Hirdetés
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Ezt a videót akadozva játssza le a gépem. Próbáltam több programot, MPCH, VLC, PowerDVD, talán a Splash Player volt a legjobb. Érdekes módon kikapcsolt hardveres gyorsítással. Ha bekapcsolom a VGA terhelés 60%-os, mégis akad a film. Mi lehet a gond? A én Sapphire HD6850 egyedi hibája vagy lehet, hogy a Catalystban kellene valamit állítani?
-
Joseppe210
tag
Üdv. Ismét tanácsot szeretnék kérni.
Sikerült találnom egy shappire radeon x1950pro karit. olcsóért.
és van egy gigabyte radeon hd2400xt-m igaz az 1950 pro régebbi de a paraméterei jobbak.
Régebbi játékokra kellene mert a hd2400 alkalmatlan erre.
Érdemes lenne e szerintetek cserélni. És mi lehet a tép igénye az 1950pro-nak? -
TheJoeker
tag
válasz
Hegyirabló #9797 üzenetére
Ugyanerre gondoltam én is..... Várom az új drivert
-
-
TheJoeker
tag
válasz
Hegyirabló #9795 üzenetére
Ugyanez a problémám nekem is.
Csak nekem BF3 közben cisnál ilyet, mikor tölti be, és utána mikor megnyitn a játékot betöltés után....Egyelőre úgy néz ki, hogy most egy ideje nem csinálja, de ugyanezt csinálta....
Hiába driver frissítés, bármi.Ráadásul a 11.11es driverral el sem indul rendesen a kártya, na az mi
-
-
Melack
veterán
válasz
Hegyirabló #9793 üzenetére
Vmi gebasz van az AMD drivereddel. Tömören ennyi. Ha sokat csinálja, tedd újra a drivert.
-
Sziasztok!
Jobb lent sarokban az a hibaüzenet mi? Mit takar?
-
kormi0312
senior tag
sziasztok,
azt szeretném kérdezni, hogy az ATI 4350-es magórajelét lehet automatikusan csökkenteni, ha nincs a GPU használatban? -
spista222
addikt
válasz
Joseppe210 #9790 üzenetére
Felesleges ha tényleg játszani akarsz és alacsony felbontáson régebbi játékokkal akkor egy 4670 8-10k körül mindent visz.
-
Joseppe210
tag
Értem. Filmekre jó ez a kártya meg cod-2 multizni is el lehet vele mindent kikapcsolva. Az is jó lenne ha csak a mem vezérlője lenne64-helyett 128-bites.
5k-ért adják ezt az asus karit gondoltam lecsapok rá. Kb 1 hónapja vettem 5,5k-ért gigabyte-ot. -
spista222
addikt
válasz
Joseppe210 #9788 üzenetére
Ugyanott leszel ha nem visszább mert igaz bár újabb a 3450 de csak ddr2 es memóriával szerelt míg a 2400XT-d ddr3 al szerelt.
-
Joseppe210
tag
Szevasztok.
Nagy dilemmába vagyok.
Van egy Gigabyte Radeon HD2400Xt kártyám
És most találtam egy ASUS EAH3450/HTP/256 kártyát.
Abban kérnék szépen segítséget hogy érdemes e váltani vagy ugyanott leszek.
Üdv -
karlkani
aktív tag
Sziasztok!
Ismerősömék beújítottak egy Samsung LED TV-t. A számítógép és a TV összekötésére vásároltak HDMI kábelt. Ilyen alaplap van a gépben, jelenleg az integrált NVIDIA kari van használatban (NVIDIA GeForce 7100 / nForce 630i).
Az NVIDIA vezérlőpultban a több monitor használatnál ugye két lehetőség van, klónozás, valamit kiterjesztett asztal. A kiterjesztett asztalnál a TV 1920x1080-at jelez, de kép csak középen jelenik meg (két széle le van vágva). Klónozásnál meg 1280x1024-at jelez (persze széthúzva a natív felbontásra, ami nem igazán mutat jól). A TV beállításoknál tudtam beállítani olyat, hogy teljes képernyő alkalmazás futtatásakor a TV átvált 1920x1080-ra. Ez rendben is van.
A monitor 1280x1024-es felbontáson megy, arra van mód, hogy a TV-re átvitt kép ne ebben a felbontásban kerüljön át, hanem 1920x1080? Mivel sosem volt NVIDIA kártyám, meg PC-t sem szoktam sűrűn összekötni TV-vel, főleg nem NVIDIA-t, így tapasztalatom ezen a téren nem sok.
A válaszokat előre is köszönöm!
-
Szücsi4
csendes tag
Sziasztok!!! Vettem egy 560 Ti (ASUS) létezik, hogy a táp miatt nem is kapcsol be a monitor mert kevés neki....a kártyát nem ebbe a gépbe szántam de gondoltam kipróbálom....a táp 450W Q-tec
-
Melack
veterán
válasz
Picturemaker #9783 üzenetére
Minek tették volna? Ez ma már nem hinném, hogy nagy elvárás lenne.
-
Melack
veterán
válasz
Picturemaker #9781 üzenetére
Igen. Egyszerűen beállítod, hogy melyik kivezetés legyen az elsődleges. Mert beállításkor kiválaszthatod, hogy kiterjesztése legyen, vagy mint külön monitor kezelje.
-
Picturemaker
őstag
Üdv!
Az olyan VGA kártyák amin van 1 HDMI, 1 DVI, (és egy D-SUB) tudnak két monitort
(illetve 1 monitor + 1 TV) kezelni úgy, hogy az egyik a HDMI-re a másik a DVI-ra (illetve a D-SUB-ra) van kötve?Köszi.
-
spista222
addikt
válasz
wolfman #9778 üzenetére
Leírtam hogy NVIDIA geforrce 2 GTS így az a driver kell hozzá amit linkeltem is. Mi az ami nem világos
?
Attól hogy az asus nem Geforrce-nak nevezi attól még az pl most is vannak kártyák pl amd hd5450 esek aminek a terméknevük csak 545 stb. vagy pl az ASUS MARSII. ami 2X GTX580 -
-
Tibcsi875
csendes tag
válasz
Silentfrog #8925 üzenetére
sajnos nem
-
TomPoe
tag
Van valahol egy lista a neten, hogy milyen videókártyák támogatják az OpenCL-t? Valahol azt olvastam, hogy az ATI HD 4000-es szériában már található olyan kártya, ami támogatja, de sehol sem találtam erről érdemleges információt. Havertól kölcsön kértem egy 4670-es kártyát, azzal nem ment a dolog.
-
spista222
addikt
válasz
wolfman #9773 üzenetére
Gyártó honlapján nézted már?
Egyébként ez egy Geforce 2 GTS amihez drivert le tudsz tölteni az nvidia honlapjáról. -
wolfman
veterán
Sziasztok!
Nagyon fontos kérdésem van! Egy gépet szerelek éppen egy ismerősömnek, akinek egy szar régi gépe van ASUS v7700-as videókártyával! Na most nekem ehhez kellene win XP driver. Egy oldalon találtam hozzá, de az mikor telepíteném kiírja hogy nem található a megadott kártya a gépben!
Az összes többi oldalon csak akkor "tölthetem le" ha lefuttatok egy computer scan-t, de azt felejtse el bárki is!
Vagy menne-e ez driver nélkül? Valahol lehet esetleg update-ni?
-
Killerlaca
senior tag
-
mirci18
addikt
Betettem egy másik monitort
Még annyi hogy az utolsó pár monitorleállásnál filmet néztem és halottam hogy a film ment tovább gondolom akkor így sanszos hogy a monitor lehet a hibás -
TheJoeker
tag
válasz
agressiv #9756 üzenetére
Értem, akkor hagyom, csak pár helyen olvastam, hogy stabil OChoz érdemes növelni, emberek tapasztalatai alapján.
Akkor csinálja a táp, hogyha BIOSban a CPU fesz 1,26875V felett van, tehaát 1,275Vnál már ezt csinálja, hogyha nem kap terhelést akkor magas hangon ciripel/sípol. Ugyanakkor 1,26875Von vagy alatta nem csinálja, maximum hetente egyszer 1 másodpercre fordul elő, hogy ciripel. De 1,25Valatt egyáltalán nem. Érdekes....
-
mirci18
addikt
Köszönöm a válaszokat egy dologra lennék még kíváncsi gyakorta kikapcsolódik a képernyőm játék vagy más közben és utána nem tudok belépni a gépbe csak ha újraindítom ez a videokártya hibája?
-
agressiv
addikt
válasz
mirci18 #9757 üzenetére
A 6200 nagyon hajlamos bedögleni és kb. annyira alkalmas játékra, amennyire a teljesítménye engedi. A hosszabb élettartam érdekében nem árt, ha mozog körülötte a levegő rendesen.
Attól, hogy passzív az nem = azzal, hogy játékra nem ajánlott.
Elvileg valóban nem, de sajnos olyan igénytelen a legtöbb ilyen kártya, hogy valóban nem érdemes játszani vele.
-
mirci18
addikt
Üdv mindenkinek nemrég szereztem be az első passzív hűtésű videokártyám ilyen téren még tapasztalatom nem volt ez egy nvidia 6200 tehát nem mai kártya még 128 mb-os.
Érdekelne hogy a passzív hűtésű kártyák mennyire alkalmasak játékra vagy inkább csak irodai használatra?
Játékra érdemesebb lenne beszereznem egy ventilátoros kártyát? -
-
TheJoeker
tag
a BIOSban a PCI-E Slot voltage 1.5V, ha ezt növelem mondjuk 1.56ra, esetleg 1.6Vra akkor az károsíthatja a hardvereket? alaplapot, VGA-t?
-
TheJoeker
tag
Tud valaki valamit mondani erre?
-
Hunork
veterán
válasz
Killerlaca #9743 üzenetére
Huh, hát az biztos nem számít, hogy Tv vagy Monitor...
Azt nézd meg tételesen, hogy az NV Vezérlőpultban milyen beállítások vannak nálad és nála. Lehet, hogy nálad a Legjobb minőség, míg nála a Legnagyobb teljesítmény, és akkor ez is okozhatja. Továbbá a FSAA és az AF értékek is, ha eltérnek.
Nálam a bekapcsolt V-Sync okozott stabil Fps csökkenést a 8800GS kártyámnál, OpenGL alatt fix 60 volt mindig. Erre emlékszem most nagy hirtelen. De más most nem jut eszembe.
(V-Sync azért jó, mert nem csúsznak szét a képsorok, főleg OpenGL alatt. Próbáld ki pl. a Doom3-ban, ég és föld lesz a különbség!) -
-
Hunork
veterán
válasz
Killerlaca #9740 üzenetére
Pedig a te kártyád egy nem semmi darab!
Hát egyfelől a barátodnál a felbontás más. Ha nálad nem változik a helyzet fps téren a felbontás állításával sem, akkor én egyre tudnék tippelni, nevezetesen a V-Sync bekapcsolt állapotára. Ez le tudja korlátozni a képkocka értéket egy stabil értékre, legalábbis több játékteszt esetében észrevettem már. De majd nyilatkoznak a szakik, ez az én tippem.
(amúgy a 40 Fps tökéletes, ennél magasabb érték csupán számmisztika, mert édes mindegy, hogy 40 vagy 70...akár a Batman)
-
Rocky96X
tag
Üdv.
Lehet hogy váltok inkább Intelre...
Egy i3-2100-as kb melyik AMD-vel van 1 szinten játékban? (Phenom)
Ez mennyire tudna kihajtani egy 5850 CF-et? De gondolom ehez inkább i5 kellene -
Killerlaca
senior tag
Sziasztok
Az lenne a kérdésem, hogy adott az aláírásomban szereplő konfig csak a vga egy 8800GTS 640mb. A kérdés vagy érdekesség nem tudom, hogy játszok a Moder warfare 3-mal meg F1 2011 el jelenleg. 1680*1050 es felbontáson. A fraps-al nézve mindegyik játékban kb 40fps-t kapok. És csinálhatok bármit ez ennyi marad.
Ami miatt ezt észrevettem és érdekel mert barátoméknál egy ugyan ilyen alaplapban egy E6550(alap 2.3Ghz jelenleg 2.8Ghz) procival valamint egy 9600GT kártyával 1280*1024-ben játszva ő 70-100fps értékeket kap. Én hiába állítgatok nálam felbontást bármire marad 40 körül. Ez mitől lehet, hogy kisebb felbontáson sem nől meg az FPS érték? Mi szabályozhatja ezt vagy mi kever be neki?A procimat hiába állítom alap 2.5 vagy húzva 3.3Ghz re semmi nem változik sőt a VGA-t is hiába húzom akkor se változik.Ezt ha meg tudnátok nekem oldani vagy magyarázni az jó lenne.
Előre is köszönöm.
-
TheJoeker
tag
-
spista222
addikt
válasz
balageeee #9734 üzenetére
Ha tényleg adnak rá mindenre kiterjedő 2 hó garit és megbízható a tag akkor szinte semmire. De azért persze jól nézd meg nem e sérült meg vagy ha ott is ki lehet próbálni az sem árt a felesleges körök elkerülése végett. Futtathatsz 3dmarkot is de zserintem ha már ilyen kártyát veszel akkor inkább játsz vele és ott is kiderül ha van valami a kártyával(3-4 óra játék
ha van valami akkor fél egy órán belül történni fog valami nem megszokott általában).
-
balageeee
csendes tag
Hello Srácok!
Használtan vennék egy VGA-t és olyan kérdésem lenne hozzátok hogy mire kell ilyenkor odafigyelni? (még sosem vásároltam használtat)
Gigabyte GTX 460 OC 1 GB lenne a kártya, adnak hozzá mindent meg 2 hónap garancia.
Beszerelés után ráküldök egy 3d markot hogy nézzem hogy bírja illetve hogyan alakul a hőmérséklet? Vagy hogyan tudom megállapítani hogy jól működik-e?Köszönöm szépen előre is a segítségeteket!
-
TheJoeker
tag
válasz
DonThomasino #9724 üzenetére
Adatlapomnál megtalálod.
i7 920, UD5 alaplap, Chieftec CFT-750-14CS táp. -
DonThomasino
veterán
válasz
sestertius #9731 üzenetére
Igen a legjobb teljesítmény érdekében a gyártó ezt javasolja.
-
sestertius
őstag
válasz
DonThomasino #9730 üzenetére
Hm.. utána olvastam. Gyanítom erre gondoltál:
In single VGA card mode, use the PCIe 2.0 x16_1 slot (navy blue) for a PCI Express x16 graphics card to get better performance
Akkor jól tippeltem...
Köszönet!
-
DonThomasino
veterán
válasz
sestertius #9729 üzenetére
A lap a könyvébe leszokták írni, ha egy VGA megy bele
melyik slotba kerüljön.
(persze lehet h mindkettőben OK) -
sestertius
őstag
Üdv!
Egy gyors kérdés: ha a vga-t az alsóbb slotba rakom, amely elvileg ugyan úgy 16x /dualban viszont 8x/, akkor fog menni rendesen 16x-osan? Nekem úgy rémlik, hogy nem, csak erősítsetek már meg, hogy akkor hogy is van ez...
Köszönet!
-
anyucika
tag
válasz
DonThomasino #9727 üzenetére
Rendben köszi!
-
regener
veterán
válasz
DJ WOKKY #9709 üzenetére
Rendben köszi.
Most beleraktam öcsém gépébe az 1TB-s vinyót és felállt a win7, még újratenni sem kellett meg semmi, jelenleg is win7ről írok, HD sentinel aztírja hogy teljesítmény és kondíció 100%
Csak a szgép és a lemez között előfordultak hibák 6258 alkalommal.
Na átnézek a tápos topicba. -
anyucika
tag
Hi!
Egy 480W-os Chicony Hipro elég egy 8800GT 512mb DDR3 + 450GTS 512mb DDR5-nek? SLI-be szeretném őket , de nem nagyon találok neten arrol , hogy milyen táp kell SLI-hez. Egy 4magos Athlonom van mellette , 95W-os. 1 HDD 1 DVD olvasó , más nagyon nincs.
-
TheJoeker
tag
Hello!
Van egy HD6970es VGA-m, és egy olyan kérdésem lenne, hoyg mi okozza azt, hogy elindítom a BF3at, és mielőtt betöltene, kilép, kis iseig fekete képernyő és oldalt a tálcán megjelenik, egy kis szöveg, hogy "A képernyőillesztő nem válaszolt és utána helyreállt."
Valamint, ha esetleg betölti a játékot, függőlegesen kb fél cm-enként fekete csíkok vannak a képernyőn, de csak a játékban, mert ha leteszem tálcára elmúlik.
Eddig nem volt semmi baja, ma kezdte el...... Ráadásul volt, hogy a hibák után nem volt semmi baja és lehetett játszani.
Mondjuk a tápom néha azt csinálja, hogyha nem kap terhelést a gép, akkor elkezd magas hangon ciripelni a táp, és a képen látszik, hogy megjelennek ilyen vízszintes csíkok, mint amikor látszik a képfrissítés, aztán ha terhelést kap akkor abbahygja, és vissza sem tér a ciripelés.Lehetséges, hogy ez a jelenség tönkretette a VGA-t? Vagy inkább driver hiba lesz?
-
Eddie141
senior tag
Sziasztok!
Buék mindenkinek elsősorban.
Az lenne a kérdésem, hogy összehozható ati és nvidia olyan célból is, hogy külön monitorokat vezérelhessek velük? A konkrét szituáció az esetemben az, hogy van egy alaplapi integrált hd4290-em, és elsődleges kártyaként egy 460-as GTX-et használok. Sajnos, a gtx nem tud energia takarékos üzemmódba váltani, ha két kimenet van rákötve (emiatt az idle fogyasztás és hőterhelés is jelentősen megnőtt), így a tv vezérlésére az atit szeretném befogni. Szerinted lehetséges, hogy a kettő együtt üzemeljen? Ritkán szoktam a tv-t bekapcsolni, és akkor is csak filmezni szoktam rajta, így a teljesítménye az alaplapi kártyának kielégítő lenne erre a célra.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
Rocky96X
tag
Megmértem Aida-val BF 3 alatt 850/1100re tuningolt kártyával 50-63% (átlag 55% körűl) volt a procimagok kihasználtsága max terhelés alatt.
-
tibi140
csendes tag
Sziasztok!
GTX 460-am van és egy Samsung Syncmaster S24A350H nevű monitort használok.
Most rá kötöttem egy 19"-os kocka monitort és "nyugalmi" állapotban -
1 monitorral (a 24-es Samsung) 28-29 fokon megy.
2 monitorral (a 24-es Samsung és a 19-es Belinea) 45 fokon megy.
Ez nem okozhat problémát ? Játék alatt. -
Borisz76
nagyúr
Sziasztok.
Először is BÚÉK !
Másodszor pedig segítsetek kérlek mert VGA-t szeretnék venni és lenne pár feltételem :
1, Legolcsóbb tipus
2. Bios szinten 2D / 3D magórajelváltás
3. Filmlejátszás hardveres rásegítése ( FullHD filmek )
4. Lehetőleg passzív - ventilátormentes hűtés
5. Windows 7 64bites oprendszer alá menne.Az mindegy , hogy ATi vagy NVidia.
Melyik lesz a nyerő kártya ami ezen feltételeknek helytáll ?
Esetleg árgépes linket dobhattok.
-
regener
veterán
válasz
DJ WOKKY #9707 üzenetére
az alaplapom ASUS P4P800, nem csipogott és nincs integrált vga, rendesen felállt vga nélkül a gép, énis csodálom hogy ezt hogyan csinálta,
az előbb próbáltam a win7et elindítani, de amikor visszakötöm az 1TB-s SATA vinyót akkor BIOS-t betölti de megáll a kép, Num Lock -ot lehet kapcsolgatni, nem fagy le, de ott áll és nemmegy tovább, ha kihúzom az 1TB-s SATA-t és benthagyom az 40GB-os ATA-st amin az xp van akkor elindul,
lehet hogy elszállt a vinyó és megette a vidikarit mert azon a tápágon volt azis? -
3.Aragorn
addikt
válasz
Rocky96X #9699 üzenetére
Véleményem szerint igen, de meglehetősen határon lenne a táp.
Eszerint a teszt szerint a teljes rendszered fogyasztása 418 W körül lehet. A te procid húzás nélkül ugyanannyit eszik, mint a tesztben szereplő intel (95W) Mivel azonban tuningolsz, így elérheted (vagy legalábbis megközelítheted) a 450 W-os összfogyasztást is. Ez önmagában nem gond, ha a tápod valóban leadja az 500W-ot.
Így nem ártana tudni annak pontos típusát, mert bár az fsp-k jók és megbízhatók, náluk is vannak jobban és kevésbé jól sikerült szériák... -
regener
veterán
válasz
DJ WOKKY #9702 üzenetére
Ha kiveszem a kártyát akkor feláll az XP, hallani a bejelentkezési hangot, bár nemtudom hogy csinálja, ha nincs berakva vga.
Biztos hogy nem vinyó, mert másik vidikarival megy jelenleg és másik gépben nézve sem ad képet/jelet a HD3650.
Csak nincs 1 hónapja hogy vettem rá új hűtőt és most meg behal, még azsem lehet hogy a hűtő lemozdult vagy valami, mert rendesen felvan rá fogatva, max 45-48° körl mozgott terhelés alatt (COD6), üresben pedig 25-26° volt. -
regener
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Bezámítás! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB ZALMAN I3 NEO Chieftec 650W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest