- Ötlettől a megvalósításig: használjuk a nyelvi modelleket új ötletekhez!
- Nem veszik el az Activision Blizzardot a Microsofttól
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- Kevesebb bevételét adja át az OpenAI a Microsoftnak
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 15+ Windows TIPP, amit eddig SENKI nem mutatott meg!
- Milyen videókártyát?
- PLC programozás
- Milyen széket vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
szilard0805
csendes tag
Üdv.Ebay-ről rendeltem 1 olcsó HDTV USB DVB-tunert!
A helyzet az h nálam 1 adót sem talál sem a cd-lévő BLaze progival,sem a homesys-el!
Esetleg vki aki a Homasys-t használja segítsen pls h h kell beállítani!
kÖSZI
Pedig lenne mit fognia mert nem messze van tőlünk az antenna! -
Bandita41
csendes tag
Sziasztok!
Bekötötték a digi-kábelt végre! DVB-C felvevő vásárlásán gondolkodom. Tudtok valami olcsót akciósan valahol? Echolite HDC 2210 most 20 ezer, esetleg tudtok felvevőt hasonló árban?
-
Watt25
veterán
válasz
Core2duo6600 #9594 üzenetére
Hmm... Ez egy jó kérdés, hogy miért 1920-at írnak ki a TV-k. Ezt nem tudom, hogy miért van, majd valaki okosabb megmondja.
A Duna akkor szűnt meg HD lenni, amikor létrehozták a közszolgálati MUX-ot. Azóta a Duna World lett a HD.Egy MUX kb. 22Mbps sávszélességet jelent, tehát lehetetlen, hogy a 3 HD adó egyenként 16-18 Mbit-et elvigyen...
Ezeket az értékeket én most írtam ki a TSReader programból. Nem hiszem, hogy hazudna. -
Core2duo6600
veterán
Az mi nekem full hd nak tünik, a progim 1920*1080 i -t ad meg, a tv is ezt írja ki
Mindig tv én.Korábban a Duna is adott HD ben, mára megszünt ez ? mertn mindenhol HD nélkül látom az elnevezését !
(#9593) Watt25
A mindig tv én a M1 HD, M2 HD nak vagy 3 szor ennyi a bitrátája.
16 ra emlékszem konkrétan átlagban, rikán 18 ra is felugrott !Ugyanakkor nevetséges de szomorú, hogy nem lehet találni egy olyan szolgáltatót aki megfizethetően ad jó minőséget HD, ha a csatorna ad egyaltalán HD ben, de az SD adás is tud korrektül kinézni, meg tud szarul kinézni.
De ugyanakkor nem is film alatt kellene összehasonltani az adásokat., mert a film ek is eltérő minőségben álnak rendelkezésre, hanem valami olyan műsor alatt ami vélhetően mindenhol ugyanazon a forráson alapul ?
Reklámok ? Talán.
Hírműsor is csak addig jó, amíg studio kép van, mert a bejátszások néha a VHS minőséget sem érik el -
Watt25
veterán
Itt van a táblázat kezdemény... Majd még bővítem, de most nem akarok több időt elszúrni rá.
Lehet kommentelni, adatokat közölni, majd én beírogatom. -
zhagyma
őstag
Írok egy példát hátha segít:
UPC kábel: RTLKLUB. 720x576i, SD, 16:9, ~ 5 Mbps
DIGI kábel: RTLKLUB, 720x576i, SD, 16:9, ~ 7 MbpsSzubjektíven a UPC kábelen messze jobb a kép (szerintem). Ha mellétesszük a MindigTV RTLKLUB stream-t, ami MPEG4 nagyon alacson bitrate-l, az meg nekem úgy tűnik hogy szintén jobb a DIGI kábelnél (szubjektíven), de rosszabb az UPC kábelnél (szubjektíven).
Vélhetően a UPC / AH a hivatalos RTLKLUB 16:9 forrást használja a DIGI meg nem.
-
Watt25
veterán
válasz
zhagyma #9588 üzenetére
A digitális videóstream paraméterek bármely szolgáltató esetén megszerezhetőek egy notebook / tuner / MPEG TS analizátor program együttesével, függetlenül a kódolástól.
Hmmm... Nem tudom, itt mennyire lehet aktivizálni a közösséget, de ezt végül is magunk is megtehetnénk. Én vállalom a könnyebb részét.Legalább is nekem könnyebb, mert DVB-T tunerem van, szépen összeírom a MindigTV bitrátákat és itt megosztom. Csak jó lenne, ha mindenki más, akinek van rá lehetősége, összeírná a saját szolgáltatójának átlagos értékeit.
Ha van jelentkező a többi szolgáltatóra, akkor, csinálok MindigTV-s táblázatot. (Bár konkrétan MindigTV-ről láttam már másik fórumban grafikon formájában ilyet, de az már régen volt.) -
zhagyma
őstag
Álatlában nem változnak gyakran a technikai körülmények, de ez nem is lényeges. Ha jól értem egy MPEG digitális videosteam paraméterek meghatározása (felbontás, MPEG profil, bitsreamsebesség) és egy szubjektív videóstream összehasonlítás lenne a lényeg. Az evidens, hogy a szubjektív tesztet ugyanazon eszközökkel kell megejteni.
A digitális videóstream paraméterek bármely szolgáltató esetén megszerezhetőek egy notebook / tuner / MPEG TS analizátor program együttesével, függetlenül a kódolástól.
-
Watt25
veterán
válasz
zhagyma #9586 üzenetére
Gondolom, hogy nem könnyű. Az általad említett dolgok miatt írtam én is azt, hogy a teszt része lenne a szubjektív teszt is a nyers adatok kinyerésén kívül.
Az viszont meglepett, hogy ennyire gyorsan változnának a körülmények. Ez tényleg így van? A szolgáltató gyakran változtatják a forrásukat, technológiájukat? Mennyire jellemző ez?Az is egyértelmű, hogy függ az eszköztől, amin nézzük, de hát éppen ezért kellene ezt egyetlen TV-n eljátszani, hiszen a cél itt a különbségek kiemelése lenne, nem az abszolút minőség megállapítása.
Illetve ha én kerülhetnék ilyen szituba, hogy egy ilyen tesztet elvégezhessek én két egyforma TV-vel csinálnám. A két TV-t ugyanarra a csatornára kapcsolnám, de két különböző szolgáltatótól. Felállítanék egy relációt, aztán valamelyik TV-n szolgáltatócsere. Vagyis, buborékrendezés.Elvileg szépen kijöhetne így egy sorrend. (Persze jó lenne figyelni olyan részletekre is, hogy olyan műsor közben hasonlítunk, amely közben jellemzően sok gyors mozgás, villogás van, mert ugye ezekben az esetekben válik szabad szemmel is láthatóvá a digitális technika (MPEG tömörítés) hátránya...)
Szóval, tényleg nem lenne egyszerű, de nagyon hasznos lenne. -
zhagyma
őstag
A digitális adások összehasonlítása elég nehéz feladat. Már régóta gondolkodom ilyesmin. Az nyilvánvaló, hogy tisztán a technikai paraméterek alapján nem lehet összehasonlítani még a kábelszolgáltatókat sem (általában nincs technikai bitstream sebeség korlátozásra kényszer) mivel nagyon fontos a bejövő videóforrás minősége: modjuk a UPC kábel valamelyik MPEG2 SD sugárzása technikai paraméterek tekintetében azonos lehet a DIGI kábel megfelelő MPEG2 SD sugárzásával (felbontás: 720x576i, ~5 Mbps). Mégis a DIGI kábel esetén tönkrekockázott (agyontömörített forrás), mosott (átesett egy zajszűrésen a továbbítási láncon, meg még ki tudja min) képet kapok amíg a UPC kábel valamivel jobb. Ha azt mondom a UPC jobb és holnap a DIGI - isten adná - egy normális forrást szerez (például RTL-KLUB MPEG2 SD, 16:9, ~8,2 Mbps volt egy hétig, szinte HD minőségnek tűnt szubjektíven), akkor meg hülyeséget mondok egy hét távlatában...
UI.: Az sem mindegy milyen eszközön nézed, mert az is befolyásolja a szubjektív élményt.
-
Watt25
veterán
Tudom, hogy nem állandó, de gyakorlatilag szignifikánsan nem változnak a csatornák bitrátái, tapasztalatom szerint. (Legalább is MindigTV esetén.) Tehát mindenképpen meghatározható egy csatornához egy átlagos bitráta. (Vagyis átlagos ugye akkor is meghatározható, ha nagyon változó a bitráta.
)
-
Watt25
veterán
Ez oké, de ugye itt a cél, hogy összehasonlítsuk a szolgáltatókat egymással, nem pedig egy konkrét szolgáltató adataira vagyok kíváncsi.
Úgy mellesleg egyik linkkelt táblázat sem tartalmazza a bitrátákat és ugye más szolgáltatók honlapján sem nagyon található ez az adat meg.
Tudom, hogy nem FullHD az m1, ez most részletkérdés. Attól még a legszebb a képük, ez egyértelmű. (Legalább is a MindigTV kínálatában.) -
Watt25
veterán
Érdekes dolog egyébként ez a tömörítős móka, mert most megnéztem és a Euronews 1,82Mbps-mal megy... Tehát magasabb a bitrátája mint az RTL / TV2 párosnak. De valóban elég pocsék a kép. Itt valami olyasmiről lehet szó, hogy az AH is csak valahonnan "szedi" az adást, ami esetleg még ha nem is sokkal rosszabb, de újratömörítve már sokat ront rajta.
-
52a52a
tag
Az Antenna Hungária honlapján fent van minden csatorna mi hogyan sugároz, de ezek csak a DVB-T-s adások.
Íme: tulajdonságok
Kódolások
Hozzátenném a TV2 RTL-K az még mindig csak Mpeg2 minőségnek felel meg (szerintem azt kódolják át)És ha megnézed az M1 és társai sem sugároznak fullHD-ben
-
Watt25
veterán
Egyszer valaki igazán csinálhatna egy összehasonlító cikket valahol, amiben nem az árakat, meg csatornaválasztékot meg ilyeneket hasonlítanak össze, amit "papíron" is meg lehet tenni.
Kéne egy hely, ahol sok előfizetési fajta megtalálható (vagy több helyen elvégezni a tesztet) és ott kipróbálni, hogy mely előfizetéseknél milyen a kép minősége. Esetleg számszerű adatokat is lehet mellékelni. (Tehát egy olyan táblázat, amelyben benne van szolgáltatónként, hogy pl. TV2 x bitráta, y kódolás.)
Vagy valaki találkozott már ilyen teszttel valahol? Mert erre nagyon kíváncsi lennék! -
bozso073
tag
A Mindig TV Extrán érdemben 5 HD csatorna van; a HD1 csomagban az Eurosport, NG, M1, History és a Discovery HD Showcase található, mindez 1.790,-Ft-ért. A HD2 további 4 csatorna, de ebből az M1 az egyik (??), a másik három MyZen, iConcerts, Mezzo; ezek nem igazán érdekelnek.
Kérdés, megéri-e ha csak a HD csatornák miatt választom a Hello Digitalt, ez összesen, mondjuk egy alapcsomag (38 csatorna/2990Ft)+a HD1 (5 csatorna 1790Ft), azaz 4.780,-Ft. Kérdés, hogy adják-e nem bérleti konstrukcióban a CA modult.
Ezzel szemben a Mindig TV extra családija (30 csatorna, ebből 3 HD), ha kifizetem 1 évre előre, 34.780,-Ft. Ebben benne van a CA modul is (Conax CAS7, amit viszont nem használhatok más szolgáltatónál egy esetleges későbbi váltásnál), ami innentől már a sajátom és a következő évben már csak a kártya árával kell számolnom. Ez elosztva 12 hónapra 2.898.-Ft/hó. Ha a kártya árát (4.990-ért igazán olcsó) kiveszem, akkor is marad a a szolgáltatás díja+az aktiválási díj. 34780-4990=29.790/12=2.483,-Ft/hó. Ez kb. a fele a Hello Digital fentebb említett, kapcsolt csomagárának.
Viszont jobb a csatornák összetétele (legalábbis számunkra).
Szóval nem egyszerű: minőségit olcsóbban, rosszabb tematikájú kombinációval, vagy drágábban a mikrós, de rosszabb minőségben (amit írtál), ahol csak az 5 HD csatorna jelent minőséget. -
Watt25
veterán
Természetesen, ahogy én is említettem, nem teljesen jó az összehasonlítás, tisztában vagyok vele. De én úgy gondolom, hogy egy normál SD adásban látszódnia kell, ha valaki direkt borostát hord. Való igaz, nem néztem meg azóta sem itthon a CRT-nken, hogy ott észre lehet-e venni, de majd próbálok figyelni.
De hagyjuk is ezt a témát, röviden maradjunk annyiban, hogy a személyes véleményem az, hogy alacsony bitrátával dolgozik a Hello Digital SD csatornák esetén.
Ezt valaki nem tudja számszerűleg ellenőrizni? Azt tudom, hogy MindigTV esetén a kertévék 1,55Mbps-os sávszélességgel tolják a képet. (MPEG4-ben ugyebár.) Mennyi ez az érték Hello Digital esetén és milyen kódolás?. (Lehet, hogy csak MPEG2? Mert ugye lehet, hogy nem is kisebb a bitráta, csak elavultabb a kódolási technika.) -
azbest
félisten
A mindigtv esetén az rtl és tv2 adókat nézd, azok hasonló minőségűek, mint a fizetős csatornák (az info castorna és euronews viszont még azoknál is durvábban tömörített). Ezeket összehasonlítva a másik szolgáltatóval már inkább lehet következetést levonni, mint a hd adás az sd-vel szemben vizsgálni.
-
Watt25
veterán
A TV-jük tudja az MPEG4-et, ezért bedugtam egy drótot az antennájába és az m1, m2, stb bejött HD-ban. Igaz hogy ugye így SD-t hasonlítunk a HD-hoz, de... Azért az szerintem durva, hogy a híradóban ülő pasin nem lehetett észrevenni a Hello Digital-os SD-s adáson, hogy durván borostás! Olyan volt az arca, mint a babapopsi... Átkapcsoltunk a MindigTV-s adásra és egyértelműen látszott, hogy mennyire borostás. Nem olyan kis mértékben, amelyet egy normál, elfogadható képű SD adásban ne venne észre az ember... Szerintem legalább is...
Ja, és a hangja is rosszabb a Hello Digital-nak. (Tompább.)
De azért azt hozzá kell tenni, hogy a Hello Digital-on, ha fizetsz érte, akkor több HD csatornát kapsz, míg MindigTV-n csak 3 van. -
bozso073
tag
"A műholdas Hello esetében adnak csak kártyát is."
Ezzel csak az a gond, hogy hiába adnak csak kártyát, ha DVB-S tuner kell hozzá, ami nekem nincs. Új TV-be egyenlőre nem tudok beruházni, és a meglévő (LG42LH4000) is kifogástalanul működik. Továbbra is az az elképzelés, hogy STB nélküli, a TV DVB-T/C tunerjét+CAM+kulcskártyát használnám. A TV a falra van szerelve (hálószoba); az ágy és a fal között van kb 50 cm. hely, így egy STB nem fér el; akasztva meg nem rakhatom, mert akkor nem látja a saját távirányítója. Másrészt, mint írtam korábban, ha a TV tud mindent, amit egy STB, akkor minek? Szeretem a TV saját távirányítóját használni.
Ez alapján - amint írtad is - marad a Mindig TV Extra, vagy a Hello Digital mikro.
Van valakinek további tapasztalata a két szolgáltató minőségére vonatkozóan? -
bozso073
tag
Mit értesz az alatt, hogy pocsékok? Nekem nem mindegy, hogy előfizetek egy újra, és közben olcsó de legalább sz...t kapok. Pedig erősen afelé hajlottam, hogy a Hello Digital mikrohullám mellett döntsek ( az ár mellett a csomagok tematikája miatt). Nem lehet, hogy nincs jó rálátásuk az adóra, vagy esetleg antennabeállítási a probléma?
-
Watt25
veterán
válasz
Core2duo6600 #9569 üzenetére
Ja, igen, és tudtommal Hello Digital-on egyetlen HD adás sincs.
De, mégis van, de úgy látom, külön fizetős... -
Core2duo6600
veterán
-
zichie
senior tag
válasz
bozso073 #9567 üzenetére
Ha a tévédben dvb-t és dvb-c tuner van, akkor műholdas szolgáltatást nem tudsz igénybe venni vele, így csak két választásod marad: MindigTV Extra és Hello Digital. Együtt a kettő külön antennáról, külön antennakábellel, külön modullal és külön kártyával megy. Magyarul, ha Mindig TV Extrát nézel és utána Hello Digitalt akarsz nézni, akkor a tévéből egyik koax kábel ki, a másik be, továbbá a ca modult is cserélni kell, amiben a kártyák vannak. A gyakori modulcserélgetés nem szerencsés és nem is tesz jót az CI ajzatnak.
Ha mégis úgy döntesz, hogy valamelyiket együtt akarod műholdas szolgáltatással használni, akkor a műholdhoz mpeg4-es dvb-s2 box kell, amin van modulfogadó vagy olyan kártyaolvasó, ami többféle titkosítási rendszert kezel.
Cryptoworks rendszert használó kombinációk: Hello Digital (dvb-c) + UPC Direct (dvb-s/dvb-s2)
Conax CAS7 rendszert használó kombinációk: Mindig TV Extra (dvb-t) + Hello HD (dvb-s2)A műholdas Hello esetében adnak csak kártyát is. Ez biztos, mert nekem is van. Ezt a szolgáltatásukat olcsó.tv -nek hívják: [link]
Ami még fontos, hogy a műholdas Hello-hoz olyan tányérantenna kell, amin két fej (twin) van, mert két műhold pozícióból megy a szolgáltatás. Nekem pl. antennaforgatóm van. -
bozso073
tag
Viszont ha jól értem, akkor a CAM Conax CAS7-tel tudom elvileg a Mindig TV extrát is és a Hello műholdast is használni, ha nincs párosítás és adnak külön kártyát ( a Hello műholdnál). Ez esetben viszont kilőve a Helli mikrohullámú. Vagy kétféle kártyát veszek, de ahhoz már kétféle antenna is kell.
Hhú, de nem egyszerű. Viszont tisztán kell látnom, mert akkor nem mindegy, milyen antennát kell vegyek a tetőn lévő árbocra: sima YAGI, vagy valami hasonlót (Mindig TV esetén); mikrohullámú (Hello Digital), vagy műholdas (Hello HD).
Az biztos, hogy mindegyiknek működnie kell a DVB/C MPEG-4 tunerrel. -
bozso073
tag
Kösz az infót. Tehát, ha jól értem (kezdőként nézd el nekem): mondjuk a Hello mikrohullámújára akarok előfizetni, de lehet, hogy csak bérletbe adják a kártyaolvasót; Ha nem akarok bérelni, megoldás-e, ha beszerzek egyet (akkor a Cryptoworks rendszerűt kell ezek szerint), és bedugom a TV-be, leboltolom a Helloval, hogy van már a TV-ben kártyaolvasó, csak a kártyát szeretném megkapni előfizetési díj ellenében. Műszakilag ez így OK? Illetve ezek szerin a Conax CAS7 rendszerű olvasó itt nem lenne használható, csak a műholdasnál?
Nem értem, mire jó ez a sokféle kódolgatás (legalábbis egyfajta műsorterjesztésen belül pl. DVB-T); egy hardvereszközről van szó; ebből akarnak meggazdagodni? CA modul legyen egyfajta (többféle gyártótól, de azonos rendszerű persze) A kód elvileg meg úgyis maga a plasztik kártya, vagy rosszul gondolom?
Azaz, ha úgy döntök, hogy Hello mikrohullámú, akkor ahhoz kell vagy a szolgáltatótól, vagy általam beszerzett kártyaolvasó (ami Cryptoworks rendszerű); de ha később meggondolom magam és azt mondom, legyen inkább műholdas, akkor a CA modult dobhatom ki, és vehetek egy másikat, ami Conax CAS7-es? -
zichie
senior tag
válasz
bozso073 #9563 üzenetére
Hello Digital esetében nem fog menni a Conax, mert Cryptoworks rendszert használ, oda Cryptoworks modul kell, csak azzal megy. A műholdas Hello-hoz jó a Conax. A Mindig TV Extrához meg nem jó a Cryptoworks, mert az Conax CAS7 rendszert használ. Magyarul mindkettőhöz más modul kell.
Mindig TV Extra: Conax CAS7
Hello Digital: CryptoworksA Hello Digital esetében úgy tudom, hogy csak box mellé adnak kártyát, de ezt tőlük kellene megkérdezni.
-
bozso073
tag
Igen, most már a korábbi alternatíva változott: Mindig TV Extra kontra Hello Digital. Már csak az a kérdés, hogy ha beszerzek egy Conax CAS7 kártyaolvasót (melyik gyártótól érdemes venni?), amit bedugok a TV PCMCI slotjába, mindkét szolgáltatónál megoldható-e a csak kódkártya (a plasztik lap) bérlése. A Mindig TV nél nem kérdés; ha Conax CAS7 rendszerű, akkor lehet akár saját kártyaolvasóm is, a kártya működni fog vele (az online aktiválást követően). A Hellonál ez nem teljesen tiszta még, bár itt jobb a csatornakínálat, igaz valamivel drágább is.
-
zichie
senior tag
válasz
zhagyma #9560 üzenetére
A Hello HD-nek a műholdas szolgáltatása használja Conax CAS7 rendszert, a mikrohullámú Hello Digital a Cryptoworks rendszert használja, ahol nincs párosítás. Olvastam más fórumokon, hogy dvb-c tuneres tévével és Cryptoworks CA modullal megy a szolgáltatás, tehát nincs párosítás.
A titkosítás tehát Cryptoworks CAM + előfizetői kártya. A három Hello Digial boxhoz van használati útmutató, ahol írnak is Cryptoworks rendszerről: [link] [link] [link]
-
zhagyma
őstag
válasz
bozso073 #9559 üzenetére
A Hello Digital saját bevallása szerint (GYIK) DVB-C rendszerben sugároz, tehát a TV készülék tunere alkalmas rá. A titkosítás Conax CAS7 rendszerű CAM + előfizetői kártya. Azt nem írják, hogy van-e Conax pairing (párosítás) csak egy figyelmeztetést találtam a GYIK-ban:
" ... A SMART kártyát csak az általunk biztosított készülékkel lehet használni, amennyiben más készülékbe helyezi át, az nem, vagy nem megfelelően fog működni. ..."
Ha nincs párosítás, akkor ezt nem kell komolyan venni. Vélhetően nincs, csak időszaki aktiválás amelyhez esetleg kellhet a box.
-
bozso073
tag
válasz
zhagyma #9557 üzenetére
Kösz a választ. Mi lenne a megoldás? A Hello HD-nek van antennás szolgáltatása is (ha akadálytalanul rálátok a Széchenyi-hegyi adóra, márpedig rálátok), ami tulajdonképpen egy AM mikró szerű szolgáltatás akkor elvileg nincs szükségem DVB-S dekóderre, hanem a DVB-T-s részével működhet a dolog? Egyáltalán kell valahol is előfizetés, ha van antennám? Persze a szabadon foghatóakhoz nem, csak a kódolt adásokhoz. Ehhez akkor elegendő csak a CA modul kódkártyával? Mármint a kódolt adásokhoz. És felejthetem az STB-t?
Bocs a sok kérdésért, de laikus vagyok a témában (vagy csak nem eléggé átgondolt)
-
bozso073
tag
Segítséget szeretnék kérni. Volt egy kábeles TV szolgáltatóm, ahol az árad drasztikus emelése miatt lemondtam az előfizetésemet. A lakóhelyemen (XXI. ker. kertváros) nincs más kábeles szolgáltató, így marad a tányéros választás. Most variálok a Hello HD és a UPC Direct között. Azért csak ez a két szolgáltató, mert nem szeretnék STB-t (set top box) használni a készülékhez, hanem helyette CA modult használnék kódkártyával. Ez pl. a DIGI-nél nincs; ők csak STB-t adnak. A fenti két szolgáltatónál lehetőség van a CA modul használatára is. Ez azért kényelmesebb, mert nem foglal helyet (pl. egy falra szerelt készüléknél, ahol nincs állvány, nem lehet elhelyezni az STB-t), másrészt a TV-m saját távirányítóját használhatom.
Viszont a műholdas adások vételére elvileg DVB/S digitális tuner szükséges (ez benne van az STB-ben is).
A kérdés az, hogy ha egy csak DVB-T/C tuneres (MPEG-4-es) készülékem van, és kihagyom az STB-t, illetve helyette CA modult használok kódolásra, akkor foghatóak-e a fentebb említett szolgáltatók adásai. Vagy mindenképpen egy olyan TV készülék kell, amiben benne van a DVB-S tuner is.
UPC-ék azt mondták (bár bizonytalanok voltak), hogy szerintük nem megy CA modullal a vétel, ha csak DVB-T/C-s tunerem van; ehhez DVB-S tuneres készülék kell.
Másrészt a Hello HD-s szerelő azt mondta, hogy ha DVB/C tuner van a TV-ben, akkor STB nélkül is fog működni a műholdas vétel.
Most kinek higgyek? Nem tudom, hogy merjek-e belevágni így egy szerződéskötésbe, hiszen kipróbálni csak akkor tudom, ha már mindent felszereltek.
Van bárkinek ilyen tapasztalata, vagy meglévő konfigurációja CA modulos kialakítással, DVB-T/C tuneres TV-vel, amin jön a műholdas adás? Vagy egyéb megoldás, de STB nélkül.
Várom a segítő szándékú hozzászólásokat. -
vape1
csendes tag
Tudtok olyan DVB-T vevőt, amivel a számítógép képét is ki lehet rakni hagyományos TV-re? Tehát van rajta mondjuk HDMI vagy DVI bemenet, és Scart kimenet is.
A DigiTV ingyenes adásai mellett ezzel raknám ki a számítógép képét CRT TV-re (Scarton keresztül). -
Kernel
nagyúr
Az a helyzet, hogy a SCART kimondottan SD-csatlakozó. HD-re nincs is szabványosítva (az RGB-komponensek helyett mehetne rajta HD-komponens is, de ez már a kezdeteknél hamvába halt próbálkozás volt egyes gyártók részéről, miután időközben elavult maga a SCART).
Viszont állítólag a Metróban is árusítottak egyszer olyan DVB-T vevőt, ami HD-adást nem vesz. Tehát akkor azt elvileg úgy kellene elképzelni, hogy például m1 jön, RTL Klub nem jön stb. Viccesnek tűnik, pláne ha nálunk még az SD sem jön be, mert az MPEG4-et sem tudja.
Amit linkeltél, az is csak MPEG2, ilyet nem lett volna szabad rendelni. Üzletekben (MMarkt stb.) lehet egyébként kapni ilyen SCART-tunert, ami nálunk is megy. Én is üzemeltem már be ilyet, képcsöves TV-hez, tökéletesen működött.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- BONTATLAN! HP E24m G4 (40Z32AA) / 23,8 hüvelykes Full HD (1920x1080) IPS panellel rendelkező monitor
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 7 . generáció i7-8650U / 16GB RAM / 500GB SSD
- ÁFÁS SZÁMLÁVAL! Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 9 i7-1165G7 / 16GB / 500GB SSD / Intel Iris Xe
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 7. generáció i5-8365U / 8GB RAM / 256GB SSD
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest