- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vv5204
senior tag
Köszi az infókat, akkor nem rakom fel. Inkább megvárom a CIS 6 bétát.
-
M3oH
addikt
válasz
blattida #6897 üzenetére
En is hasznalom par hete. Semmi kulonos, csendben teszi a dolgat. Tuzfala tenyleg egyszeru, jelez ki es bemeno kapcsolatnal es annyi. REndszerterheles sztem minimalis, netet sem fogja. En el vagyok vele. Virusteszt nem volt, mert nincs honnet packom
Pedig kivancsi lennek, milyen eredmenyeket produkal.
-
blattida
nagyúr
Már tesztelgetem/használom pár hete, semmim különös, a fala átlagos, a felülete egyszerű, jól konfigurálható, az av része nem rossz, ami nem meglepő, mivel az egyik motor a bitdefenderé, a rendszerterhelése átlagos, frissítésekkor ugrik meg egy kicsit.
Proaktív szempontból nem egy világbajnok, de használható. -
vv5204
senior tag
A CIS és Outpost után itt egy újabb ingyenes IS próbálkozás.
-
RpPRO
őstag
-
-
vante
aktív tag
-
vv5204
senior tag
Fasza!
Malwarebytes-al kiegészítve jó. Önmagában inkább azoknak, akiknek
folyamatos net kapcsolta van, illetve nem használja a gépét veszélyes
környezetben. (például 8.ker éjszaka) Felhő AV csak futtatáskor lép
akcióba, nem tudom heurisztika van-e benne, a gépen tárolt vírusadatbázis
pedig több, mint hasznos.
(Btw, nekem is most csak a tűzfala van laptopon egyéb AV nélkül.)
-
blattida
nagyúr
-
L7wy
őstag
Malwarebytes Pro with Comodo Firewall - Test
Ezt a videót elnézve azon gondolkodom, hogy valójában lehet, hogy CFW is tökéletes teljes körű védelemnek (egy észrevétel; Comodo Firewall oldalán a Features részen nem írja a Cloud AV-t, csak a Cloud based Behavior Analysis-t, azonban a videón mégis van benne).
-
vante
aktív tag
Mik a legjobb beállítások arra, hogy ismerős gépét szeretném CIS-el beállítani, fix beállítások, a meglévőkön kívül mindent blokkoljon, és ne kérdezzen semmit. Köszi
-
törölt tag
Hali!
Próbálom kitanulni a tűzfal beállításait, (Avast!+cfw) de nem tudom eldönteni, hogy kell-e nekem a proactiv mód,úgy hogy azért torrent nem ártana. -
vv5204
senior tag
-
-
vv5204
senior tag
-
törölt tag
Helló, a CIS víruskergetőjével nem éreztem biztonságba magam, feltettem 1 másik progit, a kérdésem, nem akartam lerombolni az egész CIS-t és újra tenni a tűzfal miatt, elég ha csak kikapcsoltam a vírusírtót? így ugye nem akad már össze semmivel ?
-
vv5204
senior tag
Antivírus teszt Androidra.
-
blattida
nagyúr
válasz
Stephan89 #6856 üzenetére
D+/Számítógép bizt. házirend/Mindig sandboxban/Hozzáadás
Ami a főképernyőn látszik, az az autosandboxra vonatkozik.
Vannak bizonyos programok, melyek fokozottabb korlátozás mellett nem működnek vagy nem működnek megfelelően, azokkal lehet játszani, hogy megtalált a szükséges korlátozási szintet.
A kritikus területek a legalacsonyabb korlátozási szinten is védve vannak, azonban nyomot tud hagyni egy alkalmazás ilyen beállítás mellett a rendszeren, illetve hozzáférhet nem kritikus területekhez, módosításokat tud eszközölni.
Jelenleg még az autosandbox nem sandbox, mivel nincs benne fájlrendszer és registry virtualizáció, a hatos verzióban viszont már valódi sandbox lesz.Ha óvatos vagy, akkor jelenleg állítsd be a nem megbízható korlátozási szintet.
-
Stephan89
aktív tag
válasz
blattida #6855 üzenetére
Köszi a segítséget! Azt, hogy a böngésző mindig sandboxban fusson, hogy tudom beállítani? Mert egyszer el tudom indítani a CIS-ben, de én úgy szeretném, ha csak kattintanom kellene a tálcán a Chrome-ra és a CIS sandboxba tenné.
Most kipróbáltam, nyitottam egy új Chrome ablakot sandboxban és a CIS fő képernyőjén azt írja, hogy 0 alkalmazás fut jelenleg sandboxban. Ez miért van?
Ja és még valami, a sandboxban milyen jelentősége van a jogköröknek? Ha mondjuk csak valami részben limitált, akkor akár kárt is tehet a rendszerben? Vagy ami sandboxban van az semmit nem tehet az éles rendszerrel?Üdv.
-
blattida
nagyúr
válasz
Stephan89 #6852 üzenetére
Szia!
A tűzfal és a d+ futhat biztonságos módban, ha az autosanbox aktív.
A listán szereplő folyamatok nem érdekesek, mert a kritikus területek védve vannak, mivel azok a folyamatok az autosandboxban kerültek futtatásra.
Az, hogy egy oldalon található szkript, exploit vagy bármi más mit tehet a böngészőn keresztül, az csak beállítás kérdése.
A legegyszerűbb az, ha böngészőt eleve sandboxban futtatsz, úgy a fent említettek nem tudnak kárt tenni semmiben.Az svchost.exe kapcsolódásának engedélyezése ajánlott, főleg, ha van hálózati megosztás vagy szeretnéd, hogy például a win update működjön...
-
Stephan89
aktív tag
válasz
Stephan89 #6852 üzenetére
Még valami. A weboldalakon található fertőzések, pl. scriptek, java exploitok stb. ellen védelmet nyújt a CIS? Mert ha lefut, elvileg módosítja a böngészőt, a cis meg engedélyezi, mert megbízható alkalmazás. Olvastam már ilyenről, hogy egy weblap megnyitásával elérték, hogy elinduljon a számológép (calc.exe) a Windowsban. Ez csak egy teszt volt, de ennyi erővel bármit megtehettek volna.
A NIS behatolásvédelme hasonlókra figyelt és nálam már lőtt is le ilyen támadást.Egyébként a CIS tűzfalát és a defense+ is biztonságos módban használom, mivel nekem jobb, ha ő dönt helyettem és csak ritkán kérdez, használni akarom a gépet, nem a riasztásokkal foglalkozni.
-
Stephan89
aktív tag
Sziasztok!
A saját gépemre, mielőtt újratelepíteném felraktam a CIS-t, mert már régen próbáltam. Lehet újratelepítés után is maradni fog, szüleim gépére meg megy a McAfee.
Kicsit teszteltem, a malwaredomainlistről, meg lesüllyedtem a net alvilágába, ha értitek mire gondolok.Nyugi, egyetlen crack-et sem használat céljából töltöttem le, kizárólag csak vírusteszt miatt. Az eredmény az alábbi képen látható. A kérdésem, hogy amik itt vannak, azokat ugye blokkolta a CIS és nem okoztak kárt? Pl. a kulcs módosításra, dns/rpc kliens hozzáférésre gondolok. A végrehajtás szabályozási beállításoknál a beazonosítatlan fájlok kezelése, mint "nem megbízható". Ez rendben van így, elég biztonságot nyújt?
A másik dolog, ami érdekelne a tűzfallal kapcsolatos. Megkérdezte, hogy az svchost.exe fogadhat-e bejövő kérést. Először engedélyeztem, aztán sorra tiltottam. Erre mi a helyes válasz? Minden mást automatikusan kezelt a cis, de erre rákérdezett. Wifi routerrel megosztott net van itthon, két laptoppal, otthoni csoporttal. A CIS-ben az otthoni hálózatot választottam. Ez esetben, gondolom csak a másik gépünk szeretett volna valamit, szóval engedélyezhetem majd a későbbiekben, nem?
Ha majd nyilvános helyen leszek és a CIS-ben ezt be is állítom, akkor gondolom majd magától tiltani fogja a bejövő kapcsolatokat? -
ƵøŁĭ
veterán
Comodo Virtual Kiosk for CIS 6
1 – Fully virtualized browsing and computing experience
2 – Isolated from keylogging, ideal for online banking
3 – Will turn the computer into an iPAD like UI
4 – The sandbox is significantly improved to support a lot more applications than previous edtions -
freeman59
csendes tag
válasz
blattida #6846 üzenetére
ja régen regisztráltam már a comodo forumra, de elfelejtettem milyen e-maillal, és jelszóval, nem tudok oda segítséget kapni,. elérni Arkangyalt, mivel nincs semmilyen lehetősé, próbáltam amit engedett az oldal, HA TUDSZ EBBEN IS KÉNE VALAMI MEGOLDÁS ! Hova küldjem azt e mail címeket ,esetleg jelszót Neked ???
freeman59 -
-
freeman59
csendes tag
-
törölt tag
Hali, az okos vizsgálatot kapcsoltam be a vírusírtón. ez jó nekem ?
-
freeman59
csendes tag
Sziasztok ! Új vok, segítség kellene a Comodo törlése után marad valami fent, mert újra szeretném telepíteni, de nem engedi a rendszer, ki írja, már telepítve van, uninstal, Igen, de nem csinál semmit, nem szeretném a windows újra rakni, MIT KÉNE TENNI ???
Köszi Freeman59 -
kem001
tag
Sziasztok. hogyan kell beállítani comodo-t úgy, hogy utorrent működjön?
-
törölt tag
hali hosszu idő után feltettem a CIS-t, de semmit nem kérdez minden tevékenységet enged, mit kell nyomni, hogy szigorúbb legyen ? most tanuló módba tettem a tűzfalat. köszi
-
blattida
nagyúr
Némi infó a hatos verzióról: előre láthatólag augusztusban jelenik meg az első béta belőle.
Az ok: a sok újdonság (új gui, av motor, sandbox, viselkedés elemző) miatti óriási bughalmazRemélhetőleg addigra rendben lesz végre annyira.
-
L7wy
őstag
-
HXY
addikt
Sziasztok!
Ez a szolgáltatás ingyenes változata megszűnt?
-
radi8tor
MODERÁTOR
Szuperjó progi, Kerio nyugalmazása óta ezt használom. (vírusírtóját nem).
-
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #6813 üzenetére
tegnap óta csak most kapcsoltam be a másik gépet és most mégis a legfrissebb az adatbázis. 12143
itt ha jól látom ma reggel volt CIS frissítés, amikor nem ment a gép.
Latest Database Version: 12143
Release Date (all times GMT): 24-Apr-2012 09:41:34
úgy néz ki, csak akkor van gondja indításnál a frissítéssel, amikor hosszabb ideig nem használom a gépet és egy nagyobb adatbázist kell olyankor frissíteni. -
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #6809 üzenetére
Szia
Van egy notebookom, sokszor napokig nem használom és azt vettem észre, hogy amikor bekapcsolom, akkor 1-2 órás használat után sem frissül magától a CIS. Eddig úgy tudtam, hogy minden rendszerindításnál ellenőrzi a frissítéseket
Átnéztem újra a beállításokat, de nem találtam ilyen részt...A másik gépen észre sem venném, mert szinte egyfolytában megy, de ezen kicsit kellemetlen, ha pl 1 vagy több hetes az adatbázis. Amúgy működik az automata frissítés folyamatos használatnál, csak így indítás után x ideig nem.
-
Troy.
addikt
Hello!
Hogyan lehet megoldani, hogy egy adott program ne tudjon 'kimenni" az internetre? Comodo Firewall-ról lenne szó.
-
blattida
nagyúr
Megjelent a végleges Comodo Rescue Disk 1.1'
Letöltés: CRDTulajdonképpen egy Linux alapú, bootolható CCE, amiből hiányzik a KillSwitch.
Képek:
-
Fandango
veterán
válasz
Krisz86 #6806 üzenetére
Alap beallitason is teszi megfeleloen a dolgat, termeszetesen lehet a biztonsagi szinten allitani de ha kevesbe ertesz hozza szerintem ne nagyon piszkald, esetleg annyi hogy a configurationt allitsd at proactive security-re.
Nekem a balloon message ki van kapcsolva igy nem tudom, hogy azon keresztul jelzi e az adatbazis frissulest (nekem nem hianyzik hogy lassam). -
Krisz86
csendes tag
Sziasztok
Gondoltam kipróbálom ezt a comodo internet secut és meg szeretném kérdezni,hogy kell e benne valamit állítani esetleg? És frissítésél kapcsolatban naponta 1x frissít vagy többször is akár? És felugró ablakba jelzi-e ha lefrissült,vagy csak a programban látni azt?
Köszönöm a segítséget. -
Misi 007
őstag
Nincs semmi baj az 5.10-el sem szóval tőlem csúszhat.
-
Fandango
veterán
Nagy a csond ebbe a topicba, valami infot tudtok mikorra varhato a 6os verzio?
-
djculture
félisten
Én ma cseréltem a fél gépet mondom már akkor nem kinlódok tovább kipróbálom ezt is. Eddig tetszik, jó pár internet security proginál jobban működik. Nem eszi annyira az erőforrásokat sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Gyermek PC játékok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest