- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hamarosan leszűkíti a támogatott hardvereit az NVIDIA
- Milyen TV-t vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Hővezető paszták
- Apple asztali gépek
- Canon MILC: EOS R és M topik
-
PROHARDVER!
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Matthewus
őstag
Üdv!
Offline telepítővel frissítettem újabb verzióra és eltűnt az összes beállításom. Eddig ilyen még nem volt, a CIS menti esetleg a korábbi verziók beállításait automatikusan? Az Unrecognized files és a Blocked applications lista nem törlődött. -
Matthewus
őstag
válasz
Krystal_s #10438 üzenetére
Az itt leírt módszerrel le lehet róluk szedni az ADS-eket. Lemented a fontos adataidat, csinálsz egy tiszta telepítést, letörölöd az ADS-eket a lementett fájlaidról.
Nálam semmilyen gond nem fordult eddig elő, pedig Win7 és Win10 alatt is másoltam adatokat FAT32 eszközre.
Megnéztem ADS Scannerrel, egy sima másolás, majd egy felülírás is eltünteti a hozzáadott ADS-t. -
Matthewus
őstag
Végre rájöttem mi okozza nálam a több gigányi lemezre írást: a logger. Kikapcsolva még sose ment 1 giga fölé, sőt volt hogy 100 mega alatt maradt.
-
Matthewus
őstag
Üdv!
Cmdagent.exe mitől ír kb. 10 óra alatt 2 GB-ot az SSD-re? Tömörített fájlok vizsgálata ki van kapcsolva. -
Matthewus
őstag
válasz
Pancsermeste #9810 üzenetére
Szerintem igen, de az a többi engedélyezés szabály furcsa nekem, nálam alapból van vagy 5 blokkoló szabály és az egy engedélyezést én adtam hozzá, de lehet, hogy azóta változtattak.
-
Matthewus
őstag
válasz
Pancsermeste #9808 üzenetére
Ilyen formában a legutolsó szabály a többi után jön, tehát a felette szabályok által engedett forgalmon kívül blokkol minden egyéb kérést. Az alkalmazás szabályok nem bírálhatják felül a globális szabályokat.
-
Matthewus
őstag
válasz
Yiggdrasil #9361 üzenetére
Próbáld meg az MBAM mappáját a kivételek közé tenni a CIS-ben.
-
Matthewus
őstag
válasz
daimonion #8750 üzenetére
Nálam bejön rendesen: https://forums.comodo.com/
-
Matthewus
őstag
A megbízható alkalmazások között van.
-
Matthewus
őstag
Üdv!
Az mitől van, hogy CIS 6-tal az Unreal Commanderben nem megy a jobb klikkes vírusellenőrzés? Windows Intézőben simán megy. -
Matthewus
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #6423 üzenetére
10 GB/hó adatforgalomig ingyenes, de ahhoz is kell accountot csinálni.
-
Matthewus
őstag
Üdv!
Nálatok nincs probléma a tinyurl-es linkrövidítésekkel, pl: tinyurl.com/444ekgh? Comodo DNS-sel nem hozza be, Google Public DNS-sel teljesen jó. -
Matthewus
őstag
A predefinied policies-nél szerkeszd a webböngésző szabályt. A következő szabályt add hozzá:
Action: Allow
Protocol: TCP
Direction: Out
Description: Sorozatjunkie
Source address: saját IP címed
Destination address: 195.70.37.115
Source Port: any
Destination Port: Single Port / 88Ha létrehoztad akkor húzd a többi szabály elé.
Elvileg így mennie kell. Ha valami nem egyértelmű, akkor rakhatok fel képet, hogy hogyan nézzen ki a szabály. -
Matthewus
őstag
Üdv!
Ez a szabály mire való pontosan?
Rule 4
Action = Ask (enable Log as a firewall event if this rule is fired)
Protocol = TCP
Direction = Out
Description = Rule for HTTP requests
Source Address = Any
Destination Address = Any
Source port = A port range = (start port = 1025 / end port = 65535)
Destination port = 80Az itt található utorrent-hez való szabály egyik része. Plusz van egy ilyen megjegyzés: Because of a bug you must change the rule 4 (for HTTP requests) to allow. I hope this will be resolved with the next updates.
Ha Ask-on hagyom az Action opciót, akkor folyamatosan dobálja fel a figyelmeztetéseket, de nem tudom, hogy mi alapján kellene engedni vagy blokkolni.
-
Matthewus
őstag
Üdv!
A Trusted Vendors List-et vissza lehet valahogy állítani? Egyszer csak elkezdett a CIS minden alkalmazást sandbox-ba rakni, megnéztem a listát, és csak 5 biztonságos kiadó van ott. -
Matthewus
őstag
Én néztem be valamit a telepítésnél vagy tényleg nincs Threatcast?
-
Matthewus
őstag
A kérdés sem volt hülye és a válasz se. Kérdezted, hogy melyik verzió, én meg írtam, hogy ott van a képen, hogy Comodo AntiVirus v4.0. Ez nem egy teszt volt, hanem az antivírus kapott WCL Certification-t. Ez a cég foglalkozik tesztekkel is, de ez nem az volt. Az Internet Security-ben ugyanaz az antivírus rész van, mint a különálló antivírusban. Ha az Internet Security-t tesztelték volna, az lenne odaírva.
-
Matthewus
őstag
Ha jól emlékszem az ingyenes TrustConnect-ről még nem volt szó itt. Itt le van írva, hogy mi a különbség a fizetős és az ingyenes verzió között: [link]
-
Matthewus
őstag
Valóban, jól néz ki ez a GUI, de remélem még csiszolnak rajta, mert például a bal oldali szürke rész a sárga pajzzsal az nagyon gagyinak néz ki, plusz sok ott az üres rész. A menük tényleg zsúfoltak, pedig lenne hely ott füleknek, hogy ne legyenek ennyire zsúfoltak. A Sandbox a Defense+ résznél a Tasks mellett kaphatna egy külön fület. Az új ikon telitalálat mind színben mind formában is.
-
Matthewus
őstag
válasz
blattida #3286 üzenetére
Olyat pakolt be, ami nem frissült.
Most direkt megnéztem, az ablakok közül csak a víruskeresőét, a Saját biztonságos fájlokét, és a Frissítőét lehet tálcára küldeni, ebből a Víruskeresőé nem megy le rendesen, a Saját bizt. fájloké mögül nem lehet bezárni a főablakot, a frissítőé valamilyen csoda folytán rendesen lemegy a tálcára, és még a főablakot is be lehet mögüle zárni.
-
Matthewus
őstag
Az a bug, hogy nem lehet a víruskereső ablakát rendesen tálcára küldeni /csak összecsukja magát a tálca felett/ másnál is jelen van?
A Sandbox meg mostanában elkezdett meghülyülni, a Saját biztonságos fájlokban található programokat kezdett el bepakolni indításukkor, meg nem első indításkor rakott be ismeretlen programot. Az MPCHC-t például csak most rakta bele a Sandboxba, pedig nem ma kezdtem el használni...Lehet tudni valamit arról, hogy mikor jön frissítés a programhoz?
-
Matthewus
őstag
válasz
Cassio1987 #3282 üzenetére
Nézd meg a feladatkezelőben, hogy fut-e a Comodo. Ha nem, akkor indítsd újra a géped.
-
Matthewus
őstag
-
Matthewus
őstag
Egy kis off: megjelent a Comodo BackUp 3 bétája, teljesen új GUI-val. languy99 a videójában azt mondta, hogy ő úgy tudja, hogy az Internet Security is ilyen GUI-t fog kapni, legalábbis hasonlót /majd valamikor/. Videó: [link]
-
Matthewus
őstag
Víruskeresés közben a kereső ablakát még mindig nem lehet rendesen a tálcára tenni; ez bug vagy nálam rossz valami? /Win7-et használok./
-
Matthewus
őstag
Most akkor ez az új ablak, amin választani lehet, hogy Sandbox/Allow/Block az mikor jelenik meg? Addig ok, hogy a CLT-re feldobja ezt, de pl. az Irfan View-t simán sandboxba vágta és nem dobott fel ilyen ablakot.
-
Matthewus
őstag
Pár nappal ezelőtt jelent meg ez a felajánlás a Comodo fórumon: Link
Aki nem tud angolul, a lényege röviden az, hogy aki nem engedheti meg magának, hogy biztonsági programokat vásároljon pénzért /antivírus, tűzfal, IS/, annak a Comodo felajánl egy egy éves CIS Complete-et. Ezzel a lehetőséggel élhetnek oktatási intézmények, alapítványok, vagy más szervezetek is. Melih kérése az, hogy csak azok jelentkezzenek, akik "tényleg" nem engedhetik meg maguknak a fizetős biztonsági programokat. -
Matthewus
őstag
Nálam teljesen jól működik minden, Sandbox be van kapcsolva. A CLT Sandboxban 320, azon kívül 340.
-
Matthewus
őstag
Üdv!
A System és a svchost.exe-re milyen tűzfal szabályokat érdemes létrehozni? Napok óta próbál többféle IP címről valami a gépemhez kapcsolódni. -
Matthewus
őstag
A fizetősők a CIS Pro és CIS Complete a neve, és ezek a verzióknak nem a tudásuk több, hanem az ezek által nyújtott plusz szolgáltatásokat /Wi-Fi védelem, vírusmentesség-garancia stb./ kell megfizetni. Gondolom azért lett premium a neve, mert ez garantálja, hogy az ingyenessége ellenére, nem egy butított, hanem egy teljes körű védelmet nyújtó programot kapunk.
-
Matthewus
őstag
Én elhiszem nekik, hogy továbbra is ingyenes marad. A 4.1 pedig biztosan jó lesz, hiszen már jó ideje nem jött frissítés a 4.0-hoz, és gondolom az új verzióra koncentráltak.
A premium név pedig nem egyenlő azzal, hogy fizetős egy termék. Nem tudom, hogy miért választották ezt a nevet, nekem a free is megfelelt. -
Matthewus
őstag
Addig ok, hogy lesz egy 4.1 prémium, de gondolom lesz free 4.1 is vagy ez a prémium verzió is ingyenes lesz?
Szerk: Közben megtaláltam az erre vonatkozó bejegyzést a Comodo fórumán.
CIS 4.1:
- nem lesz Ask Toolbar
- nem lesz HopSurf
- nem lesz LivePCsupport
- Átnevezik CIS "Free"-ről CIS Premium-ra, de továbbra is ingyenes marad
- rengeteg bugfix, sandbox fejlesztés
- auto update 3.14-ről 4.1-re -
Matthewus
őstag
Tényleg elég lassan jönnek a javítások, de inkább jöjjenek lassabban és legyenek jók, minthogy újabb hibákat okozzanak.
/Firefoxhoz is gyorsabb frissítéseket ígértek, de ugyanolyan tempóban jött az első frissítés a 3.6-hoz, mint előtte./ -
Matthewus
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #2471 üzenetére
CIS 3-nál nekem is rengeteg támadást érzékelt Windows 7 alatt, mert nem támogatja a tűzfal az IPv6 protokollt, a négyessel is ugyanez lehet a helyzet. /Én kikapcsoltam a Windowsban a IPv6 protokollt./
-
Matthewus
őstag
Azért baj neked ha fals riasztást kapsz, mert bejelezhet olyan fájlra is, ami nem fertőzött, és nem lenne jó, ha kitörölnéd. Fals riasztást kaphatsz közepes heurisztikán is, de jóval kisebb az esélye és ilyen beállítás mellett is jó védelmet nyújt.
Ellenőrizendő legnagyobb fájlt én meghagytam alapbeállításon.
A Proactive konfigot az EGYÉB/Konfigurációm kezelése menüpont alatt a Proactive Security-t kell aktiválni. /Ha jól emlékszem, ha ezt megcsinálod akkor minden eddigi beállításod elveszik, de ebbe nem vagyok biztos./
A 4-s verzió alatt egyelőre még jobb kikapcsolni a Sandboxot. -
Matthewus
őstag
Üdv!
A Comodo fórumán található beállítással már én is jártam úgy, hogy nem ment, de ez csak egyszer vagy kétszer fordult elő régebben. Ha pontosan követed a leírtakat mennie kell.
Csináld újra a szabályokat, lehet, hogy csak valamit rosszul állítottál be.
Ha végképp nem menne, akkor próbáld meg az utorrent fórumán található leírás alapján beállítani: [link] 11. hozzászólás -
Matthewus
őstag
Ismeritek ez az oldalt? [link]
Küldtem be egy fájlt ma délelőtt, ami fals pozitív volt, és az egyik délutáni adatbázisban már javították is a hibát. Pár nappal ezelőtt már elküldtem a programból is, de úgy látszik, ha az online felületen küldöm el nekik a fájlt, egy rövid leírással együtt, akkor gyorsabban javítják. Nem csak FP-ket, hanem olyan fájlokat is lehet küldeni, amik vírusosak, de a Comodo nem érzékeli őket. -
Matthewus
őstag
- nekem nem teszi le
- az egyik ez, a másik, de lehet, hogy én gondolom rosszul, hogy ha elindítom a programot, akkor akadályozza meg azt és akkor dobjon fel egy olyan ablakot, hogy akarom-e sandboxba futtatni, nem pedig az indítás után /lehet hogy ez nem megvalósítható/
- valóban nem aktiválja, de a feladatkezelőben megnéztem és nekem ott futott a live pc support exéje. Erre is kellene egy választási lehetőség installálásnál.
- a magyarításnak semmi köze a GUI-hoz. Nekem az új avast-hoz hasonló, oldalsó menüs megoldások tetszenek, és a menük ugyanabban az ablakban nyíljanak meg. Az általános vélemény az a GUI-ról és a menüről, hogy nem eléggé felhasználóbarát.
Saját vélemény, nem muszáj egyetérteni vele. -
Matthewus
őstag
Egy pár észrevétel a négyes verzióval kapcsolatban:
- ha futtatom a víruskeresést, a keresés ablakát még mindig nem lehet rendesen tálcára tenni
- A Sandbox még nagyon nem úgy működik, ahogy kellene neki
- az online telepítő kérdés nélkül telepíti a Live Pc Supportot
- a GUI-n és a menük elrendezésén is van még mit bőven alakítani.
- a blattida által linkelt fordítást használom, szerintem nagyon jól sikerült, eddig egy hibával sem találkoztam. -
Matthewus
őstag
Újratelepítettem, de még mindig csak 320/340 lett, a DDE és a Coat teszt nem lett jó, pedig tiszta telepítés, és a konfigurációt átállítottam proaktívra. A 3-as alatt pedig megvolt a 340/340 ennyi beállítással.
-
Matthewus
őstag
Nekem is Proaktívon van a konfiguráció, úgyhogy passzolom, hogy miért csak 150 pont lett.
-
Matthewus
őstag
Nekem 150/340 lett a négyessel, a hármassal megvolt a 340/340.
Jó lesz ez a négyes verzió. A Sandboxba gondolom azért tesz be sok programot, mert a Defense+ rész megbízható kiadók alapján dolgozik, ha ott nincs benn a kiadó, akkor puff be a Sandboxba. Csak ugye lehetetlen minden kiadót összegyűjteni. /Nekem is betette pl. a Subtitle Workshop-ot meg az MPCHC-t./ -
Matthewus
őstag
Üdv!
Én meg vagyok elégedve a CIS-sel. Kb. fél éve váltottam Avast+Comodo tűzfalról teljes CIS-re. Falsokat nekem is jelzett, de alig 10 fájlra ennyi idő alatt. Nem hiányzik az avast web, p2p egyéb védelme. Persze még van fenn mellette ingyenes MBAM meg SAS. -
Matthewus
őstag
Üdv!
Lehet, hogy hülye kérdés: A tűzfal rész enged ki alkalmazásokat a Defense+ részben található, Megbízható szoftverkiadók alapján? -
Matthewus
őstag
Üdv!
Én is feltettem a bétát. Oprendszer: W7 32bites, eredeti.
1. A More.../Check for Updates gomb nekem se reagál
2. A vírusadatbázis frissítése kifogástalan, ezután javasolja a full scan-t, amit megtettem, nekem ezután már nem javasolja.
3. Nem tudom becsukni a CIS főablakot, mintha rögzítettem volna a tálcán - szintén
4. Defense+/ My Pending Files ablakban a "Delete Files" gomb fix helyen van, az ablak átméretezésekor a többi gomb követi a méretváltozást, ez nem
5. Kifejezetten rondák a szürke ikonok, meg a szürke átmenetes csoport fejlécek - szerintem is, sőt a piros vonal az aktív gombok körül baromi ronda. A szürke helyette lehetne fehér a csoport fejléc piros betűkkel, jobban menne a program /piros/ színéhez. -
Matthewus
őstag
Üdv!
Rájöttem, hogy azért blokkol olyan sok utorrent kapcsolatot a tűzfal a Comodo fórumán levő beállítással Win7 alatt, mert a nem ismeri az IPv6 protokollt a tűzfal. -
Matthewus
őstag
Üdv!
Az normális, hogy a Comodo fórumán levő utorrent beállításokkal a tűzfal több száz behatolási kísérletet blokkol és forrás címnek a saját IP-met írja?
Még egy kérdés: Win7-ben kikapcsolhatom az UAC-ot? Gondolom elég a CIS védelme is, az UAC meg idegesít, hogy állandóan dobálja fel az ablakait, egyes programoknál minden indításnál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest