- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steven88
tag
Hello
Lefuttattam a Comodo leak testet és 340-ből csak 20-at kaptam, ez nagy baj vagy jó?
Előre is kösz.
Ja ez lett belőle file:///D:/jnjnjnjnjn/clt%20log%20%2806-49-58%20du.%2006.04.2011%29.html -
vv5204
senior tag
-
BigManus
addikt
válasz
milestone #5595 üzenetére
... minden egyes rezzenésére riaszt és nem igazán tudom értelmezni a kérdéseit. Ha csak egy programfájlra (exe) ugrana, rendben lenne, de hogy minden alprocesszére...
Pont emiatt biztonságos a Comodo, mert odafigyel a dolgokra.
Ha csak egy programfájlra ugrana, kijátszható lenne.
Így a döntés lehetősége nálad van. -
milestone
tag
Sziasztok,
Lefuttattam a Comodo Leak Test-et.
Életszerű az, hogy minden egyes tesztre felugró kérdező ablakra nemmel kelljen válaszolni?
Igaz, így a maximális pontszám lett a végeredmény.
Legfrissebb Comodo van fent, friss telepítés. Sandbox kikapcsolva, a konfigurációnál Firewall Security, a Tűzfal és a Defense+ biztonsági szintjénél a Biztonságos mód van kipipálva, alapértelmezés szerint. Van továbbá Avast víruskergető és rezidens Spybot.Az a baj(om) a Comodóval, hogy túl gyakoriak a felugró kérdező ablakok, minden egyes processz minden egyes rezzenésére riaszt és nem igazán tudom értelmezni a kérdéseit. Ha csak egy programfájlra (exe) ugrana, rendben lenne, de hogy minden alprocesszére...
Ráadásul úgy tűnik, hogy valamit nem enged sleep módba menni, mert, ha lehajtom a laptop fedelét, egy idő után felébred a gép, sőt, újraindul. XP frissen telepítve. Korábban - előző, 3 éves windowsnál és Outpostnál - ilyen nem fordult elő. Lehetséges, hogy a Comodo a ludas? -
BigManus
addikt
Sziasztok!
Mától én is beálltam a Comodosok táborába...
Régen használtam, akkor valahogy nekem nem volt az igazi, de a mostani változat jónak tűnik.
Igaz, XP Home SP3 teljes keresés után talált egy rendszer fájlt amit tévesen azonosított a system32 mappában, én meg csuklóból töröltem.
Utána már kiabált is az XP, hogy a rendszer megfelelő működéséhez fontos rendszer fájl hiányzik, tegyem be a javításhoz a telepítőt...De ettől a malőrtől függetlenül tetszik.
-
blattida
nagyúr
Megjelent a CCE 1.7.192479.98-as verziója, némi hibajavítással, letöltés: 32 bites, 64 bites.
Változások:
IMPROVED: More powerful disk access method which can detect tough hidden rootkits
IMPROVED: Latest anti-virus engine integrated
FIXED: Hidden services FP under certain circumstance
FIXED: CCE can now detect and remove all TDL3/4 rootkits
FIXED: CCE hangs before system restarts in x64 system -
Pano
addikt
Sziasztok!
Egy Comodo IS gurut kérdeznék meg.
Egyik ismerősömnek ajánlottam a progit, hogy használja, viszont gond akadt vele. A utorrent letöltési sebességét csúnyán megeszi a comodo, jó esetben 80-90 kb/sec-el tölt csak a 3 MB/sec helyett.
Már minden létező helyen hozzáadtam kivételhez a programot (megbízható program, hálózat biztonsági házirend, minden kapcsolat engedélyezése a utorrent.exe-re), de hatástalan. Ha ki van kapcsolva a tűzfal, a letöltési sebesség helyreáll. Amint visszakapcsolom lezuhan ismét 80-90 kb/sec-re.
Kipróbáltuk azt is, hogy hátha csak a kijelzés zavarodott meg, de nem. Tűzfal nélkül pár perc alatt lenn volt az adott fájl, fallal meg súlyos idő alatt. -
helax
csendes tag
Szervusztok
db.jar-t futtatnék. Sandbox feljön. Nem látom futni, így mindjárt pipa a legközelebb ne itt futtassa. Újra két klikk a db.jar-ra, akkor már semmi. Eseményekben ott van: részben korlátozott, hozzáadom a megbízhatókhoz. Megbízható fájlok között ott van legalul.
Cég nuku. Törlöm. Akkor kezdődhet elölről. Ha kikapcsolok mindent, av, fw, def+, sb akkor is.
Már sokat olvastam itt, hogy ide kell betenni, meg oda, na de ez nem elég?
Adhatom én amegbízhatókhoz az egész könyvtárat, házirendhez megbízhatóként a fájlt,
mi kell még? Van vkinek tapasztalata .jar indítással? Természetesen a Java telepítve van.
Köszönöm -
Arki
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #5570 üzenetére
Hm, figy., próbáltad már a Windows meg a Program Files/Common Files mappát benyomni megbízhatók közé manuálisan?
-
joci761
tag
A CIS Pro-ban hol találok a wifire vonatkozó beállítást? Vagy egyáltalán ez külön van valahol?
-
Cs1csó
titán
Üdv, az lenne a kérdésem, hogy a CIS-nek csak a tűzfalát használom azaz kikapcsoltam meg kivettem a pipákat a defense+ résznél mert arra másik programot használok. Ennek ellenére a defense+-ba mégis ott vannak az automatikusan biztonságosnak vett fájlok és volt már hogy a defense+ jelzett is. Értem hogy egyben hatékonyabb DE én csak a tűzfalát akarom használni, a gépen történő dolgogra - ami nem netes komunikáció más programot használok. - a comodo honlapjáról is csak a túzfalat töltöttem le és telepítésnél is csak a tűzfalat defense+ NÉLKÜL telepítettem.
-
Ez alap Nálam, sajnos ilyenek már rég túl vagyok... Az a bosszantó, hogy a supportjuk nem ér semmit. Ha Móricnak(házi kandúrom) mondanám el/írnám le a gondokat, az nézne bután vagy max nyávogna egyet mellé, de ez még mindig több reakció, mint amit a Comodo support produkál.
Képtelenek ilyenekre reagálni vagy javítani azt az érdekességet
Már több, mint 1 éve, többször írtam nekik, hogy az XP Home egyes rendszerfájljait beazonosítja fals-ként. Szerinted a mai napig írtak vissza, vagy javították benne? Nem.
(Már a 4-esben is megvolt ugyanez) -
Arki
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #5567 üzenetére
Régi teljes pucolás módszer és új telepítés?
-
CIS a korlátozott fiókban gyakran úgy indul, hogy egy kis sárga felkiáltójel virít a pajzsán. Ekkor nincs net, pontosabban mintha lenne adatforgalom, de az oldalak nem jönnek le, levelezést nem lehet letölteni, stb, szóval még sincs net...
A hiba szerint a D+ modul nem indult el rendesen, ha nyomok egy diagnosztikát, a kis felkiáltójel marad, de érdekes módon egyből megjön a net.Ezt a produkciót az előző (nem legutolsó) frissítés óta játssza el, és csak user/korlátozott fiókban. Leszedtem a CAV részét, érdekes módon nem volt gond, gondoltam, hogy a közelmúltban megjelent legújabb buildel megpróbálkozom újra, de az eredmény ugyanaz: Ha a CAV is telepítve van, akkor korlátozott fiókban nem indul el a net, D+ hiba, csak diagnosztika futtatását követően jön helyre.
Az OS: XP SP3 Home, jogtiszta (ismét Home, amin ezek szerint a CIS nem ér semmit)
-
ErosenZold
senior tag
-
joci761
tag
Ez a program mióta létezik?
http://win7.ucoz.es/clearpic/1/cpm.png
-
Krystal_s
addikt
válasz
Voice24 #5555 üzenetére
szia, az Egyéb fülön - Diagnosztika futtatásnál minden ok ? ha igen ,akkor alatta próbáld meg manuálisan is a frissítést. volt már nálam is h egyik rendszeren hibát írt ki, amikor 5.3-ra akart frissíteni. a legjobb ilyenkor az uninstall és újra feltenni a legújabb verziót. CIS 5.4.189822.1355
( ha vannak fontos beállításaid, akkor azt letudod menteni ,majd beimportálni az újba.
Egyéb - Saját konfig. kezelés - amelyik aktív ott Export... telepítés után ugyanitt Import...) -
Voice24
őstag
válasz
Krystal_s #5540 üzenetére
Hali!
Olyan gondom van, hogy néhány napja mindig feldobja a kis fülön, hogy elérhető egy frissítés, kívánom-e letölteni. Ha az igenre kattintok, egy-két perc alatt lemegy a nagy része, de az általad is emlegetett cmdagent.exe fájlnál egyszerűen nem megy tovább. Ha ráviszem az egeret az ikonra, ezt írja ki: cmdagent.exe másolása. És ezen nem hajlandó túllépni órák alatt sem, miközben a gépet jelentősen belassítja. Csak az abort, azaz a frissítés megszakítása gombbal tudok ebből kilépni, és így jön vissza gép sebessége is.
Mi lehet ennek az oka, mit kellene állítanom? -
h3exm56
csendes tag
Igen, ez engem is érdekelne, hogy sandboxban jobb az eredmény. Valaki tudja miért?
-
Gaberking
senior tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, mit és hogyan állítsak be a comodo internet security pro -ban, hogy a cmodo leak test -en, a maximális 340 pontot kapjam?
köszönöm előre is! -
-
Hol lehet letölteni témákat az 5-4-es Comodo IS-hez?
Van eg vörös ami iszonyat tetszik, de nem találom, és persze, más témát sem. -
h3exm56
csendes tag
Valaki tudna segíteni? A Defense+ furcsa kérdezésekbe kezdett bele, amit igazából nem értek. Most kezdtem használni a CIS-t..De ma, miután feltettem az adobe photoshop elements 9-et folyton kérdez. Ha frissíteni akarom a vírusadatbázist egy idő után azt mondja, hogy Nincs elég rendszererőforrás a kért szolgáltatás befejezéséhez és ugyanez, ha vírus írtást kezdeményezek.
Ma pedig minden ugyan az mellé még ez fogad: oooops!COMODO Internet Security Error Report stb stb.
-
blattida
nagyúr
Immár harmadszor írom: a CTM fejlesztésével álltak le, nem a CIS-ről van szó.
Már odaát is írtam,hogy a CIS Pro ugyanaz, mint az ingyenes CIS Premium, éppen ezért nincs különösebb értelme annak a tűzfalát használni.
A döntést rád bízom, próbáld ki őket, és amelyik jobban tetszik, azt használd.
-
válasz
blattida #5545 üzenetére
Köszi a válaszodat!
Azt tudom, hogy a cég a security programok innovatív fejlesztésén kívül sok mással is foglalkozik, de azt nem értem, hogy miért most állnak le a védelmi progik fejlesztésével, ha már a minősítő cégek is egyre elégedettebbek vele?! Vagy valamint rosszul értettem?
Azon gondolkodom, hogy hagyjam-e a KIS-t (2011), vagy esetleg egy CIS Pro Firewall + ESET 5 beta..? Mindegy, ez már az én hülyeségem...
-
blattida
nagyúr
Szia!
Nem a comodo, hanem a program (ctm) jövőjéről írtam a válaszomban. Ugyanis valószínűleg megszűnik, de minimum átalakul és más programjuk részévé válik, de még ez sem biztos. Több, mint egy éve áll a fejlesztése.
A Comodo, mint cég, stabil és növekszik, nem fenyegeti a megszűnés.Az av-test-es tesztekkel az a gond, hogy kevés mintán készülnek, csonkolt programbeállítások mellett, így, szerintem, nem sokat jelentenek.
-
válasz
blattida #5502 üzenetére
Szia Blattida!
Ezzel a megjegyzéseddel mire gondoltál pontosan? A COMODO átfogó jövőjéről, vagy csak egy esetleges hazai megjelenésről...? Nem jól megy a cégnek? Épp most szerettem volna feltenni a CIS Pro-t, hátha van olyan jó, mint a KIS 2011...
Bár maxklausen által belinkelt av-testes napló nem túl meggyőző... Ott a KIS és a NIS van istenítve...
-
Pá
addikt
Ez mennyire normális? Korábban sosem volt ilyen, a napokban meg százasával jön. A port végig ugyanaz, amit a utorrent használ. A progi most nem futott, csak azért érdekes ez, mert a routeren ez az egy port van nyitva. Ilyen miatt kell aggódjak?
-
Krystal_s
addikt
minden frissítés után bízom abban ,hogy XP-n végre ismét megszűnik a cmdagent.exe 1percig tartó 100%-os CPU használata, ha egy .avi videóra viszem az egeret, vagy megnyitom
mégsem az Avi Info Tooltip kavar be, mert ha leszedem, akkor is megvan a jelenség.
a divx codec-et is töröltem, már csak xvid van fent semmi más. ritka h hónapok után sem sikerül rájönnöm egy hibára...és csak avi videóknál csinálja, naponta csak 1szer a köv. restartig. miután megtörtént az 1 perces fagyás egy videónál, utána már bármennyi videót indíthatok semmi probléma. -
blattida
nagyúr
Nem tudom, mi lehetett a gond, gondolom a kiszolgáló oldal volt túlterhelve...
Nálam most reggel gond nélkül frissült a .1355-ös buildre. Csak a netkapcsolatot érintő hibát orvosolhatták benne, az említetteken kívül:CIS 5.4.189822.1355?
IMPROVED! Installation experience on Windows 7 and later
IMPROVED! Realtime performance impact to the daily PC operations should be lower in this version
FIXED! HIPS doesn't block some actions that can be used by malware
FIXED! HIPS doesn't block modifications to the protected files under certain conditions
FIXED! Firewall sometimes blocks safe applications such as MSN messenger, Skype
FIXED! Some installers crash when CIS is installed
FIXED! Firewall does not detect MAC Spoofing although "Protect the ARP Cache" option is selected
FIXED! Firewall causes high DPC latency under certain conditions
FIXED! Antivirus crashes while scanning specially crafted .PST files
FIXED! Antivirus crashes after or during virus database updates -
Krystal_s
addikt
-
adyh
tag
Sziasztok!
Comodo antivirust használok, és olyan problémám van, hogy lenne egy honlap amit megszeretnék nézni de nem engedi. Bejön, hogy vissza a biztonságosba, vagy engedem. Ha azt mondom, hogy már pedig én engedem, akkor se hozza be. Az oldal jó, és biztonságos is, elvileg. Másik gépen teljesen jól működik. Ez egy ".site90.com" végződési oldal lenne. Nem lehet, valahogy kivétel közé rakni vagy valami megoldás? Én a Comodo menüjébe nem találtam ilyesmit.
-
Resouce DLL-eket használnak, amelyekben a nyelvezeten kívül a teljes GUI is benne van (egyéni kinézetet is lehetne varázsolni, gombok, feliratok stb mérete, pozíciója is állítható). [link]Ezzel szintén könnyű dolgozni, az egyetlen probléma az lehet, hogy ne az eredeti angol DLL-t kelljen felülírni, hanem egy külön Magyar resource DLL-t újrafordítani. Itt sem az újrafordítással lenne a gond(azt is megoldom ha kell), hanem azt kell megvizsgálni, hogy mi alapján fogadja el ezt az új magyar ddl-t a CTM a beállításai között...
A fordítást az nehezíti, hogy számos olyan(főleg valamilyen hibára utaló) kifejezés van, amit kénytelen vagyok "látatlanba" lefordítani, mert olyan hibát nem tudok generálni, ahol pl az adott ablak a feliratokkal megjelenik)
-
Pá
addikt
válasz
Matthewus #5529 üzenetére
Köszi, sztem menni fog.
Azt egyébként tudod, hogy ennél a honlapnál miért van ez a kérés? Az a 195-ös ip cím valami officeos honlapra mutat, mi köze annak a junkiehoz?szerk: beállítottam a szabályt és így működik. csak még mindig nem értem miért kell ez pont ennél az egy honlapnál...
mindenesetre gondolom veszélytelen?
-
Matthewus
őstag
A predefinied policies-nél szerkeszd a webböngésző szabályt. A következő szabályt add hozzá:
Action: Allow
Protocol: TCP
Direction: Out
Description: Sorozatjunkie
Source address: saját IP címed
Destination address: 195.70.37.115
Source Port: any
Destination Port: Single Port / 88Ha létrehoztad akkor húzd a többi szabály elé.
Elvileg így mennie kell. Ha valami nem egyértelmű, akkor rakhatok fel képet, hogy hogyan nézzen ki a szabály. -
blattida
nagyúr
Én nem tapasztaltam ilyet, szerencsére nálam ez a probléma nem jelentkezett.
Pá
Nem használok előre létrehozott szabályokat, csak egyedieket.
Azt a szabályoknál meg tudod nézni, hogy mik vannak hozzárendelve az egyes előre létrehozottakhoz. Comodo/Tűzfal/Hálózati bizt. házirendek/Predefiniált házirendek/ a kérdéses szerkesztése. -
vv5204
senior tag
A Comodo fórumán írták, hogy ezentúl csomó minden a D+ Megbízható
fájlokhoz magától bekerül.
Ez mire volt jó? 2 nap alatt akkora kupi lett, hogy máris teljesen
áttekinthetetlen. Még a saját fájljait is bepakolja. -
Pá
addikt
A webböngészőt "webböngésző" vagy "megbízható alkalmazás" predefiniált szabály alól futtatjátok a tűzfal beállításoknál? Hogy érdemes?
Ha webböngészőként futtatom, akkor ezt a honlapot teljesen szétesve jeleníti meg. Minden más remekül megy, ezzel az eggyel volt probléma.
Itt most az adott honlappal van valami gond? Netán a webböngésző predefiniált beállítás nem a legjobb (ne adj isten esetleg más weblapokkal sem kompatibilis teljesen) és állítsam inkább megbízhatóra? Egyáltalán mi a különbség? -
blattida
nagyúr
válasz
maxklausen #5522 üzenetére
Mi a kérdés?
Az ismeretleneket mind blokkolja, akkor mi a probléma? -
Stomil
csendes tag
Ha még nem volt. (ha meg már igen akkor bocsi)
CIS Pro 1 éves free licesz kulcs. -
Arki
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #5501 üzenetére
Nem néztem a fordítási lehetőségét, de ha külső fájllal ez megoldható, szerintem hátrány nem lesz belőle :].
-
maxklausen
csendes tag
-
HZoli87
veterán
-
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #5516 üzenetére
A CAV verziószáma is ennyi. a változatok között nincs különbség, maximum, ha régebbi számot adott volna meg, de a build a lényeg.
-
-
blattida
nagyúr
Az ARP védelem másoknál is gondokat okozott a netnél, valószínűleg jön egy gyors hotfix hozzá.
Nálam például nincs gond vele, de főleg azoknál jelentkezett ez a probléma, akiknél átjáró van használatban és mac-es szűrést is alkalmaznak.bozont
Már elég régóta van a belső frissítőn keresztül is, csak indítsd el. -
Ide is beteszem, van pár versenyző, aki nem feltétlenül látogatja a másik topikot, szóval CIS Pro Free for 1 year!
F34R #5505 - "...bár érdemben csak bugfixek vannak semmi újítás"
"FIXED! HIPS doesn't block some actions that can be used by malware
FIXED! HIPS doesn't block modifications to the protected files under certain conditions"Hát ez a 2 bug azért nem elhanyagolható, nem volt rossz ötlet kijavítani őket.
-
SLYM
veterán
válasz
.morrowind. #5509 üzenetére
fél perc után anélkül is jó lett. köszi szépen, egy COMODO reinstalltól, plusz beállítgatástól mentettél meg
azért elég durva, hogy ilyen hibák vannak a COMODO tűzfallal. vagy rajtunk kívül még a tesztelők sem állítanak be minden biztonsági beállítást, hogy ezt a hibát nem vették észre?
-
SLYM
veterán
válasz
.morrowind. #5507 üzenetére
én is mindent bepipáltam a biztonság miatt, így nekem is valszeg ez lesz a probléma. nemsokára ki is fog derülni. köszi szépen
-
.morrowind.
csendes tag
szia.ma kb 5.órámba telt mire rájöttem,a tűzfal viselkedés beállításánál-a speciális fülön-az ARP gyorsítótár védelme,meg az alatta levő kivolt nálam pipálva azért nem engedett a netre,onnan kivettem a pipát azonnal megjavult,nem tudom melyik volt a ludas a kettő közül de már nem érdekel belefáradtam,úgyhagytam mind a kettőt és most már frankó.próbáld meg.
-
SLYM
veterán
heló. a COMODO legújabb frissítése megölte a netet nálam. se routeren keresztül, se direktbe a modem nem működik bekapcsolt COMODO tűzfallal. ha kikapcsolom a tűzfalat akkor minden jó, tehát 100%, hogy ez a baja. mit csináljak? köszi
-
HZoli87
veterán
Új verzió: 5.4.57996.1354
-----
IMPROVED! Installation experience on Windows 7 and later
IMPROVED! Realtime performance impact to the daily PC operations should be lower in this version
FIXED! HIPS doesn't block some actions that can be used by malware
FIXED! HIPS doesn't block modifications to the protected files under certain conditions
FIXED! Firewall sometimes blocks safe applications such as MSN messenger, Skype
FIXED! Some installers crash when CIS is installed
FIXED! Firewall does not detect MAC Spoofing although "Protect the ARP Cache" option is selected
FIXED! Firewall cuases high DPC latency under certain conditions
FIXED! Antivirus crashes while scanning specially crafted .PST files
FIXED! Antivirus crashes after or during virus database updates -
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #5501 üzenetére
Én jeleztem már a Comodonak ezen igényemet, de nem foglalkoztak, foglalkoznak vele, mivel a program jövője meglehetősen kétséges.
Magamnak nem teszem meg, ha Te szeretnéd, akkor rajta. Azt, hogy lenne e rá vagy mekkora az igény, nem tudom. -
Nem tudom érdemes-e, ezért megkérdem: Lenne szerintetek igény, a CTM magyarosításhoz?
Mert olybá tűnik meg tudom oldani: [link]
(Az itt, hogy mit-mire fordítottam, lényegtelen, az a legkevesebb)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest