- Apple MacBook
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- 3D nyomtatás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
válasz
feco100 #3668 üzenetére
A helyzet az, hogy ezen egy másik ventillátor nem fog segíteni.
Amennyiben ugyanilyen maximális fordulatszámú ventillátort szerelsz fel a hűtőbordára, akkor az biztosan hangos lesz. (A lapátok számának, kialakításának függvényében lehet különbség hangerőben, de nem számottevő.)
Amennyiben pedig egy garantáltan alacsonyabb (pl. max. 1500 RPM) fordulatszámú típust, akkor az óhatatlanul kisebb hatásfokú hűtést fog jelenteni.
Én abban sem vagyok biztos, hogy az alaplapod életkorában "direkt" módon kell keresni a problémát.
Nézd meg légyszíves az alaplapod verziószámát! Előfordulhat, hogy van BIOS frissítés, amely megoldja a problémát.
Könnyen lehet ugyanis, hogy az alaplapi ventillátorcsatlakozó "bugos" kicsit.
Én is éppen emiatt frissítettem most az alaplapom BIOS-át a legutóbb megjelent változatra. Nálam nem a CPU hűtő ventillátorát szabályozta rosszul, hanem a házventillátorokat cserélte fel, és "detektálta" rosszul az alaplap.
A BIOS frissítésben javították ezt a hibát.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple MacBook
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Háztartási gépek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- E-roller topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2937, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3089, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest