- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vv5204
senior tag
A CFW 6 bétába épített CCE adatbázisa nem frissül sem automatikusan,
sem manuálisan. Ez bug lehet, vagy ebben a verzióban még nem aktív?
Egyébként komolyabb hibákat nem találtam még benne, eddig jól teljesít.Magyarítás mikor lesz hozzá?
-
szabeska
addikt
OFF, de látom ez volt a téma alant, és a másik fórumtopicban nem érkezett válasz.
Van nékem egy WR841ND típusú okosságom, a kérdésem az, ha a vezérlőpultban állítok be magamnak google dns-t, vagy ha a routerben állítom be ugyanezt, van különbség? Be kell mindkét helyen állítanom, avagy sem? Hogyan állítsam?
-
Szkipi
tag
Üdv.
Egy kis segítséget kérnék tőletek.
Vettem TP-Link routert és az lenne a kérdésem, hogy a telepítéskor felajánlott (8.26.56.26 és a 156.154.70.22) DNS átjárókat hol kell benne átírni?
A DHCP beállításoknál találtam egyedül olyat, hogy Primary és Secondary DNS, de ott 0-ás értékek vannak végigAmúgy már 2 éve a CIS-t használom eddig teljes elégedettséggel!!!
-
vv5204
senior tag
válasz
blattida #7084 üzenetére
De ha egyszer már beállítottad, utána úgy se kell bizergálni, nem?
Amiért kár, hogy eltűnt a tűzfal aktivitás figyelő monitor, meg kell nyitni
a KillSwitch-et, hogy legyen valami hasonló. A fő ablakon se tájékoztat
a modulok tevékenységéről, ami nekem személy szerint eléggé
hiányzik.A személyre szabható Task Bar viszont jó ötlet, a zöld
színnel körülvett, teljesen virtualizálható auto sandbox szintén.Zokni kell, zokni kell.Szokni kell, szokni kell. -
int
tag
Fuhh, erősen szokni kell a menük helyét, nem mindig találom meg elsőre amit akarok.
Nyilván béta fázisa miatt, de sokszor kattintok az ikonokra, és nem történik semmi.
-
szabeska
addikt
ennek a betanak a tuzfalat vajon erdemes eles tuzfalnak haaznalni? win8 kompatibilis?
-
blattida
nagyúr
Aki használni akarja a valóban teljesen virtualizált autosandbox-ot, annak ügyködnie kell kicsit a registry-ben:
Idemegy: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\software\Comodo\Firewall Pro ii
Itt létrehozza a következő DWORD értéket: "EnableDefaultVirtualization" ii, melynek értékét egyre állítja.Ezek után a CIS6 speciális beállítás szerkesztőjében kiválasztható a "Fully virtualized" autosandbox opció.
-
HZoli87
veterán
COMODO Internet Security 6.0.252829.2560 BETA Released!
What is New in V6?
==============
* NEW! Completely redesigned touch friendly and task oriented user interface
The new user interface is designed from scratch to make CIS as user friendly as possible. While we kept a lot of advanced settings for the advanced users, novice users will find it very easy to use now.
* NEW! COMODO Cleaning Essentials and Killswitch are now parts of CIS
* IMPROVED! Dramatically improved sandbox and virtualization
Virtualization has been improved significantly so that more applications are now able to run inside sandbox.
New sandbox allowed us to implement a whole new desktop with its own application ecosystem: Virtual Kiosk.
We have also introduced automatic virtualization of unknown applications for advanced users.
* IMPROVED! Lightest and fastest CIS so far!
CIS 6 is the fastest and the least resource intensive product we have released so far. Real-time responsiveness of the PCs improved significantly. Manual scans are now less resource intensive. Second scan speed improvements are dramatic.There are literally hundreds of other improvements over old versions. I listed only a few major features/improvements. There are a lot of other major features/improvements which you will notice while using it from rescue disks to rating scanning, virtual shortcuts to shared spaces.
-
int
tag
Október végén vajon már lesz CIS6?
-
blattida
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #7069 üzenetére
Akkor figyelmetlen voltál, de már fölöslegesen írom, mivel írtad, hogy már a múlté a téma.
Ezek szerint a kedvenc comodod már nincs a gépen. -
blattida
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #7064 üzenetére
Az még rendben van, hogy az av esetleg nem találta meg őket, mivel olyan antivírus nincs, mely mindent megtalál, viszont, ha a defense+-t és az autosandboxot nem kapcsoltad ki, akkor kellett hogy kapjál értesítést a tevékenységükről, amikre, ezek szerint nem figyeltél és engedélyezted az értesítéseken megjelenő kéréseket.
Ha kikapcsoltad őket, akkor viszont nem meglepő a dolog. -
Fandango
veterán
válasz
A CIS fizetos valtozata nem nyujt jobb vedelmet mint az ingyenes, mar ha arra ertetted, hogy nem tudod megvenni.
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
Sajnos ez bármelyik AV mellet megtörténhet. Pontosan mit talál MBAM? Ne cseréld le a CIS-t , mivel a legjobb ingyenes IS . De ha mégis váltani akarsz , tűzfalukat használd
,más av mellett.
-
PumpkinSeed
addikt
Figyelem, azt kellett sajnos észrevennem a hétvégén, hogy kedvenc tűzfalam és anti-vírusom nem fog meg mindent. Nagyon lelassult a gépem, és letöltöttem egy MBAM-t, hogy teszteljem. Az MBAM megtalált 3 olyan vírust amit a COMODO friss adatbázissal nem talált meg.
Ez engem nagyon elszomorított. Sajnos csak a free-t tudom használni, mert nincs felesleges pénzem, hogy megvegyem a prémiumot.
-
multiplikato
tag
No, akkor CIS. Köszi mindenkinek! Tanulságos nap volt a mai.
-
kispx
addikt
válasz
multiplikato #7061 üzenetére
Az is ingyenes.
-
Fandango
veterán
válasz
multiplikato #7059 üzenetére
Szerintem kompletten szedd le az egeszet, es friss installal kezdj neki.
A defens+ pedig a HIPS resze a CIS-nek, az nem a tuzfal. -
multiplikato
tag
válasz
blattida #7058 üzenetére
Én most megint rátelepítettem a firewall-ra az antivírust, de a tűzfal eltűnt. Netán a defence+ jelenti? A programok eltávolításánál comodo internet security van. A feladatkezelőben cfp.exe. Akkor most mindkettő fent van, vagy csak az av?
A telepítésnél csak a geekbuddy-ra kérdezett rá. -
blattida
nagyúr
válasz
multiplikato #7057 üzenetére
Telepítéskor azt rakja föl, amit bejelölsz és azt a telepített összetevőt veszi le, amit nem jelölsz, tehát nálad az történt, hogy az av-t fölraktad, a tűzfalat pedig eltávolítottad.
Mindegyik ingyenes comodos, cucc fönt lehet a gépeden, nincs ilyen korlátozás. -
multiplikato
tag
A comodo free firewall-t használom egy jó ideje. Pár hete, gondoltam az antivírust is kipróbálom, mondván milyen remek, hogy ingyenes. Aztán ma vettem észre hogy a szokásos ikon nem comodo firewall, hanem antivírus. Most akkor két ingyenes comodo program nem lehet egyszerre a gépemen, és komolyan hetekig nem volt tűzfalam?
-
blattida
nagyúr
válasz
papamaci791 #7051 üzenetére
Szia!
Természetesen a válasz: igen.
-
papamaci791
tag
Sziasztok!
Az 5-s verziók kulcsaival lehet majd 6-ra frissíteni szerintetek?
A Pro jelenleg 20 dodó 1 évig 3 gépre. -
aiminet
tag
Hello all!
Comodo Internet Security eredmény nincs benne link http://www.av-test.org/index.php?L=1
hogy lehet?
-
aiminet
tag
hello all!
Hol találom CIS 6 béta download?
-
Frenk
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődöm, hogy a free verzió / 5.10 v / telepítésénél alapból települ a Comodo Dragon, vagy már a telepítésnél kiválasztható ha nem lenne rá szükség?
-
vv5204
senior tag
Sárkányéknál a csúszás mára már védjeggyé vált. Egyhamar nem lesz
beta 6-os, úgy tűnik sajnos.Comodo fórumról Languy írta:
"yup there are, be happy guys we are messing with it and trying to make it better for you so that when you do get a beta it will be stable and better. personally I think a public beta is 2 or so weeks away. But that is just what I think."
-
buhera73
csendes tag
válasz
szabeska #7028 üzenetére
Én így használom.
Avast
- Automatikus zárt környezet kikapcsolva
- WebRep kikapcsolvaComodo
- Konfiguráció: proaktív
- Defense+: biztonságos
- Sandbox kikapcsolva
- Tűzfal: egyedi házirend
- Láthatatlan portok varázsló: minden bejövő kapcsolat tiltása
- Tűzfalnál az ARP gyorsítótár védelme és az Indokolatlan ARP keretek blokkolása bekapcsolva
- Defense+: Beazonosítatlan fájlok kezelése, mint: Korlátozott -
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #7019 üzenetére
Sajnos nem mondhatom, nem foglalkoznak az autorun funkcióval.
-
Qasam
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy CIS Premium free verzióban van-e webwes víruskereső és spywerkereső, mert nagyon tetszik. Illetve rá lehet-e bízni egy teljesen átlagos célokra használt (film, zene, közösségi oldalak stb.) laptop védelmét? Ha van valakinek tapasztalata kérem írjon, mert mindjárt fel is raknám! Köszi -
szabeska
addikt
Nem egészen tudtam kihámozni a hsz-ekből, ezért megkérdezem konkrétan: Avastot használok, és feltettem mellé a comodo tűzfalát. Mik azok a dolgok, amiket be kell állítanom illetve kikapcsolnom, hogy ne akadjanak össze véletlenül sem? Illetve hogyan tehetem maximálisan biztonságossá, mit hogyan állítsak be?
-
blattida
nagyúr
válasz
BigManus #7025 üzenetére
Szia!
Nem tudom, nem beszélnek róla, a windows-os verzió élvez jelenleg abszolút prioritást.
Jelenleg nincs helyi viselkedés elemző, csak átnevezték a végrehajtás vezérlés részt, az autosandbox még mindig nem virtualizált, nem sokkal a hatos megjelenése után érkezik majd a 6.1-es, amiben ez a két említett is megjelenik.
Elvileg.
Csúsznak ám rendesen. -
Fontos?
tag
Tetszetős,remélem olyan jó,mint ahogy kinéz
-A régit le kell majd túrni,vagy nem?(..tehát frissít,vagy újratelepítős)
-A megalkotott szabályokkal mi lesz , ha majd az újat telepítem? -
-
vv5204
senior tag
Languy bácsi videója is megérkezett.
-
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #7019 üzenetére
-
válasz
blattida #7015 üzenetére
Mond azt blattida, hogy az új, odafigyel az autorun-ra... Please, please, please...
(Mert ha nem, akkor egy 8 éves kártevő le fogja amortizálni, úgy ahogy van(eddig az összes CIS-nek ez volt a gyenge pontja))
UI: Ezt csak azért, hogy legyen világos. x64 alatt, aha az autorun elindul, ahhoz csak korlátozott hozzáférése van a védelemnek(nem csak a CIS-nek, minden más védelemnek is. Amikor egy magasabb jogosultsággal indított process indul útjára, azt max felügyelni lehet, de az általa végzett módosításokat nem, azaz jelezheti egy védelmi alkalmazás, hogy "nem korrekt" amit csinál, de megakadályozni benne nem lehet(természetesen admin fiókban))
-
blattida
nagyúr
A Defense+ átalakult, kiegészült a plusz kiszolgáló oldali szolgáltatásokkal, a közösségi alapú osztályozás visszatért, van rendes autosandbox, használhatóbb és gyorsabb av és szerencsére nem metro felületet kapunk, ezeknek én már önmagában örülök.
A béta pedig majd megmutatja, mennyire használható a valóságban és mennyire bugos a kicsike. -
Nekem bejön ez a felület(is), csak lassan jó lenne, ha le lehetne tölteni egy bétát...
-
int
tag
Még ilyenek is vannak:
Egyébként baromi jól néz ki
-
blattida
nagyúr
Holnaptól elérhető lesz egy languy videó a CIS 6-ról, remélhetőleg minél hamarabb megtekinthető lesz a youtube-os csatornáján.
-
Sonja
nagyúr
Van egy Kindle Previewer program, ami arra szolgál, hogy a mobi/prc/azw ebook fileokat meg lehessen a gépen nézni, hogy hogyan is fog mutatni a Kindle olvasón. Amint megnyitok egy file-t, ezt dobja fel a tűzfalam:
A TCP IP cím természetesen mindig változik, de a 80-as http port állandó! Egyszerűen nem jöttem rá, akár hogy próbáltam beállítani, hogy hogyan tudom kiengedni anélkül, hogy folyton rákérdezne. Letrehoztam már több féle globális szabályt, de tuti kihagyok valamit.
Tudna valaki segíteni a helyes beállításhoz?
Köszi!
-
ƵøŁĭ
veterán
Hatos verzió újításainak felsorolása megtalálható valahol vagy csak beta testkor olvasható?
-
knor82
csendes tag
Mikor jön már a CIS6 beta? nem úgy volt, hogy még augusztusban??
-
cSullohillaG
csendes tag
Ha érdekel valakit, akkor a még mindig él az 1 éves Internet Security Pro kulcs. (5.12-vel próbáltam most)
Menete: Letöltöd és felteszed a Comodo IS Premium-ot (ezzel próbáltam), majd letöltöd ezt. Miután feltetted és lefrissítetted a legfrissebb verziót, az után elindítod az előbb letöltött változatot, s végig viszed a 2 vagy 3 lépést. És ki fogja írni, hogy IS Pro sikeresen aktiválva
Remélem tudtam segíteni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Samsung ME46B 46" LED Monitor
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged