Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Korszakok keverednek a HYTE legfrissebb, lekerekített külsejű házában
- TCL LCD és LED TV-k
- Önvédelmi fegyvernek is elmenne a Keychron analóg billentyűzete
- Milyen processzort vegyek?
-
PROHARDVER!
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lck
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Helló !
A szolgáltatóm a Kapulan.hu
Ez rádiós net és belső IP-ket oszt ki a felhasználók között.
De a csatlakozáshoz nem kell semmit beállítani minden automata, csak lan-kábel rádug és megy a net.
Ez a 2 cím:
ugyfelkapu.kapulan.hu
http://levelezes.kapulan.huEsetleg valahol nem lehet valami kivételek közé tenni ?
Üdv:
Laci -
-
lck
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi.
A DNS 22, de akkor lehet kipróbálom a 25-tel.
Annyit kérdeznék még, hogy így nem tudom elérni a szolgáltatóm "ügyfélkapu" oldalát és a szolgáltatóm webes levelező felületét. Bejön egy angol Comodo-s oldal hogy nincs ilyen dns. Ezzel gondolom nem lehet mit kezdeni ? -
lck
senior tag
Nem maga az oldal töltődik gyorsabban, hanem az oldal betöltésének az elindulása - remélem érthetően írom.Tehát rákattintok a linkre akkor egyből megjelenik az oldal valamilyen szinten, aztán persze ahogy kirajzol mondjuk képeket az persze nem gyorsabb.
Egyébként a Speedtestnet-es pingem az mindenképpen jobb lett. Eddig 15-20 volt, most 12-13. -
"a a routerbe beállítom, akkor a windowsban már maradhat automata ugye ?"
Igen
Nem placebo, mert vannak oldalak amelyeket blokkol(ide nem linkelek ilyet, de privbe küldhetek, ha tesztelnéd a SecureDNS-t...), plusz nálam a ping jobb szokott lenni
Ha nem angol CIS-t telepítettél, akkor a DNS címek 25-re végződjenek, ezt javasolják.

-
lck
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Jó ez a Comodo DNS ! Nálam gyorsabb lett a lapok megnyitása. Nálatok is ? Vagy csak placebo ? Most betettem a routerem configjába is. Ha a routerbe beállítom, akkor a windowsban már maradhat automata ugye ?
-
válasz
Inv1sus
üzenetére
"A "TCP/IP protokoll 4-es verzója" alatt kéne látnom a comodo dns beállításokat, nem?"
Igen, hisz a 156.154.70.22 az egy IPv4-es cím..."Elvileg ezt állítottam be telepítésnél, de nekem automatán van mégis"
Akkor tedd meg kézzel, ahogy a korábban linkelt képemen látod (az IP beállításokat ne bántsd!) -
Inv1sus
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A "TCP/IP protokoll 4-es verzója" alatt kéne látnom a comodo dns beállításokat, nem? Elvileg ezt állítottam be telepítésnél, de nekem automatán van mégis :S.
-
válasz
sznorbi2
üzenetére
Azért nem kell újra felpakolnod, látom tegnap mégsem sikerült megérteni a dolgot.
Ha használod a Comodo Secure DNS-t, akkor nálad is ezt kell látnod
Ha így esetleg nem oké, akkor a 22-t cseréld le 25-re (vagy ha most 25-ön van, akkor meg 22-re) és okézd le.
Ha akkor sem javul a helyzet, akkor meg kattins a DNS kiszolgáló automatikus kérésére és okézd le. Ez utóbbi esetben már nem fogod használni a Secure DNS-t, ha ebben az esetben is fennáll a jelenség, akkor azt korábban sem a Comodo okozta.Na, remélem így már tiszta...

-
sznorbi2
senior tag
Lehet, hogy újra feldobom a gépre úgy, hogy nem DNS szerverezek csak simán az automatikus kiosztással, vagy mi a franccal! Vagy másik tűzfalat is kipróbálok.

-
F34R
nagyúr
Nem tudom nekem csak 5Mbit/s csomag van (amit hoz is ,a ping csak 16 )
Valakinek azzal tapasztalata hogy nem áll le a gép csak van ??töbszöri próbálkozásra sem
-
sznorbi2
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Úgy látszik a sebesség helyrejött, de a ping még magasabb értékű lett. Úgy néz ki, hogy így maradt.
Köszönöm a remek válaszodat.
-
válasz
sznorbi2
üzenetére
Nem kell túl bonyolult dologra gondolni(nem a Comodo-n belül kell ezt megcsinálni), menj be a hálókártyád tulajdonságaiba és ott ahol Automatikus IP és Automatikus DNS beállítások vannak nézz szét. Az IP-d lényegtelen, viszont ha telepítéskor bepipáltad, hogy a Comodo Secure DNS-t akarod használni, akkor most a
DNS1->156.154.70.22 (vagy 156.154.70.25)
DNS2->156.154.71.22 (vagy 156.154.71.25)cím van. Ezt módosítsd, attól függően most épp mi a DNS1 és DNS2 cím vége (22 vagy 25). Ha ez nem segít, akkor ,meg rakd automatikus DNS kiosztásra. (persze ez utóbbit csak akkor lehet, ha automatikus IP kiosztáson vagy)
-
sznorbi2
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi a gyors válaszod de ehhez a Comodo-hoz lüke vagyok.
Hogyan variáljam meg?
Írd le kicsit szájbarágósabban, légyszi. -
válasz
sznorbi2
üzenetére
Próbáld ki, hogy nem használod (tedd automatikusra a DNS-t)
Ha akkor minden oké, akkor egyértelmű, hogy a Comodo Secure DNS okozza a problémát. Ez esetben még egy dolgot tehetsz, hogy a 156.154.70.22 és 156.154.71.22 címek végét módosítsd 25-re (ha meg most esetleg 25 a vége, akkor 22-re) -
sznorbi2
senior tag
Létezik olyan, hogy amióta a Comodo FW 5.0 figyel a gépemen azóta harmadolva lett a netsebességem?
A pingem is eléggé megnőtt kb. 45-50 %-al.
A Comodo DNS-ét választottam telepítésekor, vagy mit, nem ez kavarhat be? Mert mintha azóta lenne ilyen csökkenés.

-
vv5204
senior tag
-
F34R
nagyúr
CCE mikor lessz végleges várhatóan 1 hónap ?
-
F34R
nagyúr
határozatlan időn belül

-
Inv1sus
addikt
Nem tudom, hogy van-e itt valaki, aki rajtam kívül manuálisan frissíti a vírusdefiníciós adatbázist, de tegnap délután és ma is valahányszor a frissítésre kattintottam, nem jelzett semmit. Ez szokatlan, mert mindig volt valami frissítés eddig.
Csak szeretném tudni, hogy nálam van-e a hiba.

UI: Miután megírtam a hozzászólást, eszembe jutott, hogy esetleg bekapcsolva maradt az automata frissítés. És tényleg.
Elnézést a fölösleges postért. -
SLYM
veterán
mikor jön ki az a verzió, amikor a frissítés ellenőrzése résznél is tudom frissíteni a CIS-t?
-
Ge_Og
csendes tag
Innen már az új, 5.3-as jön le?
-
vv5204
senior tag
A böngészőt felesleges a homokozóban futtatni. Miféle plusz védelmet
akarsz vele elérni? Csak a funkcióiban lesz korlátozott.
A Tűzfal > Hálozati bizt.házirendek itt állítsd a böngészőt, hogy a
"Kezelés, mint" oszlopban "Webböngésző" néven szerepeljen így a
szabályokon kívüli kérések tiltva lesznek.szmi
A felugró azt írja a programot kell újraindítani, nem a Windows-t. Sok más
alkalmazásnál is úgy van megoldva ahhoz, hogy bőrt tudjál váltani újra kell
indulni.Más.
Az 5.3-ban már alig-alig jön pop-up, köszönhetően a TVL, fehér lista tetemes
bővülésének. A D+ naplója tele van "Online vizsgálva és biztonságos"
bejegyzésekkel. Ez örvendetes, csak így tovább Comodo!
Mondjuk némely károkozót nem kéne a biztonságosak közé autó mód
berakni.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Váá. Megin lassú voltam.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Sdi
addikt
blattida, szerinted holnaptól már elérhető lesz belső frissítéssel is az 5,3 ?
-
blattida
nagyúr
válasz
FREE TIBET
üzenetére
-
lutiy
tag
Böngészőt milyen korlátozási szinten érdemes sandboxban futtatni hogy megfelelő védelmet adjon???
Most részben limitált van beállítva. -
szmi
tag
válasz
FREE TIBET
üzenetére
Hello!Én rá sem nyomtam mert nem volt kedvem újrainditani a gépet.Uh. az alapján írtam az újraindítást amit a CIS kiírt.De ha nem igy van akkor bocs CIS!(bár megjegyzem hogy a program újrainditást sem értem a témaváltás miatt)
-
wilburwalsh
tag
válasz
FREE TIBET
üzenetére
Nálam is ez a helyzet (a rendszerem Win XP SP3-mal).
-
szmi
tag
Hello!Az jó hogy tettek bele témákat,csak azt nem értem ha témát váltok akkor minek kell újrainditani a szgépet?!

-
wilburwalsh
tag
A CIS folyamatai elég jó önvédelemmel rendelkeznek, a Win feladatkezelőből sem hagyják kilövetni magukat, és az Avira vírusirtónak is megtiltják a hozzájuk férkőzést.

A tisztán felrakott CIS 5.3 - amit úgy állítottam be, ahogy szoktam - most elbukja az Impersonation: Coat-ot, és így ,,csak" 330-at ér el a 340-ből. Nem értem, miért.
Jó, hogy Comodoék csináltak új témákat is a progihoz, bár nekem az alapértelmezett tetszik a legjobban.

Egyébként boldog és sikeres 2011-es évet kívánok mindenkinek!

-
Norbi46
aktív tag
Sziasztok!
Ismét hozzátok fordulok egy kis segítségért. Miért van az hogy a D+-ba és az antivírus fülnél is beteszem a mappákat a mellőzöttekhez, és mégis mikor elindítok egy teljes vizsgálatot akkor ugyanugy vizsgálja mert megtalálja a file-okat!
-
L7wy
őstag
Hmm ez érdekes, ez akkor most sima timeout hiba?
-
blattida
nagyúr
Tegnap megjelent egy újabb build a CCE-ből, letöltés: 32 bites, 64 bites
Javítások:
FIXED! DACS does not timeout under certain circumstances
FIXED! Slow registry scanning
FIXED! CCE cant update virus DB if DNS/Proxy settings of the computer are changed
FIXED! CCE cant be started under UACA jövő héten jön a következő build, mely várhatóan újabb funkciókat is tartalmaz!
-
Inv1sus
addikt
Én újraraktam a CIS-t és a következő pontszámokat kaptam.
SANDBOX On: 340
SANDBOX Off: 200-210Ami még érdekes, hogy ha "SANDBOX ON" futtatás után megint le akartam futtatni "SANDBOX OFF"-ot, akkor 3 ponton nem ment át a teszt. Viszont ha utána még egyszer rányomtam, akkor megint 340 lett, tehát akkor felismerte a winhookolást.
Szóval nem igazán értem néha a progit
(Mindegyik futtatás előtt kiléptem a clt programból)Miután teljesen újraraktam a programot szinte nulla tényleges módosítással, megkérdezném, hogy vajon én miért kapok kevesebbet, mint ti?
Ötletek?A proaktív konfiguráció bekapcsolásával semmi pluszt nem értem el, de ez igazából szerintem tök mind1, mert úgyse abba a konfigurációba hsználom a tűzfalat, akkor minek teszteljem?

-
wilburwalsh
tag
A CLT.zip a Comodo szervereiről töltődik le, úgyhogy valószínűleg megbízható teszter.
Az Avira Free nálam nem jelez rá.
A Proactive és a Firewall Security közt úgy látom az a különbség, hogy a Proactive bekapcsolja a homokozót (sandbox), és figyeli a képernyőhöz ill. a billentyűzethez való hozzáférést is.
Én egyébként a Firewall konfigot használom, homokozó nélkül, a tűzfalat egyedi házirenden, a Defense+-t biztonságosan, és így 340-et ér el a progi.
Valaki kérdezte, hogy mi a különbség az ingyenes és a fizetős CIS között. Szerintem csak az, hogy a fizetőshöz van élő támogatás (távsegítség, chat a GeekBuddyval) és titkosítja a vezeték nélküli adatforgalmat (WiFi Security). Utóbbi alapból titkosítatlan WiFi-s hálózatoknál jöhet jól (pl. kávézóban, nyilvános helyeken), otthon elég, ha jól beállítjuk a routerünket (WPA2 titkosításra).
-
Edween
őstag
Vannak bizonyos fájlok, amit nincs szándékomban elküldeni comodónak elemzésre, van rá mód, hogy a jelölt helyen, a korlátozást feloldjuk? Thx!
(kerestem, de lehet nem ott)
-
blattida
nagyúr
Azt tudom, csak nálam IDM van fönt, azt használom letöltésre, ő pedig hibát jelzett és nem töltötte le...végül mással sikerült letöltenem.

Igen, ha elküldöm elemzésre, akkor bekerül a megbízhatóak közé.
Sandboxban futtatva semmi káros dolgot nem tesz...biztos, hogy kártevő? -
sz.j
nagyúr
válasz
blattida
üzenetére
Amúgy se értek a számtech-hez, de ezt a Comodo Leak Test-et végkép nem értem.
Ahogy írtad, a konfigot proaktívra állítottam, valamint mindent tiltottam ill. blokkoltam.
Ennél a beállításnál ha sandbox-ban csináltam a testet, akkor 320/330 értéket kaptam, de ha nem sandboxban ment a teszt, akkor már csak 30/330 kaptam ....Miért?
-
blattida
nagyúr
-
vv5204
senior tag
válasz
blattida
üzenetére
Természetesen új konfigot. Mindig új van, nem is értem minek a régivel
bíbelődni!? Kábé 60 egész másodpercet vesz igénybe személyre szabni
a CIS-t. Kell a fájl, akarod tesztelni? Akkor feltöltöm valahova.
Csinálok majd megint videót a hibáról. Ez annyiban különbözik az 5.0-ásétól,
hogy magától nem, csak ha az Online ellenőrzés biztonságosnak
találja akkor rakja be magától a megbízhatóak közé, függetlenül a
pipáktól. A baj az (is), hogy az Online ellenőrzés egy kártevőt
vél biztonságosnak. -
blattida
nagyúr
-
Inv1sus
addikt
Légy szíves írd le részletesen, hogy te hogy engedélyezted a clt, illetve hol állítottad át. Ezt a proactívot se értem, mert sehol nem látok ilyen szót...
Nekem sandboxba max lett, azon kívül felment most 210-re.
Az internet explorer nekem csontra le van tiltva, hogy ne érjen hozzá a nethez, nem tudom ez számít-e.
-
sz.j
nagyúr
Én is lefuttattam a leak testet ..., a kapott eredmény megdöbbentett ....
Igaz, hogy én mindenfajta állítgatás nélkül (ahogy telepítéskor betöltődik) használom a Comodo tűzfalát (v5.0) ,de akkor is az alábbi eredményeket nagyon síralmasnak tartom.
Első futtatáskor 30/340, a másodiknál 20/340 lett .....Ez hogy lehet?
Vagy kellene bármit is állítgatni a tűzfalon? -
Scribe
csendes tag
Én is lefuttattam ezt a tesztet. Nálam a Vipre letölteni és kibontani is engedte, de a futtatáskor már azonnal blokkolta, így hát ki kellett kapcsolnom erre az időre a kígyót.
Nálam a PCTools tűzfala van és 280/340 lett az eredmény. Ez jó vagy csak a még elmegy kategória? -
szmi
tag
Hello!Megcsináltam a tesztet elöször sandboxba futtattam a clt.exe-t,340/340 lett az eredmény.Utána megcsináltam még 1x de akkor sandboxon kivül és igy is annyi lett.Most akkor jó vagy sem?Semmilyen clt.exe-re utaló bejegyzést nem találok a Comodoban.
-
blattida
nagyúr
válasz
Norbi46
üzenetére
Akkor valami nagyon nem stimmel, mert én próbaképp fölraktam a dt lite-ot, telepítés közben mellőztem a shellkód injekció érzékelését a dl lite-ra vonatkozólag, szépen föltelepült, a felugró kéréseket engedélyeztem, az összes modul aktív a cis-ben.

Honnan származik a dt llite telepítője? Legális?
Van más valósidejű védelmi szoftver a gépeden? -
blattida
nagyúr
Jelentsd nekik!

Tiszta telepítés után visszaállított konfigot használtál vagy újat hoztál létre?
szmi
Nálam 340/340 lett az eredmény sandboxban és kívül is.
Mindenkinek írom, hogy a clt.exe-re vonatkozó szabályokat tessék törölni, ha a megbízható fájlok között is szerepel, onnan eltávolítani! -
Norbi46
aktív tag
Valaki nem tudja hogy miért nem tudom telepíteni a daemon tools-t a cis jelenléte mellett?
Egyébként én nem tudtam még normálisan beállítani a D+-t. Nekem pl: a mbam memória vizsgálatát is megfogja?! -
wilburwalsh
tag
Tiszta telepítést szerintem csak nagyobb verzióváltás esetén érdemes végrehajtani, pl. 4-esről 5-ösre. A Comodo egyébként elvileg nagyobb verzióváltásra is képes a belső frissítőn keresztül, de a tuti konfigurálás érdekében én ilyenkor inkább leszedem, eltakarítom a régit, és simán felrakom az újat.
Ahogy Blattida is írta, az új változat már reagál a rejtett folyamatokra, mappákra (a rootkit keresője miatt), ezeket kezeljétek figyelmesen.
Különben, ha valami folyamatról kérdez a Defense+, és nem tudjátok, hogy mi az, akkor itt érdemes körülnézni: [ProcessLibrary.com]
-
Inv1sus
addikt
Azt se ártana tudni, hogy befolyásolja-e a dolgot valamennyire az, hogy a system az égvilágon semmilyen netes dologot nem tud fogadni és adni, mert le van tiltva nálam ugyanis és a Comodonál jó sokat szerepel a listában...
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Pötyi: 4. RETRO KONZOL ÉS SZÁMÍTÓGÉP BÖRZE - '25. november 16.
- Linux kezdőknek
- Bittorrent topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OTP Bank topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS ELITE X570 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 10TB WD Purple Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3920, 100% Akksi
- 0% THM 4 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(kerestem, de lehet nem ott)