- OLED monitor topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Androidos tablet topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Olcsó EPYC termékcsaládot prezentált az AMD
- Otthoni időjárás-állomás
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
debianos #16496 üzenetére
Legutóbb itt volt róla szó, a kétféle elterjedt típus, ami Kínából rendelhető:
http://prohardver.hu/tema/mindig_tv_mindenhol_digitalis_teve_www_mindigtv_hu/hsz_11742-11742.html
-
debianos
aktív tag
Értem, köszönöm mindkettőtöknek a gyors választ. És tudnátok nekem linkelni egy ilyen kartyaolvasót? Mert én csak olyanokat találtam, amihez még kell maga a modul is. Egyébként ilyen átalakítóról van szó, ha jól tudom a kamionosok is ilyet használnak, de akkor kilőve, kár. http://m.edigital.hu/Videokonverter/Media-Tech-MT4169-USB-Digi-Video-Grabber-p335419.html
-
Kernel
nagyúr
válasz
debianos #16493 üzenetére
A linkelt webhelyen rákeresve a szokásos SD kompozit bemenetű digitalizálók vannak, annak tényleg nincs értelme.
Nem tudsz HD-műsort nézni, de még az SD minőségén is ront a konverzió.
A MinDigTV modulját nem kell megvenni (az csak TV-be kell), PC-hez olcsón kapsz kártyaolvasót.
-
Watt25
veterán
válasz
debianos #16493 üzenetére
Csak a másodikra tudok reagálni.
Először is, a link, amit küldtél, nem jó.
De kötve hiszem, hogy sokkal olcsóbb dolgot linkeltél, mint egy USB-s SmartCard olvasó, ami a MindigTV kártya olvasásához kell. (CA modul ahhoz már nem kell.) Emellett ugye ilyenkor további veszteség nélkül kapod meg a felvételt, míg a digitalizálásra nem tudok mást mondani, csak azt, hogy őrültség. (Esetleg azt, hogy butaság.) -
debianos
aktív tag
Sziasztok! Na, végül is ffdshow és LAV dekóderek keverésével lett tökéletes a DVBViewer. Viszont! Lenne két kérdésem. Mivel Windowst csak azért használom dual bootban, hogy ez a vacak tuner megszólaljon( konkrétan mindent minimalra vettem, csak a DVBViewer, a gyári TotalMedia van fent/bár törölve lesz/, illetve az AIO remote, ezek automatikusan indulnak, ha Windowst indítom GRUB-ból). Na most esetleg tudna valaki valami részletes leírást linkelni(jöhet angol is), ami leírja, hogy hogyan kellene életre kelteni Linux alatt is ezt a masinát? Addig jutottam ,hogy TVheadend kell, meg még egy lejátszó, viszont ennek menetéről fogalmam sincs, illetve arról sem, hogy ez az EVOLVE MARS HD tuner alkalmas-e a feladatra(látva, hogy Windowson is megküszködtem vele). Linux Mint 17.2-t használok egyébként, 5 éve linuxozom kb, de nagyon mélyen nem ástam bele magam, mert nem is volt rá szükség, szóval valami "Step by step" leírás kellene.
A másik kérdésem, hogy ha későbbiekben szeretnék fizetős csatornákat is nézni, akkor nem lenne egyszerűbb egy [ilyen] USB-s video digitalizálót venni és rákötni a dekóderre(mert az van)? Mivel ahogy én néztem elég drága lenne egy USB kártyaolvasó+a mindigTV modulja...
-
Watt25
veterán
válasz
Ł-IceRocK-Ł #16485 üzenetére
Biztos, hogy Set-Top-Box-ról beszélünk? Nem ONT (Optical Network Terminal) véletlenül, amit "oda raktak"? Mivel a Set-Top-Box-ból internet nem gyün ki...
Szóval. Eddig hogyan nézted a számítógépen a tévét? Bedugtad a TV kártyába a koax kábelt, nem? Na, most is ugyanezt kell tenned, csak nem a TV kártyába kell majd dugnod, hanem a DVB-C tunerbe. -
bzoley
veterán
válasz
Ł-IceRocK-Ł #16487 üzenetére
Dvb-t ide nem jó, az teljesen más. Csak analóg, vagy dvb-c jöhet szóba.
-
PeterPH
senior tag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #16489 üzenetére
Ugyan semmit nem írtál arról a tunerről, de ha az egy analóg tuner, akkor az analóg adásokat természetesen be lehet fogni vele. De az egész úgy indult, hogy azt ki akarod hajítani.
-
PeterPH
senior tag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #16487 üzenetére
DVB-T vevővel sem a HD, sem az SD, sem az analóg adókat nem tudnád fogni Digi kábelen. Neked mindenképpen DVB-C kell, mint amit linkeltél is.
-
bzoley
veterán
válasz
Ł-IceRocK-Ł #16485 üzenetére
A dvb-c vevőkérthetetlen módon mindig nagyon túlárazottak voltak. Analógban is találhatsz usb-s tunert pár ezresért, de nem biztos, hogy az jó ötlet. A legtöbbnek a képminősége, és a sebessége is elmarad a belső tunerekétől(legalább is a normálisabbakétól).
A linkelt kínai vacakra eddig semmi panaszom. Elfogadható sebesség(csatornaváltás), hd csatornák, meg minden. Kicsit mondjuk feldobtam az egészet pár aprósággal. -
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
bzoley #16483 üzenetére
Szerintem analóg. Ilyen régi hulladék, a driverrel is küszködök mindig.
Én azt hittem pár ezerből megúsznám a váltást... nem is szeretnék rá többet költeni.Watt25 : Ide rakták a DIGI-sek, én nem nyúlok hozzá. Innen jön a zinternet, meg minden katyvasz. Innen van plusz egy kábel a lenti tévéhez, a másik a gépemhez jön.
Annyit szeretnék hogy a régi fost ki tudjam dobni, és usb-s megoldással tovább nézni olykor a tévét, ha találok benne valamit.
-
Watt25
veterán
válasz
Ł-IceRocK-Ł #16482 üzenetére
Oké, úgy értettem, hogy a gép mellé nem kell. Attól még más használhatja, csak kell egy koax elosztó.
-
bzoley
veterán
válasz
Ł-IceRocK-Ł #16482 üzenetére
-
Watt25
veterán
válasz
Ł-IceRocK-Ł #16480 üzenetére
Vagyis egy USB-s DVB-C tuner-re van szükséged és még a boxot is kivághatod az ablakon.
-
golya87
őstag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #16478 üzenetére
Sat vagy kábel?
-
golya87
őstag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #16476 üzenetére
Valszeg én vagyok nehéz felfogású, de milyen átviteli szabvány segítségével jutsz műsorhoz? (DVB-T, DVB-C, DVB-S, egyéb)
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Üdvözletem, talán jó helyen a krédésem:
a belső tv tuner kártyát kihajítanám már a gépből, és kellene egy USB-s.
itt van a gép mellett a set top box, szóval csak bedugnám a koaxot és menne az adás, ilyesmire gondoltam. van ilyen megoldás? -
golya87
őstag
válasz
golya87 #16466 üzenetére
Megválaszolom a saját kérdésem.
Az volt a problémám, hogy az adott műsorhoz az xmltv csak a címet, epizódszámot, műsor típusát szedte le, de a műsor ismertetőjét nem.Belenéztem a tv_grab_huro fájlba és itt szerepel a leírásban, hogy a --slow argumentummal lekéri a műsor leírását is. Cserébe nagyon lassú, egy csatorna három napi lekérése kb harmad annyi időbe telik, mint a slow argumentum nélkül 80 csatornának.
-
debianos
aktív tag
válasz
Kernel #16473 üzenetére
Köszi, így már nézhető. Még állítani kell rajta, mert még nem az igazi. Délután jó volt, majd az UTE-Hali meccsen elkezdett kockásodni néha. Most, a Loki-Fradi alatt pedig megakad néha egy másodpercre a hang is meg a kép is, de nen kockásodik. Valahogy majd belövöm, de ez is előrelépés.
-
Kernel
nagyúr
válasz
debianos #16471 üzenetére
Alacsony vagy közepes jelszintnél előfordulhat olyan effekt, hogy nagyobb processzorterhelésnél hajlamosabb szétesni a kép. Ebben szerepet játszhat a gép zavarkisugárzása is.
Míg 100 % közeli szintnél ugyanez esetleg nincs.
A processzor terhelését befolyásolhatja az alkalmazott dekóder, illetve hardveres gyorsítás. Nekem a LAV filters vált be legjobban, kép és hanghoz egyaránt:
A dekóder beállításai maradnak alapon, esetemben hardveres gyorsítás nélkül, mert az Intel integrált GPU-nak az nem nagyon megy, egy idő után belassul a kép.
De más hardveren lehet ezzel is kísérletezni:
-
törölt tag
Helló, olyan dvb-c felvevos boxot keresek ami hdmi-vel osszekotve az lg lcd tv-mel, a tv simplink funkciojat kihasznalva a tv taviranyitojaval lehetne iranyítani. Tudnatok segíteni surgos lenne!
-
debianos
aktív tag
válasz
Kernel #16468 üzenetére
Szia! Köszönöm a válaszod! Igen, azt elfelejtettem mondani, hogy már több programot is kipróbáltam. Köztük a DVBViewert. Egy kiváló programnak tűnik, jól testre lehet szabni, meg van a 16:10-es képarány is, de viszont van egy nagy probléma vele. A HD csatornák nézhetetlenek vele. Kockásak és a hang is akadozik. Valószínűleg a hardver is közre játszik, mert nem túl acélos alatta, de a gyári szoftverrel jön a HD is szépen. Az SD kifogástalan a DVBViewerel is. Esetleg valami ötlet?
-
Kernel
nagyúr
válasz
debianos #16467 üzenetére
16:10 (1920 x 1200) monitoron jól működik a DVBViewer, ami egyébként is a legjobb a műfajban, ámbár nem ingyenes.
Képméretszabályzóval rendesen be lehet állítani, hogy alul-felül ne legyen sáv, inkább vágjon le egy kicsit a bal-jobb szélből, ami gyakorlatilag nem jár hátránnyal, viszont így rendesen kitölti a képernyőt. 4:3-as műsort is jól be lehet állítani.
TotalMedia vackot én csak kipróbáltam, nem érdemes vele foglalkozni szerintem. Úgy látom, adnak hozzá IT9130 drivert önmagában is, TotalMedia nélkül:
-
debianos
aktív tag
Sziasztok! Van egy Evolveo Mars HD USB DVB-T vevőegységem. Sajnos még nem volt időm végig böngészni a topicot, biztos van válasz kérdéseimre: Szóval
-Milyen USB-s SMART kártyaolvasót ajánlanátok hozzá, aminek segítségével tudnám nézni a MindigTV-s kártyámmal az extra csatornákat? Illetve kell vennem a MindigTV-től CA modult, vagy ezek már tartalmazzák?
-16:10-es képarányú monitorom van, viszont a TotalMedia 3.5 csak 16:9-et, illetve 4:3-mat tud. Rá tudnám venni, hogy alkalmazkodjon a monitoromhoz? Melyik fájlba kellene keresnem a beállításokat? Illetve, ha ezzel nem megy, akkor melyik programot ajánlanátok Windowsra? Linuxos is jöhet, mert azt is használok, bár jó lenne mindkét platformra. Mondjuk Linuxon eddig még nem sikerült működésre bírni az eszközt, de ez most mellékes, ezzel később bajlódom!Köszi előre is!
-
golya87
őstag
Aki xmltv-t használ:
Nektek sikerült az adott műsor leírását is beimportálni a tvheadend-be? -
azbest
félisten
Frissen telepített Win10 tabletbe bedugtam az af9015 tuneremet, automatikusan feltette rá a 9.6.3.1-est, nem kellett külön telepíteni. Ezzel szépen kresselt is ahogyan kell csatornakeresés közben
Fetettem az újabbat, hát azzal is. Szóval tényleg kapufa, az is amit a win 10 tesz fel, meg az újabb is.
Még hubbal is próbáltam, hátha kevés tápot ad az otg-n a tablet. -
unravel
őstag
windows 10 media center kezeli a dvb-c -t?
-
azbest
félisten
válasz
Kernel #16457 üzenetére
Úgy emlékszem, hogy talán a windows update ehhez a régi chipsethez kivételesen újabb és jó drivert tesz fel. Bár lehet azóta kiszedték, mert a win7 nem kínálta most fel.
10.6.22.1 verziót láttam Winfast Dongle Gold tunerhez, ami ugyanilyen chipsetes.
Win 7 64bit [link]Win 7 alatt jól megy a kínai tunerrel.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Kernel #16457 üzenetére
Szerintem nincs. Kerestem már én is, mert az Alcor DTV Duo is ugyanezt a chip-et tartalmazza, de nem jártam sikerrel. Win8-ra trükközve fel tudtam rakni a Win7-es driver-t, de már annak se volt értelme, mert utána mindegyik DVB-T csatornán ugyanaz a műsor ment: kék halál.
-
Sövi
csendes tag
Gyerekek!
Ez az Alcor DTV-1000 USB-s MPEG4 HD DVB-T már win 10 64 bit alatt nem is fog működni? -
kungzi
veterán
Szerintetek ez tud dvb-c hálózatról felvenni és egyidőben mást nézni? köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- OLED monitor topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fotók, videók mobillal
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Androidos tablet topic
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Komplett RAZER PC - I9-14900k - 32 GB DDR5 RAM - 4070 Super
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 125U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Pioneer MVH-S420BT
- Apple Iphone 14 Pro Deep Purple Gyári független készülékem váltás miatt eladó
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest