- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Ismét 128 és 256 GB-os memóriaszetteket villantott a G.Skill
- BIOS frissítés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HZoli87
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #4799 üzenetére
Minden programom eredeti (7 db) a többit adták a géphez vagy ingyenes. Nagy nevek közül sok szerint tiszta (Avira, Emsi, F-Secure, Kaspersky, Microsoft, NOD32) (megnéztem most MBAM-al, hátha nem ellenőrzi a gyors keresésnél, de tisztának találta).
----
Ez ez egyedüli fájl (detect.dll) a mappában, és 12.19.-én keletkezett a mappa, a W7 november elején lett telepítve.
-----
Elküldtem közben Kasperskyéknak is a fájlt, várom az ő elemzésüket is.
-
válasz
HZoli87 #4798 üzenetére
Thinstall név alatt két alkalmazással találkoztam, az egyik egy EXE packer, a másik meg tetszőleges alkalmazásokból tud legyártani portable változatokat. Mindegyik ismert cucc.
Persze majd kiderül, hogy valóban fals-e vagy sem, de ha fenti progik valamelyike, akkor fals. (már persze, ha gyári oldalról van meg) -
-
sz.j
nagyúr
Letöröltem az előző letőltést és újra letöltöttem majd futtattam a CCE és most is ugyanott megállt mint az előbb csak most már nem talált semmit.
-
HZoli87
veterán
CCE lefutott nálam is. 1 óráig tartott a teljes keresés, 900 ezer fájlt nézett át, de a végén sokáig áldogált a DACS és CAMAS keresésnél. Két "kártevőt" talált, egyik biztos FP, a másikat elküldtem elemzésre (Avira), de nagyon gyanús, hogy az is FP.
FBIde_0.4.6_FreeBASIC_0.15 (VT) (heurisztikus találat volt)
detect.dll (VT) (elérési útja: C:\Users\Zoli\AppData\Local\Thinstall\Cache\Stubs\2e808f59c954a21ce5b6e21d2b6df5c77fe7e8c\detect.dll)
-
F34R
nagyúr
Nem én NOD-t lecserélném vagyis a CIS teljesen megfelelő
A CCE Rejtett registy-kbe is képes olvasni , még az Emsisoft nem és jobb tudni hogy több AV (F-secure és társai mást generálnak egy-egy fájlra ) Amit fals-nak talász bogarászd ki fel virustotal vagy más ilyen oldalra és döntsd magad el
Itt pedig jelentheted nekik
és kiszedik az adatbázisból
False Positive-nál
Malware Name: -ide ne a fájl nevét rakd be hanem amikor szkenneltél az adatbázisukban lévő nevet feltöltöd a fájlt ide és írsz egy rövid kommentet 2-3 nap múlva kiszedikRemélem ez megoldás más számára is pl Fire/Soul/CD
-
sz.j
nagyúr
válasz
Inv1sus #4792 üzenetére
Csak a NOD + Comodo tűzfal aktív, a többi csak időkőzönkénti ellenőrzésre van fenn, és akkor ki van kapcsolva a NOD valósidejű védelme.
# 4790
"..Öszintén megvalva, nekem ez "hihetetlennek" tűnik.
Vagy ennyire rosszak lennének a fent említett progik és a Comodo tűzfal???"Persze az sem lehetetlen, hogy csak "kamuzik" a CCE ....
-
Inv1sus
addikt
Valaki megtenné, hogy elmagyarázza, hogy mi ez amivel most bíbelődtök?
Ez a program mire jó, illetve miért kell a mostani Commodo mellé feltelepíteni.
-
sz.j
nagyúr
válasz
blattida #4788 üzenetére
Megszakitottam a CCE futását és megnéztem, hogy addig mit talált.
Hát mit mondjak ..., nagyon meglepődtem, mert általában két-három naponta futtatom a gépemen fenn lévő összes AV progit (NOD, EmsiSoftware, Malwarebytes A-M, Super-AntiSpyware), amik semmit sem találtak, most meg a CCE 3 magas, míg a többi 13 közepes-alacsony kockázatúnak itélt fájlt talált.
Öszintén megvalva, nekem ez "hihetetlennek" tűnik.
Vagy ennyire rosszak lennének a fent említett progik és a Comodo tűzfal???Ja és egyáltalán nem netezek mások által kockázatosnak mondott helyeken ....
-
F34R
nagyúr
A tegnapi szkennelésnél egyébként semmi durva nem volt nagyjából 98 % tiszta rendszer csak hát MSE nem annyira híres így az a 6 kártevő simán átment mellette
Comodo Kick Ass Microsoft
-
sz.j
nagyúr
Felraktam ezt a CCE-t, kb. egy órán keresztül szépen futott és 16 fájt jelölt meg, de egyszer csak megállt és kb 20 perce ua. a fájnál áll, nem megy tovább....
Az óra továbbra is megy, a "radar képernyő" forog, de a progi az F partición lévő képfájnál nem lép tovább a keresésben ....
[link]Szerintetek ilyenkor mi van?
-
Edween
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #4779 üzenetére
Újra indítást követően, nem vettem észre, hogy bármit is csinált volna.
blattida, szerencsére nem talált, bár vártam, mert mióta kint van az 5ös cis, más védelmet nem próbáltam, pedig járok csúnya oldalakon.
Memből nálam ennyit evett, a proci használat nálam is ingadozott, a csúcs amit láttam belőle 64% volt. -
vv5204
senior tag
válasz
blattida #4783 üzenetére
Miért állítod a heurisztikát magasra? Elvileg akkor nagyobb az esély a hamis
találatokra, nem?
A DACS-nál az Options-nál megtaláltam, hol lehet állítani ennek a fokozatait,
a KillSwitch-be viszont nem láttam heurisztikai beállítást.Honnan tudod, hogy mind a 109 jogos volt?
-
vv5204
senior tag
Egy ismerősöm kukázta. 67 hamis riasztása volt a DACS-nak.
Amit nem tudom, hogy sikerült elérnie.
Azért is furcsa, mert ahogy olvasom, másoknál nem igazán csinált ilyet. -
blattida
nagyúr
Nálam 20 -120 MB volt a RAM fogyasztása, processzorból pedig 5-95% között eszegetett (2500 Barton!) és nagyjából annyi idő alatt végzett, mint nálad, hasonló adatmennyiség mellett.
Fire
A gép használható maradt, újraindítást követően semmit nem szüttyögött az eltávolítással.
Teljesen jól működik. -
blattida
nagyúr
Nálad sem talált semmit, ez jó.
Valóban nem nagyon van téves riasztása, és lesz még optimalizálás, bővítés, szerver oldali infrastrukturális fejlesztések, finomhangolások, sokkal több av motor, szerencsére ennél már csak jobb lehet.
Mindezeken felül a következő CIS kiadás (5.3) rengeteg hibajavítást, módosítást tartalmaz, különös tekintettel a d+-t és a sandboxot illetően.
Javítanak az erőforrás igényén is és előkészítik a DACS implementálását, melyet majd az utána következő verzió fog tartalmazni.Mindezt természetesen továbbra is ingyenesen.
-
És mi történt (úgy értem még mennyi ideig dolgozott) az újraindítást követően?
Hát az lehet, hogy Téged épp nem zavar, de ekkora erőforrás-zabálással utoljára KIS2010-nél találkoztam. Szerintem (vagy legalábbis remélem), hogy csak a hordozhatósága(portable) miatt ekkora az étvágya, ~1,4Gbyte nem kevés, sőt kifejezetten sok főleg egy nem rezidens védelemtől. Ha bekerül a CIS-be, ennek el kell tűnnie, persze most még "belefér", hisz béta... -
vv5204
senior tag
Nálam is csak a registry-be talált 2 darab szemetet.
Igaz én külön futtattam a kereső modulokat.
Önmagában a "Scan hidden registry" futtatása 50 percig tartott és közel
félmillió objektumot vizsgált át. Szép munka.A KillSwitch is tetszik, ahogy ügyesen elemzi a folyamatokat és kiírja melyik
vírus kergető + CAMAS milyen ítéletet hozott. -
Na az remek, 6 valós találat, az biztató.
Nálam azért kizárt, hogy bármit is találjon, mert azon a gépen próbáltam ki direkt, ahol kőkeményen van beállítva az összes védelem, még a Returnil-t is vissza kellett vennem, mert különben fel sem lehetne telepíteni pl a CCE-t. Registry/Cache/Flash stb mind felügyelet alatt, korlátozott engedélyekkel stb stb. Szóval ezért nem találhat ezen a gépen semmi, semmit vagy ha igen, akkor az fals... -
F34R
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #4774 üzenetére
Nálam talált 6 ot mind a registrybe még régi dos-os virnyák is volt
-
vv5204
senior tag
CIS mellé ideális eszköz, fertőzött PC-hez lett kifejlesztve. A keresője indítás
után frissíti a saját adatbázisát. A lényege, hogy kliens oldalon jelenleg 13,
későbbiekben 40 körüli vírusirtó dolgozik. Vagyis, mint a Virus Total, csak
programban. Nem csak keres persze, hanem meg próbálja eltávolítani a
károkozót.
Része még a KillSwitch nevű futó folyamatokat ellenőrző alkalmazás is. Igen
részletesen mutat és elemez minden folyamatot.
A Process-eknél érdemes a View, Hide Safe Object menüpontot bepipálni, hogy
áttekinthetőbb legyen...
Későbbiekben a DACS (kereső) része a CIS-ben is benne lesz.
Egyébként közösség alapú, tehát a felhasználók közt áramlik az információ
az ismert és ismeretlen alkalmazásokról. Kábé egész röviden ennyi.
Még kissé zavarosak az információk róla, tehát lehet hiba a fentebb leírtakban.Kellemes Karácsonyi Ünnepeket minden fórumozónak!
-
vv5204
senior tag
CCE kiadva.
Akkor lássuk!
32 bit:
http://download.comodo.com/cce/download/setups/cce_1.1.174294.27_x32.zip64 bit:
http://download.comodo.com/cce/download/setups/cce_1.1.174294.27_x64.zip -
wilburwalsh
tag
Igen, csökkenni fog a pop-upok száma, false positive-ok lesznek helyettük...
A viccet félretéve szerintem sem akkora világújdonság a DACS, hogy hanyatt dobjam magam tőle. De remélem, hogy azért majd hasznos lehet a későbbiekben, és stabilan fog működni.
Addig meg jó nekem a Virustotal vagy a Jotti...És kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!
-
L7wy
őstag
Azért remélem h ez a DACS hozzásegíti végül Comodoékat is a gyorsabb és több víruselemzésre.
-
-
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #4762 üzenetére
Pontosítok, mert nem minden infó ebből az idézetből származik és rosszul emlékeztem, tehát: a VPN kliens telepítésére csak a Kontribútoroknak van szüksége, a CIS vagy a CCE használóknak nem kell!
Ettől függetlenül valóban problémás...
-
válasz
blattida #4761 üzenetére
Kösz a választ, nem csak miattam, de szerintem jó is hogy ezt leírtad, mert nem feltétlen beszél mindenki angolul a topikban...
Most őszintén, ezt nem lehetett volna másképp megoldani? VPN-t bevonni, amikor biztonságról van szó? A VPN-el többet lehet ártani, mint használni... Hihetetlen...
-
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #4760 üzenetére
Jól érted.
Már van egy kellően nagy közösség (a Kontribútorok), amelynek tagjai különféle av-ket használnak, jelenleg 13 féléről van szó, de ez a szám elérheti a 40-et.
Ők alkotják a DACS lényegét, ugyanis hozzájuk futnak be az ismeretlen fájlok, melyek vizsgálata az ő "közösségi gépparkjukon" történik.
Az eredményt visszaküldi a rendszer, ennek alapján történik a besorolás, tehát kártevő, gyanús vagy tiszta.Aki legalább CIS5.5-öt használ, az csatlakozhat a DACS-hoz, aki csak a CCE-t telepíti, annak szüksége lesz egy pluginra is, hogy egy VPN hálózaton keresztül kommunikálni tudjon a DACS-al.
-
-
blattida
nagyúr
válasz
blattida #4757 üzenetére
Nos, a fórumukról:
"End user has AV xx installed on his system and wishes to participate in DACS for the good of the community. They will install a plugin that allows communication with DACS (through EasyVPN).
Now when a Comodo user scans a file that is unknown, DACS will send this file to the participants with various AV's installed. Those AV's will scan the file, and the result is sent back to DACS. DACS in turn will gather results from all of the supported AV's."
Ez aztán mindennek a teteje...
-
vv5204
senior tag
válasz
blattida #4757 üzenetére
Igen, talán hatékonyabb. Melih állítja, hogy a hamis pozitívok alacsonyan
maradnak, de ez az a pont ahol kissé kétkedek. A Panda Cloud-ba is azt
utáltam, hogy bár sok mindent észlelt, emellett bazi sok hamis pozitívat
gyártott. Ha most van van 13, később pedig sokkal több víruskergető
a DACS kliens oldalán, akkor vajon, hogy tudják kiküszöbölni a
téves riasztásokat?
Emellett azt is szeretném tudni, hogy a CIS-be gyúrva csökkenti-e például
a pop-uk számát. -
blattida
nagyúr
Hát ez az, nem valami spanyol viasz...aztán persze lehet, hogy egy kicsit másként dolgozik, mint például a Pandáé (valószínű, hiszen szabadalmai védelmet élvez) és az is lehet, hogy gyorsabb és hatékonyabb is lesz, vagy már az...
Valószínűleg megoldották, hogy mindig a legfrissebb adatbázisú és legújabb motorokat használhassák plusz viselkedéselemzés, természetesen a sandboxra is támaszkodva. -
vv5204
senior tag
válasz
blattida #4753 üzenetére
Még nem tudok se jó, se rossz véleménnyel lenni róla. Tesztelés során
majd elválik, tetszik-e vagy sem.
Igaz én sem erre számítottam, inkább egy offline is használható űber
heurisztikus szkennerre.
Mondjuk maga az öltet nem hangzik túl nagy számnak. Ha azt veszem a
Panda Cloud-ról régebben olvastam, hogy a kliens oldalon 12 vírusirtó
tevékenykedik. Nem tudom azóta mennyivel bővítették... -
vv5204
senior tag
Úgy tűnik egy felhő alapú szkennerrel van dolgunk, ahol a Comodo oldalon
jelenleg 13, későbbiekben 40 körüli AV ellenőrzi a fájlokat.
Hasonlóan, mint a Virus Total, csak külön programként és bizonyára nem
kell annyi ideig várni az eredményre. Emellett közösség alapú lesz a DACS. -
vv5204
senior tag
Még nem az ajándék, csak a leírás róla külföldiül:
-
vv5204
senior tag
Azért ehhez már kell egy kis perverzség, hogy egy kártevő eltávolító
szoftverre karácsonyi ajándékként tekintsünk.
Mindenesetre már kaptam linket, ahonnan több ezer megányi kártevő tölthető
le, lesz min tesztelni a hatásfokot. -
L7wy
őstag
Melih:
"How's DACS going? Is it nearly ready for a public beta? Or do you still not know yet?Mods have been playing with it for some time
soon...."
Szóval a moderátorok már megkapták a karácsonyi ajándékot??? Ránk meg nem is gondol Melih???
-
L7wy
őstag
Nem a 99, hanem a Distributed And Collaborative Scanning.
Yaroslav Pogrebnyak’s Experience
*
Software Developer
Ciklum(Privately Held; Computer Software industry)
October 2010 — Present (3 months)
ASmallWorld.net project
Server-side design & development with Ruby on Rails & Java
*
Software Developer
Comodo(Privately Held; Information Technology and Services industry)
August 2008 — October 2010 (2 years 3 months)
Projects
- HopSurf Social Authentication (Java/Spring/Postgres). Server part, algorithms, database design and development; build, deployment, support.
- Secure Email server part (Java/PHP/C).
- Distributed And Collaborative Scanning system server part (Java/Openfire).
- Other server-side Java projects.Satellite projects – independent contribution
- Apache2 modules – third-party library wrappers (С/C++)
- Web Crawler with Web-interface (Python/Pylons)
- Website Snapshots Service (Java/Spring/Postgres) -
-
F34R
nagyúr
mire gondolsz a a 99,9 % ra ? ha tesztmetódus alatt tudják produkálni mondjuk a teljes adatbázisukon akkor hihető
ilyenkor még csak találgatózások mennek.
Megérdemelne gy külön topikot a comodo forum-n mert előbb lessz mint a CIS-ben
és legalább tudnánk hogy úton van , így pedig semmit majd egyszercsak az arcunkba tolják mi is van -
L7wy
őstag
És ez igaz amit itt írnak?
-
F34R
nagyúr
válasz
blattida #4737 üzenetére
Én ilyen MBAM dologra gondolok , csak ez mondjuk kiforottabb lessz , tehát együk fel
hogy egy cloud alkalmazás amely rögtön képes eldönteni a kérdéses fájlról hogy kártevő e vagy nem (jóval gyorsabban mint az MBAM ) ezért lesz mondjuk egy 99 % kürüli találati érték (0day minták elemzésénél is ) + egy jobb eltávolítássa akkor a Hitman Pro-t is kiüti a nyeregbőlMondjuk én már csak érdeklődés céljából figyelem a Comodo-t én soknak érzem néhol ami zavar.
F34R
-
blattida
nagyúr
A betűszó jelentését még nem osztották meg a nagyérdeművel, viszont funkcióját tekintve egy kártevő felismerést drasztikusan fokozó alkalmazásról van szó.
Állítólag gyökeresen új technológia, nem rég jegyeztette be és védette le a comodo, ezért sem beszélhettek róla részletesen.
Mostanság jön ki belőle az első publikus béta változat, de még csak a CCE (Comodo Cleaning Essential) részeként, mely a comodo kártevő eltávolító alkalmazása.A későbbiekben a CIS részeként is elérhető lesz a DACS, a CCE viszont csak önállóan, legalább is a tervek szerint.
-
Inv1sus
addikt
Jók ezek a rövidítések, mert 90% nem érti, mi az.
-
Inv1sus
addikt
Köszönöm a tippeket, de ő csak netezésre használja, nem indítgat el más programokat, illetve nem is tölt le. Még most tanulja a szakmát.
-
blattida
nagyúr
válasz
Inv1sus #4725 üzenetére
A comodoban nincs alapértelmezett manuális frissítés, automatikus alapból, melyet kikacsolhatsz, de csak a definíciós adatbázis frissítése történik automatikusan, a programot csak manuálisan lehet frissíteni.
Nagyjából félóránként keres, maga az ellenőrzés és letöltés észrevehetetlen, csak telepítéskor válhat érezhetővé, de nem mindig és nem mindenkinél...
-
Inv1sus
addikt
válasz
wilburwalsh #4724 üzenetére
Szerintem a Systemhez vezető utakat nyugodtan lezárhatod, ha nem osztasz meg semmit hálózaton
Más:
Anyukám gépére fel akarom rakni a comodo-t. Mivel ő nem szaki, valószínűleg nem hagynám manuális frissítésen. Miylen időközönként keres frissítéseket a Comodo és mennyire zavaró? -
wilburwalsh
tag
válasz
Inv1sus #4722 üzenetére
A systemes fogós kérdés. A Comodo fórumából sem derül ki számomra 100%-ig, hogy mit takar pontosan a System bejegyzés. Az biztos, hogy a fájl- és nyomtatómegosztásban fontos szerepe van (137-139 portok NetBIOS, 445-ös port windowsos megosztás...). Egyes hozzászólások szerint köze lehet még az UPnP és az SSDP szolgáltatásokhoz is, sőt volt, aki a VPN-nel és még mással is kapcsolatba hozta. Mivel a Windows rendszer legitim részét képezi, ezért inkább kiengedtem a netre, de a távoli hozzáférést nem kell, és nem is ajánlott engedélyezni neki, így a bejövő kéréseket teljesen letiltottam.
Az svchost.exe is sok mindent csinál (névfeloldás - DNS, adott esetben IP címkérés - DHCP...). Ez is a rendszer legitim része, ezt is kiengedtem, de a bejövő kapcsolódásokat itt is letiltottam.
Normális, legális alkalmazások esetén a kimenő kapcsolat általában nem veszélyes, csak akkor, ha az adott program megfertőződik. De elvileg ez ellen véd a Defense+ meg a vírusirtó is.
A távoli eléréssel, a bejövő kapcsolatok fogadásával kell sokkal óvatosabbnak lenni, csak akkor engedélyezni, ha muszáj.
Sok tűzfalprogram alapból engedi a kimenő csatlakozásokat (van, ami nem csak biztonságos programok esetén), és csupán a bejövő kéréseket figyeli. A hardveres tűzfal (router) is csak a bejövőket szűri. A kimenő kapcsolatok felügyelete azonban adhat plusz biztonságot, ezért nem is engedek ki mindent. A System és az svchost.exe viszont a Windows gyökeres részei, ezért azokat nem korlátoztam jobban le, hanem kiengedtem.
Ha valaki nagyon szeretné, akkor megpróbálhatja úgy korlátozni a Systemet és az svchost.exe-t, hogy a CIS-sel huzamosabb ideig naplóztatja az összes kimenő kapcsolódási kísérletüket, és ezek alapján próbál szűkíteni a legszükségesebbekre (pl. portok alapján...). Én ennyire nem bonyolítottam a dolgokat, hanem csak a veszélyesebb részét, a bejövő kéréseket tiltottam le náluk.
Az igazi biztonság meg persze az, ha a gépünk fizikailag egyáltalán nem csatlakozik az internethez. De akkor pl. hogyan fórumozzunk?
-
Inv1sus
addikt
válasz
wilburwalsh #4717 üzenetére
A systemnek miért kell net? Én most újra letiltottam teljesen tekintve, hogy szakadozott a net továbbra is.
Egyébként nem vettem észre, hogy 2007-es hozzászólásokról van szó.
Attól lehet, hogy beválik, amit irkáltak.
Egyébként lehet, hogy torrentezés okozza a problémát. Azt még át kell nyálaznom.
Köszi a segítséget!
-
blattida
nagyúr
Lehet, hogy ezen a héten kijön az első béta a DACS-ból...
-
wilburwalsh
tag
válasz
Inv1sus #4716 üzenetére
Sziasztok!
A fórumot régebben is olvasgattam, most már hozzá is szólok.
A CIS 4-es és 5-ös verzióját is felraktam már több gépre. Nálam a CLT-n 340 pontot szoktak elérni.
Telepítésnél az optimumos beállítást választottam. A vírusirtóját nem tettem fel - Avira Free-t használok helyette. A tűzfalat egyéni házirendre, a Defense+-t biztonságosra állítottam. A riasztások mutatását 900 mp-re növeltem. A tűzfalnál a speciális beállításoknál csak a töredezett IP adatfolyam tiltása előtt van pipa. A homokozót nem használom, nem kapcsoltam be.
A láthatatlan portok varázslójánál általában a 2. opciót szoktam kiválasztani (Értesítés bejövő kapcsolódáskor...). Aki torrentezik vagy használ vmilyen messengert, annak szerintem ez a beállítás a legkézenfekvőbb.
Akinek több gépe van otthon, és fájl- és nyomtatómegosztást is szeretne, annak az 1. lehetőség az ideális.
Akinek pedig a fentiek közül egyikre sincs szüksége, az minden bejövő kapcsolódási kísérletet tilthat a 3. opcióval.Az alapelvem az, hogy bejövő kapcsolatot csak annak a programnak engedélyezek, aminek tényleg kell. Azonban kimenni sem hagyok mindent.
A Systemnek (Rendszernek) és az svchost.exe-nek NEM kell engedélyezni a bejövő csatlakozásokat, csak akkor, ha fájl- és nyomtatómegosztást szeretnénk a helyi hálózatunkon! És akkor is csak a saját hálózatunkból engedjük nekik a bejövő kapcsolatot, ne az egész internetről! Viszont kimenni teljesen engedem őket. Nálam nem szakadozik a net.
Bejövő csatlakozást engedélyezek a torrentkliensnek (nem UPnP-vel, hanem fix porton). Három szabályt szoktam alkotni: a klienst teljesen kiengedem, engedélyezem a bejövő kapcsolatokat az adott porton, majd az összes bejövő csatlakozást letiltom. Így aktívan tudok torrentezni.
Ha a messengerek minden funkcióját szeretném használni, akkor azoknak is engedélyezem a bejövő kapcsolatokat. (A sima szöveges chat pl. Yahoo! messenger esetén működik csak kimenő csatlakozással is. A webkamerás nem biztos.)
Némelyik játéknál is jelezhet a CIS a bejövő kapcsolat miatt, de érdemes kipróbálni, hogy működnek-e nélküle, és ha igen, akkor ne engedélyezzük.
-
Inv1sus
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #4714 üzenetére
-
-
-
Inv1sus
addikt
Nem csak nálam jelentkezik. Az egy dolog, hogy nem érkezett 10 válasz a hozzászólásomra, hogy másnak is lenne ilyen gondja...
Utánakerestem neten és másnak is volt hasonló problémája: felrakta a Comodot és elkezdett magától megszakadni a net. Ez lehet egyszerű beállítási probléma is, ami nálad nincs bekapcsolva, nálam meg igen stb.
Egy usernek úgy oldódott meg ez a problémája, hogy kivette a pipát két beállításnál. Én is kivettem, majd meglátjuk mi lesz.A szolgáltatásoknak pedig az év világon semmi közük ehhez. A kezdetektől fogva így használom a Windows 7-emet és egyszer nem rikácsolt.
-
vv5204
senior tag
válasz
Inv1sus #4709 üzenetére
Vegyük figyelembe, hogy a probléma csak nálad jelentkezik.
Évek óta használok Comodo-t, kezdve a 3-as verzióval, de nem emlékszem,
hogy lett volna probléma a net kapcsolattal miatta, itt a topikban sem
olvasni mástól ilyet.
Rengeteg szolgáltatás le van nálad kapcsolva, ami miatt simán lehetnek
gondok! Vagy amit bivalyolo is írt.
A sok szolgáltatás lekapcsolását megoldhatod időlegesen is egyéb szoftverrel.
Például: http://www.softpedia.com/get/Tweak/System-Tweak/Game-Booster.shtml -
Inv1sus
addikt
Kezdek elégedetlen lenni a Comodo-val. Mióta az van fent, néha megszakad a netkapcsolat. Továbbra is csinálja, csak nem olyan gyakran...
-
SLYM
veterán
a comodo dragon jelszavait és egyéb fontosabb dolgokat szeretnék átmenteni a google chrome böngészőbe. hogy tehetem ezt meg?
-
Vigneau
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #4705 üzenetére
Köszönet érte, egy "nyomorult" pipán múlott a dolog...
Ezek szerint legutóbb kipipáltam, ami most elkerülte a figyelmem a jelek szerint...
Kár lett volna a Comodo-ért, már eléggé megszoktam.
Még 1x nagyon szépen köszönöm a segítséged.
-
-
Vigneau
félisten
Elsősorban Fire/SOUL/CD számára
:
Az ígért képek a Comodo gondomról: 1 és 2.
Előzmények: #3621-3624. Ha lenne valakinek ötlete, szívesen várom.
-
vv5204
senior tag
-
aclandiae
senior tag
Üdv!
A WoW Background Dowloader-t megfogja a CIS.
A Support oldalon megvan, hogy mely portokat kell beállítani neki.
Ezt a CIS -> Tűzfal -> Hálózati biztonsági házirendek -> Portkészletek tudom beállítani (Hozzáad -> Új portkészlet -> elnevezem, majd egyesével beállítom a portokat, majd OK)? -
Krystal_s
addikt
and down...
egy ideje, CIS telepítés óta, amikor leállítom a rendszert, írja h a háttérben fut vmi ,állítsam le ,de nem írja h mi és olyan gyorsan eltűnik az ablak h alig tudom elolvasni,mert leáll a gép.
a naplóban :
A Windows azt észlelte, hogy a beállításfájlt még használják más alkalmazások vagy szolgáltatások. Most a rendszer eltávolítja a fájlt a memóriából. Előfordulhat, hogy a beállításfájlt használó alkalmazások és szolgáltatások ezután nem fognak megfelelően működni.
RÉSZLETEK - 0 user registry handles leaked from \RegistryUser\S1-5-21-2567090745-2582145318-1229586594-1000:User Profile Service - ID: 1530
XP alatt UPHClean telepítése megoldotta, de Win7-re az nem jó és azt írják h már alapból tartalmazza.tegnap sokat próbálgattam ki-be lépéssel és ha profilt váltottam, akkor nem volt gond. nincs vmi tippetek h melyik beállítás lehet a ludas ? állítgattam de nem jöttem rá. defense+ vagy tűzfal...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Nyaralás topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Anime filmek és sorozatok
- Gaming notebook topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Gumi és felni topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest