox 360 játékom van Series X-en, köszönik jól vannak. Mondjuk játszani nem játszom velük, de ez nem a játékok hibája, hanem az én gyüjtöszenvedélyemé.
-
Dilikutya
félisten
Amazon Prime: The Evil Within 2, Chicken Police
-
Dilikutya
félisten
válasz
FunPro #138034 üzenetére
És meddig tart betenni egy DVD meghajtót? Vagy venni egy külső USB-set. Egyszerűen csak nem akarsz azokkal játszani, mert régiek, csúnyák, nem támogatnak széles képarányokat, nagy felbontást.
Sok régi lemezes játékot amúgy lehetett később a Steam-re regisztrálni, legalábbis amelyik kiadó foglalkozott ezzel. Warner, Valve igen, többit nem tudom, nekem nagyon kevés lemezes volt, többségük nem is kapható digitálisan, pl. a Gunman Chronicles. -
l.skywalker
titán
válasz
Üdv újra itt
"Mondja kedves, aztán hogy szolgál a X360 könyvtára a Series X gépén?" - van azért pár olyan OG Xbox és X360 cím, ami kapott felújítást anélkül, hogy újra meg kéne venni:
(1) List of X enhanced Xbox 360 and original Xbox Games : XboxSeriesS (reddit.com)Nem PC-s minőség persze, de azért akinek már van egy szépen felépített gyűjteménye, az Series X-en is élvezheti ezeket jobb minőségben, hogy pontosan melyik milyen enhance-ben részesült az itt van listázva: List of Xbox One X enhanced games - Wikipedia
Én elég sokat kipróbáltam és valóban látványos.
"Mikor épp a Win10/Win11/Store nem dolgozik a bugos..." - két éve van PC-m és értsd: 1x sem használtam még a Store-t játékok letöltésére. Csak az Xbox App-ot, ami szintén hagy maga után kivetnivalót, de így is fényévekkel jobb, mint a Store.
-
FunPro
őstag
válasz
"hogy szolgál a X360 könyvtára a Series X gépén"
Azokat a pc játékaimat, amiket azidőtájt szereztem be, amikor a box360 menő volt, mostanra maximum a valagamba tudnám dugdosni, mert hogy optikai meghajtó már nincs a gépembe, az is biztos. Innentől ugyanúgy meg kell vennem újra, pc-re is ezeket a játékokat, ha játszani szeretnék velük.
Ugyanolyan avulás van ezen a platformon is, csak nem tűnik fel senkinek. A következő az lesz, hogy az x86 cuccok nem fognak elindulni...
Viszont minden az arányoktól függ. Amikor azt a hsz-t írtam, még elég letargikus állapotok uralkodtak, tehát fejben úgy raktam össze a dolgot, hogy a gpu mondjuk 280-350k, a proci 80-150k, a többit pedig képzeljük hozzá.
Egy ps5 250k, egy tv 100k, egy laptop meg legyen mondjuk 350k. Összekombinálhatom ezt 600-700k értékre, csak az kérdés, hogy a megnyomott hardverárak mellett, ez a konfig időtállóbb-e, mint a laptop + konzol kombináció. Ha még egyenlő időarány jön ki, akkor is jobban járok az első kombinációval, mert az legalább mobil. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
-
gyimger
őstag
válasz
Még élsz
-
cskamacska
addikt
válasz
FunPro #137897 üzenetére
"Ha nekem kéne nulláról kezdenem, biztos nem pc-re kezdeném el építeni a játékkönyvtárt."
Hanem? Mondja kedves, aztán hogy szolgál a X360 könyvtára a Series X gépén?
Microsoft Store már alkalmas bármire játékok kikölcsönzésén, konzumszemétként való gyors "kijátszásán" kívül? Mikor épp a Win10/Win11/Store nem dolgozik a bugos sz@rrakás plecsni napi kiérdemlésén persze.
Nintendo-ról viszonylag kevés szó esik, pedig ott extra vazelin jár a még extrább f@szkorbács mellé a lelkes gyűjtők nagyobb örömére.Mondok jobbat, PC-n is gyakorlatilag van Steam.. és futottak még mások. Amikor épp nem adták fel á lá Bethesda, de én az EA Origin, Epic Launcher, és a Battle.net tulajok helyében is vágnám már a centit.
Gyakorlatilag 10 éves távlatban továbbra sem tudok más boltot ahol biztos megmaradnak majd a megvett játékaink.Ezt súlyosbítja hogy egyedül a Volvo foglalkozik egyáltalán a Linux támogatással. MS bármikor kitalálhat valami őrültséget, de Linuxból még akár a Steam felhasználók is faraghatnak spéci "mentsük meg a Steam fiókunkat" disztrót.
"vennék vagy egy közepes laptopot"
Ami amúgy gyorsabban avul mint egy konzol, drágább (pláne Korona óta méreg drágák lettek a laposok, vidkártyák drágulása kutya töke ahhoz), és gyakorlatilag nem bővíthető.
"vagy építenék egy gépet, egy viszonylag jobb procival, 16 giga rammal, m2 ssd-vel, vga nélkül"
Ja hát pont ez a csavar benne, hogy építünk egy min 6 magos már játékra is igen alkalmas gépet, aztán direkt azért nem veszünk bele egy RTX3060-at 150k-ért, hogy inkább vegyünk még egy Series X-et 220-ért."Mellette a játékokat is 4k-ban játszom"
Cöcöcö, Dynamic 4K lesz az inkább.
Nyilván ahogy öregszik a gép, úgy egyre inkább dinamikus lesz, mint 4K."optimalizáltan"
Erről a rég óta konzol tulajok tudnának mesélni.
Tipikus hogy ha valami PC-n látványosan nyüszít 0 day akár bugokból eredő teljesítmény gondok miatt, akkor konzolon még plusz vasat sem lehet alá dugni hogy az enyhítse, az bezony olyan marad a megszabadító peccsig, vagy a épp a végítéletig..
Amúgy tiszta sor, PC gyártók rettenet elpofátlanodtak a COVID és/vagy a kripta lufi alatt. Ebben a rendszerben nem lehet azt mondani hogy a fák nem nőnek az égig, igen is meghosszabbítjuk Mars-Felsőig.. rövid távon az árak egeken túl emelésével, azt majd meglátjuk a többit, az már a holnap felkelő C garnitúra sara.
De sajnos a PC-vel együtt a konzol is felment, ott különösen a játékok árai nőttek nagyot, már nincs 7000 forintos előrendelés Brexitland-ből. Persze lehet megvenni az aktuális gammákat, jóú kitóni egy hét alatt, és eladni pici bukóval, meg van gémpassz egy olyan konzolra ami amúgy meg se nagyon érné, csak hát ha kell a kallofdutyi akkor az bruttó 29000 lesz, köszönjük hogy nálunk vásárolt.
-
i2k
őstag
válasz
s7evcsenko #138024 üzenetére
Inkább ez, mint a valódi meló
-
KISDUCK
addikt
Horizon Zero Dawn, napi bug vadászat: az állatok tudnak futni a víz alatt*, a nyuszi végig ugrabugrált a folyóban a víz felszín alatt.
*ez többször megtörtént
-
csuvicsuva
addikt
válasz
s7evcsenko #138024 üzenetére
They are alloying Aloy.
-
Atya ég... hogy ti mennyire ráértek munkaidőben...
-
FunPro
őstag
Számomra ez egy kicsit érdekes megközelítés. Addig modolni egy játékot, ameddig nem fogja teljesen az én ízlésvilágomat tükrözni, elég unortodoxnak tűnik.
Nem ítélem el a dolgot, mert mindenki úgy játszik egy játékkal, ahogy szeretne. De ilyet felróni egy játéknak, hogy ne legyen valósághű, mert az túl hétköznapi?
A horizon egy poszt-apokaliptikus sci-fi játék. Én egy ilyen játéktól pont azt várnám el, hogy ennek megfelelően a karakter ezt tükrözze is. Visszább is írta valaki, hogy Aloyyal nem az volt a probléma, hogy a második részre megcsúnyúlt. Meghízott! Egy olyan környezetben és életmóddal, amiben ezt nem lehet kivitelezni. Ez nem realisztikus. Sőt! Igazából nekem már alapból túl szép volt a néni, mert azt senki ne mesélje be, hogy az ősemberi szintre való visszafejlődéskor majd pont a hónalját és egyéb testszőreit fogja valaki epilálni.
Ugyanez volt a baj a Last Of Us 2-vel is. Nem az a baj, hogy a kihagyhatatlan gendersemleges fiúlány egyáltalán nem hasonlít már lányra. Az a baj, hogy mindezt teszi úgy, hogy egy poszt-apokaliptikus, "minden nap egy túlélés" környezetben él, és nagyobb izomtömeget pakol fel magára eredendően nőként (hormonok és minden nélkül), amihez nekem még férfiként is erőteljesen kondiznom kéne, mindenféle tömegnövelő szerek társaságában.
Szóval Aloy igenis legyen ronda, aki pedig a tökéletes nőket hajtja, az játsszon inkább jrpg-t.
-
i2k
őstag
//Látom, tényleg átment, amiről eddig írtam [nem ment át].
Írtam egy jó erős bekezdésnyi vélemény-választ a lejjebb a "hétköznapi nőket a játékokba" témában, de aztán mégse böktem be ide -- nem fogok OFF-olni tovább.
Mindenki más okból játszik azzal és úgy, ahogy - amikor játszom, nem a hétköznapokat akarom látni és újrajátszani. -
Crus
őstag
válasz
FunPro #137996 üzenetére
Kb. mindennel egyetértek, de az, hogy a Surge szopat az nekem fura. Főleg olyantól hallani, akiknél már lementek a soulsok nagyjai. Nekem a Surge 1-2 nagyon kellemes csalódásként maradt meg, amiből az 1. rész elejét éreztem kissé nehézkesnek, meg kis idő volt míg megértettem rendesen a fejlődés mechanizmusát, aztán onnantól csak az élvezet maradt.
"A teljes véleménynyilvánításhoz látnom kell a teljes képet. Nem szeretek úgy szidni valamit, hogy nem kapom meg a teljes élményt"
Ebben az a jó, hogy ha nem tolod végig és úgy nyilvánítasz véleményt, akkor azt kapod, hogy le se toltad, nem releváns a véleményed, ha meg letolod, akkor meg megmossák a fejed, hogyha nem tetszik minek toltad végig. Az a fránya sapka...
-
Crus
őstag
válasz
maross #138003 üzenetére
"Átlagos fiatal lány." - Hát nem. Jártak ezek odakint? Az Insta és TikTok őrület miatt, ha kell 3 kiló mázt kennek magukra, de az összes Palvin Barbara mása akar lenni. Ahogy Aloy kinéz úgy a pékségek hátsó berkeiben lehet látni a dagasztó gép mellett lányokat. Egészen biztos, hogy egy zömmel férfi játékosoknak szánt karit egy kicsit kívánatosabbá tettem volna.
-
FunPro
őstag
válasz
Anonymusxx #137998 üzenetére
Egyébként igen.
A surge rendesen felcseszett anno.
Igazából valamilyen szinten az én hibám, mert heavy karaktert csináltam, ami cefet lassú volt. A legtöbb boss pedig gyors mozgáshoz volt kitalálva, ráadásul a kamera is sokszor megszivatott.
-
FunPro
őstag
válasz
echterion #138010 üzenetére
Számomra inkább az az érdekes, hogy miért erőltették meg magukat azzal a vonallal?
Mármint, ha valaki jó munkát akar végezni, akkor piheszőrök mehetnek a fülre és a száj környékére is.
Ha pedig ennyire nem akarnak részletgazdagok lenni, minek szoptak azzal a pár szállal?
(Mondjuk ha jobban ráközelítek a képre, a fülén is mintha lenne piheszőr)
-
KISDUCK
addikt
A szakállas Alloy sokkal viccesebb ezzel a kiegészítéssel
Félre ne értsd nem csesztetni akarlak, de ezt még korábban láttam mémként és sose bírom ki röhögés nélkül ha eszembe jut.
Amúgy szerintem az első részben a külseje teljesen oké, mivel "kőkorszaki-ókori" körülmények között éltek és nem igazán volt a kereskedőknél smink készlet meg gyantacsík, szóval ha kevesebb lenne rajt a ruha a játékban akkor még a story miatt a szőrös láb meg a hónaljkutya is beleférne.
Mondjuk értem amit mondani akarsz, hogy ez csak egy videójáték, ha tellett mindenre akkor lehetett volna Alloy álomnő, ennyire nem kellett volna élethűre csinálni. Azt se bántam volna, meg a játékba került modellt sem bánom.
A második résznél emlékszek a negatív visszhangra Alloy megváltozott fejét illetően, de az túlzás volt ami logikusan indokolhatatlan, mivel fitt alkata volt Alloynak és a pufi fej csak akkor lenne reális ha olyan mennyiségben enné a finomított cukrot mint a mai ember. Hozzáteszem hogy a 2. résszel nem játszottam csak az akkori sajtóvisszhangra emlékszek, szóval nem tudom hogy úgy maradt-e a játékban vagy megváltoztatták.
Azok a nioh 2-ös képek jól néznek ki, az első rész meg van pc-re, de nem tudtam ott megszokni az irányítást gamepaddal sem.
-
maross
nagyúr
-
törölt tag
Lehet élvezhetőbb lenne a játék ha a játékmenetre, sztorira és a karakterekre fókuszálnának az emberek a csöcsök helyett.
Amúgy viccet félretéve, szerintem teljesen normális és üdvözítő, hogy nem topmodelleket pakolnak bele a játékokba, hanem hétköznapi embernek tűnő karaktereket. A Forbidden West már más tészta, ott indokolatlan kalácsképet kapott, amit elég nehéz elhinni egy olyan világban ahol minden nap küzdeni kell a túlélésért.
szerk. Izé, ennyi szőr teljesen normális egy nőn.
-
i2k
őstag
válasz
KISDUCK #138000 üzenetére
Tudom, vesszek és a pokol legmélyebb bugyra várjon, de én a Nőkre bukom, és a mozgóképek, játékok női főszereplőit nagy általánosságban nagyon szívesen nézegetem.
Ezért is volt sokkoló - számomra! -, hogy Aloy mennyire... nem szép... egy olyan közegben, ahol ezt nem nagyon szoktuk meg: a digitális világokéban.
Jöhetnék azzal, hogy ez is a mai trendeknek köszönhető (hadd ne részletezzem a szociális harcosok és társaik megnevezéseit), de... szerintem ez szimplán designeri rossz döntés.
Szóval, egy olyan közegben, ahol ezt gond nélkül meg lehet tenni, én inkább nézegetek egy csinos(abb) karaktert 10-70-100+ órán át, ha tehetem...
Szeretem a szépet, és a vöröseketNIOH 2 karakterem például párszáz óra - mindenféle MOD nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal.
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
- Gran Turismo
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Milyen processzort vegyek?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- TCL LCD és LED TV-k
- Bestbuy játékok
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Alkoholista nevelde
- További aktív témák...
- Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black/ új, bontatlan/ ingyen foxpost/ garancia
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- GIGABYTE RTX 5070 Ti 16GB GDDR7 AERO OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Kedvező áron! Watch Ultra2 Apple Gari plusz sok extra. Makulátlan!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest