-
PROHARDVER!
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lck
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #4998 üzenetére
Helló !
A szolgáltatóm a Kapulan.hu
Ez rádiós net és belső IP-ket oszt ki a felhasználók között.
De a csatlakozáshoz nem kell semmit beállítani minden automata, csak lan-kábel rádug és megy a net.
Ez a 2 cím:
ugyfelkapu.kapulan.hu
http://levelezes.kapulan.huEsetleg valahol nem lehet valami kivételek közé tenni ?
Üdv:
Laci -
-
lck
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #4995 üzenetére
Köszi.
A DNS 22, de akkor lehet kipróbálom a 25-tel.
Annyit kérdeznék még, hogy így nem tudom elérni a szolgáltatóm "ügyfélkapu" oldalát és a szolgáltatóm webes levelező felületét. Bejön egy angol Comodo-s oldal hogy nincs ilyen dns. Ezzel gondolom nem lehet mit kezdeni ? -
lck
senior tag
Nem maga az oldal töltődik gyorsabban, hanem az oldal betöltésének az elindulása - remélem érthetően írom.Tehát rákattintok a linkre akkor egyből megjelenik az oldal valamilyen szinten, aztán persze ahogy kirajzol mondjuk képeket az persze nem gyorsabb.
Egyébként a Speedtestnet-es pingem az mindenképpen jobb lett. Eddig 15-20 volt, most 12-13. -
"a a routerbe beállítom, akkor a windowsban már maradhat automata ugye ?"
IgenNem placebo, mert vannak oldalak amelyeket blokkol(ide nem linkelek ilyet, de privbe küldhetek, ha tesztelnéd a SecureDNS-t...), plusz nálam a ping jobb szokott lenni
Ha nem angol CIS-t telepítettél, akkor a DNS címek 25-re végződjenek, ezt javasolják.
-
lck
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #4992 üzenetére
Jó ez a Comodo DNS ! Nálam gyorsabb lett a lapok megnyitása. Nálatok is ? Vagy csak placebo ? Most betettem a routerem configjába is. Ha a routerbe beállítom, akkor a windowsban már maradhat automata ugye ?
-
válasz
Inv1sus #4991 üzenetére
"A "TCP/IP protokoll 4-es verzója" alatt kéne látnom a comodo dns beállításokat, nem?"
Igen, hisz a 156.154.70.22 az egy IPv4-es cím..."Elvileg ezt állítottam be telepítésnél, de nekem automatán van mégis"
Akkor tedd meg kézzel, ahogy a korábban linkelt képemen látod (az IP beállításokat ne bántsd!) -
Inv1sus
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #4990 üzenetére
A "TCP/IP protokoll 4-es verzója" alatt kéne látnom a comodo dns beállításokat, nem? Elvileg ezt állítottam be telepítésnél, de nekem automatán van mégis :S.
-
válasz
sznorbi2 #4989 üzenetére
Azért nem kell újra felpakolnod, látom tegnap mégsem sikerült megérteni a dolgot.
Ha használod a Comodo Secure DNS-t, akkor nálad is ezt kell látnod
Ha így esetleg nem oké, akkor a 22-t cseréld le 25-re (vagy ha most 25-ön van, akkor meg 22-re) és okézd le.
Ha akkor sem javul a helyzet, akkor meg kattins a DNS kiszolgáló automatikus kérésére és okézd le. Ez utóbbi esetben már nem fogod használni a Secure DNS-t, ha ebben az esetben is fennáll a jelenség, akkor azt korábban sem a Comodo okozta.Na, remélem így már tiszta...
-
sznorbi2
senior tag
Lehet, hogy újra feldobom a gépre úgy, hogy nem DNS szerverezek csak simán az automatikus kiosztással, vagy mi a franccal! Vagy másik tűzfalat is kipróbálok.
-
F34R
nagyúr
Nem tudom nekem csak 5Mbit/s csomag van (amit hoz is ,a ping csak 16 )
Valakinek azzal tapasztalata hogy nem áll le a gép csak van ??töbszöri próbálkozásra sem
-
sznorbi2
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #4985 üzenetére
Úgy látszik a sebesség helyrejött, de a ping még magasabb értékű lett. Úgy néz ki, hogy így maradt.
Köszönöm a remek válaszodat. -
válasz
sznorbi2 #4984 üzenetére
Nem kell túl bonyolult dologra gondolni(nem a Comodo-n belül kell ezt megcsinálni), menj be a hálókártyád tulajdonságaiba és ott ahol Automatikus IP és Automatikus DNS beállítások vannak nézz szét. Az IP-d lényegtelen, viszont ha telepítéskor bepipáltad, hogy a Comodo Secure DNS-t akarod használni, akkor most a
DNS1->156.154.70.22 (vagy 156.154.70.25)
DNS2->156.154.71.22 (vagy 156.154.71.25)cím van. Ezt módosítsd, attól függően most épp mi a DNS1 és DNS2 cím vége (22 vagy 25). Ha ez nem segít, akkor ,meg rakd automatikus DNS kiosztásra. (persze ez utóbbit csak akkor lehet, ha automatikus IP kiosztáson vagy)
-
sznorbi2
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #4983 üzenetére
Köszi a gyors válaszod de ehhez a Comodo-hoz lüke vagyok.
Hogyan variáljam meg?
Írd le kicsit szájbarágósabban, légyszi. -
válasz
sznorbi2 #4982 üzenetére
Próbáld ki, hogy nem használod (tedd automatikusra a DNS-t)
Ha akkor minden oké, akkor egyértelmű, hogy a Comodo Secure DNS okozza a problémát. Ez esetben még egy dolgot tehetsz, hogy a 156.154.70.22 és 156.154.71.22 címek végét módosítsd 25-re (ha meg most esetleg 25 a vége, akkor 22-re) -
sznorbi2
senior tag
Létezik olyan, hogy amióta a Comodo FW 5.0 figyel a gépemen azóta harmadolva lett a netsebességem?
A pingem is eléggé megnőtt kb. 45-50 %-al.
A Comodo DNS-ét választottam telepítésekor, vagy mit, nem ez kavarhat be? Mert mintha azóta lenne ilyen csökkenés. -
vv5204
senior tag
-
F34R
nagyúr
CCE mikor lessz végleges várhatóan 1 hónap ?
-
F34R
nagyúr
határozatlan időn belül
-
Inv1sus
addikt
Nem tudom, hogy van-e itt valaki, aki rajtam kívül manuálisan frissíti a vírusdefiníciós adatbázist, de tegnap délután és ma is valahányszor a frissítésre kattintottam, nem jelzett semmit. Ez szokatlan, mert mindig volt valami frissítés eddig.
Csak szeretném tudni, hogy nálam van-e a hiba.
UI: Miután megírtam a hozzászólást, eszembe jutott, hogy esetleg bekapcsolva maradt az automata frissítés. És tényleg.
Elnézést a fölösleges postért.
-
SLYM
veterán
mikor jön ki az a verzió, amikor a frissítés ellenőrzése résznél is tudom frissíteni a CIS-t?
-
Ge_Og
csendes tag
Innen már az új, 5.3-as jön le?
-
vv5204
senior tag
A böngészőt felesleges a homokozóban futtatni. Miféle plusz védelmet
akarsz vele elérni? Csak a funkcióiban lesz korlátozott.
A Tűzfal > Hálozati bizt.házirendek itt állítsd a böngészőt, hogy a
"Kezelés, mint" oszlopban "Webböngésző" néven szerepeljen így a
szabályokon kívüli kérések tiltva lesznek.szmi
A felugró azt írja a programot kell újraindítani, nem a Windows-t. Sok más
alkalmazásnál is úgy van megoldva ahhoz, hogy bőrt tudjál váltani újra kell
indulni.Más.
Az 5.3-ban már alig-alig jön pop-up, köszönhetően a TVL, fehér lista tetemes
bővülésének. A D+ naplója tele van "Online vizsgálva és biztonságos"
bejegyzésekkel. Ez örvendetes, csak így tovább Comodo!
Mondjuk némely károkozót nem kéne a biztonságosak közé autó mód
berakni.Váá. Megin lassú voltam.
-
Sdi
addikt
blattida, szerinted holnaptól már elérhető lesz belső frissítéssel is az 5,3 ?
-
blattida
nagyúr
válasz
FREE TIBET #4961 üzenetére
-
lutiy
tag
Böngészőt milyen korlátozási szinten érdemes sandboxban futtatni hogy megfelelő védelmet adjon???
Most részben limitált van beállítva. -
szmi
tag
válasz
Hello!Én rá sem nyomtam mert nem volt kedvem újrainditani a gépet.Uh. az alapján írtam az újraindítást amit a CIS kiírt.De ha nem igy van akkor bocs CIS!(bár megjegyzem hogy a program újrainditást sem értem a témaváltás miatt)
-
wilburwalsh
tag
válasz
Nálam is ez a helyzet (a rendszerem Win XP SP3-mal).
-
szmi
tag
Hello!Az jó hogy tettek bele témákat,csak azt nem értem ha témát váltok akkor minek kell újrainditani a szgépet?!
-
wilburwalsh
tag
A CIS folyamatai elég jó önvédelemmel rendelkeznek, a Win feladatkezelőből sem hagyják kilövetni magukat, és az Avira vírusirtónak is megtiltják a hozzájuk férkőzést.
A tisztán felrakott CIS 5.3 - amit úgy állítottam be, ahogy szoktam - most elbukja az Impersonation: Coat-ot, és így ,,csak" 330-at ér el a 340-ből. Nem értem, miért.
Jó, hogy Comodoék csináltak új témákat is a progihoz, bár nekem az alapértelmezett tetszik a legjobban.
Egyébként boldog és sikeres 2011-es évet kívánok mindenkinek!
-
Norbi46
aktív tag
Sziasztok!
Ismét hozzátok fordulok egy kis segítségért. Miért van az hogy a D+-ba és az antivírus fülnél is beteszem a mappákat a mellőzöttekhez, és mégis mikor elindítok egy teljes vizsgálatot akkor ugyanugy vizsgálja mert megtalálja a file-okat! -
L7wy
őstag
Hmm ez érdekes, ez akkor most sima timeout hiba?
-
blattida
nagyúr
Tegnap megjelent egy újabb build a CCE-ből, letöltés: 32 bites, 64 bites
Javítások:
FIXED! DACS does not timeout under certain circumstances
FIXED! Slow registry scanning
FIXED! CCE cant update virus DB if DNS/Proxy settings of the computer are changed
FIXED! CCE cant be started under UACA jövő héten jön a következő build, mely várhatóan újabb funkciókat is tartalmaz!
-
Inv1sus
addikt
Én újraraktam a CIS-t és a következő pontszámokat kaptam.
SANDBOX On: 340
SANDBOX Off: 200-210Ami még érdekes, hogy ha "SANDBOX ON" futtatás után megint le akartam futtatni "SANDBOX OFF"-ot, akkor 3 ponton nem ment át a teszt. Viszont ha utána még egyszer rányomtam, akkor megint 340 lett, tehát akkor felismerte a winhookolást.
Szóval nem igazán értem néha a progit(Mindegyik futtatás előtt kiléptem a clt programból)
Miután teljesen újraraktam a programot szinte nulla tényleges módosítással, megkérdezném, hogy vajon én miért kapok kevesebbet, mint ti?
Ötletek?
A proaktív konfiguráció bekapcsolásával semmi pluszt nem értem el, de ez igazából szerintem tök mind1, mert úgyse abba a konfigurációba hsználom a tűzfalat, akkor minek teszteljem?
-
wilburwalsh
tag
A CLT.zip a Comodo szervereiről töltődik le, úgyhogy valószínűleg megbízható teszter.
Az Avira Free nálam nem jelez rá.
A Proactive és a Firewall Security közt úgy látom az a különbség, hogy a Proactive bekapcsolja a homokozót (sandbox), és figyeli a képernyőhöz ill. a billentyűzethez való hozzáférést is.
Én egyébként a Firewall konfigot használom, homokozó nélkül, a tűzfalat egyedi házirenden, a Defense+-t biztonságosan, és így 340-et ér el a progi.
Valaki kérdezte, hogy mi a különbség az ingyenes és a fizetős CIS között. Szerintem csak az, hogy a fizetőshöz van élő támogatás (távsegítség, chat a GeekBuddyval) és titkosítja a vezeték nélküli adatforgalmat (WiFi Security). Utóbbi alapból titkosítatlan WiFi-s hálózatoknál jöhet jól (pl. kávézóban, nyilvános helyeken), otthon elég, ha jól beállítjuk a routerünket (WPA2 titkosításra).
-
Edween
őstag
Vannak bizonyos fájlok, amit nincs szándékomban elküldeni comodónak elemzésre, van rá mód, hogy a jelölt helyen, a korlátozást feloldjuk? Thx!
(kerestem, de lehet nem ott)
-
blattida
nagyúr
Azt tudom, csak nálam IDM van fönt, azt használom letöltésre, ő pedig hibát jelzett és nem töltötte le...végül mással sikerült letöltenem.
Igen, ha elküldöm elemzésre, akkor bekerül a megbízhatóak közé.
Sandboxban futtatva semmi káros dolgot nem tesz...biztos, hogy kártevő? -
sz.j
nagyúr
válasz
blattida #4925 üzenetére
Amúgy se értek a számtech-hez, de ezt a Comodo Leak Test-et végkép nem értem.
Ahogy írtad, a konfigot proaktívra állítottam, valamint mindent tiltottam ill. blokkoltam.
Ennél a beállításnál ha sandbox-ban csináltam a testet, akkor 320/330 értéket kaptam, de ha nem sandboxban ment a teszt, akkor már csak 30/330 kaptam ....Miért?
-
blattida
nagyúr
-
vv5204
senior tag
válasz
blattida #4907 üzenetére
Természetesen új konfigot. Mindig új van, nem is értem minek a régivel
bíbelődni!? Kábé 60 egész másodpercet vesz igénybe személyre szabni
a CIS-t. Kell a fájl, akarod tesztelni? Akkor feltöltöm valahova.
Csinálok majd megint videót a hibáról. Ez annyiban különbözik az 5.0-ásétól,
hogy magától nem, csak ha az Online ellenőrzés biztonságosnak
találja akkor rakja be magától a megbízhatóak közé, függetlenül a
pipáktól. A baj az (is), hogy az Online ellenőrzés egy kártevőt
vél biztonságosnak. -
blattida
nagyúr
-
Inv1sus
addikt
Légy szíves írd le részletesen, hogy te hogy engedélyezted a clt, illetve hol állítottad át. Ezt a proactívot se értem, mert sehol nem látok ilyen szót...
Nekem sandboxba max lett, azon kívül felment most 210-re.
Az internet explorer nekem csontra le van tiltva, hogy ne érjen hozzá a nethez, nem tudom ez számít-e.
-
sz.j
nagyúr
Én is lefuttattam a leak testet ..., a kapott eredmény megdöbbentett ....
Igaz, hogy én mindenfajta állítgatás nélkül (ahogy telepítéskor betöltődik) használom a Comodo tűzfalát (v5.0) ,de akkor is az alábbi eredményeket nagyon síralmasnak tartom.
Első futtatáskor 30/340, a másodiknál 20/340 lett .....Ez hogy lehet?
Vagy kellene bármit is állítgatni a tűzfalon? -
Scribe
csendes tag
Én is lefuttattam ezt a tesztet. Nálam a Vipre letölteni és kibontani is engedte, de a futtatáskor már azonnal blokkolta, így hát ki kellett kapcsolnom erre az időre a kígyót.
Nálam a PCTools tűzfala van és 280/340 lett az eredmény. Ez jó vagy csak a még elmegy kategória? -
szmi
tag
Hello!Megcsináltam a tesztet elöször sandboxba futtattam a clt.exe-t,340/340 lett az eredmény.Utána megcsináltam még 1x de akkor sandboxon kivül és igy is annyi lett.Most akkor jó vagy sem?Semmilyen clt.exe-re utaló bejegyzést nem találok a Comodoban.
-
blattida
nagyúr
válasz
Norbi46 #4914 üzenetére
Akkor valami nagyon nem stimmel, mert én próbaképp fölraktam a dt lite-ot, telepítés közben mellőztem a shellkód injekció érzékelését a dl lite-ra vonatkozólag, szépen föltelepült, a felugró kéréseket engedélyeztem, az összes modul aktív a cis-ben.
Honnan származik a dt llite telepítője? Legális?
Van más valósidejű védelmi szoftver a gépeden? -
blattida
nagyúr
Jelentsd nekik!
Tiszta telepítés után visszaállított konfigot használtál vagy újat hoztál létre?
szmi
Nálam 340/340 lett az eredmény sandboxban és kívül is.
Mindenkinek írom, hogy a clt.exe-re vonatkozó szabályokat tessék törölni, ha a megbízható fájlok között is szerepel, onnan eltávolítani! -
Norbi46
aktív tag
Valaki nem tudja hogy miért nem tudom telepíteni a daemon tools-t a cis jelenléte mellett?
Egyébként én nem tudtam még normálisan beállítani a D+-t. Nekem pl: a mbam memória vizsgálatát is megfogja?! -
wilburwalsh
tag
Tiszta telepítést szerintem csak nagyobb verzióváltás esetén érdemes végrehajtani, pl. 4-esről 5-ösre. A Comodo egyébként elvileg nagyobb verzióváltásra is képes a belső frissítőn keresztül, de a tuti konfigurálás érdekében én ilyenkor inkább leszedem, eltakarítom a régit, és simán felrakom az újat.
Ahogy Blattida is írta, az új változat már reagál a rejtett folyamatokra, mappákra (a rootkit keresője miatt), ezeket kezeljétek figyelmesen.
Különben, ha valami folyamatról kérdez a Defense+, és nem tudjátok, hogy mi az, akkor itt érdemes körülnézni: [ProcessLibrary.com]
-
Inv1sus
addikt
Azt se ártana tudni, hogy befolyásolja-e a dolgot valamennyire az, hogy a system az égvilágon semmilyen netes dologot nem tud fogadni és adni, mert le van tiltva nálam ugyanis és a Comodonál jó sokat szerepel a listában...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Diablo IV
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Építő/felújító topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- OLED monitor topik
- OTP Bank topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Trollok komolyan
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest